johnkar 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2016 Λίγο πολύ οι περισσότεροι έχουμε μπει στο τρυπάκι ή το έχουμε σκεφτεί.........Η αλλαγή φίλτρου αέρα-εξάτμισης και φτιάξιμο προγράμματος κάνει δουλειά στο μηχανάκι ή μήπως τελικά το μηχανάκι δουλεύει καλύτερα "μαμα"Φτιάχνοντας ένα πρόγραμμα μπορεί να δουλέψει χειμώνα καλοκαίρι σε χαμηλα η ΄ψιλά υψόμετρα ή μήπως τελικά οι "μαμά" ρυθμίσεις δουλεύουν καλύτερα?? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΓιωργοςΚΤΜ 1.376 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2016 Αναλογα το μηχανακι,αν εχει αισθητηρα λαμδα αλλα πανω απολλα ποσο τσακαλι ειναι ο βελτιωτης.Ενας προγραμματιστης καλου επιπεδου δινει πολυ καλο αποτελεσμα και σιγουρα αρκετα γραμμικο. Ο πιο καταλληλος ομως να σου λυσει τις αποριες ειναι ο @Mi_ka 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterpan 1.734 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2016 Κατσε να βαλω μια φωνη.......Mikaaaaaaaa !!!Πρεπει να κάνουμε κάποιες απαντήσεις του pinned βέβαια για να μην γράφει συνεχώς τα ίδια ο άνθρωπος. Εγω παντως τα αφηνω stock και δεν μπλέκω 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
moto99 1.437 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2016 Μύθος δεν είναι,πραγματικότητα είναι το μόνο σίγουρο.Αν αναφέρεσαι γενικά είναι μπερδεμένη υπόθεση,αν αναφέρεσαι για το Versys σου υπάρχουν μέλη εδώ που το έχουν κάνει όταν θα δουν το θέμα σου,θα σου απαντήσουν.Φιλικά...αν ασχοληθείς,κοίτα να βρεις συνεργείο που το ξέρει καλά το συγκεκριμένο άθλημα.Και δόξα τω θεώ έχουμε πολύ καλούς μαστόρους, σε Kawasakia. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.368 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2016 (τροποποιήθηκε) Λίγο πολύ οι περισσότεροι έχουμε μπει στο τρυπάκι ή το έχουμε σκεφτεί.........Η αλλαγή φίλτρου αέρα-εξάτμισης και φτιάξιμο προγράμματος κάνει δουλειά στο μηχανάκι ή μήπως τελικά το μηχανάκι δουλεύει καλύτερα "μαμα"Φτιάχνοντας ένα πρόγραμμα μπορεί να δουλέψει χειμώνα καλοκαίρι σε χαμηλα η ΄ψιλά υψόμετρα ή μήπως τελικά οι "μαμά" ρυθμίσεις δουλεύουν καλύτερα??Πλήν κάποιων εξαιρέσεων, σε πιό παλιές μοτοσυκλέτες, είναι μύθος.΄Οπως ακριβώς οι εταιρίες καλλυντικών κοροιδεύουν τις γυναίκες ότι θα βάλεις το τάδε καλυντικό και θα δείχνεις τάδε χρόνια νεώτερη, Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΚΡΙΒΩΣ κοροιδία γίνεται και στους άντρες με τις ανοησίες τύπου φίλτρο, εξάτμιση, πρόγραμμα.Και τα δύο, ποντάρουν στην αφελή ματαιοδοξία.Πριν μερικά χρόνια το bikenet.gr είχε κάνει μια ομαδική δυναμομέτρηση. Οι φτιαγμένοι ήταν όλοι μια απογοήτευση, ειδικά ένας με ένα ducati 999 είχε συνολικά 1 ίππο παραπάνω από μαμά λίγο πριν ανατιναχθεί το μοτέρ και τρυπάρες οπουδήποτε αλλού, ενώ όλοι οι άλλοι ήταν στην ίδια ή και χειρότερη ιπποδύναμη.Είναι πεταμένα λεφτά, και όσο πιο σύχρονο και υψηλής απόδοσης μηχάνημα έχεις, τόσο ακόμα περισσότερο. Δίνεις πολλά λεφτά, να αγοράσεις πράγματα που και αν κάνουν κάτι θετικό είναι παντελώς ασήμαντο άσε που δεν κάνουν καν, και θα γεμίσεις και μπελάδες και θα χάσεις και χρόνο, κόπο.Αν το σκέφτεσαι, δώστα σε κάτι άλλο, και κυρίως σε κάτι που θα βελτιώσει εσένα, και όχι το μηχάνημα. Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 29 , 2016 από τον FlyingInADream 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
geokaf 760 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2016 Παντως στον κολλητο που εχει ninja 250 με εξατμιση, φιλτρο και power commader απο 26 τροχο πηγε 30.7 δυναμομετρημενο!! δεν το λες και μικρη διαφορα!! σε ενα 100 αλογα τα 4-5 ειναι λιγα..αλλα στα 25 δεν ειναι και τοσο λιγα!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ste7ios 1.738 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2016 Αν ήθελα να επενδύσω κάτι παραπάνω αυτό θα ήταν...Μαθήματα σε σχολείο οδήγησης (π.χ. CSS, Riding Academy, κλπ...)ΑναρτήσειςΔεν θα διαφωνίσω σε τίποτα με τον Flying... :) 5 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterpan 1.734 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2016 Α Ν Α Ρ Τ Η Σ Ε Ι Σ !!!!!!!!Το ιδιο λεω πάντα. Δεν υπάρχει πιο αποδοτική βελτίωση. Είναι ο καλύτερος τρόπος να ευχαριστιεσαι το μηχανάκι σου πολλαπλασια και εν τελει να πηγαίνεις οντως πιο γρήγορα. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mi_ka 2.388 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2016 Πρεπει να κάνουμε κάποιες απαντήσεις του pinned βέβαια για να μην γράφει συνεχώς τα ίδια ο άνθρωπος. ακριβώς: πρακτικά τα ίδια λέω, 5 πράματα όλα και όλα, ξανά και ξανάαπλά και λόγω λόξας και λόγως παρελθούσας ενασχόλησης με τα δυναμόμετρα έχω διαβάσει πολύ περισσότερο από πολλούς "βελτιωτές" που πουλάνε φούμαρα σε πελάτες που δεν ξέρουν - προσοχή όμως, μηχανικός δεν είμαι και λίγα πράματα έχω κάνει ο ίδιος σε μηχανάκιαΗ αλλαγή φίλτρου αέρα-εξάτμισης και φτιάξιμο προγράμματος κάνει δουλειά στο μηχανάκι ή μήπως τελικά το μηχανάκι δουλεύει καλύτερα "μαμα"άλλα ναι, άλλα όχι - όλα λίγο πολύ υποφέρουν από πνίξιμο σε εξαγωγή-εισαγωγή για λόγους ρύπων-θορύβου αλλά αν η μαμά έχει @@ και τα έχει κουρδίσει σωστά με σωστή εξάτμιση και φιλτροκούτι, πειράζοντας εμείς απλά ξεκουρδίζουμε και τελικά χειροτερεύουμε το αποτέλεσμα, και δε μιλάω για λίγα ηλίθια ψωροάλογα στο σταθερό τέρμα γκάζι (=τελίκιασμα) αλλά για την συνολική συμπεριφορά/απόκριση στο στροφιλίκι Φτιάχνοντας ένα πρόγραμμα μπορεί να δουλέψει χειμώνα καλοκαίρι σε χαμηλα η ΄ψιλά υψόμετρα ή μήπως τελικά οι "μαμά" ρυθμίσεις δουλεύουν καλύτερα??στα σύγχρονα ψεκαστά ο εγκέφαλος ρυθμίζει συνέχεια βλέποντας τον λ του και έτσι γουλαντρίζει αυτές τις διαφορές αλλά πάντα με γνώμονα το φτωχό λ=1 σε χαλαρή πορεία - το τι κάνει στις λοιπές περιπτώσεις είναι θέμα χαρτογράφησης και εκεί παίρνει χέρι που μπορεί να βελτιώσει την οδηγησιμότητα-άρπαγμα ακόμα και αν είναι εντελώς μαμά από εξάτμιση-εισαγωγή Πλήν κάποιων εξαιρέσεων, σε πιό παλιές μοτοσυκλέτες, είναι μύθος... Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΚΡΙΒΩΣ κοροιδία γίνεται και στους άντρες με τις ανοησίες τύπου φίλτρο, εξάτμιση, πρόγραμμα.όλα εξαρτώνται από το πόσο καλά το έχει κάνει η μαμά συναρτήσει της γενικής σχεδίασης του μοτέρ - πλέον είμαστε 15 χρόνια μετά σε εμπειρία και πολλά που κάνανε παλιά άρπα κόλλα και βελτιώνανε τους χοντροκομμένους ψεκασμούς, πλέον δεν ισχύουν και είναι μάταιαΠριν μερικά χρόνια το bikenet.gr είχε κάνει μια ομαδική δυναμομέτρηση. Οι φτιαγμένοι ήταν όλοι μια απογοήτευση, ειδικά ένας με ένα ducati 999 είχε συνολικά 1 ίππο παραπάνω από μαμά λίγο πριν ανατιναχθεί το μοτέρ και τρυπάρες οπουδήποτε αλλού, ενώ όλοι οι άλλοι ήταν στην ίδια ή και χειρότερη ιπποδύναμη.Σαν να μην έφτανε το παπατζιλίκι στις "βελτιώσεις", τώρα μου ανακατεύεις και το παπατζιλίκι στις "δυναμομετρήσεις":Σενάριο, λέμε τώρα και καλά:-"Μάστορα, θέλω ΧΥΖ μαμάτα ατίθασα άτια στο ψοφίμι μου που βγάζει μόνο 140 αλόγατα"-"Βάλτο πάνω και θα σε φτιάξω εγώ εσένα άρπα κόλλα, κάτσε να κοτσάρω το μαραφέτι να σου φτιάξω μόρτικο χάρτη", Βάζει συνδέει, κάνει read το χάρτη.Μπραφ πρώτη μέτρηση 138 αλόγατα "και καλά τροχό" (γιατί η έτσι απόφάσισε η DJ από Θεία Φώτιση) -"Λεπόν, παίρνει φτιάξιμο", κλικι κλικι και κάνει πως αλλάζει πράματα Μπρααφ δεύτερη μέτρηση 142 άλογα (και ας μην άλλαξε τίποτα ο μάστορας, απλά ζεστάθηκε το λάστιχο και σπινάρει λιγότερο, ζεστάθηκε και λέπτυνε το λάδι, "μαλάκωσε" η o-ring αλυσίδα)-"Χμμ κάτσε να πειράξω λίγο ακόμα" και πάλι κλικι-κλίκι και καλά πειράζει, ρίχνει και ένα σφιξιμο στους ιμάντεςΜπραααφ τρίτη μέτρηση, 146 άλογα (με σφικτότερους ιμάντες σπινάρει ακόμα λιγότερο)-"Ωραία, σχεδόν τελειώσαμε, κάτσε να δω κάτι ακόμα"Μπρααααφ τέταρτη μέτρηση, 142 άλογα (ζεστάθηκε το καύσιμο και η εισαγωγή και πέφτει η απόδοση)-"Μπα θα το ξαναγυρίσω πίσω όπως ήταν πριν που έβγαλε περισσότερα άλογα" και φυσικά δεν αλλάζει τίποτα...-"Μπράβο μάστορα, βλέπω τι ωραία νούμερα μου έβγαλες! Πόσα να σου αφήσω?"-"Έλα μωρέ, άντε άσε μου 70, τσάκο και μια εκτύπωση να μοστράρεις εκεί στην καφετέρια στο βάθος της ευθείας που θα πας τσίτα γκάζια να εντυπωσιάσεις την παρέα"Λέμε τώρα, ε...Είναι πεταμένα λεφτά, και όσο πιο σύχρονο και υψηλής απόδοσης μηχάνημα έχεις, τόσο ακόμα περισσότερο. Δίνεις πολλά λεφτά, να αγοράσεις πράγματα που και αν κάνουν κάτι θετικό είναι παντελώς ασήμαντο άσε που δεν κάνουν καν, και θα γεμίσεις και μπελάδες και θα χάσεις και χρόνο, κόπο.Ανάλογα τι ψάχνει κανείς - υπάρχουν πολλές ουσιαστικές βελτιώσεις από πραγματικά σωστούς μαστόρους σε μηχανάκια που είτε το χρειάζονται είτε το σηκώνουν αλλά αν θες απλά τα 16 εκατοστά να τα κάνεις 17,5 γιατί νομίζεις ότι η κυρά θα χαρεί περισσότερο το σεξ με τον ίδιο κόπανο εραστή, ε, όντως πεταμένα λεφτά. Παντως στον κολλητο που εχει ninja 250 με εξατμιση, φιλτρο και power commader απο 26 τροχο πηγε 30.7 δυναμομετρημενο!! δεν το λες και μικρη διαφορα!! σε ενα 100 αλογα τα 4-5 ειναι λιγα..αλλα στα 25 δεν ειναι και τοσο λιγα!!και δουλεύει καλύτερα παντού ή μόνο στο τέρμα γκάζι φανάρι-φανάρι και η κατανάλωση που πήγε και οι φθορές μακροπρόθεσμα είναι σίγουρα οκ? Ή έτσι τα λέει ο κολλητός γιατί τόσα ξέρει και δεν θέλει να παραδεχτεί ότι τελικά η διαφορά ήταν βασικά στο χαρτί με τις καμπύλες και στην πράξη τα ωφέλη είναι μηδαμηνά? 12 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΕΚΣΩΓΗΙΝΟΣ 952 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2016 Εγω εχω βαλει ενα φιλτρο DNA (ER6) δεν ξερω αν παει καλύτερα. Αλλα μου ειπαν οτι κακο σίγουρα δεν θα κανει, οποιος ξερει τπτ παραπανω ας μου πει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2016 Περίεργο που όλοι λέτε ότι δεν κάνει τίποτα και όλοι μας είναι τα πρώτα πράγματα που κάνουμε σαν βελτίωση στην μηχανή μας.... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
freediver73 1.025 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2016 Aν σου πούνε αναπνέει καλύτερα ,ψαρώνεις επιτόπου Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mi_ka 2.388 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2016 Aν σου πούνε αναπνέει καλύτερα ,ψαρώνεις επιτόπουΕγω εχω βαλει ενα φιλτρο DNA (ER6) δεν ξερω αν παει καλύτερα. Αλλα μου ειπαν οτι κακο σίγουρα δεν θα κανει, οποιος ξερει τπτ παραπανω ας μου πει. Ο γνωστός φίλος μου έχει κουρδίσει ένα Κρύπτον και το έχει κάνει τζιτζί με πείραγμα παντού, εξατμίσεις-φιλτροκούτι-κλπκλπ και φυσικά χάρτη ραμμένο πάνω στο δυναμόμετρο ειδικά για αυτό το μηχανάκι, ευχαριστημένος 100% ο κάτοχος του.Σκάει λοιπόν καιρό μετά, μια ωραία πρωία και "δε πάει καλά μάστορα, κάτι μπερδεύει μπλαμπλα"Το πετάει ο φίλος στο δυναμόμετρο και όντως μια τρυπάρα νααα στις μεσαίες - "τι έχεις κάνει?" "-τίποτα" "-άστα αυτά, κάτι πείραξες" "μα όχι σου λέω!", φορτώνει ο φίλος μου, πετάει τσακμπαμ το καπάκι του φίλτρου και ω! μια ωραία χοανίτσα φυτρωμένη εκεί μέσα (και μάλιστα ιμιτασιόν αντιγραφή κουρμπαρισμένη σε σιδερά για να μη φάει φράγκα ο κάτοχος για αγορά γνήσιας που και πάλι δε θα δούλευε για το συγκεκριμένο κούρδισμα). Την ξηλώνει χραπ ο φίλος μου, την πετάει στο πάτωμα, κουμπώνει το καπάκι, μπραφ η δυναμομέτρηση πάλι εντελώς τζιτζί, βολτάρει μία ο κάτοχος και γύρίζει "όλα τέλεια" και φίλος μου αναρωτιέται τι σκ@τ@ κάθεται και διαβάζει μηχανολογία συνέχεια για να κουρδίζει τέλεια τέτοιους πελάτες.... (μια από τις ιστορίες που μου έχει διηγηθεί) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterpan 1.734 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2016 Περίεργο που όλοι λέτε ότι δεν κάνει τίποτα και όλοι μας είναι τα πρώτα πράγματα που κάνουμε σαν βελτίωση στην μηχανή μας....Προσωπικα δεν πειραξα απο τετοια ποτε τιποτα. Ειχα βαλει ενα K&N θυμαμαι στο Transalp που ειχα καποτε και οταν διαπιστωσα οτι το μηχανακι ψηλα στεγνωνει και κανονικα για να δουλεψει σωστα θελει ζιγκλερ ρυθμισματα και βαγγελιστρες, το αφησα στην ακρη και αρχισα να ξαναπληρωνω τα χαρτινα.Μπρος πισω ομως φοραγε White Power ελατηρια και δεν το μετανοιωσα ποτε.......καθως και υψηλης, κωνικα ρουλεμαν λαιμου, δισκοπλακες κτλ κτλ...... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΕΚΣΩΓΗΙΝΟΣ 952 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2016 Ναι ρε... πειραγμένο παντου οπως λες. Εγω σ λεω για φίλτρο μονο, ουτε εξάτμιση ούτε τπτ. Δεν ειναι καλύτερο απο το απλο ? οχι μονο για επιδόσεις. Δεν ξερω απο μηχανολογικά γιαυτό μη σου φανουν περίεργες οι ερωτήσεις μου Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterpan 1.734 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2016 Παραπάνω αέρας απο το αλλαγμένο, πιο ελεύθερο φίλτρο=φτωχότερο μιγμα=αδυναμια στα ψηλα να πιασει τελικη, υπερθερμανση και δεν ξερω τι άλλο. Το μονο υποτιθέμενο κέρδος αν υπάρχει είναι σε χαμηλές στροφές, ενα πιο άμεσο άρπαγμα στο γκάζι που διαρκεί όμως μερικές πιστονιες.Επίσης οτι γλυτώνεις την τιμή των "μαμα" φίλτρων γιατι το aftermarket πλενεται και ξαναχρησιμοποιηται.Βεβαια κάνει οσο τρια ή και παραπάνω "μαμα". Για μενα δεν αξίζει. Ουτε φιλτρο. Σωστο σερβις by the book στην ώρα του, απο ενα καλο μηχανικο με τα ΟΕΜ ανταλλακτικά, αυτο αξίζει (για το μοτερ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Thanos89 328 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2016 Να πω και εγώ την προσωπική μου εμπειρία από μερικά πράγματα που είχα κάνει στο Χορνετ μου που ήταν και το πρώτο μου μοτο. Όταν το πήρα είχε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη φίλτρο K&N. Να αναφέρω ότι με Χορνετ έκανα μαθήματα και έδωσα για το δίπλωμα, το οποίο ήταν εντελώς εργοστασιακό και δεν είχα δει διαφορές ( ίσως φταίει και η έλλειψη εμπειρίας). Στην συνεχεία ,αφού είχα γράψει 6 χιλιάδες χιλιόμετρα, βρήκα σε προσφορά μια Mivv Suono και προχώρησα στην αγορά. Εμφανισιακά μου άρεσε αρκετά αυτό που έβλεπα και ο ήχος είχε ''γλυκάνει'' αλλά όσο αφορά την απόδοση οι διαφορές ήταν πολύ μικρές. Είχε γεμίσει ένα κενό που ήταν αισθητό ανάμεσα στις 4 με 5 χιλιάδες στροφές και χωρίς τον σιγαστήρα το ένιωθα να πηγαίνει αρκετά καλύτερα και στα ψηλά. Φασαρία ακόμα και χωρίς τον σιγαστήρα δεν έκανε μιας και από ότι κατάλαβα αυτό που σκότωνε τον ήχο ήταν ο τεράστιος καταλυτής που έχει.Με αυτό που είδα πραγματικά διαφορά ήταν το power commander 5 που έβαλα, με χάρτη κατεβασμένο για το συνδυασμό τελικού-φίλτρου που είχα από το σαιτ.Είδα βελτίωση στη ανταπόκριση του γκαζιού, καλύτερη κατανάλωση και είχε μειώσει και άλλο τα κενά που είχε. Παραπάνω δύναμη όμως δεν είδα και για να έπαιρνα το κάτι παραπάνω έπρεπε να προχωρήσω σε ολόσωμη εξάτμιση και προφανώς σε ρύθμιση στο δυναμόμετρο. Το κόστος είχε φτάσει στα 800 ευρό χοντρικά και θεώρησα πως δεν άξιζε να δώσω άλλα τόσα ειδικά όταν αυτό που πραγματικά είχα καταχαρεί που έφτιαξα ήταν η σέλα με κόστος 80 ευρό, πέρα από τις σκέψεις για αλλαγή κατηγορίας σε κάτι με φαιρινκ που είχα. Τελικό συμπέρασμα, δεν αξίζει από θέμα κόστους, κάτι γίνεται αλλά όχι και θαύματα. Μονό αν υπάρχουν αρκετά λεφτά στην άκρη και δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή μότο για αρκετά χρόνια. Kαι μια φώτο από το γλυκό Χορνετ από βόλτα προς βόρεια εύβοια με καλή παρέα 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mi_ka 2.388 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2016 παλιά τα Χόνδα δεν προγραμματίζονταν οπότε τα κουτάκια τύπου κομμάντερ ήταν μονόδρομος - όχι πλέον όμως, από όσο ακούωμε το κομμάντερ σίγουρα μαζεύτηκαν τα ξεκουρδισμένα πράματα αλλά έχω απορία αν ήσουν παντού ευχαριστημένος σε όλες τις συνθήκες? δηλαδή αν επί του πρακταίου είδες αυτά τα θεωρητικά που έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου με τις κλιματικές αλλαγές/αλλαγές φόρτου/γήρανση κλπ που πετάνε έξω το χάρτη του κομμάντερα, είχες κρατήσει τον λ της μαμάς?Για μενα δεν αξίζει. Ουτε φιλτρο. Σωστο σερβις by the book στην ώρα του, απο ενα καλο μηχανικο με τα ΟΕΜ ανταλλακτικά, αυτο αξίζει (για το μοτερ)μη το λές γιατί υπάρχουν μοτέρ (πχ Γκούτσι) που λόγω ιδιοτροπίας σχεδίασης και τεμπελιάς εργοστασίου φτάνουν στα χέρια του πελάτη αρκετά μακρυά από το όπτιμουμ και χρειάζεσαι χάρτη ακόμα και τελείως μαμά για να δουλέψουν δροσερά και σωστά Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CptAngel 4.604 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2016 (τροποποιήθηκε) Αυτο που εχετε παρει 100 χιλιαδες διαφορετικα μηχανακια και βγαζετε συμπερασματα με βαση ενα απο αυτα?Λες και επειδη δεν πηρε δυναμη/καλυτερη λειτουργια κτλπ. το versys πχ. δε θα παρει το 690 και επειδη πηρε το ninja θα παρει και το cbf.Ολα αυτα χωρις καν να ξερουμε ποιος εκανε αυτα που εγιναν και τι γνωσεις/ικανοτητες ειχε.Πωπω οοοοο,τι να ναι.. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 1 , 2016 από τον CptAngel 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Thanos89 328 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2016 παλιά τα Χόνδα δεν προγραμματίζονταν οπότε τα κουτάκια τύπου κομμάντερ ήταν μονόδρομος - όχι πλέον όμως, από όσο ακούωμε το κομμάντερ σίγουρα μαζεύτηκαν τα ξεκουρδισμένα πράματα αλλά έχω απορία αν ήσουν παντού ευχαριστημένος σε όλες τις συνθήκες? δηλαδή αν επί του πρακταίου είδες αυτά τα θεωρητικά που έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου με τις κλιματικές αλλαγές/αλλαγές φόρτου/γήρανση κλπ που πετάνε έξω το χάρτη του κομμάντερα, είχες κρατήσει τον λ της μαμάς? Ειχα τοποθετησει το Ο2 optimiser που ερχοταν μαζι με το κομμαντερ. Πριν το δωσω τελικα το χορνετ ειχα προλαβει να παω καποια ταξιδακια και σε ορεινές περιοχες (καλα οχι τιποτα τρελα πραγματα) και σε παραθαλασσιους προορισμους και πριν και μετα το κομμαντερ. Ημουν ευχαριστημενος γενικα με την αποδοση που ειχα παντου, ενιωθα καποια διαφορα οταν ημουν ορεινη Αρκαδια ας πουμε σε συγκριση με οταν βρισκομουν Μονεμβάσια λογο υψομετρικης διαφορας αλλα δεν με ενοχλουσε και σιγουρα δεν θα εδινα και αλλα χρηματα για να παω σε auto tune με τιποτα. Με το Χορνετ εγραψα κοντα 15 χιλιαδες χιλιομετρα, μοιρασμενα σε εργοστασιακο και ''πειραγμενο''. Το μονο σιγουρο ειναι οτι τα λεφτα μου πισω δεν τα πηρα απο τα εξτρα που του εβαλα. Μιλαω παντα για το Χορνετ. Θειος μου που μενουμε στην ιδια πολυκατοικια εχει TDM 900 του 2007 και ειναι αυτος που μου βοηθαει σε οτι θεματα εχω με την μοτο. Μου το εχει δωσει για βολτα να δω απλα πως παει (εκεινος συνεπιβατης παντα) και με τις εργοστασιακες εξατμισεις και με termignoni που εβαλε αργοτερα. Απο το λιγο που το πηγα και τις δυο φορες ειδα αισθητη διαφορα στο ποσο καλυτερα αρπαζε με τις termignoni (ξεταπωτες κιολας, ΠΟΛΥ δυνατος ηχος). Δεν ξερω αν ειχε ρυθμισει τα καρμπυρατερ αλλα ηταν αρκετα πιο αισθητη η διαφορα στην αποδοση απο οτι σε συγκριση με οτι ειχα κανει εγω στο χορνετ και αρκετα πιο φθηνη. Δεν συγκρινω το δικυλινδρο 900αρι με το τετρακυλινδρο 600αρι και πιο παει καλυτερα προς θεου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
geokaf 760 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2016 @Mi_ka δεν ξερω να σου απαντησω για τυχων φθορες αργοτερα..εγω παντως στο δικο μου που εχω φιλτρο και εξατμιση αν και 125 ειδα μια μικρη διαφορα, αλλα τα χρηματα που εδωσα ηταν 120 και για τα δυο γτ το φιλτρο κανει 40 και η εξατμιση ηταν ολοσωμη αλλα μεταχηρησμενη, οποτε τα χρηματα μου φανηκαν οτι αξιζαν!!τωρα για προγραμμα που ρωτησα μου ειπα 300 περιπου και μου φαινονται οτι δεν αξιζουν για ενα τετοιο μηχανακι η γενικα τοσα χρηματα για ενα τοσο μικρο αποτελεσμα!απλα ειπα την περιπτωση του κολλητου που οντως φανηκε η διαφορα και στο γκαζι και στα χαρτια!! τωρα εγω αν ηθελα να πεταξω 300 ευρω θα τα εβαζα σε ενα καλο λαδακι και 2 καλα ελατηρια για μπροστα(ειμαι και βαρης ντε) και ενα σετ αλυσιδογραναζα που ετσι και αλλιως τα χρειαζομαι που και παλι δεν θα εφτανα αυτα τα χρηματα, αλλιως ενα καινουριο σετ καλυτερο για πισω και αυτα που ειπα για μπροστα! γενικα οπως ειπαν και οι πιο πανω θα εφτιαχνα τις αναρτησεις και μετα θα επαιζα λιγο με τα φρενα για να το φερω στα μετρα μου !! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mi_ka 2.388 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2016 (τροποποιήθηκε) Πωπω οοοοο,τι να ναι..όπως θα έχεις δει, λίγοι είναι αυτοί που έχουν ουσιαστική κρίση σε σχέση με το τι πραγματικά έγινε στο όχημα (οι πιο πολλοί παραμυθιάζονται από το σαματά και την εμφάνιση και είναι ατίμονοι για να κρίνουν στο στροφιλίκι τι αλλάζει) και ακόμα λιγότεροι είναι διατεθιμένοι να παραδεχθούν ότι πέταξαν χρήματα σε μηδαμινή διαφορά ή ότι τελικά την πάτησαν και πάει χειρότερα στη γενική χρήση και ας πάει καλύτερα τσίτα γκάζι φανάρι-φανάρι ή ότι απλά τους πιάκανε κώτσο...οπότε τώρα που βρήκαμε παπά(δες) ας θάψουμε 5-6 Ευχαριστώ τους γράφοντες που κάθονται και γράψουν άνευ φόβου και πάθους την δικιά τους εμπειρία γιατί η πρώτου χέρι δικιά μου είναι όλη σε δίχρονα καρμπυρατεράτα μονοκύλινδρα δηλαδή τα άλλα είναι εμπεριστατωμένη θεωρία (που όμως βλέπω στην πράξη και έχω δει στα δυναμόμετρα και μου λένε και παραπάνω του ενός μάχιμοι μηχανικοί ότι δεν κάνω λάθος) Ειχα τοποθετησει το Ο2 optimiser που ερχοταν μαζι με το κομμαντερ. τα ματζούνια τύπου οπτιμάιζερ συχνά παραπλουτίζουν το μίγμα χαμηλά με αποτέλεσμα αυξημένες φθορές από ξέπλυμα του φιλμ λαδιού, αυξημένη κατανάλωση κλπ και είναι λαχείο το πόσο σωστά θα κάτσει το "πείραγμα" (δες εδώ πχ σχετικές φθορές σε Γκούτσι) Τροποποιήθηκε Μάρτιος 1 , 2016 από τον Mi_ka 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterpan 1.734 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2016 μη το λές γιατί υπάρχουν μοτέρ (πχ Γκούτσι) που λόγω ιδιοτροπίας σχεδίασης και τεμπελιάς εργοστασίου φτάνουν στα χέρια του πελάτη αρκετά μακρυά από το όπτιμουμ και χρειάζεσαι χάρτη ακόμα και τελείως μαμά για να δουλέψουν δροσερά και σωστάΤι σημασια εχει αν κανει και λιγο μπραφ μπροφ και κανα τσαφ και σβησιμο ή αμα δουλευει λιγο πιο ζεστα?Μια πομονα για να ανεβαζει το νερο την θελεις !Μιλαω βασικα για ενα συγχρονο Γιαπωνεζικο μηχανακι που εκει δεν νομιζω οτι εχει κανα θεμα 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΓιωργοςΚΤΜ 1.376 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2016 Γενικα ο κοσμος ψαρωνει ευκολα,οι λεξεις αναπνευει,δυναμομετρο,ροπη,power commander,παραλληλος εγγεφαλος,νιτρα,τουρμπο κτλ ακουγονται θεικες σε ενα πελατη χωρις μηχανολογικη εμπειρεια.Εξω γινεται ακριβως αυτο που λεει ο ΜΙΚΑ.Ολοι βαζουν ενα εγκεφαλακι,κατευαζουν και μια χαρυογραφηση με βασει τις υπολοιπες μετατροπες και επειδη στο δυναμομετρησανε εσυ πληρωνεις και φευγεις ευτιχησμενος με Χ αλογα παραπανω.Λιγοι πλουσιενουν κ λιγακι το μειγμα στα ψηλα ωστε με καυσαναλυση να βγαζει afr 13.5 και να βγαλει κανα αλογο παραπανω λιγο πριν τον κοφτη.Ελαχιστοι ομως καθονται να γραψουν προγραμμα απο το ΜΗΔΕΝ με βαση τις αναγκες του οχηματος. Το ιδιο ισχυει και σε εγγεφαλους εγροστασιακα ξεκλειδωτους που δεχονται αλλαγη στην χαρτογραφηση χωρις να γινει καποια ηλεκτρολογικη μετατροπη.Χαρτογραφησεις κυκλοφωνουν χιλιαδες στο νετ,για οποιαδηποτε μετατροπη,σε διαφορετικα υψομετρα,θερμοκρασιες... Καπως ομως πρεπει να αποσβεσουνκ την αξια των δυναμομετρων οι μαστορες,τοσα λευτα τα πληρωσαν... 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2016 Χωρίς να έχω ασχοληθεί με μόντες καθώς το φίλτρο το φορούσε η μηχανή όταν την αγόρασα και την εξάτμιση την έβαλα καθαρά για λόγους μόστρας,αυτό που έχω να γράψω είναι πως δεν πιστεύω ότι με φίλτρο και εξάτμα κερδίζεις κάτι και πως τα άλογα δεν είναι στραγάλια.Ναι η Mivv στο site είχε videο από δυναμομετρηση Hornet με φίλτρο και τελικό,αλλά δεν έδειχνε στην ουσία τπτ άλλο από μετατόπιση της καμπύλης ροπής(αν το λέω σωστά)Αντε και κανένα μουλάρι στο τσακίρ κέφι και στο τσακίρ γκάζι βέβαια.Και αυτό όταν το έχεις και ξετάπωτο.Για να κλείσω το μίνι σεντόνι,πιο πολύ για να νιώθουμε εμείς καλά τις κάνουμε αυτές τις αλλαγές παρά δίνουν κάτι. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες