Jump to content
Sign in to follow this  
zentakias

Εξάτμιση ανάλογα με τη μοτοσυκλέτα μας και πώς να επιλέξουμε σωστά?

Recommended Posts

Οι απορίες μου αφορούν το τελικό της εξάτμισης.

- Οι εξατμίσεις με ποιά κριτήρια, κατηγοριοποιούνται για κάθε τύπο μοτοσυκλέτας?

π.χ. με βάση την εσωτερική διάμετρο? το μάκρος? γενικά τί αλλο παίζει ρόλο?

- Πώς καταλαβαίνουμε αν μια εξάτμιση ταιρίαζει σε μονοκύλινδρο, τετρακύλινδρο κτλ?

-Τί πρέπει να προσέχουμε όταν ψάχνουμε για εξάτμιση, ειδικότερα για μεταχειρισμένες?

(αν επρεπε να ανοιξω το θέμα στην κατηγορία αφτερμαρκετ/βελτιωσεις, ας το μεταφέρει κάποιος διαχειρηστής)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

οταν ψαχνεις για εξατμιση, βαζεις διπλα τον ονομα του μοντελου της μηχανης για το οποιο σε ενδιαφερει και σου βγαζει ο γουγλης ποιες ταιριαζουν :grin::mB_kalo_e::afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οταν ψαχνεις για εξατμιση, βαζεις διπλα τον ονομα του μοντελου της μηχανης για το οποιο σε ενδιαφερει και σου βγαζει ο γουγλης ποιες ταιριαζουν :grin::mB_kalo_e::afro:

Ναι καλα.... μεχρι και απο σκουτερ μου εχει βγαλει οταν εψαχνα με βαση το μοντελο μου... :lipssealed:

Για αυτο ρωτάω, πώς μπορουμε να τις ξεχωρίσουμε?

πχ μια που τη φοραγε καποιο δικυλινδρο, θα δουλεψει πχ στη δικια μου που ειναι 4κ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

A είναι πολύ εύκολο.

Θα διαλέξεις ποιά εξάτμιση σου αρέσει και μετά θα με ρωτήσεις αν ταιριάζει.

99% θα σου πω ναι, βάλτη.............και δεν τρολλάρω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε καλησπέρα έχω κάνει πολλές πατέντες με τελικά εξατμίσεων και έχω καταλάβει το εξής πρέπει η διάμετρος να ταιριάζει στην σωλήνα σου στο ένωμα για να κουμπώνει ακριβώς αλλιως θα πας σε ένα εξατμισά να σε κάνει ένα συστολικό στις κατάλληλες διαστάσεις για ν κουμπώσει. Φρόντισε το τελικό να είναι από μηχανή με παραπλήσια κυβικά δλδ μην πάρεις από 125 και τη κοτσάρεις σε 400 καταλαβαίνεις. Στις μεταχειρισμένες πέρα από την εξωτερική εμφάνιση να δοκιμάσεις να την ακούσεις κάπου. Οι περισσότερες εξατμίσεις που τηρούν το νομοπλαίσιο περί ηχορύπανσης έχουν συνήθως έντονο μπάσο ήχο. Αν ο ήχος μίας τέτοιας εξάτμισης είναι πολύ ξερός πρέπει να αλλάξεις τον πετροβάμβακα που ίναι το μονοτικό υλικό της. Αν έχει βιδες στο πίσω μέρος όπως κάποιες Leo Vince είσαι άρχοντας τον αλλάζεις μόνος σου, αν όχι θες αεροπριτσιναδόρο γιατί ο απλός θα σπάσει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πατριδα καλησπερα.

Συνηθως ολες οι αφτερ μαρκετ εξατμισεις απευθυνονται σε βελτιωμενους κινητηρες, μονο ετσι θα υπαρξει ουσιαστικη βελτιωση και παλι στα ψιλα γραμματα κατι που ολους εμας τους απλους θνητους που κινουμαστε στο δρομο νομιζω πως δεν μας ενδιαφερει.

Με εξατμιση εχω ασχοληθει μονο σε 2κυλιδρο και σε μονοκυλιδρο, σε αυτη την κατηγορια η εξατμιση δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να ειναι ελευθερη διοτι το μοτερ αν δεν κραταει συμπιεση μεσα στο χταποδι χανετε η ροπη χαμηλα και δουλευει κυριως στις υψηλες στροφες.

θα σου προτεινα να μεινεις με την μαμα (αν δεν υπαρχει καποιο λειτουργικο προβλημα)

Αν τωρα πρεπει ντε και καλα να αλλαξεις να ξερεις πως αλλαζει σχεδον ολο το μαμα set up ρυθμισεων ωστε να υπαρχει υγιες λειτουργια σε ολο το φασμα στροφων.

Δεν ειναι τοσο απλο οσο νομιζουν οι περισσοτεροι, εκει που τις πουλανε δεν θα στα πει κανενας ολα αυτα γιατι πολυ απλα θελουν να πουλησουν...

Ολα τα παραπανω στην δικη σου περιπτωση που εχεις καρμπυρατερ, στην περιπτωση του ιντζεκσιον ισχυουν αλλα πραματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με ενα τελικο πρακτικα δεν αλλαζει τιποτα στη λειτουργεια του μοτερ και ασε τους αλλους να το παιζουν επιστημονες.Βαλε οποιο γουσταρεις αγορινα,απο παραπλησσια κυβικα και διαμετρο κουμπωματος με τους μαμα λαιμους.Για ολοσωμες ισχυουν αλλα πραγματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις.

Γιωργη klab, εννοειται πριν κανω καποια κινηση πρωτα θα ρωτησω εσενα.

Οσον αφορα για το τελικό, επειδη απο οσο εμαθα η επισκευη του μαμα δικου μου, κοστιζει οσο περιπου και ενα μεταχειρισμενο τελικό μαρκας, για αυτο και μονο σκεφτομαι να το αλλάξω.

Και επειδη ειμαι ηδη "δαγκωμενος" απο μαστορα, ο οποιος μου "καθαρισε" και μου "ρυθμισε" τα καρμπς, θα ξαναπαω για τα ιδια αλλου.

Οποτε αυτο που θα πρεπει να κοιταξω, ειναι η διαμετρος πρωτίστως.

Απο 600αρια 4κ που προερχεται και η πλειοψηφια των μεταχειρισμενων, δεν ειναι μεγαλυτερη η διαμετρος? τί επιπτώσεις θα ειχε σε μικροτερα κυβικα? ηδη το δικο μου δεν το λες και σκοτώστρα κατω απο τις 6 χιλιαδες σ.α.λ. ...

Σε μεταχειρισμενο τελικο, αν ο ιδιωκτητης δεν εχει καποιο βιντεο, δε νομιζω να υπαρχει αλλος τροπος να δοκιμασω πώς ακουγεται, και επισης αν ειναι μαυρισμενη εσωτερικα δε μπορω να καταλαβω σε τί κατασταση ειναι ο πετροβαμβακας.

Αυτο ελεγχεται καπως διαφορετικά πέρα απο το μάτι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με ενα τελικο πρακτικα δεν αλλαζει τιποτα στη λειτουργεια του μοτερ και ασε τους αλλους να το παιζουν επιστημονες.Βαλε οποιο γουσταρεις αγορινα,απο παραπλησσια κυβικα και διαμετρο κουμπωματος με τους μαμα λαιμους.Για ολοσωμες ισχυουν αλλα πραγματα.

Εστω και λιγο δλδ η ροπη χαμηλα δεν αλαζει μονο με το τελικο? σχετικα με την ολόσωμη το καταλαβαινω διοτι ειχα βαλει στο Sh και δεν πήγαινε, μια Mivv gp που την εχω ακομα και σκεφτομαι να την βαλω στο Z.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θεωριτικα και πανω στον δυναμομετρο ΙΣΩΣ δεις μια ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ αλλαγη,οχι απαραιτητα προς το κακο.Στο δρομο δεν προκειται να καταλαβεις καμια απολυτος διαφορα.και οποιος λεει οτι αλλαξε τελικο στη μοτο του και ειδε διαφορανειναι ή ψευτης ή φαντασιοπληκτος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε αυτο διαφωνω, εχω δει διαφορα σε μηχανακι αλλαζοντας τελικο, οπως επισης εχω δει διαφορα απλα βαζοντας-βγαζοντας τις ταπες

Και δεν φημιζομαι ουτε γιατα ψεματα μου ουτε για την φαντασια μου

Η διαφορα ειναι κυριως σε αποκριση γκαζιου και σε δυναμη σε καποιο ευρος στροφων, αλλα διαφορα υπηρξε και αρκετη μαλιστα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αμα ειναι μικρη η διάμετρος παίζει και να μην δεις διαφορά ετσι?

Τροποποιήθηκε από τον Vasilis_n

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοίτα σε γενικές γραμμές ο ΚΤΜ έχει δίκιο. Τώρα αν βγάλεις τις εξατμίσεις προδιαγραφών euro 5 με 2 καταλύτες και 4 τάπες εκεί θα καταλάβεις αρκετή αλλά σε μια μοτό παλιάς τεχνολογίας δεν το καταλαβαίνεις τόσο πολύ. Η τάπα είναι άλλη ιστορία γιατί και εγώ έχω τάπα για την πόλη και με σπάει τα νεύρα χαμηλά και όντως το μπουκώνει το μοτέρ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η διαφορα υπαρχει μονο στο αυτι και οχι στην αποδωση,σε σημειο που να το καταλαβαινεις τουλαχιστον.Αλλα ναι εννοειται οτι μιλαω για φυσιολογικα πραγματα και οχι να βαλει καποιος ελευθερας σε συστημα εξαγωγης με ηδη πολλους καταλυτες και πεταλουδες ελεγχου. Εκει εννοειται οτι δε θα δουλεψει σωστα.Μιλαω για σκετους λαιμους με 1 καταλυτη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιωργο ξερω ακριβως τι λεω, μιλαω για αισθητη διαφορα στην αποδοση και στην αποκριση(κυριως)

Στο hyper οταν ειχα το ανοιχτο φιλτροκουτο και εβαζα τις ταπες το μηχανακι ηταν αρκετα πιο δυνατο, και φυσικα ηταν και πιο ησυχο, αρα δεν μιλαμε για διαφορα στο αυτι, εβλεπα την διαφορα στο ποσο ευκολα σηκωνονταν με ταπες και χωρις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

διαφορα σιγουρα θα υπάρχει, αλλες φορες μικρη και αλλες φορες μεγάλη.

Το θεμα ειναι οτι μονο του το τελικο δεν κανει σχεδον τιποτα, αλλά αν το συνδυασεις με φιλτρο αερα, αλλάζει το πραμα.

------------------------------------------------------------------------------------

@ghostkon, δε θα ηθελα κατι μαμα και τοσο απλο οσο αυτες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Σε αυτο διαφωνω, εχω δει διαφορα σε μηχανακι αλλαζοντας τελικο, οπως επισης εχω δει διαφορα απλα βαζοντας-βγαζοντας τις ταπες

Και δεν φημιζομαι ουτε γιατα ψεματα μου ουτε για την φαντασια μου

Η διαφορα ειναι κυριως σε αποκριση γκαζιου και σε δυναμη σε καποιο ευρος στροφων, αλλα διαφορα υπηρξε και αρκετη μαλιστα

Θα συμφωνήσω απόλυτα.

Σταλθηκε απο SIII c_v

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τεριαζουν τα περισσοτερα τελικα της αγορας με τροποποιηση στο σωληνα. 1 τελικο στη δεξια μερια δεν εχεις? η εχει και στην αριστερη?

βρες ενα που να σου αρεσει και να ειναι σε καλη τιμη. πας σε μηχανικο η συνεργειο εξατμισεων και σου φτιαχνει τον αναλογο σωληνα.

κοστος 30-40 ευρω αναλογα το σωληνα που θα βαλεις. B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τεριαζουν τα περισσοτερα τελικα της αγορας με τροποποιηση στο σωληνα. 1 τελικο στη δεξια μερια δεν εχεις? η εχει και στην αριστερη?

βρες ενα που να σου αρεσει και να ειναι σε καλη τιμη. πας σε μηχανικο η συνεργειο εξατμισεων και σου φτιαχνει τον αναλογο σωληνα.

κοστος 30-40 ευρω αναλογα το σωληνα που θα βαλεις. B)

ναι Βαγγελη ενα τελικο απο δεξια εχω.

Ειχα δει καποια παλιοτερα κοντα στα 100€ αλλά διστασα λιγο, γιατί δεν ηξερα αν ταιριαζουν στο δικο μου.

Καποια ηταν φορεμένα σε μεγκα σκουτερ, καποια αλλα σε δικυλινδρα και διαφορα αλλα μοντελα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιωργο ξερω ακριβως τι λεω, μιλαω για αισθητη διαφορα στην αποδοση και στην αποκριση(κυριως)

Στο hyper οταν ειχα το ανοιχτο φιλτροκουτο και εβαζα τις ταπες το μηχανακι ηταν αρκετα πιο δυνατο, και φυσικα ηταν και πιο ησυχο, αρα δεν μιλαμε για διαφορα στο αυτι, εβλεπα την διαφορα στο ποσο ευκολα σηκωνονταν με ταπες και χωρις

Το ειπες μονος σου,ειχες ανοιχτο φιλτροκουτι,δηλαδη πιο φτωχο μειγμα,σε συνδυασμο με τις ξεταποτες ακομα πιο φτωχο.Ετσι οταν εβαζες τις ταπες ηρεμουσε λιγο κ δουλευε καλυτερα. Αν δεν ειχες πειραγμενο φιλτροκουτι αμφιβαλω αν θα εβλεπες διαφορα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο Hornet με ενα απλο K&N εχω δει μια μικρή διάφορα που μεγαλώνει αν βγαλεις την ταπα.ενα τελικό για να καμια μια ας πούμε δουλειά προφανως θέλει και φίλτρο.

Σταλθηκε απο SIII c_v

Τροποποιήθηκε από τον Gen.Markus

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηθελα να ελαφρυνω καπως το XR και αποφασησα να αλλαξω εξατμηση, επειδη το μηχανακι το εχω μονο για εντουρο δεν ηθελα να διαθεσω χρημα και πηρα μια μεταχειρο απο CB400SF, την εβαλα πανω την αδειασα και αρχισα τα πειραματα με το μηκος της φλογερας, παρατηρησα οτι αναλογα το μηκος της μετεφερα τη ροπη του κινητηρα και την ιπποδυναμη του σε αλλες στροφες απο τη μαμα, τελικα μετα απο μερικες δοκιμες στο δρομο την εφερα εκει που ηθελα, τα μονα μηχανακια που δεν επηρεαζονται ειναι τα παπακια, ολα τα αλλα ναι, και δεν παιζει μονο η διατομη αλλα και το μηκος της.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και τα παπακια επιρεαζονται.συνηθως χανουν αλλα επειδή κανιυν φασαρία όλοι νομίζουν οτι πάνε κιόλας.:P

Σταλθηκε απο SIII c_v

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και τα παπακια επιρεαζονται.συνηθως χανουν αλλα επειδή κανιυν φασαρία όλοι νομίζουν οτι πάνε κιόλας.:P

Ποσο να χασει ενα ηδη ψοφιο μηχανακι..? σιγουρα καπου χανει και καπου κερδιζει αλλα ειναι τοσο ελαχιστο που δεν το καταλαβαινει ο μεσος καγκουροαναβατης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα