gerkon 620 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2013 250 αυτός που είχα ρωτήσει με πραγματικά εγγυημένη δουλειά…τώρα δε ξέρω τι να άλλο να πω. οκ , σ ευχαριστω πολυ !! :) Οντως με ολοσωμη θα θες μετα μειγματα και φιλτρο. Βαλε ενα τελικο μονο να γλιτωσεις βαρος,και να φτιαξει λιγο ο ηχος προσωπικα θα εβαζα ολοσωμη σε μοτο μονο εαν πηγαινα για σοβαρα πειραγματα και οχι μονο φπε με απλο τελικο γιατι να μην χρειαζεται ? αν βαλεις ανοιχτο τελικο θα βγαινει πιο πολυς αερας, με αλλαγη και φιλτρου αερα θα μπαινει και πιο πολυς.. αρα ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BurningBeard 1.361 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2013 Καταρχήν να σου πώ ότι στα κυβικά που είσαι οι διαφορές δεν θα είναι τρελές. Πιο πολύ θα το κάνεις για το γούστο σου, για να ψαχτείς και να μάθεις (που είναι και θεμιτό και χρήσιμο). Μπορείς απλά να δεις τι θα σου πουν και σε κάποιο εξουσιοδοτημενο συνεργείο, ή να πάρεις γνώμες από άλλους κατόχους KTM: Βάλε την εξάτμα της ακράποβιτς και θα είσαι τζετ.Πάντα μιλάμε για φουλ σύστημα για να κερδίσεις και βάρος και επιδόσεις.Εγώ έχω ακράπα χωρίς κάποια αλλαγή στο χάρτη και δουλεύει τζετ ενώ φίλοι με το πρόγραμμα έχουν κάποια "μπερδέματα".Αν πας και σε ελεύθερο φίλτρο τότε δυναμόμετρο και TuneEcu.Γενικά αν μείνεις απογοητευμένος απο το μαμά πρόγραμμα με άλλη εξάτμιση (τo αποκλείω…) περνάς και μόνος σου το πρόγραμμα, αν τα μικρά έχουν την ίδια φιλοσοφία με τα 690.Ειδικότερα υπάρχει μία φίσα και με το κατάλληλο καλώδιο (eΒay max 50 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά) περνάς έτοιμους χάρτες που βρίσκεις στο ίντερνετ από εγκεκριμένες σελίδες όπως αυτή της TuneEcu ή αν πιάνουν τα χέρια σου "σκαλίζεις" μοχανός τα μείγματα (ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΊΖΕΙΣ ΜΗ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΖΗΜΙΑ).Θα δοκίμαζα πρώτα μαμά χάρτη με εξάτμιση aftermarket για 30 χιλιόμετρα με ανοίγματα.Αν μετά από αυτά ένιωθα "κομπιάσματα" και "μπερδέματα" θα άλλαζα χάρτη και θα πήγαινα σε αυτόν της akrapovic.Προτίμησε με πλούσιο μείγμα. Με λίγα λόγια, πας για αυτά που λέει ο φίλος στην παράθεση. Έχει και ίδιας εταιρίας μηχανάκι ο άνθρωπος, κάτι παραπάνω θα ξέρει. Γενικά υπάρχουν πολλοί τρόποι, πχ σε κάποια μηχανάκια βάζεις παράλληλο εγκέφαλο/power commander/κλπ, σε κάποια μπορείς να περάσεις άλλες χαρτογραφήσεις στον αρχικό εγκέφαλο, κλπ. Η βασική διαφορά του ψεκαστού με το καρμπυρατέρ σε τέτοιες ιστορίες είναι ότι το ψεκαστό λόγω εγκεφάλου θα κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει το μείγμα στην αναλογία που του λες, ενώ το καρμπ δεν έχει εγκέφαλο για να το κάνει αυτό. Για παράδειγμα, αν εγώ ρυθμίσω το δικό μου να έχει πλούσιο μείγμα και μετά πάω και ανέβω σε κανένα βουνό ίσως έχω πρόβλημα και μπουκώνει γιατί ανεβαίνω σε πιο αραιό αέρα. Το καρμπ μου θα είναι ρυθμίσμένο για συγκεκριμένες ατμοσφαιρικές συνθήκες που ίσχυαν την ώρα και στο μέρος που ρυθμίστηκε. Με λίγα λόγια, στο καρμπ απλά ρυθμίζεις πόσο βενζίνη θα τραβάει, δε μπορείς να του πεις "κράτα αυτή την αναλογία". Όποτε αλλάζει ο καιρός ή το υψόμετρο δουλεύεις σε άλλη αναλογία μείγματος, δηλαδή ουσιαστικά το καρμπ ποτέ δεν είναι ακριβώς εκεί που το θες. Το ψεξαστό όμως κάνει τη δεύτερη δουλειά, ουσιαστικά η χαρτογράφηση λέει τι αναλογία πρέπει να πιάσει σε κάθε φάσμα στροφών και μετά το σύστημα ψεκασμού αυξομειώνει την ποσότητα καυσίμου που ψεκάζεται για να κρατήσει αυτή την αναλογία. Οπότε, αν πας για πλούσιο μείγμα δε θα είναι στη λογική του "ρίξε τόσες σταγόνες βενζίνη" αλλά στη λογική του "ρίξε όσες σταγόνες βενζίνη χρειάζεται για να έχω αυτό το μείγμα" και θα είναι αυτορυθμιζόμενο σε ένα βαθμό. Συνεπώς, δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα να πας για πιο πλούσιο μείγμα. Σε γενικές γραμμές, πλούσιο μείγμα θες όταν θα ζορίσεις έναν κινητήρα, ενώ το φτωχό είναι για οικονομία. Αυτά δεν είναι μόνο για τα μηχανάκια, αλλά ισχύουν σε κάθε εμβολοφόρο κινητήρα. Πχ σε ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο με εμβολοφόρο κινητήρα και προπέλα, ο πιλότος δουλεύει φουλ πλούσιο μείγμα στην εκκίνηση (σαν να βάζει τσοκ δηλαδή), πλούσιο στη σωστή αναλογία στην απογείωση και άνοδο, αλλά μόλις πιάσει το ύψος που θέλει πλέον δε ζορίζεται τόσο, ειδικά λόγω απουσίας επαφής με έδαφος (πχ, αεροπλανάκια με 180 ίππους με το γκάζι στο 75% κρατάνε σταθερά 240 km/h, υπάρχουν αεροπλάνα και με λιγότερα άλογα γιατί απλά το ζόρι είναι μέχρι να ξεκολλήσεις από το έδαφος). Εκεί ο πιλότος έχει ένα μοχλό δίπλα στο γκάζι και ελέγχει απευθείας το μείγμα που θέλει να πετύχει (ακόμα κι αν το αεροπλανάκι του είναι με καρμπ). Στη μηχανή αυτό που γίνεται είναι ότι το σύστημα ψεκασμού αναλαμβάνει να κάνει αυτές τις ρυθμίσεις. Για αυτό το λόγο παίζουν και πολλές άλλες παράμετροι που δε γνωρίζω αρκετά για να αναλύσω. Πχ, μπορεί το μηχανάκι να έχει αισθητήρες που να καταλαβαίνει τι φορτίο απαιτούμε από τον κινητήρα και να ρυθμίζει ανάλογα το μείγμα (το ιδανικό είναι οικονομικό/φτωχό στην ευθεία με σταθερή ταχύτητα, αλλά μόλις ανοίξουμε γκάζι ή πιάσουμε ανηφόρα να πάει σε πλούσιο). Ή μπορεί απλά για κάθε φάσμα στροφών σε συνδιασμό με τη σχέση που έχουμε στο κιβώτιο να έχει προεπιλεγμένη την αναλογία μείγματος που πρέπει να πιάσει, και ούτω καθεξής. Αυτή η αυτοματοποίηση και ο χρόνος που απαιτείται ώστε η μηχανή να "αισθανθεί" τις συνθήκες και να αποφασίσει πώς θα τροφοδοτηθεί ο κινητήρας, είναι ο λόγος που κάποιες φορές (κυρίως σε παλιότερα μοντέλα) τα ψεκαστά μηχανάκια φαίνεται να μην έχουν γραμμική απόδοση στο άνοιγμα το γκαζιού, ή να πιάνει απότομα από κάποιες στροφές και πέρα, κλπ. Όπως βλέπεις το θέμα είναι αρκετά περίπλοκο και ανάλογα με το μοτέρ σου και τις δυνατότητες ρύθμισης, μπορείς να διαβάζεις για μέρες. Πχ σε ορισμένους after market παράλληλους εγκέφαλους μπορείς να ρυθμίσεις το αβάνς/προπορεία της ανάφλεξης (αν σκάσει ο σπινθήρας από το μπουζί την ώρα που το πιστόνι είναι πάνω, μέχρι να πάρει φωτιά το μείγμα χάνουμε συμπίεση...οπότε δίνουμε σπινθήρα πριν το πιστόνι φτάσει στην κορυφή ώστε όταν αρπάξει καλά να έχουμε μέγιστη συμπίεση, κλπ κλπ). Αυτά που σου γράφω εδώ δεν χρειάζεται να τα ξέρεις όλα για να αποφασίσεις τι θα κάνεις, ούτε στα γραφω με τον πλέον σωστό, τεχνικό και τεκμηριωμένο τρόπό (έχει άτομα εδώ μέσα που ξέρουν 1000 φορές παραπάνω και σου γράφουν διατριβή αν θες :D ). Απλά θέλω με να σου δείξω με εύκολο και απλουστευμένο τρόπο ότι οι παράμετροι είναι πολλές και πρέπει να κρατήσεις μια ισορροπία όταν πας να κάνεις μια βελτίωση στη μηχανή σου: ούτε να πας στον πρώτο άνθρωπο που θα βρεις να σου σκαλίσει το μηχανάκι χωρίς να ξέρεις τι να του ζητήσεις, αλλά ούτε και να μπουρδουκλώσεις πολλές διαφορετικές παραμέτρους στη ρύθμιση. Ξεκίνα όπως σου είπανε ήδη τα παιδιά, και αν πας για ρύθμιση κάνε μια ωρίτσα διάβασμα για στοιχειομετρία (λέξεις κλειδιά για google και wikipedia: stoichiometry, internal combustion engine) ώστε να ξέρεις χοντρικά τι να ζητήσεις και τι είναι εφικτό. Ας πούμε:"Θέλω το μέγιστο δυνατό κέρδος σε επιδόσεις": ΟΚ, αλλά θα καίει παραπάνω"Θέλω να γίνει λίγο πιο σπιρτόζικο αλλά να μη καίει και τα άντερά του": Μπορεί να καίει λίγο παραπάνω, μπορεί και όχι. Σε πολύ φιμωμένα μηχανάκια ας πούμε, μπορεί να δεις ακόμα και μικρή μείωση κατανάλωσης μετά από βελτιώσεις, γιατί ναι μεν κάνεις το μείγμα πιο πλούσιο αλλά πλέον βγάζεις τα άλογα και τις ροπές που χρειάζεσαι με λιγότερο γκάζι από ότι πριν."Θέλω απλά να μην φτωχύνει το μείγμα τώρα που άλλαξα εξάτμιση": ΟΚ, ίσως η πιο απλή περίπτωση."Θέλω να πηγαίνει σα διάολος αλλά να μη καίει και τίποτα": Κακό. Μπορεί να πέσεις σε κάποιον που να σου κάνει αλχημείες για να το πετύχει, να δουλεύει μια χαρά σε καθημερινή χρήση και μια φορά που θα πας λίγο παραέξω και αλλάξουν οι ατμοσφαιρικές συνθήκες, να βρεθείς να ανεβαίνεις καμιά ανηφόρα με τερμα στροφές και φτωχό μείγμα και να κάνεις ζημιά στο μοτέρ. 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gerkon 620 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2013 Καταρχήν να σου πώ ότι στα κυβικά που είσαι οι διαφορές δεν θα είναι τρελές. Πιο πολύ θα το κάνεις για το γούστο σου, για να ψαχτείς και να μάθεις (που είναι και θεμιτό και χρήσιμο). Μπορείς απλά να δεις τι θα σου πουν και σε κάποιο εξουσιοδοτημενο συνεργείο, ή να πάρεις γνώμες από άλλους κατόχους KTM: Με λίγα λόγια, πας για αυτά που λέει ο φίλος στην παράθεση. Έχει και ίδιας εταιρίας μηχανάκι ο άνθρωπος, κάτι παραπάνω θα ξέρει. Γενικά υπάρχουν πολλοί τρόποι, πχ σε κάποια μηχανάκια βάζεις παράλληλο εγκέφαλο/power commander/κλπ, σε κάποια μπορείς να περάσεις άλλες χαρτογραφήσεις στον αρχικό εγκέφαλο, κλπ. Η βασική διαφορά του ψεκαστού με το καρμπυρατέρ σε τέτοιες ιστορίες είναι ότι το ψεκαστό λόγω εγκεφάλου θα κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει το μείγμα στην αναλογία που του λες, ενώ το καρμπ δεν έχει εγκέφαλο για να το κάνει αυτό. Για παράδειγμα, αν εγώ ρυθμίσω το δικό μου να έχει πλούσιο μείγμα και μετά πάω και ανέβω σε κανένα βουνό ίσως έχω πρόβλημα και μπουκώνει γιατί ανεβαίνω σε πιο αραιό αέρα. Το καρμπ μου θα είναι ρυθμίσμένο για συγκεκριμένες ατμοσφαιρικές συνθήκες που ίσχυαν την ώρα και στο μέρος που ρυθμίστηκε. Με λίγα λόγια, στο καρμπ απλά ρυθμίζεις πόσο βενζίνη θα τραβάει, δε μπορείς να του πεις "κράτα αυτή την αναλογία". Όποτε αλλάζει ο καιρός ή το υψόμετρο δουλεύεις σε άλλη αναλογία μείγματος, δηλαδή ουσιαστικά το καρμπ ποτέ δεν είναι ακριβώς εκεί που το θες. Το ψεξαστό όμως κάνει τη δεύτερη δουλειά, ουσιαστικά η χαρτογράφηση λέει τι αναλογία πρέπει να πιάσει σε κάθε φάσμα στροφών και μετά το σύστημα ψεκασμού αυξομειώνει την ποσότητα καυσίμου που ψεκάζεται για να κρατήσει αυτή την αναλογία. Οπότε, αν πας για πλούσιο μείγμα δε θα είναι στη λογική του "ρίξε τόσες σταγόνες βενζίνη" αλλά στη λογική του "ρίξε όσες σταγόνες βενζίνη χρειάζεται για να έχω αυτό το μείγμα" και θα είναι αυτορυθμιζόμενο σε ένα βαθμό. Συνεπώς, δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα να πας για πιο πλούσιο μείγμα. Σε γενικές γραμμές, πλούσιο μείγμα θες όταν θα ζορίσεις έναν κινητήρα, ενώ το φτωχό είναι για οικονομία. Αυτά δεν είναι μόνο για τα μηχανάκια, αλλά ισχύουν σε κάθε εμβολοφόρο κινητήρα. Πχ σε ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο με εμβολοφόρο κινητήρα και προπέλα, ο πιλότος δουλεύει φουλ πλούσιο μείγμα στην εκκίνηση (σαν να βάζει τσοκ δηλαδή), πλούσιο στη σωστή αναλογία στην απογείωση και άνοδο, αλλά μόλις πιάσει το ύψος που θέλει πλέον δε ζορίζεται τόσο, ειδικά λόγω απουσίας επαφής με έδαφος (πχ, αεροπλανάκια με 180 ίππους με το γκάζι στο 75% κρατάνε σταθερά 240 km/h, υπάρχουν αεροπλάνα και με λιγότερα άλογα γιατί απλά το ζόρι είναι μέχρι να ξεκολλήσεις από το έδαφος). Εκεί ο πιλότος έχει ένα μοχλό δίπλα στο γκάζι και ελέγχει απευθείας το μείγμα που θέλει να πετύχει (ακόμα κι αν το αεροπλανάκι του είναι με καρμπ). Στη μηχανή αυτό που γίνεται είναι ότι το σύστημα ψεκασμού αναλαμβάνει να κάνει αυτές τις ρυθμίσεις. Για αυτό το λόγο παίζουν και πολλές άλλες παράμετροι που δε γνωρίζω αρκετά για να αναλύσω. Πχ, μπορεί το μηχανάκι να έχει αισθητήρες που να καταλαβαίνει τι φορτίο απαιτούμε από τον κινητήρα και να ρυθμίζει ανάλογα το μείγμα (το ιδανικό είναι οικονομικό/φτωχό στην ευθεία με σταθερή ταχύτητα, αλλά μόλις ανοίξουμε γκάζι ή πιάσουμε ανηφόρα να πάει σε πλούσιο). Ή μπορεί απλά για κάθε φάσμα στροφών σε συνδιασμό με τη σχέση που έχουμε στο κιβώτιο να έχει προεπιλεγμένη την αναλογία μείγματος που πρέπει να πιάσει, και ούτω καθεξής. Αυτή η αυτοματοποίηση και ο χρόνος που απαιτείται ώστε η μηχανή να "αισθανθεί" τις συνθήκες και να αποφασίσει πώς θα τροφοδοτηθεί ο κινητήρας, είναι ο λόγος που κάποιες φορές (κυρίως σε παλιότερα μοντέλα) τα ψεκαστά μηχανάκια φαίνεται να μην έχουν γραμμική απόδοση στο άνοιγμα το γκαζιού, ή να πιάνει απότομα από κάποιες στροφές και πέρα, κλπ. Όπως βλέπεις το θέμα είναι αρκετά περίπλοκο και ανάλογα με το μοτέρ σου και τις δυνατότητες ρύθμισης, μπορείς να διαβάζεις για μέρες. Πχ σε ορισμένους after market παράλληλους εγκέφαλους μπορείς να ρυθμίσεις το αβάνς/προπορεία της ανάφλεξης (αν σκάσει ο σπινθήρας από το μπουζί την ώρα που το πιστόνι είναι πάνω, μέχρι να πάρει φωτιά το μείγμα χάνουμε συμπίεση...οπότε δίνουμε σπινθήρα πριν το πιστόνι φτάσει στην κορυφή ώστε όταν αρπάξει καλά να έχουμε μέγιστη συμπίεση, κλπ κλπ). Αυτά που σου γράφω εδώ δεν χρειάζεται να τα ξέρεις όλα για να αποφασίσεις τι θα κάνεις, ούτε στα γραφω με τον πλέον σωστό, τεχνικό και τεκμηριωμένο τρόπό (έχει άτομα εδώ μέσα που ξέρουν 1000 φορές παραπάνω και σου γράφουν διατριβή αν θες :D ). Απλά θέλω με να σου δείξω με εύκολο και απλουστευμένο τρόπο ότι οι παράμετροι είναι πολλές και πρέπει να κρατήσεις μια ισορροπία όταν πας να κάνεις μια βελτίωση στη μηχανή σου: ούτε να πας στον πρώτο άνθρωπο που θα βρεις να σου σκαλίσει το μηχανάκι χωρίς να ξέρεις τι να του ζητήσεις, αλλά ούτε και να μπουρδουκλώσεις πολλές διαφορετικές παραμέτρους στη ρύθμιση. Ξεκίνα όπως σου είπανε ήδη τα παιδιά, και αν πας για ρύθμιση κάνε μια ωρίτσα διάβασμα για στοιχειομετρία (λέξεις κλειδιά για google και wikipedia: stoichiometry, internal combustion engine) ώστε να ξέρεις χοντρικά τι να ζητήσεις και τι είναι εφικτό. Ας πούμε:"Θέλω το μέγιστο δυνατό κέρδος σε επιδόσεις": ΟΚ, αλλά θα καίει παραπάνω"Θέλω να γίνει λίγο πιο σπιρτόζικο αλλά να μη καίει και τα άντερά του": Μπορεί να καίει λίγο παραπάνω, μπορεί και όχι. Σε πολύ φιμωμένα μηχανάκια ας πούμε, μπορεί να δεις ακόμα και μικρή μείωση κατανάλωσης μετά από βελτιώσεις, γιατί ναι μεν κάνεις το μείγμα πιο πλούσιο αλλά πλέον βγάζεις τα άλογα και τις ροπές που χρειάζεσαι με λιγότερο γκάζι από ότι πριν."Θέλω απλά να μην φτωχύνει το μείγμα τώρα που άλλαξα εξάτμιση": ΟΚ, ίσως η πιο απλή περίπτωση."Θέλω να πηγαίνει σα διάολος αλλά να μη καίει και τίποτα": Κακό. Μπορεί να πέσεις σε κάποιον που να σου κάνει αλχημείες για να το πετύχει, να δουλεύει μια χαρά σε καθημερινή χρήση και μια φορά που θα πας λίγο παραέξω και αλλάξουν οι ατμοσφαιρικές συνθήκες, να βρεθείς να ανεβαίνεις καμιά ανηφόρα με τερμα στροφές και φτωχό μείγμα και να κάνεις ζημιά στο μοτέρ. και απο αυτο το σημειο και περα ουσιαστικα δεν εχω κατι αλλο να ρωτησω.. σε ευχαριστω παρα πολυ φιλε! ! ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Denzo 4.013 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2013 burning beard ραφτης εισαι αγορινα μου... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2013 με απλο τελικο γιατι να μην χρειαζεται ? αν βαλεις ανοιχτο τελικο θα βγαινει πιο πολυς αερας, με αλλαγη και φιλτρου αερα θα μπαινει και πιο πολυς.. αρα ? Πρωτον δεν βγαινει αερας απο εξατμιση αλλα καυσαερια. Οταν βαζεις πιο ελευθερο τελικο βγαινουν πιο γρηρορα.οταν βαζεις ολοσωμη βγαινουν ακομα πιο γρηγορα.η διαφορα της ολοσωμης ειναι οτι και οι σωληνες ειναι μεγαλυτερης διατομης και επιτρεπουν πιο πολλα καυσαερια να παιρνανε απο μεσα. Ετσι συνολικα μονο με ενα τελικο η διαφορα δεν ειναι μεγαλη και ο ψεκασμος μπορει να την ρυθμισει ενω με μια ολοσωμη χρειαζεται χειροκινητη ρυθμιση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dEvilKinG 638 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2013 Αυτο το αστειακι που λετε οτι ενα τελικο δεν δινει τιποτα παρα μονο μειωση βαρους και ηχο, πρεπει να σταματησει. ΔΕΝ δινει σε μηχανακια που το ηδη υπαρχον τελικο εχει αρκετα μεγαλη διατομη για την λειτουργεια του κινητηρα. Υπαρχουν μηχανακια οπως το SMC/Enduro 690, SM610/630, κ.α. που ενα τελικο θα τα ξυπνησει, αφου οι λαιμοι ειναι αρκετα μεγαλοι αναλογικα με το τελικο. Στα μικροτερα μηχανακια ναι ισχυει, αλλα ας μην τα ισοπεδονουμε ολα. Και ναι στα περισσοτερα θα χρειαστει χαρτογραφηση ακομα και για μονο τελικο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stuntboy 2.327 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2013 Πρωτον δεν βγαινει αερας απο εξατμιση αλλα καυσαερια. Οταν βαζεις πιο ελευθερο τελικο βγαινουν πιο γρηρορα.οταν βαζεις ολοσωμη βγαινουν ακομα πιο γρηγορα.η διαφορα της ολοσωμης ειναι οτι και οι σωληνες ειναι μεγαλυτερης διατομης και επιτρεπουν πιο πολλα καυσαερια να παιρνανε απο μεσα. Ετσι συνολικα μονο με ενα τελικο η διαφορα δεν ειναι μεγαλη και ο ψεκασμος μπορει να την ρυθμισει ενω με μια ολοσωμη χρειαζεται χειροκινητη ρυθμιση. Επίσης παίζει ρόλο και το πόσο λείο είναι εσωτερικά ώστε να αφήνουν ακόμη πιο ελεύθερη την κυκλοφορία μέσα στο σύστημα της εξάτμισης.Γενικά παίζουν πολλά ρόλο είχα βρει κάποτε και πρόγραμμα που έκοβες μόνος σου εξάτμιση σύμφωνα με τα δεδομένα του κινητήρα σου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gerkon 620 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2013 καλα σιγουρα παιζουν πολλα πραγματα ρολο, ειδικα η διατομη και το ποση "αντισταση" συναντανε τα καυσαερια κατα την εξοδο. Ειχα διαβασει οτι οι τερμα φιμωμενες μαμα εξατμισεις πολλων κοβουν απο 20 εως 40 % της τελικης μεγιστης αποδοσης που θεωρητικα βγαζει ο κινητηρας. Πρακτικα να παρεις το μεγιστο ειναι αδυνατον αφου τοσο οι ρυποι θα σε βγαλουν εκτος, αλλα βασικοτερα και ο θορυβος ο οποιος θα ακουγεται σε ενα χιλιομετρο και θα γκρεμιζει τοιχους. Θεωρητικα μεγιστης αποδοσης ειναι τυπου σωληνα που εχουν και στα moto gp αλλα αυτο δεν ειναι γ δρομο. Οποτε πριν καταληξεις στο τελικο που θες ή πριν αναθεσεις σε καποιον να σ φτιαξει ενα χειροποιητο, υπαρχει καποιος τροπος να υπολογισεις-βρεις-σχεδιασεις την καταλληλη διατομη ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stuntboy 2.327 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2013 καλα σιγουρα παιζουν πολλα πραγματα ρολο, ειδικα η διατομη και το ποση "αντισταση" συναντανε τα καυσαερια κατα την εξοδο. Ειχα διαβασει οτι οι τερμα φιμωμενες μαμα εξατμισεις πολλων κοβουν απο 20 εως 40 % της τελικης μεγιστης αποδοσης που θεωρητικα βγαζει ο κινητηρας. Πρακτικα να παρεις το μεγιστο ειναι αδυνατον αφου τοσο οι ρυποι θα σε βγαλουν εκτος, αλλα βασικοτερα και ο θορυβος ο οποιος θα ακουγεται σε ενα χιλιομετρο και θα γκρεμιζει τοιχους. Θεωρητικα μεγιστης αποδοσης ειναι τυπου σωληνα που εχουν και στα moto gp αλλα αυτο δεν ειναι γ δρομο. Οποτε πριν καταληξεις στο τελικο που θες ή πριν αναθεσεις σε καποιον να σ φτιαξει ενα χειροποιητο, υπαρχει καποιος τροπος να υπολογισεις-βρεις-σχεδιασεις την καταλληλη διατομη ? Διάφορα προγράματα όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι FMF, Akrapovic κλπ… Δεν γνωρίζω που μπορείς να βρεις με λίγο ψάξιμο κάτι θα πετύχεις όμως με αποδεδειγμένη σιγουριά. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αλεφ 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2013 γεια σας Ξερετε καποιον καλο μαστορα για χαρτογραφηση με δυναμομετρο? Κατα προτιμηση της ΚΤΜ. Ευχαριστω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stuntboy 2.327 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2013 πού βρίσκεσαι και θα σε φτιάξουμε! συστήσου κιόλας βρε στα νέα μέλη.μη χαθείς συμπαθούμε κατεμάδες. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Denzo 4.013 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2013 πού βρίσκεσαι και θα σε φτιάξουμε! συστήσου κιόλας βρε στα νέα μέλη.μη χαθείς συμπαθούμε κατεμάδες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αλεφ 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2013 πού βρίσκεσαι και θα σε φτιάξουμε! συστήσου κιόλας βρε στα νέα μέλη.μη χαθείς συμπαθούμε κατεμάδες. Ειμαι Αθηνα-δυτικα προαστια (Ιλιον). Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
LunaticOnWheels 146 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2016 2 ερωτησεις παιδια.1 Για τις εξατμισεις Daytona τι γνωριζουμε;2 Ποια η διαδικασια να τοποθετησθει μια εξατμηση (τελικο μονο) και με τι κοστος συνηθως. Ακομη ποια η διαδικασια πρεπει να γινει για να ρυθμιστει σωστα το καρπυρατερ και ποιο θεωρειται λογικο κοστος; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
telephoner 2.250 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2016 2 ερωτησεις παιδια.1 Για τις εξατμισεις Daytona τι γνωριζουμε;2 Ποια η διαδικασια να τοποθετησθει μια εξατμηση (τελικο μονο) και με τι κοστος συνηθως. Ακομη ποια η διαδικασια πρεπει να γινει για να ρυθμιστει σωστα το καρπυρατερ και ποιο θεωρειται λογικο κοστος; Αν λες για το YBR, δεν υπάρχει τελικό μόνο. Υπάρχει αλλάζω εξάτμιση, αφού όλη η εξάτμιση ένα τελικό και ένας σωλήνας είναι :PΔε χρειάζεται να ρυθμίσεις κάτι 99%. Όπως επίσης 99% αν το πας για ρύθμισμα θα στο κάνουν χειρότερα από πριν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
LunaticOnWheels 146 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2016 Αν λες για το YBR, δεν υπάρχει τελικό μόνο. Υπάρχει αλλάζω εξάτμιση, αφού όλη η εξάτμιση ένα τελικό και ένας σωλήνας είναι :PΔε χρειάζεται να ρυθμίσεις κάτι 99%. Όπως επίσης 99% αν το πας για ρύθμισμα θα στο κάνουν χειρότερα από πριν. Δεν χρειαζεται να πειραχτει τιποτα;;; και γιατι ολοι μου εχουν πει οτι θελει ζιγκλερωμα; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
telephoner 2.250 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2016 Δεν χρειαζεται να πειραχτει τιποτα;;; και γιατι ολοι μου εχουν πει οτι θελει ζιγκλερωμα;Το θεωρώ υπερβολή να χρειάζεται ζιγκλέρωμα με μια εξάτμιση το YBR. Να μου πεις ότι θα βγάλεις φιλτροκούτι και θα βάλεις καμιά χοάνη, τότε ναι. Σε Wolf 125 γνωστού μου που έβαλε εξάτμιση, δεν πειράξαμε κάτι στο καρμπ, plug 'n play ήταν η δουλειά, που λένε και στο χωριό μου. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
LunaticOnWheels 146 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2016 Το θεωρώ υπερβολή να χρειάζεται ζιγκλέρωμα με μια εξάτμιση το YBR. Να μου πεις ότι θα βγάλεις φιλτροκούτι και θα βάλεις καμιά χοάνη, τότε ναι. Σε Wolf 125 γνωστού μου που έβαλε εξάτμιση, δεν πειράξαμε κάτι στο καρμπ, plug 'n play ήταν η δουλειά, που λένε και στο χωριό μου. hmmm... ill bear that in mind τοτε που λεν και στο δικο μου Καμια γνωμη κανεις για τις παραπανω εξατμησεις; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Νικολακης_Husq 6.788 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2016 Τσαμπα φραγκα, να ξερεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
LunaticOnWheels 146 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2016 Τσαμπα φραγκα, να ξερεις.Ξερω οτι δεν θα κερδισω τιποτα και δεν το κανω για αυτο. Ουτε για τη μουρη (αν υποθεσουμε οτι πουλαει). Το κανω γιατι τοΥΒR κανει σαν ηλεκτρικο scooter με τη μαμα. Δεν σε ακουνε στο δρομο. Δεν σε βλεπουνε που δεν σε βλεπουνε ας σε ακουνε τουλαχιστον. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
S*izo_Vn 340 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2016 (τροποποιήθηκε) Θα πεσει η αποδοση με το εξατμισονι, να ξερεις, σκέψου το. Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 18 , 2016 από τον S*izo_Vn Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Fotis125 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2021 Θέλω να ρωτήσω κάτι... Έχω ένα μηχανάκι 110 και άλλαξα από φίλτρο (μαμα) σε χοάνη... με αυτήν την αλλαγή θα πρέπει να αλλάξω και την μαμά την εξάτμιση γιατί αν περνει ποιο πολυ αέρα θα πρέπει να τον βγάζει κιόλας... Να πάρω άλλη ή δεν χρειάζεται Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2021 Ψεκαστό έχεις ή καρμπυρατέρ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες