Jump to content
efkola

YAMAHA MT-09 Tracer (2015)

Recommended Posts

Καλησπέρα, σαν νέος κάτοχος του Tracer θα ήθελα να ρωτήσω αν για την τοποθέτηση της Akrapovic είναι υποχρεωτικό το στρώσιμο του κινητήρα καθώς αυτή την στιγμή έχω μόλις 100χλμ και αν κατά την τοποθέτησή της χρειάζονται κάποιες ρυθμίσεις, εννοείται πάντα πως αναφέρομαι στην γνήσια εξάτμιση τιτανίου με το λογότυπο του ΜΤ-09.

Ευχαριστώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εγω την ειχα απο οταν την αγορασα. Την εστρωσα με σιγαστηρα αλλα μου ειπανε οτι δεν εχει προβλημα και ξεταπωτη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιζει και μαιμουδια acrapa ??? Lol ... περα απο την πλακα στα καινουρια μηχανακια το μονο που δεν χρειαζετε στρωσιμο ειναι το μοτερ... ολα τα υπολοιπα ειναι που θελουν οποτε λογικα np να την εχεις και απο 0 χιλιομετρα ;) μακαρι να ειχα και εγω μια ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν, κουβέντιασα το θέμα με έμπειρο άνθρωπο.

Η ύπαρξη του προβλήματος σε κάποια και όχι όλα τα μηχανάκια και η εμφάνιση σε στενό και επηρεάσιμο εύρος ταχυτήτας ίσως να έχει να κάνει καθαρά και μόνο με τα λάστιχα, σε συνδυασμό βέβαια με το πιο ευπαθές της γεωμετρίας-ελαφρότητας του Τρέισερ που κάνει πιο εύκολα εμφανίσιμο το συντονισμό. Τέτοια φαινόμενα έχουν συμβεί όπως μου έλεγε και σε άλλα ΚΤΜ/Hayabusa κλπ με συγκεκριμένους συνδυασμούς ελαστικών με συντονισμούς σε διάφορα εύρη ταχυτήτων. Μάλιστα μου έλεγε για 990 σε συνδυασμό με παρτίδα Pirelli παλιά που κάνανε ότι στο βίντεο πιο πίσω κατά την επιβράδυνση αλλά 100χαω χαμηλότερα από τα 100 ως τα 65... Ίσως η δημοφιλία μηχανακιών σαν το Tracer να μεγενθύνει τη "γκρίνια" για ένα θέμα πιο ελλάσων... Πχ σε Hayabusa που κούναγε με λάστιχα Α, ο ιδιοκτήτης ξέροντας τι κτήνος είχε φτιάξει τα έσκασε για αλλαγή ελαστικών και αμέσως όλα καλά με τα λάστιχα Β και δεν γκρίνιαζε καθώς ήδη είχε σκάσει πολλά και θεώρησε το θέμα νορμάλ, κακή συγκηρία/συνδυασμό...

Αντίστοιχα λοιπόν, μεταφέρω με πάσα επιφύλαξη λοιπόν τη φήμη ότι με Continental σε γυμνά MT δεν αναφέρονται θέματα, αλλά μη μου ζητάτε τα ρέστα αν λέω μπούρδες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν, κουβέντιασα το θέμα με έμπειρο άνθρωπο.

Η ύπαρξη του προβλήματος σε κάποια και όχι όλα τα μηχανάκια και η εμφάνιση σε στενό και επηρεάσιμο εύρος ταχυτήτας ίσως να έχει να κάνει καθαρά και μόνο με τα λάστιχα, σε συνδυασμό βέβαια με το πιο ευπαθές της γεωμετρίας-ελαφρότητας του Τρέισερ που κάνει πιο εύκολα εμφανίσιμο το συντονισμό. Τέτοια φαινόμενα έχουν συμβεί όπως μου έλεγε και σε άλλα ΚΤΜ/Hayabusa κλπ με συγκεκριμένους συνδυασμούς ελαστικών με συντονισμούς σε διάφορα εύρη ταχυτήτων. Μάλιστα μου έλεγε για 990 σε συνδυασμό με παρτίδα Pirelli παλιά που κάνανε ότι στο βίντεο πιο πίσω κατά την επιβράδυνση αλλά 100χαω χαμηλότερα από τα 100 ως τα 65... Ίσως η δημοφιλία μηχανακιών σαν το Tracer να μεγενθύνει τη "γκρίνια" για ένα θέμα πιο ελλάσων... Πχ σε Hayabusa που κούναγε με λάστιχα Α, ο ιδιοκτήτης ξέροντας τι κτήνος είχε φτιάξει τα έσκασε για αλλαγή ελαστικών και αμέσως όλα καλά με τα λάστιχα Β και δεν γκρίνιαζε καθώς ήδη είχε σκάσει πολλά και θεώρησε το θέμα νορμάλ, κακή συγκηρία/συνδυασμό...

Αντίστοιχα λοιπόν, μεταφέρω με πάσα επιφύλαξη λοιπόν τη φήμη ότι με Continental σε γυμνά MT δεν αναφέρονται θέματα, αλλά μη μου ζητάτε τα ρέστα αν λέω μπούρδες.

mika δεν ξερω αν φταινε τα λαστιχα αλλα... εισαι ο θεος μου απλα! ειδα το thread σου που εβαλες τα καφασια με τις μπυρες και εκανες μετρησεις αχαχαχαχααχχααχαχαχαχ τους τρελανες τους ξενους

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

άμα το πιάσεις πιο κάτω, ο Jeff το κάνει σωστά το πράμα μετά... 

Εγώ κουφάθηκα από το πόσο μη-προοδευτικό είναι τελικά το μοχλικό, τουλάχιστον στο DR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όσο δε γράφεις τι σε έκανε να γελάσεις συγκεκριμμένα, είτε μιλάς είτε κλ@ν'ς το ίδιο κάνει.

Όσο δε γράφει κάποιος που ξέρει σοβαρά από γεωμετρία δικύκλων με όλο το θεωρητικό υπόβαθρο να με κάνει να το βουλώσω, εγώ θα προσπαθώ να βοηθήσω όσο ξερω και έχω βάλει χέρι σε άλλα μηχανάκια (πχ http://drriders.com/topic4964.html ).

Εκτός και αν ενοχλώ τους υπόλοιπους οπότε να το βουλώσω ούτως ή αλλέως...

Δεν έχω λόγια Μιχάλη!!!! :worshippy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

άμα το πιάσεις πιο κάτω, ο Jeff το κάνει σωστά το πράμα μετά... 

Εγώ κουφάθηκα από το πόσο μη-προοδευτικό είναι τελικά το μοχλικό, τουλάχιστον στο DR

Mika ειλικρινα πρεπει να το βρεις να το οδηγησεις για να καταλαβεις...  Το μηχανακι ειναι ΠΑΝΑΛΑΦΡΟ καμια σχεση με αλλα tourer κοντα σε αυτα τα αλογα, ειναι μεσα στη πολη ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ αν δεν ειχε τις χουφτες θα ηταν ποδηλατο λεμε.  Πιανει τα 150 σε 6 δευτερολεπτα και τα 200 σε 11.5 μιλαμε εισαι με ενα μονιμο χαμογελο συνεχεια! Αμα βγαλεις και TCS και το χεις λιγο και δεν εισαι κουλαδι σαν και μενα φανταζομαι δεν θα θες κατεβεις! Εδω εγω που ουτε σουζες ξερω να κανω και τετοια χαζευω απ τη χαρα μου!

Ειλικρινα αντι να το βαριεσαι οσο πιο πολυ το εχεις τοσο πιο πολυ το εκτιμας. 

Δυστυχως ομως δεν ειναι αυτο που λεμε plug and play για τους περισσοτερους απο εμας, θελει ρυθμιση στα μετρα σου και μεχρι και η αλλαγη ελαστικου μπορει να χαλασει ολη την εμπειρια (εγω απο τοτε που εβαλα τα pilot 4 εχω ξενερωσει τρελα). Θα θελα καλυτερες αναρτησεις αυτες που εχει αμα αρχισεις λιγο και το μαθαινεις ή αμα εισαι ηδη πιλοτος πολυ γρηγορα θα σου φανουν λιγες(μη πω τραγικες). Επισης δεν ειναι το μηχανακι που θα κοτσαρεις βαλιτσες και μπαγκαζιερες και δεν θα καταλαβει τιποτα οπως πιο βαρια tourer.

Νομιζω πολλοι που δεν τους αρεσει ειναι πιο πολυ για ενα kawasaki versys 1000, εγω ας πουμε δεν θα ηθελα ενα τετοιο μηχανακι στη καθημερινη μου μετακινηση. Αν μου κανει και κανα τρεμουλο στα πολλα (τωρα ομως οπως ειναι οχι οπως οταν το πηρα και δεν μπορουσα να παω πανω απο 180!) δεν με νοιαζει προτιμω αυτο απο ενα βαρυ μηχανακι αφου στην Αθηνα κυκλοφορω πιο πολυ δεν παω τοσα πολλα ταξιδια. 

Νομιζω όμως η Yamaha και οι αντιπροσωποι της δεν το χουν καθολου με αυτα τα μηχανακια(mt09/tracer)οι περισσοτεροι, εχω μια αισθηση οτι απο το ωραια τα κονομησαμε πηγαν στο"κοιτα μπελα που βρηκαμε...". Ειναι φτηνα τα εκθειαζει ολος ο μοτοσυκλετιστικος τυπος (γιατι ειναι γκαζοφονιαδες και γουσταρουν τετοια μηχανακια) και παμε ολοι ντουγρου να παρουμε το καθημερινο tourer που πυροβολαει και ξαφνικα πρεπει να βρουμε τον γ@ματο μηχανικο να μας το σεταρει στα μετρα μας λες και πηραμε κανα R1Μ! Και εκει αρχιζουν και φαινονται λιγοι οι πιο πολλοι και αρχιζει ο καθενας και λεει τη π@π@ρια του και την ευθυνοφοβια του και τα ριχνει στη Μοτοδυναμικη ή το παιζει οτι ψαχνει να μας βρει λυση.

Νομιζω πιο εντιμο ειναι να μας πουν "παιδια ετσι ειναι το μηχανακι... θελαν να κανουν ενα ψηλο μηχανακι, με τιμονι παναλαφρο στις μανουβρες της κινησης, με αναλογια βαρους προς ιππο χαμηλοτερη απο ολους τους ανταγωνιστες που ανοιγει και σαν supersport και να το δωσουν και δεκα χιλιαρικα να το παρουν οσο περισσοτεροι γινεται. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα για να γινουν αυτα φτασαμε στα ορια και πρεπει μετα με δικες σας ρυθμισεις να αποφασισετε προς τα που θα το πατε..."

Τροποποιήθηκε από τον babaman

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα , έφτασε η στιγμή για το πρώτο μου Σερβις 1000χιλ , ερώτηση τι πρέπει να προσέξω να μου κάνουν στο Σερβις εκτός απο τα κλασσικά λάδια φίλτρα και τέτοια ? και περίπου πια είναι η τιμή του γιατί εδώ επαρχία δύσκολα τα πράγματα με την αξιοπιστία στα μαστορια 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα , έφτασε η στιγμή για το πρώτο μου Σερβις 1000χιλ , ερώτηση τι πρέπει να προσέξω να μου κάνουν στο Σερβις εκτός απο τα κλασσικά λάδια φίλτρα και τέτοια ? και περίπου πια είναι η τιμή του γιατί εδώ επαρχία δύσκολα τα πράγματα με την αξιοπιστία στα μαστορια 

οτι λέει το manual...αλλά συνήθως λάδια φίλτρο θέλει τα άλλα είναι κομπλέ απλά τσεκάρισμα θέλουν...εγώ πλήρωσα 40 ευρώ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομιζω πιο εντιμο ειναι να μας πουν "παιδια ετσι ειναι το μηχανακι...

Από τη χτεσινή μου συζήτηση για τα 990 και το αντίστοιχο κούνημα, εκεί κατέληξε η Πιρέλι όταν βαρέθηκε να αλλάζει λάστιχα εντός εγγύησης που έστελνε η ΚΤΜ όποιον της έκανε παράπονα...

Νομίζω ότι το μηχανάκι σας είναι μπιστόλι ελαφρύ και χωρίς γεωμετρία βράχου εκ των πραγμάτων. Θέλει όμως και λάστιχα που να φτάνουν τα 250+

Τα πιο πολλά από αυτά τα λάστιχα είναι για μηχανάκια των 250+ που και διαφορετικά στημένα είναι και με άλλα βάρη - γεωμετρίες -αεροδυναμική κλπ

Το αποτέλεσμα είναι - υποθέτω - από λάστιχο σε λάστιχο να εμφανίζεται ή όχι η ταλάντωση που είναι υπό ψάξιμο. Δηλαδή το θέμα είναι να βρεθούν τα σωστά λάστιχα για το μηχανάκι από το σωρό των "συμβατών" ελαστικών. Αυτό κατάλαβα χθες από τις εμπειρίες του γνώστη, ειδικά με τον Hayabusa που ήταν λαρτζ τύπος: Τα έσκασε, το έστησε, καινούρια λάστιχα, βλέπει τις πρώτες μέρες αλλού για αλλού κράτημα/ταλαντώσεις κλπ και αμέσως σκατζάρει τα καινούρια λάστιχα με άλλα καινούρια άλλης φίρμας και όλα ΟΚ και συμπέρασμα "συμβαίνουν αυτά, τι να κάνουμε"... Και φυσικά βράχος όπως ένα τούριγκ μη μπιστόλι δε θα γίνει το MT αν είναι να παραμείνει ΜΤ, μη γελιόμαστε (είπα ο τύπος που έχω αγγίξει λίγες μετρημένες φορές τα 200 κοντερίσια :baby:)

===

Λοιπόν, αφού σας αρέσει :doh: το αδιάκοπο :sp_ike:μου,

εδώ οι δυναμομετρικές μπλαμπλαδιές μου ( http://drriders.com/topic9670.html ) που μπορείτε να δείτε κάποια παραπάνω πράματα που σας δίνει σαν δυνατότητες ένα δυναμόμετρο (και υπάρχουν πολλά περισσότερα ειδικά σε Πέδης), και εδώ σε πόσα σημεία μπορούν να σας κλέψουν στις μετρήσεις αν κάνουν λάθος ή το θέλουν ( http://drriders.com/topic8181-30.html ). Σόρυ για την αγγλικούρα, μερικά πράματα δεν τα σηκώνει η εντόπια αγορά ή καλύτερα ... "κανείς προφήτης στον τόπο του".

Για να ευλογώ τα γένια μου μπας και ξεχαστώ το πόσο α-μήχανος είμαι αυτές τις μέρες...

Γιατί δυναμομετρικές κόντρες συμβαίνουν από πολύ παλιά:

597px-Winnipeg_Tractor_Contests_1910._Pr

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το πρώτο σέρβις είναι δωρεάν τα μαστορικα 

Τροποποιήθηκε από τον wheelie man

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοίτα, αυτά είναι ρυθμιζόμενα.

Εγώ από ότι είχα διαβάσει στο ιταλικό forum, αντί να κατεβάζουν την μπροστά ανάρτηση σήκωναν το πίσω μέρος. 
Το ανάποδο από τους φίλους με το Tracer...

Θα ψάξω το θέμα το βράδυ αν έχω χρόνο και θα επανέλθω. Πάντως το σήκωναν πίσω και όχι το αντίθετο.

http://www.store.extremecreations.com.au/mt-09-jack-up-plates

0000228_mt-09-fz-09-jack-up-plates_300.j

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλα ρε παιδια.....η YAMAHA δεν εχει παρει ακομα θεση για το θεμα του κουνηματος..???καμια απαντηση..???Γιατι στον χωρο του αυτοκινητου οταν υπαρχει θεμα-προβλημα κανουν τουμπες για να σε εξυπηρετησουν...????

AAA...με την ευκερια....οσοι εχουν σκοπο να παρουν το TRACER....Μηπως να δουν και την παρα πολυ καλη τιμη που εχει πλεον το TRIUMPH TIGER SPORT 1050....10690 EYRO ONLY........!!!!!!!!!!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.Μηπως να δουν και την παρα πολυ καλη τιμη που εχει πλεον το TRIUMPH TIGER SPORT 1050....10690 EYRO ONLY........!!!!!!!!!!!!!!!

Γιατί άραγε??:think::think:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλα ρε παιδια.....η YAMAHA δεν εχει παρει ακομα θεση για το θεμα του κουνηματος..???καμια απαντηση..???Γιατι στον χωρο του αυτοκινητου οταν υπαρχει θεμα-προβλημα κανουν τουμπες για να σε εξυπηρετησουν...????

AAA...με την ευκερια....οσοι εχουν σκοπο να παρουν το TRACER....Μηπως να δουν και την παρα πολυ καλη τιμη που εχει πλεον το TRIUMPH TIGER SPORT 1050....10690 EYRO ONLY........!!!!!!!!!!!!!!!

Το οδήγησα το μονομπράτσο σε μια από τις καταδρομικές. Είναι τελείως διαφορετική μηχανή, δεν είναι fun bike. Βαριά αίσθηση και ένα μοτέρ που μονο σπιρτόζικο δεν θα το χαρακτήριζα. Για κάποιον που θέλει μακρινά ταξίδια ίσως καλύτερη επιλογή. Περίμενα την στιγμή που απλά θα κατέβαινα και θα γύριζα στο 09.Είχα κάτσει τελευταίος και κοιμομουν πάνω του. Ο κολλητός με το δικό μου αφηνίαζε παίζοντας μπροστά. Αυτά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί άραγε??:think::think:

Βγαίνει το καινούργιο μοντέλο με ολα τα ηλεκτρονικά καλούδια όπως το Tracer και ξεστοκάρουν

Το οδήγησα το μονομπράτσο σε μια από τις καταδρομικές. Είναι τελείως διαφορετική μηχανή, δεν είναι fun bike. Βαριά αίσθηση και ένα μοτέρ που μονο σπιρτόζικο δεν θα το χαρακτήριζα. Για κάποιον που θέλει μακρινά ταξίδια ίσως καλύτερη επιλογή. Περίμενα την στιγμή που απλά θα κατέβαινα και θα γύριζα στο 09.Είχα κάτσει τελευταίος και κοιμομουν πάνω του. Ο κολλητός με το δικό μου αφηνίαζε παίζοντας μπροστά. Αυτά.

Το είχα αλλα οχι το σπορτ το μοντελο του 2010. Ενας αναπαυτικος καναπές μπροστά στο Tracer. Μοτερ με πολύ ροπή αλλα στροφαρισμα Volvo του 90... κινητήρας του 90 απο το παλιο 955 (λεγόμενα τανκς) και εξελιγμένος και μεγαλωμένος στα κυβικά αλλα παλιάς συμβατικής νοοτροπίας και τεχνολογίας. όπως είπε ο Elprimerozen δεν εχει Fun DNA μεσα του αν εχεις οδηγησει και το Tracer (κάποτε νομιζα οτι ηταν ΤΟ Fun Bike).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@IOM: που το βρήκες φίλε το 10.690?? γιατί με ενδιαφέρει

@ elprimerozen + tamis :  και οι δυό....να πάτε να ....άντε μη πω....  γιατί μου χαλάτε ρε το όνειρο!!?!?!?!?! ( αλήθεια, τόσο χάλια είναι, δεν το έχω οδηγήσει, αλλά περίμενα καλύτερες γνώμες...?)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Oντως οπως τα λενε οι παραπανω ειναι για τον τιγρη! μονο τιγρης δεν ειναι το σπορτ! το οδηγησα σε τεστ και ξανα λιγο αργοτερα σε φιλο !!! :Αν εχεις tracer ολα φαινονται πιο κοιμισμενα απο ποτε !!! ... το μοτερ θυμιζε του tracer αλλα ηταν σαν να ειχε παθει φαριγγιτηδα !!! ασε που καιει αρκετα ! Ισως οποιος παρολαυτα το γουσταρει να περιμενει για την νεα εκδοση ππου θα ειναι μεν ακριβοτερη αλλα λογικα θα εχει ποιο πολλα ηλεκτρονικα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@IOM: που το βρήκες φίλε το 10.690?? γιατί με ενδιαφέρει

@ elprimerozen + tamis :  και οι δυό....να πάτε να ....άντε μη πω....  γιατί μου χαλάτε ρε το όνειρο!!?!?!?!?! ( αλήθεια, τόσο χάλια είναι, δεν το έχω οδηγήσει, αλλά περίμενα καλύτερες γνώμες...?)

Ωραίο ειναι Manalishi το 1050 αλλα... δε θα το ξανα περνα μετα απο 1 αλλαγμενο σετ πιστόνια και 2ερο που ερχοταν η αλλαγή και πάλι... απλά τρακαρα και δε προλαβα να τα ξανα αλλαξω... ο εγκέφαλος - καντραν αλλαχτηκε (οχι εγγυηση) , και εκαιγε σε ΠΟΛΥ χαλαρη οδήγηση 6.5 λίτρα, ενώ όταν το τέντωνα εφτανε ψηλά 2ψήφια νούμερα. (έκαψα ένα ρεζερβουαρ μέχρι να αναψει η ρεζέρβα σε πολύ λιγότερο απο 100κμ... αν με καταλαβαίνεις... Γενικά όμως φανταστικό μηχανάκι για ήρεμα πνεύματα... εγω γύρισα την ευρώπη όλη 20 μέρες και δεν κουράστηκα και ειχα φουλ τριπλετα και αλλα πολλα. ξεκούραστο και δυνατό.

Το Tracer απο χαμηλά τραβάει καλύτερα και πιο ζωντανά. ΔΕΝ εχει τις ρεπρίζ του 1050.
ΑΝ ειχε το Tracer 1050 κυβικά... θα ηταν ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ... ηδη είναι αλλα μετα θα ήταν Ο ΚΑΝΝΙΒΑΛΟΣ!!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πιο βαρύ, πιο αρχοντικό, φορτώνεται καλύτερα, πιο ταξιδιάρικο, ροπάτος κινητήρας, με αλλαγή ελατηρίων έδινε καλύτερη αίσθηση ενώ με ανοιγμα στο φιλτροκούτι πρόγραμμα και εξατμιση ξεμπούκωνε (το πρώτο όχι το sport που δεν το ξέρω)

το tracer είναι πιο ελαφρύ, πιο μανιτζέβελο, θεωρώ λιγότερο ταξιδιάρικο και επίσης θεωρώ υποδεέστερο ποιοτικά αλλά με τα εξτρά ηλεκτρονικά καλουδια της εποχής.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα