Jump to content
Stratakos123

Σωστό στρώσιμο Crypton X

Recommended Posts

και καλά κάνει γιατί ούτε όλοι είναι παλιοί και έμπειροι και επίσης ούτε όλοι είναι επιδέξιοι αναβάτες....

μπλα...

μπλα... μπλα....

...ένα βασικό στρόσιμο, πρίν αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ποιό ''έντονα''

Ρε φιλε, καταλαβαινεις οτι κουραζεις?

Καθεστε και γραφετε ενα σωρο παπατζιλικια και αντι να κανετε το παλικαρι να χαλαρωσει και να απολαυσει το μηχανακι του του δημιουργησατε αγχος, δε χαλανε ετσι ευκολα τα μηχανακια, επισης τα μοτερ πριν μπουν πανω δοκιμαζονται και πιστεψε με οχι σε ρυθμους στρωσιματος.

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

τα μοτερ πριν μπουν πανω δοκιμαζονται και πιστεψε με οχι σε ρυθμους στρωσιματος.

+15.000

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδη δεν κανει οταν κατεβάζω ταχύτητα να παταω καμια διπλαγκαζια για να μπει πιο ομαλά?

Aπτην λίγη εμπειρια νομιζω φιλε μου πως οταν θες να κατεβασεις απο 3η πχ 2α την τεχνικη της διπλογκαζιας δεν την ξερω..αλλα εφοσων μιλαμε για ημιαυτοματο κιβωτιο για να μην σου "κλοτσησει" το μηχανακι δινεις λιγο γκαζι σταθερα πατημενο στο κενο του πριν

αφησεις να κουμπωθει η 2α και ενω εχεις πατιμενο το πενταλ της αλλαγης ταχυτητων ωστε να παρει τις απετουμενες στροφες και να μην "τσινησει" που λεμε ...

Εγω παντως εχω ιννοβα 30.000χλμ 4 χρονων,οταν το πηρα καινουριο και αποτομες γκαζιες θες και δικαβαλιες και ψηλες στροφες πριν τα 1000χλμ στρωσιμο...Δεν μου χει βγαλει τιποτα μονο αλλαγη σε λαδια,τακακια,αλυσιδα μια φορα.Και 6 φορες λαστιχο(σαμπρελα) :yeahright:.Τοτε ομως τα μυαλα μου ητανε στα συννεφα ,σε καμια περιπτωση δεν συστινεται κατι τετοιο. Μπορει να μην σου βγαλει ποτε κατι αλλα δεν αξιζει να πεζεις με τις πιθανοτητες εναντιων σου εφοσων εσκασες 2800.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aπτην λίγη εμπειρια νομιζω φιλε μου πως οταν θες να κατεβασεις απο 3η πχ 2α την τεχνικη της διπλογκαζιας δεν την ξερω..αλλα εφοσων μιλαμε για ημιαυτοματο κιβωτιο για να μην σου "κλοτσησει" το μηχανακι δινεις λιγο γκαζι σταθερα πατημενο στο κενο του πριν

αφησεις να κουμπωθει η 2α και ενω εχεις πατιμενο το πενταλ της αλλαγης ταχυτητων ωστε να παρει τις απετουμενες στροφες και να μην "τσινησει" που λεμε ...

Εγω παντως εχω ιννοβα 30.000χλμ 4 χρονων,οταν το πηρα καινουριο και αποτομες γκαζιες θες και δικαβαλιες και ψηλες στροφες πριν τα 1000χλμ στρωσιμο...Δεν μου χει βγαλει τιποτα μονο αλλαγη σε λαδια,τακακια,αλυσιδα μια φορα.Και 6 φορες λαστιχο(σαμπρελα) :yeahright:.Τοτε ομως τα μυαλα μου ητανε στα συννεφα ,σε καμια περιπτωση δεν συστινεται κατι τετοιο. Μπορει να μην σου βγαλει ποτε κατι αλλα δεν αξιζει να πεζεις με τις πιθανοτητες εναντιων σου εφοσων εσκασες 2800.

Ακριβώς, επειδή είναι όντος θέμα πιθανοτήτων , και επιδή το παιδί έδωσε λευτά έτσι, δέν του το χαρήσανε, κάλήτερα να είναι λιγάκι ιδιέτερα προσεκτηκός τα πρώτα 1500 χλμ, που σιγά το πράμα, σιγά τα πολλά χλμ, να κάνει λιγάκι υπομονή, και μετα ας το χαρεί στο έπαρκο! Ολο το θέμα είναι καλήτερα λιγάκι υπομονή στην αρχή και για να το έχεις μετά κομπλέ να το χαρείς ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙς ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕς.....

θημάμε τον εαυτό μου, όταν πήρα το πρώτο μου μηχανάκι... ήθελα σαν τρελός να το ανοίξω να το καψω! αλλά! τα πρώτα 1500 χλμ είμαι μέχρι αιδίας προσεκτηκός.... το μηχανάκι έκανε 25.000 χλμ μέσα σε ένα χρονο και κάτι και δέν έκαψε σταγώνα λάδι....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Stratako παλικάρι μου, μη σπας τα....φρύδια σου!!!

Πάρε το μηχανάκι και πήγαινε να κάνεις τις βόλτες σου να γουστάρεις.

Κάνεις στρώσιμο σε σούπερ εποχή (ούτε ζέστες ούτε κρύα), τόσο για σένα όσο και για το μηχανάκι σου.

Βάλε μπουφανάκι, γαντάκια και κράνος και γράφε χιλιόμετρα!!!

Απόλαυσέ το!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ζέσταμα είτε καλοκαίρι, είτε χειμώνα, όχι πάνω απο 30''. Το ζέσταμα γίνεται σε πορεία με πολύ απαλό γκάζι και λίγες στροφές μέχρι να έρθει σε κανονική θερμοκρασία λειτουργίας.

Το να κάθεσε στο ρελαντί, πολύ ώρα, ειδικά το χειμώνα είναι ότι χειρότερο.

Οδηγάς νορμάλ, χωρίς απότομες επιταχύνσεις. Γενικά, το οδηγείς "γλυκά" και ήπια.

Τέλος, δεν αλλάζουμε τα πρώτα λάδια νωρίτερα απο ότι λέει ο κατασκευαστής. Τα λάδια αυτά είναι ειδικά για στρώσιμο, κι αν βάλουμε τα νορμαλ, χειροτερα θα είναι αντι για καλύτερα.

Τροποποιήθηκε από τον sorath

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ζέσταμα είτε καλοκαίρι, είτε χειμώνα, όχι πάνω απο 30''. Το ζέσταμα γίνεται σε πορεία με πολύ απαλό γκάζι και λίγες στροφές μέχρι να έρθει σε κανονική θερμοκρασία λειτουργίας.

Το να κάθεσε στο ρελαντί, πολύ ώρα, ειδικά το χειμώνα είναι ότι χειρότερο.

Οδηγάς νορμάλ, χωρίς απότομες επιταχύνσεις. Γενικά, το οδηγείς "γλυκά" και ήπια.

Τέλος, δεν αλλάζουμε τα πρώτα λάδια νωρίτερα απο ότι λέει ο κατασκευαστής. Τα λάδια αυτά είναι ειδικά για στρώσιμο, κι αν βάλουμε τα νορμαλ, χειροτερα θα είναι αντι για καλύτερα.

αυτό που λές έχεις κάποια έγκυρη πυγή ή στο είπε κάποιος μηχανικός?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην τρελενεσε με το στρωσιμο.....απλα οδηγα χαλαρα...δουλευε ολες της ταχυτητες στην σωστη ταχυτητα............Γενικος οδηγατο σαν να ειναι κρυο το μηχανακι....και θελει καμια 1000 χιλιομετρα να ζεσταθει.... μην τρελενεσε!!!!!!!!!!!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτό που λές έχεις κάποια έγκυρη πυγή ή στο είπε κάποιος μηχανικός?

Το έχω διαβάσει στον ειδικό τύπο  και την τελευταία φορά που το ξανα άκουσα ήταν απο το παρακάτω βίντεο: (στο 3:12 περίπου)

http://www.youtube.com/watch?v=FlyZc3TL6N8

Και όντως η Honda λέει:

However, a Honda spokesman says its cars come from the factory with a special oil formulation for the break-in period. Honda advises owners to not change the oil early. Stark said Blackstone Laboratories' test of Honda's break-in oil shows it contains molybdenum-disulfide, an anti-wear additive. But Stark said Honda is the only manufacturer he knows that's using special break-in oil. The take-away? If there are any special break-in recommendations from the manufacturer, follow them

Τροποποιήθηκε από τον sorath

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχουν γραψει ολοι 10 φορες τα ιδια ακριβως .

τι δεν γραψαμε -->  πολυ σημαντικο στο στρωσιμο ειναι να γινονται ολοκληρωμενα οι κυκλοι κρυο-ζεστο-κρυο.   δλδ πρεπει να καβαλαω , ζεσταινεται πληρως το μηχανακι στην βολτα μου κ μετα σβηνω κ κρυωνει .   αν εγω το παιρνω οδηγω ενα χιλιομετρο κ σβηνω δεν ειναι οτι καλυτερο για στρωσιμο.  γιαυτο κ προτεινουμε ομορφες χαλαρες βολτες .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχουν γραψει ολοι 10 φορες τα ιδια ακριβως .

τι δεν γραψαμε -->  πολυ σημαντικο στο στρωσιμο ειναι να γινονται ολοκληρωμενα οι κυκλοι κρυο-ζεστο-κρυο.   δλδ πρεπει να καβαλαω , ζεσταινεται πληρως το μηχανακι στην βολτα μου κ μετα σβηνω κ κρυωνει .   αν εγω το παιρνω οδηγω ενα χιλιομετρο κ σβηνω δεν ειναι οτι καλυτερο για στρωσιμο.  γιαυτο κ προτεινουμε ομορφες χαλαρες βολτες .

+1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα