Jump to content
Mr.Slow

Γιατί δεν θέλω να γίνω μηχανόβιος

Recommended Posts

Τον αέρα τον γουστάρω όταν πάω με χαμηλές ταχύτητες. Μου αρέσει να μυρίζω τη φύση και όχι την αναπνοή μου.

Στη βροχή αφήνω λίγο ανοιχτή τη ζελατίνα του κράνους για να μη θαμπώνει, οπότε πίνω και λίγο νερό. Επίσης, αν σε πιάσει ξαφνική μπόρα, θα βραχείς ακόμα και αδιάβροχα να σταματήσεις να βάλεις, αν τα κουβαλάς μαζί σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σε χτυπάει ο αέρας στα μούτρα; Όχι.

Σε πιτσιλάει η βροχή; Όχι, γιατί θα το έχεις κλείσει να μη βραχεί το σαλόνι.

Και είμαι κατά 90% σίγουρος ότι μόλις πιάσουν οι πρώτες ζέστες θα έχουν κλειστή την οροφή και ανοιχτό το a/c.

Σόρρυ ρε φίλε αλλά με το κράνος και την ζελατίνα της gs , ο αέρας με χτυπούσε πολύ λιγότερο απ όσο τον ένιωθα σε mx-5 φίλου. Επίσης η ζέστη είναι κάτι που αναγκαστικά ανέχομαι. Δεν είναι κάτι που το γουστάρω ή κάτι που το επιζητώ. Δηλαδή ποιος μηχανόβιος θα καθόταν να λιώνει στα φανάρια μέσα στο κατακαλόκαιρο αν είχε την επιλογή του ac; Εγώ προσωπικά δεν θα το έκανα. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν πως το ένα όχημα υπερτερεί του άλλου. Έχω μείνει αμήχανος εδώ και 40 μέρες και έχω φάει τα άντερά μου από την στεναχώρια. Απλά είμαι σίγουρος πως είτε οδηγείς μηχανή , είτε αμάξι , η καύλα είναι υπαρκτή και στα δύο σενάρια.

• Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε διαφωνώ.

Για αυτό και προείπα ότι τα συμβατικά αυτοκίνητα είναι αναγκαίο κακό. Έχω κι εγώ ένα C4 με 85 ίππους και προσπαθώ όταν το οδηγώ (χωρίς το μικρό μέσα) να βγάλω γούστα αλλά δεν είναι το ίδιο εύκολο :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τον αέρα τον γουστάρω όταν πάω με χαμηλές ταχύτητες. Μου αρέσει να μυρίζω τη φύση και όχι την αναπνοή μου.

Στη βροχή αφήνω λίγο ανοιχτή τη ζελατίνα του κράνους για να μη θαμπώνει, οπότε πίνω και λίγο νερό. Επίσης, αν σε πιάσει ξαφνική μπόρα, θα βραχείς ακόμα και αδιάβροχα να σταματήσεις να βάλεις, αν τα κουβαλάς μαζί σου.

Ναι και στο cabrio μια χαρα αερα θα παρεις. Σιγουρα καλυτερο απ'οτι μεσα απ' το κρανος.

Με τα αλλα περι βροχης τι προσπαθεις να αποδειξεις. Οτι με τη μηχανη θα βασανιστεις θες δε θες ενω με το cabrio εχεις επιλογη? Οτι αυτο ειναι υπερ της μηχανης?!?! Δε σε καταλαβαινω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ εξευγενίζουμε τον μοτοσυκλετισμό παίδες.

Μπορεί να είναι υγεία και κ@@λα αλλά μερικά πράγμα απλά τα ανεχόμαστε όπως λέει και ο Gouky.

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε συ Κώστα , σε ποια ακριβώς πίστα μπαίνουν τα ss της Ελλάδος; Επίσης το 99,9% από που προκύπτει; Τα εξότικ κάρς που βλέπεις στα μπουζουκομάγαζα να σου θυμίσω πως περιστοιχίζονται από 123871290873120 συμβατικά αμάξια. Σε αυτά λοιπόν τα μαγαζιά , ο καθένας πάει με ό,τι έχει. Θεωρητικά λοιπόν πάντα , το μόνο που αλλάζει είναι η τσέπη του καθενός. Γενικά δεν θεωρώ ως προαπαιτούμενο ( για να είμαι και επίκαιρος :P )μιας αγοράς ενός οχήματος το να μπορεί ο άλλος να το ξεζουμίσει στο 100%. Δηλαδή αν έχω την οικονομική δυνατότητα να έχω στην κατοχή μου ένα πιο extreme αμάξι θα πρέπει ντε και καλά να τρέχω σε ράλλυ και σε πίστες; Οι περισσότεροι από εμάς - βάζοντας και τον εαυτό μου μέσα - κατέχουμε μηχανές που δεν θα τις εκμεταλλευτούμε στο έπακρο ούτε σε δύο ζωές απο τώρα. Που το κακό και το μεμπτό σε κάτι τέτοιο;

- Απ' όσο ξέρω, μπόλικοι φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι έμπαιναν συχνότατα Μέγαρα και μπαίνουν Σέρρες με τα δικά τους, ακριβώς γιατί ξέρουν τί αγόρασαν και θέλουν / μπορούν να το χαρούν / εκμεταλλευτούν.

- Τα εξότικ καρς συνοστίζονται πραγματικά έξω από συγκεκριμένα μέρη και προορισμούς που δεν έχουν καμμία σχέση με αυτό για το οποίο φτιάχτηκαν. Πιστεύω ο καθένας το βλέπει αυτό και δε χρειάζεται και αποδείξεις.

Δεν σου λέω ότι είναι μεμπτό ή κακό να παίρνει ο καθένας ό,τι γουστάρει και ό,τι σηκώνει η τσέπη του και να το κάνει ό,τι θέλει.

Άλλο λέμε. Ότι τέτοια cars δεν χρησιμοποιούνται τελικά γι' αυτά που φτιάχτηκαν, άρα πώς δίνουν στους ιδιοκτήτες τους εκείνα τα ουάου συναισθήματα απ' τις επιδόσεις τους? Αυτό λέμε.

- Συνήθως, το ποσοστό αξιοποίησης ενός super car με ένα super sport moto διαφέρει πολύ, και το εξήγησα νωρίτερα (ss που μπαίνουν συνέχεια σε πίστες, βόλτες με ταχύτατους ρυθμούς για τις μηχανές VS χαζόβολτες χαλαρά στα vip στέκια για τα αμάξια κλπ).

​Μην αμφιβάλλεις ότι και εσύ και οι περισσότεροι αξιοποιούν πολύ περισσότερο την όποια μηχανή τους απ' τον μεσήλικα (συχνά υπερήλικα) με το Φεραρόνι, που γυρνάει από καφετέρια σε καφετέρια σε Γλυφάδα, Εκάλη, Πολιτεία για τον δουν και να κάτσει να διαβάσει με ύφος τους Financial Times που πήρε γι' αυτό το σκοπό.

Υ.Γ.

Αυτό, που ενώ καθημερινά βλέπουμε γύρω μας τόση μόστρα και κάνουμε ότι δεν τη βλέπουμε, με ξεπερνάει πάντως.... :blink: :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδη συγκρινεις "χαζους" κουτακιδες που παιρνουν τα αυτοκινητα για μοστρα, με σοβαρους μηχανοβιους που τις παιρνουν ακριβως για τη χρηση που πρεπει.

Το οτι 9/10 ss που θα δεις στην Αθηνα δεν εχουν περασει ουτε εξω απο πιστα δε σου λεεϊ κατι φανταζομαι.

Το οτι 9.5/10 on-off, δεν εχουν πατησει τιποτα παραπανω απο χαλικοδρομο επισης..

Μηπως να συγκρινες ποζερους κουτακιδες με ποζερους μηχανοβιους και σωστους κουτακιδες με σωστους μηχανοβιους?

Αλλιως δε βλεπω το νοημα της συζητησης..

Τροποποιήθηκε από τον Angel13
  • Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γούστα είναι αυτά... για εσένα η βροχή είναι βάσανο, για μένα είναι στοιχείο της φύσης και τη βρίσκω μαζί της.

Άσχετη πληροφορία της ημέρας: Η πρώτη μου βόλτα ήταν εν μέσω ψιλόβροχου για 6 ώρες.

Πήρα μηχανή για αυτό που είναι, δε θα κάτσω να παραπονιέμαι για τα αρνητικά που έχει αλλά θα τα ενστερνιστώ και εν τέλει θα γουστάρω.

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γούστα είναι αυτά... για εσένα η βροχή είναι βάσανο, για μένα είναι στοιχείο της φύσης και τη βρίσκω μαζί της.

Άσχετη πληροφορία της ημέρας: Η πρώτη μου βόλτα ήταν εν μέσω ψιλόβροχου για 6 ώρες.

Πήρα μηχανή για αυτό που είναι, δε θα κάτσω να παραπονιέμαι για τα αρνητικά που έχει αλλά θα τα ενστερνιστώ και εν τέλει θα γουστάρω.

Βρε και εγω μαζι σου. Και εγω τη βρισκω με τη βροχη. Αλλα υπαρχουν και μηχανοβιοι που δεν πατανε βροχη ουτε αμα τους δωσεις λεφτα.

Το θεμα ειναι οτι προσπαθεις να αποδειξεις οτι αντικειμενικα η μηχανη ειναι καλυτερη, ενω απλα δεν ισχυει.

Ειναι καθαρα θεμα προτιμησης...

Τροποποιήθηκε από τον Angel13

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδη συγκρινεις "χαζους" κουτακιδες που παιρνουν τα αυτοκινητα για μοστρα, με σοβαρους μηχανοβιους που τις παιρνουν ακριβως για τη χρηση που πρεπει.

Το οτι 9/10 ss που θα δεις στην Αθηνα δεν εχουν περασει ουτε εξω απο πιστα δε σου λεεϊ κατι φανταζομαι.

Το οτι 9.5/10 on-off δεν εχουν πατησει τιποτα παραπανω απο χαλικοδρομο επισης..

Μηπως να συγκρινες ποζερους κουτακιδες με ποζερους μηχανοβιους και σωστους κουτακιδες με σωστους μηχανοβιους?

Αλλιως δε βλεπω το νοημα της συζητησης..

....................

- Συνήθως, το ποσοστό αξιοποίησης ενός super car με ένα super sport moto διαφέρει πολύ, και το εξήγησα νωρίτερα (ss που μπαίνουν συνέχεια σε πίστες, βόλτες με ταχύτατους ρυθμούς για τις μηχανές VS χαζόβολτες χαλαρά στα vip στέκια για τα αμάξια κλπ).

​Μην αμφιβάλλεις ότι και εσύ και οι περισσότεροι αξιοποιούν πολύ περισσότερο την όποια μηχανή τους απ' τον μεσήλικα (συχνά υπερήλικα) με το Φεραρόνι, που γυρνάει από καφετέρια σε καφετέρια σε Γλυφάδα, Εκάλη, Πολιτεία για τον δουν και να κάτσει να διαβάσει με ύφος τους Financial Times που πήρε γι' αυτό το σκοπό.

..................

Δεν έχω κάτι παραπάνω να γράψω. Νομίζω είμαι αρκετά σαφής.

Σαφώς και υπάρχει και στις μοτό ίδιο φαινόμενο, αλλά στις βόλτες που κάνουμε εμείς τουλάχιστον εδώ απ' το mb, έχω δει ότι σχεδόν όλοι βγάζουν τα γούστα τους και χαίρονται τις μοτό τους. Και πραγματικά μου αρέσει αυτό και το απολαμβάνω.

Πόσες αντίστοιχες καθεβδομαδιάτικες βόλτες κάνουν οι άλλοι με τα supercars οεο?

Αλήθεια, εσένα δε σ' έχω δει σε βόλτα. Μήπως να αρχίσεις να έρχεσαι? :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά , και τα αμάξια θα μπαίνουν πίστα και υποθέτω πως αν είμασταν στο mycar.gr θα ήξερες άλλους τόσους που το κάνουν. Άσε τις επιδόσεις απ έξω , το κάθε όχημα σε φτιάχνει χωρίς να είναι αναγκαίο να δεις 300 στο κοντέρ. Όπως τον μέσο αναβάτη ενός ss τον φτιάχνει να καβαλάει το πεντακάθαρο μασίνι του , να ακούει την ακράπα του να ξεσαλώνει , να πάει την σβέλτη βόλτα του με τους φίλους του και πριν πάει για ύπνο να κάνει ένα τσιγάρο θαυμάζοντας το έργο τέχνης που κατέχει έτσι και τον μέσο ιδιοκτήτη ενός supercar τον φτιάχνει να μπαίνει στο γυαλισμένο του αμάξι , να ακούει το μοτέρ να στριγγλίζει στο πρώτο μιζάρισμα , να πετάξει τον κώλο του όπου μπορεί και να κάνει κι αυτός το τσιγαράκι του πριν πάρει τον δρόμο προς το κρεββάτι του.

ΥΓ: Καθημερινά βλέπω τριγύρω μου χλιδή. Το γιατί το εκλαμβάνεις ως μόστρα κι εμένα με ξεπερνάει. Όταν κάποιος έσκασε ένα Χ ποσό για να πάρει αυτό που γούσταρε δεν νομίζω να υπέγραψε κανένα συμβόλαιο πως απαγορεύεται να κολλήσει στην Κηφισίας με το Πορσικό / Φερραρικό του. Περισσότερη μόστρα εισπράττω από τύπους με παπιά παρά από κατόχους supercars πάντως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε πολλα από αυτά που γραφεις εχεις δικιο με κυριο την ασφαλεια .Για ριξε μια ματια όμως εδώ αυτοι δεν συμφωνουν μαζι σου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σαφώς και υπάρχει και στις μοτό ίδιο φαινόμενο, αλλά στις βόλτες που κάνουμε εμείς τουλάχιστον εδώ απ' το mb, έχω δει ότι σχεδόν όλοι βγάζουν τα γούστα τους και χαίρονται τις μοτό τους. Και πραγματικά μου αρέσει αυτό και το απολαμβάνω.

Πόσες αντίστοιχες καθεβδομαδιάτικες βόλτες κάνουν οι άλλοι με τα supercars οεο?

Θα σου απαντησω οτι ειπε ο Goyky.

Καλά , και τα αμάξια θα μπαίνουν πίστα και υποθέτω πως αν είμασταν στο mycar.gr θα ήξερες άλλους τόσους που το κάνουν. Άσε τις επιδόσεις απ έξω , το κάθε όχημα σε φτιάχνει χωρίς να είναι αναγκαίο να δεις 300 στο κοντέρ. Όπως τον μέσο αναβάτη ενός ss τον φτιάχνει να καβαλάει το πεντακάθαρο μασίνι του , να ακούει την ακράπα του να ξεσαλώνει , να πάει την σβέλτη βόλτα του με τους φίλους του και πριν πάει για ύπνο να κάνει ένα τσιγάρο θαυμάζοντας το έργο τέχνης που κατέχει έτσι και τον μέσο ιδιοκτήτη ενός supercar τον φτιάχνει να μπαίνει στο γυαλισμένο του αμάξι , να ακούει το μοτέρ να στριγγλίζει στο πρώτο μιζάρισμα , να πετάξει τον κώλο του όπου μπορεί και να κάνει κι αυτός το τσιγαράκι του πριν πάρει τον δρόμο προς το κρεββάτι του.

Με λιγα λογια δε μπορει να ξερει κανενας μας πως ακριβως ξεδιδουν αυτοι με τα supercars. Παντως εχω δει ατομα με σωστα αυτοκινητα, να τα πηγαινουν σωστα και τυπους με μηχαναρες να πηγαινουν σα κυρα Μαριες..

Αλήθεια, εσένα δε σ' έχω δει σε βόλτα. Μήπως να αρχίσεις να έρχεσαι? :D

Αμα βρουν καποτε την κλεμμενη μου μηχανη δεν αποκλειεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θεμα ειναι οτι προσπαθεις να αποδειξεις οτι αντικειμενικα η μηχανη ειναι καλυτερη, ενω απλα δεν ισχυει.

Ειναι καθαρα θεμα προτιμησης...

Αντικειμενικά και μόνο το αυτοκίνητο είναι καλύτερο και μάλιστα κάποιο SUV. Τα κάνει όλα και συμφέρει, ότι και τόσο στις βενζίνες αλλά να'χαμε να λέγαμε :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να το θέσω κι εγώ... κάπως. Αν είχα porsche παίζει να το πήγαινα σαν C2 γενικώς (ντάξει, σε φάσεις θα τις έκανα κι εγώ τις καγκουριές μου) και κλάιν μάιν πως θα φαινόταν αυτό στον οποιοδήποτε. Δικά μου τα λεφτά, τα τρώω όπως γουστάρω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας γράψω κι εγώ την τρολιά μου. Το θέμα νομίζω ενδείκνυται ρητά.Το χειρότερο (ακόμα κι απ' το μίζερο κείμενο- δήθεν ευθυμογράφημα) είναι η ανάγκη που δημιούργησε η κρίση βγάζοντας κόσμο από τις λαμαρίνες και ανεβάζοντάς τον σε δύο τροχούς χωρίς να γνωρίζει τι είδους κατώφλι περνά. Χωρίς να έχει ιδέα ποιες ευθύνες αναλαμβάνει ή τι είδους ρίσκα παίρνει. Όχι, δε μου λέει τίποτα η οικονομία χρήματος ή χρόνου ή οτιδήποτε σχετικό, όταν γνωρίζω καλά οτι ανά πάσα στιγμή μπορεί να κερδίσω 20' της ώρας ή και 1 μήνα σε ορθοπεδική κλινική και το μηχανάκι σε τεύχη. Ανά πάσα στιγμή! Γι'αυτό και ποτέ δεν μ'ενδιέφερε η μετακίνηση ή η κίνηση, τα χρονοδιαγραμματα κοκ αφού σε κάθε περίπτωση προτιμώ τους δικούς μου εσωτερικούς ρυθμούς που εγώ γουστάρω, κουβάρια για παράδειγμα, σε πλήρη εγρήγορση, επίθεση ότι κι αν καβαλάω και ας μην βιάζομαι καθόλου. Γιατί έτσι μου αρέσει, γιατί έτσι νιώθω καλά. Τουλάχιστον εγώ έχω διαλέξει τους δύο τροχούς να με συντροφεύουν στη ζωή για τους λόγους ακριβώς που φτιάχτηκαν πραγματικά κι όχι για άλλους, μεταφορικούς, οικονομοτεχνικούς, κοινωνικούς, αυτοπροβολής ή ότι άλλο. Και ω ναι, στους καύσωνες ψοφάω για λαμαρίνα και κλιμά. Έτσι κι αλλιώς τα καυτά μεσημέρια, ποτέ δεν χάρηκα πραγματικά, καμία μοτοσυκλέτα μου.

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά, αντικειμενικά, η μηχανή (εκτός από παπάκια και μικρά σκούτερ) είναι αρκετά ακριβότερο σπορ απ'το αμάξι. Απλά βολεύει στο κλεινόν άστυ και δεν σου γίνονται τα νεύρα κρόσσια στην κίνηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδή ένα κάμπριο σούπερκαρ δεν θα σε κάνει ένα με το περιβάλλον ;; Σοβαρά το ρωτάω.

ΟΧΙ...Το αντιστοιχο μηχανακι ειναι εντελως αλλη φαση.Ποοοοοολυ διαφορετικη ,πολυ ανωτερη σε συναισθημα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΟΧΙ...Το αντιστοιχο μηχανακι ειναι εντελως αλλη φαση.Ποοοοοολυ διαφορετικη ,πολυ ανωτερη σε συναισθημα

Φορώντας πάντα στολή έτσι;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ε ...ναι .Αλλα καταλληλη για την εποχη.

Το αμαξι σε εντυπωσιαζει στα αρχικα σταδια Αλλα μπαινεις σε κορεσμο συναισθηματος λογω προβλεψιμοτητας και επαναληψιμοτητας πολυ γρηγοροτερα απο οτι με την μοτοσυκλετα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαλλον δεν εχεις οδηγησει cabrio..

Το ανοιχτό αυτοκίνητο είναι κάπου ενδιάμεσα μεταξύ κλειστού αυτοκινήτου και μηχανής. Και φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί της σαν αίσθηση, παρότι ανοιχτό εξαλολουθεί να είναι πολύ "κλειστό" ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.

• Create New...