Jump to content
ValeRR

Φορτιστης Lidl

Recommended Posts

Με τα ατομα που εχουν παρομοιο φορτιστη πηρα οπως ειδες και καποιες απαντησεις!

Ακομα και να σου απαντα ολα αυτα που θεωριτικα ζητησες δεν θα μου εδινες καμια απολυτος παραπανω απαντηση!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Με τα ατομα που εχουν παρομοιο φορτιστη πηρα οπως ειδες και καποιες απαντησεις!

Ακομα και να σου απαντα ολα αυτα που θεωριτικα ζητησες δεν θα μου εδινες καμια απολυτος παραπανω απαντηση!

τελικα εμαθες τι φταει γιατι και ο δικος μου τα ιδια κανει..ηρθε ο loutsos ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μμμμμμναι.

Είχες με το παραπάνω την ευκαιρία σου, να ΜΟΥ περιγράψεις το πρόβλημα, και να πάρεις μια όσο το δυνατόν σωστή απάντηση, από εμένα, που δεν με ξέρετε εδώ μέσα να γράφω ότι νάναι σε τεχνικά θέματα.

Επέλεξες διαφορετικά. Δεν θέλεις απάντηση, δεν θέλεις να μάθεις και τι συμβαίνει, και γιατί συμβαίνει.

Καλή σου συνέχεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τελικα εμαθες τι φταει γιατι και ο δικος μου τα ιδια κανει..ηρθε ο loutsos ?

Την εχω αφησει να συνεχισει και ας γραφει full και θα την μετρησω παλι!

Μετα αν δεν δω προκοπη θα παω να παρω του loutsou!

Μμμμμμναι.

Είχες με το παραπάνω την ευκαιρία σου, να ΜΟΥ περιγράψεις το πρόβλημα, και να πάρεις μια όσο το δυνατόν σωστή απάντηση, από εμένα, που δεν με ξέρετε εδώ μέσα να γράφω ότι νάναι σε τεχνικά θέματα.

Επέλεξες διαφορετικά. Δεν θέλεις απάντηση, δεν θέλεις να μάθεις και τι συμβαίνει, και γιατί συμβαίνει.

Καλή σου συνέχεια.

Μην το παιρνεις προσωπικα,απλως μαλλον κατι αλλο ρωτησα και κατι αλλο καταλαβες ή αναποδα!

Κατι παιζει με το λαμπακι οποτε αν ειχες τον φορτιστη θα καταλαβαινες τι ρωταω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτω από 12,0-11,8V η μπαταρία είναι νεκρή. Και η δικιά σου δείχνει 8; Ο φορτιστής προφανώς δεν το παλεύει καν. Με γεια!

Επίσης αν ο φορτιστής είχε desulfation mode θα έπρεπε να βλέπεις για λίγο τάσεις περί τα 20V αν και οι AGM δεν το επιδέχονται καν αυτό. Πάνε στην ανακύκλωση κατευθείαν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ok θα σας πω εγώ. Σου βγάζει φουλ σε πολύ μικρο χρονικό διάστημα γιατί η μπαταρία σου έχει πει το ποίημα σε ότι αφορά την χωρητικότητα. Μια μπαταρία μπορεί να δώσει και 13,5V και πάλι να μη μπορεί να γυρίσει τη μίζα.

Γενικώς όταν μια μπαταρία που μας έχει κάνει νεράκια τη βάζουμε στον φορτιστή και φορτίζει σε ασυνήθιστα γρήγορο χρόνο, τότε η μπαταρία μας είναι off από πλευράς χωρητικότητας. Με την ευκαιρία και μια μέτρηση για το τι δίνει το σύστημα φόρτισης της μηχανής δε κάνει ποτέ κακό

Ο φορτιστής αυτός είναι ικανός να αναζωογονήσει μπαταρίες (οι οποίες φυσικά δέχονται αναζωογόνηση και δεν έχουν ¨πετρώσει¨ εντελώς) ακόμα και από τα 8V. Συνήθως φυσικά όσες έχουν σπάσει το φράγμα των 10V είναι για ανακύκλωση. Θαρρώ πως δε φταίει ο φορτιστής σου αλλά η μπαταρία...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω εναν φορτιστη απο τα Lidl και οποτε βαζω πανω την μπαταρια να την φορτισω μετα απο 1 λεπτο γραφει full!

Την μπαταρια την μετρησα κ ειχε πεσει στα 8V!

Ξερει κανεις τι συμβαινει?

πριν 2 μερες και μενα τα ιδια εκανε σε 2 μπαταριες.

Τον συνεδεα, επαιζε το λαμπακι της φορτισης για μισο λεπτο κ μετα αναβε το φουλ.

οταν γυρναω το κλειδι εχω ρευμα αλλα αν πατησω μιζα χανεται το φορτιο εντελως.

Μαλλον επειδη η μπαταρια τα επαιξε γινεται αυτο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πριν 2 μερες και μενα τα ιδια εκανε σε 2 μπαταριες.

Τον συνεδεα, επαιζε το λαμπακι της φορτισης για μισο λεπτο κ μετα αναβε το φουλ.

οταν γυρναω το κλειδι εχω ρευμα αλλα αν πατησω μιζα χανεται το φορτιο εντελως.

Μαλλον επειδη η μπαταρια τα επαιξε γινεται αυτο...

Οπως προειπα παντα το εκανε αυτο ο φορτιστης !Και πριν τα Χριστουγγενα μου εκανε τα ιδια αλλα η μπαταρια ηταν μια χαρα!

Θα δειξει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εντάξει υπάρχει και η αστοχία υλικού. Μπορεί να είναι ελαττωματικός (πάντως αν είχες την απόδειξη σου στέλνουν άλλο χωρίς μα και μου, και το λέω από ιδία εμπειρία)

Τροποποιήθηκε από τον Messer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οπως προειπα παντα το εκανε αυτο ο φορτιστης !Και πριν τα Χριστουγγενα μου εκανε τα ιδια αλλα η μπαταρια ηταν μια χαρα!

Θα δειξει!

Ναι φιλε Γιαννη και μενα δουλευε κανονικα παλιοτερα που φορτισα την ιδια μπαταρια.

Ομως η μπαταρια μου εχει γινει σκατα απο τοτε και δοκιμασα να την ξαναφορτισω πριν 2 μερες αλλά κανει αυτο το πραγμα.

Οποτε πιστευω πως η μπαταρια μου φταιει κ οχι ο φορτιστης.

(τον δικο μου τον αγορασα πριν κανα 2 χρονια απο τα λιντλ)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εβαλα την μπαταρια στη μηχανη ολα οκ ακομα και κατα την μιζια καπου στο 11V ειδα το πολυμετρο!

Αρα κατι παει ζαβα με το λαμπακι του φορτιστη και η μπαταρια ΔΕΝ ειναι 100% για πεταμα :) !

@Messer το συστημα φορτισης της μηχανης ειναι οκ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα ιδια ακριβως κανει και ο δικος μου οταν τον συνδεω στο KTM η στο crypton x που εχω.Μετα απο μερικα δευτερολεπτα βγαζει ενδειξη full.Και οι δυο μπαταριες δεν εχουν κλεισει χρονο και γυριζουν κανονικα τη μιζα.Το παραδοξο ειναι οτι τον ιδιο φορτιστη οταν το συνδεω στο αυτοκινητο το δικο μου η του πατερα μου,φορτιζει κανονικα για ωρες τη μπαταρια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν η μπαταρια σας εχει πεσει πολυ, αυτος ο φορτιστης εχει το κουσουρι οτι δεν προσπαθει καν να τη φορτισει, κλεινει μονος του.

Στην περιπτωση αυτη, αν δεν εχετε αλλο φορτιστη, ο μονος τροπος για να τον αναγκασετε να τη φορτισει ειναι να συνδεσετε μια μπαταρια αυτοκινητου παραλληλα (θετικο με θετικο και αρνητικο με αρνητικο) και μετα το φορτιστη. Μολις αρχισει ο φορτιστης να φορτιζει κανονικα, αποσυνδεετε τη μπαταρια αυτοκινητου και η φορτιση προχωραει κανονικα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν η μπαταρια σας εχει πεσει πολυ, αυτος ο φορτιστης εχει το κουσουρι οτι δεν προσπαθει καν να τη φορτισει, κλεινει μονος του.

Στην περιπτωση αυτη, αν δεν εχετε αλλο φορτιστη, ο μονος τροπος για να τον αναγκασετε να τη φορτισει ειναι να συνδεσετε μια μπαταρια αυτοκινητου παραλληλα (θετικο με θετικο και αρνητικο με αρνητικο) και μετα το φορτιστη. Μολις αρχισει ο φορτιστης να φορτιζει κανονικα, αποσυνδεετε τη μπαταρια αυτοκινητου και η φορτιση προχωραει κανονικα.

Σωστός...

Εγώ έχω κρατημένη μια καβάτζα μπαταρία από συναγερμό εγκαταστάσεων 12v για περίπτωση σαν την παραπάνω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θεμα ειναι οτι δεν εχει πεσει καμμια απο τις δυο μπαταριες που προσπαθω να φορτισω...μιζαρουν και οι δυο ζωντανα και ειναι λιγων μηνων.Ειδικα του KTM ακομα και μετα απο πολλες μερες ακινησιας οταν τη μετραω δινει ταση 12,6 volt και πανω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θεμα ειναι οτι δεν εχει πεσει καμμια απο τις δυο μπαταριες που προσπαθω να φορτισω...μιζαρουν και οι δυο ζωντανα και ειναι λιγων μηνων.Ειδικα του KTM ακομα και μετα απο πολλες μερες ακινησιας οταν τη μετραω δινει ταση 12,6 volt και πανω...

Ειναι σχετικα συντηρητικος. Κοβει σχετικα νωρις τη φορτιση, δεν την ανεβαζει πολυ τη μπαταρια οπως κανει ενας φορτιστης που φορτιζει οση ωρα τον αφηνεις πανω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάθε σύγχρονος φορτιστής πρέπει να σταματάει την φόρτιση μόλις η τάση φτάσει τα 14,4V. Αν δεν σταματάει θα κάνει ζημιά αν δεν επιτηρείς συνέχεια τη φόρτιση...

Όπως το περιγράφετε, ακούγεται προβληματικός, σα να μην μετράει σωστά την τάση. Τα 12,6V ειναι μια χαρά, με SoC πάνω απο 50%. Να ήταν κάτω απο 12,0V να το καταλάβω...

Αντί να κάνετε πατέντες και πειραματισμούς, πάρτε έναν φορτιστή / συντηρητή της προκοπής όπως τον Ctek XS 0.8. Και η τιμή του απο οτι βλέπω ειναι μια χαρά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πηρα κι εγω αυτον απ το λιντλ,ενταξει κατι κανει

αλλα δεν ειμαι και πολυ ευχαρηστημενος..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πηρα κι εγω αυτον απ το λιντλ,ενταξει κατι κανει

αλλα δεν ειμαι και πολυ ευχαρηστημενος..

Τι σε χάλασε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο που λενε τα παιδια πιο πανω,δυσκολα επαναφερει

πολυ πεσμενη μπαταρια και δε τη φορτιζει αρκετα.

Οπως τον εχω κοψει κανει μονο για συντηρηση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια εντελώς αφόρτιστη μπαταρία δεν είναι εύκολο να φορτίσει. Συνήθως απαιτείται φορτιστής 4 σταδιών, δηλ. πέρα απο τα bulk, absorption, και float στάδια πρέπει να διαθέτει αρχικά και το desulfation mode το οποίο δίνει πολύ μεγάλες τάσεις για λίγο ώστε να διαλυθεί μέρος του άλατος που έχει σχηματιστεί στις πλάκες και να μπορέσει να λειτουργήσει κάπως, και μετά συνεχίζει κανονικά με τις επόμενες φάσεις...

Αλλά μια και μιλάμε για AGM το desulfation mode δεν συνίσταται καθώς προκαλεί αεριοποίηση των υγρών τα οποία δεν μπορούν να αναπληρωθούν!

Εν κατακλείδι, η προληπτική συντήρηση είναι το μόνο που θα κρατήσει την μπαταρία μας ευτυχισμένη, και όπως τα λέτε ο φορτιστής αυτός ούτε εκεί τα καταφέρνει καλά. Αν δεν καταφέρνει να τη γεμίσει πλήρως δεν κόβει την θειήκωση.

Οι μπαταρίες είναι πολύ πιο ντελικάτες απο οτι νομίζετε, και οι φορτιστές πολύ πιο σύνθετοι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο που λενε τα παιδια πιο πανω,δυσκολα επαναφερει

πολυ πεσμενη μπαταρια και δε τη φορτιζει αρκετα.

Οπως τον εχω κοψει κανει μονο για συντηρηση

Τη μπαταρια δεν πρεπει να την αφηνεις να πεφτει πολυ, ουτε να την φορτιζεις οσο δεν παει (με φορτιστη χωρις κοφτη). Πρεπει να την φορτιζεις τακτικα, αν δεν κινεις το οχημα ή το κινεις λιγο σε μικρες διαδρομες. Με αυτα σαν δεδομενα και σε ιδιως σε σχεση με την τιμη του, ειναι μια χαρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα