theearthaflame 16 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2013 Θα απαντήσω κ στα υπόλοιπα, αργότερα. Προς το παρόν θα δώσω απάντηση σε αυτό που ρωτάς, από την δική μου οπτική γωνία. Σαφής και ξεκάθαρη απάντηση δεν υπάρχει. Δηλαδή θα σου απαντούσα απλά πως η μέγιστη ταχύτητα που μπορείς να έχεις μέσα σε μια στροφή δεν υπάρχει/δεν ορίζεται. Κι αυτό γιατί υπάρχουν πάρα πολλές μεταβλητές που θα την οριοθετούσαν και κατά συνέπεια απάντηση δεν βγαίνει! Από τι επηρεάζεται η Vmax στη στροφή?Πρωτίστως από την ικανότητα του οδηγού. Δύο διαφορετικοί οδηγοί με όλα τα υπόλοιπα δεδομένα σταθερά δε θα πετύχουν ίδια ταχύτητα.Από την σχεδίαση και τεχνικά χαρακτηριστικά του δίκυκλου (λάστιχα, αναρτήσεις, πλαίσιο, επιδόσεις κοκ)Από την ίδια τη στροφή και τα χαρακτηριστικά της (πρόσφυση, ακτίνα, μεταβολή ακτίνας, αρνητική ή θετική κλίση κοκ)Από τις καιρικές συνθήκες (ήλιος, βροχή, αέρας, θερμοκρασία κοκ)Από κάποιον έκτακτο παράγοντα (ατύχημα στο δρόμο, λάδια, νερά, σκόνη, πεζοί κοκ)Ακόμα και από τη διάθεση του ίδιου του οδηγού αλλά και την εμπειρία του που διαφοροποιείται από μέρα σε μέρα. Όλες οι παράμετροι που αναφέρω είναι μεταβλητές. Ιδιαίτερα η ικανότητα/εμπειρία/ψυχική δύναμη του αναβάτη. Όσες φορές και να ανακατέψουμε τα χαρτιά, θα βγάζουμε πάντα διαφορετικό αποτέλεσμα. Είσαι τελείως οφφ στο σκεπτικό σου Δηλαδή αν σου πω ότι ο οδηγός είσαι εσύ, το μηχανάκι σου είναι το τάδε, οι καιρικές συνθήκες είναι αυτές, λάδια-νερά-ατύχημα-οτιδήποτε δεν υπάρχουν, διάθεση άψογη και ηθικό ακμαιότατο και η στροφή είναι η τάδε, θα μου βγάλεις Vmax=τόσο ;;!! Δεν είναι νούμερο η απάντηση, είναι κάτι πολύ πιο απλό και έχει εφαρμογή σε κάθε δεδομένη στιγμή με οποιαδήποτε τιμή των παραπάνω παραμέτρων! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Wolf1138 2.924 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2013 Και κάτι σχετικό με τις ικανότητες του καθενός μας. Αν όλοι οι αναβάτες, οδηγοί ήμασταν σε επίπεδο MotoGP προφανώς θα είχαμε άλλη βάση συζήτησης για το πως μπορούμε να κινηθούμε στο δημόσιο δίκτυο. Αλλά δυστυχώς δεν είμαστε. Οι κανόνες του δρόμου πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν το μέσο όρο ή ακόμα χειρότερα το χαμηλότερο κοινό παρονομαστή. Και βλέπουμε τι κυκλοφορεί εκεί έξω από οδηγούς. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CptAngel 4.604 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2013 (τροποποιήθηκε) Δεν σε λέω ψεύτη φυσικά. Τι λόγο έχεις πίσω από ένα πληκτρολόγιο. Και ότι λέω δεν έχω διάθεση επίθεσης. Απλά θεωρώ ότι πείθεις τον εαυτό σου για το δίκαιο των λόγων σου για κάτι το οποίο αγαπάς τόσο πολύ και έχεις ανάγκη χωρίς να λαμβάνεις υπόψιν ότι δεν ζούμε μόνοι μας σε αυτό τον κόσμο . Οι πράξεις επηρεάζουν και τους άλλους. Αυτό στο λέω σαν γενική νοοτροπία όχι μόνο για τη μηχανή. Το τι γίνεται σε άλλες προηγμένες χώρες ακριβώς δεν το ξέρω. Αν δηλαδή έχουν πίστες διαθέσιμες δωρεάν που πηγαίνουν κάθε μέρα και ξεχαρμανιάζουν. Είμαι βέβαιος όμως ότι δεν έχουν κανένα να τους πληρώνει καύσιμα και αναλώσιμα που τελικά είναι και το μεγάλο κόστος αν είσαι κάθε μέρα σε κατάσταση πίστας. Δε νομιζω να ειναι δωρεαν απλα εχω την εντυπωση οτι ανταποκρινονται πολυ περισσοτερο στις οικονομικες δυνατοτητες του κοινου τους. Εαν ηταν το κοστος αναλογο πιστεψε με οι ελαχιστες πιστες που εχουμε θα ηταν Ομονοια με τοσους που θα πηγαιναν εστω και απο περιεργεια. Εχω μια ταση να κανω το συνηγορο του διαβολου εδω μεσα και γενικοτερα επειδη πολυ απλα εχει και αυτος τα δικια του(και μηδενικη εκπροσωπηση σε forum και γενικα) οποτε παρεξηγουμαι αρκετα. Αλλα ειναι το πρωτο που σκεφτομαι το οτι οι πραξεις μου επηρεαζουν τους αλλους(η και την εικονα μου μιας και δε θελω να ειμαι σαν αυτους που βριζω που κανουν απαραδεχτα πραγματα επειδη νομιζουν οτι ειναι ατρωτοι και απλα αδιαφορουν για τους αλλους). Εν τελη ομως θεωρω οτι το να καταδικαζουμε και να αγνοουμε ολα οσα δε μας αρεσουν η δημιουργουν "προβληματα" δεν αποτελει λυση. Πρεπει να βλεπουμε και λιγο τι υπαρχει απο πισω επειδη ελαχιστοι απο εμας ειναι οντως τοσο παρανοϊκοι οσο τους κανουμε να φαινονται. Το ακομα χειροτερο ειναι οτι αυτο γινεται σχεδον αποκλειστικα με οτι παει εναντια στο νομο. Ο καθε αναποιρος οδηγος που βγαινει εκει εξω και δημιουργει ατυχηματα/εκνευρισμο δε μπορει να αποκλειστει απο το δρομο νομικα οποτε ολοι τον ξεχνουμε(αυτον και τους αλλους 50 που βλεπουμε καθε μερα) και επικεντρωνομαστε στους 3 καγκουρες που βλεπουμε να κανουν μλκς. Αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 22 , 2013 από τον Angel13 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2013 Είσαι τελείως οφφ στο σκεπτικό σου Απάντησα σε αυτό που ρώτησες, με τον δικό μου τρόπο σκέψης. Έθεσες ένα ερώτημα, έδωσα μια απάντηση. Αν δε σε βολεύει ή δε σου αρέσει η απάντηση, δεν φταίω εγώ....... Δηλαδή αν σου πω ότι ο οδηγός είσαι εσύ, το μηχανάκι σου είναι το τάδε, οι καιρικές συνθήκες είναι αυτές, λάδια-νερά-ατύχημα-οτιδήποτε δεν υπάρχουν, διάθεση άψογη και ηθικό ακμαιότατο και η στροφή είναι η τάδε, θα μου βγάλεις Vmax=τόσο ;;!! Ναι. (θεωρητικά πάντα γιατί δεν ξέρω κατά πόσο θα με ενδιέφερε να κάνω πολλαπλά περάσματα για να βγάλω έναν αριθμό που έτσι κι αλλιώς δε με ενδιαφέρει) Δεν είναι νούμερο η απάντηση, είναι κάτι πολύ πιο απλό και έχει εφαρμογή σε κάθε δεδομένη στιγμή με οποιαδήποτε τιμή των παραπάνω παραμέτρων! Αφού λοιπόν ήξερες την απάντηση από την αρχή, γιατί δε μας την έλεγες? Περιμένω να διαβάσω τι σας είπε ο...εκπαιδευτής των εκπαιδευτών! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
efkola 7.502 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2013 Ωραίο θεματάκι.Διαβάζοντας όλες τις θέσεις που γράφτηκαν.εδώ μου ήρθαν στο μυαλό πολλές από τις διαφορετικές σκέψεις που έχω κάνει κατά καιρούς εγώ ο ίδιος είτε εν κινήσει πάνω στη μηχανή σε κάποιο δρόμο της λατρεμένης μας(λέμε τώρα...)πρωτεύουσας είτε σε κάποια άλλη στιγμή που φέρνω στο μυαλό μου το film της ημέρας που πέρασε.Και οι σκέψεις αυτές δεν είναι ποτέ απόλυτα ίδιες μεταξύ τους γιατί ούτε κι εγώ ως οδηγός είμαι απόλυτα ίδιος με τον τρόπο που οδηγούσα προ 2-3 ετών και πιθανώς να μην είμαι ίδιος και μετά από ένα ή δύο χρόνια.Τη μία βγαίνω από το σπίτι κ σκέφτομαι''μακάρι να βρω κανέναν παιχνιδιάρη πιτσιρικά με tdm να πάω με ανεβασμένους σφυγμούς στη δουλειά'',την άλλη ''ελπίζω να μη μου ταράξει κανείς την ηρεμία σήμερα που στραβοξύπνησα πρωινιάτικα'',την άλλη ''για να δοκιμάσω να φτάσω στο τάδε μέρος σε λιγότερο από 20 λεπτά'' κ.ο.κ.Διαθέσεις και σκέψεις που αλλάζουν συχνά(σ'εμένα τουλάχιστον)αλλά ένας παράγοντας παραμένει αμετάβλητος και είναι η αγάπη για τη ζωή...τη δική μου και των άλλων.Αυτός νομίζω πως είναι και ο βασικός λόγος που δεν έχω γίνει μέχρι τώρα επικίνδυνος(έτσι λέω,ίσως και να μην ισχύει) μέσα σε αστικό περιβάλλον.Θεωρώ ότι έχω φτάσει μέχρι το σημείο να γίνω προκλητικός αν και αυτό πάλι σηκώνει πολλή κουβέντα. Ένα πολύ απλό παράδειγμα σήμερα στο Πέραμα...με έντονη την πίεση του χρόνου,συναντάω λεωφορείο του ΟΑΣΑ που κινείται αργά λόγω μεγάλης στενότητας του δρόμου(από τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα)και έχει αφήσει ένα αρκετά μικρό περιθώριο προσπεράσματος από τα αριστερα.Σ'αυτή την περίπτωση τι είναι πιο συνετό...να προσπεράσω γρήγορα εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα και ρισκάροντας παράλληλα ότι μπορεί να κάνει κάποια κίνηση προς τα αριστερά και να με πετάξει ή να περιμένω καρτερικά από πίσω του μαζί με τα αυτοκίνητα και να φτάσω καθυστερημένος;Μάλλον να ξεκινήσω λίγο νωρίτερα από το σπίτι είναι η απάντηση αλλά εγώ επέλεξα να κάνω το πρώτο(αφού πρώτα του κόρναρα για να με δει) και στη συγκεκριμένη περίπτωση δικαιώθηκα αλλά ίσως σε κάποια άλλη να μην.. Η σβελτάδα,οι ''συνετές''επιλογές,η αμυντική οδήγηση,η αντίληψη είναι τόσο υποκειμενικά που μπλέκουν ακόμα κι εμάς τους ίδιους πόσο μάλλον όταν γίνεται μια συζήτηση με διαφορετικούς ανθρώπους που έχουν διαφορετική παιδεία,διαφορετική ψυχολογία και παραστάσεις,διαφορετικές έννοιες και προβλήματα που τους απασχολούν και που αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι μπορεί να έχουν ξυπνήσει τέλεια τη μια μέρα και άσχημα την αμέσως επόμενη.Επίσης αναφερόμαστε σε αναβάτες που οδηγούν από παπί μέχρι ss...χαώδης η διαφορά.Ή μήπως πολύ μικρή;; Ακόμα και τα όριά μας να έχουμε βρει ως οδηγοί και αντικειμενικά να θεωρούμαστε πολύ προσεκτικοί και συγχρόνως πολύ επιδέξιοι,αρκεί μια βλακεία ενός άλλου οδηγού ή πεζού ή μια κηλίδα λαδιού στο οδόστρωμα για να έρθουν όλα τούμπα. Να μην γράψω άλλα...προσπάθησα απλά να πω ότι όλα στο μυαλό είναι αλλά επειδή το μυαλό(και η ψυχή) είναι άβυσσος,ας μην ψάχνουμε απόλυτες προσεγγίσεις και απαντήσεις...όλοι έχουμε δίκιο μέχρι να αποδειχθεί ότι δεν έχουμε και τότε πάλι από την αρχή! 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2013 Νόμιζα πως ήταν προφανές αυτό. Όλα όσα λέγονται, λέγονται με δεδομένο ότι στο δρόμο ΟΛΟΙ είναι πιθανοί κίνδυνοι. Λέμε τι μπορούμε να κάνουμε ΕΜΕΙΣ (που επίσης αποτελούμε πιθανό κίνδυνο για όλους τους άλλους), ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες. Και επειδή λες για λάθη, η ταχύτητα 99 στις 100 περιπτώσεις ΑΥΞΑΝΕΙ την πιθανότητα του λάθους (και από τη μεριά μας και από τη μεριά των άλλων). Οποιαδήποτε αντίθετη άποψη αγγίζει τα όρια τρολαρίσματος. Τώρα οκ, αν κάποιος θέλει να τρέχει για τη μία περίπτωση στις εκατό, ας πράξει αναλόγως. Πως μπορείς να αναφέρεσαι σε απόλυτα νούμερα χωρίς να αναφέρεις τις ταχύτητες , το μέρος κτλπ; Ναι, τα 300χλμ την ώρα στην Συγγρού ή στην Κηφισίας 99/100 θα αυξήσουν την πιθανότητα λάθους. Τα 100-120 χλμ στην Συγγρού από που και ως που θα αυξήσουν κατά 99/100 τον κίνδυνο ή τα 150-160 χλμ στην Εθνική οδό; Αν αναφέρεσαι σε ταχύτητες "τάπας" συμφωνώ μαζί σου. Αν αναφέρεσαι σε σχετικη υπέρβαση των ορίων ταχύτητας τότε είναι εντελώς άστοχες τέτοιες γενικεύσεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CptAngel 4.604 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2013 Να μην γράψω άλλα...προσπάθησα απλά να πω ότι όλα στο μυαλό είναι αλλά επειδή το μυαλό(και η ψυχή) είναι άβυσσος,ας μην ψάχνουμε απόλυτες προσεγγίσεις και απαντήσεις...όλοι έχουμε δίκιο μέχρι να αποδειχθεί ότι δεν έχουμε και τότε πάλι από την αρχή! +ολα τα υπολοιπα. Αμην! Καποιος που το καταλαβαινει! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Semiaz 485 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2013 Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι ο Μαθουσάλας έκανε ένα πλύ ωραίο πόστ και γαμήθηκε σε προσπάθειες συγκεκριμενοποίησης γεγονότος γενικού και αορίστου. Δεν αντιλαμβάνομαι να λέει κάτι διαφορετικό από τον Ksino. Τα παραδείγματα που έδωσε έχουν να κάνουνε με τη σχετική ταχύτητα της κάθε κατάστασης που περιέγραψε. Αυτό που λέει είναι ολοφάνερα να μην έχεις υψηλότερη ταχύτητα από αυτή που σε παίρνει και δε πιστεύω ότι όποιος φέρεται να διαφωνεί με τα συγκεκριμένα παραδείγματα -που μόνο συγκεκριμένα δεν είναι λόγω του ότι δεν αναφέρουν περισσότερες συνθήκες- θα διαφωνήσει με την υπογραμμισμένη πρόταση. Αυτό ακριβώς εννοεί και ο Μαθουσάλας. Μην πιέζεις το μηχανάκι σου ούτε τον εαυτό σου, κράτα αποστάσεις ασφαλείας, λάβε υπόψη σου πιθανότητα μη όρατών κινδύνων κλπ κλπ και κινήσου ανάλογα χωρίς υπέρβαση των ορίων ανά περίπτωση. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2013 Αν έλεγε αυτό ο Μαθό, θα συμφωνούσα και δε θα γράφαμε σεντόνια Αλλά δε λέει αυτό. Επιβεβαιωμένο :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
theearthaflame 16 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2013 Πως μπορείς να αναφέρεσαι σε απόλυτα νούμερα χωρίς να αναφέρεις τις ταχύτητες , το μέρος κτλπ; Ναι, τα 300χλμ την ώρα στην Συγγρού ή στην Κηφισίας 99/100 θα αυξήσουν την πιθανότητα λάθους. Τα 100-120 χλμ στην Συγγρού από που και ως που θα αυξήσουν κατά 99/100 τον κίνδυνο ή τα 150-160 χλμ στην Εθνική οδό; Αν αναφέρεσαι σε ταχύτητες "τάπας" συμφωνώ μαζί σου. Αν αναφέρεσαι σε σχετικη υπέρβαση των ορίων ταχύτητας τότε είναι εντελώς άστοχες τέτοιες γενικεύσεις. Όταν πηγαίνεις με μια x ταχύτητα, έχεις ένα χρόνο αντίδρασης t. Όταν πηγαίνεις με μια ταχύτητα y<x, ο χρόνος αντίδρασης παραμένει t. Ο χρόνος φρεναρίσματος αυξάνεται στην πρώτη περίπτωση, και αντίστοιχα επιβραδύνεται και ο ελιγμός (αυτά τα δύο ΔΕΝ τα εξετάζω καν). Αυτό που αλλάζει ΣΙΓΟΥΡΑ και ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ είναι η απόσταση που θα διανύσει το όχημα κατά το χρόνο αντίδρασης. αυτά. τρέξτε όσο θέλετε, γράψτε στις αρχιδάρες σας τα όρια ταχύτητας (όλοι το κάνουμε, άλλος πιο συχνά, άλλος λιγότερο). αν πιστεύεις ότι κινδυνεύεις το ίδιο με συν πλην 40 km/h, όλα οκ. Όταν στην "εθνική οδό" (φαντάζομαι εννοείς στον αυτοκινητόδρομο, γιατί η εθνική οδός μπορεί να είναι και "λοιπό οδικό δίκτυο" με όριο 90) σου αλλάξει λωρίδα ο μαλάκας μπροστά χωρίς προειδοποίηση ή σου σκάσει κανένα νταβραντισμένο έντομο στη ζελατίνα ή φύγει καμιά αναγόμωση από φορτηγό, έλα να μου πεις ότι τα 160 δεν είναι πιο επικίνδυνα από τα 120. http://www.aodos.gr/services.asp?catid=20239 http://ec.europa.eu/transport/road_safety/topics/behaviour/speeding/index_el.htm http://stathmosnet.gr/kos-social/972-2012-01-17-11-36-39.html όλα μύθος, όλα συνωμοσία!!!!!!! άντε, καλό βράδυ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Toni Shark 1.300 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2013 Kαι εμένα μια μαλάκο σήμερα στην διχάλα προς Περιφερειακό από Καυτατζόγλειο χωρίς φλας ξαφνική αλλαγή κατεύθυνσης έφαγε τα μπινελίκια τις και κοιτούσε με το βλέμμα του μοσχαριού Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CptAngel 4.604 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2013 (τροποποιήθηκε) Kαι εμένα μια μαλάκο σήμερα στην διχάλα προς Περιφερειακό από Καυτατζόγλειο χωρίς φλας ξαφνική αλλαγή κατεύθυνσης έφαγε τα μπινελίκια τις και κοιτούσε με το βλέμμα του μοσχαριού Αφου δε στην ειπε κιολας τυχερος εισαι. Επειδη συνηθως στη λενε κιολας. Πρεπει να κατσεις να κανεις κανα 5λεπτο μονολογο αλλα καταλαβαινεις οτι δεν αξιζει και αντε στην καλυτερη να συνετισεις εναν απο τους χιλιαδες, οποτε αποχωρεις. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 22 , 2013 από τον Angel13 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2013 αυτά. τρέξτε όσο θέλετε, γράψτε στις αρχιδάρες σας τα όρια ταχύτητας (όλοι το κάνουμε, άλλος πιο συχνά, άλλος λιγότερο). αν πιστεύεις ότι κινδυνεύεις το ίδιο με συν πλην 40 km/h, όλα οκ. Όταν στην "εθνική οδό" (φαντάζομαι εννοείς στον αυτοκινητόδρομο, γιατί η εθνική οδός μπορεί να είναι και "λοιπό οδικό δίκτυο" με όριο 90) σου αλλάξει λωρίδα ο μαλάκας μπροστά χωρίς προειδοποίηση ή σου σκάσει κανένα νταβραντισμένο έντομο στη ζελατίνα ή φύγει καμιά αναγόμωση από φορτηγό, έλα να μου πεις ότι τα 160 δεν είναι πιο επικίνδυνα από τα 120. http://www.aodos.gr/...asp?catid=20239 http://ec.europa.eu/...ng/index_el.htm http://stathmosnet.g...7-11-36-39.html όλα μύθος, όλα συνωμοσία!!!!!!! άντε, καλό βράδυ. Τελικά δε μας είπες τι απάντησε ο εκπαιδευτής των εκπαιδευτών..... Μάλιστα.... Μας έβαλες και τα links και (νομίζεις πως) καθάρισες!! Καλό σου βράδυ. Και μην αλλάξεις πλευρό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
theearthaflame 16 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2013 γάμησε μας ρε ksino να πούμε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2013 γάμησε μας ρε ksino να πούμε. Ωραίο επιχείρημα. Εύγε!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2013 Αν αλλάξει λωρίδα ο μπροστινός ενώ πηγαίνω με 160 τότε το πολύ πολύ να πέσει στο διαχωριστικό διάζωμα εκτός αν είσαι από αυτούς που αγκαλιάζουν την αριστερή και πάνε με 100 χλμ. Δεν θα σε προσπεράσω από τα δεξιά , ο καημένος όμως που θα το κάνει δεν θα τραυματιστεί από την υπερβολική ταχύτητα αλλά από την μαλακία που δέρνει τον Έλληνα. Αν μου σκάσει έντομο στην ζελατίνα , πράγμα που έχει συμβεί άπειρες φορές τι ακριβώς θα γίνει; Όταν κινείσαι στην Συγγρού με 50 στην δεξιά λωρίδα νιώθεις ασφαλής με τον κάθε έναν που βγαίνει από τις εξόδους σαν ταλιμπάν χωρίς να μπορείς να τον δεις; Ρε παιδιά τα θέλετε και τα λέτε; Σε άλλη χώρα ζούμε; Αν όλοι εφαρμόζαμε το φλας - καθρέπτη - αλλαγή λωρίδας τώρα δεν θα κάναμε αυτήν την κουβέντα. Δεν κάνω ούτε 1 μέτρο χωρίς κράνος και εξοπλισμό , δεν οδηγώ ποτέ επιθετικά , προσπαθώ να υπολογίζω τα πάντα αλλά αν είναι δυνατόν να πρέπει να κάνω μία βόλτα κινούμενος στα όρια στο όνομα της δήθεν ασφάλειας. Και σε τελική ανάλυση φίλε μου , τα όρια ταχύτητας έχουν βγει υπολογίζοντας τα χειρότερα σενάρια , από καιρό μέχρι και την ποιότητα του κάθε οχήματος. Αν εσύ μπορείς να κάνεις το Αθήνα - Σαλόνικα με 90,110 και 130 χλμ μαγκιά σου αλλά σε καμία περίπτωση δεν είσαι και δεν πρέπει να είσαι ο κανόνας. Όσοι έχουν βγει στο πολυδιαφημισμένο πολιτισμένο εξωτερικό θα κατάλαβαν πως το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι η ακριβής τήρηση των ορίων ταχύτητας. Για να μην αναφέρω χώρες όπως η Γερμανία που σε ορισμένα κομμάτια της Autobahn δεν υπάρχει καν όριο. Η διαφορά είναι πως η αριστερή λωρίδα παραμένει ΠΑΝΤΑ καθαρή και αν κάποιος αποφασίσει να κινηθεί σε αυτήν με 60 χλμ τότε φταίει αυτός και όχι η υπερβολική ταχύτητα. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2013 Βρηκα επιτελους λιγο χρονο να διαβασω τα ποστ σας στο τοπικ...εχει ανοιξει μια πολυ ωραια κουβεντα και χαιρομαι που διαβαζω αποψεις,οι οποιες ακομα και μεσα απο τη διαφορετικοτητα σκεψης θα μας μαθει-αφησει κατι καλο,ειναι σιγουρο. Τετοιες αποψεις ομως... γάμησε μας ρε ksino να πούμε. ειλικρινα δεν νομιζω οτι βοηθανε σε τιποτα.επειδη διαβαζω αρκετη ωρα οσα λες,βρισκω ενδιαφερουσες τις αποψεις σου,εστω οχι ολες,αλλά συνεχισε στο ιδιο ρυθμο και οχι με βρισιες δεν υπαρχει κανεις λογος ουτε για σενα ουτε για μας...πλιζ φιλε :) Ωωωππππππ......... τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται επειδή στις πόλεις κυκλοφορεί κάθε καρυδιάς καρύδι με ελλειπέστατες γνώσεις και δυνατότητες διαχείρησης και ελέγχου ενός οχήματος (2κυκλου) που μπορεί εύκολα και άνετα να γίνει katana για τον ίδιο και τους γύρω του! Και αν στην ασχετοσύνη συμπεριλάβεις και:έλλειψη κράνους (χαλάει το μαλλί)έλλειψη μπουφάν/γαντιώνκινητό να στέλνει sms ή να καλείκουβεντούλα (και λοξοκοίταγμα) και κουτούπωμα με τον συνεπιβάτη Γιαννη αφηνω εξω τον παραγοντα κακος οδηγος μοτοσυκλετας διοτι δεν θετω αυτο το κριτηριο.Σαφως και ειναι πολυ ρισκυ να οδηγει ο αλλος οπως το περογραφεις αλλά εδω δεν επιασα αλλους παραγοντες περαν της ταχυτητας μεσα στην πολη.Εννοειται αν πχ ειναι μεθυσμενος ο αλλος καμμια ταχυτητα δεν σου εξασφαλιζει ακεραιοτητα ή αν πεσει πανω σου ο μακακα με το i-phone που εστελνε μηνυμα στο αγορι του στην Μυκονο εκει παλι δεν θα φταιει η ταχυτητα που ηταν μικρη ή μεγαλη...αρα ας μεινουμε ΜΟΝΟ στη δικη μας ταχυτητα σε σχεση με την προληψη ατυχηματος μεσα στις πολεις... Σε συμπαρασύρει ο φόβος Κωστήηηηηηη. Όταν αφήνεις τον φόβο να απλώνει τα πλοκάμια του, αυτά περνούν παντού. Ξαναλεω Γιαννη και μαλιστα με ξερεις προσωπικα.ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΟΣ...δεν φοβαμαι να οδηγησω,αν φοβομουν θα ημουν με ΙΧ ειναι σιγουρο.Η μοτοσυκλετα με διασκεδαζει με γεμιζει μου αρεσει,απο μεταφορικο ως εργαλειο χαμογελου.Οχι δεν φοβαμαι,ο "φοβος"μου ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια συναισθηματος για αμυνα στον εγκεφαλο.Φοβαμαι=προσεχω παραπανω και τιποτα παραπερα.Δεν εχω αφησει ποτέ το φοβο να με πανικοβαλλει κανοντας λαθος χειρισμους... κατι δεν πιανεις σωστα... Όταν πηγαίνεις με μια x ταχύτητα, έχεις ένα χρόνο αντίδρασης t. Όταν πηγαίνεις με μια ταχύτητα y<x, ο χρόνος αντίδρασης παραμένει t. Ο χρόνος φρεναρίσματος αυξάνεται στην πρώτη περίπτωση, και αντίστοιχα επιβραδύνεται και ο ελιγμός (αυτά τα δύο ΔΕΝ τα εξετάζω καν). Αυτό που αλλάζει ΣΙΓΟΥΡΑ και ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ είναι η απόσταση που θα διανύσει το όχημα κατά το χρόνο αντίδρασης. Είτε η αντίδραση είναι ελιγμός, είτε είναι φρενάρισμα, είτε είναι beam me up Scottie. Και ως έμπειρος δικυκλιστής δεν έχεις ανάγκη από μένα να σου εξηγήσω ότι πάνω στο μοτοσακό, ακόμα και το ένα μέτρο διαφορά κάνει τη διαφορά. Συμφωνω και εγω με αυτο το σκεπτικο.μικροτερη ταχυτητα ισουται με μεγαλυτερο χρονο και χωρο αντιδρασης ειδικα στα ξαφνικα μεσα στις πολεις...ακριβως ετσι οπως το διατυπωνεις και εσυ,σωστος :) Ποια είναι η μέγιστη ταχύτητα που μπορείς να έχεις μέσα σε μια στροφή; Προσωπικα καθε φορα η μεγιστη ταχυτητα μου μεσα σε μια στροφη,ειναι αυτη που με κανει να νοιωθω ασφαλης.Δηλαδη ουτε κιχ πανω απο την ταχυτητα που με κανει να συνεχιζω το δρομο μου οδηγωντας με ηρεμια... δηλαδή για να έχουμε τον λογαριασμό.... στην πόλη δεν τρέχουμε γιατί συζούν μαζί μας στρατιές επικίνδυνων οδηγών ... στην εθνική δεν τρέχουμε γιατί όλοι το παιζουμε valentino και ότι άλλο θέλετε.... στην επαρχιακή κυριολεκτικά τα έρημα τα ζώα είναι παντού παρών.... στην πίστα πρέπει να πληρώνουμε για να ευχαριστηθούμε(θυμίζοντας άλλες υπηρεσίες)..... που μείνει τελικά να πάμε γλήγορα???? ΙΔΟΎ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ....... Τακη η μοτοσυκλετα ξερουμε ολοι καλα ΕΧΕΙ ΤΑ ΡΙΣΚΑ ΤΗΣ.Στα ερωτηματα σου ο μοναδικος που μπορει να σου απαντησει,συμφωνα με τα δικα σου κριτηρια ειναι...εσυ.Αν δηλαδη εσυ απαντας ετσι ωστε σε καθε υποερωτημα σου,νοιωθεις ασφαλης τοτε εισαι οκ... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2013 ΥΓ Ειμαι αρρωστος σημερα... καθισα και διαβασα 3 ολοκληρα ξινοσέντονα!!! 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
theearthaflame 16 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2013 καταρχήν το "γάμησέ μας" δεν είναι βρισιά. κατά δεύτερον στην ειρωνία -και αφού έχω κάνει 2 σελίδες ποστ αναλύοντας σα μαλάκας- δεν έχω κάτι άλλο να αντιτάξω. επίσης οι "απόψεις" μου δεν είναι "ενδιαφέρουσες". Δεν είναι καν απόψεις ούτε δικές μου ούτε κάποιου άλλου. Εδώ και τρεις σελίδες λέω το αυτονόητο. Όσο πιο πολύ τρέχεις, τόσο πιο πολύ κινδυνεύεις. Αυτό που έκανες quote είναι όλο το ζουμί. Και δεν είναι σκεπτικό, ούτε άποψη, όπως προείπα. Είναι μαθηματικά. Πάω με 10m/s; Στο 1 δευτερόλεπτο θα διανύσω 10 μέτρα. Πάω με 5m/s; Στον ίδιο χρόνο θα διανύσω τη μισή απόσταση. Αυτό το πράμα δε σηκώνει ντιμπέιτ. Όλα τα υπόλοιπα -οδηγοί, όχημα, συνθήκες, εμπειρία, διάθεση, οτιδήποτε- είναι μεταβλητές. Σε οποιαδήποτε δεδομένη κατάσταση, το άλλο που λέω είναι νόμος. Και είναι το μόνιμο και ατράνταχτο επιχείρημα προς τους υπέρμαχους της ταχύτητας που προσπαθούν να βρουν χίλιες υποπεριπτώσεις για να δικαιολογήσουν. Έχουμε δει δεκάδες περιτπώσεις που λέει κάποιος "πρόλαβα και σταμάτησα στο μισό μέτρο". Ξαναλέω, ο καθένας ας τρέχει όσο θέλει (σε λογικά πλαίσια πάντα, δε λέμε να χει όριο 70 κι εσύ να πηγαίνεις με 160) με επίγνωση και δική του ευθύνη, αλλά ας έχει στο μυαλό του ότι όσο μεγαλύτερη η ταχύτητα, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος. Κουβέντα κάνουμε μπας και βγει τίποτα θετικό. Και όχι, δεν είναι ασφαλής όποιος δεν τρέχει. Αλλά σίγουρα έχει καλύτερα περιθώρια αντίδρασης (χρονικά -για τους άπειρους- και κυρίως χωρικά -για ΟΛΟΥΣ-) και μεγαλύτερη ευχέρεια στο να διαβάσει το δρόμο και τους κινδύνους. Εν κατακλείδι, θες να φτάσεις στη δουλειά σου πιο γρήγορα; Φύγε 10 λεπτά νωρίτερα. Θες να τρέξεις/καγκουριάσεις για να ξεκαυλώσεις; Κάνε το εκεί που δε δημιουργείς κίνδυνο σε κανένα, πρωτίστως στον εαυτό σου. Όλα τα υπόλοιπα είναι νά 'χαμε να λέγαμε. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2013 Αν θες, πες μας 2 πραγματάκια. Αφενός την εκκρεμότητα σου από χθες. Την απάντηση του εκπαιδευτή των εκπαιδευτών. Αφετέρου τι μοτοσυκλέτα οδηγείς. Σε ρώτησα κ πιο πάνω αλλά πάλι δεν απάντησες. Έγραψα κάπου πως διαφωνώ με την Φυσική που αναφέρεις? Άλλο γράφω αλλά δε θες να το καταλάβεις. Σε τελική ανάλυση, τα 20km/h είναι δραματικά ασφαλέστερα των 38km/h. Γιατί θα κάνεις 5.55m σε κάθε sec αντί για 10.55m. Οπότε στο 1/3sec χρόνου αντίδρασης θα είσαι 1.66m πιο μακριά από τον κίνδυνο. Κ αν κάτσεις σπίτι, θα απέχεις από τον κίνδυνο πολλά km. Υ.Γ.: Κάτι που δε θεωρείς βρισιά εσύ, δε σημαίνει πως αισθητικά είναι αποδεκτό. Πόσο μάλλον σε διάλογο που δε δικαιολογεί τέτοιες ατασθαλίες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
theearthaflame 16 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2013 απίστευτος πραγματικά. συνεχίζεις την ειρωνία και παρ' όλα αυτά μου λες για αισθητικές και για το τί είναι αποδεκτό. Όλα τα υπόλοιπα είναι νά 'χαμε να λέγαμε. τέσπα, πάντα όρθιος και τυχερός Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ste7ios 1.738 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2013 Γενικά συμφωνώ με τον matho... Τα έχω διαβάσει στην θεωρία, άρθρα, κλπ κλπ. Η εμπειρία που έχω έως τώρα λίγο πολύ τα επιβεβαιώνει. Σχεδόν όποτε έχω ανεβάσει ρυθμό, που δεν αρμόζει στις συνθήκες του δρόμου ώστε να έχω την ευκαιρία να έχω 'πλήρη' αντίληψη του τι συμβαίνει γύρω μου, έχω βρεθεί προ εκπλήξεων και καταλήγω να πλακώνομαι στα φρένα ή να κάνω ελιγμούς. Άσε καλύτερα. Εμένα τουλάχιστο δεν μου πάει... Για μένα δεν είναι θέμα φόβου. Αν φοβόμασταν θα είχαμε αυτοκίνητο. Είναι θέμα καθαρά προσοχής, να δίνεις στο μυαλό σου την ευκαιρία να επεξεργάζεται όλα αυτά που βλέπουν τα μάτια σου. Και ακόμη και έτσι πάντα θα υπάρχει κάτι το οποίο δεν έχεις προλάβει να αντιληφθείς, αλλά έχεις έστω μειώσει αρκετά τις πιθανότητες. Σημαντικότατο. Τσεκαρισμένο με βιντεοκάμερα... Το ιδανικό είναι μάλλον αυτό που λένε με το +20. Πρακτικά βέβαια το βρίσκω αρκετά δύσκολο να το ακολουθήσει κανείς. Πάντα όρθιοι, φίλοι σύντροχοι! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2013 απίστευτος πραγματικά. συνεχίζεις την ειρωνία και παρ' όλα αυτά μου λες για αισθητικές και για το τί είναι αποδεκτό. τέσπα, πάντα όρθιος και τυχερός Ειρωνεία? Μιλάς σοβαρά? Το ότι προσπέρασα το σχόλιό σου περί ειρωνείας πιο πριν, δε σημαίνει πως το δέχθηκα κιόλας..... Το άφησα μπας και συνεχιστεί η κουβέντα. Αλλά ποια κουβέντα? Αυτή που θα την γράψουμε στις @ρχιδάρες μας? Έχεις ρίξει άδεια για να πιάσεις γεμάτα, μας βγάζεις πονηράδες και ερωτήσεις, σου απαντάμε, αρχίζεις τις εξυπναδούλες και μιλάς για ειρωνεία? Ρίξε άλλη μια κωλοτούμπα τώρα και πήγαινε να παίξεις πουθενά αλλού παλικάρι μου. Υ.Γ.1: Εκείνη την τρομερή και απίθανη απάντηση του «εκπαιδευτή των εκπαιδευτών» θα μας την δώσεις τελικά? Μήπως ήταν τόσο τρομερή που την ξέχασες? Μήπως δε θες να την μοιραστείς μαζί μας γιατί θέλεις να έχεις την αποκλειστικότητα? Υ.Γ.2: Δε μας απάντησες και τι μηχανάκι οδηγάς και έχεις όλη την εμπειρία να μας ξεφωνίσεις και να μας κουνήσεις και το δάκτυλο..... Ή θα ρίξεις άλλη μια κωλοτούμπα γιατί δε θέλεις να μας ντροπιάσεις όταν αντιληφθούμε την εμπειρία σου? Υ.Γ.3: Πρόσεξε πως θα απαντήσεις. Αν δεν είναι πρέπον, θεώρησε το παρόν ως ενημέρωση για τα περαιτέρω Καλό σου βράδυ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες