Jump to content
psycho

Africa Twin XRV750 vs Varadero 1000

Recommended Posts

Για πειτε την αποψη σας παιδες? Σε ποιους τομεις ειναι καλυτερο το καθενα? Ποιο ειναι το καλυετρο all rounder? πιο οικονομικο? πιο ανετο? πιο μανιτζεβελο? καλυτερο για πολη? Καλυτερο για ταξιδι? Ας πουμε για τα πιο τελευταια μοντελα Africa Rd07A , Vara mk3.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Άλλο μηχανάκι το ένα, άλλο το άλλο. Το Ντέρο είναι πιο ταξιδιάρικο, πιο γρήγορο, πολύ πιο άνετο (ειδικά για τον συναναβάτη). Το Άφρικα πιο ελαφρύ, πολύ καλύτερο στο χώμα, ακόμα πιο εύκολο μέσα στην πόλη, αν σκοπεύεις να κάνεις ταξίδια πρέπει να κάνεις επέμβαση στην σέλα. Και τα δύο τέρατα αντοχής και αξιοπιστίας (εφόσον είχαν την στοιχειώδη φροντίδα).

Και τα δύο "πονάνε" στο θέμα αναρτήσεις. Εύκολα "θεραπεύεται" αλλά κοστίζει, προτίμησε κάποιο με καλές after αναρτήσεις από κάποιο με άλλη προίκα, αυτήν μπορείς να την βάλεις σιγά-σιγά συν τω χρόνω, οι αναρτήσεις θέλουν χιλιάρικο+.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παναγιωτη, επειδη βλεπω οτι εχεις και τα δυο, αν ηταν να εχεις μονο ενα , θα προτιμουσες το africa για μεσα στην αθηνα και ενα δυο ταξιδακια το χρονο που να περιλαμβανουν δικαβαλο και ενα μερος χωματοδρομο? επισης η θεση οδηγησης μπορει να φτιαχτει καπως να μην ειναι εντελως ορθια και στα δυο? (λιγο σκυφτη για αποφορτιση της μεσης). Ειμαι 1.80 και 75 κιλα, νομιζω πως θα βολευομουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγκρίνεις όμως μηχανές με αρκετά χρόνια διαφορά. Το mk3 είναι ψεκαστό, έχει ABS (σημαντικό κατ'εμέ) και είναι σαφέστατα ένα πιο σύγχρονο μηχανάκι. Χώμα δεν πάει. Εκτός αν είσαι άνω του 1.90 και 100 κιλά. Το africa δικάβαλο είναι μαρτύριο και για τους δύο. Και απ'όσο το θυμάμαι δεν είναι τραγικά ελαφρύτερο του dero. Για την χρήση που περιγράφεις πάντως, και με το budget που (υποθέτω πως) έχεις εγώ δεν θα'παιρνα κανένα απ'τα δύο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παναγιωτη, επειδη βλεπω οτι εχεις και τα δυο, αν ηταν να εχεις μονο ενα , θα προτιμουσες το africa για μεσα στην αθηνα και ενα δυο ταξιδακια το χρονο που να περιλαμβανουν δικαβαλο και ενα μερος χωματοδρομο? επισης η θεση οδηγησης μπορει να φτιαχτει καπως να μην ειναι εντελως ορθια και στα δυο? (λιγο σκυφτη για αποφορτιση της μεσης). Ειμαι 1.80 και 75 κιλα, νομιζω πως θα βολευομουν.

Για την χρήση που αναφέρεις θα έφτιαχνα την σέλα του Άφρικα και για Αθήνα θα του έβαζα ένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ συναγερμό. Τα Άφρικα συμβαίνει να είναι τα "αγαπημένα" μηχανάκια όσων ψάχνουν για "μηχανάκι διαφυγής". Επίσης θα σου πρότεινα να βρεις ένα καλό μηχανάκι μέχρι το '95, είναι φτηνότερα και έχουν επιπλέον ρύθμιση στα καλάμια που καταργήθηκε από το '96 και μετά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα κοιτούσα Africa 750 mk2.

Προσωπικά μου αρέσουν περισσότερο και γενικά είναι πιο μανιτζέβελες σαν μηχανάκια (αίσθηση βάρους/ζύγισμα).

Και σε κατανάλωση δε νομίζω θα βρεις διαφορές.

Είναι σίγουρα καλύτερο σε εκτός δρόμου διαδρομές, όπως επίσης είναι σίγουρα πιο αργό (μεγάλη διαφορά) και λιγότερο άνετο ως προς τη σέλα.

Σέλα όμως που μπορείς να βελτιώσεις εύκολα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά μου αρέσουν περισσότερο και γενικά είναι πιο μανιτζέβελες σαν μηχανάκια (αίσθηση βάρους/ζύγισμα).

Είναι σίγουρα καλύτερο σε εκτός δρόμου διαδρομές, όπως επίσης είναι σίγουρα πιο αργό (μεγάλη διαφορά) και λιγότερο άνετο ως προς τη σέλα.

Γιάννη είναι αδύνατο να μην έχουν διαφορά στις καταναλώσεις, υπέρ του dero πάντα. Εδώ το δικό μου κι έκαιγε λιγότερο απ'τα περισσότερα africa που ήταν και το πρώτο το καρμπυρατεράτο. Θα διαφωνήσω και για την σέλα. Μπορεί "ανατομικά" να γίνει καλύτερη αλλά δικάβαλο ο χώρος είναι εξαιρετικά περιορισμένος όπως και να φτιαχτεί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

mr slow δεν είναι καθόλου μικρός ο χώρος, mega on off είναι και το africa (στα χρόνια που κυκλοφορούσε) και με αρκετά μακρύ μετατρόχιο

οι ελλην κάτοχοι το μικραίνουν για έναν και μονο λόγο επειδή έχουν συνηθίσει να φοράνε την 54αρα μπαγαζιέρα για τις καθημερινές μετακινήσεις για το κράνάκι τους

εαν αφαιρέσεις το "κουτί" ο χώρος είναι υπεραρκετός για 2 μεγαλοτραφείς ενήλικες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιάννη είναι αδύνατο να μην έχουν διαφορά στις καταναλώσεις, υπέρ του dero πάντα. Εδώ το δικό μου κι έκαιγε λιγότερο απ'τα περισσότερα africa που ήταν και το πρώτο το καρμπυρατεράτο. Θα διαφωνήσω και για την σέλα. Μπορεί "ανατομικά" να γίνει καλύτερη αλλά δικάβαλο ο χώρος είναι εξαιρετικά περιορισμένος όπως και να φτιαχτεί.

180cm και 75kg άνθρωπος είναι.

Κατηγορία φτερού, δηλαδή.

Αντώνη, αποκλείεται να μη χωράνε στη μοτοσυκλέτα!

Για την κατανάλωση δε μπορώ να εκφέρω άποψη τεκμηριωμένη.

Νομίζω πως ο Παναγιώτης Κ. είναι ο καταλληλότερος που έχει και τα δύο στα χέρια του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για μεσα στην αθηνα και ενα δυο ταξιδακια το χρονο που να περιλαμβανουν δικαβαλο και ενα μερος χωματοδρομο?

Εννοειται Αφρικα με την καμμια Βαραντερο για τετοια χρηση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την άποψή μου την είπα παραπάνω, για την χρήση που θέλει, Αφρικάνα σούμπιτος. Τώρα για την σέλα, τα μετά το '93 μοντέλα όντως έχουν πολύ μικρότερη σε μήκος σέλα, δεν φταίνε οι μπαγαζιέρες, φταίνε τα 6 cm που μίκρυνε η σέλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όσον αφορά το χώρο της σέλλας φοράω τριπλέτα της givi με αποτέλεσμα η πίσω βαλίτσα είναι πιο πισω από την σχάρα της μαμας

και φυσικά σέλλα tony biaggio

κατανάλωση θα σου έλεγα ότι ένα καλορυθμισμένο αφρικα είναι πιο οικονομικό από το βαρα

αν δεν σε ενδιαφέρει η έκτη ταχύτητα του βαρα πιο οικονομικο είναι ένα καλό αφρικα(και πιο διαχρονικό)

όσο για την ανάρτηση εδώ και 5 χρόνια άλλαξα μπροστά ελατήρια και λάδια hyperpro και πίσω ελατήριο-συμπλήρωμα αζωτο και service μπουκάλας - k shok γκύζη με περίπου 350 ευρώ και από τότε πάω παντού δικάβαλαος και τριβάλιτσος

και αν σαρέσει το χώμα τότε μόνο αφρικα :mB_kalo_e:

επειδή είμαι σε νησί φοράω λάστιχα τα heidenau K 60 scout

πάω χώμα-παραλίες-αμμουδιές και εθνική με 150 σταθερά και άνετα

Τροποποιήθηκε από τον naxiotis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι ειν παλι τουτο; Africa 750 mk2;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για την χρήση που αναφέρεις θα έφτιαχνα την σέλα του Άφρικα και για Αθήνα θα του έβαζα ένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ συναγερμό. Τα Άφρικα συμβαίνει να είναι τα "αγαπημένα" μηχανάκια όσων ψάχνουν για "μηχανάκι διαφυγής". Επίσης θα σου πρότεινα να βρεις ένα καλό μηχανάκι μέχρι το '95, είναι φτηνότερα εδω σε βρισκω λαθος. Που τα ειδες τα φθηνοτερα; Εχουμε δει πολλα κουλα. 90αρια και 94 να πωλουνται πολυ ακριβοτερα απ οτι τα 2000+ και το αναποδαο. και έχουν επιπλέον ρύθμιση στα καλάμια που καταργήθηκε από το '96 και μετά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι ειν παλι τουτο; Africa 750 mk2;;;

XRV750 MK1 (1st gen)

XRV_750_L_M_N_Africa_Twin_RD04_90-92_1.jpg

XRV750 MK2 (2nd gen)

XRV_750_T_V_W_RD07_Africa_Twin_96-98_3.jpg

Υ.Γ.: Μην εστιάσεις στα χρώματα. Στο σουλούπι/σχέδιο αναφέρομαι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενα καλορυθμισμενο Africa, με normal χρηση, δε θα ξεπερασει τα 5,5 λιτρα στα 100 εκτος πολης.

Ενα dero mk1 σιγουρα θα τα ξεπερασει και κατα πολυ στον επαρχιακο.

Το mk2, θα καψει λιγοτερο.

Η σελα σιγουρα δεν ειναι σαν του Dero, ομως βασικα εχει να κανει με ποιον κουβαλας. Μου εχει τυχει να εχω ατομο πισω και να μη νοιωθω τιποτα, κι αλλη φορα να μη χωραω να οδηγησω και να νοιωσω οτι θα σπασει η αλυσιδα.

XRV750 MK1 (1st gen)

XRV_750_L_M_N_Africa_Twin_RD04_90-92_1.jpg

XRV750 MK2 (2nd gen)

XRV_750_T_V_W_RD07_Africa_Twin_96-98_3.jpg

Υ.Γ.: Μην εστιάσεις στα χρώματα. Στο σουλούπι/σχέδιο αναφέρομαι

Γιαννη μου, ισως κανω λαθος (αν και δε νομιζω) αλλα πρωτη φορα ακουω να αναφερονται σε Africa με mk1 και mk2.

Τα Africa λεγονται RD03 το 650, RD04 το πρωτο 750 που εχεις ποσταρει, RD07 το 750 απ το 1993 μεχρι το 1995 και RD07a απο κει και μετα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φαντάσου πως πάρα πολλοί δεν ξέρουν πως λέγεται XRV...... :lol:

Συμφωνώ με τους κωδικούς RD03/04/07/07a αλλά με το MK1 & MK2 ήθελα απλά να ξεχωρίσουμε τα Africa οπτικά.

Τα 750άρια.

Δεν πάω να διεκδικήσω «ονοματολογία» :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φαντάσου πως πάρα πολλοί δεν ξέρουν πως λέγεται XRV...... :lol:

Συμφωνώ με τους κωδικούς RD03/04/07/07a αλλά με το MK1 & MK2 ήθελα απλά να ξεχωρίσουμε τα Africa οπτικά.

Τα 750άρια.

Δεν πάω να διεκδικήσω «ονοματολογία» :tooth:

Ε οχι βεβαια. Μετα θα σου ζητανε σταυρουλακια, κουστουμακια, ρουχαλακια........................ :D :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
.............

Τα Africa λεγονται RD03 το 650, RD04 το πρωτο 750 που εχεις ποσταρει, RD07 το 750 απ το 1993 μεχρι το 1995 και RD07a απο κει και μετα.

Σωστά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σα θεση οδηγησης ειναι και τα δυο τελειως ορθια? ¨Ερχονται ¨ λιγο πιο σκυφτα με μετακινησεις τιμονιου, αποστατες η αν κατσεις λιγο πιο πισω στη σελα? Μιλαμε για 10 - 20 μοιρες οχι για ss σκυψιμο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σα θεση οδηγησης ειναι και τα δυο τελειως ορθια? ¨Ερχονται ¨ λιγο πιο σκυφτα με μετακινησεις τιμονιου, αποστατες η αν κατσεις λιγο πιο πισω στη σελα? Μιλαμε για 10 - 20 μοιρες οχι για ss σκυψιμο.

Ναι. Καλύτερα όμως να τα οδηγήσεις και τα δύο να έχεις δική σου άποψη για τον δικό σου σωματότυπο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
όσον αφορά το χώρο της σέλλας φοράω τριπλέτα της givi με αποτέλεσμα η πίσω βαλίτσα είναι πιο πισω από την σχάρα της μαμας και φυσικά σέλλα tony biaggio

Οποτε εννοεις οτι εχεις αρκετο χωρο πισω, σωστα? Απο οτι ειδα κανει πολυ καλη δουλεια με τις σελες αυτος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανω μια συντομη περιληψη. Διορθωστε αν εχω καπου λαθος.

+ Africa

----------

-- Παει χωμα (δεν ειναι και enduro)

-- Πιο οικονομικο στην αποκτηση

-- Λιγοτερα τελη

-- Πιο ελαφρυ (οχι παρα πολυ) / μανιτζεβελο.

-- Καλυτερο στην κινηση/πολη

-- Πιο διαχρονικο (σχετικο)

+ Varadero

-----------

-- Πιο ανετο σε ταξιδι

-- Καλυτερο για δευτερο ατομο

-- Παει καλυτερα δρομο (δεν παει χωμα)

-- Πιο συγχρονο

-- Πολυ καλυτερα φρενα (Combined ABS)

-- injection (τα μκ2 μκ3)

-- 6η ταχυτητα

-- Καλυτερη σελα μαμα

-- Δεν το κλεβουν τοσο οσο το Africa

-- Πιο γρηγορο

-- Καλυτερη προστασια αερα

-- tubeless λαστιχα

Κατι αλλο?

Ερωτησεις:

1. Καταναλωση? Μαλλον οι αποψεις διιστανται, αλλα ας πουμε οτι ειναι κοντα.

2. Κοστος σερβις? Ανταλλακτικων? Αλυσιδογραναζα, Λαστιχα?

3. Κεντρο βαρους? Δεν εχω οδηγησει ακομα κανενα αλλα νομιζω το Africa εχει πιο ψηλο κεντρο βαρους απο το Dero.

4. Το βαρος ισχυει οτι ειναι αδειο/γεματο: Africa (207/218) Dero (235/253)?

5. Aftermarket ανταλλακτικα και συμπραγκαλα? Υπερτερει καποιο?

Ευχαριστω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα