teochris 23 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 (τροποποιήθηκε) Γειά σας, με το προηγούμενο παπί μου έκανα σε διάστημα 6 ετών 100000 χιλιόμετρα και από αυτά τα τουλάχιστον 40000 σε ταξίδια Αθήνα - Χαλκιδική και Αθήνα Καλαμάτα. Πρόσφατα πήρα ένα νέο Kymco Jetix 125cc και με διάφορες βελτιώσεις όπως οι ακόλουθες αποθηκευτικοί χώροι - Βαλίτσες στο πλάι, μπαγκαζιέρα πίσω και σχάρα μπροστά σέλα ειδικής κατασκευής ζελατίνα παμπρίζ φορητό ράδιο mp3 player μικρές βελτιώσεις για πιο μεγάλη ιπποδύναμη (ζιγκλέρωμα, φίλτρο αέρα, εξάτμιση) γρανάζωμα ειδικά για τελικές 140-150 km ελαστικά μεγαλύτερης αντοχής και ταχύτητας ακόμα και τα πατάκια του συνοδηγού έχω μεγαλώσει για να κάθεται πιο άνετα η σύζυγος Έτσι έχω καταφέρει να κάνω πολύ άνετο το ταξίδι δύο ατόμων με το παπί αυτό και με μέση ωριαία ταχύτητα 115-120 km/h και περίπου 6500 rpm (δηλαδή δεν ζορίζεται ιδιαίτερα) και το σημαντικότερο πολύ οικονομικό max 2.9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα Αυτό το καλοκαίρι σκοπεύω να κάνω πολύ συχνότερα μακρινά ταξίδια και εάν νιώσω πιο σίγουρος για την αξιοπιστία του ίσως φτάσω και Βουλγαρία δικάβαλο. Δεν είμαι μαζόχας όπως ίσως κάποιος πολύ λογικά μπορεί να σκεφτεί, γιατί παρόλο που έχω δίπλωμα για όλες τις μηχανές και μέχρι πριν 6 χρόνια είχα μηχανές πολλών κυβικών η τελευταία μου ήταν μια HONDA XL1000V VARADERO όμως με τα τροποποιημένα παπιά μπορεί να μην έχω τις επιταχύνσεις και τις τελικές των μεγάλων μηχανών αλλά δεν χάνω σε άνεση και φυσικά κερδίζω σε κατανάλωση και όχι μόνο αλλά επειδή παρασυρόμουν με τα γκάζια των πολλών κυβικών κερδίζω και 100% σε ασφάλεια λόγω του τρόπου οδήγησης μου. Σίγουρα αργείς περισσότερο να φτάσεις αλλά φτάνεις πιο σίγουρα! Δεν ξέρω εάν αυτά που έγραψα είναι αστεία για κάποιους, θα ήθελα να το μάθω αλλά περισσότερο θα ήθελα να μάθω εάν υπάρχουν και άλλοι σαν και εμάς (εγώ και η σύζυγος μου). Όπως επίσης θα ήθελα να μου πείτε τις ιδέες σας για να βελτιώσω και να κάνω ακόμα πιο άνετα τα μακρινά ταξίδια μου με το παπάκι - πχ θέλω να βάλω tubeless ζαντολάστιχα για μεγαλύτερη ασφάλεια! Τροποποιήθηκε Ιούλιος 10 , 2015 από τον innova 04 Ετικέτες 15 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George_® 3.317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 ριξε φωτο απο το εργαλειο κ η κουβεντα θ'αναψει στο πιτσι-φυτιλι.... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George_Triple 384 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
teochris 23 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 Αύριο με το φως της ημέρας θα ανεβάσω φώτο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 μέση ταχύτητα 120km/h δικάβαλο, φορτωμένο για τόσα χιλιόμετρα;;; τι παπί είναι αυτό;;; 6 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
rekla 64 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 :popcorn: δωσε φοτο στο λαο?μπραβο σου παντως! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George_® 3.317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 (τροποποιήθηκε) Αύριο με το φως της ημέρας θα ανεβάσω φώτο αναμενουμε να δουμε ''φως'' με το πρωτο φως λοιπον... Τροποποιήθηκε Μάιος 17 , 2015 από τον George_® Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
axibde 37 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 Οχι φιλε δεν εισαι μαζοχας ... τρελος εισαι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 (τροποποιήθηκε) Αξίζεις πολλά μπράβο για το κουράγιο σου αλλά εδώ σε βρίσκω υπερβολικό: αλλά δεν χάνω σε άνεση και φυσικά κερδίζω σε κατανάλωση και όχι μόνο αλλά επειδή παρασυρόμουν με τα γκάζια των πολλών κυβικών κερδίζω και 100% σε ασφάλεια λόγω του τρόπου οδήγησης μου. Σίγουρα αργείς περισσότερο να φτάσεις αλλά φτάνεις πιο σίγουρα! Θεωρείς ότι ήταν πιο ρίσκο το ταξίδι σου με το Βαραντέρο παρά με το Κymco? Τροποποιήθηκε Μάιος 17 , 2015 από τον karellen 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 Καλώς ήλθες. Θα χαρούμε να δούμε φωτό του εργαλείου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 Κι εγώ τα θαυμάζω κάτι τέτοια, οπότε μπράβο και χαρά στην υπομονή σου. Εγώ με 250άρι και δεν την παλεύω... Αλλά 150 τελική και 120 σταθερά δικάβαλο; Τι γρανάζωμα είναι πια αυτό και πόσο... κατηγορία φτερού είστε και τραβάει το παπί; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 Θελεις τραλαλα? Θελεις τρολολο? Θελεις να τρολαρεις του MyBike το λαο? Ανετο ταξιδι με παπι και 120 Km/h δεν πανε μαζι, βασικα 120 δεν παει το παπι οτι και να το κανεις και παραλληλα να ειναι αξιοπιστο και κυριως ασφαλες. Εχουμε κανει και μεις ταρζανιες με παπακια αλλα 150 δεν πιασαμε. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
COMRAD 120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 Αφου αρεσει σε εσενα γιατι ψαχνεσαι για την γνωμη αλλων. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
drapetis 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 (τροποποιήθηκε) Συμφωνω μαζι σου φιλε και σε οποιον αρεσει.Θυμαμαι με νοσταλγια τα ατελειωτα χιλιομετρα που εκανα νεος με 70ρι παπι ειχα κανει μεχρι και αθηνα θεσσαλονικη αυθημερον.Ας πηγαινα με 70-80 χιλ και δεξια εφτανα στον προορισμο μου νιωθοντας πιο πολλη ασφαλεια απο τις μεγαλες βαριες μηχανες που πηρα αργοτερα για να ταξιδευω πιο ανετα.Στην ταυλανδη σχεδον ολοι κυκλοφορουν με παπια ουτε ζεσταινοντα πας παντου και νομιζεις οτι οδηγας ποδηλατο ας πας και λιγο αργοτερα και τι εγινε Μονη ενσταση ειναι το 2ο ατομο νομιζω οτι ειναι αυστηρα για ενα και επισης η χαμηλη του αυτονομια πρεπει να εχεις μπετονακι με καυσιμο.Αλιως γιατι επελεξε καποιος δεν θυμαμαι το ονομα του να παει στις ινδιες με παπι ενω διεθετε πιο μεγαλη μηχανη κατι ηξερε.Αν ειχε βγει ενα πιο δυνατο παπι απο αυτα που κυκλοφορουν και με μεγαλυτερο τεποζιτο θα ηταν το ιδανικο να και αυτος που ταξιδεψε στις ινδιεςhttp://www.newsbeast.gr/moto/news/arthro/666432/ellada-india-me-papi/ και ttps://www.youtube.com/watch?v=xiGkBf4-z6w Τροποποιήθηκε Μάιος 17 , 2015 από τον drapetis Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Easy_Rider_Gr 3.654 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 Φιλε μου μπορεις να δωσεις περισσοτερες πληροφοριες με το φορτωμα και τα γραναζωματα.....Με ενδιαφερει αμεσα!!.....Α και καλωσορισες! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
teochris 23 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 (τροποποιήθηκε) Να διευκρινίσω ότι τα 115-120 που αναφέρω μέση ωριαία ταχύτητα το υπολογίζω για ευθείες τις εθνικής - στις ανηφόρες πάμε με 80-90 και στις κατηφόρες 140-150. Ψάχνω την γνώμη των άλλων γιατί όλα και κάποια καλή ιδέα θα διαβάσω που δεν την είχα σκεφτεί και θα βελτιώσει τα ταξίδια μου. Θεωρώ ότι το ταξίδι μου με το kymco είναι ασφαλέστερο από το ταξίδι μου με την Varadero και αυτό οφείλεται καθαρά και μόνο στον πολύ επιθετικό τρόπο οδήγησης μου και με τα γκάζια που είχε για παράδειγμα το Varadero συνέχεια πήγαινε με πάρα πολλά περισσότερα χιλιόμετρα από όσα θα έπρεπε. Αλλά όπως θα δείτε παρακάτω με κάποιες σημαντικές αλλαγές πχ κινητήρα το jetix πάει 160+ σε ευθεία, τώρα για αξιοπιστία του σε αυτήν την περίπτωση δεν γνωρίζω! Τροποποιήθηκε Μάιος 17 , 2015 από τον teochris Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Chris1981 2.354 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 (τροποποιήθηκε) Αν και έχω τις υποψίες μου ότι τρολάρεις, θα πω τα παρακάτω: 1. Τι παπί είναι αυτό που ακόμη και με διαφορετικό γρανάζομα, πιάνει τα 140+; 2. Το δικό σου είναι 8 ίππους και 125cc, ενώ το δικό μου Kymco 11 ίππους και 150cc και στα 125χλμ έμπαινε κόφτης! Και αυτό μόνο με εμένα επάνω! Με δύο άτομα δύσκολα έπιανε τα 110! 3. Το προηγούμενο παπάκι σου τι μάρκα ήταν και ποιό μοντέλο; Για να πάω αμέσως να το αγοράσω που κατάφερε να αντέξει σε τόσο σκληρή χρήση και τόσα πολλά χλμ! 4. Ειλικρινά τώρα: Θέλεις ταξίδια με Kymco; Το έχεις σκεφτεί καλά; Αν είσαι μαζοχιστής κάντο! Καλού κακού, να τοποθετήσεις και καλάθι, με έναν μηχανικό μέσα, για τις ζημιές που πρόκειται να σου βγάλει! Αν όντως σοβαρολογείς σε αυτά που έγραψες, ειλικρινά σου εύχομαι να μην σε αφήσει στο δρόμο! Εγώ μέχρι την Αθήνα πάω, με μέση ταχύτητα τα 90χλμ, και σκέφτομαι το πόσα λάδια θα μου κάψει, ή το πότε θα μου βαρέσει ξανά η μπιέλα, ή το πότε θα μου φύγει ο τροχός που έχει φαγωθεί η μια φωλιά του ρουλεμάν, ή το πότε θα με αφήσει ξανά από ηλεκτρονική ή από ανορθωτή, ή…... Δεν έγραψα τα παραπάνω, με οποιαδήποτε διάθεση ειρωνείας! Αλλά ρε φιλαράκο, που πας με τον Κινέζο; Είμαι ένας ταλαιπωρημένος κάτοχος αυτής της καταραμένης Ταιβανέζικης εταιρίας, που τα παπάκια της τα κατασκευάζει στην Κίνα! Τροποποιήθηκε Μάιος 17 , 2015 από τον Chris1981 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
teochris 23 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 (τροποποιήθηκε) Πίσω γρανάζι από 39 έγινε 32 και μπροστά έχουν προστεθεί 2 δοντάκια - με αυτό το γρανάζωμα βέβαια σε απότομες ανηφόρες και δικάβαλο ξεχνάς την 3 και την 4 ταχύτητα! Κόφτη μέχρι τις 9800 που το έχω φτάσει δεν έχω δει ακόμα, οπότε δεν νομίζω να έχει! Το kymco έχει ήδη κάνει 3500 χιλιόμετρα και δεν έχω δει διαρροές όπως δεν έχει βγάλει άλλη ζημιά. Το προηγούμενο παπί μου ήταν yamaha crypton. Σίγουρα δεν είναι πάντως μόνο 7.5 ίππους που λες ίσως το μαμά να είναι τόσο αλλά εμένα έχει κάποιες βελτιώσεις. Τροποποιήθηκε Μάιος 17 , 2015 από τον teochris Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 Από προσωπική εμπειρία στην αντίστοιχη μάρκα θα σου συνιστούσα να βάλεις gps φίλε μου και να δεις την πραγματική ταχύτητα που πας διότι μιλάμε για πολύ μεγάλη απόκλιση στα κοντέρ τους. Κατά τα άλλα μαζί σου είμαι διότι εδώ και 5 χρόνια μονοκάβαλος βέβαια με σκουτερόπαπο πάω παντού. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
John247 551 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 120 σταθερα? 150 τελικη? δικαβαλο κ ολλας? απο με τιποτα εως αποκλειεται,εκτος αν αλλαξες μοτερ,ουτε 250ρι ταξιδευει δικαβαλο με 120 χωρις να ζοριζεται.. απλα με το γραναζωμα εχει τρελλαθει το κοντερ κ λεει οτι να ναι 5 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mitsakhs 61 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 Δεν θα διαφωνήσω σε αυτά που είπες άλλωστε όρεξη να έχεις και πας όπου θες ότι και αν καβαλάς. Αλλά για να πετύχεις της επιδόσεις που ανέφερες πρέπει να έχεις μακρύ γραναζομα καιιι να είσαι στρουμφακι απτά μπλε . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Chris1981 2.354 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 (τροποποιήθηκε) Ε πές το πως έχεις κάνει μόλις 3.500χλμ! Μετά τα 16.000 αρχίζουν τα Kymco να διαλύονται! (Προσωπική εμπειρία!) Μόλις στα 23.000χλμ άρχισε να πίνει λάδια με ιδιαίτερη λαιμαργία! Εγώ σε αυτό που έχω δεν κρατάω βιβλίο service, όπως κάνουν με τα φυσιολογικά μηχανάκια, αλλά βιβλίο προβλημάτων!!! Σε μία βόλτα μόλις 10χλμ, και πάνω που είχα αλλάξει τα λάδια του (πάντα ημισυνθετικά και επώνυμα) δεν έμεινε σταγόνα λάδι μέσα!!! Και εσύ θέλεις να κάνεις ταξίδια με αυτό; Πούλησέ το και αγόρασε ξανά ένα Yamaha, όπως εκείνο που είχες, να βρείς την υγειά σου! Τροποποιήθηκε Μάιος 17 , 2015 από τον Chris1981 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dimitrismaxrpm 944 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 Αναφερόμενος μόνο στο θέμα των μακρινών διαδρομών με παπί... Τι μου θύμισες! Βέβαια δεν είναι για κάθε μέρα τέτοιες φάσεις, αλλά μετράει. Εμπειρία ζωής. Για τις τεχνικές πληροφορίες που παραθέτεις, με κάλυψαν τα παιδιά: μέση ταχύτητα 120km/h δικάβαλο, φορτωμένο για τόσα χιλιόμετρα;;; τι παπί είναι αυτό;;; Θελεις τραλαλα? Θελεις τρολολο? Θελεις να τρολαρεις του MyBike το λαο? Ανετο ταξιδι με παπι και 120 Km/h δεν πανε μαζι, βασικα 120 δεν παει το παπι οτι και να το κανεις και παραλληλα να ειναι αξιοπιστο και κυριως ασφαλες. Εχουμε κανει και μεις ταρζανιες με παπακια αλλα 150 δεν πιασαμε. 120 σταθερα? 150 τελικη? δικαβαλο κ ολλας? απο με τιποτα εως αποκλειεται,εκτος αν αλλαξες μοτερ,ουτε 250ρι ταξιδευει δικαβαλο με 120 χωρις να ζοριζεται.. απλα με το γραναζωμα εχει τρελλαθει το κοντερ κ λεει οτι να ναι Δεν θα διαφωνήσω σε αυτά που είπες άλλωστε όρεξη να έχεις και πας όπου θες ότι και αν καβαλάς. Αλλά για να πετύχεις της επιδόσεις που ανέφερες πρέπει να έχεις μακρύ γραναζομα καιιι να είσαι στρουμφακι απτά μπλε . Με -7 δόντια πίσω και +2 εμπρός, η 1η θα έπιανε 100χλμ σε 60 δευτερόλεπτα Με δικαβαλιά και 2α θα έσβηνε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
elprimerozen 4.154 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 Εγώ με jetix έχω δει 175 km/h 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Chris1981 2.354 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2015 Κάρτερ ημών το εν της μηχανής, αγιασθήτω το βολάν σου, ελθέτω η μπαταρία σου, γεμισθήτω το ρεζερβουάρ σου, ως εν λιπαντικόν και επί της μηχανής, Τον στρόφαλον ημών τον επιούσιον, σώσε ημίν σήμερον και άφες ημίν από τα μικροπροβλήματα των ηλεκτρικών, ως και ημείς αφίεμεν τις βαλβίδες υμών, στων αντιπροσώπων και των μηχανικών, αλλά ρύσαι ημάς από τα ιμιτασιόν, AVIN. 5 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες