Jump to content
Sign in to follow this  
lavazutra

Αγορά αυτοκινητου

Recommended Posts

Hello.....

Ηρθε η ώρα να ξαναπάρω αμάξι.....ταβάνι ειναι τα 3000. 

Προυποθέσεις ABS, A/C, 5πορτο με μεγαλούτσικο πορτμπαγκάζ να χωραει την προίκα του μωρού , κυβισμός 1400κκ μαξιμουμ.

Επειδή θα ειναι παλίο σχετικά, με ενδιαφέρει η αξιοποστία του και να κάει σε νορμάλ πλαίσια για καθε μέρα. 

Τινω προς το Ford fiesta μοντ 2002-2003.....για πείτε καμιά εναλλακτική πρόταση 

(σκεύτομαι και το focus ιδιας χρονολογίας) 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

αν υπερβεις το οριο των 1300 κυβικων, και πας στα 1400, που σχεδον διπλασιαζονται τα τελη, η γνωμη μου ειναι να πας στα 1600.

Η διαφορα σε παγια εξοδα ειναι μηδαμινη απο 1.4 σε 1.6, σε καταναλωση επισης, αλλα η διαφορα σε γκαζι ειναι κατι παραπανω απο εμφανης.

Και τυχαινει να εχω παραδειγμα fiesta 1.4 και 1.6(δικο μου) και γι αυτο στο λεω.. 

Παντως το δικο μου, 1.6 σε συνθηκες πολης, αλλα καθολου πηξιματος, καιει απο 7 εως 9 λιτρα στα 100κμ.. Πιστευω πως ενα 8αρι ειναι το συνηθισμενο, χωρις να εισαι προσεκτικος στο γκαζι.. Τον πρωτο καιρο που το οδηγουσα οικονομικα εβλεπα απο 7.2-7.6..

Απο αξιοπιστια ο καιρος θα δειξει, αλλα δεν εχει ακουστει τπτ για αυτα τα μοντελα, και εχουν πολυ καλο πατημα στον δρομο..

Το μονο κακο που εχει, ειναι οτι το σασμαν του ειναι πολυ κοντο.. Με 5η, στις 3κ στροφες, εχει 103-105 χ.α.ω.

Αρα για να πας ηρεμα, θα πρεπει να πηγαινεις 100-110, αν θες να κρατας 130-140, θα το δουλευεις αρκετα ψηλα. Κοφτη εχει στις 6κ (τον οποιον τον φτανει και με 5η).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Peugeot 307. Το συστηνω διοτι το εχω ακομα μετα απο 13 ετη και δεν εχει παρουσιασει το παραμικρο, με κοντα 200000χμ. Παθητικη ασφαλεια σουπερ.

Αρκερα ανετο για 5 ατομα και με νορμαλ μπαγκαζ.

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1600άρι το θεωρώ περιττό για την φάση που το θέλω. Μην πω ότι και το 1400 μεγάλο ειναι...αλλά 1200αρια μεγάλούτσικα και φτηνά δεν παίζουν.

Για καθημερινή μετακίνηση (από την γυναίκα κατά κύριο λόγω) θα χρησιμοποιήτε, οπότε γκάζι και στήσιμο κτλ δεν με πολυ κόφτουν. Από το Α στο Β χαλαρά και όμορφα και κανα μικροταξιδάκι σε φάση διακοπών. Και εκεί κολλάω για το μεγαλύτερο σε όγκο, πχ focus, για το κάθε μέρα θα ειναι πιο δυσχρηστο, αλλά είναι πιο αμάξι. 

Πέρα από Focus- Fiesta, κοιτάζω και το Fabia που παίζει κάπου στο ενδιάμεσο. Το corsa ειναι ακριβούτσικο...τα τζαπανέζικά άστα να πάνε....τουλάχιστον από μια ματιά που έριξα στο car. 

H μαλακία είναι ότι με +1, 1.5 χιλιάρικο παίζεις με πολύ καλύτερα αμάξια, αλλά λεφτά νο κούκου γιατί θα πέσουν πολλά μαζεμένα και θα μπούμε φυλακή. 

Peugeot 307.

Αυτο το είχα ξεχάσει ότι υπάρχει. I will look into it.  

Hyundai Accent;

Είναι κακάσχημο ρε :p 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν σκεφτεσαι για fiesta, fabia, corsa κτλ παιρνεις yaris και ησυχαζεις...

focus, αξιοπιστο σχετικα αλλα βαρυ αυτοκινητο με αθλιο μοτερ. ξεχναει να ξεκινησει και καιει αρκετα. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Hello.....

Ηρθε η ώρα να ξαναπάρω αμάξι.....ταβάνι ειναι τα 3000. 

Προυποθέσεις ABS, A/C, 5πορτο με μεγαλούτσικο πορτμπαγκάζ να χωραει την προίκα του μωρού , κυβισμός 1400κκ μαξιμουμ.

Επειδή θα ειναι παλίο σχετικά, με ενδιαφέρει η αξιοποστία του και να κάει σε νορμάλ πλαίσια για καθε μέρα. 

Τινω προς το Ford fiesta μοντ 2002-2003.....για πείτε καμιά εναλλακτική πρόταση 

(σκεύτομαι και το focus ιδιας χρονολογίας) 

Διάλλεξε κάτι που να έχει άνετο πορτ-μπαγκάζ. Το καλύτερο τεστ: πάρε το καροτσάκι του μωρού μαζί και δοκίμαζε να το βάζεις στο πορτ-μπαγκάζ. Έτσι είχα ακυρώσει πολλά μοντέλα. Όσο χώρο και να έχεις όταν έχεις μωρό/παιδί πάντα θα δες λίγο περισσότερο.

Βέλτιστο κριτήριο: Να μπορείς να πας με το παιδί και το καρότσι του super market και ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ να βάλεις σακούλες στα καθίσματα. Στο κάθε μέρα θα το εκτιμήσετε!

Εγώ εν τέλει το 2010 είχα καταλήξει σε fabia αλλά στη station έκδοση με 1.4 κινητήρα (όχι TSi) και ακόμα και τώρα που ήρθε και δεύτερος σπόρος το Fabiάκι είναι κανονικός εργάτης και δεν έχει αρνηθεί ποτέ τίποτα:

SKODAFabiaCombi-3631_9.jpg

Αλλά και το κανονικό το Fabia έχει από τους μεγαλύτερους χώρους στη κατηγορία του και στη καμπίνα και στο πορτ-μπαγκάζ.

Τσέκαρε σε τι τιμές παίζουν και τα Roomster.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά τώρα είναι εεπιχείρημα αυτό; Versys οδηγάς! :laugh:

Ρε αει πάενε....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

[spam on]

Διάλλεξε κάτι που να έχει άνετο πορτ-μπαγκάζ. Το καλύτερο τεστ: πάρε το καροτσάκι του μωρού μαζί και δοκίμαζε να το βάζεις στο πορτ-μπαγκάζ. Έτσι είχα ακυρώσει πολλά μοντέλα. Όσο χώρο και να έχεις όταν έχεις μωρό/παιδί πάντα θα δες λίγο περισσότερο.

Βέλτιστο κριτήριο: Να μπορείς να πας με το παιδί και το καρότσι του super market και ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ να βάλεις σακούλες στα καθίσματα. Στο κάθε μέρα θα το εκτιμήσετε!

............................

Μια και μιλάμε για πορτ-παγκάζ.

Κουίζ: Βρείτε το παιδικό ποδήλατο ΜΕ βοηθητικές, που είναι τοποθετημένο αυτούσιο (δε σπάει για εξοικονόμηση χώρου)

DSC_0757_zpsdwponnp0.jpg

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Όοοοοοοοοοοοοοχι, δεν είναι αυτό με τις μωβ ροδίτσες που διακρίνεται κάτω απ' το μπλε σακίδιο πλάτης. :rolleyes:

Αυτό είναι πατίνι.....:spiteful:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Νάτο το ποδήλατο. :dribble: Αυτό με τις περτικαλί ροδίτσες, κάτω απ' το πατίνι. Και πάλι, ούτε που φαίνεται σχεδόν, χάνεται εκεί μέσα.:mB_kalo_e:

DSC_0752_zpsupfxw2i2.jpg

Και φυσικά χωράει και ό,τι άλλο θελήσεις για τις διακοπές σου, κι ακόμα περισσότερα.... (έχει κι άλλο χώρο, αλλά δε βοηθάει η γωνία λήψης να φανεί).:yes:

[spam off]

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Octavia ή Superb είναι αυτό;

Octavia 5

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Octavia 5

Εσυ πας για ποδοσφαιρική ομάδα δεν πιάνεσαι......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά το πορτ-μπαγκάζ ποτέ δεν είναι αρκετό... Να ανεβάσω και εγώ καμιά φωτό με το ποδήλατο του μεγάλου (16 ίντσες ρόδες) και το καροτσάκι του μικρού? :D

Πλάκα πλάκα το Octavia της 1ης γεννιάς (για να είσαι εντός μπάτζετ) ίσως να ήταν μια καλη επιλογή για χώρους και αξιοπιστία.

Ενδεικτικά σχετικά με το κόστος και την κατάσταση του εν λόγω μοντέλου:

http://www.car.gr/8458864-skoda-octavia-rader

Τροποποιήθηκε από τον funk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

......................

Πλάκα πλάκα το Octavia της 1ης γεννιάς (για να είσαι εντός μπάτζετ) ίσως να ήταν μια καλη επιλογή για χώρους και αξιοπιστία.

Ο Αντρέας δεν έχει ανάγκη πλοίο σαν το δικό μου. :laugh: Μικρότερο ψάχνει ο άνθρωπος.

Απλά έβαλα τις φωτό έτσι τζίρος να γίνεται...... :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά το πορτ-μπαγκάζ ποτέ δεν είναι αρκετό... Να ανεβάσω και εγώ καμιά φωτό με το ποδήλατο του μεγάλου (16 ίντσες ρόδες) και το καροτσάκι του μικρού? :D

Ενδεικτικά σχετικά με το κόστος και την κατάσταση του εν λόγω μοντέλου:

http://www.car.gr/8458864-skoda-octavia-rader

Παραείναι μεγάλο ετούτο βρε.....αν ήμουν σε καμιά επαρχία το έβλεπα άνετα.....αυτο για το παρκάρω στο ν.ηράκλειο θέλω άνετα ένα 2 ωρο την μέρα :p 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως, το Fiesta, απο πορτ μπαγκαζ το λες οκ, οχι μεγαλο! Εγω που ειμαι ενας μαλανγκας μονος του, φτανει και περισσευει. Αν μπει στην εξισωση παιδι νομιζω δεν σε φτανει..  Εχω και μια φωτο με το δικο μου γεματο, αλλα δεν μπορω να την ανεβασω στο tinypic τωρα, θα προσπαθησω αλλη στιγμη

Αν οπως λες, το θες κυριως για καθε μερα το αυτοκινητο, και σπανια κανα ταξιδακι, τοτε καλυτερα να περιοριστεις σε ογκο (οχι focus κλπ) και κυβικα (κατω απο 1400 λογω τελων αλλα και καταναλωσης). Καλυτερα να ζεις με την λιγοτερη ροπη, και τις μικροτερες ταχυτητες 2-3 φορες τον χρονο στο ταξιδι, παρα να κινεισαι με παραπανω ογκο, και να πληρωνεις εξτρα βενζινες τελη και ασφαλειες.

Η λυση για τις αποσκευες στο ταξιδι, ειναι η μπαγκαζιερα οροφης. Το θεμα ειναι, ο,τι παρεις, να σε καλυπτει στις καθημερινες μετακινησεις, που πιθανοτατα να συμπεριλαμβανουν καροτσι, πορτ μπεμπε κλπ κλπ.. 

Διαλεξε τι απο τα δυο εχεις σε προτεραιοτητα (χωρους/οικονομια) και το ξαναβλεπουμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτοχος Fiesta 05 1400 κυβικά. Δεν νομίζω να χωράει καρότσι και συμπράγκαλα πίσω. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.  Όντως μετά από 110.000 χιλιόμετρα, δεν έχει βγάλει ουτε μίση ζημιά, πέρα απο αναλώσιμα. Ψέμματα πρόπερσι κάηκε η λάμπα της όπισθεν :laugh:

Ίσως είναι το πιο αργό της κατηγορίας του, αλλά μπαίνει τρένο, και όντως έχει φρεναρες.

Κατανάλωση, αν το κρατήσεις, όπως είπαν, στις 3000 στροφές, 110-120 χιλιόμετρα αν ώρα, έκανα γύρω στα 500 χιλιόμετρα και είχα μια δυο παύλες, έχει και μικρο ντεπόζιτο νομίζω 45 λίτρο.

Πιάνει και 180, (185 έδειξε το μηχάνημα του αστυνομικού που με σταμάτησε), αλλά πίνει βενζίνη με το μπουρί της σόμπας!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

[spam on]

Μια και μιλάμε για πορτ-παγκάζ.

Κουίζ: Βρείτε το παιδικό ποδήλατο ΜΕ βοηθητικές, που είναι τοποθετημένο αυτούσιο (δε σπάει για εξοικονόμηση χώρου)

DSC_0757_zpsdwponnp0.jpg

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Όοοοοοοοοοοοοοχι, δεν είναι αυτό με τις μωβ ροδίτσες που διακρίνεται κάτω απ' το μπλε σακίδιο πλάτης. :rolleyes:

Αυτό είναι πατίνι.....:spiteful:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Νάτο το ποδήλατο. :dribble: Αυτό με τις περτικαλί ροδίτσες, κάτω απ' το πατίνι. Και πάλι, ούτε που φαίνεται σχεδόν, χάνεται εκεί μέσα.:mB_kalo_e:

DSC_0752_zpsupfxw2i2.jpg

Και φυσικά χωράει και ό,τι άλλο θελήσεις για τις διακοπές σου, κι ακόμα περισσότερα.... (έχει κι άλλο χώρο, αλλά δε βοηθάει η γωνία λήψης να φανεί).:yes:

[spam off]

Εάν σε πιάσει λάστιχο στην εθνική και χρειαστείς να αραδειάσεις όλη την παραπάνω προίκα άνετα σε γράφουν για παρακώλυση συγκοινωνιών.:pray:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παραείναι μεγάλο ετούτο βρε.....αν ήμουν σε καμιά επαρχία το έβλεπα άνετα.....αυτο για το παρκάρω στο ν.ηράκλειο θέλω άνετα ένα 2 ωρο την μέρα :p 

Exei 4,5 μετρα μηκος. Η Corolla μου 4,38 παρομοιο σε μηκος και το 307. Δεν νομιζω για 12 εκατοστα διαφορα να δυσκολευτεις περισσοτερο στο παρκαρισμα.

Τα περισσοτερα μικρομεσαια εχουν πορτ μπακγαζ γυρω στα 350 λιτρα και στην αρχη με ολα τα συμπραγκαλα που πρεπει να κουβαλας θα εχεις θεμα ειδικα αν δεν θες να βαζεις πραγματα στον χωρο των επιβατων. Με το Σκοντα τα πετας ολα μεσα χωρις να τα τακτοποιεις καν. :laugh:

Τα πιο μικρα, fiesta, yaris κτλ δεν νομιζω να βολευουν για οικογενεια που κανει συχνα ταξιδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Scoda Fabia σκέψου το σοβαρά. Έχω το 1400 με 75 άλογα του 2007 μεταχειρισμένο και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το πορτ μπαγκάζ του είναι αρκετά μεγαλύτερο από του corsa ή του yaris και άλλα της κατηγορίας του. Γενικά απροβλημάτιστο αυτοκίνητο και πολύ τίμιο για τα λεφτά του.

Η κατανάλωση μέσα στην πόλη είναι γύρω στα 8 λίτρα/100 km ενώ σε ταξίδι με 120 εθνική είναι γύρω στα 6lt/100km. Από τα 130km/h και πάνω ανεβαίνει η κατανάλωση στο 7+

Ιδιαίτερα καλή εντύπωση μου έχουν κανει τα κρατήματα και τα φρένα του, με τα τελευταία να πιάνουν κάπως απότομα, αλλά είναι πολύ αποδοτικά! 

στα 3000 παίζει μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση!

Τροποποιήθηκε από τον Viper4

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

TOYOTA COROLLA 1999 .........το τελευταίο γιαπωνέζικο LIFT BACK πεντάπορτο ,την πλούσια εκδοση μπάκετ καθίσματα κλπ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το Fabia το γκυκοιτάζω αρκετά...και παίζει να καταλήξω εκεί. Εχει αρκετά καλά κοντά τα 2500-3000.

το Fiesta έφαγε Χ λογω χώρου στο πορτ μπαγκαζι, δεν κάνει (κρίμα και το γουστάρω σαν αμαξάκι) 

ρε βρήκα ένα  Primera του 2003 full (full full) αψεγάδιαστό.....3000 και παίζει να το ρίξω λίγο ακόμα.....

Αλλά ειναι 1600 το ρημάδι..... (τι 1400 τι 1600 θα μου πεις)..... Μπορώ να πω ότι με φτιανει η ιδέα να το χτυπήσω....και γενικά αρχίζω και κοιτάζω μεγαλύτερα....

Λέω εγώ τώρα αν σκασει και 2ο σε λίγα χρόνια ....θα μου πεις ρε μπαγλαμα ακόμα δεν ήρθε το πρώτο μας λες για το 2ο?.. θα ψάχνομαι πάλι για μεγαλύτερο αμάξι?

Μήπως να το πάρω απο τώρα να τελειώνω? 

Τι σκατά......τι λέτε εσείς....βοηθάτε γιατί θα τα παρατήσω όλα να πάρω ένα SD990 Και να πάρω τους δρόμος....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οπως ήδη σου έχουν γράψει, θα σου πω και γώ, κοίτα οπωσδήποτε πορτ μπαγκαζ/ χώρους..Θα το εκτιμήσεις πάρα πολλές φορές με παιδιά. Αν μπορείς να το συνδυάσεις και με μικρό τουρμπάκι - πχ 1.4tsi -  θα είναι μια χαρά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το Fabia το γκυκοιτάζω αρκετά...και παίζει να καταλήξω εκεί. Εχει αρκετά καλά κοντά τα 2500-3000.

το Fiesta έφαγε Χ λογω χώρου στο πορτ μπαγκαζι, δεν κάνει (κρίμα και το γουστάρω σαν αμαξάκι) 

ρε βρήκα ένα  Primera του 2003 full (full full) αψεγάδιαστό.....3000 και παίζει να το ρίξω λίγο ακόμα.....

Αλλά ειναι 1600 το ρημάδι..... (τι 1400 τι 1600 θα μου πεις)..... Μπορώ να πω ότι με φτιανει η ιδέα να το χτυπήσω....και γενικά αρχίζω και κοιτάζω μεγαλύτερα....

Λέω εγώ τώρα αν σκασει και 2ο σε λίγα χρόνια ....θα μου πεις ρε μπαγλαμα ακόμα δεν ήρθε το πρώτο μας λες για το 2ο?.. θα ψάχνομαι πάλι για μεγαλύτερο αμάξι?

Μήπως να το πάρω απο τώρα να τελειώνω? 

Τι σκατά......τι λέτε εσείς....βοηθάτε γιατί θα τα παρατήσω όλα να πάρω ένα SD990 Και να πάρω τους δρόμος....

Όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο! Πήρα το Fabia το station το 2010 όταν γεννήθηκε ο πρώτος μου και οι περισσότεροι με "κράζαν" γιατί δεν πήγα να πάρω κάτι πιο in. To συγκεκριμένο έβγαινε σε κόστος αγοράς όσο και ενα απλό Yaris.  Από τη μέρα αγοράς άρχισε με καρότσια, ψώνια, camping, μετακομίσεις... ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ. Μετά από 5.5 χρόνια ήρθε και ο δεύτερος γιος και ΕΥΤΥΧΩΣ που τότε διαλλέξαμε τη Fabiάρα... Σήμερα ο πρώτος είναι 6.5 και ο δεύτερος 1 έτους (2 καθισματάκια στο πίσω κάθισμα) και μπαίνουν το ΣΚ μέσα στο πορτ μπαγκάζ και καρότσι και ποδήλατο και ψώνια από το super market. Θα ήμουν σε πολύ δύσκολη θέση αν έπρεπε πέρισυ το καλοκαίρι να ψάχνω για άλλο αυτοκίνητο λόγω χώρων καθώς δεν περισεύει τπτ ούτε για τσίχλες.

Όταν υπάρχουν παιδιά οι χώροι στο αυτοκίνητο είναι κατ εμέ σε πολύ υψηλή προτεραιότητα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα