Jump to content
Alarm

Μια ανασα πριν την κορυφη της Ευρωπης

Recommended Posts

Καλά ειναι. Αν θες για 2 σάντουιτς 30 ευρώ δεν σου βγήκε και ακριβά.

Εφαγες και σνίτσελ, αλλαξες και ενα σωρό τρένα

Στα 100 ευρω ηταν και το σνιτσελ :tooth: Ηταν προσφορα βασικα. Υπο κανονικες συνθηκες απο εκει που ημουν θα πληρωνα καπου στα 200 ευρω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Η αποκαλούμενη και ονείρωξη!

Να είσαι καλά να γνωρίσεις και άλλα τέτοια μέρη!

Και επειδή ακούω κάτι 1190,κάτι Ελβετίες κτλ,αν έχεις καμιά αδερφή ελεύθερη,εδώ είμαι εγώ :grin:

Μην λες 1190. Μην λες 1190. :tooth:

f6f.gif

και η χαζή ερώτηση ...

Το CBR θέλει ρύθμιση για να τραβάει στα ψηλά;

Λογικα ναι. Αλλα δεν νομιζω να δεις κανενα CBR εκει πανω ετσι και αλλιως :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παραδίπλα είναι και το Eiger που είχε γυριστεί η ταινία με τον Clint Eastwood απότι είδα στο google earth.

Μπράβο, πολύ εντυπωσιακά αυτά τα τοπία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λογικα ναι. Αλλα δεν νομιζω να δεις κανενα CBR εκει πανω ετσι και αλλιως :tooth:

Εκεί επάνω όχι, αλλά μέσα στο St. Gallen είδα. :tooth: :tooth:

Ον τοπικ, φίλε Στέφανε, αμέτρητα like. Οι φωτογραφίες σου και οι περιγραφές σου μας ταξιδεύουν και μας εκεί. Η αλήθεια είναι ότι μετά από αυτές τις φωτογραφίες ψήθηκα να πάω κι εγώ κι ας είναι από την άλλη μεριά της Ελβετίας. Όπως και στο Λιχτενστάιν θέλω να πάω που την τελευταία φορά που ήρθα δεν μπόρεσα γιατί είχα ξεχάσει ταυτότητες στο σπίτι... :tooth:

Παραδίπλα είναι και το Eiger που είχε γυριστεί η ταινία με τον Clint Eastwood απότι είδα στο google earth.

Μπράβο, πολύ εντυπωσιακά αυτά τα τοπία.

Eiger Nordwand?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eiger Nordwand?

4 χμ βορειανατολικά από το παρατηρητήριο που ανέβηκε ο φίλος. Eiger Gridelwald λέει το google earth

H ταινία ήταν αυτή http://www.imdb.com/title/tt0072926/

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απίστευτη τοποθέσια σαν σκηνικό από ταινία του james bond

βρε τι να κάνει ο άνθρωπος όταν έχει όρεξη και....... απεριόριστο μπάτζετ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στέφανε αν δεν σου κάνει κόπο τι φωτογραφική μηχανή καθώς και τι φακούς χρησιμοποιήσες?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γιατί εκεί έχουν λεφτά και παιρνουν άλλα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στέφανε αν δεν σου κάνει κόπο τι φωτογραφική μηχανή καθώς και τι φακούς χρησιμοποιήσες?

Στελιο, η φωτογραφικη ειναι μια Canon 550D φακοι , Sigma 8-16mm , Sigma 17-70 F2.8 , Tamron 70-300

γιατί εκεί έχουν λεφτά και παιρνουν άλλα;

Γιατι εκει πανω πας μονο με snowmobil :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αντε να το κλεισουμε σιγα σιγα το θεμα και κουραστηκα :crazy: Που ειχα μεινει ? Ααα ναι βεεεεβαια...

Ημουν λοιπον μεσα στο κρυο, στην μιζερια, μιξες παντου, δεν ενοιωθα τα μπεγλερια μου, χαλια χαλια.... οποτε μπηκα παλι μεσα και μαζεψα τα τσιμπραγκαλα μου

να την κανω λαου λαου.... :tooth: Αντε παλι μεσα στο τρενο για την επιστροφη μεχρι την πρωτη σταση οπου θα εκανα την πρωτη αλλαγη . :banned:

13565678113_9b925de4a6_b.jpg

Χρονο δεν ειχα πολυ να σαχλαμαρισω. Ειχε φυγει σχεδον ολος ο κοσμος απο το βουνο και ειχαν μεινει μονο μερικοι που θα κατεβαιναν με τα σκι μεχρι το χωριο.

Καθησα και εγω στο αδιο βαγωνι και αρχισα να βαραω.... φωτογραφιες απο εκει. Το κακο του να εισαι με συγκοινωνια... Ο ηλιος ειχε αρχισει να πεφτει

και ειχε δωσει μια χρυσαφενια νοτα στα βουνα (Παλι Bob Ross :tooth: )

13565676613_d7b0b82837_b.jpg

Οσο κατεβαιναμε, μειωνοταν το χιονι αρκετα. (Λογικο θα μου πεις... τι μα***κιες γραφω για να μην ειναι μονο φωτογραφιες εδω μεσα :tooth: )

13565609035_e7f3d555f4_b.jpg

13565673453_e3f963b31d_c.jpg

Και παλι αλλαγη τρενου..... :mB_faskelo:

13565672393_258e1a30a6_c.jpg

Και τελος αποφασησα πριν παω σπιτι να κανω μια σταση σε ενα χωριο να πιο μια μπυρα. Δυστυχως οσα χρηματα και να εχω εδω, το θεμα μπυρας δεν το κατεχουν. Νεροζουμια ειναι εδω...

Κριμα, πραγματικα κριμα... Τουλαχιστον ηρεμισα καπως και ημουν ετοιμος να παω πλεον σπιτι μετα απο 12 ολοκληρες ωρες στον δρομο.

13565670753_6b660d67c3_b.jpg

Με αυτα και με αυτα και με εκεινα και με αυτα :rotfl: Ηταν μια γεματη ημερα. Κατι διαφορετικο για εμενα, διαφορετικη απο τις ομορφιες που βλεπουμε στην Ελλαδα μας.

Πραγματικα αν ειχα την εμπειρια, τις αντοχες και την παρεα, θα ηθελα να ανεβω με τα ποδια σε ενα απο αυτα τα βουνα. Αλλα επειδη με την ορηβασια δεν το εχω...

καλυτερα να καθησω στα αυγα μου και να αρκεστω στις φωτογραφιες :) Να στε καλα παιδες για ολα τα καλα σας λογια :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

100 ευρω σε μια μερα :lipssealed: Μενω σχετικα κοντα . Βασικα θα μπορουσα να πω πως μπορω σχεδον να δω την κορφη απο το σπιτι μου :tooth:

Εγώ πάντως θυμάμαι κάτι τιμές γύρω στα 170 φράγκα πήγαινέλα από grindelwald. Αντε νά χεις καμία demi-tarif ( halbtax για σας τουε γερμανόφωνους :grin: ) και να σου πάει κανα 90άρι φράγκα.Αν προσθέσεις και τα εισητήρια να πάς grindelwald από όπου μένεις, ενα 150άρι φράγκα (>100 euro) στο σύνολο το τρως σίγουρα...Aν βρήκες καμιά προσφορά πες και σε μας τα πτωχα :D

Τροποποιήθηκε από τον snpl

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με αυτα και με αυτα και με εκεινα και με αυτα :rotfl: Ηταν μια γεματη ημερα. Κατι διαφορετικο για εμενα, διαφορετικη απο τις ομορφιες που βλεπουμε στην Ελλαδα μας.

Πραγματικα αν ειχα την εμπειρια, τις αντοχες και την παρεα, θα ηθελα να ανεβω με τα ποδια σε ενα απο αυτα τα βουνα. Αλλα επειδη με την ορηβασια δεν το εχω...

καλυτερα να καθησω στα αυγα μου και να αρκεστω στις φωτογραφιες :) Να στε καλα παιδες για ολα τα καλα σας λογια :_thumbsup:

Όταν γυρίσεις πίσω μπορείς να δοκιμάσεις μια δρακολιμνη σαν διαδρομή μικρότερη πιο εύκολη και σε χαμηλότερο υψόμετρο για να τσεκάρεις αντοχές και να πάρεις μυρουδιά πως είναι η ανάβαση στο βουνό. Μόνο μην αργήσεις παρά πολύ γιατί μεγαλώνω βαραίνω και οι αντοχές μου μειώνονται και δεν θα μπορώ να σε συνδράμω στο εγχείρημα, για παντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στεφανε, για γραψε τιμες εισιτηριων στα τρενα.

Πριτς... Δεν σου λεω :tooth::rotfl:

Το συγκεκριμενο ηταν σε νορμαλ πλαισια για τα δεδομενα εδω. Με την εκπτωτικη καρτα τρενων (50% κατω δηλαδη περιπου) βγηκε στα 100 ευρω με φαγητο.

Για μια αποσταση περιπου 60-70χλμ και 4 διαφορετικα τρενα.

Γενικοτερα ομως τα τρενα εδω αν δεν εχεις καρτα ειναι τσουχτερα, σε σημειο που καλυτερα να πετας παρα να παιρνεις συγκοινωνια.

Ενδεικτικα μια αποσταση Αθηνα-Χαλκιδα και πισω με τρενο βγαινει στα 90 ευρω.

Εγώ πάντως θυμάμαι κάτι τιμές γύρω στα 170 φράγκα πήγαινέλα από grindelwald. Αντε νά χεις καμία demi-tarif ( halbtax για σας τουε γερμανόφωνους :grin: ) και να σου πάει κανα 90άρι φράγκα.Αν προσθέσεις και τα εισητήρια να πάς grindelwald από όπου μένεις, ενα 150άρι φράγκα (>100 euro) στο σύνολο το τρως σίγουρα...Aν βρήκες καμιά προσφορά πες και σε μας τα πτωχα :D

To halbtax κανει την διαφορα. Ειναι 50% κατω (τις περισσοτερες φορες) οπως ειπα πριν :)

Το συγκεκριμενο ηταν προσφορα, το ειχε στο σαιτ του χιονοδρομικου. Ηταν για τον Μαρτιο. Γενικοτερα ομως παντα εχουν

πακετα αν το ψαξεις πριν πας και κλεισεις απο τον σιδηροδρομικο :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το συγκεκριμενο ηταν προσφορα, το ειχε στο σαιτ του χιονοδρομικου. Ηταν για τον Μαρτιο. Γενικοτερα ομως παντα εχουν

πακετα αν το ψαξεις πριν πας και κλεισεις απο τον σιδηροδρομικο :_thumbsup:

όντως :thumbsup1: . το είδα λίγο αργά βέβαια! :grin: . thx για το info.

:cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα