Jump to content
Gverse

Kawasaki z800e 35kw Review

Recommended Posts

Γεια σας και απο μένα !

Κάνω το θέμα γιατί χθες με ένα φιλαράκι λέγαμε για το αν θα πρέπει να πάρω πρώτη μηχανή την kawasaki z800e 35kw καθώς δεν έχω μεγάλη εμπειρία στο θέμα μηχανής. Οδηγάω μόνο την yamaha xt 660 του πατέρα μου σχεδόν ανά 2ο σαββατοκύριακο που πηγαίνω στο χωριό όπου την έχω. Εγώ σκεφτόμουν να πάρω την Ζ800ε και μετά από 2 χρόνια να την επαναφέρω στα 70ΚW και ουσιαστικά θα έχω μια μηχανή που γνωρίζω χωρίς να χρειαστεί να αγοράσω καινούργια όταν βγάλω δίπλωμα για απεριόριστο

Τροποποιήθηκε από τον Gverse

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δεν θα έπαιρνα καινούρια μηχανή "φιμωμένη" για δύο λόγους:

α) θα ξενέρωνα την ζωή μου

β) δεν ξέρω τι στρώσιμο γίνεται έτσι στον κινητήρα και τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για αργότερα. Κανονικά για το στρώσιμο πρέπει το μηχανάκι να δουλεύει σε διάφορες στροφές σε όλες τις σχέσεις κάτι που δεν νομίζω να μπορείς να το κάνεις με ένα φιμωμένο μοτέρ...

Πάρε καλύτερα ενα εμπορικό μεταχειρισμένο που να μπορείς εύκολα να το μεταπωλήσεις αργότερα χωρίς να χάσεις λεφτά και σε 2 χρονάκια τσιμπας αυτό που θέλεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θα έπαιρνα καινούρια μηχανή "φιμωμένη" για δύο λόγους:

α) θα ξενέρωνα την ζωή μου

β) δεν ξέρω τι στρώσιμο γίνεται έτσι στον κινητήρα και τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για αργότερα. Κανονικά για το στρώσιμο πρέπει το μηχανάκι να δουλεύει σε διάφορες στροφές σε όλες τις σχέσεις κάτι που δεν νομίζω να μπορείς να το κάνεις με ένα φιμωμένο μοτέρ...

Πάρε καλύτερα ενα εμπορικό μεταχειρισμένο που να μπορείς εύκολα να το μεταπωλήσεις αργότερα χωρίς να χάσεις λεφτά και σε 2 χρονάκια τσιμπας αυτό που θέλεις.

Αυτο.

Καλυτερα παρε μια μηχανη που να ειναι φτιαγμενη(βαρος, στησιμο, περιφερειακα) για την ιπποδυναμη της.

Αν και εγω προσωπικα θα το επαιρνα και θα το ξεφιμωνα απο την πρωτη μερα μιας και θα ηταν περιορισμενο στα χαρτια.

Τροποποιήθηκε από τον Angel13

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και "φιμωμένη", σε όλο το εύρος των στροφών θα δουλεύει. Δεν νομίζω εξάλλου στην Kawasaki όταν σχεδίασαν τη μηχανή να μην έλαβαν στα υπ όψη τους κάτι τέτοιο! Όσο για τον περιορισμό, αυτός συνήθως είναι μια αλλαγμένη μεταλλική πλάκα στα καλώδια του γκαζιού (δεν ξέρω πως ακριβώς λέγεται μηχανολογικά, υπάρχουν πάντως σχετικά βίντεο στο youtube) που πηγαίνεις όταν το κάνεις απεριόριστο και σου βάζουν την αρχική... Δεν είναι καλή ιδέα όμως να την αλλάξεις όσο είσαι υπο Α2, μιας και σε περίπτωση στραβής μπορει να την ελέγξουν και έτσι να μην σε καλύψει η ασφάλεια... Καλύτερα να είσαι 101% σίγουρος.

Ίσως το βάρος της είναι αυτό που θα δυσκολέψει περισσότερο κάποιον σαν πρώτη μηχανή.

Υ.Γ. Μπράβο πάντως στην εταιρία, που δίνει δυνατότητες περιορισμού σε διάφορα μοντέλα της (ER, Versys, Z). Οι περισσότερες στην Ελλάδα, σε αντίθεση με το εξωτερικό, δεν τους ενδιαφέρει μάλλον να πουλήσουν στην κατηγορία Α2.

Τροποποιήθηκε από τον Σεκ Σαπίλ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ καλή σκέψη, η δικιά μου απορία είναι αν μπορείς να βάλεις περιοσμό σε ένα ζ 750 , ώστε να το αγοράσεις μεταχειρισμένο...Γνωρίζει κανείς πόσο κοστίζει κάτι τέτοιο??Γίνεται χαρτογράφηση στον ίδιο εγκέφαλο ή πας για καινούριο περιορισμένο από την kawasaki εγκέφαλο??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το Α2 δίπλωμα τουλάχιστον, δεν γίνεται να περιορίσεις το z750 μιας και η αρχική του ισχύς είναι μεγαλύτερη από 70kw. Επίσης δεν ξέρω κατα πόσο το κάνουν γενικότερα σε μεταχειρισμένα μοντέλα. Δεν χάνεις όμως τίποτα να ρωτήσεις (καλύτερα τηλεφωνικά την ίδια την εταιρία, και όχι σε αντιπρόσωπο).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ καλή σκέψη, η δικιά μου απορία είναι αν μπορείς να βάλεις περιοσμό σε ένα ζ 750 , ώστε να το αγοράσεις μεταχειρισμένο...Γνωρίζει κανείς πόσο κοστίζει κάτι τέτοιο??Γίνεται χαρτογράφηση στον ίδιο εγκέφαλο ή πας για καινούριο περιορισμένο από την kawasaki εγκέφαλο??

Αποτι ξερω μονο απο το εργοστάσιο θεωρείται ''νόμιμη'' η φίμωση..δηλαδή μόνο αν πάρεις καινούργια μηχανή,θα σε καλύπτει το Α2.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ισχυει εφοσων η φιμωση δεν ξεπερναει το 50% της αρχικης τιμης.

Δηλαδη καποιο μηχανακι με 69 KW μπορει να γινει φιμωμενο, αλλα καποιο με 70,1 δεν γινεται.

Αλλα μηχανακια εχουν προβλημα με τον λογο κιλων/kw π.χ. το δικο μου δεν αρκει να γινει 35 kw για να ειναι νομιμο αφου ο λογος κιλων/kW ειναι μεγαλυτερος απο 0.2. Οποτε πρεπει να παει στα 24 Kw (δηλαδη στο οριο αφου βγαινει ως 48kw).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν εχεις το κασερι και το γουσταρεις καντο.Οποιος πει οτι θα το φιμωνε για να παρει εγκριση ως Α2 και την επομενη μερα ΔΕΝ θα το επεστρεφε στα φυσιολογικα είναι το ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΨΕΥΤΗΣ.

Υ.Γ Προμηνύω πάλι λαικό δικαστήριο αλλα δε γα :lipssealed: μείς.

Τροποποιήθηκε από τον stuntboy

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για φιμωμενο πηγαίνει πάρα πολύ καλά καθώς και την επιτάχυνση της αρχικής έχει και τελική 190 !

Απλά πιστεύω πως είναι μια πολύ καλή μηχανή και θα μπορέσω να την κρατήσω καιρό

Ισχύει πως μπορώ να επαναφέρω την μηχανή στην αρχική της υποδύναμη και στα χαρτιά να είμαι "νόμιμος" ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για φιμωμενο πηγαίνει πάρα πολύ καλά καθώς και την επιτάχυνση της αρχικής έχει και τελική 190 !

Απλά πιστεύω πως είναι μια πολύ καλή μηχανή και θα μπορέσω να την κρατήσω καιρό

Ισχύει πως μπορώ να επαναφέρω την μηχανή στην αρχική της υποδύναμη και στα χαρτιά να είμαι "νόμιμος" ?

Ναι και μαλιστα πολυ ευκολα, μια χαρτογραφηση ειναι. Παρολα αυτα σε περιπτωση ατυχηματως ισως ελεγχθει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμένα το θέμα μου είναι οι μπλε γιατί δεν γουστάρω τραβήγματα με δικαστίρια κλπ

άμα είναι μόνο το θέμα ασφάλειας δηλαδή χρηματικό οκ

Αν γίνει χτύπα ξύλο στραβή δεν μπορώ να το ξαναφημώσω ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι μπλε σιγά μη σου κατεβάσουν ράουλα να σου κάνουνε δυναμομέτρηση στη μέση του δρόμου :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταλαβαινω την κ@υλ@ σας και την τρελα για πολλα κυβικα και την αισθηση της μεγαλης μηχανης..

Το καταλαβαινω και σας νιωθω απολυτα..

Αλλα ρε παιδια γιατι ολοι ψαχνεται τροπο και το τραβατε απο τα μαλλια οπωσδηποτε να οδηγησετε μεγαλη μηχανη ενω δεν προβλεπεται για χ,ψ λογους..Αυτοι που εχουν θεσπισει τους εν λογο νομους δεν ειναι ουτε βλακες ουτε αγραμματοι..Ολα για καποιο λογο γινοντε..Απλα σκεφτειτε το γιατι μπορει να εχει γινει..

Γι αυτο καθε σταδιο της ζωης μας γενικοτερα και καθε αλλαγη κατηγοριας μοτοσυκλετας ειδικοτερα εχει την χαρη του..Αραξτε και απολευστε το..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οποιος εχει ακουσει περιπτωση δυναμομετρησης απο την αστυνομια απο τοτε που βγηκαν τα διαφορα διπλωματα ας μας διαφωτισει ρε παιδια.

Αυτοι που εχουν θεσπισει τους εν λογο νομους δεν ειναι ουτε βλακες ουτε αγραμματοι..

Ας πουμε απλα οτι αυτο ειναι πολυ σχετικο..

Ολα για καποιο λογο γινοντε..Απλα σκεφτειτε το γιατι μπορει να εχει γινει..

Ασαφειες στο νομο, πραγματα που δεν προβλευτηκαν οπως θα επρεπε, τσουβαλιασμα ολων με βαση καθαρα την ηλικια τους ή ακομα και αδικος διαχωρισμος μεταξυ ατομων ιδιας ουσιαστικα ηλικιας(αυτο που εγινε τωρα με το α2 και αυτους που επρεπε να παρουν απεριοριστο και δεν πηραν, ενω αλλοι ενα μηνα γηραιοτεροι το πηραν με ενα παραβολο) και πολλα αλλα που αμα διαβασεις περιπτωσεις εστω και μονο στο forum θα διαπιστωσεις.

Τροποποιήθηκε από τον Angel13

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταλαβαινω την κ@υλ@ σας και την τρελα για πολλα κυβικα και την αισθηση της μεγαλης μηχανης..

Το καταλαβαινω και σας νιωθω απολυτα..

Αλλα ρε παιδια γιατι ολοι ψαχνεται τροπο και το τραβατε απο τα μαλλια οπωσδηποτε να οδηγησετε μεγαλη μηχανη ενω δεν προβλεπεται για χ,ψ λογους..Αυτοι που εχουν θεσπισει τους εν λογο νομους δεν ειναι ουτε βλακες ουτε αγραμματοι..Ολα για καποιο λογο γινοντε..Απλα σκεφτειτε το γιατι μπορει να εχει γινει..

Γι αυτο καθε σταδιο της ζωης μας γενικοτερα και καθε αλλαγη κατηγοριας μοτοσυκλετας ειδικοτερα εχει την χαρη του..Αραξτε και απολευστε το..

ΠΕΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΕΤΣΙ.

(τα κεφαλαια δηλωνουν αγανακτηση και οχι νευρα)

Ειμαι 18 χρονων γιος ζαμπλουτου πετρελαιά και petrol head και παίρνω για πρωτο αυτοκινητο ενα rx7 τετραρότορο ειμαι ασφαλης;Μηπως κινδυνευει περισσοτερο ο κοσμος απο αυτο παρα με τις μηχανες αν οχι το ιδιο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οποιος εχει ακουσει περιπτωση δυναμομετρησης απο την αστυνομια απο τοτε που βγηκαν τα διαφορα διπλωματα ας μας διαφωτισει ρε παιδια.

Ας πουμε απλα οτι αυτο ειναι πολυ σχετικο..

Ασαφειες στο νομο, πραγματα που δεν προβλευτηκαν οπως θα επρεπε, τσουβαλιασμα ολων με βαση καθαρα την ηλικια τους ή ακομα και αδικος διαχωρισμος μεταξυ ατομων ιδιας ουσιαστικα ηλικιας(αυτο που εγινε τωρα με το α2 και αυτους που επρεπε να παρουν απεριοριστο και δεν πηραν, ενω αλλοι ενα μηνα γηραιοτεροι το πηραν με ενα παραβολο) και πολλα αλλα που αμα διαβασεις περιπτωσεις εστω και μονο στο forum θα διαπιστωσεις.

Συμφωνω πως υπαρχουν και ασαφειες και καποια λαθη εστω και περιορισμενα σε μια ευρυτερη κλιμακα που ειναι θεμιτα για μενα απο την στιγμη που αλλαζει ενας νομος..

Αυτο που θελω να περασω σαν μηνυμα και ειναι μια καθαρα υποκειμενικη και προσωπικη αποψη, οτι δεν αξιζει τοοοοοοσο πολυ να το ψαχνουμε και να το αναλυουμε..και μιλαω εγω που με "επιασε" η αλλαγη της νεας νομοθεσιας και ενω ειμαι κατοχος ολων των επαγγελματικων διπλωματων δεν μπορουσα να οδηγησω μηχανη πανω απο 250cc εαν δεν εκλεινα τα 24 εχοντας στα + και την εμπειρια καποιων χρονων στους 2 τροχους..

Υπαρχουν καποια δεδομενα που καλως ή κακως ισχυουνε..Αυτο δεν αλλαζει πλεον..

Και δεν αξιζει να χαλιομαστε..

ΠΕΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΕΤΣΙ.

(τα κεφαλαια δηλωνουν αγανακτηση και οχι νευρα)

Ειμαι 18 χρονων γιος ζαμπλουτου πετρελαιά και petrol head και παίρνω για πρωτο αυτοκινητο ενα rx7 τετραρότορο ειμαι ασφαλης;Μηπως κινδυνευει περισσοτερο ο κοσμος απο αυτο παρα με τις μηχανες αν οχι το ιδιο;

Πιστευω πως η ερωτηση ειναι ρητορικη ξεκαθαρα γιατι την απαντηση την ξερουμε ολοι μας..

Γενικα το συγκεκριμενο θεμα για μενα ειναι καθαρα θεμα παιδεια θες απο το σπιτι,θες απο το σχολειο(λεμε τωρα)..

Και αυτοι οι νομοι ερχοντε να συμμαζεψουν αυτα που λεμε ασυμμαζευτα..Με οσο το δυνατον λιγοτερο κοστος(εκει εγκειτε η αδικια σε καποιους)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω σας λεω παιδια δεν με ακουτε... Το διπλωμα σε κανει οδηγαρα..

με το που εβγαλα Α το εμαθα να στριβω οσο δε παει το R1 crossplane που ειχα και το βαρεθηκα, σε 4εις μηνες, το πουλησα πριν μια βδομαδα και λογια θα παω

για Ktm superduke 1290 R .. Λενε οτι ειναι δυνατο μηχανακι ελπιζω να μην ειναι και αυτο πολυ λιγο.. :online2long:

8level css να κανετε,αν δεν εχετε Α, δε θα αποκτησετε χερια ποτε. :rtfm:

Οσο για τον φιλο μας, να το παρεις το Z 800 ειναι πανεμορφο μηχανακι και θα εισαι και 'νομιμος' σε οποια κατασταση και αν το εχεις.

Τροποποιήθηκε από τον Denzo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τους νόμους παιδιά μην το ψάχνετε είναι μεγάλη ιστορία. Να ταν μόνο στο θέμα μηχανής έτσι ...

Όσο αφορά στο να το επαναφέρω στα μεγάλα άλογα αυτό θα το κάνω τουλάχιστον μετά από 1 χρόνο με τα 48 άλογα

Αλλά είναι άλλη φάση να έχεις αρκετά άλογα μηχανή :)

Επίσης γνωρίζει κανείς το κόστος για την μετατροπή από 35kw σε 70kw ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατα τυχη , ψανχωντας για το z800e (το οποιο εχω ηδη παραγγειλει) , επεσα πανω στο ποστ αυτο..

Δεν ξερω αν το παλικαρι το εχει αγορασει ηδη η αν το σκεφτεται ακομα παντως εχω να σου πω το εξης...

Η μηχανη ερχεται απο το εξωτερικο με κιτ μειωσης της ιπποδυναμης, επομενος το καλο ειναι οτι αν αφαιρεσεις το κιτ, τοτε πας ευκολα απο τα 47 αλογα στα 95 :)

Το κακο ειναι ( αν ειναι ολα οπως μου τα λεει ο πωλητης της καβασακι ) πως το κιτ εχει 250 ευρω εξτρα , κατι που δεν αναφερεται πουθενα ..

Αν υπαρχει κατι αλλο που χρειαζεσαι , ευχαριστως να στο απαντησω :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λογικα θα χάνετε κ η εργοστασιακή εγγύηση αν την πειράξετε

Λογικα θα χάνετε κ η εργοστασιακή εγγύηση αν την πειράξετε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αποκλείεται να χάνεται η εργοστασιακή εγγύηση.

Και μιας και το έφερε η κουβέντα.

Κάθε νέος ιδιοκτήτης, κατά τη διάρκεια του 1ου έτους, μπορεί να ζητήσει επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης με κόστος κάπου στα 250€.

Που πιθανότατα να μη χρειαστεί ποτέ (δεν είναι ευρωπαϊκά παρτάλια οι Kawasaki :lol: :rotfl:) αλλά όσοι ενδιαφέρεστε ρωτήστε στον αντιπρόσωπο ή κ την ΤΕΟΜΟΤΟ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ποποο σα μικρα παιδια ορισμενοι εδω μεσα.

Ο ζαμπλουτος νεαρος που θα αγορασει λαμποργκινι πορσε εβο κλπ ειναι 1/10000. αρα και δν μπορει να φτιαχτει νομος που θα περιοριζει ολον τον πληθυσμο για τον 1 αυτον.

Απ την αλλη πολλοι νεοι μπορουν να παρουν με 2000-3000 μεχρι και r1.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα