maliax 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2015 Καλημέρα σε όλους, ξεκινάω αυτό το thread για να αντλήσω όσο περισσότερη βοήθεια από ανθρώπους εδώ μέσα που κάτι έχουν δει παραπάνω από εμένα.ενεπλάκει σε ένα περίεργο ατύχημα το οποίο σίγουρο λόγω απειρίας τέτοιων καταστάσεων δεν το χειρίστηκα καλά.αργά το βράδυ ανέβαινα έναν μονόδρομο με την μηχανή μου (Tiger 1050) όταν μπροστά μου σταμάτησε ένα απορριμματοφόρο για συλλογή των κάδων. σταμάτησε στο αριστερό κομμάτι του δρόμου και εφόσον μου είχε αφήσει χώρο πέρασα από τα δεξιά του.με το που βρέθηκα δίπλα του καρφώθηκα σε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο που ερχόταν κάθετα από αριστερά μου. το αυτοκίνητο έχει STOP.το μπροστινό μέρος της μηχανής βρήκε πρώτα στο μπροστά μέρος του αυτοκινήτου του (λίγο πιο μπροστά από την ΄πόρτα του συνοδηγού) και έπειτα στο πίσω μέρος του.ευτυχώς δεν χτύπησα σοβαρά πέρα από κάτι γρατζουνιές και με την αναταραχή που είχα εκείνη την στιγμή θεώρησα ότι φταίω (προσπέραση από δεξία). Συμπληρώσαμε φιλική δήλωση με σχεδιάγραμμα των οδών και πως έγινε η σύγκρουση και ανέφερα στις παρατηρήσεις ότι φέρω ευθύνη. το πρωί με πιο καθαρό μυαλό και μιλώντας με την ασφάλεια μου αναθεώρησα την δήλωση μου και δήλωσα πλήρη ευθύνη του άλλου για παραβίαση STOP.προσπάθησα να επικοινωνήσω με τους εργαζόμενους του απορριματοφόρου αλλά ο οδηγός του αυτοκινήτου τους είχε ήδη προλάβει και μάλλον θα οριστούν ως μάρτυρες του. θα δηλώσουν δηλαδή ότι προσπέρασα από τα δεξιά κάτι που φυσικά δεν αρνούμαι.το μηχανάκι δυστυχώς έχει πάθει ολική. έχει σπάσει το κομμάτι από το πλαίσιο που λειτουργεί ως οδηγός του τιμονιού (απ ότι μου είπε ο μηχανικό την ζημια δεν την έπαθε από την συγκρουση που δεν ήταν και με πολλά χλμ αλλά από την πτώση. έσκασε το τιμόνι με δύναμη στο κράσπεδο)θέλω να ρωτήσω αν έχει κάποιος φίλος αντίστοιχη εμπειρία. Απ όσο ξέρω όταν έχει STOP ο άλλος φέρει πλήρη ευθύνη αλλά προβληματίζομαι για την ύπαρξη μαρτύρων (που δεν ξέρω τι τελικά θα δηλώσουν) και την φιλική δήλωση που έκανα σε κατάσταση σοκ και μετά αναίρεσα. Στην φιλική δήλωση βέβαια πάνω πάνω αναφέρει ξεκάθαρα "Ότι δεν αποτελεί αναγνώριση ευθύνης αλλά καταγραφή στοιχείων των εμπλεκομένων και των περιστατικών για την επιτάχυνση του διακανονισμού" οποιαδήποτε γνώμη ευπρόσδεκτη Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
iordaniss 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2015 το σκουπιδιαρικο ηταν σταματιμενο με αλλαρμ?αφτο που υπογραψες δεν εχει καμια αξια μπωρεις να επικαλεστης σοκ απο το ατυχημα. αστυνομια γιατι δεν καλεσες? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
maliax 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2015 (τροποποιήθηκε) καλημέρα Ιορδάνη.δεν παρατήρησα αν είχε alarm.. είχε σταματήσει τέρμα αριστερά για να μαζέψει τους κάδους. στον ΚΟΚ που το έψαξα νομίζω ότι θεωρήται όχημα σε στάση (και όχι σταματημένο)΄μου είχε αφήσει πολύ χώρο δεξιά να περάσωαστυνομία δεν φώναξαμε γιατί δεν υπήρξε τραυματισμός και από το σοκ που λες (που όντως είχα) θεώρησα ότι ευθύνομαι και συμπληρώσαμε την φιλική δήλωση. Τώρα το έμαθα πλέον κατευθείαν τηλέφωνο σε ασφαλιστική και αστυνομία Τροποποιήθηκε Αύγουστος 3 , 2015 από τον maliax Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctoras9 1.755 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2015 δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις ΠΑΝΤΑ τροχαία παίδες πρέπει να καταγράψει το περιστατικό, αλλιώς δε βγαίνει άκρητο θετικό είναι οτι απο την σύγκρουση δε έπαθες εσυ τίποτα, τα άλλα όλα φτιάχνονται με τον καιρόκόπηκε λαιμός ρε ουστη μου ειναι δυνατόν? υπομονή καλα ξεμπερδέματα να παραμείνεις ψύχραιμος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
iordaniss 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2015 συνηθος εχουν αλλαρμ τα σκουπιδιαρικα οποτε μπωρεις να περασεις απο δεξια εγω θα ρωταγα την ασφαλεια και οτι σου πουνε φιλε εγω θα το κηνιγουσα μπαντος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ValeRR 2.857 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2015 Εδω μεσα θα παρεις αποψεις και οχι κατι σιγουρο γτ δεν εχουμε και στοιχεια κτλ.Το γρηγοροτερο πας σε ενα δικηγορο.Ετσι οπως τα λες δεν καταλαβαινω που κολλαει το σκουπιδιαρικο,αφου 1ο δεν ενεπλακη στο τροχαιο και 2ον ηταν πριν το συμβαν αν καταλαβα καλα.Μαλλον ειναι λιγο περιπλοκο γτ ο καθε ενας το βλεπει απο διαφορετικες γωνιες και θα χειριστει τους νομους υπερ του.Σε δικηγορο ξαναλεω που ασχολειτε με τροχαια και καλα ξεμπερδεματα. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stratos 650 858 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2015 (τροποποιήθηκε) Όπως το περιγράφει είναι λίγο πολύπλοκο το τροχαίο. Από τη μία υπάρχε παραβίαση stop η οποία δυστηχώς ή ευτυχώς δεν σημαίνει απόλυτη ευθύνη σε αυτόν που το παραβιάζει [υπάρχουν διάφοροι παράμετροι σε αυτό όπως σε τι σημείο της μοτοσυκλέτας βρήκε κ.λπ.]. Από την άλλη εσύ έχει κάνει προσπέραση από τα δεξιά και μπορεί να επικαλεσθεί ο άλλος οδηγός ότι δεν σε είδε λόγω όγκου του απορριματοφόρου. Η ολική καταστροφή πως προέκυψε ? Πρέπει πρώτα να γίνει κοστολόγηση από τον μηχανικό σου και μετά η ασφαλιστική του άλλου οδηγού να σου πει αν δέχεται το ποσό ή αν σου δίνει λιγότερα χρήματα για να την δηλώσεις για ολική καταστροφή. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 3 , 2015 από τον Stratos 650 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nuntius 2.443 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2015 Προηγούμενη δικιά μου εμπειρία. Υπήρξα ο αντίστοιχος οδηγός του αυτοκινήτου, σταμάτησε άλλο αμάξι στον κάθετο, μου έκανε νόημα να περάσω και καθώς πέρναγα καρφώθηκε στην πόρτα μου το μηχανάκι που τον προσπέρασε απο δεξιά. Φυσικά αποζημίωσα κανονικά, με τη σύμφωνη γνώμη της ασφαλίστριάς μου.Η ουσία είναι, βέβαια, οτι όσο δίκιο και να είχε το παιδί, αυτός κινδύνεψε, οπότε μαθαίνουμε οτι ποτέ δεν προσπερνάμε αέρα ένα σταματημένο όχημα χωρίς να ξέρουμε τι παίζει μπροστά.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tammy 198 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2015 αυτο ακριβως . αν το δουμε απο την μερια του οδηγου αυτοκινητου .. κοιταει δεξια ο ανθρωπος βλεπει το σκουπιδιαρικο κ περναει . παραβιαση δεν υπαρχει.δεν λεω οτι εχει δικιο . μια οπτικη γωνια δινω. και για να μην ξεχνιομαστε . μηχανη οδηγουμε βρε παιδια, για να ειμαστε παντα αρτιμελης πρεπει να οδηγουμε με την σκεψη οτι ο αλλος εχει προτεραιοτητα κ ας μην εχει. βγες διπλα στο σκουπιδιαρικο , σταματα , ελεγξε . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
maliax 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2015 Προηγούμενη δικιά μου εμπειρία. Υπήρξα ο αντίστοιχος οδηγός του αυτοκινήτου, σταμάτησε άλλο αμάξι στον κάθετο, μου έκανε νόημα να περάσω και καθώς πέρναγα καρφώθηκε στην πόρτα μου το μηχανάκι που τον προσπέρασε απο δεξιά. Φυσικά αποζημίωσα κανονικά, με τη σύμφωνη γνώμη της ασφαλίστριάς μου.Η ουσία είναι, βέβαια, οτι όσο δίκιο και να είχε το παιδί, αυτός κινδύνεψε, οπότε μαθαίνουμε οτι ποτέ δεν προσπερνάμε αέρα ένα σταματημένο όχημα χωρίς να ξέρουμε τι παίζει μπροστά..Nuntius άρα θεωρείς ότι λογικά θα βάλουν 100% υπαιτιότητα του αυτοκινήτου στην περίπτωση μου ε?ευχαριστώ όλους.. επειδή δεν έχω ξαναεμπλακει σε ατύχημα και επειδή δυστηχώς το μηχανάκι βγαίνει ολική όποια άποψη, hint, πληροφορία είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.επίσης όποιος έχει εμπειρία από αποζημίωση ολικής ας ενημερώσει.. κάποιος μου είπε ότι κοιτάνε αγγελίες από το car.gr και σου κάνουν πρόταση η οποία παίρνει αρκετή συζήτηση και παζάρι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panas 53 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2015 Εγώ από όσο θυμάμαι από τα σήματα αν θυμάμαι καλά σε μονόδρομο με διπλή λωρίδα μπορείς να κάνεις από δεξιά προσπέραση (χωρίς να θυμάμαι καλά το ξαναλέω) τώρα για μόνη λωρίδα δεν νομίζω αλλά θεωρητικά αν ήταν αριστερά το σκουπιδιάρικο και εσύ είχες βγάλει από νωρίς φλας ότι θα κάνεις προσπέραση δεν νομίζω να έχεις ευθύνη... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ValeRR 2.857 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2015 Maliax στο ξαναειπα,τραβα σε δικηγορο,μην ρωτας τον nuntius,ουτε μπροστα ηταν για να δει τι εγινε ουτε θα εχει καταλαβει ακριβως τι εγινε(οπως ολοι μας) σου ειπε απλα τι του ειχε τυχει στο παρελθον. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nuntius 2.443 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2015 Maliax στο ξαναειπα,τραβα σε δικηγορο,μην ρωτας τον nuntius,ουτε μπροστα ηταν για να δει τι εγινε ουτε θα εχει καταλαβει ακριβως τι εγινε(οπως ολοι μας) σου ειπε απλα τι του ειχε τυχει στο παρελθον. Ακριβώς αυτό. Ο ΚΟΚ είναι σαφής αλλά η κάθε περίπτωση διαφορετική, με χιλιάδες παράγοντες που τη διαφοροποιούν και δεκάδες πιθανές ερμηνείες. Ναι, σαφώς και θα υποστήριζα οτι φταίει το αυτοκίνητο, όταν διασχίζεις ΣΤΟΠ το κάνεις με ευθύνη σου, αλλά αν το πράγμα τραβήξει και πάει δικαστικά ουδείς μπορεί να γνωρίζει την έκβαση μιας δίκης, τι θα ληφθεί υπόψιν κλπ. Σε πρώτη φάση λοιπόν μιλάς με τον ασφαλιστή σου και σε δεύτερο χρόνο με δικηγόρο αν τα βρείς σκούρα.Περαστικά και πάντα όρθιος! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2015 Παίδες, νομίζω πως παραβλέπετε ένα σημαντικό θέμα. ΣΤΟΠ σημαίνει σταματάω ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ και ελέγχω για πιθανά άλλα οχήματα που μπορεί να έρχονται από άλλες κατευθύνσεις και που μπορώ να δω. Εσένα φίλε από το σημείο του ΣΤΟΠ δεν μπορούσε να σε δεί μιας και το απορριμματοφόρο του έκλεινε το οπτικό πεδίο. Από την στιγμή μάλιστα που έπεσες επάνω στην πόρτα του σημαίνει πως είχε ήδη περάσει σχεδόν το μισό αμάξι από μπροστά σου. Μπες για λίγο στην θέση του και σκέψου τί ακριβώς θα έπρεπε να είχε κάνει. Σταμάτησε (μάλλον), έλεγξε, είδε μια σταματημένη σκουπιδιάρα και πέρασε, δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα ερχόταν όχημα ΔΕΞΙΑ της σκουπιδιάρας και θα περνούσε χωρίς να έχει οπτικό πεδίο. Νομίζω πως κακώς αναθεώρησες την δήλωσή σου και θα ταλαιπωρηθείτε (και θα ξοδευτείτε) άδικα και οι δυο. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
seatcowl 1.632 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2015 (τροποποιήθηκε) Το απορρηματοφόρο σταμάτησε αριστερά ενώ και οι δύο βρισκόσασταν σε μονόδρομο, εσύ το προσπέρασες και καρφώθηκες καθετα σε διερχόμενο.Πως ο άλλος θα επικαλεστεί ότι έκανες προσπέραση απο δεξιά? Δεν ήσασταν σε κίνηση...το απορρηματοφόρο ήταν σταματημένο. Δεν νομίζω να λέγεται προσπέραση αυτό. Σταθμευμένο όχημα ήταν και εσύ συνέχιζες απλά την πορεία σου στον μονόδρομο σου.Το ΣΤΟΠ δεν σημαίνει "σταματάω κοιτάω αν έρχεται κανένας και περνάω" γιατί αυτό θα μπορούσε κάλληστα να ερμηνευτεί ως "σταματάω, ρίχνω μια ματιά αν έρχεται κανένας και αν δε μπορώ να δω αν έρχεται κάποιος περνάω ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ" όμως μαλλον έκανε ο οδηγός του αυτοκινήτου στην περίτπωση εδώ. Το ΣΤΟΠ σημαίνει "υποχρεωτική διακοπή πορείας του οχήματος στη θέση της πινακίδας και μη εκ νέου εκκίνηση μέχρις ότου βεβαιωθεί ο οδηγός του ότι μπορεί να το πράξει χωρίς κίνδυνο". Κοινώς, αν δε μπορείς να δεις αν έρχεται κανείς, γιατί είναι σταθμευμένο ένα υπερωκεάνειο, γιατί υπάρχει σύννεφο σκόνης, γιατί κάποιος έχει απλώσει μπουγάδα κλπ, ΔΕΝ μπορείς να περάσεις γιατι δεν μπορείς να βεβαιώσεις οτι μπορείς να περάσεις χωρίς κίνδυνο. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 3 , 2015 από τον seatcowl Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
markos34 47 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2015 Χεσε ψηλά και αγναντευε.....δικηγόρο άμεσος με εμπειρία σε θέματα με ασφάλειες, τροχαία, αποζημίωσης κτλ.το σίγουρο είναι οτι θα κρατήσει καιρό για το ποιός το γιατί και το πώς. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2015 100% υπαιτιότητα του αυτοκινήτου.Παραβίαση Stop ενώ εσύ κινείσαι κανονικότατα.Η σκουπιδιάρα ήταν σταματημένη, οπότε ορθά οδηγούσες δεξιά της.Το ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου δε μπορούσε να φανταστεί πως θα περνάς από εκεί, δεν στέκει ως επιχείρημα στο δικαστήριο.Γιατί αν περνούσε τέτοιο επιχείρημα, τότε σε κάθε παραβίαση stop, ο θύτης θα έλεγε πως δε φαντάστηκε πως ερχόταν άλλο όχημα και θα έφταιγε ένα δέντρο/ένα παρκαρισμένο/ο ανάδρομος Ερμής κοκ Κακώς δεν κάλεσες τροχαία.Δηλώνεις τραυματισμό, ακόμα και για γρατσουνιές. Πιθανότατα να έχεις πχ μια θλάση που θα την ανακαλύψεις την επόμενη μέρα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2015 Στα ειπαν ηδη ολα φιλε.δικηγορος ασαπ και δικαστηριο. Προσωπικη εκτιμηση οτι θα δικαιωθεις, αλλα οπλισου με υπομονη και χρημα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
maliax 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2015 Ευχαριστώ πολυ παιδιά... Τουλάχιστον ψυχολογικά με βοηθήσατε αρκετά.:)αντε να δούμε τι θα γίνει γιατί δυστηχως το μηχανάκι μαλλον βγαίνει ολική. Διαβάζω απο αλλα posts για το πως υπολογίζουν την αποζημίωση και τα σωστρα. Και εκεί σίγουρα θα θέλει προσοχή σε τι θα συμφωνησωευχαριστω και πάλι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2015 (τροποποιήθηκε) Με αφορμή το θέμα της συζήτησης να πω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικός για την ασφάλειά μας ο τρόπος που περνάμε τα μεγάλα και ψηλά οχήματα (απορριματοφόρα, λεωφορεία, φορτηγά) όταν είναι σταματημένα σε σχετικά μικρούς δρόμους.Και λέω για "μικρούς δρόμους", διότι σε δρόμους με περισσότερες από μία λωρίδες ανά κατεύθυνση δύσκολα θα δεις κάποιον π.χ. να βγαίνει από το λεωφορείο στη στάση και περνώντας ΜΠΡΟΣΤΑ από το λεωφορείο να περνάει απέναντι (!), όπως και δύσκολα θα τολμήσει κάποιος "γιωταχής" να βγεί από το κάθετο στενό μπροστά από το λεωφορείο και να περάσει κάθετα μια φαρδιά λεωφόρο, διότι ακριβώς περιμένει ως πιθανό να έρχεται άλλο όχημα που δεν το βλέπει.Όμως, σε μικρούς δρόμους (ιδίως σε μονόδρομους) τι γίνεται; Εκεί, συχνά βλέπεις το φαινόμενο να περνάει ο αποβιβασθείς επιβάτης μπροστά από το λεωφορείο, διότι θεωρεί (κακώς, κάκιστα) ότι το σταματημένο λεωφορείο έχει κάτα κάποιον τρόπο "κλείσει" το δρόμο και άρα θεωρεί (επαναλαμβάνω, κακώς, αλλά δυστυχώς το παρατηρώ) ότι μπορεί να περάσει. Το ίδιο πράγμα έχει στο μυαλό του και ο γιωταχής που βλέποντας τον μικρό δρόμο "γεμάτο" με μια σταματημένη σκουπιδιάρα ή ένα λεωφορείο, θεωρεί (λαθεμένα) ότι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να περνάει το οτιδήποτε και δεν περνάει από το μυαλό του ότι στο χώρο που απομένει μπορεί κάλλιστα να περνάει ένα μηχανάκι!Γι' αυτό λοιπόν όσοι οδηγούμε οχήματα (μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά) ας τα έχουμε αυτά στο μυαλό μας. Και ιδίως όσοι είμαστε μοτοσυκλετιστές, ας έχουμε εμείς στο μυαλό ότι αν περνάμε μεγάλο και ψηλό όχημα, να ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ως ενδεχόμενο να εμφανιστεί κάτι μπροστά μας και να είμαστε διπλά προσεκτικοί, όπερ σημαίνει να κοντοστεκόμαστε και να περνάμε φειδωλά, με μικρή ταχύτητα και με πολλή προσοχή δίπλα από το κάθε ψηλό όχημα που πρέπει να προσπεράσουμε σε τέτοιες αστικές καταστάσεις. Επί του προκειμένου: Ευτυχώς, το παληκάρι που του συνέβη το γεγονός δεν χτύπησε και αυτό είναι το σημαντικότερο. Πάνω απ' όλα η υγεία μας.Διαβάζοντας τα πραγματικά περιστατικά και χωρίς να έχω γνώση της κατάστασης, θεωρώ (προσωπική γνώμη) ότι:α) Το να περάσει κάποιος από δεξιά με τη μοτοσυκλέτα του σε μονόδρομο με μια και μόνη λωρίδα κίνησης τη ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΗ σκουπιδιάρα είναι σύμφωνο με τον ΚΟΚ, διότι δεν πρόκειται για προσπέραση κινούμενου οχήματος (οπότε θα απαγορευόταν η εκ δεξιών προσπέραση, βάσει των συνθηκών) αλλά για προσπέραση σταματημένου οχήματος.β) Ο οδηγός του αυτοκινήτου στον κάθετο δρόμο με το ΣΤΟΠ θα έπρεπε να πράξει ως εξής: Είτε να περιμένει να τελειώσει την αποκομιδή η σκουπιδιάρα και να ελευθερωθεί ο δρόμος για να έχει πλήρη ορατότητα είτε (π.χ. αν καθυστερούσε η σκουπιδιάρα ή αν τύχαινε αντί για τη σκουπιδιάρα να ήταν ένα φορτηγό σταματημένο επί ώρα που δεν ξέρεις πότε θα φύγει) να βγεί δειλά δειλά προς στον δρόμο με την προτεραιότητα και να κινείται μετά φόβου Θεού, ξεμυτίζοντας τη μουτσούνα του αυτοκινήτου λίγο λίγο και με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ να περάσει απέναντι, με πλήρη ετοιμότητα να σταματήσει αμέσως μόλις αντιληφθεί όχημα να κινείται επί του δρόμου προτεραιότητας. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 12 , 2015 από τον Αιγαιοπλόος 6 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2015 (τροποποιήθηκε) ΠαναγιώτηςΚ & Αιγαιοπλόος με κάλυψαν ΑΠΟΛΥΤΑ, αν και ουσιαστικά δεν συμφωνούν οι απόψεις τους.Αυτό δείχνει και πόσο "φλου" μπορεί ν' αποδειχθεί η υπόθεση, αφού μοιάζει και οι δυο πλευρές να έχουν τα δίκια τους και τ' άδικά τους ταυτόχρονα. Και η έκβαση της υπόθεσης εξαρτάται από το πόσο γατόνια θα είναι οι 2 δικηγόροι εκατέρωθεν και σε τί δικαστή θα πέσεις ΑΝ το προχωρήσεις.Να θυμάσαι πάντως ότι η πιθανότερη έκβαση κατ΄εμέ (καθαρά προσωπική εκτίμηση) είναι ότι θα χρεωθείτε συνυπευθυνότητα ισόποση ή σχεδόν, οπότε δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα. Ίσα-ίσα θα χρεωθείς ΚΑΙ με δικαστικά έξοδα, τρεχάματα και ψυχική ταλαιπωρία. SOS: Συμβουλή μου να μην επικαλεστείς εκ των υστέρων τραυματισμούς και τα τοιαύτα. Το να το πιστοποιήσεις (επειδή φυσικά θα σου χρειαστεί) είναι πολύ δύσκολο επειδή ακριβώς θα είναι ψεύτικο, και επίσης είναι γνωστά αυτά τα κόλπα σε όλους τους εμπλεκόμενους και εύκολα θα μπορούσαν να σε τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί σε μια παράσταση δίκης για απόπειρα απάτης κατά ασφαλιστικής εταιρείας και ψευδείς καταθέσεις στοιχείων και ψευδομαρτυρία (οπότε η υπόθεση από καθαρά αστική μετατρέπεται σε ποινική εις βάρος σου......)Επιπροσθέτως, η ήδη κίνηση του άλλου να πλησιάσει / θέσει ως μάρτυρές του τους υπαλλήλους με το απορριματοφόρο, μου δείχνει ότι είτε ξέρει να κινηθεί γρήγορα και σωστά από μόνος του, είτε έχει καλό συμβουλάτορα. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το κλου της υπόθεσης είναι αυτό: ............................Γι' αυτό λοιπόν όσοι οδηγούμε οχήματα (μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά) ας τα έχουμε αυτά στο μυαλό μας. Και ιδίως όσοι είμαστε μοτοσυκλετιστές, ας έχουμε εμείς στο μυαλό ότι αν περνάμε μεγάλο και ψηλό όχημα, να ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ως ενδεχόμενο να εμφανιστεί κάτι μπροστά μας και να είμαστε διπλά προσεκτικοί, όπερ σημαίνει να κοντοστεκόμαστε και να περνάμε φειδωλά, με μικρή ταχύτητα και με πολλή προσοχή δίπλα από το κάθε ψηλό όχημα που πρέπει να προσπεράσουμε σε τέτοιες αστικές καταστάσεις............................και προσωπικά το εφαρμόζω ΠΑΝΤΑ, όση προτεραιότητα κι αν έχω (επειδή το έχω δει το έργο πολλάκις πόσο εύκολα μπορεί να γίνει η στραβή σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις). Καλύτερα να σου "φάνε" την προτεραιότητα, παρά να σε φάνε λάχανο! Τροποποιήθηκε Αύγουστος 12 , 2015 από τον Kostas-MotoLover 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
seatcowl 1.632 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2015 Δεν υπάρχει τίποτα το φλου.ΣΤΟΠ σημαίνει, ακινητοποιώ το όχημα μου, βεβαιώνομαι οτι δεν διέρχεται άλλο όχημα και μόνο τότε συνεχίζω την πορεία μου. Το αυτοκίνητο της ιστορίας δεν ήταν σε θέση να βεβαιωθεί οτι δεν διέρχεται άλλο όχημα άρα δεν είχε κανένα δικαίωμα να συνεχίσει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2015 (τροποποιήθηκε) Παίδες, νομίζω πως παραβλέπετε ένα σημαντικό θέμα. ΣΤΟΠ σημαίνει σταματάω ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ και ελέγχω για πιθανά άλλα οχήματα που μπορεί να έρχονται από άλλες κατευθύνσεις και που μπορώ να δω. Εσένα φίλε από το σημείο του ΣΤΟΠ δεν μπορούσε να σε δεί μιας και το απορριμματοφόρο του έκλεινε το οπτικό πεδίο. Από την στιγμή μάλιστα που έπεσες επάνω στην πόρτα του σημαίνει πως είχε ήδη περάσει σχεδόν το μισό αμάξι από μπροστά σου. Μπες για λίγο στην θέση του και σκέψου τί ακριβώς θα έπρεπε να είχε κάνει. Σταμάτησε (μάλλον), έλεγξε, είδε μια σταματημένη σκουπιδιάρα και πέρασε, δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα ερχόταν όχημα ΔΕΞΙΑ της σκουπιδιάρας και θα περνούσε χωρίς να έχει οπτικό πεδίο. Νομίζω πως κακώς αναθεώρησες την δήλωσή σου και θα ταλαιπωρηθείτε (και θα ξοδευτείτε) άδικα και οι δυο. Δεν υπάρχει τίποτα το φλου.ΣΤΟΠ σημαίνει, ακινητοποιώ το όχημα μου, βεβαιώνομαι οτι δεν διέρχεται άλλο όχημα και μόνο τότε συνεχίζω την πορεία μου. Το αυτοκίνητο της ιστορίας δεν ήταν σε θέση να βεβαιωθεί οτι δεν διέρχεται άλλο όχημα άρα δεν είχε κανένα δικαίωμα να συνεχίσει.Και ο φίλος μας δεν μπορούσε να βεβαιωθεί ότι ο κάθετος δρόμος είναι ελεύθερος, κι όμως πέρασε χωρίς να σταματήσει στη μύτη του φορτηγού για να ελέγξει λόγω ιδιάζουσας περίπτωσης. Αν περνούσε πεζός κάθετα τί θα λέγαμε, ότι παραβίασε το ΣΤΟΠ?...?...? ΣΤΟΠ δε σημαίνει ακινητοποιούμαι και δεν ξεκουνάω που να γκρεμιστεί η γη. Πουθενά δεν αποδεικνύεται απ' τα γραφόνενα ότι ο άλλος οδηγός παραβίασε (δεν σταμάτησε στο) ΣΤΟΠ. Κάλλιστα μπορεί να σταμάτησε και να ξεκίνησε θεωρώντας ότι εφόσον κλείνει η σκουπιδιάρα το δρόμο (κακή εκτίμηση σίγουρα) δεν μπορεί να τού 'ρθει όχημα από κει.Δες τη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά (με bold στο ποστ του ΠαναγιώτηΚ), που ήθελα κι εγώ να γράψω αλλά με πρόλαβε.Σύμφωνα με όσα έμαθα εγώ τουλάχιστον εκείνα τα αρχαία χρόνια που έδωσα για δίπλωμα, ασχέτως αν το διερχόμενο διασταύρωση όχημα έχει ή όχι προτεραιότητα, αν και εφόσον έχει ξεκινήσει να διασχίζει διασταύρωση και εμβολιστεί από όχημα απ' τη μέση και πίσω του δικού του, σημαίνει ότι είχε ήδη περάσει νωρίτερα και όφειλε και ο άλλος οδηγός να τον δει και να του επιτρέψει να συνεχίσει.Αλλιώς, όποιος είχε ΣΤΟΠ θα καθόταν εκεί να περιμένει τα αυτοκίνητα να τελειώσουν, να μην υπάρχει ούτε υποψήφιο να περάσει. Υ.Γ. Έγραψα ότι και οι δύο έχουν και δίκιο και άδικο σε διαφορετικά σημεία, εξ' ου και το αμφίβολο της έκβασης (κατ' εμέ πάντα). Και ότι βλέπω να χρεώνεται συνυπαιτιότητα. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 12 , 2015 από τον Kostas-MotoLover Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
seatcowl 1.632 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2015 Σύμφωνα με όσα έμαθα εγώ τουλάχιστον εκείνα τα αρχαία χρόνια που έδωσα για δίπλωμα, ασχέτως αν το διερχόμενο διασταύρωση όχημα έχει ή όχι προτεραιότητα, αν και εφόσον έχει ξεκινήσει να διασχίζει διασταύρωση και εμβολιστεί από όχημα απ' τη μέση και πίσω του δικού του, σημαίνει ότι είχε ήδη περάσει νωρίτερα και όφειλε και ο άλλος οδηγός να τον δει και να του επιτρέψει να συνεχίσει.Καλά όλα αυτά αλλά υπάρχει ΣΤΟΠ.ΣΤΟΠ: υποχρεωτική διακοπή πορείας του οχήματος στη θέση της πινακίδας και μη εκ νέου εκκίνηση μέχρις ότου βεβαιωθεί ο οδηγός του ότι μπορεί να το πράξει χωρίς κίνδυνο.Το ότι το όχημα είχε περάσει κατα το ήμισι είναι απόδειξη για το ότι βεβαιώθηκε οτι μπορούσε να το πράξει χωρίς κίνδυνο? Που αυτό? Σε έργο του Ιονέσκο? Αλλιώς, όποιος είχε ΣΤΟΠ θα καθόταν εκεί να περιμένει τα αυτοκίνητα να τελειώσουν, να μην υπάρχει ούτε υποψήφιο να περάσει.Έτσι είναι όμως. Αν έχεις ΣΤΟΠ, παραχωρείς προτεραιότητα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και όχι "ε μωρε να περιμένω τώρα να περάσουν 10 οχήματα και ΜΕΤΑ εγώ? ε οχι, too much... να θα περάσω μετά απο αυτόν, πιστεύω προλαβαίνω". 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2015 Κωστα ετσι οπως τα λεει ο φιλος seatcowl ειναι. Οταν σε αντιστοιχη περιπτωση δικη μας μια μανταμ περασε στοπ (προςπερνωντας κι αυτη σκουπιδιαρα) και τη χτυπησε η μανα μου, επικαλεστηκε οτι βλακεια μπορεις να φανταστεις. Η ασφαλιστικη της, παρα το οτι αυτη δεν αποδεχοταν υπαιτιοτητα, μας αποζημιωσε κανονικα. Και, δοθεισης της ευκαιριας, τα περι μισου μηκους οχηματος κλπ για την προτεραιοτητα, ειναι τριχες. Πουθενα δεν αναφερεται οτι αν παραβιασω στοπ και με τρακαρει καθετα καποιος στο πισω φτερο, φταιει ο αλλος κι οχι εγω. η μανταμ, στην περιπτωση του φιλου, περασε στοπ και φταιει. Απλα θελει υπομονη τρελη η ιστορια. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες