Jump to content
Smias

XTZ660 Tenere, μαζευω γνωμες..!

Recommended Posts

μαρεσει πολυ αυτο το μηχανακι στο εχω πει και σε αλλο θρεντ. επισης ξαναπηγα πατρα για κατι δουλειες και δεν με κουρασε καθολου. πολυ ταξιδιαρικο και καλοβολο. θα σαρεσει παρα πολυ.

τεχνικα τωρα.

το tps τα ξες.

σαν το παρεις θα κανεις εναν ελεγχο. βγαλε το πλαινο καπακι και δες το παξιμαδι στροφαλου. η ασφαλεια να ειναι οκ να μην ειναι κομενο το αυτακι δλδ και σφιξε εκ νεου το παξιμαδι στα 85nm. 80 λεει το μανιουαλ εσυ βαλε 85 νασαι μεσα. κι εισαι οκ.

αν εχει τα ψηλα καγκελα βγαλτα μονο βαρος προσθετουν ψηλα και το κανουν ψηλοβαρο το μηχανακι.

η πισω βαση πινακιδας τσεκαρε την μην ειναι κομενη. εχει την ταση να κοβεται απο τους κραδασμους.

τσεκαρε την πισω ροδα για ρουλεμαν τροχου. πασχει λιγακι επειδη εχει μονο ενα ρουλεμαν και τρωει ζορι.

καλοβολτο και καλοταξιδο!!!!!!!!!!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κ@υλα!

Θελει ενα κιτ αυτοκολλητα οπως και δηποτε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

No money - no 60hp..!

Αν ειχα αυτο νούμερο θα πήγαινα κατευθείαν σε BMW F-800gs.

Πρώτα είπαμε πρεπει να πουλήσω το drz, μετα κολλάω και παίρνω Tenere.

Ειναι μια συνειδητοποιημένη αποφαση, δεν κυνηγαω τα αλογα και τις αριστες επιδοσεις, θελω ενα απλο μονοκυλινδρο(το οποιο μου αρεσει και οπτικα!) να κανει τον γαιδαρο μου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω μια απορία για μηχανες τετοιου τυπου.

Με αυτή την ασπιδα μπροστα, βλεπει ο αλλος που πατάει ή μονο τον οριζοντα;

να πω ηταν ημιφιμέ ή διαφανο παει στο καλο, αλλά αυτο το πραμα δε σου κοβει μεγαλο οπτικο πεδιο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να σου πω κ εγω την αποψη μου, ως πρωην κατοχος. 
Ειχα μοντελο 2009 μαυρο. Το ειχα παρει με 13.000 χλμ και το κρατησα για 1.5 χρονο περιπου. 

Η γρηγορη απαντηση ειναι: ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ. Συμφωνω με ολα οσα εγραψε πιο πριν ο φιλος 10ere. 

Απο προβληματα με αφησε απο ανορθωτη αυτο το κλασσικο προβλημα, και επισης αλλαξα ρουλεμαν τιμονιου, γιατι εβγαλε προβλημα πολυ γρηγορα, λιγο μετα που το ειχα παρει.

Τι μου αρεσε
-- Πανεμορφο κατα τη γνωμη μου. Αυτο το μηχανακι ειτε σου αρεσει πολυ εξωτερικα ειτε +
το σιχαινεσαι. Ανηκω στην πρωτη κατηγορια, αγριο και με μουρη Transformer
-- Θα σε παει παντου
-- Μια χαρα στην πολη με το τεραστιο τιμονι κοβει παντου και με τον 21 τροχο ανεβαινεις παντου
-- Εκαιγε λιγο, ειχε καλη αυτονομια με τεποζιτο που φαινεται μικρο αλλα ειναι μεγαλο
-- Δικαβαλο μια χαρα, το χαιροταν η κοπελα μου
-- Παει αρκετα καλα σε χωματαδες για το βαρος του κλπ. Μη σου πεσει ομως..
-- Καλη ροπη χαμηλα, πας με 110 ανετα κ δικαβαλος ακουραστα. 
-- Παιρνει ωραιο customizing
-- Κραταει μεταπωληση

Τι δε μου αρεσε:
-- Πολυ ψηλο. Ειμαι 1.81 και δεν παταγα και τα 2 ποδια κατω φλατ. Το κατεβασα 2 ποντους και παλι οχι, αλλα καλυτερα για επιτοπιους ελιγμους. Το συνηθισα. Εσυ απο DRZ 
θα εισαι μια χαρα λογω εμπειριας. Καποια στιγμη πηρα ενα XR και καταλαβα οτι υπαρχουν και ψηλοτερα.
-- Η σελα του... Ελεος αυτη η Γιαμαχα. Φτιαχνει ενα τετοιο μηχανακι και βαζει μια κουρμπα στη θεση του οδηγου που δε μπορει να μετακινηθεις μπρος πισω. Απαραδεκτο για μενα. Και δεν υπαρχει και λυση για αυτο γιατι για να κανεις αλλαγη σε ισια μαλλον πρεπει να ψηλωσει πολυ. Μπορεις ομως να την κανεις πιο ανετη. Για τον συνεπιβατη μια χαρα ειναι.
-- Μετριο πισω αμορτισερ Sachs
-- Βγαζει πολλη ζεστη το μοτερ, κ την τρωει πιο πολυ ο πισω με εναν περιεργο τροπο. 
-- Μετρια ποιοτητα κατασκευης γενικα εκτος καποιων μερων. Ειδικα κατι πλαστικα πχ αυτου του τυπου που ειναι στις χειρολαβες. Αμα τα δει λιγο ο ηλιος γινονται χαλια και μετα ζωγραφιζεις επανω με το δαχτυλο σου. Η ποιοτητα βαφης επισης μετρια. Καποια μερη ειναι σε καλο επιπεδο. 

Μια χαρα ειναι, να το παρεις. Μετα απο DRZ θεωρω οτι ειναι πολυ συνειδητη επιλογη. Εγω το εδωσα για αλλαγη κατηγοριας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πέτυχα προχθές μια αγγελία,δεν ξέρω αν μπορείς να την δεις:

https://www.facebook.com/groups/motoeqclassifieds/permalink/651949781647532/?sale_post_id=651949781647532

5000€

14390928_10207937268932566_5623391972577

14433101_10207937269292575_4520230374222

14446147_10207937270372602_7492348659554

14495459_10207937271252624_2349516732617

Αν όχι, πρέπει να γραφτείς στην ομάδα.

Τροποποιήθηκε από τον karellen

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την εχω δει στο car.gr, τη δινει πολυ καλα γι'αυτα που εχει και την κατασταση της, ειναι βεβαια λιγο πιο πανω απο τον προυπολογισμο μου αλλα ιδωμεν..!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τον φιλο τον βλεπω πιο πιθανο απ'οτι εμενα, ειναι πολυ ωραιο παντως, λιγα σχετικα χλμ και φορτωμενο με πολλα και ωραια..!

Και στο μαχιμο χρωμα!

Να σου πω κ εγω την αποψη μου, ως πρωην κατοχος. 
Ειχα μοντελο 2009 μαυρο. Το ειχα παρει με 13.000 χλμ και το κρατησα για 1.5 χρονο περιπου. 

Η γρηγορη απαντηση ειναι: ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ. Συμφωνω με ολα οσα εγραψε πιο πριν ο φιλος 10ere. 

Απο προβληματα με αφησε απο ανορθωτη αυτο το κλασσικο προβλημα, και επισης αλλαξα ρουλεμαν τιμονιου, γιατι εβγαλε προβλημα πολυ γρηγορα, λιγο μετα που το ειχα παρει.

Τι μου αρεσε
-- Πανεμορφο κατα τη γνωμη μου. Αυτο το μηχανακι ειτε σου αρεσει πολυ εξωτερικα ειτε +
το σιχαινεσαι. Ανηκω στην πρωτη κατηγορια, αγριο και με μουρη Transformer

+660!!! Το ερωτευτικα απ'την πρωτη στιγμη

-- Θα σε παει παντου

-- Μια χαρα στην πολη με το τεραστιο τιμονι κοβει παντου και με τον 21 τροχο ανεβαινεις παντου
-- Εκαιγε λιγο, ειχε καλη αυτονομια με τεποζιτο που φαινεται μικρο αλλα ειναι μεγαλο
-- Δικαβαλο μια χαρα, το χαιροταν η κοπελα μου
-- Παει αρκετα καλα σε χωματαδες για το βαρος του κλπ. Μη σου πεσει ομως..
-- Καλη ροπη χαμηλα, πας με 110 ανετα κ δικαβαλος ακουραστα. 
-- Παιρνει ωραιο customizing
-- Κραταει μεταπωληση

Τι δε μου αρεσε:
-- Πολυ ψηλο. Ειμαι 1.81 και δεν παταγα και τα 2 ποδια κατω φλατ. Το κατεβασα 2 ποντους και παλι οχι, αλλα καλυτερα για επιτοπιους ελιγμους. Το συνηθισα. Εσυ απο DRZ 
θα εισαι μια χαρα λογω εμπειριας. Καποια στιγμη πηρα ενα XR και καταλαβα οτι υπαρχουν και ψηλοτερα.
-- Η σελα του... Ελεος αυτη η Γιαμαχα. Φτιαχνει ενα τετοιο μηχανακι και βαζει μια κουρμπα στη θεση του οδηγου που δε μπορει να μετακινηθεις μπρος πισω. Απαραδεκτο για μενα. Και δεν υπαρχει και λυση για αυτο γιατι για να κανεις αλλαγη σε ισια μαλλον πρεπει να ψηλωσει πολυ. Μπορεις ομως να την κανεις πιο ανετη. Για τον συνεπιβατη μια χαρα ειναι.
-- Μετριο πισω αμορτισερ Sachs
-- Βγαζει πολλη ζεστη το μοτερ, κ την τρωει πιο πολυ ο πισω με εναν περιεργο τροπο. 
-- Μετρια ποιοτητα κατασκευης γενικα εκτος καποιων μερων. Ειδικα κατι πλαστικα πχ αυτου του τυπου που ειναι στις χειρολαβες. Αμα τα δει λιγο ο ηλιος γινονται χαλια και μετα ζωγραφιζεις επανω με το δαχτυλο σου. Η ποιοτητα βαφης επισης μετρια. Καποια μερη ειναι σε καλο επιπεδο. 

Μια χαρα ειναι, να το παρεις. Μετα απο DRZ θεωρω οτι ειναι πολυ συνειδητη επιλογη. Εγω το εδωσα για αλλαγη κατηγοριας.

Οταν το εκανα βολτα ενος φιλου μια χαρα μου φανηκε απο υψος σελας, 1,78-80 ειμαι, ειναι ψηλο και δεν παταω με τις πατουσες ολοκληρες κατω αλλα δεν ειχα θεμα, μαλιστα το εκανα βολτα κεντρο Αθηνας σε γνωστη μου διαδρομη που εχει κινηση σε 2-3 σημεια γι'αυτο το λογο για να δω πως παταω-αν το χειριζομαι, κομπλε μου φανηκε!

Το drz οκ το εχω πολλα χρονια αλλα ειναι πιο λεπτη η σιλουετα+σελα οποτε τα ποδια πατανε ανετα, μονο μια φιλη μου ειχε θεμα οταν πηρε το δικο της drz αλλα ειναι δεν ειναι 1,70..!

Εχω κανα 2βδομαδο το Tenere 660 '91 και πλεον το εχω νομιζω με τις μανουβρες κτλ, οσο ειναι αυτο δυνατο, βεβαια δε κανω τα ιδια με το drz, συμβιβαζομαι με τον ογκο του..

Χωματαδα δε το βλεπω, κανα βατο χωματοδρομο μονο, οτι εκανα και με το drz, σε κανα νησακι ή κατι τετοιο.

Αυτο για το αμορτισερ το λενε ολοι, γυρω στα 550-650ε κοστιζει ενα σωστο αμορτισερ και οταν με το καλο το παρω θα μπει στο προγραμμα κι αυτο καποια στιγμη αν δω οτι θα το κρατησω κι αυτο για χρονια.

Το πιο μεγαλο μειον του προς το παρον μου φαινεται η ελειψη 6'ης που το 690sm του bro με καλομαθε σε ταξιδακια 2καβαλου στην εθνικη αλλα η υπαρξη φερινγκ(ναι, φερινγκ, οταν εχεις μαθει στα κλασικα ψηλοφτερα klx250, drz400 κα τετοια αυτο που εχει το Tenere 660 σου φαινεται υπερπαραγωγη!) και το στησιμο νομιζω θα με κανουν να το ξεπερασω στο πρωτο ταξιδακι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι επανέρχομαι! 

Ως κάτοχος xt660z Tenere και όχι xtz600, έτσι λεγόταν το προηγούμενο Tenere 660 που εβγαλε το 1991, xt660z λέγεται το τελευταίο που έβγαλε το 2008.

Μετά από περίπου 3 μήνες μαζί του δεν μετανιώνω για την επιλογή μου.

Αντιθέτως!

Έχω κάνει κάτι σαν 3,5-4χιλιάδες χλμ μαζί του, εκ των οποίων τα μισά σε ταξιδάκι ΠΣΚ, διακοπές προς Πήλιο και αρκετά διακοποχιλιόμετρα σε 3 νησιά. 

Με βόλεψε απίστευτα, ειδικά στη διαδρομή για Πήλιο ήταν ανέλπιστα καλή, η πιο άνετη διαδρομή που έκανα συγκριτικά με τις 2 άλλες φορές που είχα πάει με το KTM 690sm & drz400sm.

Δικάβαλος με πράγματα, άνετα παντού, από γκάζι μια χαρά, από κατανάλωση νομίζω το μόνο καλύτερο θα ήταν εάν είχε 6άρι σασμάν.

Ο δείκτης της βενζίνης είναι πολύ απαισιόδοξος πάντως, κατεβαίνει σχετικά γρήγορα και όταν φτάσει την τελευταία μπάρα κι αρχίσει να αναβοσβήνει που σε "πιάνει πανικός" έχει μέσα κάτι σαν 8 λίτρα!!!

Φοβερό εργαλείο. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα