tre 4.529 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2014 Λυπάμαι γι ' αυτό που σας έτυχε. Εύχομαι να έχει αίσιο τέλος ( όσο είναι δυνατόν ) η ιστορία και του χρόνου να πραγματοποιήσεις το ταξίδι σου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pit_hal 2.758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2014 τέτοια μαχαιριά στην καρδιά είχα πολύ καιρό να νιώσω. τον Νικόλα δυστυχώς δεν τον έχω γνωρίσει ακόμα απο κοντά αλλά τον νιώθω τόσο δικό μου άνθρωπο που καλύτερα να είχε συμβεί σε μένα αυτό και να είχα την στεναχώρια μου παρά αυτό που έγινε! ίσως ακουγεται υπερβολικό αλλά δεν είναι. Δεν έχει να κάνει με τα σίδερα αυτά όπως έχουμε ξαναπεί γίνονται ή και να μήν γίνονται εμείς να είμαστε καλά. Αλλά στον Νικόλα ρε κωλόπαιδα???άντε και στο γεροδιάβολο στην τελική τέτοιους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ δεν τους πειράζουμε ρε. οποιος έχει την τύχει να διαβάσει τα γραπτά του ή να μιλήσει μαζί του καταλαβαίνει τι θέλω να πώ. Νίκο θα στο πώ στεγνά για την μηχανή δεν με νοιάζει τόσο όσο το να μήν σου αφήσει σημάδι στην ψυχή και να μήν σου στέρησε χρόνια απο την ζωή σου αυτή η πίκρα. γιατί είναι μερικές πίκρες που λές και αδειάζουν δηλητήριο μέσα μας ένα πράγμα. Εύχομαι τα καλύτερα. 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
agamoi-thytai 155 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2014 Όχι ρε, δεν υπάρχει αυτό. Νίκο, δεν έχω λόγια... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterpan 1.734 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2014 Σοκ!!! Δεν νομιζω οτι μπορουσα να φανταστω κατι τετοιο απο τον τιτλο. Ευχομαι 100% αποκατασταση των υλικων το συ τομοτερο ετσι ωστε να σβησει και η ταραχη που πηρες. Απειρο σεβασμο επισης στους Ιρλανδους για την αντιμετωπιση του προβληματος σου και την βοηθεια που παρεχουν. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2014 τέτοια μαχαιριά στην καρδιά είχα πολύ καιρό να νιώσω. τον Νικόλα δυστυχώς δεν τον έχω γνωρίσει ακόμα απο κοντά αλλά τον νιώθω τόσο δικό μου άνθρωπο που καλύτερα να είχε συμβεί σε μένα αυτό και να είχα την στεναχώρια μου παρά αυτό που έγινε! ίσως ακουγεται υπερβολικό αλλά δεν είναι. Δεν έχει να κάνει με τα σίδερα αυτά όπως έχουμε ξαναπεί γίνονται ή και να μήν γίνονται εμείς να είμαστε καλά. Αλλά στον Νικόλα ρε κωλόπαιδα???άντε και στο γεροδιάβολο στην τελική τέτοιους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ δεν τους πειράζουμε ρε. οποιος έχει την τύχει να διαβάσει τα γραπτά του ή να μιλήσει μαζί του καταλαβαίνει τι θέλω να πώ. Νίκο θα στο πώ στεγνά για την μηχανή δεν με νοιάζει τόσο όσο το να μήν σου αφήσει σημάδι στην ψυχή και να μήν σου στέρησε χρόνια απο την ζωή σου αυτή η πίκρα. γιατί είναι μερικές πίκρες που λές και αδειάζουν δηλητήριο μέσα μας ένα πράγμα. Εύχομαι τα καλύτερα. Στο μυαλο μου εισαι... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2014 Αυτο είχα στο μυαλό μου αλλά πως τι? Ανοίγουμε ένα θέμα με Αγγλόφωνο και Ελληνόφωνο τίτλο και περιεχόμενο όπου θα εκφράζονται οι ευχαριστίες όλων, από κάτω ο καθένας ποστάρει το nickname του και το κοινοποιούμε στην σελίδα τους. http://www.vfrdiscussion.com/forum/index.php/topic/79036-refurbishing-a-stolen-river-found-vfr-750/............και στο καπάκι τους στέλνουμε και μερικά special Ιρλανδέζικα ουίσκι. 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterpan 1.734 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2014 Πολυ ωραια ιδεα. ΟΜΩΣ!..... Θα στειλουμε Ιρλανδεζικο ουισκι στους Ιρλανδους?!?! Προτεινω κατι τοπικο. Ακομα και ας μην ειναι μονο ποτο, ας ειναι και φαγωσιμο. Ισως απο τον τοπο καταγωγης του Νικου? 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2014 Πολυ ωραια ιδεα. ΟΜΩΣ!..... Θα στειλουμε Ιρλανδεζικο ουισκι στους Ιρλανδους?!?! Προτεινω κατι τοπικο. Ακομα και ας μην ειναι μονο ποτο, ας ειναι και φαγωσιμο. Ισως απο τον τοπο καταγωγης του Νικου? Να στείλουμε αλκοόλ, δύσκολα. Στέλνοντάς τους το δικό τους ουΐσκι:Τους δείχνεις πως τους εκτιμάςΣίγουρα θα το "εκτιμήσουν" και εκείνοιΗ αποστολή κανονίζεται εύκολα με φίλο στην Αγγλία. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterpan 1.734 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2014 Αν ειναι θεμα ευκολιας οκ. Οπως και να εχει η κινηση ειναι που μετραει εν τελει Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
naftilos 4.505 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2014 Να στείλουμε αλκοόλ, δύσκολα. Στέλνοντάς τους το δικό τους ουΐσκι:Τους δείχνεις πως τους εκτιμάςΣίγουρα θα το "εκτιμήσουν" και εκείνοιΗ αποστολή κανονίζεται εύκολα με φίλο στην Αγγλία. Συμμετοχή σε κόστος ουισκιων αν αποφασιστεί μια τέτοια ενέργεια, μέσα το δίχως άλλο. Για τα άλλα περί ελληνοαγλοφωνων θεμάτων, τίτλων, καταχωρίσεων, και τα ρέστα, λυπούμεθα αλλά δεν θα ημπορέσουμε, πλην της ελληνικής, δεν ομιλούμε γράφουμε η κατανοούμε καμία άλλη γλώσσα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2014 Συμμετοχή σε κόστος ουισκιων αν αποφασιστεί μια τέτοια ενέργεια, μέσα το δίχως άλλο. Για τα άλλα περί ελληνοαγλοφωνων θεμάτων, τίτλων, καταχωρίσεων, και τα ρέστα, λυπούμεθα αλλά δεν θα ημπορέσουμε, πλην της ελληνικής, δεν ομιλούμε γράφουμε η κατανοούμε καμία άλλη γλώσσα. Don't worry, there will be one post only (bilingual) and all you have to do is to quote and put your nick name underneath...... μτφ: Ντοντ γουόρυ, δερ γουίλ μπη ουάν ποστ (μπαϊλίνγκουαλ) εντ ωλ γιου χεβ το ντο ιζ του κουώουτ εντ πουτ ................ δε κοτ ντάουν σλόουλυ 6 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DeadShadoW 269 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2014 Νικο νομιζω πως σταθηκες τυχερος μεσα στην ατυχια σου γιατι τουλαχιστον την ξαναβρηκες την μηχανη σου .. Τωρα για το αν θα φτιαχτει δεν χρειαζεται να θυμηθουμε το bmw που περασε απο τα χερια σου ... Οποτε σου ευχομαι ποτε ξανα και με το καλο να τελειωσεις καποια στιγμη το ταξιδι που ξεκινησες ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2014 :grin: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ταξιδευτής 6.947 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2014 Το υπολοιπο του Σαββατου περασε με δυσκολια ψαχνοντας να βρω λυση στο προβλημα... Οι ιδιοκτητες του ξενωνα μας εδωσαν ενα τετρακλινο δωματιο επ' αοριστον χωρις να μας αφησουν να πληρωσουμε ουτε ενα ευρω προσπαθωντας να μας βοηθησουν με το τροπο τους στη δυσκολη κατασταση που ειχαμε βρεθει, οποτε η διαμονη ηταν εξασφαλισμενη. Ομως ο γορδιος δεσμος παρεμενε. Τελικα αρχισε να διαμορφωνεται ενα πολυ βασικο σχεδιο: να παω τη μηχανη σε ενα συνεργειο, κατα πρωτον για να παρασχεθουν οι πρωτες βοηθειες και κατα δευτερον για να παρουμε τη σχετικη βεβαιωση οτι η μηχανη δεν επισκευαζεται τοπικα εντος ευλογου χρονικου διαστηματος ωστε να τη δωσω στην οδικη μου βοηθεια για να ξεκινησουν οι διαδικασιες επαναπατρισμου. Ομως πως να πηγαινε εκει; Και αν τελικα πηγαινε, που θα εμενε μεχρι να συγκινηθει η οδικη και να την φερει Ελλαδα; Η μηχανη τωρα χρειαζοταν φροντιδα. ΠΟΛΥ φροντιδα, ανεση χρονου και λεπτοδουλεια. Επρεπε να λυθει με επιμελεια, να ελεγχθει, να καθαριστει, να αντικατασταθουν πραγματα που ειχαν χαλασει και να δεθει ξανα παρεα με νεα αναλωσιμα και ανταλλακτικα. Κοινως ηθελε πραγματα που κανενα συνεργειο δεν ειχε τη διαθεση και το χρονο για να κατσει να ασχοληθει. Και αν ακομα το εκανε θα χρεωνε ποσα που δεν ηθελα καν να ρωτησω... Το πρωι της Κυριακης ομως η Annika ειχε μια εξαιρετικη ιδεα που πραγματικα αποδειχτηκε σωτηρια. Να μπω να γραψω τα οσα ειχαν συμβει σε ενα συγκεκριμενο φορουμ Ιρλανδων μηχανοβιων. Γιατι ομως εκει; Απο που ως που; Οταν πριν καιρο σχεδιαζα το ταξιδι ειχα γραφτει τυχαια σε ενα φορουμ Ιρλανδων μηχανοβιων ψαχνοντας για συμβουλες τι να δουμε, που να παμε και για το αν ηθελε κανεις να βρεθουμε για καμια μπυριτσα η για να κανουμε και καμια διαδρομη παρεα. Η πρωτη ομως υποδοχη ηταν καπως ατσαλη, καθως καποια μελη θεωρησαν σωστο να με πιασουν στο ψιλο για το nickname που ειχα διαλεξει (traveller). Bλεπετε, αυτο που δεν γνωριζα ηταν οτι στην Ιρλανδικη αργκο το traveller σημαινει γυφτος και μαλιστα με την χειροτερη εννοια του ορου. Τελικα η παρεξηγηση λυθηκε απο καποια πιο σοβαρα μελη που εσπευσαν να δωσουν τις απαραιτητες εξηγησεις αλλα η αρχικη εντυπωση ειχε μεινει. Εκτοτε δεν ειχα πολυασχοληθει με το φορουμ οποτε τωρα δεν ημουν ιδιαιτερα θετικος να τους γραψω. Η Annika ομως επεμενε: "Γραψτους για να δουν τι αλητες υπαρχουν στη χωρα τους. Στο κατω κατω μπορει να βρεθει κανεις να εχει καμια χρησιμη συμβουλη η κατι τετοιο." Τη συνεχεια δεν την περιμενε κανεις... Εγραψα το σχετικο thread και πραγματικα εγινε της μουρλης! Μεσα σε μερικες ωρες το θεμα ειχε πιασει φωτια με ΟΛΟ το φορουμ και δεκαδες μελη να ασχολουνται ολοι με το θεμα αυτο. Σε ενα φορουμ που ενα δημοφιλες θεμα πιανει τις 3-4 σελιδες μεσα σε μια βδομαδα, εδω τις ειχε πιασει μεχρι το μεσημερι! Οι αρχικες εκδηλωσεις συμπαραστασης αρχισαν να γινονται ολο και πιο εμπρακτες με πολλους να ζητανε επιμονα να τους δωσω καποιο λογαριασμο paypal για να μου βαλουν λεφτα. Στην αρχη δεν ηθελα και επεμενα οτι το μονο που ζηταω ειναι ενα τροπο να παει η μηχανη σε ενα συνεργειο και αν μπορει καποιος να βοηθησει για τη φυλαξη της μετα μεχρι να ερθει η οδικη η αν μπορει να ριξει ενα βασικο πλυσιματακι απο τα αλατα και τη μπιχλα, ομως αυτοι εκει. Λυσσα να βοηθησουν με οποιο τροπο μπορουσαν. Καποιοι αρχισαν να μου στελνουν μηνυματα προσφεροντας μου τη μηχανη τους για να συνεχισω το ταξιδι μου: Africa Twin, Honda Bros, Triumph, Yamaha, Suzuki, Kawasaki... τα παντα! Καποιοι αλλοι επεμεναν να θελουν να κανουν καποια δωρεα λεγοντας μαλιστα προς τον admin οτι "οκ, ξερουμε οτι δεν εχει ξαναγινει καποιος τετοιος ερανος στο φορουμ αλλα αυτο το θεμα δεν μπορει να μεινει ετσι" κλπ. Ακομα και ο ιδιος ο admin μπηκε στη μεση ζητωντας μου να τους δωσω λογαριασμο τραπεζης. Τελικα το εκανα και το αποτελεσμα ηταν μεχρι στιγμης να εχουν μαζεψει πανω απο 700 ευρω! Ενα παλικαρι καποια στιγμη μου γραφει απλα: "Ελα εκει που εχεις παρκαρει τη μηχανη τωρα." Παω εκει και βλεπω εναν αδυνατο, σκληροτραχηλο 50αρη τυπο φαση Bruce Willis με δερματινη στολη με ενα καταμαυρο BMW 1000RR να στεκεται διπλα στην Αυρα. - Γεια, ειμαι ο Paul. Ειδα το θεμα και δεν μπορουσα να μην ασχοληθω. Θα τα τακτοποιησουμε τα καλοπαιδα, εννοια σου. Η μηχανη περιμενα να ειναι σε πολυ χειροτερη κατασταση. Ολα καλα. Πρεπει να φυγω τωρα για τη δουλεια αλλα θα ξαναπερασω. Για τωρα εσεις πηγαινετε να φατε κατι και τα υπολοιπα θα τα κανονισουμε. Εχω κανει κατι κουμαντα για τη μεταφορα και θα ειμαστε σε επαφη. Λιγα λογια και καλα. Ολοι τους ενας ενας μας αφηναν αναυδους με τα οσα εκαναν για δυο ανθρωπους που δεν γνωριζαν καθολου και στη τελικη δεν τους χρωστουσαν και τιποτα! Και που ειστε ακομα.... Η συνεχεια ηταν ακομα πιο τρελη! Ενα απο τα μελη του φορουμ ειχε δει οτι ειχα γραψει το τηλεφωνο μου σε καποιο μηνυμα και πηρε τη πρωτοβουλια και συννενοηθηκε με καποιον δικο του στον μεγαλυτερο και εθνικης εμβελειας ραδιοφωνικο σταθμο της χωρας το Radio 1 Ireland οπου του ειπε το τι ειχε συμβει. Αποτελεσμα; Μεσα σε λιγη ωρα με ειχαν καλεσει για να μου ζητησουν να μου παρουν συνεντευξη σε ζωντανη μεταδοση σε μια απογευματινη δημοφιλη ενημερωτικη εκπομπη αναφορικα με το ολο θεμα! Ετσι και εγινε. Μια κοπελα με πηρε τηλεφωνο, με ρωτησε αναλυτικα για το τι ειχε συμβει, σημειωσε τις απαντησεις και λιγο αργοτερα ο παρουσιαστης πλεον της εκπομπης εχοντας προφανως γνωση του τι θα πω με καλεσε και αρχισε να με ρωτα τα ιδια πραγματα ωστε ολη η χωρα πλεον να ακουσει για τη περιπετεια μας! Δεν μπορουσα να φανταστω τετοια εξελιξη ουτε στα πιο τρελα ονειρα. Με το που τελειωσε η εκπομπη εγινε πανικος. Με ξαναπηραν τηλεφωνο απο το σταθμο για να μου πουν οτι οι ακροατες τους ειχαν σπασει τα τηλεφωνα και ολοι ηθελαν να μας βοηθησουν με καποιο τροπο κανοντας προσφορες με οτι μπορουσε ο καθενας. Πολλοι ηθελαν να μας δωσουν μηχανη να συνεχισουμε το ταξιδι, αλλοι προσεφεραν βοηθεια αναφορικα με συνεργεια η ανταλλακτικα, ενω ενας εφτασε μεχρι να μας προσφερει τρεις διανυκτερευσεις δωρεαν σε VIP σουιτα στη Δυτικη Ιρλανδια για το ετησιο φεστιβαλ μοτοσυκλετας που γινεται εκει καθε Ιουνιο με ολα τα εξοδα πληρωμενα και φυσικα δωρεαν μοτοσυκλετα στη διαθεση μας! Δεν ηξερα τι να πω. Τους ευχαριστησα ολους ξανα και ξανα και απλα επανελαβα οτι η προσφορα και μονο εφτανε. Το μονο που ηθελα ηταν ενα τροπο να παω τη μηχανη στο συνεργειο, μερικα πραγματακια σαν πρωτες βοηθειες και ενα χωρο για να μεινει μεχρι να ερθει η οδικη μου να την μεταφερει. Η ιστορια μας εγινε θεμα ακομα και στον τυπο, τοσο με online αρθρα οπως αυτο που βρηκε ο Παναγιωτης, οσο και στις εφημεριδες την επομενη μερα. (Προφανως δεν εχουν και πολλα να ασχοληθουν οι δημοσιογραφοι εκει πανω γι αυτο και απεκτησε τετοια δημοσιοτητα το ολο θεμα! :P ) Ειτε ετσι ειτε αλλιως ομως η ανταποκριση του κοσμου ηταν απιστευτη...! Το ιδιο βραδυ ο Paul ηρθε ξανα απο τον ξενωνα και αυτη τη φορα ηταν μαζι με ενα αλλο καταπληκτικο παλικαρι, τον Joe, που εμελλε να βοηθησει οσο ελαχιστοι αλλοι τελικα. Ο Joe εχει 6 μηχανες και ειδικευεται ερασιτεχνικα σε ανακατασκευες, ειχε διαβασει το τι ειχε συμβει και βεβαια ηθελε να βοηθησει. Ηρθε με δυο πολυ καλες μαυρες (και σπανιες) μπυρες για εμας και στη συνεχεια με ενα τηλεφωνο κανονισε ωστε τη Δευτερα το πρωι στις 8 ακριβως να ερχοταν φορτηγο για να μεταφερει τη μηχανη στη Honda χωρις κανενα κοστος. Απο εκει και περα με τον πιο φυσικο τροπο ανελαβε απο μονος του ολες τις συννενοησεις τοσο με τα μελη του φορουμ που ζητουσαν να βοηθησουν οσο και με το συνεργειο. Το σχεδιο οπου ειχαμε καταληξει ηταν να παμε τη μηχανη στο συνεργειο, να κανονισει αυτος για την εκθεση ζημιων για την εταιρια μου, να μου τη στειλει στην Ελλαδα και στη συνεχεια να μεταφερει την μηχανη σε φυλλασομενο κλειστο γκαραζ οπου θα μπορουσε να παραμεινει στεγνη μεχρι να ερθουν να την μαζεψουν. Του ειπα οτι δεν ηξερα πως να τον ευχαριστησω και απλα ειπε οτι ειχαν πει και ολοι οι αλλοι: "Νοιωθω ντροπη και αηδια που σας συνεβει κατι τετοιο και στην τελικη δεν μας αρεσει να συμβαινουν τετοια πραγματα στη πολη μας." Την επομενη μερα το πρωι οντως 8 παρα τεταρτο ηταν εξω απο τον ξενωνα και με περιμενε για να παμε στη μηχανη και να περιμενουμε το φιλο του με το φορτηγο. Σε δεκα λεπτα ο αλλος ηταν εκει με ενα καινουργιο κιτρινο Ford Transit το οποιο μαλιστα μεσα ηταν ειδικα διαμορφωμενο για να μεταφερει μοτοσυκλετες! Ειδικες δεστρες, ραμπα, δαγκανα για το μπροστινο τροχο, αφρολεξ για να βαζει οπου περνουσε ιμαντες για να μην χαλασει κατι... Μιλαμε για Οργανωση επαγγελματικου επιπεδου. Πηρε τη μηχανη για το συνεργειο και εμεις με το αμαξι του Joe τον ακολουθησαμε μεχρι την αντιπροσωπεια. Κατεβασε τη μηχανη, μας χαιρετησε εγκαρδια και εφυγε. Τοσο απλα. Πηγαμε μεσα, ο Joe ανελαβε τις εξηγησεις με τον υπευθυνο της εταιριας (ο οποιος παρεπιπτοντως κανονισε να μας κανει ειδικες τιμες για τη περισταση!) και φυγαμε. Πριν επιστρεψουμε στο ξενωνα ο νεος μου φιλος ειχε την ευγενη καλωσυνη ακομα και να με παει σε ενα μερος που ηθελα πολυ να δω: στον ταφο του λατρεμενου Rory Gallagher που βρισκοταν σε ενα μικρο κοιμητηριο εξω απο τη πολη... Μεσημερακι ειχαμε κανονισει τα παντα. Η μηχανη βρισκοταν στη Χοντα για τις πρωτες βοηθειες και παροτι εγω εφευγα ηξερα οτι την αφηνω στα καλυτερα χερια που θα μπορουσα να εχω φανταστει... Στο μεταξυ μεσα στο φορουμ γινοταν της τρελης. Τους ειχα πει οτι η μηχανη εχει ονομα και πλεον ολοι αναφερονταν σ' αυτην ως η "Avra"! :) Ενα μελος ειχε σκεφτει να αγοραστει ενα ολοκληρο VFR για να παρουμε οτι τυχον ανταλλακτικα θα χρειαζομασταν αν τελικα το μοτερ δουλευε οταν μπηκε μεσα στο νερο (κατι που θα το ειχε καταστρεψει τελειως). Ενα αλλο μελος ηθελε να κανονιστει μια πανεθνικη φιλαθρωπικη μοτοεκδρομη που θα λεγοταν "Ride for Avra" ωστε να μαζευτουν λεφτα για τη μηχανη και εμας. Ενας αλλος ελεγε οτι αν χρειαστει καποιο μεταλλικο κομματι κολληση μπορει να το αναλαβει καθως κανει επαγγελματικες TIG κολλησεις. Αλλος ειπε οτι αν τελικα δεν βρισκοταν ακρη για τη μεταφορα, θα μπορουσε ευκολα να την παει μεχρι το πλοιο για Γαλλια ωστε να την αναλαβουμε εμεις με καποιο μεταφορεα απο εκει και περα. Και βεβαια γυρω απο ολους αυτους, ηδη υπηρχαν πολλοι που εψαχναν στο internet αλλα και στις αποθηκες τους για ανταλλακτικα που θα εκαναν στην VFR... Ειχαμε τακτοποιησει οσο το δυνατον καλυτερα το θεμα της μηχανης ομως τωρα επρεπε να φυγουμε εμεις... Και αυτο ειχε μεγαλη ταλαιπωρια. Το πιο οικονομικο αεροπορικο εισιτηριο ηταν απο Μαντσεστερ ομως για να πας εκει δεν ηταν αστειο πραγμα. Επρεπε να παρουμε πλοιο απο Δουβλινο για απεναντι στην Ουαλια και απο εκει να αλλαξουμε 3 τρενα μεχρι το αεροδρομιο. Ομως στο Δουβλινο πως πας; Η αποσταση ηταν γυρω στα 270 χλμ, σχεδον Αθηνα - Βολο. Το πλοιο εφευγε 8.45 το πρωι την επομενη μερα οποτε οσο πιο αργα πηγαιναμε στο Δουβλινο τοσο καλυτερα θα ηταν. Εν μεσω ολων των προσφορων και των μηχανοβιων που ερχονταν και εφευγαν στο ξενωνα ειχε ερθει καποια στιγμη και ενας ακομα υπεροχος ανθρωπος, ο Ski. "Το ονομα μου ειναι Ειραν αλλα οι παντες ακομα και η συζυγος μου εδω και πολλα χρονια με λενε Σκι, οποτε ετσι θα με λετε και εσεις." Ειχε ενα πληρως ανακατασκευασμενο ZZR1100 καθως και ενα Bandit 650 (της γυναικας) και ειχε ερθει απο τον ξενωνα για να δει αν μπορει να μας βοηθησει με καποιο τροπο. Του ειπαμε το σχεδιο για να φυγουμε την επομενη μερα και προσφερθηκε να μας πεταξει στο σταθμο των λεωφορειων της πολης το βραδυ με το αμαξι καθως θα σερναμε μαζι κατι τεραστιες αποσκευες αφου μεσα κουβαλουσαμε οτι προηγουμενως υπηρχε στις βαλιτσες της μηχανης, οποτε η μεταφορα δεν ηταν ευκολη υποθεση. Παροτι ενοιωθα ασχημα να τον τραβολογαω στις 11 το βραδυ στα λεωφορεια αυτος επεμενε. Ετσι τον ευχαριστησα θερμα και δωσαμε ραντεβου για το βραδυ. Το βραδυ ομως ηρθε με αλλα σχεδια... - Λοιπον, το ξανασκεφτηκα. Αφου σας παω που σας παω δεν εχει νοημα να παμε στο σταθμο του λεωφορειου. Θα σας παω εγω στο Δουβλινο. - Ρε Σκι τρελλαθηκες; Ειναι 500 χιλιομετρα πηγε-ελα. Θα κανεις τετοια αποσταση μες τη μαυρη νυχτα μονο και μονο για να μας πας επανω; Αφου μπορουμε να παρουμε το ΚΤΕΛ. - Οχι οχι, μην το σκεφτεσαι καθολου. Αν εσεις θελετε εγω δεν εχω κανενα προβλημα! Το κανονισα και με τη γυναικα και ολα καλα. Μονο θα παμε να παρουμε και εναν κολλητο μου για να εχω παρεουλα στην επιστροφη. Τι να ελεγα πλεον για αυτους τους ανθρωπους; Μπορει να διαβαζετε το τελικο σταδιο ομως οτι μεσολαβησε στο ενδιαμεσο πραγματικα δεν εχει προηγουμενο...!! Ετσι λοιπον φορτωσαμε τα πραγματα στο αυτοκινητο, πηγαμε απο το σπιτι του οπου η γλυκυτατη συζυγος μας κερασε τσαι για το δρομο και μεσανυχτα πλεον ξεσηκωσαμε το κολλητο του Σκι και αναχωρησαμε μεσα στη μαυρη νυχτα για το Δουβλινο. Σε τρεις ωρες ημασταν στο προορισμο μας η πιο συγκεκριμενα σε ενα διανυκτερευον βενζιναδικο ενα χιλιομετρο πιο περα καθως ο τερματικος σταθμος του λιμανιου ηταν κλειστος τη νυχτα (ωραιοι!) Ο Σκι και ο Πατρικ μας χαιρετησαν εγκαρδια, δωσαμε υποσχεση να ξανασυναντηθουμε καθως πλεον οπως ειπαν χαρακτηριστικα "εχετε αδερφια στην Ιρλανδια", ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι αρνηθηκαν πεισματικα να παρουν εστω και ενα ευρω για το κοπο τους και εφυγαν. Εγω ηθελα να ανοιξει η γη να με καταπιει καθως ντρεπομουν πλεον που γινομουν αποδεκτης τοσης καλοσυνης... ΔΕΝ την αξιζω ρε παιδια λεμε! Ολα αυτα για ενα τομαρι και ενα σαραβαλο μηχανη 20ετιας... Το μονο που ηξερα στα σιγουρα ειναι οτι θα βρω τροπο να ανταποδωσω αυτες τις απιστευτες πραξεις ανθρωπιας... Η τελευταια πραξη απιστευτης καλωσυνης γραφτηκε οταν εμεις πλεον ειχαμε συρει στα απομειναρια μας πισω στην Αθηνα. Η Μοτοσυκλετιστικη Λεσχη του πανεπιστημιου του Cork -και συγκεκριμενα ο αντιπροεδρος που εχει ενα VFR ολοιδιο με το δικο μου και ο προεδρος που εργαζεται ως λεκτορας στο πανεπιστημιο και τυγχανει να ειναι και ο chief mechanic της λεσχης - προσφερθηκε να αναλαβει την πληρη ανακατασκευη της μηχανης στο προτυπο συνεργειο που εχουν φτιαξει μεσα στο campus του πανεπιστημιου και μαλιστα να καταγραφουν ολα τα βηματα σε ενα blog ωστε να εχουν ολοι οι εμπλεκομενοι πληρη ενημερωση! Μου εστειλαν email οπου μου συστηθηκαν πληρως, μου εστειλαν φωτογραφιες του συνεργειου και της λεσχης, μου εξηγησαν οτι τις Τεταρτες μαζευονται καθηγητες και φοιτητες και κανουν ανακατασκευες σε μοτοσυκλετες και μου ζητησαν την αδεια να παρουν τη μηχανη και να την κανουν πληρη ανακατασκευη -και εννοειται αμισθοι απλα και μονο γιατι ηθελαν να συμβαλουν και αυτοι στη σωτηρια της Αυρας. Ετσι γεννηθηκε το Project Avra οπου σκοπος ειναι η καλη μου να γινει οπως ηταν πριν και ακομα καλυτερη. Το μονο σιγουρο ειναι οτι αν πριν ελεγα οτι τη μηχανη δεν την εδινα με τιποτα, τωρα πλεον αποκτα για εμενα αμυθητη αξια. Στο κατω κατω ποσες μηχανες μπορουν να πουν οτι εφτασαν να κανουν το ...υποβρυχιο στο πατο ενος ποταμου για να καταληξουν τελικα να ανακατασκευαστουν πληρως στην Ιρλανδια γινομενες διασημες (εστω και για τους λαθος λογους) σε δυο χωρες στη πορεια; - Robert Daly - ιδιοκτητης των μηχανηματων εργου. - Nicholas - οδηγος του γερανοφορου που ηρθε και εβγαλε τη μηχανη δωρεαν εξω. - Billy & Breda Noonan - ιδιοκτητες του ξενωνα που μας προσεφεραν δωρεαν διανυκτερευση για οσο χρειαζοταν, καθως και δωρεαν γευματα - Paul "Airman" - ο λιγομιλητος αλλα ουσιαστικος φιλος που ξεκινησε τις διασυνδεσεις και συννενοησεις με την υπολοιπη κοινοτητα - Joe "Fledermaus" - ο φιλος που ανελαβε να κανονισει τα παντα που ειχαν να κανουν με τη μηχανη οσο ειναι στην Ιρλανδια - Ailish O' Shea - υπευθυνη του προγραμματος Liveline στο Radio 1 της Ιρλανδιας που κανονισε τη συνεντευξη - Αoife O' Donoghue - o ιδιοκτητης του ξενοδοχειου που μας προσεφερε τη VIP φιλοξενια και τη μοτοσυκλετα για του χρονου - Charlie Nicholl - ο φιλος που προσεφερε τη μοτοσυκλετα του αμεσως για να συνεχισουμε αν θελουμε το ταξιδι μας. - Nevin Power & Μartin Driskoll - οι υπευθυνοι της μοτολεσχης UCCMCC του Πανεπιστημιου του Cork που ανελαβαν μαζι τα μελη τους την ανακατασκευη της μηχανης - Ski "Confusion" - ο καταπληκτικος τρελαρας "δρουιδης" που παρεα με το φιλο του Πατρικ μας πηγαν ετσι απλα στο Δουβλινο για να φυγουμε - Ο λιγομιλητος φιλος του Joe με το φορτηγο που ζητησε να παραμεινει ανωνυμος και που πηγε τη μηχανη σε χρονο μηδεν στο συνεργειο αφιλοκερδως - Lee's Motorcycles - η επισημη αντιπροσωπεια της Honda που δουλεψε επι μερες στη μηχανη για τις πρωτες βοηθειες κανοντας μας ειδικες τιμες για την περισταση - Ολα εκεινα τα μελη που μας εστειλαν μηνυματα συμπαραστασης θελοντας να μας βοηθησουν με καθε τροπο καθως και ολοι εκεινοι που εδωσαν απλοχερα απο το υστερημα τους για να συγκεντρωθουν χρηματα για την επισκευη της μηχανης και να καλυψουν καθε αλλο τυχον εξοδο... Τα ονοματα ειναι τοσο πολλα που πιανουν σελιδες, ομως ακομα περισσοτερα ειναι τα συναισθηματα ευγνωμοσυνης και απεριοριστης αγαπης που εχω προς ολους τους. Ναι ξερω το κλισε, ολοι θα καναμε τετοια πραγματα για εναν ξενο που θα ειχε παθει κατι τετοιο εδω -σιγουρα θελω να πιστευω οτι εγω θα ημουν ενας απο αυτους που θα ετρεχε να βοηθησει- ομως αλλο να το λεμε στη θεωρια και αλλο να το βιωνεις στη πραξη στο προσωπο σου... Η καλοσυνη, η αγαπη, η φιλοξενια, η ανιδιοτελεια αυτων των ανθρωπων δεν εχει προηγουμενο στη ζωη μου πανω σ' αυτο τον μικρο πλανητη. Νοιωθω αναξιος τετοιας εξαιρετικης αντιμετωπισης ομως θα κανω οτι περνα απ' το χερι μου να τους το ξεπληρωσω εστω και στο ελαχιστο δυνατον που μπορω. Και σιγουρα μια μερα η Αυρα θα ξαναπατησει τις ροδες της σ' αυτη τη χωρα ετσι ως ενα ελαχιστο ευχαριστω προς ολους αυτους που στη πιο δυσκολη στιγμη σταθηκαν διπλα μας σαν αδερφια. Bikers. Proud to be one of them. YΓ. Και αν θελετε και το κερασακι στη τουρτα οριστε. Μεσα στις αποσκευες ειχα μεταξυ αλλων και ενα ολοκαινουργιο σετ του τελευταιου μοντελου ενδοεπικοινωνιας της Sena, το SM5D FM. Κοστος; Υψηλο. Και το ειχαμε αγορασει μολις μια βδομαδα πριν οποτε δεν ειχαμε προλαβει να το χαρουμε καθολου. Αν υπηρχε κατι στα ηλεκτρονικα που με ειχε πειραξει που χαλασε αυτο ηταν ισως το μοναδικο. Ομως κατοπιν σχετικου email στην εταιρια ο CEO των κεντρικων γραφειων της στη Γαλλια κ. Sang-Jin Kim μας ενημερωσε οτι η εταιρια θα χαρει να μας αντικαταστησει χωρις κανενα κοστος τις χαλασμενες συσκευες με ενα ολοκαινουργιο σετ θελοντας να συμβαλλουν και αυτοι με τη σειρα τους στην επιλυση ολης αυτης της περιπετειας που ειχαμε... Μετα και απο αυτο τι αλλο να πεις πια.... 83 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Torakusu Yamaha 9.120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2014 Αχ ρε Νικολα....Ευχομαι τα καλυτερα.... Παναγιωτη οπωσδηποτε πρεπει να γινει αυτο με το θρεντ και με το ουισκι. Count me in 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DeadShadoW 269 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2014 Πολλα μπραβο σε ολους αυτους τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ... Παναγιωτη και εγω μεσα σε αυτο που ειπες . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2014 Απο το πρωτο ποστ, δεν περιμενα με τιποτα τετοια εξελιξη!! Νικολη, ευχομαι την καλυτερη δυνατη εκβαση της ιστοριας σου. Δεν μπορω, ακομα, με τιποτα να διανοηθω οτι τοσοι ανθρωποι, οχι απλα προθυμοποιηθηκαν να βοηθησουν, αλλα βοηθησαν λες και ησουν χρονια γνωστος τους!! Πρεπει οπωσδηποτε να κανουμε κατι, να ανταποδωσουμε. Αρχικα, και τα ευχαριστηρια, αλλα και να στειλουμε κατι χειροπιαστο σε αυτους! Η ιδεα του Παναγιωτη μου φαινεται ιδανικη! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
el-Gatto 555 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2014 Νίκο ,με το που διάβασα το αρχικό πόστ της περιπέτειάς σου ,στεναχωρήθηκα απίστευτα γι'αυτό που σου συνέβη. Μετά την καταγραφή των εξελίξεων όμως ,αρχικά συγκινήθηκα ,στα μισά του κειμένου σου ανατρίχιασα ,κ στο τέλος χάρηκα. Είναι τόσο δυνατή η θετική ενέργεια τόσων ανθρώπων ,που πιστεύω ότι μπορεί να υπερκαλύψει την όποια δικαιολογημένη στεναχώρια σου από το αρχικό συμβάν. Κι επειδή όπως αποδείχτηκε: "Ουδέν κακόν αμιγές καλού" ,κράτα τα καλά που αποκόμισες από τούτη την περιπέτεια (κι είναι πάρα πολλά κ δυνατά) ,και άσε το ένα κ μοναδικό κακό να σβήσει από το μυαλό σου. Και προσυπογράφω στα λεγόμενα σου ,ότι: "Bikers. Proud to be one of them." 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
naftilos 4.505 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2014 :grin: Μα καλά, δεν εντρέπεσαι να με υποβάλεις γέροντα άνθρωπο στη διαδικασία να βάζω την αλλοδαπή πρόταση στο μεταφραστικό (που και αυτό μεταφράζει μέσες άκρες ότι θέλει και όταν θέλει) για να καταλάβω τι μου τσαμπουνάς στα ερτζιανά? Πάει δεν υπάρχει πια σέβας για τους γεροντότερους σε αυτο το φορουμ, άλλοι καιροί αλλά ήθη αλλά έθιμα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2014 Απιστευτο!!!! .... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2014 Αν δεν έχει λοιπόν αντίρρηση ο Νίκος, ας μας δώσει την διεύθυνση από το forum για να το προχωρήσουμε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.381 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2014 Αν ειναι δυνατον.... Θα συμφωνησω με τα λεγομενα του el-Gatto παραπανω.Τρελη περιπετεια που σιγουρα σε εκανε να παρεις χαρα και συγκινηση απο τοση καλοσυνη ξενων ανθρωπων,μαλλον τυχερος εισαι. Καλη συνεχεια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Denzo 4.013 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2014 (τροποποιήθηκε) Oτι γινει μεσα και εγω τι τα χουμε τα λοουερσ φορ φαν? Αγαπαμε Ιρλανδια Τροποποιήθηκε Αύγουστος 27 , 2014 από τον Denzo 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zoo 1.586 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2014 Απίστευτη ιστορία! Με τον ίδιο τρόπο που διάφοροι, άγνωστοι απλά προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, πιστεύω ότι και όλοι εμείς, διάφοροι, άγνωστοι πρέπει να ευχαριστήσουμε και επίσης να τονίσουμε ότι όποτε βρεθούν Ελλάδα και χρειαστούν βοήθεια, κάποιος mybiker θα είναι εκεί. Faith in humanity restored. 8 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikos_pc 2.871 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2014 Η ιστορία απλά απίστευτη ούτε σε σενάρια ταινίας τέτοια πράγματα. Ένα μπράβο θα ήταν πολύ λίγο για αυτούς τους ανθρώπους, εύχομαι να μην βρεθεί κανένας σύντροφος σε παρόμοια κατάσταση και πιστεύω αν πότε έρθει η ώρα να μπορέσω να βοηθήσω και εγώ όπως μπορώ σε οποιαδήποτε κατάσταση. Τα συναισθήματα μου μόνο που το διαβάζω αυτό το θέμα είναι απερίγραπτα δεν μπορώ καν να φανταστώ και πως είναι να τα ζεις κι ολας. Σύντροχε Νίκο εύχομαι σε μια καλή και ευχάριστη έκβαση της όλης ιστορίας σου. Πιστεύω αυτά που έζησες λόγο της ατυχίας που σου έτυχε να σε γέμισαν αναμνήσεις καλές, από καλούς ανθρώπους και ελπίδες που από κάτι άσχημο συνέβησαν τόσο θετικές καταστάσεις και πράγματα που δύσκολα θα της έχει ζήσει άλλος η θα της ζήσει πότε. Μακάρι να ξεπεραστούν τα οποία προβλήματα και να ξαναβρεθείς σύντομα σε εκείνα τα μέρη για να ξαναδείς και να ξανά ευχαριστήσης αυτούς τους ανθρώπους από κοντά. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες