Jump to content
efkola

YAMAHA MT-09 Tracer (2015)

Recommended Posts

Δεν άλλαξα αρχικά τα psi. Τα μέτρησα (κρύα) όταν πήγα να πάρω τη μηχανή και ήταν 32-38 (είχαν χάσει λίγο αέρα κανονικά παω με 36/42-ότι λέει η γιαμαχα). Άλλαξα τις πιέσεις στο βενζινάδικο με ζεστά λάστιχα (όπου μετά τα 4 psi που έβαλα στο καθένα έγιναν, με το μανόμετρο του βενζινά 42/49) για να δώ αν/πως θα αλλάξει η συμπεριφορά τις μηχανής και αν θα γίνει επικίνδυνη (κοσκίνισμα κλπ).Αυτός ήταν ο λόγος που έγινε αυτή η βόλτα..Βέβαια στην αρχή δεν την πίεσα με τις αλλαγμένες πιέσεις ωστόσο μετά απο λίγα χιλιόμετρα όπου είδα ότι δεν έχω πρόβλημα .... ΑΛΛΑΞΕ όμως η συμπεριφορά τις μηχανής και το feedback  απ το τιμόνι  

Nαι με συγχωρείς,μετά στο βενζινάδικο ήθελα να πω γιατί τις άλλαξες.

Θετικό επίσης που δεν σου κάνει τσαλίμια και με άλλες πιέσεις.Αν και κακώς έβαλες αέρα σε ζεστά λάστιχα.

Είμαστε σε καλό δρόμο λοιπόν!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Με υπερβολικό αέρα και τσάντα στην πλάτη

το βιντεο ειναι σχετικα παλιο

Τροποποιήθηκε από τον sakis gp800

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε σακη εντελως καλοπροαιρετα αυτο που σου γραφω και ειμαι και ο τελευταιος ανθρωπος που θα εριχνα κραξιμο ετσι κι`αλλιως,αλλα πας με 230 χλμ και φορας μονο ενα κρανος.κατι ειναι λαθος σε ολη τη φαση,να προσεχεις τον εαυτο σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν και για όποιον ενδιαφέρεται μέτρησα τις πιέσεις σήμερα πρώι σε κρύα λάστιχα με τον μετρητή μου και έδειξε 37/43,5. Άρα υπόθετω, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι χθές όταν πρόσθεσα τα 4psi στα λάστιχα οι πίεσεις ήρθαν σχεδόν στο πως θα ήταν αν είχα ξεκινήσει το δεύτερο σκέλος με αυτές( 37/43,5)σε κρύα λάστιχα.

Το έκανα γιατί αν είχα χρονο όταν ξεκινούσα (που δεν είχα) θα είχα πάει στο βενζινάδικο που βρίσκετε 20 μέτρα παρακάτω απο το σπίτι και θα τις είχα κάνει 36/42 - ότι προτείνει η yamaha - και ότι εγώ χρησιμοποιώ για το κάθε μέρα. 

Επίσης, για όποιον ενδιαφέρεται το 32/38 ήταν για τα δικά μου γούστα και την συγκεκριμένη βόλτα καλύτερο.

Τέλος, ΝΑΙ κακώς έβαλα αέρα σε ζεστά λάστιχα - (Αλλά ήξερα πόσο θα πρόσθετα γιατί τα είχα μετρήσει κρύα και επειδή έπρεπε να δώ αν αυτό έπαιξε κάποιο ρόλο στο ότι δεν είχα πρόβλημα στο πρώτο σκέλος)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το Bmw πάντως δεν βλέπω να το έχει με την καμία ε?

το BMWείναι 42 αλογάκια πάνω.....(τροχό )

ΒέβΑία είναι και 50 κιλάκια περισσότερο

Είναι ποιο γρήγορο τελική δε ξέρω πόσο βγάζει .....με ανοιχτή τη κεντρική μονάδα και διάφορα ξσλούδια αξία 730 ευρώ οι Διαγόρα πάντα υπέρ του bmw δε θα δικαιολογούν τη διαφορά τιμής. ..

Προσωπικό σποψη πάντα 

Μια διόρθωση από το tracer είναι 30 κιλά παραπάνω. ....

Από περιέργειακοίταξα τελική στο YouTube. ..256 με 260 όσο μπορεί να βγάλει και το Τρέισερ ανοιχτό......

Τροποποιήθηκε από τον MT 09 MAD
Τελική ταχύτητα s 1000 xr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπράβο Γιώργο!!!! Πλήρης δοκιμή και επαλήθευση ακόμα και υπό αλλαγές!! :worshippy:

Οπότε:

Giorgosv78, 1.80m, 85kg, εξοπλισμός αναβάτη ΟΚ, πιέσεις 32E-38Π, Dunlop D222 (6KKm), Tracer «μαμά», Χούφτες Ναι, Ζελατίνα χαμηλή θέση, Βαλίτσες Όχι: Kαθόλου κούνημα

Giorgosv78, 1.80m, 85kg, εξοπλισμός αναβάτη ΟΚ, πιέσεις 37E-43.5Π, Dunlop D222 (6KKm), Tracer «μαμά», Χούφτες Ναι, Ζελατίνα χαμηλή θέση, Βαλίτσες Όχι: Kαθόλου κούνημα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Giorgosv78, 1.80m, 85kg, 

Καί αντε να αδυνατίσω
Πώς να κοντύνω;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καί αντε να αδυνατίσω
Πώς να κοντύνω;

1.jpg

:tooth::tooth::tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάποιος που έχει κουνήματα στα πολλά θα ήθελε να δοκιμάσει τις πιέσεις  που λειτουργούν  πολύ καλά στο δικό μου?
29-30 μπροστά, 33-34 πίσω. 

Θεωρώ τις εργοστασιακές αδιανόητα υψηλές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάποιος που έχει κουνήματα στα πολλά θα ήθελε να δοκιμάσει τις πιέσεις  που λειτουργούν  πολύ καλά στο δικό μου?

Πόσο είναι η μαμά;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αλήθεια είναι ότι κάνουν την μηχανή πολύ "ξύλινη" και πιο "έντονη"στην αίσθηση. Παρόλα αυτά, δεν θα πρέπει να υπάρχει θέμα και με τις μαμά 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πόσο είναι η μαμά;

36/42 

Δεν ζεσταίνονται με τίποτα τα λάστιχα και γλιστράει παντού. Χάνει σε αίσθηση και ενώ δείχνει μεγαλύτερη προθυμία να πλαγιάσει χάνει το apex (ανοίγοντας τροχιά) και ζητάει μικροδιορθώσεις. Πόσο μάλλον το Tracer που φοράει πιο τουριστικά ελαστικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά εμένα το πρόβλημα WOBBLING... δεν υφίσταται πλέον...

Βαλίτσα τέρας Givi E55 maxia + Χούφτες + ζελατίνα Airmax 35cm ΔΕΝ κουνάει κιχ... πιστόλι το μηχανάκι με αερα και χωρίς πλαινό ή οχι δεν κουνάει ποια το τιμόνι ΚΑΘΟΛΟΥ.
Αλλαξα απο την μαμα ρύθμιση 1 κλικ πιο μαλακή την πίσω και τέλος.
Δεν άλλαξα τπτ αλλο στο μηχανακι μου.
Το μόνο που φαγώθηκε είναι τα λαστιχα που εχουν ενα μικρό δειγμα τετραγωνίσματος.
1,94 υψος και 100κg :thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

https://drive.google.com/file/d/0BzOEOquk9w8XYkFJZFczY2twZ2s/view?usp=docslist_api

Φιλοι μου διαβαζω οχι συχνα τα προβληματα που εχετε και λεω οτι αυτα δεν ειναι τιποτα μπροστα σε αυτο που επαθα εγω στο Μπραλο και στο Δομοκο 

Δειτε το συνδεσμο

Το μονο που λεω ειναι πως της κακιας ψ_λης και τα μαλια της φταινε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

https://drive.google.com/file/d/0BzOEOquk9w8XYkFJZFczY2twZ2s/view?usp=docslist_api

Φιλοι μου διαβαζω οχι συχνα τα προβληματα που εχετε και λεω οτι αυτα δεν ειναι τιποτα μπροστα σε αυτο που επαθα εγω στο Μπραλο και στο Δομοκο 

Δειτε το συνδεσμο

Εγω ομολογω πως δεν καταλαβα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξύθηκε για τα καλά ε ;

Γιάννη σήμερα με έβαλες σε έξοδα με τα κολ@διόδια και βενζίνες. Αλλά χαλάλι, ήταν ωραίο.....

Λοιπόν, ύψος 1,80 ,85 κιλα, με δερμάτινο μπουφαν,κράνος, γαντάκια, τζινάκι. Διαδρομή Αθήνα-Λουτράκι-Αθήνα.

Δρόμος-είχε βρέξει νωρίτερα, αλλά είχε γενικά στεγνώσει- γενικά στεγνός λοιπόν.Επίσης σε γενικές γραμμές δεν είχε πλευρικούς ανέμους. 

Πριν ξεκινήσω μέτρησα πιέσεις ελαστικών με αυτό http://www.amazon.com/Michelin-MN-4203B-Digital-Gauge-Indicator/dp/B00BG4LE4U  / 32μπροστα - 38 πίσω (ήταν πεσμένες, όταν βάζω αέρα στα λάστιχα, πάω με αυτές που δίνει η Yamaha για τον δρόμο (36-42) -Δεν τις άλλαξα στο πρώτο σκέλος - Λάστιχα Dunlop D222 κατάσταση καλή με περίπου 6000 χιλιόμετρα- Χούφτες κανονικά. ζελατίνα χαμηλή θέση, χωρίς top case, side, tank κλπ 

Στύλ οδήγησης όρθιο γενικά, όταν τα χιλιόμετρα γίνονται πολλά σκύβω λίγο (λίγο όμως) μπροστά- Στα φρένα, κρατιέμαι απο τα πόδια στο ντεπόζιτο, δεν μεταφέρω το βάρος στο τιμόνι, τα χέρια ακουμπάνε τόσο όσο να χειρίζονται μανέτες - γκάζι. Ουσιαστικά δεν "κρατάω" το τιμόνι (δεν ξέρω πως αλλιώς να το πώ), ασκώ δύναμη μόνο στο counter για να στρίψω.

Πολλοί σήμερα, θα αναρωτιόντουσταν στο δρόμο τι φαντάσματα  έβλεπε αυτός ο λαλάκας... Επίσης ομολογώ ότι ξεκίνησα με τα φίδια να με έχουν ζώσει μήπως δεν είχα προσέξει κάτι.....

Τα χιλιόμετρα πάντα κοντέρ και στο περίπου (+/-5). Έχουμε και λέμε λοιπόν διαδρομή Αθήνα - Κόρινθος (όπου γράφω φρένα δεν μιλάω για χάιδεμα, μιλάω για φρένα)

1)  Από 225, με 6η κλείσιμο στο γκάζι μέχρι τα 170, τίποτα 

2) Από 215, με 5η κλείσιμο στο γκάζι μέχρι τα 170, τίποτα

3) Από 205, με 4η κλείσιμο στο γκάζι μέχρι τα 170, τίποτα

4) Από 225, με 6η κλείσιμο στο γκάζι-φρένα μπρός/πίσω,  μέχρι τα 170, τίποτα

5) Από 215, με 5η κλείσιμο στο γκάζι-φρένα μπρός/πίσω,  μέχρι τα 170, τίποτα

6) Από 205, με 4η κλείσιμο στο γκάζι-φρένα μπρός/πίσω,  μέχρι τα 170, τίποτα

7) Από 225, με 6η κλείσιμο στο γκάζι-μπροστινό φρένο μόνο,  μέχρι τα 170, τίποτα

8) Από 215, με 5η κλείσιμο στο γκάζι-μπροστινό φρένο μόνο,  μέχρι τα 170, τίποτα

9) Από 205, με 4η κλείσιμο στο γκάζι-μπροστινό φρένο μόνο,  μέχρι τα 170, τίποτα

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ - ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ (σε μένα πάντα βέβαια,- και ασφαλώς, ξέρω πως είναι το κοσκίνισμα της - μου το έκανε και μένα!) 

Στην διαδρομή όταν άνοιγα για να φτάσω ψηλά, κάμποσες φορές, το έκανα με κακό χειρισμό γκαζιού (όχι στρωτά, άνοιξε-κλείσε-άνοιξε κλπ). Τίποτα. Αυτό βέβαια το ήξερα αλλά επανάληψη μήτηρ..κλπ

Έφτασα μέχρι ένα βενζινάδικο(ΕΚΟ),  μετα την στροφη στο Λουτράκι. Γέμισμα 20 ευρώ... Και λέω δεν μαμιετε αφού βγήκα για να δώ αν κάνει κάτι, ας  αλλάξω τις πίεσεις.  Εβάλα λοιπόν 4 psi πάνω, μπρός/πίσω απο αυτή που είχαν. Στου βενζινά, λοιπόν τον μετρητή διάβασα πριν ξεκινήσω περίπου 42-49 :crazy:(έβαλα +4 από ότι έδειξε αρχικά).

Δυστυχώς ο γυρισμός είχε κίνηση και δεν μπορουσα να μακακίζομαι όπως πριν, ούτε να κινούμαι στον ίδιο ρυθμό.

Αλλά, σαφώς η συμπεριφορά άλλαξε και το τιμόνι έδεινε πολλή περισσότερη πληροφόρηση (feedback -δεν ξέρω πως αλλιώς να το πώ). Περισσότερο αυτό που έκανα ήταν πέξιμο(άσχημο χειρισμό, άνοιξε -κλείσε- άνοιξε κλπ) με το γκάζι στα πολλά (μην ρωτήσετε πόσα- είχε κίνηση έβλεπα το δρόμο)με 4η/5η ώστε να δώ αν κάπου θα είχα υποψία θέματος. Δεν είχα, απλά όπως, ήδη είπα, είχε αλλάξει η πληροφόρηση του τιμονιού και γενικότερα της μηχανής.

Παρόλα αυτά σε δύο ανοίγματα του δρόμου που υπήρξαν 

1) Από 205, με 5η, κλείσιμο γκάζι, μροστινό φρένο μόνο, μέχρι περίπου τα 130, τίποτα

2) Από 205, με 4η κλείσιμο στο γκάζι-μπροστινό φρένο μόνο,  μέχρι τα 130, τίποτα

Επειδή θα υπάρξουν κάποιοι που δεν θα πιστέψουν αυτά που γράφω υπάρχουν οι αποδείξεις των διοδίων (και του βενζινά) για όποιον ενδιαφέρεται. Δυστυχώς δεν έχω κάμερα (για βίντεο μιλάω) αλλά αν κάποιος επιθυμεί να παρέχει ευχαρίστως να το κάνουμε και αυτό .....

Και κλείνω λέγοντας ότι δεν είμαι ούτε χεράς, ούτε ποδάς, ούτε ότι σκ@τ@ άλλο- ΑΠΛΑ κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα (εγώ μετά τις ρυθμίσεις). Ειτε αρέσει, είτε δεν αρέσει....

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ -  ΜΗΝ δοκιμάσετε τίποτα απο τα παραπάνω, κινδυνος-θανατος. Είναι αποκύημα της ζοφερής φαντασίας μου.....Ονειρα φθινοπωρινης νυκτος.....

αδερφε ποιες ρυθμίσεις έχεις κανει στο μηχανακι ; Αν μπορείς να αναφερθείς λίγο 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δειτε το συνδεσμο

Ετσι μπράβο! Για τέτοια κόλπα φτιάχτηκε το εργαλείο! Να βάλεις τα κοντά του γυμνου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δειτε το συνδεσμο

Φίλε μου το πρώτο που κάνεις είναι να τα βγάλεις..

έτσι πήγα να ττη πάθω και εγώ στη πίστα τα έβγαλα και ηρέμησα βάλε οδηγό το γονατάκι και είσαι ωραίος.

Σημείωση μην ακουμπάς το γόνατο στην άσφαλτο αν δε φοράς ξύστρα :biggrin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα