demian86 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2014 Παιδιά μετά από πολλά χρόνια με το παλιό μου σκουτεράκι ήρθε η ώρα της αλλαγής (το παλιό παρέδωσε πνεύμα). Είμαι 1.90, 90 κιλά 27 χρονών (παίζουν και αυτά ρόλο στην επιλογή σωστά?). Οδηγώ μηχανάκι από τα 16 συνέχεια οπότε έχω μια Α εμπειρία (με διάφορα μηχανάκια). Το ποσό που διαθέτω είναι maximum 5-6 χιλιάρικα, γι'αυτό και σκέφτηκα κάποιο μεγάλο scooter. Προορίζεται για μέσα στην πόλη περισσότερο και καμιά εξόρμηση που και που (θα ήθελα να μπορεί να πάει και αρκετά μακρυά όσο αυτό είναι δυνατόν φυσικά). Υπάρχει και μια πιθανότητα να ανέβω στα 7-7.5 χιλιάρικα για κάποια μηχανή αλλά αυτό ακόμα δεν είναι σίγουρο. Επειδή έχω ακούσει και έχω διαβάσει σχεδόν για όλα τα scooter από 300 κυβικά και πάνω διάφορα (πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, προβλήματα κτλ) θα ήθελα τη γνώμη σας μέσω κάποιων προτάσεων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gerkon 620 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2014 Εγω ειμαι της γνωμης οτι τα σκουτερ φτιαχτηκαν για να σε μετακινουν ανετοτατα και ξεκουραστα εντος πολης, οποτε για μενα σκουτερ των 500-800 κυβικων δεν εχουν λογο υπαρξης, οπως δεν θα ειχε και λογο υπαρξης ενα παπι-γιγας σε μεγενθυση 600 κυβικα. Αυτο ειναι καθαρα προσωπικη αποψη, δε σου λεω οτι ειναι σωστο ή λαθος. Θα σου ελεγα με τοσα λεφτα που διαθετεις να κινηθεις στην αγορα μια μηχανης που κανει τα παντα οικονομικα και συμφερει, οπως το μτ-07 ας πουμε που ειναι και καινουριο και κανει 5.600. Αν παρολαυτα θες τις ανεσεις του σκουτερ , παρε κατι μεχρι 250-300 κυβικα να ειναι σχετικα οικονομικο και να εχει και το γκαζι του.. αυτο δε θα σε παει ανετα ταξιδι βεβαια. Οποτε υπαρχει και η λυση του να παρεις ενα παπι για μεσα στην πολη με ουτε 1000 ευρα και μετα υπολοιπα να παρεις μια μηχανη που σου αρεσει για τα γουστα σου, ή μονο για ταξιδι οπως θες 6 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Denzo 4.013 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2014 http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5056646/ 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2014 Πάρε μια μηχανή να γουστάρεις μιας που το σκέφτεσαι κιόλας και άσε τις μπανιέρες στο παρελθόν! Για την χρήση που θέλεις και τα λεφτά που διαθέτεις ένα Versys ή ένα Er θα ήταν ό,τι πρέπει! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tre 4.529 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2014 Πάρε μια μηχανή να γουστάρεις μιας που το σκέφτεσαι κιόλας και άσε τις μπανιέρες στο παρελθόν! Για την χρήση που θέλεις και τα λεφτά που διαθέτεις ένα Versys ή ένα Er θα ήταν ό,τι πρέπει! Έχε χάρη που κοιμάται ο Σάββας τέτοια ώρα. Αλλιώς Φίλε μου καλοτάξιδο ότι κι αν πάρεις , αν και προσωπικά θα κοιτούσα το ΜΤ - 07. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BurningBeard 1.361 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2014 Θα συμφωνήσω. Τα σκούτερ είναι πιο ιδιαίτερα στην οδήγησή τους λόγω απουσίας σημείου στήριξης του οδηγού (δε μπορείς να σφίξεις πόδια στο τεπόζιτο για να κρατηθείς, οπότε περνάς όλη την πίεση στο τιμόνι), που σε μεγαλύτερες ταχύτητες ή εκδρομές ίσως είναι ένα θέμα. Επίσης, όσο ανεβαίνεις σε κυβικά τα σκούτερ ανεβαίνουν και σε κόστος συντήρησης και χρήσης (γενικά έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση από αντίστοιχη μηχανή με ταχύτητες). Τα χρήματα που αναφέρεις είναι σεβαστό ποσό που τη σήμερον ημέρα αρκούν να αγοράσεις σχεδόν ότι θέλεις. Θα προτείνω κι εγώ μηχανή με ταχύτητες και αν μπορείς, πάρε και ένα μικρό για μέσα στην πόλη. Είναι ο πιο οικονομικός συνδιασμός σε κατανάλωση. Προφανώς, έχεις τέλη/ασφάλειες για δύο οχήματα, αλλά αν κάνεις αρκετά χιλιόμετρα λογικά θα βγεις κερδισμένος (πχ, δε θα πάρεις 2 δίκυκλα και θα τα έχεις να κάθονται χωρίς να τα κινείς). 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
efkola 7.502 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2014 Αν και δεν είναι πολύ"σωστό" να ανοίγεις θέμα για scooter και να σε καθοδηγούμε προς μηχανή, δεν μπορώ να μη ρωτήσω αν και γιατί αποκλείεις από τις επιλογές μια 600άρα μηχανούλα;! Αν τελικά κινηθείς για scooter,εγώ θα κοίταζα ένα tmax 4ετίας-5ετίας επειδή είναι όμορφο κ ωραία στημένο ή ένα ολοκαίνουριο maxsym...εξαρτάται από τις προτεραιότητες :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Φρανκι 3.262 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2014 Αν θέλεις ρίξε μια ματιά εδώ. Ήμουν κάτοχος μέγκα σκούτερ για 15 μήνες περίπου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tre 4.529 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2014 Αν θέλεις ρίξε μια ματιά εδώ. Ήμουν κάτοχος μέγκα σκούτερ για 15 μήνες περίπου. Μαύρη σελίδα που θέλεις να ξεχάσεις ? 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Φρανκι 3.262 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2014 Μαύρη σελίδα που θέλεις να ξεχάσεις ? Περασμένα - ξεχασμένα!!!! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ste7ios 1.738 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2014 Και για μένα scooter έως 300-400cc. Το 300άρι μπορεί να σε πάει παντού, όπου υπάρχει ασφαλτος! Πριν δώσω το MP3 είχα πάει εκδρομή με φίλους απο το 3kyklo.gr στη Λίμνη Πλαστήρα! Α, ναι... Η κεφαλή του group ήταν ενα PCX 125! Βεβαίως η μηχανή είναι άλλη φάση. Καλύτερη ποιότητα κύλισης, καλύτερος έλεγχος (εφόσον το κατέχεις βέβαια...) αλλά δεν εχεις πολυθρόνα. Περισσότερο για μηχανόβιους παρά για μοτο-χρήστες... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George3000 100 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2014 Εάν σώνει και καλά θέλεις mega scooter μην κοιτάξεις καν προς tmax εάν δεν υπάρχει και η κατάλληλη οικονομική άνεση, η κατανάλωση του μόνο μπορεί να φτάσει χαλαρά και τα 10λ/100κμ , χώρια τα service του! Αρκετά καλή λύση για τις ανάγκες σου είναι το Honda Integra 700, με κατανάλωση γύρω στα 4λ. http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5099569/ 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tenten 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2014 Εάν σώνει και καλά θέλεις mega scooter μην κοιτάξεις καν προς tmax εάν δεν υπάρχει και η κατάλληλη οικονομική άνεση, η κατανάλωση του μόνο μπορεί να φτάσει χαλαρά και τα 10λ/100κμ , χώρια τα service του! Αρκετά καλή λύση για τις ανάγκες σου είναι το Honda Integra 700, με κατανάλωση γύρω στα 4λ. http://www.car.gr/cl...s/view/5099569/ σιγα μην βγαζει φλας και μονο του και μπαινει μεσα σε βενζιναδικο........εισαι λιγο υπερβολικος φιλε μου....επειδη εχω το μηχανακι και με variator η μεση καταναλωση (σε επαρχια παντα) είναι 5 - 5.5 λιτρα με συνετη παντα οδηγηση. Τωρα αν καποιος εχει βαρυ καρπο καιει.... Συμφωνω και γω οτι το integra είναι μια καλή λύση....απο την απόψη των μεγαλών τροχών την ανέση του αυτοματου κιβωτιου και με το μειονεκτημα οτι δεν εχει χωρους. Με τα λεφτα που διαθετεις παντως φιλε εχεις μια πληθωρα επιλογων τοσο σε σκουτερ οσο και σε μηχανες.....εγω θα σου προτεινα να πεις λιγα περισσοτερα για το τι εχει προτεραιοτητα για σενα....ωστε να περιορισεις λιγο το ευρος των απαντησεων και των προτασεων Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
demian86 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2014 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το έχω φιλοσοφήσει το θέμα και θεωρώ ότι είσαι πιο άνετος με μεγάλο scooter. Mου αρέσει αυτή η άνεση της πολυθρόνας που έχουν ορισμένα όπως είπε και φίλος παραπάνω. Αλλά και οι μηχανές μου αρέσουν αρκετά. Το θέμα είναι ότι λόγω ύψους δε μπορώ να πάρω οποιαδήποτε μηχανή. Πχ έκατσα σε kawasaki z και μου ήταν σχεδόν σαν ποδήλατο! Αντίθετα μου αρέσουν πολύ οι TDM, TIGER1050, VSTROM (όχι το φετινό μοντέλο :P) οι οποίες μου φαίνονται πιο άνετες. Και επειδή όπως είπα ταξίδια δε θα γίνονται συχνά, με ενδιαφέρει πιο πολύ εντός πόλης και άντε και λίγο πιο έξω. Για τον ίδιο λόγο με τις κοντές μηχανές απέρριψα και τα παπιά (νιώθω σα βλάκας που τα πόδια μου φτάνουν στο τιμόνι, άσε που στο φρενάρισμα τα φοβάμαι πολύ). Οπότε είχα καταλήξει σε λύσεις τύπου beverly (για το οποίο είχα πολύ καλή άποψη από φίλους, αλλά κανα 2 έμποροι μου είπαν ότι βγάζει προβλήματα !), το xmax (το tmax 530 μεγάλη αγάπη αλλά θέλει πολλά λεφτά για αγορά και συντήρηση..ίσως στο μέλλον), κάποια sym (που με χαλάνε κάπως στο design σε σχέση με beverly ,xmax κτλ αλλά μου λένε όλοι ότι είναι αξιόπιστα και value for money) και ίσως κάτι σε gilera nexus πχ. Τέλος να πω ότι ενδιαφέρομαι μόνο για αγορά καινούργιου και όχι μεταχειρισμένου. Λέγοντας όλα αυτά ακούω κ άλλες απόψεις. Νομίζω σας κατατόπισα... (Η αγορά αναμένεται να έχει γίνει στις επόμενες 10 μέρες γιατί έχω μείνει χωρίς όχημα! :P) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.986 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2014 X-max 400, δεν ξερω αν κυκλοφορηςε ακομα αλλα ειναι πολυ ομορφο και εντος του μπατζετ σου, αν ειναι να πας σε παραπανω κυβικα τοτε παρε μια μηχανη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2014 Χ ΜΑΧ 400/ABS SYM MAXSYM 400/ABS HONDA SH 300/ABS PIAGGIO BEVERLY 350 ABS (ΠΡΟΣΟΧΗ Μοντέλο 2014 τα πριν έχουν προβλήματα στις τρόμπες των φρένων και στις μπουζόπιπες) αν είσαι φαν των Ιταλικών. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George3000 100 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2014 σιγα μην βγαζει φλας και μονο του και μπαινει μεσα σε βενζιναδικο........εισαι λιγο υπερβολικος φιλε μου....επειδη εχω το μηχανακι και με variator η μεση καταναλωση (σε επαρχια παντα) είναι 5 - 5.5 λιτρα με συνετη παντα οδηγηση. Τωρα αν καποιος εχει βαρυ καρπο καιει.... Συμφωνω και γω οτι το integra είναι μια καλή λύση....απο την απόψη των μεγαλών τροχών την ανέση του αυτοματου κιβωτιου και με το μειονεκτημα οτι δεν εχει χωρους. Με τα λεφτα που διαθετεις παντως φιλε εχεις μια πληθωρα επιλογων τοσο σε σκουτερ οσο και σε μηχανες.....εγω θα σου προτεινα να πεις λιγα περισσοτερα για το τι εχει προτεραιοτητα για σενα....ωστε να περιορισεις λιγο το ευρος των απαντησεων και των προτασεων Δεν είμαι κάτοχος tmax, αλλά το παίρνω που και που (όχι το 530) και το 5-5,5 μου φαίνεται πολύ αισιόδοξο φίλτατε.. Συνήθως βλέπω ένα χαλαρό 6,5-7 στην πόλη, και παραέξω γύρω στα 6, και με σκίσιμο ξεφεύγει κατά πολύ... Το 530 έχει ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις και λίγο καλύτερη κατανάλωση... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tenten 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2014 Δεν είμαι κάτοχος tmax, αλλά το παίρνω που και που (όχι το 530) και το 5-5,5 μου φαίνεται πολύ αισιόδοξο φίλτατε.. Συνήθως βλέπω ένα χαλαρό 6,5-7 στην πόλη, και παραέξω γύρω στα 6, και με σκίσιμο ξεφεύγει κατά πολύ... Το 530 έχει ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις και λίγο καλύτερη κατανάλωση... φιλε μου δεν εχω λογω να σου πω ψεματα σου το λεω σαν κατοχος....εμενα εκει ειναι η καταναλωση και το μετραω απο φουλ γεμισμα σε γεμισμα.....το μονο που εκανα ηταν να αλλαξω σεταρισμα σε variator και ελαφρυτερες μπιλιες με συνεπεια το μηχανακι να ξεκιναει πιο ανετα και με λιγοτερες στροφες βεβαια οταν βγω σε εθνικη και κρατησω σταθερη μοτ πανω απο 120- 130 τοτε ναι η καταναλωση ανεβαινει το ιδιο επισης κανει αν το σκιζεις απο γωνια σε γωνια εντος πολης ας σταματησω εδω μην χαλασουμε το θεμα του παιδιου με 5,500 - 6000 χιλιαρικα φιλε μου θα επαιρνα η το x max 400 abs ή το maxsym 400 abs αν ανεβεις στα 7000 τοτε το integra που το 700 ειναι και σε προσφορα μιας και εχει ερθει το 750 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ziaba 356 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2014 Αν το θες για καθε μερα παρε σκουτερ ελαφρυ με πατομα κ μεγαλους τροχους + κατα τ γνωμη μου πανω απο 300 κυβικα για καθημερινο ειναι πολλα. κοιτα και το PEOPLE GTi 300 που δεν ειπωθηκε μαλλον λογω ελλειψης abs Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ληστης-S 29 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2014 Mε τα χρηματα που διαθετεις,κι αφου θελεις αποκλειστικα mega-scooter,η πιο value for money επιλογη αυτη την εποχη,ειναι το maxsym-600abs! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
demian86 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2014 καμμιά άλλη πρόταση παιδιά? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
efkola 7.502 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2014 Αν επιμένεις στο''μεγάλο''... http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4717936/ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
c.l.a.b. 1.084 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2014 το integra εαν δεν ειχε το μειονεκτημα των ανυπαρκτων αποθηκευτικων χωρων(μεγιστο fail για σκουτερ,κατα την αποψη μου),θα ηταν το κορυφαιο σκουτερ..κ μπροστα στα ματια μου εριξε ανετα στο πολυλατρεμενο κ μυθοποιημενο ανα τα καγκουροστεκια tmax 530..για να μη μιλησω κ για καταναλωση.. αλλα οσο υπαρχει το nc750,δεν υπαρχει λογος να παρει καποιος integra(αυτο ελεγα κ στον γνωστο μου που το αγορασε εν τελει..) για μενα κοιτα honda forza 300-yamaha xmax 400-sym maxsym 400-suzuki burgman 650 executive..αν θελεις beverly350(που απο επιδοσεις ειναι σχεδον ισαξιο του 530 απο οτι λενε) κοιτα κ την νεα vespa 300 gts abs/asr.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Orlando M@gic 49 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2014 (τροποποιήθηκε) http://www.car.gr/cl...photos/3687003/ ή http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/5020698/ Τροποποιήθηκε Μάιος 22 , 2014 από τον Orlando M@gic Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gerkon 620 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2014 μη δωσεις 4.500 για kymko.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες