Jump to content
Ταξιδευτής

Aυτο δεν ειναι ενα ακομα ταξιδιωτικο...

Recommended Posts

O χαρτης εχει ανεβει στο site τους μαζι με ενα θεμα ευχαριστιων απο ολους μας.

Οσο για τις επισκευες εκει υπαρχει ενα θεματακι... Τα παιδια επειδη μαλλον πιστευαν οτι η ασφαλιστικη εταιρια θα κανει καιρο να μεταφερει τη μηχανη νομιζαν οτι εχουν απλετο περιθωριο χρονου. Ξεκινησαν δυνατα λυνοντας τη μηχανη, καρμπυρατερ κλπ αλλα μετα λογω του οτι μαλλον ειχαν δουλειες δεν μπορεσαν να ασχοληθουν πολυ παραπανω. Καθαρισαν τα οργανα, τις φυσες/πλεξουδες και εκαναν προσπαθεια να δοκιμασουν αν γυριζει το μοτερ/μιζα αλλα καπου εκει η ασφαλιστικη τους ενημερωσε οτι σε 2 ημερες θα ερχονταν να παρουν τη μηχανη για να ερθει Ελλαδα.

Το αποτελεσμα ηταν οτι τα παιδια δυστυχως εμειναν με τη χαρα και το καημο οτι δεν καταφεραν να κανουν οσα θα θελανε ενδεχομενως και τωρα το μπαλακι ειναι σε μενα να συνεχισω τη δουλεια που ξεκινησαν...

Ως εχει η μηχανη δεν παιρνει μπροστα, ολα τα πλαστικα θελουν φτιαξιμο, επιθεωρηση, βαψιμο, πρεπει να βρεθει το ηλεκτρικο προβλημα που δεν αφηνει τη μιζα να γυρισει, να λυθουν ολοι οι συνδεσμοι και να γρασσαριστουν, να μπουν ψυγεια και λοιπα υγρα στη θεση τους, μπουζι, ελεγχος μοτερ, ρυθμιση καρμπυρατερ... Ο δρομος ειναι μακρυς ακομα για τη καλη μου αλλα το σημαντικο ειναι οτι θα ειναι και παλι κοντα μου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το ηλεκτρικό πρόβλημα που δεν κάνει τπτ η μίζα (αν αυτή είναι η περίπτωση) λέγεται ρελέ μίζας. Λογικά έχει πλημυρίσει μέσα του με νερό, έχει σκουριάζει όλο ένα συσωμάτωμα και δεν θα δουλέψει ποτέ ξανά, διότι δεν υπάρχει πια το ρελέ και ας είναι εκεί.

Για να δεις αν φταίει το ρελέ, πάρε κάτι μεταλικό, και ακούμπα το να γεφυρώσουν οι δυο πόλοι του. Ακόμα και με κλειδιά εκτός μοτό, κενή να έχεις μόνο μην φύγει το μοτό μπροστά.

Αν γυρίσει η μίζα, ή το ρελέ πέθανε ή η καλωδίωση μέχρι αυτό δεν του φτάνει ποτέ η εντολή απο το μπουτόν εκκίνησης.

Αν δεν γυρίσει η μίζα, φταίει η μίζα η ίδια, άνοιξε μίζα, καθάρισε, καρβουνάκια κ.ο.κ.

Προσοχή, αυτά όλα αν γυρίζει ή δεν κάνει τπτ απολύτως. Αν γυρίζει με πολύ κόπο ή απλά δίνει δύναμη αλλά το μοτέρ δεν γυρνάει, κάτι εμποδίζει το μοτέρ να γυρίσει, και εκεί είναι άλλη περίπτωση. Δες και κρίνε.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε συνεχεια της προσπαθειας των ιρλανδων, δηλωνω δημοσια προθυμος να βοηθησω με γνωσεις/εργαλεια κλπ για την αποκατασταση της μοτας σου Νικολα, αν επιλεξεις να μην την πας σε συνεργειο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
O χαρτης εχει ανεβει στο site τους μαζι με ενα θεμα ευχαριστιων απο ολους μας.

Οσο για τις επισκευες εκει υπαρχει ενα θεματακι... Τα παιδια επειδη μαλλον πιστευαν οτι η ασφαλιστικη εταιρια θα κανει καιρο να μεταφερει τη μηχανη νομιζαν οτι εχουν απλετο περιθωριο χρονου. Ξεκινησαν δυνατα λυνοντας τη μηχανη, καρμπυρατερ κλπ αλλα μετα λογω του οτι μαλλον ειχαν δουλειες δεν μπορεσαν να ασχοληθουν πολυ παραπανω. Καθαρισαν τα οργανα, τις φυσες/πλεξουδες και εκαναν προσπαθεια να δοκιμασουν αν γυριζει το μοτερ/μιζα αλλα καπου εκει η ασφαλιστικη τους ενημερωσε οτι σε 2 ημερες θα ερχονταν να παρουν τη μηχανη για να ερθει Ελλαδα.

Το αποτελεσμα ηταν οτι τα παιδια δυστυχως εμειναν με τη χαρα και το καημο οτι δεν καταφεραν να κανουν οσα θα θελανε ενδεχομενως και τωρα το μπαλακι ειναι σε μενα να συνεχισω τη δουλεια που ξεκινησαν...

Ως εχει η μηχανη δεν παιρνει μπροστα, ολα τα πλαστικα θελουν φτιαξιμο, επιθεωρηση, βαψιμο, πρεπει να βρεθει το ηλεκτρικο προβλημα που δεν αφηνει τη μιζα να γυρισει, να λυθουν ολοι οι συνδεσμοι και να γρασσαριστουν, να μπουν ψυγεια και λοιπα υγρα στη θεση τους, μπουζι, ελεγχος μοτερ, ρυθμιση καρμπυρατερ... Ο δρομος ειναι μακρυς ακομα για τη καλη μου αλλα το σημαντικο ειναι οτι θα ειναι και παλι κοντα μου...

Μετά απο αυτό που είδα να κάμεις στο 650, δεν σε φοβάμαι ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απίστευτη περιπέτεια! Συγκλονιστική περιγραφή!

Νίκο θαυμάζω την ψυχραιμία σου, την αποφασιστικότητα σου και την επιμονή σου σε όλη την εξέλιξη της ιστορίας, κάτι καθοριστικό για την καλή εξέλιξη του συμβάντος.

Μακάρι να ξαναφτιάξεις το μηχανάκι σου, ή να πάρεις ένα καινούργιο :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ηλεκτρικό πρόβλημα που δεν κάνει τπτ η μίζα (αν αυτή είναι η περίπτωση) λέγεται ρελέ μίζας. Λογικά έχει πλημυρίσει μέσα του με νερό, έχει σκουριάζει όλο ένα συσωμάτωμα και δεν θα δουλέψει ποτέ ξανά, διότι δεν υπάρχει πια το ρελέ και ας είναι εκεί.

Για να δεις αν φταίει το ρελέ, πάρε κάτι μεταλικό, και ακούμπα το να γεφυρώσουν οι δυο πόλοι του. Ακόμα και με κλειδιά εκτός μοτό, κενή να έχεις μόνο μην φύγει το μοτό μπροστά.

Αν γυρίσει η μίζα, ή το ρελέ πέθανε ή η καλωδίωση μέχρι αυτό δεν του φτάνει ποτέ η εντολή απο το μπουτόν εκκίνησης.

Αν δεν γυρίσει η μίζα, φταίει η μίζα η ίδια, άνοιξε μίζα, καθάρισε, καρβουνάκια κ.ο.κ.

Προσοχή, αυτά όλα αν γυρίζει ή δεν κάνει τπτ απολύτως. Αν γυρίζει με πολύ κόπο ή απλά δίνει δύναμη αλλά το μοτέρ δεν γυρνάει, κάτι εμποδίζει το μοτέρ να γυρίσει, και εκεί είναι άλλη περίπτωση. Δες και κρίνε.

To γνωριζα ηδη οτι το ρελε ειναι νεκρο γι' αυτο και αγοραστηκε νεο aftermarket. Ετσι και αλλιως το κοστος του ειναι ελαχιστο και η αντικατασταση ευκολη, οποτε δεν ειχε νοημα να μεινει το παλιο που ηταν ηδη ταλαιπωρημενο.

Επισης για αυτο που λες με το γεφυρωμα τα παιδια μου ειπαν το εξης σκηνικο: εβγαλαν το ρελε απο την αλλη VFR που ειχε ο ενας εκ των παιδιων της λεσχης, το εβαλαν πανω στη δικη μου ομως παροτι ειχε μπαταρια και λοιπα, η μιζα δεν εκανε τιποτα απολυτως.

Τελικα βγαζοντας το ρελε κατα λαθος ακουμπησαν τους πολους γεφυρωνοντας τους και η μιζα γυρισε αμεσως το μοτερ κανονικα.

Αν δεν τους ειχε προλαβει η οδικη βοηθεια το επομενο βημα ηταν να ανοιξουν τη κλειδαρια και να αρχισουν να ελεγχουν καλωδιωσεις.

Θα παρω ενα καλο πολυμετρο και θα πιασω δουλεια οταν με το καλο...

Σε συνεχεια της προσπαθειας των ιρλανδων, δηλωνω δημοσια προθυμος να βοηθησω με γνωσεις/εργαλεια κλπ για την αποκατασταση της μοτας σου Νικολα, αν επιλεξεις να μην την πας σε συνεργειο.

Γιωργη μου να 'σαι καλα για τη προσφορα! Θα χαρω πολυ να βρεθουμε εστω και για τη παρεα και να μαστορεψουμε παρεα τη μηχανη.

Μετά απο αυτό που είδα να κάμεις στο 650, δεν σε φοβάμαι ....

:) Τα σεβη μου αδερφε!

Απίστευτη περιπέτεια! Συγκλονιστική περιγραφή!

Νίκο θαυμάζω την ψυχραιμία σου, την αποφασιστικότητα σου και την επιμονή σου σε όλη την εξέλιξη της ιστορίας, κάτι καθοριστικό για την καλή εξέλιξη του συμβάντος.

Μακάρι να ξαναφτιάξεις το μηχανάκι σου, ή να πάρεις ένα καινούργιο

Ολα για καποιο λογο γινονται φιλε Nikman

Η μηχανη θα φτιαχτει γιατι το να παρω ενα καινουργιο πολυ απλα δεν παιζει σαν σεναριο ακομα και αν υπηρχε. Η Αυρα ειναι αναντικαταστατη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χαμπάρι δεν είχα πάρει για το όλο σκηνικό!!! Εύχομαι πραγματικα να την παραλάβεις καλύτερη απο οτι ήταν!

Οσο για τους Ιρλανδούς, ό,τι και αν πει κανείς ειναι λιγο...

+1 :shock:

Ο δρομος ειναι μακρυς ακομα για τη καλη μου αλλα το σημαντικο ειναι οτι θα ειναι και παλι κοντα μου...

Θα σου πω αυτό που η πολύπαθη συμβία μου επαναλαμβάνει στα διάφορα στραβά που κατά καιρούς συμβαίνουν: "Κάθε εμπόδιο για καλό". Σκέψου ότι αν συνέχιζε το ταξίδι μπορεί κάτι πολύ χειρότερο να σας περίμενε παρακάτω και του διεφύγατε με κάτι λιγότερο κακό. Ποτέ δεν ξέρεις.

Εύχομαι ο δρόμος της επιστροφής της εύηχης κυρίας να αποδειχθεί πολύ μικρότερος από όσο υπολογίζεις.

:_hi:

Αυτά είναι τα ωραία που χαίρομαι να ακούω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολα για καποιο λογο γινονται φιλε Nikman

Η μηχανη θα φτιαχτει γιατι το να παρω ενα καινουργιο πολυ απλα δεν παιζει σαν σεναριο ακομα και αν υπηρχε. Η Αυρα ειναι αναντικαταστατη!

:respekt::worthy:

:punk:

επι παραδείγματι, αγαπήστε τα μηχανάκια σας μη τα ξεπουλάτε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν έχω λόγια... Το μόνο που μου περνάει απ' το μυαλό είναι ότι καμιά φορά αξίζει να περάσουμε μια δύσκολη στιγμή για να έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε μια τέτοια εμπειρία και να γνωρίσουμε τέτοιους ανθρώπους. Δεν σε ζηλεύω που σου έτυχε η αναποδιά σε ζηλεύω όμως για όλα τα υπόλοιπα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επι παραδείγματι, αγαπήστε τα μηχανάκια σας μη τα ξεπουλάτε

H πιο ομορφη ατακα που εχω διαβασει εδω και καιρο! :)

Οταν αγαπας κατι δινεσαι και δενεσαι. Δεν λεω οτι δεν θα ηθελα να εχω αλλες μηχανες. Μου αρεσουν ενα σωρο μοντελα, ομως απ' την αλλη δεν μου παει η καρδια να αποχωριστω την καλη μου Αυρα σε καμια περιπτωση... Ετσι σκεφτομαι οτι καποια μερα θα τη βαλω στο σαλονι μου και θα εχω αλλες για ταξιδακια. :)

Ενημερωση: Μιλησα χθες με την ασφαλιστικη μου και με ενημερωσαν οτι η μηχανη ειναι καθ' οδον αλλα θα πρεπει να την περιμενω προς τα τελη του μηνα.

Μου φανηκε περιεργο να κανει τοσο καιρο ομως οπως μου εξηγησαν η μηχανη ειναι φορτωμενη σε αυτοκινηταμαξα που εχει συγκεκριμενα δρομολογια και φορτοεκφορτωνει σε διαφορες χωρες/περιοχες εξ' ου και η καθυστερηση. Μπορω να παραπονεθω ομως οταν η ολη διαδικασια ειναι δωρεαν; ;)

Ερωτηση: εχει κανενας καποιο παλιο αναβατοριο η καποια ιδεα για να μπορεσω να ανεβασω τη μηχανη 30-40 ποντους ωστε να δουλευω λιγο πιο ανθρωπινα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και όμως αδερφέ μου ακόμα και έτσι γυαλίζει και στέκεται περήφανα, δεν το βάζει κάτω και της αξίζει η περιποίηση που θα ακολουθήσει ! :winking:

Καλώς τη δέχτηκες πίσω ! :thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε καλως τη δέχτηκες πίσω τη μηχανή σου!

Για σένα κ γι αυτή λοιπόν...

http://www.youtube.com/watch?v=RYNOliGtJUs

:rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλως τα δεχτηκες Νικολα. Ειμαι σιγουρος πως σε ελαχιστο διαστημα θα την δουμε αρτιμελη στους δρομους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλώς την δέχτηκες πίσω, Νικόλα.

Χρήσιμο = λύσε τη σέλα + βγάλε τα καρφιά που κρατανε την ταπετσαρία = να στεγνώσει το αφρολέξ της, διότι ΗΔΗ σαπίζει.

Αν εχει σκιστεί η ταπετσαρία, θα χρειαστει αλλαγή.

Αν όχι, τότε εύκολα με ενα καρφωτικό και καρφιά 6mm, ξαναμπαινει το παλιό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλώς τη δέχτηκες. :thumbsup1:

Θα έχεις άπλετο χρόνο πλέον να την ξαναφτιάξεις όπως ήταν και καλύτερη.... ευτυχώς χειμωνιάζει. :winking:

Αυτό που θαυμάζω εγώ (και κρυφοζηλεύω) είναι η συγγραφική σου πένα ρε φίλε. :worthy:

Δε χορταίνω να διαβάζω τα κείμενά σου. Δε βλέπω καμμία διαφορά απ' τα μυθιστορήματα επώνυμων λόγιων.

Ποιό στοιχείο είναι αυτό που τα κάνει μυθιστορήματα ολκής? Μα το γεγονός ότι με το διάβασμα κάθε γραμμής, κάθε φράσης, νομίζεις ότι το ζεις. Φτιάχνεις στο μυαλό σου τις εικόνες όσων διαβάζεις. Όλα παίρνουν σάρκα και οστά.

Respect. :respekt:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επαναπατριστήκαμε... τώρα δουλειά!!!

Όχι τίποτα άλλο, περιμένουν χιλιάδες χιλιόμετρα ασφάλτου να περάσει από πάνω τους...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλώς τη δέχθηκες πίσω Νικόλα.

Είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα είναι ξανά ετοιμοπόλεμη στους δρόμους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πωω, φοβερή ιστορία!

Δεν έχω λόγια..

Καλώς ήρθε λοιπόν και με το καλό να ξανακάνετε άπειρα χλμ παρέα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δε ξέρω πόσο θα σου πάρει για να είναι ξανα πίσω στους δρόμους, για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι οτι δεν πρόκειται να αφήσεις πιθαμή ανεξερεύνητη και ανεπιθεώρητη..!! ελπίζω να μπορέσεις να μας μεταφέρεις την "σχεδόν ανακατασκευή" που έχεις στα σκαριά...!

ελπίζω και εύχομαι να απαιτηθούν τα ελάχιστα για την επάνοδο της!!

Όταν τελειώσει και αυτό, θα είσαι βέβαιος οτι αυτή η μοτοσυκλέτα μπορεί τριπλάσια χιλιόμετρα σε σχέση με αυτα που έχει κάνει μέχρι πρότινος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα