Awaker 44 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2015 (τροποποιήθηκε) Καλησπέρα παιδιά νέος στο Forum. Αρχικά να σας ευχηθώ σε ολους καλή χρονιά με υγεία πάνω απ' ολα και να σημειώσω ότι χαίρομαι που σας βρήκα. Λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ δεν ξέρω ακριβώς τι πρέπει να γίνει και έλεγα μήπως καταφέρετε να με διαφωτίσετε :D . Στο δια ταύτα: Για τα επόμενα 3-4 χρόνια θα πρέπει να πηγαινω-ερχομαι χαλκίδα και επειδή με βολεύει η μηχανή (και οικονομικά) σε σχέση με το αμάξι έψαχνα μια 250αρα να κάνω τη δουλειά μου, επειδή όμως καινούρια πάει πολύ για το πορτοφόλι μου, είπα να φτιάξω μια κουλουρού του 98 που έχει παρατημένη ο πατέρας μου εδώ και 2 χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι είναι στο όνομα του πατέρα μου και δεν είναι ασφαλισμένη για πάνω απο χρόνο. Απο όσο ξέρω αν δεν είναι ασφαλισμένη και "γραμμένη" στο όνομα του οδηγού αυτός μπορεί να φάει πρόστιμο. Ισχύει κάτι τέτοιο ή μπορώ να κάνω μια ασφάλεια (να πληρώσω ΚΤΕΟ,τέλη) και ολα οκ? Θα πρέπει να κάνω κάτι σαν μεταβίβαση, και αν ναι πως ? Ελπίζω να έγινα σαφής σε αυτό που ρωτάω γιατί η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί και εγώ :P Προς αποφυγή παρεξηγησεων έψαξα όσο μπορούσα πριν ανοίξω νέο θέμα και δεν βρήκα κάτι σχετικό. Υ.Γ: Η KLR είναι αρκετά παλιά ωστόσο δεν έχει βγάλει ποτέ πρόβλημα. Πιστεύετε οτι θα έπρεπε να κοιτάξω για άλλη μηχανή (street ίσως) που βολεύει καλύτερα για εθνική, πηγαινε-ελα, και είναι προφανώς πιο γρήγορη? Τη διαδρομή θα την κάνω 3-4 φορές την βδομάδα, οπότε θέματα όπως αξιοπιστία, κατανάλωση και ταχύτητα είναι βασικά. Peace Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 4 , 2015 από τον innova 04 Ετικέτες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΓιωργοςΚΤΜ 1.376 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2015 Κοιτα.Αν εχεις διπλωμα δικαιουσαι νομιμα να οδηγας την μοτο που καλυπτει το διπλωμα σου ανεξαρτητου αν ειναι στο ονομα του δικο σου,του φιλου σου ή του περιπτερα.Ο ιδιοκτητης οφειλει να εχει τα απαραιτητα εγγραφα(κτεο,τελη,ασφαλεια κτλ) και ο οδηγος να τα εχει στην κατοχη του την ωρα που θα οδηγαει.Απο και και περα εαν ηδη υπαρχει στην οικογενεια καντης ενα καλο σερβις απο την ακινησια για να μπορεις να κινηθεις αξιοπρεπος και μη μπεις σε αλλα εξοδα αγοραζοντας αλλο.Μαθε με αυτη συνηθισε τη και οταν με το καλο ερθει η ωρα να κανεις μια αλλαγη θα παρεις κατι μεγαλυτερο απο 250 και θα το καταλαβεις μονος σου οτι ηρθε αυτη η ωρα.Επισης το οτι ειναι 20ετιας μη νομιζεις οτι παρει χειροτερα απο σημερινα 250ρακια ... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2015 Το πρόβλημα είναι ότι είναι στο όνομα του πατέρα μου και δεν είναι ασφαλισμένη για πάνω απο χρόνο. Απο όσο ξέρω αν δεν είναι ασφαλισμένη και "γραμμένη" στο όνομα του οδηγού αυτός μπορεί να φάει πρόστιμο. Ισχύει κάτι τέτοιο ή Όχι. μπορώ να κάνω μια ασφάλεια (να πληρώσω ΚΤΕΟ,τέλη) και ολα οκ? Ναι. Θα πρέπει να κάνω κάτι σαν μεταβίβαση, και αν ναι πως ? Ψιλο-αδιάφορο, στην περίπτωση σας. Η μοτό, ετσι κι αλλιως δεν ειναι ξενη, αλλά της οικογένειας. Γινεται πάντως. 3-4 την εβδομαδα για τα επόμενα 3-4 χρόνια Αθ-Χαλκίδα, ειναι δύσκολο με μοτό. Ειδικά με το ΚΛΡ. Βρες και πάρε, ενα οικονομικό μικρό όχημα. Φοιτητής ? Καλώς ήρθες στο ΜΒ ! 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2015 Αν σκοπεύεις να το κάνεις όλη τη χρονιά και ειδικά με τα κρύα που'χει τώρα απλά ξέχνα το. Πάρε κανένα φθηνό αμάξι ή ΚΤΕΛ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ziaba 356 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2015 Νταξ βρε παιδια τις ωρες και τις μερες που γουσταρει εκεινος θα πηγαινοερχεται. φοιτητης ειναι το παλικαρι, δεν θα τρεχει στην δουλεια πορνο πορνο ουτε θα σχολαει κουρασμενος αργα κ θα γυρναει σπιτι με την μηχανη μην τα μπερδευετε+ το αμαξι εχει τεκμηριο θελει φορολογικη, βενζινες ακριβη συντηρηση κτλ. Αν γουσταρεις πιστευω οτι μπορεις να το κανεις ειδικα τωρα που σαι μικρος κ γκ@υλωμενο$ με το μηχανακι!!! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Awaker 44 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2015 Κοιτα.Αν εχεις διπλωμα δικαιουσαι νομιμα να οδηγας την μοτο που καλυπτει το διπλωμα σου ανεξαρτητου αν ειναι στο ονομα του δικο σου,του φιλου σου ή του περιπτερα.Ο ιδιοκτητης οφειλει να εχει τα απαραιτητα εγγραφα(κτεο,τελη,ασφαλεια κτλ) και ο οδηγος να τα εχει στην κατοχη του την ωρα που θα οδηγαει.Απο και και περα εαν ηδη υπαρχει στην οικογενεια καντης ενα καλο σερβις απο την ακινησια για να μπορεις να κινηθεις αξιοπρεπος και μη μπεις σε αλλα εξοδα αγοραζοντας αλλο.Μαθε με αυτη συνηθισε τη και οταν με το καλο ερθει η ωρα να κανεις μια αλλαγη θα παρεις κατι μεγαλυτερο απο 250 και θα το καταλαβεις μονος σου οτι ηρθε αυτη η ωρα.Επισης το οτι ειναι 20ετιας μη νομιζεις οτι παρει χειροτερα απο σημερινα 250ρακια ... Απολύτως κατανοητός και να σημειώσω επίσης ότι συμφωνώ μαζί σου για τα παλιά μηχανάκια. Ο,τι παλιό και καλό, το C50 που και αυτό το έχω κατά κάποιο τρόπο "κληρονομήσει" είναι σκυλί! 34 χρόνια απο το 81 έχει βγάλει μόνο στη γκαζιέρα που "έσπασε" πρόσφατα αλλά ευτυχώς βρήκα ανταλλακτικό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Awaker 44 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2015 3-4 την εβδομαδα για τα επόμενα 3-4 χρόνια Αθ-Χαλκίδα, ειναι δύσκολο με μοτό. Ειδικά με το ΚΛΡ. Βρες και πάρε, ενα οικονομικό μικρό όχημα. Φοιτητής ? Καλώς ήρθες στο ΜΒ ! Ναι φοιτητής γι'αυτό και σκέφτομαι για μηχανή αντί για αμάξι, λόγω οικονομίας, κυρίως, και επειδή θα μπορώ να δανείζομαι περιστασιακά ένα αμάξι ενός μπάρμπα μου στη χαλκίδα σε περίπτωση βροχής-κρύου κλπ. Δεν αποκλείω την ιδέα του οικονομικού οχήματος, αλλά προς το παρόν επειδή σιγά σιγά ο καιρός βελτιώνεται και θα έρθει και καλοκαίρι η μηχανή φαντάζει πολύ πιο πρακτική. Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ ιδιαίτερα για το ενδιαφέρον και την αμεσότητα στις απαντήσεις σας! Αν σκοπεύεις να το κάνεις όλη τη χρονιά και ειδικά με τα κρύα που'χει τώρα απλά ξέχνα το. Πάρε κανένα φθηνό αμάξι ή ΚΤΕΛ. Σκέφτομαι μηχανή απο Φλεβάρη μέχρι και τον επόμενο Οκτώβρη-Νοέμβρη και μετά βλέπουμε για αμάξι. Μπορεί στο ενδιάμεσο να καταφέρω να πάρω μεταγραφή, αν και ατύχησα την πρώτη φορά :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2015 Επειδή σκεφτόμουν να το κάνω κι εγώ με την δουλειά πάντως, δεν συμφέρει οικονομικά αν πηγαινοέρχεσαι καθημερινά. Να'ναι 100 χιλιόμετρα Αθήνα-ΤΕΙ; Με μια μηχανή που καίει κατά μέσο όρο ένα 5άρι, και με Μ.Ο. 1.5€/l για τη βενζίνη, βγαίνει 7.5€ πάνε κι άλλα τόσα έλα, κοινώς 15€ τη μέρα. Οπότε αν μιλάμε για καθημερινή μετακίνηση 15€ επί 5 μέρες τη βδομάδα, βγαίνει 75€ τη βδομάδα (300€ το μήνα). Βάλε μέσα σ'αυτά και τ'αναλώσιμα που θα χρειαστείς... Μια μηνιαία κάρτα στα ΚΤΕΛ βγαίνει σαφώς λιγότερο, ειδικά σε φοιτητή. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Awaker 44 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2015 Νταξ βρε παιδια τις ωρες και τις μερες που γουσταρει εκεινος θα πηγαινοερχεται. φοιτητης ειναι το παλικαρι, δεν θα τρεχει στην δουλεια πορνο πορνο ουτε θα σχολαει κουρασμενος αργα κ θα γυρναει σπιτι με την μηχανη μην τα μπερδευετε+ το αμαξι εχει τεκμηριο θελει φορολογικη, βενζινες ακριβη συντηρηση κτλ. Αν γουσταρεις πιστευω οτι μπορεις να το κανεις ειδικα τωρα που σαι μικρος κ γκ@υλωμενο$ με το μηχανακι!!! Στο ίδιο λογικό πλαίσιο κινούμαι και εγώ η αλήθεια είναι, η συντήρηση, η βενζίνα, τα διόδια και τα προβλήματα που μπορεί να μου βγάλει ένα μεταχειρισμένο (γιατί καινούριο δεν παίζει :D ) με τρομάζουν. Πάντως για να πω την αλήθεια δεν είμαι ιδιαίτερα γκ@υλωμενο$ με τα μηχανάκια, το βλέπω εντελώς πρακτικά το θέμα, αμάξι θα με βόλευε περισσότερο αλλά όχι και το πορτοφόλι μου . Άλλωστε, αμα είχα και την τρέλα θα κοίταγα για κανα μουράτο Super sport που αρέσει και στις γκόμενες και όχι τη 15χρονη ξεβαμμένη κουλουρού :rotfl: . Πάντως μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι (θεος) :worshippy: 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Awaker 44 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2015 (τροποποιήθηκε) Επειδή σκεφτόμουν να το κάνω κι εγώ με την δουλειά πάντως, δεν συμφέρει οικονομικά αν πηγαινοέρχεσαι καθημερινά. Να'ναι 100 χιλιόμετρα Αθήνα-ΤΕΙ; Με μια μηχανή που καίει κατά μέσο όρο ένα 5άρι, και με Μ.Ο. 1.5€/l για τη βενζίνη, βγαίνει 7.5€ πάνε κι άλλα τόσα έλα, κοινώς 15€ τη μέρα. Οπότε αν μιλάμε για καθημερινή μετακίνηση 15€ επί 5 μέρες τη βδομάδα, βγαίνει 75€ τη βδομάδα (300€ το μήνα). Βάλε μέσα σ'αυτά και τ'αναλώσιμα που θα χρειαστείς... Μια μηνιαία κάρτα στα ΚΤΕΛ βγαίνει σαφώς λιγότερο, ειδικά σε φοιτητή. Δυστυχώς δεν υπάρχει μηνιαία κάρτα για τα ΚΤΕΛ Εύβοιας ή τουλάχιστον για το ΤΕΙ μου που ρώτησα... Τα ΚΤΕΛ έχουν 8,5 πήγαινε-έλα άρα, αν το καλοσκεφτείς δεν γλυτώνω και πολλά. Βάλε ότι θα πηγαινοέρχομαι Αθήνα-Χαλκίδα 2-3 φορές το πολύ, αμα τύχει εξάμηνο και έχω και τις 5 μέρες της βδομάδας μάθημα (και σκοπεύω να τα παρακολουθώ και τα 5) θα μένω σε γνωστούς που έχω εκεί κανα-2 βράδια να γλυτώνω τα "μεταφορικά" :D . Άσε που έχω ένα φίλο ο οποίος πηγαινο-έρχεται και αυτός και θα μπορώ να τον παίρνω μαζί μου για να μοιραζόμαστε και τα μεταφορικά, άρα μια ή άλλη βγαίνει B) . Έγινα λίγο σχολαστικός σρυ ε Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 4 , 2015 από τον Awaker 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2015 Νοίκιασε σπίτι. Εχουν πέσει αρκετα τα νοίκια, και κανουν κρά πλέον οι ιδιοκτητες. Με 150-180ε, βρίσκεις μια χαρά σπίτι. Πάρε και το ΚΛΡ επάνω, και θα'σαι οκ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2015 Νοίκιασε σπίτι. Εχουν πέσει αρκετα τα νοίκια, και κανουν κρά πλέον οι ιδιοκτητες. Με 150-180ε, βρίσκεις μια χαρά σπίτι. Πάρε και το ΚΛΡ επάνω, και θα'σαι οκ. Μην το λες. Δεν ξέρω πως είναι προς τα ΤΕΙ αλλά τα νοίκια εδώ δεν έχουν πέσει, και συγκριτικά με άλλες πόλεις είναι αρκετά ψηλά για σπίτι της προκοπής. Άμα βάλεις και λογαριασμούς μέσα ούτε αυτό συμφέρει ιδιαίτερα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ziaba 356 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2015 Στο ίδιο λογικό πλαίσιο κινούμαι και εγώ η αλήθεια είναι, η συντήρηση, η βενζίνα, τα διόδια και τα προβλήματα που μπορεί να μου βγάλει ένα μεταχειρισμένο (γιατί καινούριο δεν παίζει :D ) με τρομάζουν. Πάντως για να πω την αλήθεια δεν είμαι ιδιαίτερα γκ@υλωμενο$ με τα μηχανάκια, το βλέπω εντελώς πρακτικά το θέμα, αμάξι θα με βόλευε περισσότερο αλλά όχι και το πορτοφόλι μου . Άλλωστε, αμα είχα και την τρέλα θα κοίταγα για κανα μουράτο Super sport που αρέσει και στις γκόμενες και όχι τη 15χρονη ξεβαμμένη κουλουρού :rotfl: . Πάντως μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι (θεος) :worshippy: Αν δεν εισαι γκ@υλωμενο$ και θελεις μονο κ μονο να κανεις την δουλεια σου τοτε ενα αμαξακι (μεχρι 1200-1300 cc) ειναι μονοδρομος. Με ενα 10ετιας καλοσυντιριμενο δεν θα χεις θεματα αξιοπιστιας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Deluxe 208 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2015 Δεν εχω προσωπικη εμπειρια, αλλα από δυο φιλους που κανουν σχεδόν καθημερινα την αποσταση Ξανθη-Καβαλα(60 Κμ ) και ακομα χειροτερα Θεσσαλονικη-Καβαλα(160κμ) με ΚΤΕΛ, για να ερθουν να παρακολουθησουν μπορω μονο να πω ότι είναι τυραννια..! Μαλλον εχεις βαλει κατω τις οικονομικες δυνατότητες και βλέπεις ότι συμφερει να πηγαινοέρχεσαι..Και οντως ετσι είναι νομιζω.Αλλα από την στιγμη που δεν εχεις και καποιο ιδιαιτερο ενδιαφερον για τις μηχανες και θα κανεις τα χιλιόμετρα από αναγκη, είμαι σιγουρος ότι θα βαρεθείς καποια στιγμη..(Αθηνα-Χαλκιδα 80 κμ , σωστα;) ΑΛΛΑ...Για να το απορριψεις πρεπει πρωτα να το δοκιμασεις! Γνωμη μου είναι λοιπον να χρησιμοποιησεις το KLR για την διαδρομή μιας και το εχεις, και παραλληλα να ψάχνεις για καποιο οικονομικο σπιτι! Αλλωστε θα εχει και διαφορα η φοιτητικη σου ζωη αν μενεις και για λιγο μακρυα από το πατρικο σου! Μπορεις επισης να ψαξεις/προτείνεις σε καποιον/καποια να συγκατοικήσετε σαν μια πιο οικονομικη λυση... (Η να βρεις εκει και καμια καλη γκομενα κοπελα να σε φιλοξενει :P ) Ωστοσο λαβε υποψιν και αλλους παραγοντες, όπως πχ τα εξοδα ασφαλειας, εξοπλισμου,διοδια κτλπ της μηχανης. Και να μην μιλησω για ζημιες που δεν μπορεις να προβλεψεις και κυριως τους κινδυνους που θα διατρέχεις στα 160κμ καθημερινα με την μηχανη.. Δυσκολα μας βαζεις αλλα όλα γινονται....Γιορ τσο'ι'ς! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Awaker 44 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2015 Αν δεν εισαι γκ@υλωμενο$ και θελεις μονο κ μονο να κανεις την δουλεια σου τοτε ενα αμαξακι (μεχρι 1200-1300 cc) ειναι μονοδρομος. Με ενα 10ετιας καλοσυντιριμενο δεν θα χεις θεματα αξιοπιστιας. Δεν είμαι γκ@υλωμενο$ με την έννοια ότι έχω σχετικά σώας τας φρένας και δεν έχω ΤΗΝ τρέλα που έχουν άλλοι με μηχανές, οδηγώ με ασφάλεια όσο μπορώ και όχι τέρμα τα γκάζια. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μου αρέσουν οι μηχανές, ειδικά το καλοκαίρι δεν αντέχω το αμάξι,μόνο με μηχανη κυκλοφορώ! Τώρα για τον χειμώνα έχω λίγους ενδοιασμούς για τη μηχανή (βροχές, κρύο κλπ) και λέω ότι προτιμώ αμάξι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.368 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2015 (τροποποιήθηκε) Τόσο ωραίος προαστιακός πάει εδώ και μερικά χρόνια Χαλκίδα, και τακτικός ανά ώρα, με 10.40 πήγαινε-έλα. Κι εσύ αναρωτιέσαι να πηγαινοέρχεσαι με μοτό, κόστος, κόπος, κι επιπλέον κόστος απόκτησης-συντήρησης μοτό κι εξοπλισμού; Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 4 , 2015 από τον FlyingInADream Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Awaker 44 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2015 Δεν εχω προσωπικη εμπειρια, αλλα από δυο φιλους που κανουν σχεδόν καθημερινα την αποσταση Ξανθη-Καβαλα(60 Κμ ) και ακομα χειροτερα Θεσσαλονικη-Καβαλα(160κμ) με ΚΤΕΛ, για να ερθουν να παρακολουθησουν μπορω μονο να πω ότι είναι τυραννια..! Μαλλον εχεις βαλει κατω τις οικονομικες δυνατότητες και βλέπεις ότι συμφερει να πηγαινοέρχεσαι..Και οντως ετσι είναι νομιζω.Αλλα από την στιγμη που δεν εχεις και καποιο ιδιαιτερο ενδιαφερον για τις μηχανες και θα κανεις τα χιλιόμετρα από αναγκη, είμαι σιγουρος ότι θα βαρεθείς καποια στιγμη..(Αθηνα-Χαλκιδα 80 κμ , σωστα;) ΑΛΛΑ...Για να το απορριψεις πρεπει πρωτα να το δοκιμασεις! Γνωμη μου είναι λοιπον να χρησιμοποιησεις το KLR για την διαδρομή μιας και το εχεις, και παραλληλα να ψάχνεις για καποιο οικονομικο σπιτι! Αλλωστε θα εχει και διαφορα η φοιτητικη σου ζωη αν μενεις και για λιγο μακρυα από το πατρικο σου! Μπορεις επισης να ψαξεις/προτείνεις σε καποιον/καποια να συγκατοικήσετε σαν μια πιο οικονομικη λυση... (Η να βρεις εκει και καμια καλη γκομενα κοπελα να σε φιλοξενει :P ) Ωστοσο λαβε υποψιν και αλλους παραγοντες, όπως πχ τα εξοδα ασφαλειας, εξοπλισμου,διοδια κτλπ της μηχανης. Και να μην μιλησω για ζημιες που δεν μπορεις να προβλεψεις και κυριως τους κινδυνους που θα διατρέχεις στα 160κμ καθημερινα με την μηχανη.. Δυσκολα μας βαζεις αλλα όλα γινονται....Γιορ τσο'ι'ς! Απο το "λίγες" φορές που το έχω κάνει και εγώ μπορώ να πω ότι είναι πράγματι τυραννία! Ο ΚΤΕΛ-ετζης να πηγαίνει με 80-90 max, η μουσική να παίζει τέρμα σκυλάδικα (μπλιαχ) και ο χώρος ανάμεσα στα καθίσματα είναι τόσο μικρός που μόνο χόμπιτ χωράνε, εγώ δε που είμαι και 1,85 υποφέρω... Δεν νομίζω να βαρεθώ γρήγορα γιατί ακόμα δεν έχω ευχαριστηθεί ούτε μια μεγάλη βολτα-διαδρομή με μηχανή, που θέλω καιρό να κάνω, αλλά δεν είχα την μηχανή. Τώρα σπίτι εκεί ακόμα και δυαρακι με φίλο πάλι έρχεται πιο ακριβά (βαλε internet στο σπίτι και όλα τα έξοδα εκεί). Άσε που θα μπορώ να μένω 1-2 φορές τη βδομάδα σε φίλους εκεί, οπότε θα καταλάβω και λίγο "φοιτητική ζωή" :D Η μηχανή είναι πράγματι αρκετά επικινδυνη, ειδικά στην Ελλάδα, αλλά σκοπεύω να το ρισκάρω . Έχει και τα ωραία της Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Awaker 44 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2015 Τόσο ωραίος προαστιακός πάει εδώ και μερικά χρόνια Χαλκίδα, και τακτικός ανά ώρα, με 10.40 πήγαινε-έλα. Κι εσύ αναρωτιέσαι να πηγαινοέρχεσαι με μοτό, κόστος, κόπος, κι επιπλέον κόστος απόκτησης-συντήρησης μοτό κι εξοπλισμού; Η σχολή δεν είναι στην Χαλκίδα μέσα, είναι καμία 20αρια χιλιόμετρα πιο έξω και ο προαστιακός δεν σε αφήνει καν μέσα στη Χαλκίδα. Με προαστικό πρέπει να πάρεις ταξι για να πας στο σταθμό των ΚΤΕΛ (3 ευρώ είναι περίπου απο οτι μου έχουν πει) και μετά ΚΤΕΛ για το ΤΕΙ που είναι άλλο 1 ευρώ. Οπότε συνολικά πιο ακριβά απο το να πας και να έρθεις με μηχανή, πιο κουραστικό και πολύ πιο χρονοβόρο. Οπότε thanks but not thanks :D 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
andreaspetr 262 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2015 παντως αν θελεις διαμερισματακι σχετικα καινουργιο μεσα στην Χαλκιδα μου λες.εχει ενας ξαδερφος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Awaker 44 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2015 παντως αν θελεις διαμερισματακι σχετικα καινουργιο μεσα στην Χαλκιδα μου λες.εχει ενας ξαδερφος Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά προς το παρόν θα μείνω στο πήγαινε-ελα :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
andreaspetr 262 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2015 οσο μπορει ο καθενας βοηθαει φιλαρακι. και για να παρετε μια ιδεα ποσο μακρυα ειναι απο ΜΜΕ το ΤΕΙ 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2015 Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά προς το παρόν θα μείνω στο πήγαινε-ελα :) Οκ. Κάνε το 1-2 εβδομαδες και βλέπεις. Προσοχη απο Χαλκίδα εως Ψαχνά. Περίεργος + γρήγορος δρόμος. Ευθεία είναι, αλλά εχει συνηθως νερά απο χωράφια, έντονους αέρηδες, γρηγορους ντόπιους, και φυσικα αμέτρητα τρακτέρ + αγροτικά.... Επίσης, θα δεις οτι η χειμωνιάτικη Ε.Ο. απο Αφίδνες εως Σχηματάρι ειναι πολυ κρύα. Με ελάχιστη βροχή πχ. στη Μαλακάσα, θα χρειαστει να εχεις ταξιδιωτικο εξοπλισμό με αδιάβροχα, αλλιώς θα μπαίνεις βρεγμένος για μάθημα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Awaker 44 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2015 Οκ. Κάνε το 1-2 εβδομαδες και βλέπεις. Προσοχη απο Χαλκίδα εως Ψαχνά. Περίεργος + γρήγορος δρόμος. Ευθεία είναι, αλλά εχει συνηθως νερά απο χωράφια, έντονους αέρηδες, γρηγορους ντόπιους, και φυσικα αμέτρητα τρακτέρ + αγροτικά.... Επίσης, θα δεις οτι η χειμωνιάτικη Ε.Ο. απο Αφίδνες εως Σχηματάρι ειναι πολυ κρύα. Με ελάχιστη βροχή πχ. στη Μαλακάσα, θα χρειαστει να εχεις ταξιδιωτικο εξοπλισμό με αδιάβροχα, αλλιώς θα μπαίνεις βρεγμένος για μάθημα. Λόγω απειρίας θα πηγαίνω μέχρι και τέλη Μάρτη με ΚΤΕΛ, ώστε να μάθω τη μηχανή μέσα στη πόλη και να βελτιωθεί και ο καιρός. Γιατί είναι πολύ επικίνδυνο να πηγαινω-έρχομαι χαλκίδα χωρίς πείρα με μεγάλη μηχανή και με κακές καιρικές συνθήκες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.368 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2015 (τροποποιήθηκε) Η σχολή δεν είναι στην Χαλκίδα μέσα, είναι καμία 20αρια χιλιόμετρα πιο έξω και ο προαστιακός δεν σε αφήνει καν μέσα στη Χαλκίδα. Με προαστικό πρέπει να πάρεις ταξι για να πας στο σταθμό των ΚΤΕΛ (3 ευρώ είναι περίπου απο οτι μου έχουν πει) και μετά ΚΤΕΛ για το ΤΕΙ που είναι άλλο 1 ευρώ. Οπότε συνολικά πιο ακριβά απο το να πας και να έρθεις με μηχανή, πιο κουραστικό και πολύ πιο χρονοβόρο. Οπότε thanks but not thanks :D A μάλιστα, δεν το γνώριζα ότι είναι τόσο μακριά η σχολή σου. Δεν σε βολεύει, όντως, έχεις δίκιο. Ο προαστιακός όμως είναι μεγάλο όπλο όπως και να έχει. Το να πηγαινοέρχεσαι κάθε φορά με ΙΧ όχημα, Αθήνα-Χαλκίδα και μεγάλο οικονομικό κόστος είναι, και πολλά άλλου είδους κόστη είναι. Επίσης μην υπολογίζεις μόνο βενζίνη και διόδια στην σύγκριση, βάλε και κόστος συντήρησης, κόστος ζημειών που ενδέχεται να παρουσιαστούν, μια κλήση από τροχαία για ταχύτητα που άμα πηγαινοέρχεσαι τακτικά αυξάνουν οι πιθανότητες να σου κάτσει κ.ο.κ. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι εγώ προσωπικά στην θέση σου και με το δεδομένο ότι ο προαστιακός δεν σε πάει κοντά στην σχολή, θα προτιμούσα να κάνω ένα υβρίδιο μετακίνησης: Προαστιακός μέχρι την Χαλκίδα και ΙΧ όχημα από Χαλκίδα μέχρι Ψαχνά. Είτε ποδήλατο (σαν φοιτητής στα Γιάννενα, με ποδήλατο πηγαινοερχόμουν σε παρόμοια απόσταση με την δική σου) , είτε κάποιο φτηνό μοτό, το οποίο θα βρεις να αφήνεις με ασφάλεια σε απόσταση περπατήματος από τον προαστιακό (στο γκαράζ κάποιου συμφοιτητή που μένει Χαλκίδα, σε κάποιο γκαράζ που θα νοικιάσεις, μέχρι και σε κάποιο συνεργείο θα ρώταγα), και έτσι να έχεις ΚΑΙ την ασφάλεια-κόστος-άνεση προαστιακού, ΚΑΙ την ελευθερία του ΙΧ οχήματος εκεί. Το οποίο ΙΧ όχημα, μπορείς ανά περίπτωση και κατά βούληση, να χρησιμοποιείς και αλλοιώς π.χ. Παρασκευή να γυρνάς Αθήνα με αυτό, Δευτέρα να πηγαίνεις Χαλκίδα με αυτό, και τις ενδιάμεσες μέρες να μένει εκεί ή σε περίοδο αργιών να το φέρνεις Αθήνα, ή όταν το θες για μια βόλτα Αθήνα κ.ο.κ. Επίσης 2.7 χιλιόμετρα από τον Προαστιακό στο ΚΤΕΛ, περπατιέται εύκολα, μην διαβάζω για ταξι, νέο παιδί.... Ή βρες ένα ρημάδι ποδήλατο με 50 ευρώ να πηγαίνεις μάνι-μάνι άμα βαριέσαι το περπάτημα. Αυτά ως προτάσεις να τα συμπεριλάβεις στις σκέψεις σου, εσύ φυσικά ξέρεις τις συνθήκες σου και θα αποφασίσεις καλύτερα. Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 6 , 2015 από τον FlyingInADream 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2015 (τροποποιήθηκε) Μιχάλη γενικά συμφωνώ, αλλά το ποδήλατο για την διαδρομή Χαλκίδα-Ψαχνά έτσι όπως πάνε σ'αυτόν τον δρόμο είναι απλά αυτοκτονία! Ουκ ολίγες φορές κόντεψαν να με περάσουν από πάνω αγροτικά και φορτηγά κι αυτό με την varadero... Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 6 , 2015 από τον Mr.Slow 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες