Stratos 650 858 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο θέμα παρατήρησα ότι οι πληροφορίες που μπορεί να βρει κάποιος είναι ελάχιστες. Ύστερα λοιπόν από ένα καλοκαίρι που περιείχε αρκετές ώρες νυχτερινής οδήγησης αποφάσισα να καταγράψω μερικά βασικά πράγματα που σίγουρα οι έμπειροι/ες τα γνωρίζετε αλλά οι νεοεισερχόμενοι/ες στον κόσμο της μοτοσυκλέτας ίσως να τα προσπερνάτε. Φυσικά αρκετά από αυτά ισχύουν και στην “κανονική” οδήγηση αλλά κατά τις νυχτερινές διαδρομές θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Πέραν λοιπόν του προ υπάρχοντος αντίστοιχου θέματος που αναρτήθηκε στο φόρουμ –μπορείτε να το δείτε εδώ–, συμπληρώνω με κάποια επιπλέον στοιχεία στα οποία έχω προσθέσει επικεφαλίδες για να μπορείτε εύκολα να προσπερνάτε αυτά που δεν σας ενδιαφέρουν. Προετοιμασία αναβάτη Από τα energy drinks στην δυσική τόνωση Όσο μεγάλο και αν είναι το νυχτερινό σας ταξίδι μην πουσάρετε τον εαυτό σας με energy drinks. Τα συγκεκριμένα σκευάσματα εμφανίζουν σχεδόν σε όλους τους ανθρώπους ταχυκαρδίες και οι ταχυκαρδίες με τη σειρά τους –εκτός των άλλων προβλημάτων– δημιουργούν κόπωση. Εκτός αυτού, η τόνωση που προσφέρουν διαρκεί ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μόλις η δράση τους περάσει συνήθως η κούραση επανέρχεται σε πιο έντονο βαθμό. Σε αυτές τις περιπτώσεις προτιμήστε πριν το ταξίδι να πείτε μια κούπα καφέ ενώ φροντίστε μαζί σας να κουβαλήσετε καβουρντισμένους κόκκους καφέ τους οποίους μπορείτε να μασάτε κάθε φορά που νιώθετε νυσταγμένοι. Δεν έχουν τέλεια γεύση προσφέρουν όμως άμεσα καφεΐνη στον οργανισμό. Ο σωστός ύπνος Ο ανθρώπινος οργανισμός λειτουργεί διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά κατά γενικό κανόνα χρειαζόμαστε –ως ενήλικες– από 7 έως 8 ώρες ύπνου. Προσπαθήστε λοιπόν πριν την ημέρα του ταξιδιού να έχετε ένα σωστό ύπνο αποφεύγοντας τις υπερβολές. Περισσότερες ώρες ύπνου δεν σημαίνει αυτόματα περισσότερη ξεκούραση. Προστατέψτε τα ευαίσθητα σημεία Η γη κατά της νυχτερινές ώρες αποβάλλει την συσσωρευμένη θερμότητα γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια της νύχτας η θερμοκρασία πέφτει πολλές φορές κατακόρυφα. Πολλοί σύντροχοι κάνουν το λάθος και θεωρούν πως –ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες– η θερμοκρασία δεν έχει μεγάλη απόκλιση και γι’ αυτό δεν χρησιμοποιούν τον κατάλληλο εξοπλισμό. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μην ξεχνάτε και το φαινόμενο της υγρασίας, τα σημεία του σώματος που θέλουν λίγη περισσότερη προσοχή και ενίσχυση είναι ο λαιμός, τα χέρια και τα γόνατα. Για τον λαιμό και τα χέρια είναι καλό να βρείτε αδιάβροχα προϊόντα ενώ για τα γόνατα πολύ καλή δουλειά κάνουν οι επιγονατίδες από τα φαρμακεία τις οποίες φοράτε κάτω από το αδιάβροχο για ευνόητους λόγους. Επίσης μη ξεχνάτε ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο λαιμός και τα χέρια –οι χούφτες δεν προστατεύουν πάντα στο 100%– χρειάζονται ούτως ή άλλως προστασία για την αποφυγή μικροτραυματισμών από προσκρουόμενα ζωύφια ή διάφορα στοιχεία όπως πετραδάκια που εκτοξεύονται από προπορευόμενα οχήματα. Φακός και όχι φανός κινητού Είναι δεδομένο ότι χρειαζόμαστε πάντα το κινητό μας να έχει φορτισμένη μπαταρία για το οτιδήποτε που μπορεί να μας συμβεί. Οι φακοί που έχουν τα περισσότερα κινητά εκτός του ότι τρώνε μπαταρία τις περισσότερες φορές δεν φωτίζουν επαρκώς. Ένας μικρός φακός είναι αναγκαίος ακόμα και για το πιο απλό πράγμα που θα χρειαστεί να δούμε/ελέγξουμε στη μοτοσυκλέτα μας. Φακοί επαφής και λίπανση Όσοι και όσες χρησιμοποιείται φακούς επαφής είναι σίγουρο ότι θα ταλαιπωρηθείτε σε τέτοιου είδους ταξίδια καθώς οι φακοί «ξερένονται» όταν έρχονται σε επαφή με φρέσκο αέρα και ειδικά για πολύ ώρα. Η καλύτερη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να κουβαλάτε μαζί σας –εκτός από το υγρό φακών– κάποιο καλό λιπαντικό ή καλής ποιότητας αμπούλες φυσιολογικού ορό για να τους λιπαίνεται όταν γίνονται ενοχλητικοί. Καθαρή και ποιοτική ζελατίνα κράνους Την ημέρα που ο φυσικός φωτισμός βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα οι διάφοροι λεκέδες στην επιφάνεια της ζελατίνας του κράνους δεν είναι τόσο ενοχλητικοί και ευδιάκριτοι όσο τη νύχτα. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ακόμα και ένα μικρό στίγμα ή δαχτυλιά μπορεί να γίνει άκρως ενοχλητική γι’ αυτό φροντίστε να καθαρίσετε πολύ καλά την ζελατίνα πριν το ταξίδι. Επίσης να έχετε μαζί σας μωρομάντιλα ώστε να την καθαρίσετε άμεσα σε περίπτωση που γεμίσει υπολείμματα εντόμων. Εξίσου πολύ σημαντικό είναι η ζελατίνα σας να είναι καλής ποιότητας ώστε να μην θολώνει εύκολα σε συνθήκες υγρασίας. Προετοιμασία μοτοσυκλέτας Είναι γνωστά τα πράγματα και τα σημεία που πρέπει να ελεγχθούν πριν από κάθε είδους ταξιδιού. Τα σημεία όμως που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή πριν την έναρξη ενός νυχτερινού ταξιδιού είναι τα εξής Σωστή λειτουργία όλων των φώτων Ελέγξτε καλά αν όλα τα φώτα και όλες οι σκάλες λειτουργούν κανονικά και ότι όλες οι λάμπες βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία. Ειδικότερα το πίσω φανάρι ελέγξτε ότι ανάβει και κατά το φρενάρισμα. Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια –όσοι/όσες κυρίως έχετε παλιά μοτοσυκλέτα– μπορείτε να καλύψετε τις ενώσεις των πλαστικών καπακιών με μονωτική ταινία ώστε σε μεγάλες βροχές να αποφύγετε τυχόν βραχυκυκλώματα από νερά που μπορεί να περάσουν μέσα. Καλού κακού πάρτε μαζί σας 1-2 μικρές λάμπες για φλάς και πίσω φανάρι, αν και τέτοιου τύπου λάμπες μπορείτε εύκολα να βρείτε σε βενζινάδικα. Πριν ξεκινήσετε καθαρίστε όλα τα πλαστικά καλύμματα των φώτων και βεβαιωθείτε ότι οι διακόπτες λειτουργούν σωστά. Τα μωρομάντιλα και σε αυτή την περίπτωση είναι μονόδρομος ειδικά αν η διαδρομή περιλαμβάνει λάσπες και χώμα που είναι σίγουρο ότι θα κολλήσουν πάνω στα πλαστικά των φώτων. Ανακλαστικές ταινίες Οι ανακλαστικές ταινίες στο πίσω μέρος των βαλιτσών είναι αναγκαίες καθώς ορίζουν τα όρια του όγκου της μοτοσυκλέτας. Αν δεν διαθέτουν οι βαλίτσες από το εργοστάσιο στο εμπόριο υπάρχουν πολλές και ποιοτικές επιλογές. Το ίδιο ισχύει και για τις ανακλαστικές ταινίες ζαντών που οι περισσότεροι τις χρησιμοποιούν αποκλειστικά για αισθητικούς λόγους. Πέραν του αισθητικού όμως είναι χρήσιμες στο να δηλώνουν την παρουσία της μοτοσυκλέτας σε σημεία όπου υπάρχουν κάθετες επαρχιακές οδοί με ελάχιστο ή ανύπαρκτο φωτισμό. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε περιπτώσεις που σταθμεύεται την μοτοσυκλέτα σε δύσκολα σημεία χωρίς φωτισμό με στενούς δρόμους και στροφές. Για όσους δεν τους αρέσει αισθητικά αυτή η επιλογή η μόνη αντίστοιχη λύση είναι οι ασημένιες ανακλαστικές ταινίες στο χρώμα της ζάντας. Κατά την οδήγηση Σωστή χρήση του γκαζιού Όταν πέφτει το σκοτάδι τα μάτια μας χρειάζονται λίγο χρόνο για να προσαρμόσουν την όρασή μας. Μάλιστα η συγκεκριμένη διαδικασία συμβαίνει κάθε φορά που έχουμε απότομες αλλαγές φωτισμού –από πολύ φωτεινά σε πολύ σκοτεινά σημεία–. Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο κατά τη νύχτα χρησιμοποιούμε χαμηλότερες ταχύτητες και ειδικότερα κατά τα πρώτα χιλιόμετρα όπου η όρασή μας βρίσκεται σε κατάσταση προσαρμογής. Από εκεί και πέρα η στρατηγική χρήση της ταχύτητας βοηθάει στην καταπολέμηση της νύστας και τους φαινομένου της μηχανικής οδήγησης. Όταν νιώθετε κουρασμένοι ή νυσταγμένοι μπορείτε να “παίξετε” λίγο με το γκάζι λαμβάνοντας πάντα υπόψη την ποιότητα της ασφάλτου και λοιπούς παράγοντες. Σωστή χρήση της μεγάλης σκάλας Όπως οι περισσότεροι/ες δικυκλιστές παραπονιόμαστε για τους οδηγούς αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν τη μεγάλη σκάλα, έτσι και εμείς δεν πρέπει να πέφτουμε στην ίδια παγίδα και να κάνουμε το ίδιο λάθος. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι την μεγάλη σκάλα την χρησιμοποιούμε σε περιπτώσεις που η ορατότητα είναι δύσκολη και έχοντας πρώτα κρατήσει ασφαλή απόσταση από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα. Σε περιπτώσεις που κατεβάζουμε σκάλα για να μην ενοχλήσουμε κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο δεν την επαναφέρουμε μόλις βρεθεί δίπλα μας αλλά μόλις μας περάσει κάποια μέτρα. Πέραν όμως της κλασικής λειτουργίας η μεγάλη σκάλα βοηθάει και με έναν άλλο τρόπο. Σε σημεία που δεν υπάρχει φωτισμός αλλά βοηθητικές μπάρες, η μεγάλη σκάλα φωτίζει τα ανακλαστικά στοιχεία των μπαρών δημιουργώντας μια προεσκόπιση της πορείας. Σε ακόμα πιο σπάνιες περιπτώσεις που υπάρχει σωστή οδοσήμανση φωτίζει και τις διαχωριστικές γραμμές της ασφάλτου βοηθώντας να κατανοήσουμε ακόμα καλύτερα την πορεία του δρόμου. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο σε περιπτώσεις ομίχλης ή πολύ έντονης βροχής. Αλλαγή θέσης οδήγησης Ένα από τα πιο συνήθη φαινόμενα σε μεγάλα ταξίδια είναι το μούδιασμα. Το μούδιασμα όμως γίνεται ακόμα πιο ενοχλητικό σε συνθήκες νυχτερινής οδήγησης όπου η κούραση είναι μεγαλύτερη. Ο πιο απλός τρόπος μετρίασης αυτού του φαινομένου είναι να αλλάζετε συχνά θέση οδήγησης, από πιο σκυφτή σε πιο όρθια και αντίστροφα. Το κόλπο με τη ζώνη Ένα πολύ αστείο αλλά αποδοτικό κόλπο είναι η “λυμένη ζώνη” για όσους και όσες χρησιμοποιούν παντελόνια με…ζώνη. Σε περιπτώσεις που η νύστα είναι αφόρητη και τα μάτια δυσκολεύονται να μείνουν ανοιχτά, λύστε απλά τη ζώνη σας με τρόπο που να χτυπά στα πόδια σας από τον αέρα. Όσο αστείο και αν ακούγετε γίνετε τόσο ενοχλητική που σε κρατάει σε εγρήγορση για αρκετά λεπτά. Μην σταματάτε στην άκρη του δρόμου Κάτι το οποίο θεωρείται αυτονόητο αλλά πολλές φορές παραβλέπεται. Σε πολλές περιπτώσεις ο όγκος της μοτοσυκλέτας δεν είναι εύκολα αντιληπτός από τους διερχόμενους οδηγούς ειδικά σε στενούς δρόμους με ανεπαρκή φωτισμό. Σε περιπτώσεις λοιπόν που μια στάση είναι αναγκαία φροντίστε να σταθμεύσετε σε χώρους στάθμευσης, βενζινάδικα ή ανοίγματα δρόμων. Αν κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο, τότε αφήστε τα φώτα και τα αλάρμ ανοιχτά και φροντίστε να μην αφήσετε εκτεθειμένα αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν1 από έναν δυνατό αέρα ή ένα δυνατό ρεύμα που δημιουργεί ένα διερχόμενο όχημα (βλ. λεωφορεία και νταλίκες). Σεβαστείτε για να σας σέβονται Πολλοί ασυνείδητοι οδηγοί, είτε αυτοκινητιστές είτε μοτοσικλετιστές, θεωρούν ότι κατά τη νύχτα που η κίνηση είναι κατά πολύ μειωμένη ο δρόμος τους ανήκει. Επειδή σε τέτοιες συνθήκες οδήγησης τα αντανακλαστικά μειώνονται και οι αποστάσεις μεταξύ των οχημάτων δεν είναι πολύ ξεκάθαρες, προσπαθείτε να τηρείται πάντα τους κώδικες οδικής κυκλοφορίες ακόμα και στις πιο απλές περιπτώσεις. Όταν για παράδειγμα ανάβετε φλας για αλλαγή λωρίδας μην στρίβεται αμέσως αλλά περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα ώστε να γίνεται πλήρως αντιληπτοί από τους προπορευόμενος οδηγούς. Το ίδιο ισχύει και όταν προσπερνάτε ένα όχημα, όπως για παράδειγμα νταλίκα που πολλοί τις υποτιμούν, όπου εκεί να χρησιμοποιείται τα φλας και τις δύο φορές που αλλάζετε ρεύμα και όχι μόνο κατά την προσπέραση. __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 1> Κάποτε έκανα το λάθος, σε απόλυτο σκοτάδι και με χαμηλή θερμοκρασία, να αφήσω πάνω στη σέλα τα γάντια μου. Μέχρι να ολοκληρώσω το “κάλεσμα της φύσης” πέρασε μια νταλίκα και από τον αέρα τα γάντια παρασύρθηκαν στην κατάμαυρη άσφαλτο. Ευτυχώς είχα μαζί μου ένα δεύτερο ζευγάρι μάλλινα γάντια και ο πόνος από το κρύο δεν ήταν τόσο έντονος για το υπόλοιπο του ταξιδιού. 29 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Ωραίος, απλά να προσθέσω πως καλός ο καφές αλλά άμα σε πιάσει η νύστα καλύτερα να βρεις κάπου να ξαποστάσεις έστω και για "power nap" παρά να το πολεμάς συνεχώς γιατί θα σε πιάσει η κόπωση εκεί που δεν το περιμένεις και είναι άκρως επικίνδυνο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stratos 650 858 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Ωραίος, απλά να προσθέσω πως καλός ο καφές αλλά άμα σε πιάσει η νύστα καλύτερα να βρεις κάπου να ξαποστάσεις έστω και για "power nap" παρά να το πολεμάς συνεχώς γιατί θα σε πιάσει η κόπωση εκεί που δεν το περιμένεις και είναι άκρως επικίνδυνο. Αυτό που λες είναι πολύ σωστό αλλά νομίζω πως δεν λειτουργεί σε όλους το ίδιο. Εγώ για παράδειγμα ότι τύπο ύπνου και αν κάνω αν δεν είναι ολοκληρωμένος μου λειτουργεί τελείως αρνητικά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pit_hal 2.758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 τα κοινά energy drinks για μένα δεν είναι τίποτα άλλο πέρα απο μεγάλη ποσότητα καφεΐνης που σε κρεμάει απότομα και στην τελική μπορείς να έχεις και κάψουλες 250mg καφείνης που βγαίνουν και φθηνότερα. αυτό που σε κρατάει για ώρες και σου δίνει αντοχή (αν και δεν είναι για συχνή χρήση αλλά στα πλαίσια ενός ταξιδιού ή μιας δύσκολης δραστηριότητας αξίζει) είναι τα ντιτρικά pre work out. έχει και μπουκαλάκια μιας δόσης ή κουτί σκόνη των 9 δόσεων γιατί τα μεγαλύτερα πάνε χαμένα αν για καιρό δεν τα χρησιμοποιήσεις. φυσικά και αυτά βασίζονται στον καφέ παίζουν με καμια 250+mg καφεΐνης, συνήθως έχουν κρεατίνη που στην οδήγηση δεν βοηθάει σε κάτι (οκ ίσως μεγαλύτερη αντοχή στους μύες) αλλά έχουν μέσα και διάφορα για μεγαλύτερη συγκέντρωση σε αυτό που κάνεις που πραγματικά βλέπεις διαφορά! σε πάνε 6 με 8 ώρες ανάλογα πόσο μαθημένος είσαι το βάρος σου και άλλα διάφορα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A-nik-i 1.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Πολύ ωραίο φαίνεται. Το κρατάω για αργότερα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 + Εύγε Στράτο. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
eftaxias 857 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Να προσθέσω απ την εμπειρία μου: Καθαρά όλα τα κρύσταλλα Έχοντας καθαρίσει καλά ζελατίνα κράνους και μηχανής, είχα ξεχάσει να καθαρίσω τους καθρέφτες. Το αποτέλεσμα ήταν άκρως ενοχλητικό! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stratos 650 858 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 + Εύγε Στράτο. θεός :D τα κοινά energy drinks για μένα δεν είναι τίποτα άλλο πέρα απο μεγάλη ποσότητα καφεΐνης που σε κρεμάει απότομα και στην τελική μπορείς να έχεις και κάψουλες 250mg καφείνης που βγαίνουν και φθηνότερα. αυτό που σε κρατάει για ώρες και σου δίνει αντοχή (αν και δεν είναι για συχνή χρήση αλλά στα πλαίσια ενός ταξιδιού ή μιας δύσκολης δραστηριότητας αξίζει) είναι τα ντιτρικά pre work out. έχει και μπουκαλάκια μιας δόσης ή κουτί σκόνη των 9 δόσεων γιατί τα μεγαλύτερα πάνε χαμένα αν για καιρό δεν τα χρησιμοποιήσεις. φυσικά και αυτά βασίζονται στον καφέ παίζουν με καμια 250+mg καφεΐνης, συνήθως έχουν κρεατίνη που στην οδήγηση δεν βοηθάει σε κάτι (οκ ίσως μεγαλύτερη αντοχή στους μύες) αλλά έχουν μέσα και διάφορα για μεγαλύτερη συγκέντρωση σε αυτό που κάνεις που πραγματικά βλέπεις διαφορά! σε πάνε 6 με 8 ώρες ανάλογα πόσο μαθημένος είσαι το βάρος σου και άλλα διάφορα. Νομίζω πως σαν τον καθαρό κόκο καφέ τίποτε άλλο δεν μπορεί να σου προσφέρει άμεσα καφεϊνη. Αυτό που ανέφερες ανήκει στη κατηγορία συμπληρώματα σιατροφής, γιατί αυτό με κρεατίνη δε μου αρέσει πολύ Να προσθέσω απ την εμπειρία μου: Καθαρά όλα τα κρύσταλλα Έχοντας καθαρίσει καλά ζελατίνα κράνους και μηχανής, είχα ξεχάσει να καθαρίσω τους καθρέφτες. Το αποτέλεσμα ήταν άκρως ενοχλητικό! Αυτό που αναφέρεις είναι όντως πολύ εύστοχο. Εγώ έχω κάνει το ακόμα πιο λάθος να τους καθαρίσω με μωρομάντιλο και να μην το περάσω μετά με ένα καθαρό πανί με αποτέλεσμα να μη βλέπω σχεδόν τίποτα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pit_hal 2.758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 καταρχήν να πώ ένα μεγάλο μπράβο και μόνο που έγραψες όλο αυτο το κείμενο! απο το να μασουλάς κόκους έχει υγρή καφείνη σε κάψουλα δαγκώνεις μια και αμέσως 3-4 εσπρέσο κυλάνε στο αίμα σου αν σκεφτείς ότι ένας εσπρέσο έχει 80mg περίπου καφεΐνης και η κάψουλα έχει 250mg υγρής καφεΐνης. αυτό που λέω ώς pre work out είναι ενεργειακό για προπονήσεις δεν είναι διατροφή σου δίνει τρελές τσίτες που κρατάνε ώρα σε συνδιασμό με τρομερή συγκέντρωση (κάνει ακόμα και για διάβασμα μιλάμε ότι το μυαλό σου συγκεντρώνεται σε αυτό που κάνεις σε πολύ μεγάλο βαθμό). απλά επειδή το προορίζεται για προπονήσεις η κρεατίνη σου δίνει ενέργεια και αντοχή στο μυικό σύστημα ώστε να μήν νιώθεις την κόπωση. συγκεκριμένα στην οδήγηση δεν σου δίνει κάτι (πέρα απο το να μήν κουράζονται ενδεχομένως οι μύες σου ) αλλά το συνολικό κοκτέιλ σε πάει καλά για ώρες! πήγα μια φορά εντούρο και χτύπησα ένα σέικερ γυρίσαμε πίσω και εγώ ακόμα χοροπηδούσα! όταν δούλευα παλιά σε κατάστημα και σκ πήγαινα ποσείδι με τρελά ξενύχτια δευτέρα πρωί βαρούσαμε ένα ενεργειακό τέτοιο και πετούσαμε ώς το απόγευμα! το ξαναλέω δεν ειναι για πολύ δεν είανι και που μπορείς να παίρνεις μήνες αλλά για λίγες μέρες ταξίδι και σε σκόνη μπορεί να σε ξελασπώσει! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Le Flwr 3.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Καλό. Η ένσταση μου είναι πως η μόνη συμβουλή για όταν κλείνουν τα μάτια είναι "σταμάτα". Οτιδήποτε άλλο σε κάνει επικίνδυνο. Το έχω κάνει το έχουμε κάνει όλοι, αλλά πιστεύω εάν δεν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου η διαδρομή, δεν υπάρχει λόγος να την κάνουμε υπερβαίνοντας τις αντοχές μας. Στην τελική όποιοι το έχουν νιώσει ξέρουν πως μετά την 1η προειδοποίηση "ρε κλείνουν τα μάτια μου", μπορείς κάλλιστα να "τον πάρεις" λιγάκι χωρίς να καταλάβεις καν πως συνέβη αυτό. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stratos 650 858 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 καταρχήν να πώ ένα μεγάλο μπράβο και μόνο που έγραψες όλο αυτο το κείμενο! απο το να μασουλάς κόκους έχει υγρή καφείνη σε κάψουλα δαγκώνεις μια και αμέσως 3-4 εσπρέσο κυλάνε στο αίμα σου αν σκεφτείς ότι ένας εσπρέσο έχει 80mg περίπου καφεΐνης και η κάψουλα έχει 250mg υγρής καφεΐνης. αυτό που λέω ώς pre work out είναι ενεργειακό για προπονήσεις δεν είναι διατροφή σου δίνει τρελές τσίτες που κρατάνε ώρα σε συνδιασμό με τρομερή συγκέντρωση (κάνει ακόμα και για διάβασμα μιλάμε ότι το μυαλό σου συγκεντρώνεται σε αυτό που κάνεις σε πολύ μεγάλο βαθμό). απλά επειδή το προορίζεται για προπονήσεις η κρεατίνη σου δίνει ενέργεια και αντοχή στο μυικό σύστημα ώστε να μήν νιώθεις την κόπωση. συγκεκριμένα στην οδήγηση δεν σου δίνει κάτι (πέρα απο το να μήν κουράζονται ενδεχομένως οι μύες σου ) αλλά το συνολικό κοκτέιλ σε πάει καλά για ώρες! πήγα μια φορά εντούρο και χτύπησα ένα σέικερ γυρίσαμε πίσω και εγώ ακόμα χοροπηδούσα! όταν δούλευα παλιά σε κατάστημα και σκ πήγαινα ποσείδι με τρελά ξενύχτια δευτέρα πρωί βαρούσαμε ένα ενεργειακό τέτοιο και πετούσαμε ώς το απόγευμα! το ξαναλέω δεν ειναι για πολύ δεν είανι και που μπορείς να παίρνεις μήνες αλλά για λίγες μέρες ταξίδι και σε σκόνη μπορεί να σε ξελασπώσει! Σωραίος! Το μόνο που με φοβίζει είναι ότι κατά μία έννοια δεν ελέγχεις ακριβώς το πόσο καφείνη θα πάρεις σε σχέση με τους κόκους που παίρνεις σαν χαπάκια. Ασχέτως αν όλα τα ισοτονικά αναφέρουν ποσότητες κ.λπ. Επίσης ο μόνος λόγος που είμαι καχύποτπος είναι επειδή έχω θέμα με ταχυκαρδίες και γενικά τέτοια σκευάσματα εμένα προσωπικά πάντα μου δημιουργούν πρόβλημα. Καλό. Η ένσταση μου είναι πως η μόνη συμβουλή για όταν κλείνουν τα μάτια είναι "σταμάτα". Οτιδήποτε άλλο σε κάνει επικίνδυνο. Το έχω κάνει το έχουμε κάνει όλοι, αλλά πιστεύω εάν δεν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου η διαδρομή, δεν υπάρχει λόγος να την κάνουμε υπερβαίνοντας τις αντοχές μας. Στην τελική όποιοι το έχουν νιώσει ξέρουν πως μετά την 1η προειδοποίηση "ρε κλείνουν τα μάτια μου", μπορείς κάλλιστα να "τον πάρεις" λιγάκι χωρίς να καταλάβεις καν πως συνέβη αυτό. Αυτό που λες νομίζω πως είναι ο "νόμος". Το πρόβλημα της εναλλακτικής λύσης ξεκινά όταν για παράδειγμα έχεις κάποιο δρομολόγιο πλοίου να τρέχει και δεν σου αφήνει τέτοια περιθώρια ή ο καιρός είναι τόσο άσχημος που σου δυσκολεύει πολύ τη διαδικασία να σταματήσεις σε μια γωνία και να κοιμηθείς για όσο χρειαστεί. Βέβαια όταν αρχίσουν να κλείνουν τα μάτια όπως το λες και εσύ τα πράγματα είναι πάρα πολύ επικύνδυνα οπότε ο καθένας κοιτάει αντίστοιχα της δυνάμεις του και πράττει ανάλογα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Πολύ ωραίο κείμενο. Με μόνη ένσταση και εγώ για τη νύστα.Αν γλαρώνεις πέσε κοιμήσου. Τα ενεργειακά ποτά,εκτός από την καφεΐνη που υπόσχονται,η οποία σε μεγάλη συγκέντρωση προκαλεί συχνουρία(κάτι που δεν θες μέσα στη νύχτα),έχουν και πολύ μεγάλες ποσότητες ζάχαρης μέσα.Καλό μεν γιατί μας δίνει μια προσωρινή ώθηση κακό δε γιατί η ζάχαρη σε μεγάλη συγκέντρωση προκαλεί και δίψα. Με λίγα λόγια,θα τονωθείς προσωρινά αλλά αν αρχίσεις να διψάς και να κατουριέσαι ταυτόχρονα,συν την κούραση που έχεις θα κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pit_hal 2.758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Ναι γενικά αυτά θέλουν πολύ μέτρο και φυσικά αν σε πειράζουν απλά απο μακριά! το καλύτερο είναι ο σωστός ύπνος Α και Ω για πάρα μα πάρα πολλά πράγματα στην υγεία μας. σαν λύσεις ανάγκης υπάρχουν μετά διάφορες. Π.χ εμένα δεν με πειράζει ένα τέτοιο ενεργειακό αλλά ο φραπές πρίν κανα 2 χρόνια με έκανε να σπαρταράω οπότε δεν τον ακούμπησα απο τότε! γενικά πίνω 2 ή 3 καφέδες την μέρα ανάλογα και that's it. τίποτα άλλο. Ξέχασα να αναφέρω ένα πολύ ωραίο ενεργειακό που έφτιαχνε ένας τύπος vegan που είχα γνωρίσει διέλυε σε ένα παγούρι νερό, μαζί με ταχίνι, δεν θυμάμαι αν έβαζε και μέλι ή ζαχαρη, σοκολάτα καλσμπουρι, πώς λέγεται αυτή HEMO και καφέ στιγμιαίο μιλάμε ένα τέτοιο σε πάει ώρες! έχει γλυκό που σε ανεβάζει άμεσα, έχει καφείνη έχει το ταχίνι που ειναι καλο λίπος και θέλει ώρες να το χωνέψεις πολύ καλό ενεργειακό και με "καλά υλικά" Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stratos 650 858 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Πολύ ωραίο κείμενο. Με μόνη ένσταση και εγώ για τη νύστα.Αν γλαρώνεις πέσε κοιμήσου. Τα ενεργειακά ποτά,εκτός από την καφεΐνη που υπόσχονται,η οποία σε μεγάλη συγκέντρωση προκαλεί συχνουρία(κάτι που δεν θες μέσα στη νύχτα),έχουν και πολύ μεγάλες ποσότητες ζάχαρης μέσα.Καλό μεν γιατί μας δίνει μια προσωρινή ώθηση κακό δε γιατί η ζάχαρη σε μεγάλη συγκέντρωση προκαλεί και δίψα. Με λίγα λόγια,θα τονωθείς προσωρινά αλλά αν αρχίσεις να διψάς και να κατουριέσαι ταυτόχρονα,συν την κούραση που έχεις θα κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Θενξ! Μιας και ανέφερες για ενέργεια, νομίζω πως η σοκολάτα είναι η καλύτερη λύση αν κάποιος το έχει ανάγκη, αν και όπως είπες φέρνει πάντα δίψα με ότι συνεπάγεται αυτό σε τέτοιες συνθήκες ταξιδιού. Ναι γενικά αυτά θέλουν πολύ μέτρο και φυσικά αν σε πειράζουν απλά απο μακριά! το καλύτερο είναι ο σωστός ύπνος Α και Ω για πάρα μα πάρα πολλά πράγματα στην υγεία μας. σαν λύσεις ανάγκης υπάρχουν μετά διάφορες. Π.χ εμένα δεν με πειράζει ένα τέτοιο ενεργειακό αλλά ο φραπές πρίν κανα 2 χρόνια με έκανε να σπαρταράω οπότε δεν τον ακούμπησα απο τότε! γενικά πίνω 2 ή 3 καφέδες την μέρα ανάλογα και that's it. τίποτα άλλο. Ξέχασα να αναφέρω ένα πολύ ωραίο ενεργειακό που έφτιαχνε ένας τύπος vegan που είχα γνωρίσει διέλυε σε ένα παγούρι νερό, μαζί με ταχίνι, δεν θυμάμαι αν έβαζε και μέλι ή ζαχαρη, σοκολάτα καλσμπουρι, πώς λέγεται αυτή HEMO και καφέ στιγμιαίο μιλάμε ένα τέτοιο σε πάει ώρες! έχει γλυκό που σε ανεβάζει άμεσα, έχει καφείνη έχει το ταχίνι που ειναι καλο λίπος και θέλει ώρες να το χωνέψεις πολύ καλό ενεργειακό και με "καλά υλικά" Αυτό το φυσικό κοκτέιλ μου άρεσε. Θα δοκιμαστεί σίγουρα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pit_hal 2.758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 (τροποποιήθηκε) ο συγκεκριμένος τύπος είχε αρκετή λόξα και ζούσε κυρίως με τέτοια απέφευγε να κάνει στερεά γεύματα..τέσπα άλλο θέμα αυτό. το είχα δοκιμάσει και όντως ήταν πολύ νόστιμο και για ενα διάστημα το έφτιαχνα. μετά του έβαζε και παγάκια και το είχε μαζί όπως εμείς τον φραπέ σε μεγάλο θερμός. τα συστατικά τα βάζεις μετά εσύ δοκιμάζοντας προσθέτεις π.χ λίγο hemo ακόμα ή λίγη σοκολάτα ανάλογα. έχουμε και λέμε : νερό, σοκολάτα σκόνη, hemo, καφέ στιγμιαίο, ταχίνι (και μέλι ή ζάχαρη ανάλογα τα γούστα και το γευστικό αποτέλεσμα) όλα μαζί πολύ καλά χτυπημένα μπόμπα ενέργειας! Tip : στην αρχή για πιο εύκολο ανακάτεμα μπορείς να το κάνεις με χλιαρό νερό γιατί είναι αρκετά τα υλικά και πρέπει να διαλυθούν και μόλις είναι έτοιμο να το πλακώσεις στα παγάκια. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 23 , 2014 από τον pit_hal 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Καλό είναι να το δοκιμάσετε σπίτι πρώτα και κοντά στην τουαλέτα... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pit_hal 2.758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 αν λές γιαυτό που πόσταρα το έχω δοκιμάσει πολλάκις χωρίς την παραμικρή παρενέργεια. δηλαδή ποιο από όλα σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα θα σου προκαλέσει πρόβλημα? δεν έχει έτοιμα κάτι καφεδοτσίνο με σοκολάτα γάλα και καφέ μέσα? εγώ το πρωί που ξυπνάω και τρώω ταχινι με μέλι στο ψωμί, πίνω χυμό πορτοκάλι, εναν καφέ και ένα ποτήρι γάλα όλα στο ίδιο στομάχι δεν πάνε?δεν θα έπρεπε να έχω παρενέργειες? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Είναι θέμα στομαχιού μη παρεξηγηθούμε, δε το έγραψα για κακό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pit_hal 2.758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 το συγκεκριμένο πάντως που πρότεινα έχει χρησιμοποιηθεί απο 4 ενήλικες και ένα πιτσιρίκι χωρίς να έχει κανένας θέματα με τουαλέτα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 (τροποποιήθηκε) Θες να το πιω εγώ να δεις; Τες πα μη χαλάμε το θέμα. Γενικώς εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει να αποφεύγεις την πολύ καφεΐνη,γιατί όσο πιο πολύ δίνεις στον οργανισμό,τόσο περισσότερη ζητάει και την καίει όλο και πιο γρήγορα. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 23 , 2014 από τον Gen.Markus Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Harry 180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Πολύ καλό και χρήσιμο ! Μπράβο ! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Le Flwr 3.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 (τροποποιήθηκε) Αυτό που λες νομίζω πως είναι ο "νόμος". Το πρόβλημα της εναλλακτικής λύσης ξεκινά όταν για παράδειγμα έχεις κάποιο δρομολόγιο πλοίου να τρέχει και δεν σου αφήνει τέτοια περιθώρια ή ο καιρός είναι τόσο άσχημος που σου δυσκολεύει πολύ τη διαδικασία να σταματήσεις σε μια γωνία και να κοιμηθείς για όσο χρειαστεί. Βέβαια όταν αρχίσουν να κλείνουν τα μάτια όπως το λες και εσύ τα πράγματα είναι πάρα πολύ επικύνδυνα οπότε ο καθένας κοιτάει αντίστοιχα της δυνάμεις του και πράττει ανάλογα Έχεις δίκιο αλλά ρε γαμώτο είνια ύπουλα αυτά. Γι'αυτό προτιμάω να πρήζω με "τον νόμο", επειδή είναι πιο εύκολο να σου βάλεις ένα αυστηρό όριο παρά να κρίνεις εκ των έσω κάθε στιγμή. Είναι όπως το αλκοόλ, όλοι λέμε "ΠΡΟΦΑΝΩΣ και όχι μεθυσμένος". Όταν είσαι όμως, πιστεύεις πως είσαι μια χαρά και οκ θα πάω αργά και να σου όμως που ερήμιν σου το σώμα έχει ρίξει αντιδράσεις και είσαι πιο επιρρεπής σε ατυχήματα. Έτσι και η νύστα. Λέω "οκ νυστάζω αλλά λίγο ακόμα και φτάνω, το έχω" και το επόμενο δευτερόλεπτο βρίσκομαι να ξυπνάω μετά από ύπνο 5 δευτερολέπτων και να κοιτάω μια μπαριέρα. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 23 , 2014 από τον Le Flwr 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Αγαπάω τα νυχτερινά ταξίδια. Το Μάιο είχα κάνει δε το Αίγιο-Αθήνα νύχτα και τα είχα δει από πρώτο χέρι, ειδικά όσον αφορά το κρύο, τις ενδιάμεσες στάσεις και την ορατότητα. Η μεγαλύτερη κουβέντα του κειμένου: Σεβαστείτε για να σας σεβαστούν Τη νύχτα οι ταχύτητες μεγαλώνουν λόγω μη κυκλοφορίας, οπότε...όλα αλλάζουν. Και όσον αφορά τον υπνο και εγώ είμαι υπέρ του καλού ύπνου πριν το ταξίδι. Η τουλάχιστον να μαστε ξεκούραστοι. Καφέ μόνο από μένα, δε χρειάζεται δε, μη πω προσωπικά θα απέφευγα πολλή χημεία (red bull, χαπάκια, νιτρικά που διαβάζω δλδ), όταν κάτι δεν βγαίνει εκ φύσεως δε χρειάζεται να το βγάζουμε με το τσιγκέλι. Ακόμη και η ισορροπία αφυδάτωσης-κάθε μισή ώρα κατούρημα πρέπει να υπολογιστεί! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sfi-ka 469 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Πολύ καλό! Ταυρίνες και λοιπές μοδάτες χημείες έτσι κι αλλιώς δεν πίνω, οπότε η δικιά μου ένσταση περιορίζεται εδώ Σωστή χρήση της μεγάλης σκάλας .......... Σε σημεία που δεν υπάρχει φωτισμός αλλά βοηθητικές μπάρες, η μεγάλη σκάλα φωτίζει τα ανακλαστικά στοιχεία των μπαρών δημιουργώντας μια προεσκόπιση της πορείας. Σε ακόμα πιο σπάνιες περιπτώσεις που υπάρχει σωστή οδοσήμανση φωτίζει και τις διαχωριστικές γραμμές της ασφάλτου βοηθώντας να κατανοήσουμε ακόμα καλύτερα την πορεία του δρόμου. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο σε περιπτώσεις ομίχλης ή πολύ έντονης βροχής. Όσες φορές δοκίμασα ν' ανάψω μεγάλη σκάλα σε ομίχλη απλά τυφλώθηκα περισσότερο. Και με έχουν τυφλώσει σε τραγικό βαθμό οι απέναντι που το έκαναν επίσης. Στην ομίχλη μικρή σκάλα και αλάρμ (ή έστω, φλας) νομίζω είναι προτιμότερα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 ισχύει sfi-ka...τα μεγάλα δε βοηθάνε... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες