Ταξιδευτής 6.947 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2014 O χαρτης εχει ανεβει στο site τους μαζι με ενα θεμα ευχαριστιων απο ολους μας. Οσο για τις επισκευες εκει υπαρχει ενα θεματακι... Τα παιδια επειδη μαλλον πιστευαν οτι η ασφαλιστικη εταιρια θα κανει καιρο να μεταφερει τη μηχανη νομιζαν οτι εχουν απλετο περιθωριο χρονου. Ξεκινησαν δυνατα λυνοντας τη μηχανη, καρμπυρατερ κλπ αλλα μετα λογω του οτι μαλλον ειχαν δουλειες δεν μπορεσαν να ασχοληθουν πολυ παραπανω. Καθαρισαν τα οργανα, τις φυσες/πλεξουδες και εκαναν προσπαθεια να δοκιμασουν αν γυριζει το μοτερ/μιζα αλλα καπου εκει η ασφαλιστικη τους ενημερωσε οτι σε 2 ημερες θα ερχονταν να παρουν τη μηχανη για να ερθει Ελλαδα. Το αποτελεσμα ηταν οτι τα παιδια δυστυχως εμειναν με τη χαρα και το καημο οτι δεν καταφεραν να κανουν οσα θα θελανε ενδεχομενως και τωρα το μπαλακι ειναι σε μενα να συνεχισω τη δουλεια που ξεκινησαν... Ως εχει η μηχανη δεν παιρνει μπροστα, ολα τα πλαστικα θελουν φτιαξιμο, επιθεωρηση, βαψιμο, πρεπει να βρεθει το ηλεκτρικο προβλημα που δεν αφηνει τη μιζα να γυρισει, να λυθουν ολοι οι συνδεσμοι και να γρασσαριστουν, να μπουν ψυγεια και λοιπα υγρα στη θεση τους, μπουζι, ελεγχος μοτερ, ρυθμιση καρμπυρατερ... Ο δρομος ειναι μακρυς ακομα για τη καλη μου αλλα το σημαντικο ειναι οτι θα ειναι και παλι κοντα μου... 6 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.380 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2014 (τροποποιήθηκε) Το ηλεκτρικό πρόβλημα που δεν κάνει τπτ η μίζα (αν αυτή είναι η περίπτωση) λέγεται ρελέ μίζας. Λογικά έχει πλημυρίσει μέσα του με νερό, έχει σκουριάζει όλο ένα συσωμάτωμα και δεν θα δουλέψει ποτέ ξανά, διότι δεν υπάρχει πια το ρελέ και ας είναι εκεί. Για να δεις αν φταίει το ρελέ, πάρε κάτι μεταλικό, και ακούμπα το να γεφυρώσουν οι δυο πόλοι του. Ακόμα και με κλειδιά εκτός μοτό, κενή να έχεις μόνο μην φύγει το μοτό μπροστά. Αν γυρίσει η μίζα, ή το ρελέ πέθανε ή η καλωδίωση μέχρι αυτό δεν του φτάνει ποτέ η εντολή απο το μπουτόν εκκίνησης. Αν δεν γυρίσει η μίζα, φταίει η μίζα η ίδια, άνοιξε μίζα, καθάρισε, καρβουνάκια κ.ο.κ. Προσοχή, αυτά όλα αν γυρίζει ή δεν κάνει τπτ απολύτως. Αν γυρίζει με πολύ κόπο ή απλά δίνει δύναμη αλλά το μοτέρ δεν γυρνάει, κάτι εμποδίζει το μοτέρ να γυρίσει, και εκεί είναι άλλη περίπτωση. Δες και κρίνε. Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 15 , 2014 από τον FlyingInADream Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2014 Σε συνεχεια της προσπαθειας των ιρλανδων, δηλωνω δημοσια προθυμος να βοηθησω με γνωσεις/εργαλεια κλπ για την αποκατασταση της μοτας σου Νικολα, αν επιλεξεις να μην την πας σε συνεργειο. 11 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sirax 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2014 O χαρτης εχει ανεβει στο site τους μαζι με ενα θεμα ευχαριστιων απο ολους μας. Οσο για τις επισκευες εκει υπαρχει ενα θεματακι... Τα παιδια επειδη μαλλον πιστευαν οτι η ασφαλιστικη εταιρια θα κανει καιρο να μεταφερει τη μηχανη νομιζαν οτι εχουν απλετο περιθωριο χρονου. Ξεκινησαν δυνατα λυνοντας τη μηχανη, καρμπυρατερ κλπ αλλα μετα λογω του οτι μαλλον ειχαν δουλειες δεν μπορεσαν να ασχοληθουν πολυ παραπανω. Καθαρισαν τα οργανα, τις φυσες/πλεξουδες και εκαναν προσπαθεια να δοκιμασουν αν γυριζει το μοτερ/μιζα αλλα καπου εκει η ασφαλιστικη τους ενημερωσε οτι σε 2 ημερες θα ερχονταν να παρουν τη μηχανη για να ερθει Ελλαδα. Το αποτελεσμα ηταν οτι τα παιδια δυστυχως εμειναν με τη χαρα και το καημο οτι δεν καταφεραν να κανουν οσα θα θελανε ενδεχομενως και τωρα το μπαλακι ειναι σε μενα να συνεχισω τη δουλεια που ξεκινησαν... Ως εχει η μηχανη δεν παιρνει μπροστα, ολα τα πλαστικα θελουν φτιαξιμο, επιθεωρηση, βαψιμο, πρεπει να βρεθει το ηλεκτρικο προβλημα που δεν αφηνει τη μιζα να γυρισει, να λυθουν ολοι οι συνδεσμοι και να γρασσαριστουν, να μπουν ψυγεια και λοιπα υγρα στη θεση τους, μπουζι, ελεγχος μοτερ, ρυθμιση καρμπυρατερ... Ο δρομος ειναι μακρυς ακομα για τη καλη μου αλλα το σημαντικο ειναι οτι θα ειναι και παλι κοντα μου... Μετά απο αυτό που είδα να κάμεις στο 650, δεν σε φοβάμαι .... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Lachaniaris 2.272 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2014 UP! Re UP! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikman 144 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2014 Απίστευτη περιπέτεια! Συγκλονιστική περιγραφή! Νίκο θαυμάζω την ψυχραιμία σου, την αποφασιστικότητα σου και την επιμονή σου σε όλη την εξέλιξη της ιστορίας, κάτι καθοριστικό για την καλή εξέλιξη του συμβάντος. Μακάρι να ξαναφτιάξεις το μηχανάκι σου, ή να πάρεις ένα καινούργιο :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ταξιδευτής 6.947 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2014 Το ηλεκτρικό πρόβλημα που δεν κάνει τπτ η μίζα (αν αυτή είναι η περίπτωση) λέγεται ρελέ μίζας. Λογικά έχει πλημυρίσει μέσα του με νερό, έχει σκουριάζει όλο ένα συσωμάτωμα και δεν θα δουλέψει ποτέ ξανά, διότι δεν υπάρχει πια το ρελέ και ας είναι εκεί. Για να δεις αν φταίει το ρελέ, πάρε κάτι μεταλικό, και ακούμπα το να γεφυρώσουν οι δυο πόλοι του. Ακόμα και με κλειδιά εκτός μοτό, κενή να έχεις μόνο μην φύγει το μοτό μπροστά. Αν γυρίσει η μίζα, ή το ρελέ πέθανε ή η καλωδίωση μέχρι αυτό δεν του φτάνει ποτέ η εντολή απο το μπουτόν εκκίνησης. Αν δεν γυρίσει η μίζα, φταίει η μίζα η ίδια, άνοιξε μίζα, καθάρισε, καρβουνάκια κ.ο.κ. Προσοχή, αυτά όλα αν γυρίζει ή δεν κάνει τπτ απολύτως. Αν γυρίζει με πολύ κόπο ή απλά δίνει δύναμη αλλά το μοτέρ δεν γυρνάει, κάτι εμποδίζει το μοτέρ να γυρίσει, και εκεί είναι άλλη περίπτωση. Δες και κρίνε. To γνωριζα ηδη οτι το ρελε ειναι νεκρο γι' αυτο και αγοραστηκε νεο aftermarket. Ετσι και αλλιως το κοστος του ειναι ελαχιστο και η αντικατασταση ευκολη, οποτε δεν ειχε νοημα να μεινει το παλιο που ηταν ηδη ταλαιπωρημενο. Επισης για αυτο που λες με το γεφυρωμα τα παιδια μου ειπαν το εξης σκηνικο: εβγαλαν το ρελε απο την αλλη VFR που ειχε ο ενας εκ των παιδιων της λεσχης, το εβαλαν πανω στη δικη μου ομως παροτι ειχε μπαταρια και λοιπα, η μιζα δεν εκανε τιποτα απολυτως. Τελικα βγαζοντας το ρελε κατα λαθος ακουμπησαν τους πολους γεφυρωνοντας τους και η μιζα γυρισε αμεσως το μοτερ κανονικα. Αν δεν τους ειχε προλαβει η οδικη βοηθεια το επομενο βημα ηταν να ανοιξουν τη κλειδαρια και να αρχισουν να ελεγχουν καλωδιωσεις. Θα παρω ενα καλο πολυμετρο και θα πιασω δουλεια οταν με το καλο... Σε συνεχεια της προσπαθειας των ιρλανδων, δηλωνω δημοσια προθυμος να βοηθησω με γνωσεις/εργαλεια κλπ για την αποκατασταση της μοτας σου Νικολα, αν επιλεξεις να μην την πας σε συνεργειο. Γιωργη μου να 'σαι καλα για τη προσφορα! Θα χαρω πολυ να βρεθουμε εστω και για τη παρεα και να μαστορεψουμε παρεα τη μηχανη. Μετά απο αυτό που είδα να κάμεις στο 650, δεν σε φοβάμαι .... :) Τα σεβη μου αδερφε! Απίστευτη περιπέτεια! Συγκλονιστική περιγραφή! Νίκο θαυμάζω την ψυχραιμία σου, την αποφασιστικότητα σου και την επιμονή σου σε όλη την εξέλιξη της ιστορίας, κάτι καθοριστικό για την καλή εξέλιξη του συμβάντος. Μακάρι να ξαναφτιάξεις το μηχανάκι σου, ή να πάρεις ένα καινούργιο Ολα για καποιο λογο γινονται φιλε Nikman Η μηχανη θα φτιαχτει γιατι το να παρω ενα καινουργιο πολυ απλα δεν παιζει σαν σεναριο ακομα και αν υπηρχε. Η Αυρα ειναι αναντικαταστατη! 6 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mi_ka 2.388 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2014 Χαμπάρι δεν είχα πάρει για το όλο σκηνικό!!! Εύχομαι πραγματικα να την παραλάβεις καλύτερη απο οτι ήταν! Οσο για τους Ιρλανδούς, ό,τι και αν πει κανείς ειναι λιγο... +1 Ο δρομος ειναι μακρυς ακομα για τη καλη μου αλλα το σημαντικο ειναι οτι θα ειναι και παλι κοντα μου... Θα σου πω αυτό που η πολύπαθη συμβία μου επαναλαμβάνει στα διάφορα στραβά που κατά καιρούς συμβαίνουν: "Κάθε εμπόδιο για καλό". Σκέψου ότι αν συνέχιζε το ταξίδι μπορεί κάτι πολύ χειρότερο να σας περίμενε παρακάτω και του διεφύγατε με κάτι λιγότερο κακό. Ποτέ δεν ξέρεις. Εύχομαι ο δρόμος της επιστροφής της εύηχης κυρίας να αποδειχθεί πολύ μικρότερος από όσο υπολογίζεις. Σε συνεχεια της προσπαθειας των ιρλανδων, δηλωνω δημοσια προθυμος να βοηθησω με γνωσεις/εργαλεια κλπ για την αποκατασταση της μοτας σου Νικολα, αν επιλεξεις να μην την πας σε συνεργειο. Αυτά είναι τα ωραία που χαίρομαι να ακούω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctoras9 1.755 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2014 Ολα για καποιο λογο γινονται φιλε Nikman Η μηχανη θα φτιαχτει γιατι το να παρω ενα καινουργιο πολυ απλα δεν παιζει σαν σεναριο ακομα και αν υπηρχε. Η Αυρα ειναι αναντικαταστατη! επι παραδείγματι, αγαπήστε τα μηχανάκια σας μη τα ξεπουλάτε 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
thunderosaurus 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2014 Δεν έχω λόγια... Το μόνο που μου περνάει απ' το μυαλό είναι ότι καμιά φορά αξίζει να περάσουμε μια δύσκολη στιγμή για να έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε μια τέτοια εμπειρία και να γνωρίσουμε τέτοιους ανθρώπους. Δεν σε ζηλεύω που σου έτυχε η αναποδιά σε ζηλεύω όμως για όλα τα υπόλοιπα. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ταξιδευτής 6.947 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2014 επι παραδείγματι, αγαπήστε τα μηχανάκια σας μη τα ξεπουλάτε H πιο ομορφη ατακα που εχω διαβασει εδω και καιρο! :) Οταν αγαπας κατι δινεσαι και δενεσαι. Δεν λεω οτι δεν θα ηθελα να εχω αλλες μηχανες. Μου αρεσουν ενα σωρο μοντελα, ομως απ' την αλλη δεν μου παει η καρδια να αποχωριστω την καλη μου Αυρα σε καμια περιπτωση... Ετσι σκεφτομαι οτι καποια μερα θα τη βαλω στο σαλονι μου και θα εχω αλλες για ταξιδακια. :) Ενημερωση: Μιλησα χθες με την ασφαλιστικη μου και με ενημερωσαν οτι η μηχανη ειναι καθ' οδον αλλα θα πρεπει να την περιμενω προς τα τελη του μηνα. Μου φανηκε περιεργο να κανει τοσο καιρο ομως οπως μου εξηγησαν η μηχανη ειναι φορτωμενη σε αυτοκινηταμαξα που εχει συγκεκριμενα δρομολογια και φορτοεκφορτωνει σε διαφορες χωρες/περιοχες εξ' ου και η καθυστερηση. Μπορω να παραπονεθω ομως οταν η ολη διαδικασια ειναι δωρεαν; ;) Ερωτηση: εχει κανενας καποιο παλιο αναβατοριο η καποια ιδεα για να μπορεσω να ανεβασω τη μηχανη 30-40 ποντους ωστε να δουλευω λιγο πιο ανθρωπινα; 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2014 Αδερφέ μου έχεις πμ. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ταξιδευτής 6.947 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 Οι ταχυτητες εμπαιναν σχεδον καρφωτες στο ταλαιπωρημενο σασμαν του BMW καθως πεταγε πανω απο τις λακουβες της Αμφιθεας και αναμεσα στα μποτιλιαρισμενα κουτια που συνωστιζονταν για μια θεση στον ηλιο της παραλιακης. Το τηλεφωνημα που ειχε ερθει πριν μερικα λεπτα στο γραφειο ηταν αρκετο για να βαλει φωτια στα ποδια. - Ο κ. Νικος; - Ο ιδιος. - Απο την οδικη βοηθεια ειμαστε. Επιβεβαιωστε τη διευθυνση σας παρακαλω γιατι εχουμε μια κοκκινη Honda μοτοσυκλετα να σας παραδωσουμε. - Σε 5 λεπτα ειμαι εκει. Ετρεχα σαν τρελος και το μυαλο ετρεχε ακομα πιο γρηγορα. Σκεφτομουν ολα οσα εγιναν που τωρα μου φαινονταν να ειναι χιλια χρονια πριν, ενας κακος εφιαλτης που ειδες ενα βραδυ πριν χρονια και για καποιο λογο ειχε ξαναρθει στο μυαλο για κλασματα δευτερολεπτου προτου τον παραχωσεις παλι στις σκοτεινες γωνιες απ' οπου ειχε ξετρυπωσει. Θα ξανασυναντουσα την καλη μου συντροφο, μια υπεροχη ταξιδιαρα μοτοσυκλετα που με ειχε παει στις ακρες της ηπειρου και που δεν ξανακαβαλησα ποτε απο εκεινο το μοιραιο πρωινο στο Cork οπου κλαπηκε. Τι θα συναντουσα; Τι θα ειχαν κανει αραγε τα παιδια που την ειχαν πιασει στα χερια τους και παλευαν να την μαζεψουν ολο αυτο το καιρο; Αλλα πανω απ' ολα τι να ειχε τραβηξει αραγε 20 μερες τωρα στο δρομο; Σκεφτηκα τις ιστοριες που θα μπορουσε να μου πει αν ειχε φωνη. Ειχε ξεκινησει με μια οδικη που την ειχε παει σε ενα λιμανι στην Ιρλανδια για να παρει το καραβι για Γαλλια. Απο εκει αλλοι την φορτωναν και ξεφορτωναν σε φορτηγα και πλατφορμες καθε τρεις και λιγο. Ποσα χερια την επιασαν; Ποσοι την κουμανταρησαν και την εσπρωξαν σε πλοια και φορτηγα για να ειναι τωρα τελικα εδω; Ειναι παραξενο συναισθημα να ξερεις οτι η μηχανη σου ειχε κανει ενα σωρο χιλιομετρα και ειχε περασει διαφορες περιπετειες χωρις εσενα στη σελα. Ηταν κατι που εκανε τη μηχανη που τοσα χρονια θεωρουσα δικη μου να μου μοιαζει λιγο... ξενη. Σαν ενα δικο σου ανθρωπο που ενα πρωι σηκωνεται και φευγει για ενα ταξιδι διακοπων χωρις εσενα και επιστρεφει ενα μηνα μετα με εμπειριες και ιστοριες που αδυνατει να μοιραστει μαζι σου. Η Αυρα ειχε παψει να ειναι ενα αψυχο αντικειμενο -ειχε αποκτησει πλεον δικη της ταυτοτητα, δικη μου αλλα και οχι ακριβως πια, και εγω ενοιωθα αμηχανος μπροστα σ' αυτες τις νεες διαστασεις που ειχε αποκτησει. Τι θα εβλεπα; Δεν χρειαστηκε να περιμενω για την απαντηση. Στριβοντας στο στενο της γειτονιας ειδα το χαρακτηριστικο κιτρινο φορτηγο φορτωμενο με μια μεγαλη κοκκινη μοτοσυκλετα να ανεβαινει βιαστικα για το σπιτι μου. "Να την!" Ακολουθησα με φουρια το φορτηγο και σε χρονο μηδεν ειχα κανει τις συνεννοησεις με τον οδηγο για να την κατεβασουμε. Ανεβηκα πανω και την επιασα στα χερια μου. Δεν ξερω αν μπορω να περιγραψω τα συναισθηματα που συγκρουονταν το ενα με το αλλο σωρηδον σαν τα αμαξακια στο λουνα-παρκ. Ανακουφιση που ηταν επιτελους εδω αλλα και τεραστια λυπη για ολες αυτες τις πληγες... Οτιδηποτε δεν ηταν ανοξειδωτο η αλουμινιο ειναι σκουριασμενο. Λαμακια και βιδακια στα πιο χαζα η ανυποπτα σημεια ηταν σχεδον καφε απο το νερο και τον καιρο που η μηχανη ειχε μεινει χωρις φροντιδα. Το μουτρο σπασμενο, ζελατινα και καθρεφτες ανυπαρκτοι, οι τρυπες στα πλαστικα ακομα να χασκουν ανοιχτες μαζι με ενα τεραστιο γιατι, κομμενα καλωδια βιαστικα μπαλωμενα, γρατζουνιες παντου. Στη καρινα, στα fairings, στις βαλιτσες και αυτα ειναι μονο τα επιφανειακα... Γιατι, κατω απ' την επιφανεια με περιμενει πολυ δουλεια προτου η μηχανη μπορεσει να λειτουργησει ξανα, ποσο μαλλον να επανελθει στην αρχικη της κατασταση. Τεραστια χαρα που εβρισκα ξανα την παλια αγαπημενη λοιπον αλλα και πονος για την καταντια... Ομως αν ηταν κατι που δεν υπολογισαν αυτα τα καλοπαιδα που εκεινο το βραδυ αποφασισαν να κανουν τη πλακα τους και πηραν μια αχρηστη γι' αυτους αλλα απολυτα πολυτιμη για εμενα μηχανη ηταν το εξης: αυτη η κοκκινη μοτοσυκλετα δεν ειναι απλα ενα τσουρμο πλαστικα και σιδερα, αλλα συναισθηματα, αναμνησεις και απροσμετρητο παθος. Και οταν εχεις τετοια υλικα μπορεις να κανεις τα παντα. 30 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 Και όμως αδερφέ μου ακόμα και έτσι γυαλίζει και στέκεται περήφανα, δεν το βάζει κάτω και της αξίζει η περιποίηση που θα ακολουθήσει ! Καλώς τη δέχτηκες πίσω ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 να τους κοπουν τα χερια που καταντησαν ετσι την μηχανη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nikolas72 116 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 Φίλε καλως τη δέχτηκες πίσω τη μηχανή σου! Για σένα κ γι αυτή λοιπόν... http://www.youtube.com/watch?v=RYNOliGtJUs 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 Καλως τα δεχτηκες Νικολα. Ειμαι σιγουρος πως σε ελαχιστο διαστημα θα την δουμε αρτιμελη στους δρομους. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 Καλώς την δέχτηκες πίσω, Νικόλα. Χρήσιμο = λύσε τη σέλα + βγάλε τα καρφιά που κρατανε την ταπετσαρία = να στεγνώσει το αφρολέξ της, διότι ΗΔΗ σαπίζει. Αν εχει σκιστεί η ταπετσαρία, θα χρειαστει αλλαγή. Αν όχι, τότε εύκολα με ενα καρφωτικό και καρφιά 6mm, ξαναμπαινει το παλιό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 Καλώς τη δέχτηκες. Θα έχεις άπλετο χρόνο πλέον να την ξαναφτιάξεις όπως ήταν και καλύτερη.... ευτυχώς χειμωνιάζει. Αυτό που θαυμάζω εγώ (και κρυφοζηλεύω) είναι η συγγραφική σου πένα ρε φίλε. Δε χορταίνω να διαβάζω τα κείμενά σου. Δε βλέπω καμμία διαφορά απ' τα μυθιστορήματα επώνυμων λόγιων. Ποιό στοιχείο είναι αυτό που τα κάνει μυθιστορήματα ολκής? Μα το γεγονός ότι με το διάβασμα κάθε γραμμής, κάθε φράσης, νομίζεις ότι το ζεις. Φτιάχνεις στο μυαλό σου τις εικόνες όσων διαβάζεις. Όλα παίρνουν σάρκα και οστά. Respect. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Lachaniaris 2.272 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 Επαναπατριστήκαμε... τώρα δουλειά!!! Όχι τίποτα άλλο, περιμένουν χιλιάδες χιλιόμετρα ασφάλτου να περάσει από πάνω τους... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FZMAN 1.693 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 Καλώς τη δέχθηκες πίσω Νικόλα. Είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα είναι ξανά ετοιμοπόλεμη στους δρόμους. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xristina_07 158 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 Πωω, φοβερή ιστορία! Δεν έχω λόγια.. Καλώς ήρθε λοιπόν και με το καλό να ξανακάνετε άπειρα χλμ παρέα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctoras9 1.755 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2014 δε ξέρω πόσο θα σου πάρει για να είναι ξανα πίσω στους δρόμους, για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι οτι δεν πρόκειται να αφήσεις πιθαμή ανεξερεύνητη και ανεπιθεώρητη..!! ελπίζω να μπορέσεις να μας μεταφέρεις την "σχεδόν ανακατασκευή" που έχεις στα σκαριά...! ελπίζω και εύχομαι να απαιτηθούν τα ελάχιστα για την επάνοδο της!! Όταν τελειώσει και αυτό, θα είσαι βέβαιος οτι αυτή η μοτοσυκλέτα μπορεί τριπλάσια χιλιόμετρα σε σχέση με αυτα που έχει κάνει μέχρι πρότινος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2014 Νικολα οτι ειπαμε ισχυει. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ταξιδευτής 6.947 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2014 Χθες ηταν μια πολυ εντονη μερα. Ηταν η πρωτη μερα που επιασα ουσιαστικα την μηχανη στα χερια μου για να δω τι εχει και τι ΔΕΝ εχει... Η μηχανη ηρθε την προηγουμενη βδομαδα στο σπιτι ομως προτου κανω οτιδηποτε επρεπε να φτιαξω το χωρο που θα τη φιλοξενησει και θα εκτελεσει χρεη ...συνεργειου. Καθαρισα τον παγκο, τακτοποιησα τα εργαλεια, αγορασα ενα καλο πολυμετρο, εριξα φασινα, απλωσα πλαστικο στο πατωμα και το πιο σημαντικο απ' ολα: αγορασα δυο προβολεις και τους εβαλα στο τοιχο για να μπορω να εχω φως οταν θα δουλευω. Βλεπετε η υπογα ειναι σκοτεινη και αν περιμενα να κανω δουλεια με τη τελευταια λαμπιτσα οροφης που δεν εχει καει ακομα τα ματια μου θα καταντουσαν σαν της κουκουβαγιας! Mε το χωρο τακτοποιημενο ηταν ωρα να ξεκινησω, ομως δεν ημουν μονος. Σημερα ειχα εναν εξαιρετικο ασσο στο μανικι: την παρουσια και πολυτιμη βοηθεια ενος καλου φιλου που προτιμα να παραμεινει ανωνυμος και που εχοντας ηδη μελετησει το ζητημα ηξερε ακριβως που και τι να κοιταξει για να κανουμε τα πρωτα ουσιαστικα βηματα. Οι Ιρλανδοι ειχαν κανει μια βασικη προεργασια αδειαζοντας το μοτερ απο τα νερα, αλλαζοντας φιλτρα και πασης φυσεως υγρα και λαδια, αντικατεστησαν (?) τα καρμπυρατερ (αφου πανω στη προσπαθεια να τα καθαρισουν μια μεμβρανη αποδημισε εις Κυριον Σοιχιρο και το κοστος αλλαγης της ηταν πανακριβο) ομως μεχρι εκει. Δεν ειχαν καταφερει να τη βαλουν μπροστα, δεν ειχαν φτιαξει κατι απο τα σπασμενα τμηματα, δεν ειχαν καθαρισει κατι απο σκουριες και λοιπα. Προφανως λογω του περιορισμενου ελευθερου χρονου που ειχαν αλλα και υποθετωντας οτι η οδικη βοηθεια θα αργησει να παρει τη μηχανη ειχαν αποφασισει να την κανουν ενα μακροχρονιο project, ομως η οδικη τους ξαφνιασε και πηρε τη μηχανη προτου προλαβουν να κανουν περισσοτερα. Το τελευταιο που ειχαν κανει ηταν να αλλαξουν το ρελε της μιζας που ηταν εμφανως κακοποιημενο απο τα ρευματα οταν η μηχανη επεσε μεσα στο νερο ομως οπως ειχαν γραψει δεν υπηρχε καμια αντιδραση. Τελικα τυχαια καθως εβγαζαν το ρελε βραχυκυκλωσαν τα καλωδια και το μοτερ γυρισε εστω και απροθυμα ομως μεχρι εκει καταφεραν να φτασουν. Ξεκινησαμε λοιπον ξεροντας οτι το ρελε ειναι καμμενο και οτι μοτερ γυριζει αν βραχυκυκλωσεις τα καλωδια αλλα ολα τα υπολοιπα παρεμεναν ενα μεγαλο ερωτηματικο. Υπαρχει ρευμα στη μηχανη συνδεοντας μια μπαταρια; Πχ Οι ενδειξεις στο καντραν λειτουργουν; Οι διακοπτες; Το μπουτον της μιζας κανει τιποτα; Οι ασφαλειες ειναι καμμενες; Ο φιλος ειχε ερθει με πολυ αγριες διαθεσεις: Επαγγελματικο πολυμετρο, διοδους, testers, εργαλειοθηκη με καθε λογης εργαλειο, εκτυπωσεις των ηλεκτρολογικων της μηχανης απο το σερβις manual της Honda και μια τεραστια μπαταρια της Odyssey. Βγαλαμε τα πλαστικα και πιασαμε δουλεια. Ηταν η πρωτη φορα που δουλευα επιτελους πανω στη μηχανη και μπορουσα να δω τι ειχε συμβει ακριβως. Οι κοπανοι που την ειχαν κλεψει τελικα ειχαν αφιερωσει περισσοτερο χρονο και κοπο απ' οτι υπεθετα προσπαθωντας να τη βαλουν μπροστα. Βασικα ειχαν επικεντρωσει τις προσπαθειες τους στη κεντρικη κλειδαρια. Αρχικα εσπασαν τον πειρο για να ξεκλειδωσουν το τιμονι, οταν ομως προσπαθησαν να ξεβιδωσουν τη κλειδαρια για να γυρισουν τη μιζα ανακαλυψαν οτι η κλειδαρια ηταν βιδωμενη με βιδες ασφαλειας χωρις κεφαλες. Ο μονος τροπος να τις βγαλει καποιος θα ηταν να εχει προχειρο εναν ...τορνο η κατι αναλογο! Παρολαυτα εκαναν μια φιλοτιμη προσπαθεια να κανουν μια πατουρα πανω στη μια βιδα προφανως ομως χωρις αποτελεσμα. Στη συνεχεια χτυπησαν τη κλειδαρια απο την αλλη πλευρα με τη γνωστη μεθοδο σφυρι και καλεμι, σπαζοντας το σωμα καθετα αλλα οχι αρκετα ωστε να ανοιξει πληρως οποτε λογικα καπου εκει αρχισαν να προσπαθουν να τη βαλουν μπροστα με τα καλωδια ...των θερμαινομενων grips! Εβγαλα το ντεποζιτο και κοιταξα μεσα. Η κλειδαρια ανοιξε με δυσκολια καθοτι γεματη ψωρα και το ντεποζιτο μεσα ηταν ενα χαλι... Αδειο μεν αλλα ακομα γεματο υγρασια και παντου μικρα στιγματα σκουριας. Οσο για τα υπολλειματα "βενζινης" μεσα; Η εικονα τα λεει ολα. (Παρεπιπτωντος μονο αυτες οι τρεις σταλες βγηκαν απο μεσα -δεν ειμαι ανθρωπος που θα αδειασει ενα ολοκληρο ντεποζιτο καρκινου στην αποχετευση) Ειχα δρομο μπροστα ομως για τωρα η αποστολη ηταν αλλη. Να πιασουμε τη δουλεια απο εκει που την ειχαν αφησει οι Ιρλανδοι. Ειχαμε μια καλη ιδεα απο που να ξεκινησουμε ομως περαν αυτου ουδεν. Βαλαμε τη μπαταρια επανω για να δινει ρευμα, ανοιξαμε το διακοπτη, ομως τα παντα ηταν νεκρωμενα. Το ρολοι στο καντραν, τα φωτα, τα φλας, οι διακοπτες και προφανως και η μιζα. Πως περιμεναν οι αλλοι να παρει μπροστα η μηχανη ετσι; Αφου δεν ειχε ρευμα πουθενα! Οι ασφαλειες ηταν ολες οκ. Ετσι ξεκινησαμε απο τη μπαταρια για να δουμε που κοβεται το ρευμα. Τελικα η διαδρομη ηταν πολυ συντομη καθως τα ρευματα σταματουσαν στο ρελε της μιζας το οποιο ηταν σε αθλια κατασταση. Αυτο ηταν κατι που ηξερα καθως οι ξενοι ειχαν δοκιμασει ενα αλλο ρελε μεν ομως ηταν απο μηχανη που λειτουργουσε και δεν μπορουσαν να μου το δωσουν, οποτε επανω ειχα ακομα το δικο μου που ηταν για πεταμα. Καπου εκει νομιζα οτι η δουλεια μας θα σταματουσε για τη μερα ομως ο φιλος ως γνωστης των ηλεκτρικων ειχε αλλες ιδεες. Εβγαλε το ρελε και το μελετησε. Συνηθως ενα ρελε ειναι μονοκομματο με 4 ποδια στο κατω μερος για να το συνδεεις το ηλεκτρικο κυκλωμα. Το συγκεκριμενο ομως ειχε δυο μερη. Η φυσα του ρελε ηταν ξεχωριστη απο το κυριως σωμα -η τουλαχιστον μπορουσε να ξεχωριστει. Η φυσα ηταν σε κατασταση αποσυνθεσης. Τα ρευματα της μπαταριας καθως αυτη πεθαινε μεσα στο ποταμι περνουν συνεχως απο το συγκεκριμενο ρελε κανοντας ηλεκτρολυση στις χαλκινες επαφες ουσιαστικα αφανιζοντας τες! Το ευτυχημα σ' αυτη την υποθεση ειναι οτι οταν οι επαφες του ρελε κοπηκαν μαζι κοπηκε το ρευμα και στην υπολοιπη μηχανη οποτε ολα τα αλλα κυκλωματα προστατευθηκαν απο την οξειδωση. Το αλλο καλο ειναι οτι τα ρελε ειναι πακτωμενα σε ρητινη οποτε -λογικα- τα κυκλωματα του θα ηταν ακομα λειτουργικα. Οποτε θεωρητικα αν μπορουσαμε να δημιουργησουμε μια νεα συνδεση για τη φυσα του ρελε τοτε ΙΣΩΣ να λειτουργουσε η μιζα. Στο μεταξυ δοκιμασαμε να γυρισουμε το μοτερ με το τροπο που ειχαν κανει οι ξενοι, βραχυκυκλωνοντας με μια μεγαλη πενσα τα καλωδια. Σπινθηρες πετουσαν παντου και οντως το μοτερ με μεγαλη δυσκολια εκανε μιση περιστροφη. Δεν εφτανε που η μιζα δεν επαιρνε ρευμα, το μοτερ δεν ηθελε να γυρισει με τιποτα. Κουμπωσαμε εκτη στο κιβωτιο και ο φιλος προσπαθησε να γυρισει τη πισω ροδα. Γυριζε με μεγαλη δυσκολια. Προβλημα #2. Βγαλαμε ολα τα μπουζι και τα κοιταξαμε. Εδειχναν σχετικα καθαρα και στεγνα, ολα πλην του κυλινδρου #3 που ηταν μουσκεμα. Κοιταξαμε μεσα στο κυλιδρο και ειδαμε μια ωραιοτατη κρεμουλα απο λαδι και νερο. Προς στιγμη σκεφτηκα να ανοιξω το μοτερ ομως ο φιλος με συγκρατησε. - Εισαι τρελος; Αν το κανεις αυτο πας σε αλλα επιπεδα. Θα βγαλεις κεφαλες, φλατζες, εκκεντροφορους και ολα τα υπολοιπα; Μετα θα εχεις ενα σωρο κοστη για να τα δεσεις ολα. Καλυτερα να γυρισουμε το μοτερ χωρις τα μπουζι για να πεταξει εξω τα πολλα και μετα οτι υπολειματα μεινουν θα καουν οταν καταφερουμε να βαλουμε μπροστα. Ηταν καλυτερη ιδεα και στη τελικη ηταν πολυ πιο διαβασμενος απο μενα μεχρι στιγμης. Φτιαξαμε τη πατεντα "φυσα" στο ρελε (η μαλλον πιο σωστα εφτιαξε τη πατεντα καθως δεν εχω ιδεα τι συνδεσε με τι) τη συνδεσαμε στη μηχανη και τη δοκιμασαμε. Για καλου κακου εγω απομακρυνθηκα λιγο απο τη μηχανη. Πατησαμε το κουμπι της μιζας και το μοτερ γυριζε ζωηρα σαν να μην ειχε συμβει ποτε τιποτα, καθαριζοντας τους κυλινδρους απο τυχον υπολλειματα νερου και μακας! Το καντραν δουλευε, το ρευμα ειχε επανελθει σε ολα τα συστηματα, λυχνιες και τα παντα ηταν μια χαρα. Και οι δυο δεν πιστευαμε τη τυχη μας. Ο φιλος ειχε ερθει προετοιμασμενος για τα χειροτερα και τελικα με μια τοσο απλη διαδικασια ειχαμε ξανα ρευμα στη μηχανη. Μετα την αναπαντεχη επιτυχια να επισκευασουμε το ρελε και να κανουμε το μοτερ να γυριζει παλι σκεφτηκαμε να το παμε ενα βημα παραπερα και να δοκιμασουμε μηπως παρει μπροστα! Καθαρισαμε τα μπουζι, τα στεγνωσαμε πληρως με θερμοπιστολο και τα δοκιμασαμε πανω στις μπουζοπιπες. Ζωηρος σπινθηρας απ' ολα! Το εγχειρημα εδειχνε ολοενα και πιο θετικο. Τωρα χρειαζομασταν καυσιμο, ομως πως θα ταιζαμε τη μηχανη για να μπει μπροστα; Αν βαζαμε παλι το ντεποζιτο επανω, με ολη αυτη τη λασπη που ειχε μεσα τα επιμελως καθαρισμενα carbs θα γινονταν κωλος σε χρονο μηδεν. Πατεντα και παλι λοιπον. Ενα χωνι με μια πλαστικη θηκη απο κολλητηρι προσαρμοσμενη στο κατω μερος του και ολο μαζι σφηνωμενο στο σωληνακι βενζινης της μηχανης... ...και φρεσκια βενζινουλα, πληρης με ολα της τα λιπαρα! Ανοιξα το διακοπτη, πατησα τη μιζα και το μοτερ αρχισε να μιζαρει δυνατα. Καμια σχεση με την υποψια μιζαρισματος που ειχαμε οταν ξεκινησαμε. Η αρχικη χαρα ομως δεν κρατησε. Η μιζα γυριζε και γυριζε ομως η μηχανη δεν εκανε τιποτα. Ουτε υποψια αναφλεξης. Γιατι ομως; Αφου ηλεκτρικα ημασταν πλεον ενταξει, τα μπουζι ηταν καθαρα, η ηλεκτρονικη εδειχνε να δουλευει αφου σπινθηρα ειχαμε... Τι εχουν τα ερμα και ψοφανε; Ανοιξαμε ενα λεκανακι για να δουμε αν ειχε κατεβασει βενζινη στα καρμπυρατερ και οντως ειχε. Ομως για περιμενε. Αυτο δεν ηταν βενζινη αλλα νερο! Πως γινοταν αυτο; Αφου αυτα ηταν τα αλλαγμενα carbs. Ακομα και τα παλια να ειχε επανω ειχαν λυθει και ειχαν καθαριστει πληρως οποτε δεν θα επρεπε να ειχαν νερο. Τελικα η απορια λυθηκε. Η αντλια βενζινης καθως και οι σωληνωσεις ειχαν νερο που οι ξενοι δεν ειχαν αφαιρεσει. Οπως κατεβασε βενζινη κατεβασε και οτι νερο ειχε μεσα γεμιζοντας τα καρμπς με νερακι του θεου. Λυσαμε τις σωληνωσεις της αντλιας και ειδαμε οτι πλεον ειχε καθαρισει απο νερα και ειχε μονο καυσιμο. Αδειασαμε τα μπωλ και ξαναμανα βγαλσιμο μπουζι, στεγνωμα, ελεγχος κλπ. Ηταν μια μικρη ταλαιπωρια και ο φιλος δεν ηταν χαρουμενος αλλα εμενα δεν με πειραζε. Εδω κοιτουσαμε να την βαλουμε και μπροστα εχοντας κανει ηδη μεσα σε μια μερα τεραστια προοδο απο εκει που ηταν εντελως νεκρη οποτε πως να με απασχολουσε ενα τετοιο μικρο προβληματακι; Προσπαθεια δευτερη λοιπον και αυτη τη φορα κινηματογραφουσα κιολας. ΑΝ επαιρνε θα ηταν η πρωτη της φορα μετα απο εναμιση μηνα και αφου ειχε διασωθει απο το πατο ενος ποταμου. Δεν ηταν και λιγο αυτο... Δεν θα σας κουρασω περισσοτερο. Η συνεχεια επι της οθονης... 31 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες