Jump to content
gansan

Με εμβόλισαν

Recommended Posts

Επιτρέπεται η προσπέραση από δεξιά. Όχι μόνο το γράφει ο ΚΟΚ αλλά και κατα την πράκτική εξέταση για το δίπλωμα της μηχανής ένα από τα πράματα που δίνουν βάση εδώ (με τους κολόδρομους που έχουμε) είναι το πως θα σταματήσεις για να στρίψεις χωρίς να διακόπτεις την κυκλοφορία. Το θέμα όμως είναι ότι για να σε περάσει ο άλλος εσυ απαραίτητα πρέπει να είσαι ακίνητοποιημένος, στο κέντρο σχεδόν του δρόμου και ο άλλος να έχει όλο το χώρο ελέυθερο για να σε περάσει με ασφάλεια. Την ευθύνη σε όλες τις προσπεράσεις την έχει πάντα αυτός που κάνει την προσπέραση. Είναι σύστημα που χρησιμοποιείται στις περισσότερες διακλαδώσεις εδώ αλλά επείδη οι δρόμοι είναι στενοί κατα βάση σταματάμε πίσω απο αυτόν που θέλει να στρίψει. Μόνο σε ανοιχτά κομμάτια γίνονται προσπεράσεις απο δεξιά. Στην περίπτωσή μου ο δρόμος ήταν θεόστενος. Ίσα ίσα χωράγε ένα αυτοκίνητο και μια μηχανή παράλληλα

Τροποποιήθηκε από τον gansan

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το παλικάρι περιέγραψε επακριβώς την κατάσταση. Σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης και ενώ το προπορευόμενο όχημα θέλει να στρίψει έχοντας βγάλει φλας και επιβραδύνει, ο πίσω μπορεί να προσπεράσει μόνο αν το πλάτος του δρόμου το επιτρέπει πάντα με γνώμονα την ασφάλεια. Εδώ, και δε χώραγε, και έτρεχε άρα δεν τηρούσε τον Κ.Ο.Κ. ώστε να φρενάρει αποτελεσματικά.

όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία σημασία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

gansan πάρε τηλέφωνο τον ασφαλιστή του άλλου, εξήγησέ του πως δεν καίγεσαι για τα λεφτά αλλά για τον τσαμπουκά τους και μόνο θα κινηθείς δικαστικά.

Και πως θα αφήσεις μόνο 2 μέρες (πχ τους λες πως Τρίτη μεσημέρι καταθέτεις αγωγή και θα αρχίσουν να τρέχουν οι τόκοι αποζημίωσης) να σου απαντήσουν για το 100% της αποζημίωσης.

Αν μέχρι την Τρίτη δεν απαντήσουν, καταθέτετε αγωγή άμεσα για να τρέχουν οι τόκοι αποζημίωσης.

Ρώτα το κόστος της αγωγής.

Ενημέρωσε (ταυτόχρονα με τον ασφαλιστή του) και τον αντίδικο πως ξεκινάς διαδικασίες επειδή η ασφαλιστική κάνει τον αμερικάνο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο ασφαλιστής του εδώ ήξερε ότι θα έπαιρνα κανονικά το πόσο, ο διακανονιστής του μου είπε άλλα

Τώρα η υπόθεση είναι στον αυτόματο πλέον.... Η δικηγόρος μου θα τους πάρει ένα τηλέφωνο αύριο και αν δεν αλλάξει κάτι καταθέτει την αγωγή.

Είχε και άλλες υποθέσεις τέτοιες λέει που με το που τους έκανε αγωγή πληρώσαν άμεσα πριν προχωρίσει το πράμα. Αλλά και δικαστικώς τελικά να πάμε επειδή ξέρω τη δικιά μου και βαράει αλύπητα πιστευω πέρα από την αποζημείωση παίζει να βάλουμε και κανα ψιλό στην άκρη αν τραβήξει το πράμα.

:popcorn:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εφόσον έχει βγάλει ο άλλος φλας ότι θέλει να στρίψει αριστερά, το προσπέρασμα από δεξιά επιτρέπεται.

Σε επαρχιακό με μία λωρίδα και με το όχημα το μπροστά να μην έχει φύγει καν απο την μέση δεν υπάρχει πουθενά να πας.

Καμία συνθήκη εδώ δεν επέτρεπε την προσπέραση απο δεξιά παρα μόνο αν το μπροστά όχημα είχε ολοκληρώσει την κίνηση και είχε φύγει ολόκληρο απο την λωρίδα προς τα αριστερά.

Δεν μιλάμε τώρα για δρόμους με διαγράμμιση και φανάρι π.χ. προς τα αριστερά ή άνοιγμα του δρόμου, εδώ μιλάμε για ένα στενό επαρχιακό με διπλή γραμμή στην μέση.

Ακόμα και αν δεν μπορούμε να δώσουμε απόλυτη ερμηνεία σε κάποια άρθρα του κώδικα νομίζω μπορούμε να επιστρατεύσουμε την απλή λογική όταν οδηγάμε και αυτό που έκανε εδώ το αυτοκίνητο ήταν καθαρό οδηγικό λάθος. Δεν κάνεις μια κίνηση υποθέτωντας οτι ο άλλος θα φύγει απο τγην μέση αλλά την κάνεις, μόλις έχει φύγει απο την μέση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καμία συνθήκη εδώ δεν επέτρεπε την προσπέραση απο δεξιά παρα μόνο αν το μπροστά όχημα είχε ολοκληρώσει την κίνηση και είχε φύγει ολόκληρο απο την λωρίδα προς τα αριστερά.

Αυτό

Το παλικάρι θεώρησε δεδομένο ότι θα του αδειάσω το ρεύμα σε εκείνο το σημείο (και όχι λίγο πιο πέρα πχ γιατί πάλι σύγκρουση θα είχαμε) και αποφάσισε να μην κόψει καν ταχύτητα. Εγώ τελικώς δεν το έκανα (κακώς) και είχαμε ότι είχαμε . Πιθανώς να μην με πρόσεξε έγκαιρα κάν, είχε κόσμο μέσα το αυτοκίνητο, δεν ξέρω τι γινόταν. Γενικά δε φαίνεται να προσάρμοσε πουθενά την ταχύτητα του σε σχέση με την δική μου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδιά θα με τρελάνετε. Έδωσα σήματα σήμερα, δεν ξέρω τι απάντησα;

Αν κάποιος έχει το βιβλίο με τα σήματα, σελίδα 79, το 12. Δείχνει δρόμο με διπλή, το ένα αυτοκίνητο έχει βγάλει φλας να στρίψει αριστερά και ο άλλος περνάει από δεξιά και λέει "Είχε το δικαίωμα να το κάνει". Η ερώτηση είναι "Το όχημα 1 έχει ανάψει αριστερό φλας για να στρίψει. Το όχημα 2 μόλις προσπέρασε από δεξιά.". Στην φωτογραφία που έχει μάλιστα, δεν χωράνε επίσης δύο οχήματα στο δρόμο. Και είναι αυτοκίνητα. Τέλος, το ότι το φλας δεν είναι υποχρεωτικό κατά τη γνώμη μου είναι λάθος. Ο ΚΟΚ λέει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να βγάλουμε φλας πριν από κάθε ελιγμό ή αλλαγή πορείας και ακόμα και αν δεν υπάρχουν χρήστες αναφέρει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να βγάλουμε φλας. Να προσθέσω ακόμα ότι το βιβλίο γράφει ότι σε περίπτωση που έχεις βγάλει φλας να στρίψεις αριστερά και τελικά δε θες να στρίψεις, στρίβεις κανονικότατα. Το ίδιο υπάρχει και με τον αυτοκινητόδρομο. Όλα αυτά το ξέρω ότι είναι θεωρία και μπορεί να μη σας λένε τίποτα, αλλά εγώ πιστεύω ότι η κίνηση ήταν λάθος. Και έστω ότι δεν ίσχυαν όλα αυτά, για μένα καλύτερο θα ήταν αν είχε χάσει το παιδί 1 λεπτό και να έστριβε και να ξαναγύρναγε πίσω παρά να τραβίεται τώρα. Αμυντική οδήγηση. Αυτά έμαθα εγώ στη θεωρία, εσείς που κυκλοφορείτε στους δρόμους, μπορείτε να το κρίνετε διαφορετικά το γεγονός. Καλά ξεμπερδέματα και πάντα όρθιος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...αν και δεν έχει σχέση πλέον , καλό είναι να γνωρίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα

άρθρο 17 παρ2

2. Το προσπέρασμα επιτρέπεται, κατά κανόνα, από τα αριστερά. Κατ' εξαίρεση, το προσπέρασμα επιτρέπεται από τα δεξιά αν ο προπορευόμενος οδηγός έχει δώσει σήμα ότι προτίθεται να στρίψει αριστερά και έχει μετακινήσει το όχημα ή τα ζώα του προς την πλευρά αυτήν. (source ©: www.glavopoulos.gr)

ακόμη Αρθρο 21

1. Ο οδηγός που προτίθεται να εκτελέσει ελιγμό, οφείλει προηγουμένως να βεβαιωθεί ότι μπορεί να το πράξει χωρίς κίνδυνο ή παρακώλυση των λοιπών χρηστών της οδού, οι οποίοι κινούνται πίσω, μπροστά ή πλάι του, ή ετοιμάζονται να τον προσπερόσουν, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση την κατεύ8υνση και την ταχύτητά τους. 2. Πριν από κάθε ελιγμό, ο οδηγός υποχρεούται να καταστήσει έγκαιρα γνωστή την πρόθεσή του αυτή, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτόν τους δείκτες κατεύθυνσης, αν δε αυτοί δεν λειτουργούν, υποχρεούται να δώσει τα ακόλουθα σήματα με το χέρι: (source ©: www.glavopoulos.gr)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...αν και δεν έχει σχέση πλέον , καλό είναι να γνωρίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα

άρθρο 17 παρ2

2. Το προσπέρασμα επιτρέπεται, κατά κανόνα, από τα αριστερά. Κατ' εξαίρεση, το προσπέρασμα επιτρέπεται από τα δεξιά αν ο προπορευόμενος οδηγός έχει δώσει σήμα ότι προτίθεται να στρίψει αριστερά και έχει μετακινήσει το όχημα ή τα ζώα του προς την πλευρά αυτήν. (source ©: www.glavopoulos.gr)

Πόσο πίσω πια....... :plaf: :plaf: :plaf:

ακόμη Αρθρο 21

1. Ο οδηγός που προτίθεται να εκτελέσει ελιγμό, οφείλει προηγουμένως να βεβαιωθεί ότι μπορεί να το πράξει χωρίς κίνδυνο ή παρακώλυση των λοιπών χρηστών της οδού, οι οποίοι κινούνται πίσω, μπροστά ή πλάι του, ή ετοιμάζονται να τον προσπερόσουν, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση την κατεύ8υνση και την ταχύτητά τους. 2. Πριν από κάθε ελιγμό, ο οδηγός υποχρεούται να καταστήσει έγκαιρα γνωστή την πρόθεσή του αυτή, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτόν τους δείκτες κατεύθυνσης, αν δε αυτοί δεν λειτουργούν, υποχρεούται να δώσει τα ακόλουθα σήματα με το χέρι: (source ©: www.glavopoulos.gr)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γιατί κύριε παιδεία θα πρέπει να έχουν και οι βοσκοί :crazy: :crazy:

(πλάκα , πλάκα όλοι μας υποχρεωνόμαστε να ξέρουμε τουλάχιστον τα βασικά για την κυκλοφορία στους δρόμους )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακομα αυτο συζητατε ? :uglystupid2: Τα πραγματα ειναι απλα οπως τα λεει εδω ο φιλος.

μπουρουμπουρουμπουρου....

1+1 = 2

Τα δικαστηρια σκεπτωνται και αποφασιζουν με βαση τα δεδομενα του συμβαντος εφαρμοζωντας τον κοκ και οχι με διηγηματικες γλαφυροτητες.Διαφορετικα ,αντι για δικηγορο θα παριστατο λογοτεχνης και θα ελεγε οτι θεωρητικο προβληματισμο κατεβαζε η γκλαβα του.Προπορευοσουν; Αυτο .Τελος

Τροποποιήθηκε από τον Σάτυρος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

3641€ ή ζημιά στη μηχανή (χωρίς καμιά υπερτιμολόγιση). Σχεδόν έτοιμη να ξαναβγεί στο δρόμο είναι πλέον. Ολη η ζημιά έως τώρα έχει πληρωθεί απο μένα

Με πήραν τηλέφωνο απο το ταμείο της ασφάλειας του άλλου και ζητάνε λογαριαμό να μου κάνουν την κατάθεση (κοίτα να δεις τι γρήγορα οι άνθρωποι που κοιτάνε να με εξυπηρετήσουν...)

3000€ λέει έχει αντικειμενική αξία η μηχανή σου (Versys '08 ABS full προσεγμένο), 1800€ κοστίζει όπως είναι τρακαρισμένο, μας μένει η διαφορά 1200€. Σου δίνουμε και υπαιτιότητα 30% (επειδή έκοψες ταχύτητα χωρίς λόγο :kaaaala: ), τελικό πληρωταίο 800€. Με ότι περισσέψει πήγαινε να πιείς και κανα κρασάκι στην υγειά μας βρε αδερφέ! :waycon1:

Εννοείται δεν δέχτηκα τίποτα παρα την άκρως δελεαστική προσφορα... Άιντε να δούμε που θα βγεί

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

3000 έχει το versys '08 abs? Από που από τα κλεμμένα πες τους?Αν έχει το versys 3000 το vstrom του '07 πόσο έχει 1000 ευρώ και σε καλή μεριά?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

3000 έχει το versys '08 abs? Από που από τα κλεμμένα πες τους?Αν έχει το versys 3000 το vstrom του '07 πόσο έχει 1000 ευρώ και σε καλή μεριά?

αφ'ενός αυτό και αφ'εταίρου,

η δικιά σου η ασφαλιστική τι είπαμε ότι λέει για όλα αυτά?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η δικιά μου δεν έχει ασχοληθεί καθόλου μέχρι τώρα. Απο τη στιγμή που δεν φταίει ο πελάτης μου και δεν πληρώνω λέει τι να ασχολούμαι... Νομική κάλυψη δεν έχω. Τους πίεσα λίγο αρχικώς να βοηθήσουν αλλά πετάνε το μπαλάκι σε μένα, κυρίως ο ασφαλιστής μου.

Μέχρι το τελός της χρόνιας θα έχουν χάσει 4 οχήματα αλλά θα είναι κατόπιν εορτής

Αλλά κατα τα άλλα ή ασφάλιση του οχήματος είναι υποχεωτική. Πολύ πιο ευκολα θα πληρωνόμουν από ιδιώτη παρά από τους επαγγελματίες απατεώνες που πληρώνουμε υποχρεωτικά για να θεωρείται ότι είμαστε ασφαλισμένοι

Τροποποιήθηκε από τον gansan

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε φιλε τι πραγματα ειναι αυτα που διαβαζω εδω μεσα. Οι ανθρωποι ειναι απαταιωνες με ολη τη σημασια της λεξης. Ειναι δυνατον? Τα 'χουμε ολα εχουμε και να ανησυχουμε μη μας τρακαρει κανενας και κλαιμε τη μηχανη μας λογω γελειων αποζημιωσεων. Εσυ τα ειχες κιολας και την εφτιαξες. Να μου συνεβαινε εμενα τιποτα τετοιο(αν δε μου την ειχαν κλεψει) ακομα θα την εκλεγα(κιαλο -.- )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πω πω καλα ξεμπερδεματα και καλο κουραγιο σου ευχομαι.

ειλικρινα δεν ξερω ειναι για γελια ή για κλαμματα τετοιες καταστασεις.ακου λεει παρε 8 κατοσταρικα και αδειαζε μας την γωνια γρηγορα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η δικιά μου δεν έχει ασχοληθεί καθόλου μέχρι τώρα.[...]Μέχρι το τελός της χρόνιας θα έχουν χάσει 4 οχήματα αλλά θα είναι κατόπιν εορτής[...]

θύμισε μου, ιντερσαλόνικα δεν είπαμε ότι έχεις???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν δε μου την ειχαν κλεψει

Καλά αυτό με τις κλοπές που έχετε είναι άλλο πράμα. Ευτυχώς εδώ νησάκι δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα, όχι συχνά τουλάχιστον

Εγώ με γέλιο το πήρα, αν το έπαιρνα σοβαρά θα τους άρχιζα στα καντήλια απο το τηλέφωνο και το πολύ πολύ να το χρησιμοποιούσαν εναντίον μου. Η υπόθεση έτσι και αλλιώς τράβαγε για δικαστήριο απο τη στιγμή που μου έδωσαν υπαιτιότητα και μάλιστα χωρίς να έχουν ένα σοβαρό λόγο

Ναί Τροποποιήθηκε από τον gansan

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ κακώς που δε τους άρχισες τα μπινελίκια.

Και όχι, δε μπορούν να το χρησιμοποιήσουν εναντίον σου.

Αγωγή μέσω δικηγόρου για να τρέχουν και οι τόκοι.

Έπρεπε να το έχεις κάνει ήδη.

Στο είχα πει από νωρίς!

Πριν το δικαστήριο θα στα δώσουν.

Οπλίσου με υπομονή και πήδηξέ τους!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά αυτό με τις κλοπές που έχετε είναι άλλο πράμα. Ευτυχώς εδώ νησάκι δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα, όχι συχνά τουλάχιστον

Που μενεις να ερθω οταν παρω την επομενη :_hi:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αγωγή μέσω δικηγόρου για να τρέχουν και οι τόκοι.

Έπρεπε να το έχεις κάνει ήδη.

Στο είχα πει από νωρίς!

Τιμολόγιο έπρεπε να έχω και να ξέρω τι μου δίνουν για να το κάνω αυτό.

Αύριο έχω στα χέρια μου το τελικό τιμολόγιο από το μαστορα για να γίνει η αγωγή εντός της επόμενης εβδομάδας μάλλον. Ένας μήνας καθυστέρηση δεν πρέπει να αντιστοιχεί σε σημαντικό ποσο τόκων. Δε ξέρω αν κάνω κάτι λάθος. Χαμηλά δεν είναι τα επιτόκια;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ότι ακριβώς σου έγραψε ο ksino1100. Αγωγή το αμεσότερο και θα ζητήσεις όλα τα έξοδά σου με τις αποδείξεις φωτοτυπημένες και καρφιτσωμένες μαζί στο φάκελο. (ταξί, ημερομίσθια δουλειάς χαμένα, κλπ)

πιες τους το αίμα. λεφτά ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ υπάρχουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η τυπική ασφάλεια που κάνουμε είναι για να καλύψει τον άλλο σε περίπτωση υπαιτιότητας μας και όχι για να καλύψει τις δικές μας ζημιές

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η τυπική ασφάλεια που κάνουμε είναι για να καλύψει τον άλλο σε περίπτωση υπαιτιότητας μας και όχι για να καλύψει τις δικές μας ζημιές

κοίτα επειδή η δικιά μου περίπτωση είναι αρκετά διαφορετική από αυτή εδώ δεν θέλω να το σχολιάσω... τουλάχιστον όχι πριν τελειώσω με την δική μου υπόθεση...

διαφορετική είναι επίσης η αντιμετώπιση που είχα εγώ από την δικιά μου εταιρία αλλά ξαναλέω η περίπτωση μου είναι διαφορετική

γι'αυτό και διαφωνώ, την ασφάλεια την πληρώνεις και για δικιά σου κάλυψη ακόμα και αν δεν φταις όπως για παράδειγμα αν σε χτυπήσει κάποιος ανασφάλιστος -καμία σχέση με την περίπτωση μου βέβαια!- (πράγμα το οποίο ανήκει στις βασικές-υποχρεωτικές καλύψεις άλλωστε)... το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι άσπρο-μαύρο...

και ένας από τους λόγους που νομίζω δεν είναι άσπρο-μαύρο (αλλά και επιμένω είναι πολύ διαφορετικό) είναι επειδή στην περίπτωση μου οι ζημιές (και άρα οι όποιες αποζημιώσεις) είναι πολύ μικρότερες... αλλά θα δούμε δεν έχει κλείσει ακόμα...

άσε να κλείσει η δικιά μου υπόθεση και θα γράψω ακριβώς τι έγινε και με εμένα... και που ακριβώς διαφωνώ

ΥΓ:η ερώτηση μου για το ποια ασφαλιστική έχει ο gansan είχε 100% σκοπό την υπενθύμιση σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρονταν να γίνει πελάτης της και ήθελε την γνώμη κάποιου υφισταμένου πελάτη (εν προκειμένω του gansan) για να έχει μια πιο σφαιρική άποψη πριν αποφασίσει... καταλαβαίνεις... τα γράφω όσο πιο διπλωματικά γίνεται!!! B)

Τροποποιήθηκε από τον Derek_

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα