Jump to content
μάθο...

Φιλτρο λαδιού μαμά ή οχι;

Recommended Posts

Στις αλλαγες φιλτρου λαδιού κινητηρα προτιμας να βαζεις αυτο που λεει η "μαμα" ή επιλεγεις ενα καλο ή και φθηνο, aftermarket της αρεσκειας σου;Με δεδομενη την διαφορά τιμης συνηθως(πχ ενα φιλτρο BMW για το GS εχει 11€ ενω ενα HIFLO ας πουμε εχει 4€...)αλλά και τη λογικη "κατι παραπανω θα ξερει η μαμα απο τα τεστ που εχει κανει για τη μοτο μου"...τελικα τι ειναι πιο καλο για το φιλτραρισμα τού λαδιου;... :idea:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

φίλε μου δεν χάνεις κάτι να βάλεις αφτο που λέει ούτε κερδίζεις κάτι με το HIFLO όποτε βάλε το μαμά για σιγουριά :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

νομίζω δε χρειάζεται να φοβηθείς να βάλεις αφτερμάρκετ φίλτρο λαδιού. τα ίδια είναι πάνω κάτω. και τα hi-flo είναι και καλά απο ότι ξέρω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

συνήθως αφτερ μάρκετ βάζω,δεν έχει και καμιά ουσιαστική διαφορά το μαμά για αν το τιμήσω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι ρε αφτερμάρκετ σιγά. άλλωστε με τα διαστήματα που αλλάζουμε τα λάδια εδώ στην Ελλάδα, ακόμα και το ίδιο φιλτράρισμα να μην έκανε δεν νομίζω να υπήρχε θέμα! :mB_kalo_e::crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν και στηριζα παρα πολυ την αποψη του να βαλεις αφτερμαρκετ, ο μηχανικος μου ειχε τονισει με στομφο "μην βαζεις αφτερ, καλυτερα στην αλλαγη ασε το ιδιο μαμα αν δεν εχεις αλλο να αλλαξεις παρα να βαλεις αφτερμαρκετ" και επεμενε σε αυτο. Δεν ειχα λογο να μην τον ακουσω απο τοτε αυτο ειναι απαραβατος κανονας για μενα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν και στηριζα παρα πολυ την αποψη του να βαλεις αφτερμαρκετ, ο μηχανικος μου ειχε τονισει με στομφο "μην βαζεις αφτερ, καλυτερα στην αλλαγη ασε το ιδιο μαμα αν δεν εχεις αλλο να αλλαξεις παρα να βαλεις αφτερμαρκετ" και επεμενε σε αυτο. Δεν ειχα λογο να μην τον ακουσω απο τοτε αυτο ειναι απαραβατος κανονας για μενα

πιστεύω τσάμπα τα πληρώνεις παραπάνω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παντα εργοστασιακα προιοντα.εκτος απο λιπαντικα,παραφλου,υγρα φρενων κτλ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Hiflo και αγιος ο θεος. Εξαιρετικα φιλτρα. Πολλα "εργοστασιακα" προιοντα εχουν παραφουσκωμενες τιμες χωρις κανενα αντικρισμα. Μην τρωτε προλογο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδη τα "εργοστασιακα" φιλτρα τα κατασκευαζει το εργοστασιο? Φασον τα δινει σε καποια HIFLO οπως και ολα τα αναλωσιμα και οχι μονο.

Ειναι μονο μαρκετινγκ και τιποτε αλλο. Εγω πιστευω οτι, οχι απλα ειναι εφαμμιλα με τα "εργοστασιακα" τα αφτερ μαρκετ αναλωσιμα αλλα και πολυ καλυτερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πιστεύω πως είναι πάνω κάτω τα ίδια και πως δεν έχει σημασία αν βάζουμε το μαμα ή το aftermarket.

Εγώ το παίρνω απο την καφασακι 6 € επειδή δεν έχει καμία μεγάλη διαφορά τιμής με τα aftermarket αλλα περισσότερο επειδή μου αρέσει το πράσινο κουτί που γράφει KAWASAKI ORIGINAL PARTS,στην συγκεκριμένη περίπτωση για 1-2 € παραπάνω τον χρόνο αξίζει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα αναλώσιμα τα μαμά συνήθως είναι μακράν τα καλύτερα! Το γεγονός ότι δεν τα κατασκευάζει το ίδιο το εργοστάσιο παραγωγής της μοτοσικλέτας δεν αποτελεί επιχείρημα. Πληρούν σίγουρα τις προδιαγραφές για την καλή λειτουργία του κινητήρα κι όχι μόνο. Και τα τακάκια πολλές φορές είναι καλύτερα τα μαμά από πολλά άφτερ.

Σε ανταλλακτικά όπως αναρτήσεις, εξατμίσεις, stabilizer κλπ Aftermarket! Το εργοστάσιο σε αυτή τη περίπτωση για να ρίξει το κόστος παραγωγής δεν έχει βάλει τα καλύτερα που θα μπορούσε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάποια στιγμή (νομίζω στο VFR forum) είχε διαπιστωθεί μικρότερος αριθμός τρυπών after market φίλτρο σε σχέση με το ΟΕΜ. Αυτό πιθανόν να πνίγει την ροή και να κουράζει την αντλία λαδιού. Αν λοιπόν πάτε σε after, μετρήστε τις τρύπες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω βαζω μαμα φιλτρο απο καβασακι εχει την ιδια τιμη με το χαι φλοου, στο χοντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Mαμά φίλτρο,γιατί.? Να γιατί απο εμένα με απλά λόγια.

Η βαλβίδα πίεσης που έχει μέσα του το μαμά, θα πρέπει να έχει εναρξη λίγο πρίν την πίεση της τρόμπας λαδιού του μοτέρ. Εάν π.χ. η βαλβίδα ανοίγει πολύ πιο νωρίς απο την έναρξη πίεσης λαδιού της τρόμπας του μοτέρ υπάρχει περίπτωση να στεγνώνει πολύ πιο γρήγορα το κάρτερ απο το προβλεπόμενο, μιας και το λάδι κάνει λίπανση και ψύξη.

Επίσης υπάρχει και βαλβίδα αντεπίστροφη,δλδ δεν αφήνει το λάδι να επιστρεψει οταν κλείνουμε το μοτέρ.

Επειδή λοιπόν δεν ξέρω και δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν κατασκευαστή φίλτρων λαδιού, αν τηρούνται στα aftermarket φίλτρα λαδιού τους τα του κατασκευαστή μου προτιμώ τα μαμά,δίνοντας λίγα euro παραπάνω.

Για όσους με ξέρουν,αυτός είναι ένας απο τους λόγους που έχω τοποθετήσει και εξωτερικό όργανο πίεσης λαδιού στην μηχανή μου και παρόλαυτα δεν το διακινδυνεύω ως προς το φίλτρο του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντα "μαμά" φίλτρο βάΝω.

Μικρή η διαφορά τιμής για να ρισκάρω να βάλω κάτι που (ενδεχομένως) δεν είναι 100% κατάλληλο για τα "σωθικά" του κινητήρα.

Δε λέω ότι όλα τα aftermarket δεν είναι καλά.

Λέω ότι ενδεχομένως να μην είναι ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ για τον κινητήρα μου (βλ. κι αυτό που είπε ο Παναγιώτης Κ. παραπάνω).

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Hiflo κι αγιος ο θεος !

Η suzuki το δινει στα κοντα 10ευρω , η HiFlo στα σχεδον 4ευρω , βαζω πανω απο 10 χρονια φιλτρα λαδιου της HiFlo χωρις ποτε να ειχα καποιο θεμα σε κανενα μηχανακι μου ή και πολλων φιλων που ξερω , πραγματικα δεν υπαρχει λογος να δωσω τοσα χρηματα παραπανω για ενα ιδιο προιον το οποιο απλα ειναι σε αλλο κουτι .

Χαρτινο το ενα , χαρτινο και το αλλο..!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

HIFLO - CHAMPION - BOSCH ,είναι οι τρείς κατασκευαστές που προμηθεύουν με φίλτρα τις περισσότερες εταιρίες κατασκευής οχημάτων.(2-4-6-8-16 τροχών)

Μέσα στο ΟΕΜ κουτί συσκευασίας φίλτρου ,συνήθως βρίσκεται ένα από τα παραπάνω.

Οι προδιαγραφές ενός φίλτρου καθορίζονται από τους κατασκευαστές των φίλτρων και απεικονίζονται περιγραφικά με έναν κωδικό φίλτρου.

Οι κατασκευαστές κινητήρων ,επιλέγουν ένα φίλτρο απο τα διαθέσιμα στη αγορά ,το οποίο καλύπτει τι προδιαγραφές που επιθυμούν ,και το παραγγέλνουν σε μεγάλες ποσότητες απ την κατασκευάστρια εταιρία φίλτρων με το λογότυπό τους στο κουτάκι.(φασόν δηλ)

Απο τη στιγμή που το "after market" φίλτρο που θα χρησιμοποιήσετε αναγράφει τον σωστό κωδικό για το μοτέρ σας ,δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σε πολλές περιπτώσεις αναγράφονται πάνω στο κουτί κ συγκεκριμένα μοντέλα μοτό που καλύπτει το συγκεκριμένο φλίτρο ,για να βοηθηθούν οι μη γνωρίζοντες κωδικό.

Η εμμονή των εξουσιοδωτημένων στα ΟΕΜ ,υπάρχει για να εξασφαλίζει το κέρδος τους.

Η εμμονή του κάθε μαστρο-Μήτσου στα ΟΕΜ ,υπάρχει λόγω ημιμάθειας.

Η εμμονή του κάθε χρήστη στα ΟΕΜ ,υπάρχει λόγω αμάθειας.

Για ψυχολογικούς κ μόνον λόγους ,δεν είναι κακό να επιμένει κάποιος στα ΟΕΜ.

(βλ."Κάλλιο γαϊδουρόδενε ,παρά γαϊδουρογύρευε")

Αν είναι κοντά σου επίσημος αντιπρόσωπος της μάρκας σου ,έχει πάντα φίλτρα ,και η τιμή τους είναι φυσιολογική ,καλά κανεις κ παίρνεις πάντα το ΟΕΜ.

Όταν όμως η τιμή του after market φίλτρου είναι στο 1/3 του ΟΕΜ ,δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος να πετάξεις τα € σου.

Φυσικά μιλάω πάντα για επώνυμο φίλτρο κ όχι για κάποια άγνωστη κινεζιά.

Προσωπικά ,στα περισσότερα από 30 χρόνια που καβαλάω μοτό ,ΟΕΜ φίλτρο έχει μπεί μόνο σε service εντός εγγυήσεων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγώ έχω αλλάξει κι έχω πάει σε HiFlo φίλτρο. Δεν έχουν πάθει τίποτα και οι 2 μηχανές που τα χρησιμοποίησα.

Πραγματικά πιστεύω ότι ο μάστορας εξουσιοδοτημένου συμβουλεύει για ΟΕΜ μόνο και μόνο για το κέρδος και τίποτα άλλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακριβως οπως τα λεει ο El gatto. Και οχι μονο στα φιλτρα, παντου....Πας να παρεις πχ σετ ρουλεμαν μοχλικου για το δικο μου, τα πληρωνεις 80+ ευρω, ανοιγεις το ομορφο σακουλακι Yamaha και το ρουλεμαν γραφει πανω koyo. Πας σε ρουλεμαναδικο και παιρνεις τα ιδια koyo μιση τιμη. :crazy: :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

hilfo κτλπ.

αν τα μηχανανακια χαλαγανε με τα αφτερ,απλως δεν θα βγαινανε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην τελευταια αλλαγη εβαλα Champion επειδη δεν εβρισκα μαμα φιλτρο λαδιου.

Δεν ξερω για αλλες μαρκες (hiflo) αλλα το champion ηταν ολοιδιο απο κατω, με το μαμα(τουλαχιστον οπτικα). Δηλαδη ακριβως ιδιες τρυπες, ιδιου μεγεθους κτλ.

Απλα η διαφορα δεν ηταν τοσο αξιοσημειωτη. 9 ευρω εκανε το Champion και 13 το μαμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

....

Τά 'πες όλα ρε Γάτε! :_thumbsup:

Σε κάθε παραγγελία ανταλλακτικών από το εξωτερικό κοτσάρω και 2-3 φίλτρα ώστε να μην ξεμένω ποτέ. Βγαίνουν πιό φτηνά και από τα hi-flo σε τιμές Ελλάδας. Όμως αν ξεμείνω ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ ότι θα πάρω hi-flo χωρίς τη μεσολάβηση της suzuki και το 80-90% πανωπροίκι της.

Τροποποιήθηκε από τον sfi-ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα "μαμα" φιλτρα,ακομα κι αν τα κατασκευαζει αλλη εταιρεια για λογαριασμο της,πρεπει να αναγραφεται ο κανονικος κατασκευαστης;Δηλαδη αν πχ.η BOSCH φτιαχνει τα εργοστασιακα φιλτρα της BMW για το F800GS πανω στο φιλτρο αναγραφεται "made by BOSCH" ή οχι;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα