Jump to content
pavlosR1

Βελιγράδι

Recommended Posts

Χθες πήρα τη μεγάλη απόφαση, παρασκευή μεσημέρι μετά τη δουλειά την κάνω για βελιγράδι. Στάσεις μόνο για βενζίνες και μια στη Θεσσαλονίκη μάλλον. 15:30 ξεκινάω από γλύφα, υπολογίζω να ειμαι σαλόνικα κατα τις 18:00 το πολύ και να εχω ξεκουμπιστεί από εκεί το αργότερο στις 20:00, γιατί μετά έχω 600km να καλύψω μεσα στη νύχτα.

τα χρονικά περιθώρια στενά, πιο νωρίς δε μπορώ να ξεκινήσω και το αργότερο που πρέπει να είμαι πίσω είναι δευτέρα στις 18:00 για να προλάβω το καραβακι απο γλυφα προς αγιόκαμπο.

σκεφτόμουν να ρίξω κανα παλιολάστιχο πάνω αλλά τα s20 & s21 εχουν 3000-4000κμ ζωης ακομα οποτε δεν αξιζει τον κοπο, στην επιστροφη που θα εχουν τετραγωνίσει θα ρίξω πάνω ένα ζευγάρι D212 να τα δοκιμασω και αυτα.

5 φίλοι και μια κοπέλα μας περιμένουν. τα μοναδικα πραγματα που εχω κανονίσει, όλα τα άλλα στον αέρα και σε μια σχολικη τσάντα που θέλει δε θέλει θα χωρέσει:

• 1 μπουκαλι ουζο
  • 1 μπουκαλι τσίπουρο
  • παπουτσια
  • 2 σοβρακα
  • μερικα φανελακια
  • 1 τζιν
  • 1 μπλουζα
  • καλτσες
  • ενα ζευτερο ζευγαρι γαντια

και σε ενα 8lt tankbag με μαγνητες που θα εχει μεσα ολες τις μαλακιούλες (χαρτια, λεφτα, φορτιστες, gps γιατι δεν εχω κινητο αφης!!, κολόνια, αποσμτητικό, οδοντοβουρτσα)

καθως και ενα εξτρα σετ ρουχισμου που θα φορεθει πανω απο τα ισοθερμικα και μεσα απο τη στολη. απλά πράγματα

η Rένα είναι έτοιμη, απο φουλ σερβις και με 500km απο τοτε (ποτε ταξιδι μετα απο σερβις).

• βαλβιδες
  • δισκακια
  • αλυσιδογραναζα
  • αμορτισερ
  • φρενα
  • λαδια
  • μπουζι
  • φιλτρα

και 1 λιτρο εξτρα λαδακι για το κορίτσι

ένα πράγμα θέλω να κάνω, να πάω σε αγώνα της partizan η του ερυθρου αστερα στο μπάσκετ, θα δείξει.

θα ηταν καλά να μπορούσα να ταξιδεύω στη σερβία και στη βαρδάσκα χωρίς όρια ταχύτητας όπως στην Ελλάδα για να καλύψω χρόνο-κουραση-χιλιόμετρα(καλα μη φανταστειτε 300αρες 180-200 ταξιδευω) αλλα όλοι μου λένε πως εξω η αστυνομία δε χαρίζει όπως εδώ και δεν εχω ορεξη για καταδίωξη στις εθνικές ξένης χώρας. τσουκου-τσουκου με 120 αλήθεια δεν ξέρω πως θα την παλέψω μεσα στη νυχτα. .. . αφηστε που και να θες να πας 120 δε μπορεις, λίγο να βαρυνει το χερι απο τη νυστα εχεις πιασει 150. . .. μονο αυτο το αγχος εχω, μη φτασω βελιγραδι στις 6 το πρωί γιατί οταν προτοξεκινησα να σκεφτομαι το ταξίδι έλεγα 600κμ εθνικές αντε να τα κανω 4 ώρες και με αμαξι τα  φιλαρακια απο τα βόρεια κάνουν 7. . . νυσταζω ήδη

έχω ήδη ΕΝΝΟΕΙΤΕ φορτιστη usb στο μηχανακι, 3 micro usb απο 32GB έκαστη και 3 μπαταρίες για την κάμερα, ελπίζω να φτάσουν. α και μην εχετε ελπιδες, για καστρα, μνημεια και ιστορίες εκτος και βρεθω κατα λαθος σε κανα τετοιο :P :P

1η φορα εκτος Ελλαδας ΓΟΥΣΤΑΡΩΩΩΩΩ άντε και σεπτέμβρη Misano

Τροποποιήθηκε από τον pavlosR1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Στα σκόπια πρόσεχε τα μπλόκα, γενικά έχε ψιλα πάνω σου (5άευρα, 10άευρα) σαν αντίτιμο...

Από σκόπια μέχρι αρχές σερβίας προσοχή, δεν είναι ο καλύτερος δρόμος, αν θυμάμαι καλά ειναι απλά 2 λωρίδες χωρις διαχωριστικό, εθνική δεν το λες με την καμία. Επειδη ταξιδευεις βράδυ, πάρε μαζί σου μια εξτρά λάμπα για τα φώτα και μια ασφάλεια ίδια με αυτή που είναι για τα φώτα.

καλά να περάσεις..στην πόλη με τις ωραιότερες γυναίκες της ευρώπης!!

Υ.Γ αδιάβροχα δεν είδα να βάζεις και αγχώνομαι :p

Τροποποιήθηκε από τον xaotikos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα σκόπια πρόσεχε τα μπλόκα, γενικά έχε ψιλα πάνω σου (5άευρα, 10άευρα) σαν αντίτιμο...

Από σκόπια μέχρι αρχές σερβίας προσοχή, δεν είναι ο καλύτερος δρόμος, αν θυμάμαι καλά ειναι απλά 2 λωρίδες χωρις διαχωριστικό, εθνική δεν το λες με την καμία. Επειδη ταξιδευεις βράδυ, πάρε μαζί σου μια εξτρά λάμπα για τα φώτα και μια ασφάλεια ίδια με αυτή που είναι για τα φώτα.

καλά να περάσεις..στην πόλη με τις ωραιότερες γυναίκες της ευρώπης!!

Υ.Γ αδιάβροχα δεν είδα να βάζεις και αγχώνομαι :p

σωστός για τη λάμπα, βασικοτατη και την ειχα ξεχασει. εργαλεία και ασφάλειες εχω παντα κατω απο το μηχανακι και τα θεωρω τοσο βασικα που ουτε καν θυμηθηκα να τα αναφερω. μονο κανα κορδονακι δεν εχω για κανα λαστιχο, αν μπορεσω και βρω μεχρι τοτε. α και σπρευ αλυσιδας εχω παρει

όσο για τα αδιάβροχα, μεχρι στιγμης οση βροχη και αν εχω φαει, από τη στολή δεν εχει περάσει σταγόνα, χειμερινή δερμάτινη. λέω να το ρισκάρω, δε με ψηνει καθολου η ιδεα να φορτωθω πραματα και εξοπλισμο για 3 νυχτες. γιατι ξερεις πως πανε αυτα, α το ενα, α το αλλο θα πρεπει να παρω βαλιτσες

μια και ανεφερα εργαλεία, αυτα που εχω παντα μαζί είναι

• γερμανικα 7-8-9-10-11-12-13
  • καρυδακια 8-10
  • κατσαβιδι με πολλες μύτες και για τα καρυδακια
  • αλλεν όλα τα νουμερα
  • πένσα
  • μονωτικη ταινία
  • σύρμα
  • σουγια

τα εργαλεία που χρησιμοποιώ περισσότερο δηλαδή όταν κάνω σερβις και επισκευες στο μηχανακι

σε μια φανταστικη θηκη απο κινεζικα εργαλεια της πλακας που κερδισα σε λοταρια και χωραει ΑΚΡΙΒΩΣ στα κενα που αφηνει το σελακι και δε θα μπορουσα να βαλω τιποτα αλλο.

οποιαδηποτε αλλη πληροφορια, tip η κτι που μπορει να εχω ξεχάσει επιθυμητο. ειαμι τοσο ενθουσιασμενος που δε σκεφτομαι ορθολογικα :D :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε ΑΕΚΑΡΑ εισαι και πας σε αγωνα της Παρτιζαν; Τον νου σου πολυ εκει στα συνορα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το εχω κανει παμπολες φορες τα τελευταια χρονια λογο μεταναστευσης στην Γερμανια

Για σκοπια δεν θα σου συνιστουσα να τρεξεις οχι τοσο για τους .........μπλε (η πρασινους) δεν θυμαμε τι εχουν εκει...αλλα για τους δρομους τους. Ποτε δεν ειδα αστυνομια στην εθνικη τους η αληθεια ειναι...αυτο δεν σημενει οτι δεν υπαρχει εξ αλλου αν εχεις τυχη διαβαινε... Η αληθεια ειναι οτι εχει και μερικα μικρα μεν αλλα εδιαφεροντα δε κομματια..

Οσο για την Σερβια.....παλη δεν θα σου πω πανε αφοβα...με 200 αλλα και 130-150 με την μηχανη πιστευω απο την τυχη μου και τις εμπειριες μου δεν θα εχεις προβληματα απλα να εχεις τον νου σου να μην το παρακανεις και θα εισαι οκ. Τωρα αν περασεις βραδυ εχει συχνα σωστα και "καλα" και φωτεινα  βενζινδικα που μπ ξορεις να κανεις τις στασεις σου για τσιγαρο η ξεμουδιασμα.

παντος πες με ¨γιαλντζη¨ μοτοσυκλετη...αν ειχα  την επιλογη να παω με το αμαξι......στα μεσα Νοεμβρη  και σε τοσο περιορισμενο χρονικο διαστιμα οπως εσυ θα πηγαινα δηχως δευτερη σκεψη με το αυτοκινητο....βγαζει αρκετα κρυο και  ειδικα την νυχτα!!! μην σε ξεγελαει ο καιρος της Λαμιας  που αν καταλαβα σωστα ξεκινας.

Τροποποιήθηκε από τον lost_angel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Zip ties! Καλό ταξίδι!!!

σημειωθέν. χρησιμότατα! ευχαριστώ

Το εχω κανει παμπολες φορες τα τελευταια χρονια λογο μεταναστευσης στην Γερμανια

Για σκοπια δεν θα σου συνιστουσα να τρεξεις οχι τοσο για τους .........μπλε (η πρασινους) δεν θυμαμε τι εχουν εκει...αλλα για τους δρομους τους. Ποτε δεν ειδα αστυνομια στην εθνικη τους η αληθεια ειναι...αυτο δεν σημενει οτι δεν υπαρχει εξ αλλου αν εχεις τυχη διαβαινε... Η αληθεια ειναι οτι εχει και μερικα μικρα μεν αλλα εδιαφεροντα δε κομματια..

Οσο για την Σερβια.....παλη δεν θα σου πω πανε αφοβα...με 200 αλλα και 130-150 με την μηχανη πιστευω απο την τυχη μου και τις εμπειριες μου δεν θα εχεις προβληματα απλα να εχεις τον νου σου να μην το παρακανεις και θα εισαι οκ. Τωρα αν περασεις βραδυ εχει συχνα σωστα και "καλα" και φωτεινα  βενζινδικα που μπ ξορεις να κανεις τις στασεις σου για τσιγαρο η ξεμουδιασμα.

παντος πες με ¨γιαλντζη¨ μοτοσυκλετη...αν ειχα  την επιλογη να παω με το αμαξι......στα μεσα Νοεμβρη  και σε τοσο περιορισμενο χρονικο διαστιμα οπως εσυ θα πηγαινα δηχως δευτερη σκεψη με το αυτοκινητο....βγαζει αρκετα κρυο και  ειδικα την νυχτα!!! μην σε ξεγελαει ο καιρος της Λαμιας  που αν καταλαβα σωστα ξεκινας.

ευχαριστώ για τα τιπ. εσυ το εχεις κανει πολλες φορες ρε!! μπορει να μη σου λεει τιποτα, εμενα τωρα που το αποφασισα? δε πα να χιονιζει!! απο εύβοια ξεκινάω αλλα ναι, βραδυ εχει κρυο, ακομα και σε εμας χθες ξυριζε. εχω καλα ρουχα, θα την παλεψω, και τα γαντια, ειδικα για αυτο το ταξιδι τα πηρα.

Off topic

Αλλά 

Πόσα χλμ έχει το ρ1 Παύλο ;

αυτη τη στιγμη 56300, με 36700 το πηρα το καλοκαιρι του '15. θα του αναψω κερακια εορτασμού των 20.000km μαζί του στη θεσσαλονίκη :P :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους να ταξιδεύουν με τη μοτοσυκλέτα τους, έστω κι αν αυτή δεν είναι η "καταλληλότερη" για ταξίδια, όπως εν προκειμένω το R1.

Το μέγιστο εφόδιο για έναν ταξιδεύοντα μοτοσυκλετιστή είναι η όρεξη να ταξιδέψει. Τα άλλα έπονται, έρχονται, διορθώνονται, προσαρμόζονται.

Θα κάνεις περισσότερες στάσεις, θα βρεις το ρυθμό που σε βολεύει, θα υπολογίσεις σε ποια χ.α.ω συμπεριφέρεται καλύτερα η συγκεκριμένη μοτο στο συγκεκριμένο δρόμο, με τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες και το συγκεκριμένο φόρτωμα και θα ΤΑΞΙΔΕΨΕΙΣ.

Κάλλιο ένα μη τουριστικό μηχανάκι σε ταξίδι παρά ένα τουριστικό στο γκαράζ.

Καλά χιλιόμετρα να έχεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αστυνομια ειναι ιδια οπως παντου πανω κατω. Υπο την εννοια οτι μπορει να πεσεις σε καλους μπορει και σε στραβους. Οπως και στα συνορα...

Δεν ξερω αν σε ενημερωσαν και πηρες ουζο-τσιπουρο για αυτο το λογο ή αν τα πηγαινεις δωρο, αλλα αυτα τα δυο σε περιπτωση που σε ψαξουν ξεχνα τα. Τα τσιμπανε κατευθειαν. Επισης μπορουν να σε βγαλουν απο την δυσκολη θεση αν σου κανουν μανουρα με πολλους ελεγχους, ντεμεκ προβλημα στα χαρτια κτλ. Το ιδιο και τα τσιγαρα. Ειδικα ο καπνος και τα χαρτακια που ειναι μη διαδεδομενα εκει. Γενικα δειξε καλη θεληση και κερνα τον κοσμο :winking: Το εκτιμουν...

Μην λες ποτε και σε κανεναν αν και ποσα λεφτα εχεις πανω σου. Ως δια μαγειας οσα λεφτα εχεις τοσο μπορει να ειναι και το προστιμο για υπερβολικη ταχυτητα π.χ.

Στανταρ "πηγαινε με τοσα και δεν τρεχει τιποτα" δεν παιζει. Μην σου πω οτι αμα θελει ο αλλος να σε γραψει θα σε γραψει κι ας πηγαινεις περπατωντας με το r1 στην πλατη με τα μπαγκαζια...Ειπαμε... μην σου κατσει... 

Γενικα δεν αστειευονται...υφακι αστειακια κτλ με τιποτα... Μολις παιξει ουζο ομως, παιζει να παιξετε μαζι κι ενα μπασκετακι...

Ολα τα παραπανω ξαναλεω ΟΧΙ κανονας αλλα ΠΙΘΑΝΑ... Κατα πασα πιθανοτητα δεν θα εχεις θεμα και ολα καλα. Απλως για το αν κατσει η στραβη (ή ο στραβος) 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βαρδάρσκα: Κανε 5€ (ισως 6€ για σιγουρια) συναλλαγμα απο τα δικα τους μολις μπεις. Θα σου φτασουν για να περασεις τα διοδια της χωρας και με τα ιδια να γυρισεις πισω. Βενζινη στο κοκκινο πρατηριο δεξια κανα 1-2 χιλιομετρα με το που περασεις συνορα.Lukoil αν δεν κανω λαθος. Δοκιμασμενο πανω απο 10 φορες σε μοτο και αμαξι και μιλανε και Ελληνικα. Βαλε 100ρα, ειναι δυνατη, φτηνη, και χωρις μεγαλη διαφορα στην τιμη απο την απλη οπως εδω. Πληρωσε με καρτα αν μπορεις.

Η εθνικη τους ειναι 2 λωριδων. Πιασε την αριστερη γιατι στην δεξια θα σου ερθουν τα @@ στο σαγονι ιδιως με την Ρενα. 4 φορες που διεσχισα Βαρδαρσκα, ημουν με μουαγιεν 140-160 και τιποτα δεν εγινε. Τυχερος? Πινακιδα Κατερινης+θεσ/νικης? (Την ξερουν τα @@δια ερχονται για μπανια εδω) Δεν ξερω. Στον γυρισμο ακολουθεις διαφορετικη διαδρομη απο ενα σημειο και μετα η οποια ειναι εθνικη μεν 2 λωριδων αλλα Μπραλιζει λιγο και εχει καλο κρατημα. Ακρως τονωτικη μετα την βαρεμαρα της ευθειας.

Γενικως: Κανει ψωλοκρυο εδω πανω ΙΔΙΩΣ οταν πεσει ο ηλιος. Ντυσου καλα.

Καλο δρομο και καλα να περασεις.

Τροποποιήθηκε από τον Verbal Kint

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

(off topic)
Καταρχην μπραβο σου για το κουραγιο σου!Δευτερον ειμαι βορειοευβοιωτης και σπανια ''συνανταω'' ταξιδιαρηδες στη περιοχη!οχι τπτ αλλο αλλα το μισανο ειναι κ μενα στοχος για σεπτεμβρη και προσπαθω να μαζεψω δυο τρεις μοτοσυκλετιστες!κ παλι μπραβο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

(off topic)
Καταρχην μπραβο σου για το κουραγιο σου!Δευτερον ειμαι βορειοευβοιωτης και σπανια ''συνανταω'' ταξιδιαρηδες στη περιοχη!οχι τπτ αλλο αλλα το μισανο ειναι κ μενα στοχος για σεπτεμβρη και προσπαθω να μαζεψω δυο τρεις μοτοσυκλετιστες!κ παλι μπραβο!

εχεις πμ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι να το κανεις το ουζο και το τσιπουρο ...............

εκει πινουν σλιμοβιτσα 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εκει πινουν σλιμοβιτσα 

ΣλιΒοβιτσα (sljivovica). Σλιβα λενε τα δαμασκηνα απο τα οποια φτιαχνουν την κατα καποιο τροπο ρακη τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θέλω να ακουστώ αποτρεπτικός, αλλά μήπως έχεις υποτιμήσει κάπως το θέμα του κρύου; Απ΄ότι είδα πρόχειρα, οι θερμοκρασίες τις ώρες που θες να ταξιδέψεις είναι κοντά στο μηδέν ή και χαμηλότερα. Με μια ταχύτητα κίνησης ~140 για ώρες σε εθνική αυτό είναι μπόλικο κρύο, ειδικά αν λέγοντας "στολή" στο πρώτο σου ποστ εννοείς κάποια δερμάτινη και όχι καμια cordura με επενδύσεις.

Ξανατονίζω το εθνική και το για ώρες, έχεις υποθέτω οδηγήσει σε χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να το κάνεις για καμια ωρίτσα και σε στροφιλίκι ή πόλη και διαφορετικά σε εθνική που δεν συμμετέχεις καθόλου, συν το γεγονός  οτι με σταθερά υψηλή ταχύτητα το κρύο είναι εντονοτερο. Και δεν έχω βάλει καν στην κουβέντα την συσσώρευση κούρασης ή τις υγρασίες (τουλάχιστον) στο δρόμο.

Επαναλαμβάνω, δε σου λέω να μην πας, απλά καλό είναι να είσαι βέβαιος για το τι θα αντιμετωπίσεις, τα αδιάβροχα πχ είναι μια λύση για να διατηρηθείς κάπως πιο ζεστός. Πολύ καλά να περάσεις, θα 'ναι πολύ καλή εμπειρία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω οταν ειμουν φοιτητης ειχα κανει την μ@κακια και ξεκινησα για Βουκουρεστι με το KLE ....Τελη Νοεμβριου απο Καβαλα. 
Τα ειχα δει ολα απο αποψης κρυου..... Βεβαια τωρα δεν θα το εκανα με τον εξοπλισμο που ειχα τοτε.......

Αν ειχα σωστο εξοπλισμο προσανατολισμενο να κοβει σωστα το κρυο θα το ξαναεκανα...Ο φιλος ο @Estebahn σου εδωσε παρα πολυ καλη ιδεα για τα αδιαβροχα!!!! κοβουν παρα πολυ κρυο...εγω θα ελεγα εσοθερμικα μια στροση πανω κατω και μια λεπτη φλις σαν δευτερη στωση.....πανω απο την φλισ βαλε ο,τι θες και τελος  Κορντουρα (οχι δερματινο) και αδιαβραχο. θα εισαι κομπλε....και αναλογα το πως αισθανεσε ρυθμιζεις το τι θα βγαλεις και θα βαλεις. επισης κατα την γνωμη μου και τις εμπειριες μου  θα σε συμβουλευα για να βγαλεις το κρυο βραδυ αρκετες στασεις ανα 100-150 σε βενζιναδικα  ωστε να ανακτησεις τις θερμοκρασιες σου. Στην αρχη μπορει να ειναι σπαστικο αλλα μετα απο λιγο θα πιασεις τον ρυθμο σου. 

ps.  εχε και δευτερα ζευγαρια γαντια μαζι με γκετες (αχρειαστα να σου ειναι.)

ps2. Καλου κακκου εχε και μια διευθηνση απο κανα ξενοδοχειο / hostel με 24Η ρεσεπτιον θα ελεγα στο υψος του Nis 

Τροποποιήθηκε από τον lost_angel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εκει πινουν σλιμοβιτσα 

δεν πινεται με τιποτα ομως!

Βαρδάρσκα: Κανε 5€ (ισως 6€ για σιγουρια) συναλλαγμα απο τα δικα τους μολις μπεις. Θα σου φτασουν για να περασεις τα διοδια της χωρας και με τα ιδια να γυρισεις πισω. Βενζινη στο κοκκινο πρατηριο δεξια κανα 1-2 χιλιομετρα με το που περασεις συνορα.Lukoil αν δεν κανω λαθος. Δοκιμασμενο πανω απο 10 φορες σε μοτο και αμαξι και μιλανε και Ελληνικα. Βαλε 100ρα, ειναι δυνατη, φτηνη, και χωρις μεγαλη διαφορα στην τιμη απο την απλη οπως εδω. Πληρωσε με καρτα αν μπορεις.

Η εθνικη τους ειναι 2 λωριδων. Πιασε την αριστερη γιατι στην δεξια θα σου ερθουν τα @@ στο σαγονι ιδιως με την Ρενα. 4 φορες που διεσχισα Βαρδαρσκα, ημουν με μουαγιεν 140-160 και τιποτα δεν εγινε. Τυχερος? Πινακιδα Κατερινης+θεσ/νικης? (Την ξερουν τα @@δια ερχονται για μπανια εδω) Δεν ξερω. Στον γυρισμο ακολουθεις διαφορετικη διαδρομη απο ενα σημειο και μετα η οποια ειναι εθνικη μεν 2 λωριδων αλλα Μπραλιζει λιγο και εχει καλο κρατημα. Ακρως τονωτικη μετα την βαρεμαρα της ευθειας.

Γενικως: Κανει ψωλοκρυο εδω πανω ΙΔΙΩΣ οταν πεσει ο ηλιος. Ντυσου καλα.

Καλο δρομο και καλα να περασεις.

ευχαριστωωω

Δεν θέλω να ακουστώ αποτρεπτικός, αλλά μήπως έχεις υποτιμήσει κάπως το θέμα του κρύου; Απ΄ότι είδα πρόχειρα, οι θερμοκρασίες τις ώρες που θες να ταξιδέψεις είναι κοντά στο μηδέν ή και χαμηλότερα. Με μια ταχύτητα κίνησης ~140 για ώρες σε εθνική αυτό είναι μπόλικο κρύο, ειδικά αν λέγοντας "στολή" στο πρώτο σου ποστ εννοείς κάποια δερμάτινη και όχι καμια cordura με επενδύσεις.

Ξανατονίζω το εθνική και το για ώρες, έχεις υποθέτω οδηγήσει σε χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να το κάνεις για καμια ωρίτσα και σε στροφιλίκι ή πόλη και διαφορετικά σε εθνική που δεν συμμετέχεις καθόλου, συν το γεγονός  οτι με σταθερά υψηλή ταχύτητα το κρύο είναι εντονοτερο. Και δεν έχω βάλει καν στην κουβέντα την συσσώρευση κούρασης ή τις υγρασίες (τουλάχιστον) στο δρόμο.

Επαναλαμβάνω, δε σου λέω να μην πας, απλά καλό είναι να είσαι βέβαιος για το τι θα αντιμετωπίσεις, τα αδιάβροχα πχ είναι μια λύση για να διατηρηθείς κάπως πιο ζεστός. Πολύ καλά να περάσεις, θα 'ναι πολύ καλή εμπειρία.

Εγω οταν ειμουν φοιτητης ειχα κανει την μ@κακια και ξεκινησα για Βουκουρεστι με το KLE ....Τελη Νοεμβριου απο Καβαλα. 
Τα ειχα δει ολα απο αποψης κρυου..... Βεβαια τωρα δεν θα το εκανα με τον εξοπλισμο που ειχα τοτε.......

Αν ειχα σωστο εξοπλισμο προσανατολισμενο να κοβει σωστα το κρυο θα το ξαναεκανα...Ο φιλος ο @Estebahn σου εδωσε παρα πολυ καλη ιδεα για τα αδιαβροχα!!!! κοβουν παρα πολυ κρυο...εγω θα ελεγα εσοθερμικα μια στροση πανω κατω και μια λεπτη φλις σαν δευτερη στωση.....πανω απο την φλισ βαλε ο,τι θες και τελος  Κορντουρα (οχι δερματινο) και αδιαβραχο. θα εισαι κομπλε....και αναλογα το πως αισθανεσε ρυθμιζεις το τι θα βγαλεις και θα βαλεις. επισης κατα την γνωμη μου και τις εμπειριες μου  θα σε συμβουλευα για να βγαλεις το κρυο βραδυ αρκετες στασεις ανα 100-150 σε βενζιναδικα  ωστε να ανακτησεις τις θερμοκρασιες σου. Στην αρχη μπορει να ειναι σπαστικο αλλα μετα απο λιγο θα πιασεις τον ρυθμο σου. 

ps.  εχε και δευτερα ζευγαρια γαντια μαζι με γκετες (αχρειαστα να σου ειναι.)

ps2. Καλου κακκου εχε και μια διευθηνση απο κανα ξενοδοχειο / hostel με 24Η ρεσεπτιον θα ελεγα στο υψος του Nis 

απανταω και στους 2 μαζι. εχω ταξιδεψει μεχρι 1.5 ωρα σε εθνικη με χιονιά, ξερω τι σημαινει κρυο. βεβαια για τοσες ωρες δεν εχω καμμια εμπειρία. εχυ τυχει να κατεβαινω τον αγιο , να βαζω νεκρα και να περνω αγκαλια το μοτερ για να ζεστανω τις παλαμες μου με το μηχανακι απλα να ρολαρει.

από ντύσιμο το σωμα μου θα εχει πρωτη στρωση ισοθερμικο φλις, 2η στρωση ισοθερμικο χοντρο, 3η στροση ρουχα, 4η στρωση δερματινα χειμερινα. και εχω 2 full-face ένα χοντρο χειμερινο και ενα λεπτο. γαντια εχω τα H2OUT χειμερινά της spidi και κατι dainese με tuinsulane. καθως και ενα τριτο ζευγαρι για τη χειροτερη των περιπτωσεων που δεν περναει καθολου κρυο αλλα δεν κανουν για μηχανη.

γενικά έχω βρει τρόπο να στέκομαι στο μηχανάκι και δε με χτυπάει καθόλου αέρας, μόνο στα χέρια, στα γκριπ, όσες φορές αντιμετώπισα πρόβλημα με το κρύο ήταν μόνο εκεί. γενικα δεν ειαμι και πολυ της ζεστης, το κρυο μο υαρεσει δε με ενοχλει εκτος απο τα ακρα (χερια - ποδια)

στασεις σε βενζιναδικα ανα 100-150km εννοείτε, θελοντας και μη, που να παω με 16lt τεποζιτο και ρεζερβα απο τα 12 με καταναλωση 8/100 μεσο ορο (μπορω να το κανω και 6/100 αλλα με 100-120km/h θα πεθανω πανω στη σελα)

ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ περιπτωση υπαρχει εξειδικευμενη πατεντα. ελαστικα γαντια πλαστικα ΧΧL που τα φοραω πανω απο τα κανονικά. κολπο που το κανει φιλος εδω και χρονια και οχι απλα την παλευει, ετσι παει εκδρομες τους χειμωνες

υ.γ. κορντουρα δεν εχω

ευχαριστω για καθε ειους πληροφορια που μου δινεται, όλες ειναι χρησιμες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πρασινη καρτα εχεις παρει!!!αν οχι τιν περνεις απο την ασφαλιστικη δωρεαν αμεσως.  μια συμβουλη, γαντια ειπες οτι εχεις,αλλα παρε και ενα ζευγαρι πλαστικα εργασιας και φορατα πανω απο τα κανονικα.θα σου κοψει πολυ κρυο και δεν θα βραχουν τα χερια σου καθολου.καλο ταξιδι και καλη επιστροφη να εχεις,και η δευτερα ας ειναι και τριτη,αρκει να ερθεις καλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν χρειαστείς οτιδίποτε , απο ένα αδιάβροχο , έως και μια στάση για ένα καφεδάκι , 5 λεπτά απο τα σύνορα στο Πολύκαστρο, σου στέλνω με πμ το τηλ.μου ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν χρειαστείς οτιδίποτε , απο ένα αδιάβροχο , έως και μια στάση για ένα καφεδάκι , 5 λεπτά απο τα σύνορα στο Πολύκαστρο, σου στέλνω με πμ το τηλ.μου ....

αμε! ευχαριστώ

μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ειναι αυτο? βλεπω τη διαδρομη και μολις ειδα αυτο επαθα πλακα, ουτε στο ΣΕΦ τετοιο πραμα (γαμω το μοτοργουεη τους)

c1f7debecb424b1ab1ef57b7a4800367.png

Τροποποιήθηκε από τον pavlosR1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λοιπον, μολις προσεξα πως το GPS μου δεν εχει ευρωπαϊκό χάρτη και δεν εχω κινητο αφής. γαμώ τις φάσεις χαχαχαχ

old-school ridin' !!! και ειμαστε έτοιμοι για αύριο

2ee3aa2239e14135b519cd161a403053.png

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλο ταξίδι φίλε!!

οφ τόπικ

αν καμια μερα μπορείς ελα να πιούμε καφεδάκι γλυφα!μενω στο παραπάνω χωριό!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα