Άσωτος 63 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Σήμερα, πρωί .. Σταματημένος στο φανάρι, από συνήθεια αριστερό πόδι κάτω και δεξί στο ποδόφρενο....πατάω το πίσω φρένο για να μην τσουλήσω προς τα πίσω, και ...τίποτα, η μηχανή αρχίζει σιγά σιγά να υποχωρεί ...Ξαναπατάω, και έχω την αίσθηση του κενού... Το σώζουμε, τελειώνουμε τις δουλειές μας και το μεσημέρι στο γκαράζ... - Τακάκια πίσω, τίποτα. Το ένα στα δύο-τρια χιλιοστά και το άλλο φλούδα - να φαίνεται το μέταλλο. Αλλαγμένα πριν από πέντε μήνες, και ούτε 1000 χλμ επάνω τους.. - Υγρά φρένων, με κίτρινο χρώμα, αλλαγμένα μαζί με τα τακάκια...Προσπαθώ να κάνω εξαέρωση, ξανα αλλάζω υγρά, τίποτα. Το λεβιέ τερματίζει, τα τακάκια ακουμπάνε στο δίσκο αλλά φρένο, έστω για τους τύπους, μηδέν ... Σωληνάκια υψηλής. Σημάδια διαρροής υγρού φρένων πουθενά. Το έμβολο βγαίνει και πιέζει ... Καμιά ιδέα ; - Τακάκια θα βάλουμε καινούρια ... Να ψάξω για καινούρια δαγκάνα ; Να επισκευάσω (και τι) στην παλιά ; . . . . . . . . . . Το ξέρω ότι τα φρένα είναι για τις αδερφές, αλλά να μωρέ, για το φανάρι το θέλω .... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Fenrir 1.132 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Για τα 1000km τακάκια να ρωτήσω μήπως έχεις βαρύ πόδι και περίεργη θέση ώστε πατάς ελαφριά ποδόφρενο χωρίς να το καταλαβαίνεις όταν οδηγάς (το έκανα εγώ και μου το ενημέρωσε φίλος που έβλεπε την πίσω λάμπα να ανάβει στις βόλτες μας, έκανα αλλαγή στην αντιπροσωπεία και είμαι οκ) Το υγρό φρένων στο δοχείο σε τι ύψος είναι; Βλέπεις κίνηση στα τακάκια όταν πατάς ποδόφρενο με το χέρι και την μουσούδα σου στα φρένα; Μπορείς να ανοίξεις την δακγάνα με το χέρι; Ο δίσκος ο πίσω ζει; Μην λες ανοησίες ότι τα φρένα είναι για τις αδερφές, πως σκατά θα κάνουμε moto-drift racing αλλιώς. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Άσωτος 63 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Για τα 1000km τακάκια να ρωτήσω μήπως έχεις βαρύ πόδι και περίεργη θέση ώστε πατάς ελαφριά ποδόφρενο χωρίς να το καταλαβαίνεις όταν οδηγάς (το έκανα εγώ και μου το ενημέρωσε φίλος που έβλεπε την πίσω λάμπα να ανάβει στις βόλτες μας, έκανα αλλαγή στην αντιπροσωπεία και είμαι οκ) Το υγρό φρένων στο δοχείο σε τι ύψος είναι; Βλέπεις κίνηση στα τακάκια όταν πατάς ποδόφρενο με το χέρι και την μουσούδα σου στα φρένα; Μπορείς να ανοίξεις την δακγάνα με το χέρι; Ο δίσκος ο πίσω ζει; Μην λες ανοησίες ότι τα φρένα είναι για τις αδερφές, πως σκατά θα κάνουμε moto-drift racing αλλιώς. Ευχαριστώ για την απάντηση. Λοιπόν : - Πανάλαφρο πόδι. πατάω στο μαρσπιέ με τις μύτες, το πίσω φρένο το πατάω μόνο σταματημένος .... - Λίγο πιο κάτω από το max - Ναι - Με το χέρι όχι, αλλά με ένα κατσαβίδι γίνεται, ανοίγουν ... - Ναι - Σε R1, δεν κάνεις τέτοια πράγματα .. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Ψηφίζω εσωτερική διαρροή στην τρόμπα σου...μιλάς για μη δημιουργία πίεσης, οπότε πάω εκεί... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Φρανκι 3.262 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Βαγγέλη εγώ θα κοιτούσα τα έμβολα και την τρόμπα. Τακάκια και φλούδα που έχουν θα άκουγες έστω κάτι να γρατζουνάει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Μπορει και να θελει επισκευη η δαγκανα η απλα πλυσιμο τα εμβολα και δε κανει σωστα επαναφορα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Bretsos 221 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Σετ επισκευής τρομπας, δεν ειναι απαραιτητο να εχει διαρροη μια τρομπα για να γινει συντηρηση παιζει και με τα δικα σου συμπτωματα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Άσωτος 63 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Ψηφίζω εσωτερική διαρροή στην τρόμπα σου...μιλάς για μη δημιουργία πίεσης, οπότε πάω εκεί... Θα στείλω την ψήφο στα άκυρα/λευκά :bye: Τουλάχιστον 120 cc υγρού φρένων, με τη μηχανή πάνω σε εφημερίδες, θα φαίνονταν ....και η τρόμπα στέλνει υγρό στη δαγκάνα ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Άσωτος 63 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Φραντζέσκο, χθες όλα λειτουργούσαν κανονικά - και δεν "έπιασε" το αυτί μου κάτι περίεργο ....... άρα έχουμε προς το παρόν, κιτ επισκευής δαγκάνας και κιτ επισκευής τρόμπας ....Για να το ψάξουμε λίγο, στο οικονομικό θέμα .. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.368 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Θα στείλω την ψήφο στα άκυρα/λευκά :bye: Τουλάχιστον 120 cc υγρού φρένων, με τη μηχανή πάνω σε εφημερίδες, θα φαίνονταν ....και η τρόμπα στέλνει υγρό στη δαγκάνα ... Εσωτερική διαρροή σου λέει... Δεν σου είπε ότι διαρρέει το υγρό έξω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Άσωτος 63 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 @ FlyinginADream : Ξανά : Ξεσφίγγω τη βίδα στη δαγκάνα, και κάνω εξαέρωση - τίποτα. Βγάζω το καπάκι του δοχείου υγρών, πετάω τα παλιά υγρά, και βάζω καινούρια. Η διαδικασία γνωστή, πίεση στο πεντάλ, ξέσφιγμα της βίδας, σφίξιμο. Τα υγρά στο δοχείο κατεβαίνουν (και συμπληρώνω), τα τέρμα έξω τραβηγμένα τακάκια ακουμπάνε στο δίσκο, όλα δείχνουν καλά. Ξεσφίγγω τη βίδα στη δαγκάνα και πατάω το πεντάλ - τα υγρά τινάζονται τουλάχιστον 20 εκατοστά επάνω. Τα ξανασφίγγω, ρίχνω νερό να φύγουν τα υγρά από ψαλίδι, ζάντα κλπ . . . . . . . Και πατώντας το πεντάλ, αυτό τερματίζει κάτω και φρένο πάπαλα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.368 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Δλδ σε τελικό στάδιο συναρμολόγησης σταματάει να δουλεύει. Άμα βγάλεις το καπάκι από το δοχείο υγρών μπας και δουλεύει και πάλι; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Άσωτος 63 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Λοιπόν, μια και με το περιστατικό αυτό και τη δουλειά, δεν ήπιαμε ούτε καφέ .... Τα γεγονότα Δεν έχω πλέον πίσω φρένο (μέχρι χθες είχα ή νόμιζα ότι είχα) Τα τακάκια είναι εκτός - φαγωμένα τελείως (αυτό που πιέζεται από το έμβολο έχει αφήσει μόνο τις φλούδες του) Υγρά φρένων οκ Ο πίσω δίσκος έχει μια ελαφριά πατούρα (δεν χρειάζεται να μετρήσω, το καταλαβαίνω με το χέρι) Και προσπαθώ να θυμηθώ : - Ο πίσω δίσκος πάντα είχε μεγάλη θερμοκρασία μετά από βόλτα, χωρίς να πατάω το πίσω φρένο - έχω αλλάξει τρεις φορές τακάκια πίσω, και πάω για τέταρτη, χωρίς να πατάω το πίσω φρένο - Εμπρός έχω αλλάξει μια φορά τα μαμά με carbone lorraine, γιατί είχα trackday, και από τότε δεν ξανασχολήθηκα - που και που αλλαγή στα υγρά φρένων μόνο - και έχουν ψωμί ακόμα Τα χιλιόμετρα είναι σχεδόν 42.000 . . . . νομίζω . . . . ότι κάτι τρέχει με τη δαγκάνα (μέσα στη δαγκάνα, στο έμβολο, στα o-ring) . . . . και . . από αύριο, θα ασελγήσω πάνω της Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Βαγγελη δωσ´τα ολα!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
propapias 787 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Οταν θα εχεις αλλαξει 2 φορες τακακια πισω θα εχεις αλλαξει μια φορα μπροστα, αυτη την φορα πιθανον να υπαρχει προβλημα στην δαγκανα δεν ξερω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Όταν αλλάζατε τακάκια, ο μάστορας, καθάριζε την δαγκάνα με σπρέι? Δούλεψε το έμβολο μέσα έξω ταυτόχρονα με τον καθαρισμό για να φύγει η μάκα? Εκεί εστίασε το πρόβλημα. Στην ουσία το έμβολο, ποτέ δεν έμπαινε τελείως μέσα στη δαγκάνα, με αποτέλεσμα να πηγαίνεις συνεχώς φρεναριστός. Και κακώς που δε το είχατε πάρει είδηση τόσο καιρό. Πχ σε λάδωμα αλυσίδας, είναι προφανές πως ο τροχός δεν περιστρέφεται ελεύθερα (σχεδόν ελεύθερα). Καθαρίστε την περιοχή με σπρέι. Βάλτε και γρασάκι για δαγκάνες στους οδηγούς στα τακάκια (αφού τους τρίψετε και καθαρίσετε με ψιλό γυαλόχαρτο) ώστε να γλιστράει το τακάκι στους οδηγούς του! 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 με προλαβε ο έτερος μωβ. Δες = Και μετρησε με μικρόμετρο, πάχος δίσκου. Αν εχει πεσει κατω απο ΜΙΝ (που ειναι γραμμενο πάνω του), πας για αλλαγη δίσκου. ΑΝ ειναι οντως κατω απο ΜΙΝ, μην βαλεις νεα τακακια. Θα σπάσει ο δίσκος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Παιδιά η κολλημένη δαγκάνα είναι η προφανής αιτία για την φαγωμάρα των τακακιών τόσο σύντομα, και ναι δικαιολογεί πλήρως και τις υψηλές θερμοκρασίες στο δίσκο (που θα πρότεινα να ελεγχτεί και για στράβωμα...πριν λίγο καιρό άλλαξα τον πίσω δίσκο στο νιντζάκι διότι εκτος του εμφανέστατου σκαλοπατιού, ήταν ΚΑΙ στραβός...) αλλά η μη δημιουργία πίεσης με το πεντάλ, πως; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 αλλά η μη δημιουργία πίεσης με το πεντάλ, πως; Σκέψου.... Συνεχώς φρεναριστός. Βράζει η δαγκάνα και ο δίσκος. Και με λίγο αέρα ψύξης στην περιοχή. Βράζουν τα υγρά..... Αντίο πεντάλ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Σκέψου.... Συνεχώς φρεναριστός. Βράζει η δαγκάνα και ο δίσκος. Και με λίγο αέρα ψύξης στην περιοχή. Βράζουν τα υγρά..... Αντίο πεντάλ Σωστός ο Γιάννης. Άρα η αρχική μου "διάγνωση" όντως πάει στα άκυρα/λευκά... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Κατά πάσα πιθανότητα Τόλη :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.368 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Και με το πλύσιμο με νερό στο τέλος του δεσίματος, πως ακριβώς βράζουν τα υγρά; Από τον βραστήρα το φέρνει το νερό; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Σκέψου.... Συνεχώς φρεναριστός. Βράζει η δαγκάνα και ο δίσκος. Και με λίγο αέρα ψύξης στην περιοχή. Βράζουν τα υγρά..... Αντίο πεντάλ Πιστευω πως με "συνεχως" βρασμενα υγρα θα ειχαν σκουρυνει σε αυτα τα 1000km.. Ή τουλαχιστον δεν θα ηταν εντελως ξανθα οπως περιγραφει ο Άσωτος. Εχω μπερδευτει φουλ, γιατι και εμενα η πρωτη σκεψη μου ηταν ακριβως αυτο που περιεγραψες, στο προηγουμενο σου ποστ #16, αλλα οποια και αν θεωρησουμε οτι ειναι η αιτια, μενουν αναπαντητα ερωτηματα που δεν κολλανε... :think: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Μην μπερδευεστε. ΔΕΝ εχει ακομη βαλει νεα τακάκια, το παλεύει με τις φλούδες. Αν εχει ''κατεβει'' κι ο δισκος, που να φτασει το ερμο το έμβολο να ασκησει πίεση.... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2014 Μην μπερδευεστε. ΔΕΝ εχει ακομη βαλει νεα τακάκια, το παλεύει με τις φλούδες. Αν εχει ''κατεβει'' κι ο δισκος, που να φτασει το ερμο το έμβολο να ασκησει πίεση.... Ναι αλλα για να φαγωθουν τοσο γρηγορα τα τακακια σε σημειο φλουδας, σημαινει οτι μια χαρα το εμβολο εφτανε στο στημειο να ασκησει πιεση εστω και χωρις καθολου παστα. Αρα ο δισκος δεν νομιζω να εχει κατεβει τοσο πολυ. Ειδικα οταν λεει πως εχθες, ειχε πισω φρενο! Περιεργα πραγματα!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες