costas 109 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 Το συγκεκριμένο πρόβλημα το βγάζουν μόνο τα Κ4 ρε μάγκες ή να αρχίσω να φοβάμαι κι εγώ; Τώρα που το σκέφτομαι, μια φορά σε κατέβασμα από 2α σε 1η μου έσβησε κι εμένα χωρίς λόγο και αιτία αλλά δεν έδωσα σημασία. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Miskin 616 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 Το συγκεκριμένο πρόβλημα το βγάζουν μόνο τα Κ4 ρε μάγκες ή να αρχίσω να φοβάμαι κι εγώ; Τώρα που το σκέφτομαι, μια φορά σε κατέβασμα από 2α σε 1η μου έσβησε κι εμένα χωρίς λόγο και αιτία αλλά δεν έδωσα σημασία. Όχι είναι γενικό το φαινόμενο από ότι έχω παρακολουθήσει και σε άλλα φόρουμ. Αν στο κάνει θα το κάταλάβεις είναι πολύ ενοχλητικό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
a.r.o.stakhs 797 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 Καλησπερα Ειναι μια βλαβη που εφτιαξα σε Vstrom φιλου. Χρειαζεσαι torx 25αρη ασφαλειας. Βγαζεις πλαστικα και σηκωνεις λιγο το ντεποζιτο. Ρυθμιζεις το tps αφου η μηχανη ειναι ηδη ζεστη. Πρεπει οταν δουλευει στο ρελαντι να ειναι στη μεση η παυλα και οταν δινεις γκαζι ( δε θυμαμαι στροφες, ) να ανεβαινει πανω η παυλα. Εαν δεν ειναι ετσι, πανω απο τον αισθητηρα της κυριας πεταλουδας , εχει μια βιδα. Την ξεσφιγγεις, και στρεφεις τον αισθητηρα ετσι ωστε να ερθει η γραμμη στη μεση. Επειτα ξανασφιγγεις τη βιδα στηριξης του αισθητηρα. Ξαναθυμιζω, ο κινητηρας να ειναι οπωσδηποτε ζεστος, δηλαδη 3 παυλες στη θερμοκρασια που φαινεται στο καντραν. Επισης, μετα απο αυτο κανε εναν συγχρονισμο πεταλουδων. Με τα χιλιομετρα που εχεις, ΠΡΕΠΕΙ να το κανεις. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
daz 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 Αν δεν ξέρετε από προβλήματα tps να ρωτήσετε όσους έχουν xt μέχρι 07-08. Έχουν εντρυφήσει! Καλά ξεμπερδεύματα misk. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Miskin 616 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 Καλησπερα Ειναι μια βλαβη που εφτιαξα σε Vstrom φιλου. Χρειαζεσαι torx 25αρη ασφαλειας. Βγαζεις πλαστικα και σηκωνεις λιγο το ντεποζιτο. Ρυθμιζεις το tps αφου η μηχανη ειναι ηδη ζεστη. Πρεπει οταν δουλευει στο ρελαντι να ειναι στη μεση η παυλα και οταν δινεις γκαζι ( δε θυμαμαι στροφες, ) να ανεβαινει πανω η παυλα. Εαν δεν ειναι ετσι, πανω απο τον αισθητηρα της κυριας πεταλουδας , εχει μια βιδα. Την ξεσφιγγεις, και στρεφεις τον αισθητηρα ετσι ωστε να ερθει η γραμμη στη μεση. Επειτα ξανασφιγγεις τη βιδα στηριξης του αισθητηρα. Ξαναθυμιζω, ο κινητηρας να ειναι οπωσδηποτε ζεστος, δηλαδη 3 παυλες στη θερμοκρασια που φαινεται στο καντραν. Επισης, μετα απο αυτο κανε εναν συγχρονισμο πεταλουδων. Με τα χιλιομετρα που εχεις, ΠΡΕΠΕΙ να το κανεις. Σε ευχαριστώ, μαζεύτηκαν πολλά, ρύθμιση TPS, πεταλούδων και πρέπει να τσεκάρω και βαλβίδες, κουδουνίζουν. Χώρια τα εύκολα, αλλαγή υγρών φρένων και τακακίων... Ωραίες γιορτές θα κάνουμε.... Αν δεν ξέρετε από προβλήματα tps να ρωτήσετε όσους έχουν xt μέχρι 07-08. Έχουν εντρυφήσει! :lol: Καλά ξεμπερδεύματα misk. Έχουν και τα XT tps; Πάει χάλασε ο κόσμος... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
daz 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 Έχουν και τα XT tps; Πάει χάλασε ο κόσμος... Έχουν που να μην είχαν. Ευτυχώς όμως μετά 08 διορθώθηκαν σε βαθμό που δεν ενοχλούν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 Θα αποφεύγω την Αττική Όδο μέχρι να το φτιάξω. Thanks! Παιδια μην τον τρομαζετε αδικα... Αν σβησει το μοτερ απο TPS (ή Βενζινη, ή 1002) ενω εχεις φορτωμενα χιλιομετρα, ΔΕΝ μπλοκαρει ο τροχος.. Παρα μονο αν κολλησει το μοτερ.. Οσο τα κινουμενα μερη εχουν αδρανεια και κινουνται το μηχανακι κοβει απλα σαν να εχεις κλειστο το γκαζι... Δεν υπαρχει κινδυνος να μπλοκαρει ο τροχος και να πεσεις.. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΓιωργοςΚΤΜ 1.376 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2013 Παιδια μην τον τρομαζετε αδικα... Αν σβησει το μοτερ απο TPS (ή Βενζινη, ή 1002) ενω εχεις φορτωμενα χιλιομετρα, ΔΕΝ μπλοκαρει ο τροχος.. Παρα μονο αν κολλησει το μοτερ.. Οσο τα κινουμενα μερη εχουν αδρανεια και κινουνται το μηχανακι κοβει απλα σαν να εχεις κλειστο το γκαζι... Δεν υπαρχει κινδυνος να μπλοκαρει ο τροχος και να πεσεις.. κιομως κολαει...τσεκαρισμενο απο μενα τον ιδιο σε χτ660 με προβλημα στο tps... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2013 κιομως κολαει...τσεκαρισμενο απο μενα τον ιδιο σε χτ660 με προβλημα στο tps... Κατσε μισο... Οταν σβηνει απο TPS, σβηνει το μοτερ σαν να το κλεινεις απο το kill switch? Γιατι οταν μενεις απο βενζινη, είτε απο μειγματα, αλλα και οταν ειχα θεμα με τα καλωδια του συναγερμου στο Multi και εσβηνε, δεν εσβηνε τελειως το μοτερ. Απλα, δεν ειχα γκαζι, αναβε λαμπακι, και το μοτερ ακουγοταν σαν να πνιγεται μεχρι να φτασω πολυ χαμηλςε στροφες, οπου και εσβηνε. Εκτως και αν πατουσα συμπλεκτη. Τοτε εσβηνε ακαριαια και αν εκανες να τον ξαναφησεις, δεν επαιρνε με τιποτα. (και φλερταρες με την τουμπα). Δεν θυμαμαι ομως οταν το CCM ειχε καψει την κεντρικη ασφαλεια του, αν εσβησε αμεσως, ή αν και αυτο κρεμαγε. Ισως το TPS ειναι αλλη περιπτωση, αλλα πραγματικα επειδη μου εχουν σβησει ΟΛΑ τα μηχανακια που ειχα, εν κινησει, για 1002 διαφορετικους λογους το καθενα, ποτε δεν αντιμετωπισα προβλημα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
furious99 249 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2013 Εμενα το στρωμα Κ5 ειχε βγαλει αισθητηρα λαμδα, μυριζε βενζινη, και ειχε μεγαλη ασταθεια στο ρελαντι. Με το ζορι να αλλαξουνε το TPS. Τελικα δεν ηταν αυτο. Ηταν προβλημα στην τροφοδοσια καυσιμου, ειχε γινει καθαρισμος αντλιας και ενα λαστιχακι απο τα 2 που εχει μεσα η αντλια ειχε φθαρει. Απο τοτε αντλια καθαριζω πλεον μονος μου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2013 Παιδια μην τον τρομαζετε αδικα... Αν σβησει το μοτερ απο TPS (ή Βενζινη, ή 1002) ενω εχεις φορτωμενα χιλιομετρα, ΔΕΝ μπλοκαρει ο τροχος.. Παρα μονο αν κολλησει το μοτερ.. Οσο τα κινουμενα μερη εχουν αδρανεια και κινουνται το μηχανακι κοβει απλα σαν να εχεις κλειστο το γκαζι... Δεν υπαρχει κινδυνος να μπλοκαρει ο τροχος και να πεσεις.. Σωστός!! Δεν υπάρχει περίπτωση να μπλοκάρει ο τροχός. Θα πρότεινα, πριν μπει το παλικάρι σε ρύθμιση ή αντικατάσταση του TPS, να ελέγξει όλα τα σωληνάκια τροφοδοσίας που βρίσκονται κάτω από το ρεζερβουάρ. Αν είναι σε καλή κατάσταση και κυρίως αν έχουν κάποιο περίεργο τσάκισμα που προκαλείται από το ρεζερβουάρ όταν κατεβαίνει στη θέση του (πχ μετά από συντήρηση). Ναι, το πιθανότερο είναι το πρόβλημα στο TPS αλλά ένας (τσάμπα) έλεγχος, δεν βλάπτει! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Miskin 616 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2013 Τα Χριστούγεννα θα κάθομαι, συνεπώς θα γίνουν οι εξής εργασίες με αυτή τη σειρά: Έλεγχος διάκενου βαλβίδων (αν θέλω αλλαγή σε καπελώτα τον ήπια, θα πρέπει να το ανοίξω πάλι), ρύθμισμα πεταλούδων (TBS), ρύθμισμα (δεν έχω καταλάβει ακριβως πως, αλλά θα το παλέψω) TPS. Μόνο να μη βρέχει γιατί δε παίζει υπόστεγο! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
a.r.o.stakhs 797 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2013 Απο τα πανω , η ρυθμιση του tps ειναι η πιο ευκολη :) Επισης, οσοι εχειτε Vstrom εως και Κ6 και φυσικα οσοι ειστε με τα 1000ρια, μπορειτε να βαλετε εξωτερικο φιλτρο βενζινης για να αποφυγετε να αλλαζετε το εσωτερικο φιλτρο χαμηλης στην αντλια το οποιο κοστιζει 46€ + το υψηλης που αν δεν κανω λαθος κοστιζει 180€. Οπως ειπαν και τα παιδια πιο πανω, κανε ενα τσεκ την αντλια. Στο δικο μου οταν το ειχα , ενα τσιμουχακι ηταν ελαφρως κομμενο και μου εκανε κατι περιεργα, το αλλαξα απο μαγαζι με τσιμουχες με 30 λεπτα. Επισης, βγαλε την ανλτια να την καθαρισεις ιδιως αν σου σφυριζει εν κινηση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Miskin 616 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2013 Την αντλία την έχω καθαρίσει μόνος μου πέρσι τα Χριστούγεννα (υπάρχει και νήμα σε άλλο φόρουμ) και ήταν πεντακάθαρη. Όλα τα τσιμουχάκια ήταν σε άριστη κατάσταση. Το TPS πως ρυθμίζεται; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
daz 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2013 Αν σου σβήσει σε ανοιχτή καμπή την ώρα που αλλάζεις από 3η σε 4η ή 4η σε 5η και δεν το αντιληφθείς πριν αφήσεις τον συμπλέκτη τον ψιλο ήπιες. Σε νορμάλ στροφές όταν η μηχανή είναι υπό κλίση το ίδιο. Σε επιτόπιες αναστροφές μπορεί να σου σβήσει πάλι από tps οπότε και θα είναι δύσκολο να κρατήσεις την μηχανή εκτός και αν έχεις κάποια σχέση με την άρση βαρών. Στην ευθεία τι θα γίνει ρε παιδιά? Δεν είναι υπό κλίση ώστε να αποσταθεροποιηθεί η μηχανή μέχρι να πατήσεις πάλι τον συμπλέκτη! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
a.r.o.stakhs 797 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2013 (τροποποιήθηκε) Την αντλία την έχω καθαρίσει μόνος μου πέρσι τα Χριστούγεννα (υπάρχει και νήμα σε άλλο φόρουμ) και ήταν πεντακάθαρη. Όλα τα τσιμουχάκια ήταν σε άριστη κατάσταση. Το TPS πως ρυθμίζεται; Αχ αυτα τα αλλα τα φορουμ ;) Βγαζεις το tps, μεσα εχει ενα πλαστικο σαν ισιο κατσαβιδι, το γυρνας με το χερι και αλλαζει η θεση της παυλας. Με το που το φερεις στη μεση, ξαναβαζεις τον αισθητηρα στη θεση του και βιδωνεις τη βιδα στηριξης του. Ευκολο ειναι. Θα σου ειναι παιχνιδακι σε σχεση με υπολοιπες εργασιες. Εαν για τον οποιοδηποτε λογο δεν ερχεται στη σωστη θεση η παυλα, πας για καινουριο tps. Τελικα τα Eurol, τα εβαλες; Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 18 , 2013 από τον stakhs Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Miskin 616 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2013 Τι γίνεται στη περίπτωση που η παύλα στην οθόνη είναι ήδη στη μέση; Έχω βάλει σε Dealer Mode και δε βγάζει βλάβη. Θα πρέπει να δουλεύει το μοτέρ όταν ρυθμίζω TPS; Τα λάδια τα έβαλα. Συμπέρασμα θα βγάλω μετά τα 5000 χλμ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
agamoi-thytai 155 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2013 (τροποποιήθηκε) Από όσο θυμάμαι δεν χρειάζεται να λειτουργεί το μοτέρ. Έχει να κάνει καθαρά με τη διαδρομή του γκαζιού. Να ελέγξεις σίτα της αντλίας βενζίνης που πιθανόν να στο κάνει από αυτό αν το TPS είναι εντάξει. Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 18 , 2013 από τον agamoi-thytai Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2013 Πρεπει να λειτουργει το μοτερ για να δει στις ποσες θα παει στη πανω παυλα. αν δεν το εχει μπροστα ναι μεν οταν ανοιξει γκαζι θα ανεβει η παυλα αλλα δε θα καταλαβει αν ειναι οκ η οχι. αντλια πρεπει να καθαρισω και εγω γιατι μου σφυριζει γμτ... Τι γίνεται στη περίπτωση που η παύλα στην οθόνη είναι ήδη στη μέση; Έχω βάλει σε Dealer Mode και δε βγάζει βλάβη. Θα πρέπει να δουλεύει το μοτέρ όταν ρυθμίζω TPS; Τα λάδια τα έβαλα. Συμπέρασμα θα βγάλω μετά τα 5000 χλμ. Ναι θα πρεπει να δουλευει το μοτερ. Παμε μια αναλυτικα Εχεις ζεστο μοτερ αναμμενο και ολα λυμενα.ανοιγεις γκαζι να δεις ποτε θα παει στη πανω παυλα.αν παει κατα τις 3000 στροφες τοτε ειναι οκ. αν οχι ξεσφιγγεις λιγο τη βιδα και το κουνας ελαχιστα(δε θελει χοντρες κινησεις) και σφιγγεις λιγο τη βιδα και ξαναδινεις γκαζι.το κανεις μεχρι να εισαι στο ρελαντι στη μεσαια και να πηγαινει πανω περιπου στις 3000. σφιγγεις μετα και ετοιμος. Βαλβιδες πριν ποσα χλμ ειχες κανει? γιατι και εγω εχω 27000χλμ και δεν τις εχω κανει ακομα και θα τις αφησω για 30000. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Miskin 616 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2013 (τροποποιήθηκε) Από όσο θυμάμαι δεν χρειάζεται να λειτουργεί το μοτέρ. Έχει να κάνει καθαρά με τη διαδρομή του γκαζιού. Να ελέγξεις σίτα της αντλίας βενζίνης που πιθανόν να στο κάνει από αυτό αν το TPS είναι εντάξει. Πολύ πιθανόν γιατί το λέει και το όνομά του: Throttle Possitioning System. Για την αντλία τα είπαμε παραπάνω. Edit: τωρα ειδα τα από πανω Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 18 , 2013 από τον Miskin Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Miskin 616 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2013 Έχω 75000 χλμ . Εγώ δεν έχω ρυθμίσει ποτέ. Αν το είχαν κάνει η μηχανικοί μου, άγνωστο, γιατί δούλευα και ποτέ δεν ήμουν παρών. Πιστεύω ότι θα καταλάβω αν έχει μπει καρυδάκι στις βίδες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2013 Για πες μας γιατι και μενα ο μηχανικος μου ειπε οτι μαλλον τσαμπα θα το ανοιξω αλλα θελω να ειμαι σιγουρος Παντως συγχρονισμο να κανεις οπωσδηποτε. Εκανα πριν λιγο καιρο και δουλευει αλλιως το μοτερ.δε σκορτσαρει και οσο πριν.και φαντασου ειχα κανει πριν 14000χλμ παλι. αν και δεν ηθελε πολυ βεβαια αλλα και παλι ειδα διαφορα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Miskin 616 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2013 (τροποποιήθηκε) Με φυσιολογική χρήση πριν τα 50000 χλμ δεν χρειάζεται ρύθμιση το vstrom. Δική μου άποψη αυτή. Το manual λέει άλλα. Ένα τσεκάρισμα όμως εκεί, γύρω στα 50000 χλμ, για να δεις που βρίσκεσαι δε κάνει κακό. Θα ρίξεις και ένα καθάρισμα στις Reed (έτσι δε λέγονται;) που θα έχουν πιάσει μάκα. Edit: Τις βαλβίδες εννοώ Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 18 , 2013 από τον Miskin 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2013 Το pair λες.Reed ειναι στα διχρονα Θα του κανω μια στις 30000 και εαν ειναι καλα μεσα στα ορια θα το παω μετα οποτε μου θυμηθει... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Miskin 616 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2013 Ναι αυτές τις ρημάδες τις pair. Το vstrom δε το έχω ανοίξει ποτέ από το φιλτροκούτι και κάτω. Θα χρειαστώ κανένα ασφαλειοτσίμπιδο, γιατί τα έχω εκτός Αθηνών; Ή κάποιο άλλο μυστήριο εργαλείο; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες