Jump to content
Miskin

Θα μας τρελάνει το vstrom, δε κρατάει ρελαντί όταν βγαίνω από Αττική Οδό!

Recommended Posts

... ή όταν βγαίνω από Εθνική. Γενικώς όταν κινούμαι με σταθερή ταχύτητα, με έκτη και πάνω από 5000 στρ/λ, όταν θα κόψω για να βγω εκτός δε κρατάει ρελαντί. Βγήκα πριν λίγο από Αττική Οδό και κατεβάζοντας ταχύτητα για να σταματήσω στο φανάρι μου έσβησε. Το πιο περίεργο είναι ότι όταν γυρίσω το κλειδί στο off και μετά το ξαναβάλω μπρος, το μηχανάκι δουλεύει κανονικά δίχως κομπιάσματα και μπερδέματα σα να μη συνέβει τίποτα. Όταν κινούμαι εκτός αυτοκινητοδρόμων ΔΕΝ το κάνει ΠΟΤΕ! Πάω και έρχομαι κάθε μέρα Αθήνα-Ασπρόπυργο μέσω Φυλής, δε μου το έχει κάνει ούτε μια φορά. Είναι η γριά μου (DL 650 K4) αλλεργική στους αυτοκινητόδρομους; :unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

να τολμήσω να κάνω μια εικασία για αισθητήρα λ; :lipssealed: η άκυρο;;

Αυτή τη διάγνωση έκανε και ο μηχανικός μου πριν μερικά χρόνια (το φαινόμενο δεν είναι πρόσφατο, έχει ιστορία) τότε που πήγαινα σε μηχανικούς. Μου είχε αλλάξει αισθητήρα, βελτιώθηκε για κάμποσο διάστημα αλλά μετά από λίγο πάλι τα ίδια, που σημαίνει ότι ο αισθητήρας είναι το αποτέλεσμα της βλάβης και όχι η αιτία. Τείνω και γω σε αυτό που είπε ο fazer63. Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι γιατί διορθώνεται με το κλείσιμο-άνοιγμα του κεντρικού διακόπτη. Κάνει κάτι σαν reset το TPS;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτή τη διάγνωση έκανε και ο μηχανικός μου πριν μερικά χρόνια (το φαινόμενο δεν είναι πρόσφατο, έχει ιστορία) τότε που πήγαινα σε μηχανικούς. Μου είχε αλλάξει αισθητήρα, βελτιώθηκε για κάμποσο διάστημα αλλά μετά από λίγο πάλι τα ίδια, που σημαίνει ότι ο αισθητήρας είναι το αποτέλεσμα της βλάβης και όχι η αιτία. Τείνω και γω σε αυτό που είπε ο fazer63. Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι γιατί διορθώνεται με το κλείσιμο-άνοιγμα του κεντρικού διακόπτη. Κάνει κάτι σαν reset το TPS;

ολόκληρη η ecu κάνει reset :winking:

έδιτ σε περίπτωση που το χρειάζεσαι, το TPS είναι το ποτενσιόμετρο της θέσης του γκαζιού ενώ η ecu είναι ολόλκηρος ο εγκέφαλος

Τροποποιήθηκε από τον o_xlapatsas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ρελαντι στις ποσες στροφες το εχεις?

ποσα χλμ εχει η μηχανη?

εχεις αλλαξει τιποτα απο φιλτρο αερα κτλ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ολόκληρη η ecu κάνει reset :winking:

έδιτ σε περίπτωση που το χρειάζεσαι, το TPS είναι το ποτενσιόμετρο της θέσης του γκαζιού ενώ η ecu είναι ολόλκηρος ο εγκέφαλος

Με λίγα λόγια πρέπει να βρώ ένα TPS, να το βάλω πάνω και να δω αν διορθωθεί. Και τώρα η κρίσιμη ερώτηση. Από DL 1000 θα κάνει το TPS που έχω ένα εύκαιρο;

Το ρελαντι στις ποσες στροφες το εχεις?

ποσα χλμ εχει η μηχανη?

εχεις αλλαξει τιποτα απο φιλτρο αερα κτλ?

Όσες λέει το manual. 1300 +- 100

75.000 χλμ

Το καλοκαίρι άλλαξα φίλτρο αέρα πριν 4.000 χλμ

Τροποποιήθηκε από τον Miskin

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν είμαι σίγουρος αν θα κάνει από dl 1000... πιθανόν κατ εμέ αλλα αβέβαιο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε νομιζω να κανει απο 1000αρι.

Ξερεις πως να μπεις σε dealer mode για να τσεκαρεις εαν ειναι ρυθμισμενο το tps?

Γενικα εαν δεν πιανουν τα χερια σου καλο ειναι να το πας σε ενα συνεργειο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω μπει σε dealer mode και η παύλα είναι στη μέση. Αλλά για να μπεις σε dealer mode το μηχανάκι είναι σβηστό, συνεπώς είναι λογικό να δείχνει ok. Όπως είπα πιο πάνω όταν το σβήνεις φτιάχνει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε dealer mode μπαινεις οταν ειναι και αναμμενο.και ανοιγεις και γκαζι για να δεις στις ποσες στροφες παει στη πανω παυλα.

οποτε κανε το και πες μας...μπορει και απλα να ειναι ξερυθμιστο και να τη γλιτωσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε dealer mode μπαινεις οταν ειναι και αναμμενο.και ανοιγεις και γκαζι για να δεις στις ποσες στροφες παει στη πανω παυλα.

οποτε κανε το και πες μας...μπορει και απλα να ειναι ξερυθμιστο και να τη γλιτωσεις.

Αυτό δε το ήξερα! Ευχαριστώ, θα το κάνω! :)

Τροποποιήθηκε από τον Miskin

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με ζεστο μοτερ εννοειται

Αν θυμαμαι καλα στις 3000 πρεπει να πηγαινει στη πανω παυλα αλλα δεν ειμαι και 100% σιγουρος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θυμάσαι τι Torx Security είναι; 27άρι; Πρέπει να βγάλω ντεπόζιτο, πλαστικά ή είναι προσβάσιμο πιο εύκολα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από την περιγραφή σου φαίνεται ότι έχεις το ίδιο πρόβλημα που είχα.. TPS στην περίπτωσή μου.. καινούργιο έχει κοντά στα 160ε και τα εργατικά δεν είναι τίποτα (υπάρχουνε και βίντεο στο εσύ-σωλήνας). Λόγο ότι στο μοντέλο μου είχε γίνει κάποτε ανάκληση, μου το έκανε δώρο η μητέρα γιαμάχα..

Τώρα αν θα ταιριάζει από άλλο μοντέλο, δύσκολο μου ακούγεται, αν και από ότι ξέρω είναι ένα "απλό" βολτόμετρο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θυμάσαι τι Torx Security είναι; 27άρι; Πρέπει να βγάλω ντεπόζιτο, πλαστικά ή είναι προσβάσιμο πιο εύκολα;

Για να το βαλεις στο dealer μια φισα δεν ειναι?

δεν ξερω που ειναι,δεν εχω στρωμα.τα ξερω γιατι φοραω παρομοιο μοτερ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να το βαλεις στο dealer μια φισα δεν ειναι?

δεν ξερω που ειναι,δεν εχω στρωμα.τα ξερω γιατι φοραω παρομοιο μοτερ

Εννοώ για να ρυθμίσω το TPS, όχι να το βάλω σε dealer mode

Από την περιγραφή σου φαίνεται ότι έχεις το ίδιο πρόβλημα που είχα.. TPS στην περίπτωσή μου.. καινούργιο έχει κοντά στα 160ε και τα εργατικά δεν είναι τίποτα (υπάρχουνε και βίντεο στο εσύ-σωλήνας). Λόγο ότι στο μοντέλο μου είχε γίνει κάποτε ανάκληση, μου το έκανε δώρο η μητέρα γιαμάχα..

Τώρα αν θα ταιριάζει από άλλο μοντέλο, δύσκολο μου ακούγεται, αν και από ότι ξέρω είναι ένα "απλό" βολτόμετρο..

Διάβασα λίγο και σιγουρεύτηκα ότι είναι TPS. Και μένα δε δουλεύει καλά κάτω από τις 6000 στρ, ψιλοβρωμάει βενζίνη και καίει περισσότερο. Ευχαριστώ, θα ρυθμίσω το TPS και αν δε δω προκοπή θα ψάξω για μεταχειρισμένο. Ελπίζω να κάνει από το 1000.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να το ρυθμισεις ναι νομιζω οτι πρεπει να βγαλεις και ντεποζιτο.τι torxακι θελει δε ξερω.

Απο 1000αρι δε πρεπει να κανει.

Παρε ενα τηλεφωνο αυριο και ρωτα ποσο κανει...

Τυχερος εισαι που σου κρατησε και τοσο παντως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χωρίς να κατέχω από βλάβες V-Strom (είναι σπάνιες άλλωστε), να ρίξω και την ιδέα μήπως δεν είναι καλά σφιγμένο κάποιο από τα μπουζί ή έχει πάρει υγρασία. Ας τσεκαριστεί κι αυτό, ώστε να αποκλειστεί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τυχερος εισαι που σου κρατησε και τοσο παντως.

Αν δε κάνω λάθος είναι η πρώτη ζημιά που μου βγάζει πέρα από μαλακίες μηχανικών, λαστιχάδων, καγκουρόφιλων σιδεροφάγων και εμού του ιδίου! :pray:

Αα και ο αισθητήρας λ αλλά πάλι το TPS έφταιγε...

Χωρίς να κατέχω από βλάβες V-Strom (είναι σπάνιες άλλωστε), να ρίξω και την ιδέα μήπως δεν είναι καλά σφιγμένο κάποιο από τα μπουζί ή έχει πάρει υγρασία. Ας τσεκαριστεί κι αυτό, ώστε να αποκλειστεί.

Όχι το έκανε πριν αλλάξω μπουζί, το έκανε και μετά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εννοω για το tps ειναι και πολυ κρατησε.σε πολλους χαλαει πιο νωρις εως αρκετα πιο νωρις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εννοω για το tps ειναι και πολυ κρατησε.σε πολλους χαλαει πιο νωρις εως αρκετα πιο νωρις!

Κ4 φίλε μου!! Κ4! Τα καλύτερα vstrom!! :afro: :afro: :peep:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

TPS μοιάζει, φτιάχτο άμεσα γιατί μου ακούγεται άκρως επικίνδυνο, ειδικά αν σου σβήνει στα πολλά, αν αφήσεις συμπλέκτη θα μπλοκάρει και θα σε πετάξει, πρώτα να σιγουρεύεσαι με ένα μαρσάρισμα ότι λειτουργεί και μετά να αφήνεις συμπλέκτη στο κατέβασμα, πρόσεχε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

TPS μοιάζει, φτιάχτο άμεσα γιατί μου ακούγεται άκρως επικίνδυνο, ειδικά αν σου σβήνει στα πολλά, αν αφήσεις συμπλέκτη θα μπλοκάρει και θα σε πετάξει, πρώτα να σιγουρεύεσαι με ένα μαρσάρισμα ότι λειτουργεί και μετά να αφήνεις συμπλέκτη στο κατέβασμα, πρόσεχε!

Θα αποφεύγω την Αττική Όδο μέχρι να το φτιάξω. Thanks!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα