Jump to content
Aggeloskos

Φόβοι κατά την οδήγηση...

Recommended Posts

Αυτό που φοβάμαι πάντα είναι οι στροφές χωρίς ορατότητα.Ακόμα και αν έχω φουλ εμπιστοσύνη στη μηχανή και τον εαυτό μου οτι πχ το'χω να μπώ εκεί με 160 χαλαρά πάντα φοβάμαι μήπως συναντήσω κάτι μέσα στη στρόφη και αναγκαστηκά πρέπει να φρενάρω μέσα στη στροφή και με μεγαλη κλίση.Χωρίς να μου έχει τύχει ευτυχώς είμαι όμως σίγουρος οτι θα χάσω το μπροστινό και θα πέσω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

αυτο το κάτι, που δεν ξέρεις απο που θα έρθει...

και την απρόβλεπτη βλάβη της μηχανής...ή η αστοχία των ελαστικών..αλλα προσπαθώ να μην τα πολυσκέφτομαι.

κανονικά σε κατοικημένη περιοχή δεν παω επιθετικά αλλα οταν είμαι μόνος μια βόλτα σε ενα βουνό ας πούμε και έχει άσφαλτο θα πάω πιο γρήγορα...πολύ πιο γρήγορα :P

μου έχει τύχη σε ευθεία στο βουνό να πιάσω 110 και 120 με το DT βέβαια εκείνη την στιγμή αν ρίξω μια ματιά στον μπροστά τροχό αμέσως πέφτω στα 60 70 :pray:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι με φοβίζει?

Το βλέμμα της κόρης μου.-

Θεωρώ πως η μέρα της γέννησής της με κατέβασε ένα 20+% σε ρυθμό/επικινδυνότητα και με «υποχρέωσε» στο να παρακολουθήσω τα CSS. Εκεί που σκεφτόμουν/συζητούσα/ανέβαλα, μ.κ. (μετά κόρης :tooth:) απλά τα προγραμμάτησα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πλεον μπορω να πω οτι δεν φοβαμαι, παρα μονο τους πισινους μου, γιατι ετσι την επαθα με το τελευταιο μου ατυχημα. Οσο για τις συνθηκες του δρομου τα ματια ειναι φυσικα 1014 και σκαναρουν τα παντα. τελος προς το παρον φοβαμαι λιγο οταν ανοιγω την 1η τερμα στην βαρα και σηκωνεται η βαρκα, αλλα θα το μαθω που θα παει, μαλλον πρεπει να σφιξω προφορτιση :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με φοβιζει το απροοπτο, μην φυγω σε καμια στροφη που ο μπροστα τροχος θα βρει λιγο χωματακι πραγμα που εχει παει να γινει πολλες φορες σε επαρχιακο δρομο και με φοβιζει ο μ@λακας που θα περασει με το crf, duke, rallye, saxo κ@υλωμενος ταπα και μπορει να με παρει σβαρνα. μου εχει τυχει να πηγαινω χαλαρος και να ακουω μια μηχανη να ερχετε τερμα και πανω στην στροφη ακουω ενα ξυσιμο και βλεπω μια μηχανη πεσμενη να με προσπερναει, κανω στην ακρη παω την σβηνω γιατι ειχε κολησει το γκαζι και μαζι με κατι αλλα παλικαρια βοηθαμε εναν νεαρο να σηκωθει ο οποιος δεν ειχε τιποτα απο κρανος και λοιπα και δεν επαθε τιποτα . λιγο πριν φυγουμε του λεω για να ξεκ@υλωσεις εσυ εγω σημερα μπορει να μην γυρνουσα σπιτι μου αν με επερνε σβαρνα η μηχανη σου η αν επαιρνε σβαρνα εναν πεζο.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που φοβάμαι εγώ είναι όταν μπαίνω σε μια στροφή και δεν γνωρίζω τί τόξο έχει και με πόση ταχύτητα να μπω, επίσης και αν έχει κάποιο εμπόδιο (λάδια, νερά, ιχ κτλ) μέσα στην στροφή.

Οσο αφορά τις γραμμές έχω κι' εγώ το κόλλημα μου εκεί.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρωτα απο όλα, τους άλλους οδηγούς.. Δεν ξες τι ειναι ο αλλος, αν ξερει να οδηγαει, αν ειναι πιομενος/ξενυχτισμενος/κουρασμενος, αν ειναι παππους, τι αντανακλαστικα εχει.. και πως θα αντιδράσει στην κάθε περίσταση, η αν θα σε δει, η αν δεν θα μπερδεψει το γκαζι με το φρενο η, η η...

Μετά, τους δρόμους, κυρίως στην Ελλάδα... Ειναι σε αθλια κατασταση, ειδικα στην επαρχεια, με ενα σωρο λακουβες, σαμαρακια, μπαλωματα, χαρακωματα και οτι αλλο βαλει ο νους σου, λες και ειναι καροδρομοι ξερω γω... Μετά, εκτός απο την κατάσταση του ίδιου του δρόμου, δεν μπορείς να ξές τι έχει γίνει, μπορεί να εχουν πεσει λαδια απο καπου, μπορει να εχει γινει καποιο ατυχημα, μπορει να εχει γινει καμια κατολισθιση και να εχει ριξει πετρουλες η μεγαλες πετρες.. Ποτε δεν μπορεις να πας σιγουρος οτι ολα θα ειναι οπως τα περιμενεις...

Γενικά καλό είναι να κρατάς μέτρα ασφαλείας και για τον δρόμο, αλλά και για τους άλλους οδηγούς...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολοι οι φοβοι που μπορει να εχεις ξεπερνιουνται σιγα σιγα με τα Km και την εξασκηση που κανουμε.Ο φοβος ειναι αρνητικη επιρροη παντα.Ο οδηγος που φοβαται θα πεσει πολυ πιο ευκολα καθως θα πανικοβληθει με το παραμικρο.Το παν ειναι να γραφεις km,ακουω καποιους οδηγους που εχουν 20.000km σε 4 χρονια πχ.Ειναι δυνατον ποτε να ''λυθουν'' πανω στη μοτοσικλετα τους?Να οδηγησουν ανετα?Φυσικα και οχι,

Ακουω και διαβαζω για οδηγους που αν ακουσουν για υγρασιες δε βγαινουν καν βολτα,σου λενε ασε δεν παω.Πως θα μαθεις να οδηγεις αν δεν οδηγησεις σε γυαλι δρομο,σε δρομο με υγρασιες,με λακκουβες,σε ανηφορικα και κατηφορικα πεταλα,στη βροχη κλπ?Πως θα μαθεις το μηχανακι σου αν δε σου εχει γλιστρησει ποτε ουτε μια φορα?Τα παντα ειναι εμπειριες παιδια.Ακομη και μια βροχερη μερα στη βορεια Ευβοια μπορει να σου προσφερει πολλα περισσοτερα απο μια ηλιολουστη στην Αττικη οδο.

Επισης διαβασα για το απροοπτο.Μα τα περισσοτερα απροοπτα μας φαινονται ετσι λογω απειριας.Αν σου εχουν πεταχτει 100 ζωα στη ζωη σου,το να σου πεταχτει την 101η ειναι απροοπτο?Ισα ισα μαθαινεις να οδηγεις και με αυτους τους ασταθμητους παραγοντες στο κεφαλι σου και δε σε ξαφνιαζουν οταν σου συμβουν,Καταληγουμε παντα στο οτι ο δρομος θελει εξασκηση.Δεν εχει κωνους,δεν εχει Χ και εκπαιδευτες να σου λενε να πατησεις φρενο,ολα τα μαθαινεις εμπειρικα και βλεποντας και αλλους εμπειροτερους μπροστα σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά πιστεύω επειδή πήρα το μηχανάκι μου χειμώνα αυτο βοήθησε...Δεν έχει και τίποτα τρομερά γκάζια , αλλά όσο και να το κάνεις μηχανή είναι....

Έχω γράψει 1150 χιλιομετρα απο τοτε που το πηρα ( εδω και 2 μηνεσ δηλαδη)

το βγαζω εξω καθε μερα , βρεχει δε βρεχει.Δε με νοιαζει.

Δε φοβαμαι υγρασια,βροχη.Και με καταρακτωδες βροχη το εχω βγαλει εξω.

Το μονο που φοβαμαι ειναι το πλαγιασμα γιατι τα λαστιχα ηταν καιρο αχρησιμοποιητα και εχουν σκληρυ

Τροποποιήθηκε από τον luc

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι μόνιμες φοβίες μου είναι μη μου βγεί στη μούρη κανένα φορτηγό-λεωφορείο σε στροφή επαρχιακού χωρίς ορατότητα και μη μου πεταχτεί κανένα ζωντανό απ' το πουθενά κυρίως κατσίκα και έχουμε μπόλικες αλανιάρες εδώ στην Κρήτη. Οπως είπε και ο ksino παραπάνω, μετά που γεννήθηκαν τα παιδιά μου, οι φοβίες μεγάλωσαν.

Τροποποιήθηκε από τον vardis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά πιστεύω επειδή πήρα το μηχανάκι μου χειμώνα αυτο βοήθησε...Δεν έχει και τίποτα τρομερά γκάζια , αλλά όσο και να το κάνεις μηχανή είναι....

Έχω γράψει 1150 χιλιομετρα απο τοτε που το πηρα ( εδω και 2 μηνεσ δηλαδη)

το βγαζω εξω καθε μερα , βρεχει δε βρεχει.Δε με νοιαζει.

Δε φοβαμαι υγρασια,βροχη.Και με καταρακτωδες βροχη το εχω βγαλει εξω.

Το μονο που φοβαμαι ειναι το πλαγιασμα γιατι τα λαστιχα ηταν καιρο αχρησιμοποιητα και εχουν σκληρυνει

αλλαξε τα χθες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αλλαξε τα χθες!

ειμαι μπουφος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και για να παραβλεψουμε την πιο πανω φραση του αγαπητου συμφορουμιτη (και οχι συΝφορουμιτη οπως το βλεπω συχνα) luc, προσφυση ειναι το κυριοτερο μελιμα μου μην χασω και αποκτησω κανενα οικοπεδο μαζι με αναπαντεχους τραυματισμους.

Δεν θελω να εχω γρατζουνισμενη μηχανη και να την κοιταω καθε φορα που ειναι να παω καμια βολτα.

Αφ ετερου θεωρω οτι φοβουμενος και χωρις να παω αλα Motogp στις στροφες απολαμβανω τα τοπια απο τα οποια περναω στις βολτες μου.Οποτε "κουλαδι φορ εβερ" δεχομαι τον τιτλο. :crazy:

Τροποποιήθηκε από τον ΚωσταςΤ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μα τι μαΛ@Κ@ ειμαι....

αλλο καταλαβα....

ζητω συγνωμη απο τον συμφορουμιτη billy84 επειδη ειμαι γκαβος βραδυατικα και διαβασα λαθος πραγματα... :cry2: :cry2:

:cry2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φοβαμαι τους αλλους οδηγους και τους αθλιους δρόμους!! Όλα τα υπόλοιπα με την εμπειρία που αποκτα ο καθένας μπορούν να αντιμετωπιστουν....

Αλλα εχω μια απορια.Γιατι να δοκιμάσουμε τις αντοχές τις δικες μας, ακομα και τις μοτοσυκλετας μας, στο δημοσιο το δρόμο που ξερουμε τι κινδύνους κρύβει και να μην παμε σε μια πιστα που θα το κανουμε και με ασφαλή τροπο??? Ξερω ότι οι καιροί ειναι δυσκολοι για τα οικονομικά όλων και οτι δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε καποια πιστα αλλα μου γεννηθηκε η απορία....

Φιλικα παντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μα τι μαΛ@Κ@ ειμαι....

αλλο καταλαβα....

ζητω συγνωμη απο τον συμφορουμιτη billy84 επειδη ειμαι γκαβος βραδυατικα και διαβασα λαθος πραγματα... :cry2: :cry2:

Αφεονται σου αι αμαρτιαι :pray:

....

Αλλα εχω μια απορια.Γιατι να δοκιμάσουμε τις αντοχές τις δικες μας, ακομα και τις μοτοσυκλετας μας, στο δημοσιο το δρόμο που ξερουμε τι κινδύνους κρύβει και να μην παμε σε μια πιστα που θα το κανουμε και με ασφαλή τροπο??? Ξερω ότι οι καιροί ειναι δυσκολοι για τα οικονομικά όλων και οτι δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε καποια πιστα αλλα μου γεννηθηκε η απορία....

Φιλικα παντα.

Με την απορια σου αυτη φιλε μου δεν μου δινεις αλλη επιλογη απο το να παρα τα :popcorn: μου παραμασχαλα :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λίγο πολύ τα ίδια με αυτά που είπαν οι προηγούμενοι, αν και με τις γραμμές σήμανσης δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα. Επίσης, ελαφριά γλυστρήματα δε με τρομάζουν ιδιαίτερα, αρκεί να μην έχω μεγάλη κλίση εκείνη την ώρα. Μικρογλύστρημα μπροστινού το έπαθα για πρώτη φορά πριν 1-2 μήνες στη Λαγκαδά, που έχει σημεία στη δεξιά λωρίδα τα οποία τρώγονται από τα λεωφορεία. Δε μιλάμε για το κλασσικό της Θεσσαλονίκης που είναι παντού γυαλί, αλλά για σκόρπια στρόγγυλα σημεία που είναι φαγωμένα, ανάμεσα στο υπόλοιπο που είναι σχετικά φυσιολογικό. Και εκεί που φρενάρεις για το φανάρι και έχεις πιάσει να στίβεις καλά τη μανέτα, περνάς πάνω από το "φαλακρό" σημείο και καταλαβαίνεις ότι για κλάσμα του δευτερολέπτου είναι σαν να τσουλάς πάνω σε παγο. Ευτυχώς είναι στην ευθεία και δεν έχεις κλίση σε εκείνο το σημείο.

Πάντως μετά την πρώτη μου πτώση η νούμερο ένα φοβία μου είναι το τι έχει παρακάτω στη στροφή, γιατί έτσι την πάτησα (εκεί που περίμενα να δω έξοδο η στροφή έκλεινε λίγο ακόμη, είχα πάρει και σχετικά ανοιχτή γραμμή και επειδή ήταν οριακά προτίμησα να το ρίξω στα χόρτα). Αν δεν ξέρω τη διαδρομή τις περισσότερες φορές μπαίνω με αρκετά λιγότερα από όσα θα μπορούσα να μπω, σε σημείο που να θέλω να κάνω αναστροφή και να την ξαναδοκιμάσω :D

Το αστείο και βλακώδες είναι ότι μέσα στην πόλη που οι συνθήκες είναι σαφώς χειρότερες, σε διαδρομές που γνωρίζω και κάνω καθημερινά, αν έχω κέφια και δεν έχει κίνηση μπορεί να μπω με trail braking, πόδι κάτω και 30 μοίρες κλίση, να φύγει λίγο το πίσω, να το μαζέψω χωρίς κανένα άγχος και να συνεχίσω. Αλλά αν πάμε τίποτα Πετροκέρασα και πάω απλά να μπω με μια νορμάλ ταχύτητα, νομίζω ότι μετά το apex θα έχει μια νταλίκα, αλλαγή ακτίνας στη στροφή, 35 τσοπανόσκυλα και το καράβι του Jack Sparrow στη μέση του δρόμου :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι οι συνέπειες μιας πτώσης,αρχικά για έναν τριτο που μπορεί να βρεθεί εκεί και ύστερα για μένα και την μηχανή.

Πάντως κατα την οδήγηση αυτά που με φοβίζουν πιο πολύ είναι:

1)Το να χάσω το μπροστινό και απλά να φύγει η μηχανή.

2)Το να μπω με πολλά σε μία στροφή και να μην μπορώ να επιβραδύνω με αποτέλεσμα να φύγω ευθεία.Αυτό είναι το χειρότερο για μένα και

3)Το να έχει ο δρόμος μπροστά κάποια λακκούβα ή πέτρα ή κάτι με το οποίο να χάνεται η πρόσφυση η να πρέπει να αλλάξεις γραμμή για να το αποφύγεις.

Τα 2 κ 3 μπορούν να αποφευχθούν αν ξέρεις τον δρόμο,το 1ο θέλει προσοχή στο οδόστρωμα,γνώσεις εμπειρία και χέρια για να μην τυχαίνει ή για να μπορέσεις να το σώσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μα τι μαΛ@Κ@ ειμαι....

αλλο καταλαβα....

Δεν τρεχει τιποτα φιλαρακι ολοι κανουμε λαθη πανω στην κουραση μας! :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φοβαμαι τους αλλους οδηγους και τους αθλιους δρόμους!! Όλα τα υπόλοιπα με την εμπειρία που αποκτα ο καθένας μπορούν να αντιμετωπιστουν....

Φιλικα παντα.

θα πας στην πιστα να το κανεις με ασφαλη τροπο(λεμε τωρα) και μετα θα βγεις παλι στο δρομο και θα πεσεις.Τα περισσοτερα km συνηθως τα κανουμε στο δρομο,δεν ειναι προτιμοτερο να μαθουμε να οδηγουμε σε αυτο το αγνωστο περιβαλλον?Δε μιλαμε για ορια αλλα να μαθουμε να οδηγουμε.

θα πας στην πιστα να το κανεις με ασφαλη τροπο(λεμε τωρα) και μετα θα βγεις παλι στο δρομο και θα πεσεις.Τα περισσοτερα km συνηθως τα κανουμε στο δρομο,δεν ειναι προτιμοτερο να μαθουμε να οδηγουμε σε αυτο το αγνωστο περιβαλλον?Δε μιλαμε για ορια αλλα να μαθουμε να οδηγουμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα