Jump to content
ChristoforosVer

επασφάλιστρο νέου οδηγού σε υπάρχουσα ασφάλεια

Recommended Posts

Είναι μπερδεμένο αλλά θα το προσπαθήσω..

Η νεο-αποκτηθείσα cbf μου, είναι ασφαλισμένη στον προηγούμενο ακόμα και μένουν κάποιοι μήνες ακόμα.

Εγώ δεν έχω δίπλωμα στα χέρια μου.

Μπορώ να ζητήσω στην ασφαλιστική απλά να βάλει το επασφάλιστρο και να πληρώσω ; ή πρέπει να έχουν μπροστά τους το δίπλωμα του νέου οδηγού ;

Ευχαριστώ !

Τροποποιήθηκε από τον innova 04
Ετικέτες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

εγω οταν εκανα μεταβιβαση και ασφαλεια τον μαρτιο μου ζητησαν διπλωμα. φανταζομαι οτι θα σου ζητησουν και εσενα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μάλλον δεν κατάλαβες τι είπα.. Υπάρχει ήδη ασφάλεια , και θέλω να δηλώσω εναν νέο οδηγο.

Σαν να είχε την μηχανή ο πατέρας μου , και να θέλουμε να δηλώσουμε ότι θα την οδηγεί πλέον και ένας νέος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

H ασφάλεια όταν γίνει μεταβίβαση ισχύει για 20 ή 30 μέρες μόνο, δεν θυμάμαι ακριβώς. Θα πρέπει μέσα σ' αυτό το διάστημα να την αλλάξεις γιατί δεν ισχύει και όταν κάνεις καινούρια θα ζητήσεις επασφάλιστρο νέου οδηγού εφ' όσον έχεις αποκτήσει δίπλωμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και θα μου το ζητήσουν ;

Ας πούμε άλλο σενάριο. Ο πατέρας μου , που έχει δίπλωμα για μηχανή, πάει στην ασφαλιστική αύριο, και λέει , ορίστε το δίπλωμα μου , και η άδεια της μηχανής.

Του κάνουν συμβόλαιο.

ΜΕΘ-αύριο πάει και λέει , θα την οδηγεί και ένας νέος , βάλε το επασφάλιστρο. Θα του ζητήσουν και το δίπλωμα του νέου ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aσφαλιστήριο και δίπλωμα πάνε μαζί.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ασφαλίσουν κάποιον χωρίς δίπλωμα, δεν είναι λογικό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα το επασφάλιστρο είναι μία έξτρα χρεώση. Συμβόλαιο θα έχει γίνει , θα βγει ασφάλεια με το δίπλωμα του πατέρα μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραία, θα βγάλετε ασφαλεια με το δίπλωμα του πατέρα σου, αλλά επασφάλιστρο στο όνομα σου δεν μπορεί να βγει, όχι γιατί δεν είσαι νεός οδηγός αλλα ούτε καν οδηγός, δεν έχεις την ικανότητα.

Να γνωρίζεις επίσης, ότι αν συμβεί το οτιδήποτε είσαι υπαίτιος εσύ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αλλά επασφάλιστρο στο όνομα σου δεν μπορεί να βγει,

Μα ασφαλίζεις όχημα , όχι οδηγό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aσφαλιστήριο και δίπλωμα πάνε μαζί.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ασφαλίσουν κάποιον χωρίς δίπλωμα, δεν είναι λογικό.

Βάζεις στοίχημα για αυτό; :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα ασφαλίζεις όχημα , όχι οδηγό.

Και τα δύο ασφαλίζεις ταυτόχρονα.... Και ναι, εννοείται πως απαιτείται δίπλωμα, εκτός και πας σε καμιά ασφαλιστική που σήμερα υπάρχει και αύριο την ψάχνεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αρχικά, δεν καλύπτεσαι αυτή την στιγμή από την υπάρχουσα ασφάλεια, λόγω του ότι δεν έχεις δίπλωμα.

Δεν ξέρω αν μπορείς να μεταφέρεις ασφάλεια σε άλλο όνομα, πριν την λήξη της.

Αν ο πατέρας σου το ασφαλίσει στο όνομά του, δεν θα απαιτηθεί επασφάλιστρο αφού δεν είναι νέος οδηγός. Ο πατέρας σου ύστερα μπορεί να δώσει για βόλτα σε όλους τους φίλους του που έχουν νέο δίπλωμα.

Σε περίπτωση ατυχήματος, τι θα πει η ασφαλιστική, "οδηγούσε νέος, δεν υπάρχει επασφάλιστρο, δεν καλύπτω";

Ίσως ζητήσουν κατόπιν εορτής κάτι, αλλά νομίζω θα καλύψουν το ατύχημα.

Δεν είμαι ασφαλιστής, απ' όσα ξέρω, λέω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αρχικά, δεν καλύπτεσαι αυτή την στιγμή από την υπάρχουσα ασφάλεια, λόγω του ότι δεν έχεις δίπλωμα.

Σωστά

Δεν ξέρω αν μπορείς να μεταφέρεις ασφάλεια σε άλλο όνομα, πριν την λήξη της.

Δεν μπορείς.

Αν ο πατέρας σου το ασφαλίσει στο όνομά του, δεν θα απαιτηθεί επασφάλιστρο αφού δεν είναι νέος οδηγός.

Σωστά

Ο πατέρας σου ύστερα μπορεί να δώσει για βόλτα σε όλους τους φίλους του που έχουν νέο δίπλωμα.

Σε περίπτωση ατυχήματος, τι θα πει η ασφαλιστική, "οδηγούσε νέος, δεν υπάρχει επασφάλιστρο, δεν καλύπτω";

Ίσως ζητήσουν κατόπιν εορτής κάτι, αλλά νομίζω θα καλύψουν το ατύχημα.

Παίζει αυτό, είναι ρίσκο

Δεν είμαι ασφαλιστής αλλά δουλεύω σε ασφαλιστική. Τα παραπάνω είναι επιβεβαιωμένα.

Τροποποιήθηκε από τον sorath

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν καλύπτεσαι αν οδηγός που δεν έχει δηλωθεί στην ασφάλεια, τρακάρει το όχημα

Ενδιαφέρον. Δεν μου έχουν ζητήσει ποτέ να δηλώσω ονόματα οδηγών. Μήπως έτσι εννοείται πως μόνο ο κάτοχος του συμβολαίου έχει δικαίωμα να τρακάρει και να αποζημιωθεί; :P

Από πότε ισχύει αυτό;

Να ξέρω να μην δίνω βόλτες κιόλας. :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το άλλαξα. Θα ρωτήσω στην δουλειά να σου πω, μην πω τίποτα άκυρο. Αλλά όντως αν είναι νέος οδηγός, μπορεί να υπάρξει θέμα.

Τροποποιήθηκε από τον sorath

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το άλλαξα. Θα ρωτήσω στην δουλειά να σου πω, μην πω τίποτα άκυρο. Αλλά όντως αν είναι νέος οδηγός, μπορεί να υπάρξει θέμα.

Αν μάθεις σίγουρα αν ισχύει αυτό, κάνε έναν κόπο και βάλτο εδώ. Με ενδιαφέρει.

Θα ρωτήσω και την ασφάλειά μου βέβαια, αλλά καλό είναι να υπάρχει κι άλλη πηγή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μάλλον δεν κατάλαβες τι είπα.. Υπάρχει ήδη ασφάλεια , και θέλω να δηλώσω εναν νέο οδηγο.

Σαν να είχε την μηχανή ο πατέρας μου , και να θέλουμε να δηλώσουμε ότι θα την οδηγεί πλέον και ένας νέος.

Δεν δηλώνεις τίποτα.

Ο κατοχος της μοτό, ειναι υπευθυνος για την παραχωρηση της σε άλλους.

Με δίπλωμα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν ήμουν νιός ο πατέρας μου κάπως με δήλωσε και εμένα στην ασφαλιστική σαν νέο οδηγό (γιατί οδηγούσα και εγώ το αμάξι του) και πλήρωνε ένα μικρό ποσό παραπάνω για 2 χρόνια αν θυμάμαι καλά.

Τίποτα το υπερβολικό και είχαμε καλυμμένα τα σφριγηλά μας, οπίσθια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

H ασφάλεια όταν γίνει μεταβίβαση ισχύει για 20 ή 30 μέρες μόνο, δεν θυμάμαι ακριβώς. Θα πρέπει μέσα σ' αυτό το διάστημα να την αλλάξεις γιατί δεν ισχύει και όταν κάνεις καινούρια θα ζητήσεις επασφάλιστρο νέου οδηγού εφ' όσον έχεις αποκτήσει δίπλωμα.

Αυτό ακριβώς ισχύει. Και να μην τη διακόψει ο άλλος, παύει να ισχύει 30 μέρες μετά τη μεταβίβαση. Δε μπορεί η άδεια να είναι σε άλλο όνομα και η ασφάλεια σε άλλο. Αυτό το παραμύθι ότι πουλάω τη μηχανή και είναι ασφαλισμένη για άλλους 4 μήνες, δεν ισχύει.

Μπορείς να ασφαλίσεις το μηχανάκι στο όνομα του ιδιοκτήτη αλλά να δηλώσεις ότι το οδηγάει άλλος και όταν πάρεις δίπλωμα και αρχίσεις να το οδηγάς, να βάλεις και το δικό σου όνομα.

Εκτός, αν βγάλεις δίπλωμα μέσα στις 30 μέρες που σε καλύπτει η ασφάλεια του προηγούμενου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ασφαλίζεις ένα όχημα. Μπορεί να το οδηγήσει οποιοσδήποτε έχει δίπλωμα. σε περίπτωση που το ασφαλίσεις ΚΑΙ για νέο οδηγό , τότε μπορεί να το οδηγήσει ΚΑΙ οποιοσδήποτε νέος οδηγός.

Η ασφάλεια βγαίνει στο όνομα του ιδιοκτήτη του οχήματος , και το δίπλωμα ΔΕΝ απαιτείται για να ασφαλιστεί ένα όχημα. Το θέλουν τύποις , για να υπάρχει ένας δηλωμένος οδηγός.

Αυτά μου είπαν , τα μεταφέρω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα