Jump to content

Recommended Posts

πριν 22 λεπτά, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Σημερα ειχα ρεπω και ειπα να το διαθεσω στο παπι, μετα το μεσιμερι πηγα στο πατρικο μου οπου χωρις καθυστεριση επεσα με τα μουτρα στα ηλεκτρολογικα, πλεον δουλευουν φωτα, φλας, ενδειξη νεκρας, ενδειξη φλας, ενδειξη μεγαλης σκαλας και αναβει το φως στο κοντερ, επόμενος στοχος ειναι ο μετρητης σταθμης καυσιμου, και το στοπ το οποιο χρειαζεται μονο διακοπτη.

Επισης εβαψα και το αριστερο καπακι του μοτερ (πηνια) και εβαλα το σωστο αξονα ψαλιδιου.

τωρα το βραδακι παιζει να σε πετυχα με το xr εξω απο το νοσοκομειο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 2 λεπτά, το μέλος DIAMAPA έγραψε:

τωρα το βραδακι παιζει να σε πετυχα με το xr εξω απο το νοσοκομειο?

Λιγο μετα τις 10 περασα απο την κυκλικη, κλασσικα τρικαγκουρας...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τώρα δα, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Λιγο μετα τις 10 περασα απο την κυκλικη, κλασσικα τρικαγκουρας...

καλα σε καταλαβα χαχαχα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χαχαχα... Οταν το καβαλαω γινομαι αλλος ανθρωπος, ολο μαλακιες κανω, χαχαχαχα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν νομίσατε οτι το "έργο" έφτασε στο τέλος του τοτε θα σας το χαλάσω!!!

Αυτό το μηχανάκι  έχει αρκετό δρόμο μπροστά του, είνα μια διαρκείς μάχη.

Απο το τελευταίο ποστάρισμα πρίν 2 χρόνια έχουν γίνει κάποιες αλλαγές:

YAMAHA T50 - 106cc -->110cc

Κυλινδρος-πιστονι 51mm --->52mm γιατι τι 51 εκαιγε λαδια απο την κούτα, Κινεζοι...

Στροφαλος απο YFM 100 με διαδρομη 52 mm.

Καρμπυρατερ, κεφαλη, σαζμαν μαμα Τ80. ---> το καρμπυρατέρ αντικαταστάθηκε με ενα 25αρι

Καμπανα απο Τ50 με αλλαγμένο γραναζι απο καμπανα Τ80 (μακρυτερο βημα). ---> καμπάνα μπήκε μαμα 22Κ

Βολαν και αντιβαρο στροφάλου απο T50 (μικροτερη διατομη και βαρος).

Τελικη μεταδωση (¨διαφορικο¨) 12-35 με σχεση 2,91 προς 1 (το πιο μακρυ μαμα).

Εξάτμηση GL Racing, μαμα εκεντροφορος και κοκοράκια απο Crypton 105, ενισχυμενη καδένα χρονισμου RK, μαμα φιλτρο αέρα.---> αλλαχτηκε ο εκκεντροφορος με ενα πιο "αγριο" και το μαμα φιλτρο πηγε βόλτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος innova 04 έγραψε:

Ωραίο δούλεμα, στρωτό ακούγεται.

Στο βίντεο ακούγονται οι βαλβίδες χαρακτηριστικά γιατί ακόμα δεν έχω κάνει το τελικό ρυθμισμα, γενικότερα όμως είναι αρκετά στρωτό σαν λειτουργεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@Tasos Meli Εχω και εγω ενα T80 αλλα το θελω να το φτιαξω ειδικα για βουνο. Ψάχνω την πιο κοντή τελική μετάδοση που έχει βγει για townmate. Βλεπω εχεις πολλες γνώσεις πανω στα ταούνια. θα μπορούσες να με διαφωτήσεις λιγο?

Πώς μπορώ να ξερω τι τελική μετάδοση εχει το δικό μου?

Σε πια μοντέλα townmate μπορώ να βρω τις πιο κοντές μεταδόσεις(Τ80, Τ50, γιαπωνεζικα, ευρωπαϊκα)? Οπως ειδα σε ενα post σου πιο πανω λες υπαρχουν 4 τελικές μεταδόσεις. Εγώ ενδιαφέρομαι για τις 3,4 και 3,18

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν θέλεις να το κάνεις κοντό τότε θα πρέπει να πας σε 34/10, το θέμα είναι ότι μετά από 35 χρόνια που έφεραν τα townmate έχουν μπασταρδευτεί και δεν θα βγάλεις άκρη βάση μοντέλου, το πιο ασφαλές είναι να μετρήσεις πόσες περιστροφές κάνει το πινιόν σε μια πλήρη περιστροφή της κορόνας, για να μην μπεις στη διαδικασία να ανοίξεις το καβούκι.

Συνήθως όμως τις κοντές μεταδώσεις τις έχουν τα πενηνταριά, και το 34/10 το φορούσαν τα T50 με το 60αρι κοντέρ.

Εσυ έχεις γνήσιο Τ80 μοτέρ ή μετατροπή από 50αρι? Τριταχυτο ή 4?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 25 λεπτά, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Αν θέλεις να το κάνεις κοντό τότε θα πρέπει να πας σε 34/10, το θέμα είναι ότι μετά από 35 χρόνια που έφεραν τα townmate έχουν μπασταρδευτεί και δεν θα βγάλεις άκρη βάση μοντέλου, το πιο ασφαλές είναι να μετρήσεις πόσες περιστροφές κάνει το πινιόν σε μια πλήρη περιστροφή της κορόνας, για να μην μπεις στη διαδικασία να ανοίξεις το καβούκι.

Συνήθως όμως τις κοντές μεταδώσεις τις έχουν τα πενηνταριά, και το 34/10 το φορούσαν τα T50 με το 60αρι κοντέρ.

Εσυ έχεις γνήσιο Τ80 μοτέρ ή μετατροπή από 50αρι? Τριταχυτο ή 4?

Δηλαδι ολα τα 50αρια με 60αρι κοντερ εχουν 34/10?

εχω γνήσιο 80αρι 4 ταχύτατο.

Τροποποιήθηκε από τον Stelios L

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 λεπτά, το μέλος Stelios L έγραψε:

Δηλαδι ολα τα 50αρια με 60αρι κοντερ εχουν 34/10?

εχω γνήσιο 80αρι 4 ταχύτατο.

Συνήθως με 34/10 έρχονταν, αν βάλεις αυτή την τελική μετάδοση θα γίνει αρκετά κοντό και θα πετύχεις αυτό που θέλεις, εσυ τώρα τι έχεις στο μηχανάκι σου, 33/11?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 λεπτά, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Συνήθως με 34/10 έρχονταν, αν βάλεις αυτή την τελική μετάδοση θα γίνει αρκετά κοντό και θα πετύχεις αυτό που θέλεις, εσυ τώρα τι έχεις στο μηχανάκι σου, 33/11?

δεν ξέρω τι έχω. Ο μονος τροπος να μαθω ειναι να το ανοιξω και να δω?

Τροποποιήθηκε από τον Stelios L

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 λεπτά, το μέλος Stelios L έγραψε:

δεν ξέρω τι έχω. Ο μονος τροπος να μαθω ειναι να το ανοιξω και να δω?

Το πιο εύκολο είναι να βγάλεις το αριστερό καπάκι (βολάν), να  τραβήξεις τη φυσούνα του ψαλιδιού ώστε να φανεί ο Σταύρος του άξονα (ανάμεσα στο μοτέρ-ψαλίδι) και να δεις πόσες περιστροφές θα κάνει ο σταυρός σε μια πλήρη περιστροφή του πίσω τροχού, βάλε σημάδια ώστε να μπορέσεις να μετρήσεις με μια σχετική λεπτομέρεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 λεπτό, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Το πιο εύκολο είναι να βγάλεις το αριστερό καπάκι (βολάν), να  τραβήξεις τη φυσούνα του ψαλιδιού ώστε να φανεί ο Σταύρος του άξονα (ανάμεσα στο μοτέρ-ψαλίδι) και να δεις πόσες περιστροφές θα κάνει ο σταυρός σε μια πλήρη περιστροφή του πίσω τροχού, βάλε σημάδια ώστε να μπορέσεις να μετρήσεις με μια σχετική λεπτομέρεια.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθια.

Περι στροφάλου yfm... Αμα τον βάλω θα χάσω συμπίεση? Νομιζω ειχα διαβάσει οτι έχει πιο κοντή μπιέλα απο τον μαμα T80

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 8 ώρες, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Στο μεταξύ εγώ δεν ήξερα καν οτι μπορείς να πειράξεις το διαφορικό...

Από τη μαμα Yamaha έβγαιναν 4 συνδυασμοί τελικής μετάδοσης ανάλογα με το μοντέλο και την αγορά που προοριζόταν, είχε τα πενηντάρια 3 ταχύτατα 22f με το κοντό γραναζωμα ( 34/10) που είχαν 60 Km/h κοντέρ, τα πενηνταριά 3 ταχύτατα ή και 4 ταχύτατα 22f με το 80 km/h κοντέρ (35/11), τα 3 ταχύτατα 80αρια (22K)  με το 100km/h κοντέρ (35/12) και τα 80αρια 4 ταχύτητα (35T) τα λεγόμενα και ευρωπαϊκά (33/11).

Οι κορόνες και πινιόν από τα 4 προαναφερθέντα δεν συνδυάζονται μεταξύ τους γιατί έχουν διαφορες στο κόψιμο.

πριν 10 ώρες, το μέλος Stelios L έγραψε:

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθια.

Περι στροφάλου yfm... Αμα τον βάλω θα χάσω συμπίεση? Νομιζω ειχα διαβάσει οτι έχει πιο κοντή μπιέλα απο τον μαμα T80

Η μπιέλα είναι πιο κοντή αλλά έχει 5 χιλιοστα μεγαλύτερη διαδρομή από τον 22Κ στρόφαλο, το πιστόνι έρχεται εκεί ακριβώς που πρέπει.

Δεν είμαι expert στο townmate αλλά έτυχε να δοκιμάσω κάτι που δεν το είχε κάνει κανένας μέχρι το 2017 σε παγκόσμιο επίπεδο, και όλα αυτά τυχαία από μια αγγελία του e-bay.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Από τη μαμα Yamaha έβγαιναν 4 συνδυασμοί τελικής μετάδοσης ανάλογα με το μοντέλο και την αγορά που προοριζόταν, είχε τα πενηντάρια 3 ταχύτατα 22f με το κοντό γραναζωμα ( 34/10) που είχαν 60 Km/h κοντέρ, τα πενηνταριά 3 ταχύτατα ή και 4 ταχύτατα 22f με το 80 km/h κοντέρ (35/11), τα 3 ταχύτατα 80αρια (22K)  με το 100km/h κοντέρ (35/12) και τα 80αρια 4 ταχύτητα (35T) τα λεγόμενα και ευρωπαϊκά (33/11).

Οι κορόνες και πινιόν από τα 4 προαναφερθέντα δεν συνδυάζονται μεταξύ τους γιατί έχουν διαφορες στο κόψιμο.

Η μπιέλα είναι πιο κοντή αλλά έχει 5 χιλιοστα μεγαλύτερη διαδρομή από τον 22Κ στρόφαλο, το πιστόνι έρχεται εκεί ακριβώς που πρέπει.

Δεν είμαι expert στο townmate αλλά έτυχε να δοκιμάσω κάτι που δεν το είχε κάνει κανένας μέχρι το 2017 σε παγκόσμιο επίπεδο, και όλα αυτά τυχαία από μια αγγελία του e-bay.

Οπα. Μονο τα ευροπαϊκά ειναι 4 ταχύτατα? Εμενα που ειναι ιαπωνικό πως ειναι 4 ταχύτατο? Το μηχανάκι ηταν του παππού μου αλλα ο κινητηρας απο οσο ξέρω ειναι ο μαμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 56 λεπτά, το μέλος Stelios L έγραψε:

Οπα. Μονο τα ευροπαϊκά ειναι 4 ταχύτατα? Εμενα που ειναι ιαπωνικό πως ειναι 4 ταχύτατο? Το μηχανάκι ηταν του παππού μου αλλα ο κινητηρας απο οσο ξέρω ειναι ο μαμα.

Τσεκαρε τον αριθμο κινητηρα που εχει το μοτερ σου, αν ξεκιναει με το 22Κ τοτε ειναι Ιαπωνικο, το κοντερ σου εχει μονο Km/h ή και μίλια?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 λεπτά, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Τσεκαρε τον αριθμο κινητηρα που εχει το μοτερ σου, αν ξεκιναει με το 22Κ τοτε ειναι Ιαπωνικο, το κοντερ σου εχει μονο Km/h ή και μίλια?

Το κοντέρ έχει μονο χιλιόμετρα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 27/2/2022 at 12:23 ΠΜ, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

τσέκαρα το μοτερ και ο κωδικός ειναι 22Κ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 19 ώρες, το μέλος Stelios L έγραψε:

τσέκαρα το μοτερ και ο κωδικός ειναι 22Κ

Το σασμάν σου από 4η παει στη Νεκρά?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος Stelios L έγραψε:

ναι

Λογικά δεν προορίστηκε για την ευρωπαϊκή αγορά, μπορεί να μας φαίνονται ίδια αλλα υπάρχουν αρκετές διαφορες και στα μηχανικά τους μέρη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα