Jump to content
giorgos266

Honda CB500X

Recommended Posts

Καλημέρα

Ηρθε και για μένα η ώρα αλλαγής, μπήκαν Bridgestone T30 Evo το Σάββατο...και επιτέλους θυμήθηκα πως στρίβει η μηχανή!

Από τα πρώτα km (αν και λίγα λόγω ζέστης) οι εντυπώσεις είναι πολύ καλές.

Η επιλογή μου έγινε με βάση το γεγονός ότι ήθελα κάτι ανθεκτικό και η χρήση που κάνω είναι κυρίως ΣΚ και εκδρομές και όχι τόσο καθημερινή μετακίνηση στην πόλη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ειμαι περιεργος να δω ποσο σου θα κρατησουν γιατι απο κριτικες δεν τα βλεπω με καλο treadware.

Αλλη ερωτηση...Ειναι νωρις ακομα αλλα δεν θα περιμενω να μαγειρεψω οταν πεινασω...Οταν ερθει η ωρα για λαστιχα ποια ειναι η καλυτερη επιλογη γενικα για αυτη την μηχανη;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 8 ώρες, το μέλος Χ έγραψε:

Οχι αλλα εννοειται πως μπορεις να βαλεις οποιοδηποτε εχει τα ιδια χαρακτηριστικα...

Το Pro Honda HP που μπορούμε να το βρούμε; Και σε μένα που κοίταξα είναι ακριβώς στην ένδειξη low. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πουλάνε τα εξουσιοδοτημένα και είναι αρίστης ποιότητας (-36C) όπως είναι χωρίς αραίωση (δεν χρειάζεται) και από ότι θυμάμαι σε καλή τιμή.

Στο αυτοκίνητό μου (Honda) το εργοστασιακό υγρό μετά από 12 χρόνια είχε μόλις πέσει στους -33C μετρημένο με το σχετικό πυκνόμετρο χωρίς φυσικά να έχει αλλαχτεί. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν κάνω λάθος το δοχείο διαστολής ψυκτικού υγρού δεν ειναι εκεί για να συμπληρώνει αυτόματα το ψυγείο με υγρά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 21 ώρες, το μέλος t_h_a_n_o_s έγραψε:

Το Pro Honda HP που μπορούμε να το βρούμε; Και σε μένα που κοίταξα είναι ακριβώς στην ένδειξη low. 

Ποσα χιλιομετρα εχεις και ειναι στo low;

πριν 6 ώρες, το μέλος pit_hal έγραψε:

Αν δεν κάνω λάθος το δοχείο διαστολής ψυκτικού υγρού δεν ειναι εκεί για να συμπληρώνει αυτόματα το ψυγείο με υγρά.

Και γιατι ειναι εκει;Αν χρειαστει το κυκλωμα να τραβηξει απο που θα το κανει;Το δοχειο διαστολης ειναι για να εχει καποια ποσοτητα για να τραβηξει το κυκλωμα αν χρειαστει ή να ριξει απο το κυκλωμα αν χρειαστει παλι.

πριν 21 ώρες, το μέλος t_h_a_n_o_s έγραψε:

Εγω το πηρα απο εξουσιοδοτημενο 6Ε και συμπληρωσα περιπου 50-100ml.Αν η διαγραμμιση που εχει στο πλαι το μπουκαλι ηταν και διαφανη θα ηξερα ακριβως ποσο ειχα βαλει στα ελαφρως κατω απο 500 χιλιομετρα που εχω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα χλμ που έχω κάνει είναι 17200 αλλά δεν θυμάμαι να το είχα ξανακοιτάξει στο παρελθόν, κλειστό κύκλωμα λέω είναι άρα δεν παίζει να χάνει. Χθες που μίλησα με συνεργείο της Honda, με ενημέρωσαν πως δεν χρειάζεται να προσθέσω ακόμα και αν είναι στο επίπεδο Low γιατί υπάρχει κίνδυνος να γίνει υπερχείλιση και να το πετάξει από την βαλβίδα. Τελικά πρέπει να προσθέσω ή όχι; Στο manual αν θυμάμαι καλά λέει αν πέσει κάτω από την κάτω γραμμή να προσθέσω μέχρι την ένδειξη max. :_unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω στη θεση σου θα εβαζα. αλλωστε μεχρι τη θεση amx θα παρει ελαχιστη ποσοτητα. το δοχειο ειναι πολυ μικρο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 3/7/2017 at 6:42 ΜΜ, το μέλος t_h_a_n_o_s έγραψε:

πειραξε κανενας το κυκλωμα προσφατα? μηπως αλλαξες ψυκτικο προσφατα? σωστη εξαερωση εγινε?

συμπληρωσε το δοχειο, ελεγξε σταθμη στο ψυγειο και κανε εξαερωση. ξαναελεγξε και συμπληρωσε αν χρειαστει στο τελος.

κανε βολτες να δουλεψει το κυκλωμα, να μπει βεντιλατερ κτλ και ξανατσεκαρε το παλι. 

δε πεφτει η σταθμη απο το high στο low γιατι ετσι του ρθε. μπορει πχ να χανεις υγρο απο καπου (ελεγξε και τα σωληνακια να εισαι σιγουρος)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολοι οι καινούργιοι κινητήρες, καθώς και σε αυτούς που κάνουμε αλλαγή ψυκτικών υγρών δεν γίνεται 100% εξαέρωση στο κύκλωμα.

Πρέπει να δουλέψει να ανεβάσει θερμοκρασία να ανοιγοκλείσουν οι βαλβίδες (εσωτερική και της τάπας) και μετά από κάποια χλμ αποβάλουν τον αέρα στο δοχείο διαστολής και όταν κρυώνει ο κινητήρας ρουφάει πίσω υγρό από αυτό.

Γιαυτό και πέφτει η στάθμη στα πρώτα χλμ.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό συμπληρώστε και μην σας ανησυχεί, εκτός αν επαναλαμβάνεται συχνά το φαινόμενο.

Γιαυτό το λόγο πρέπει όταν αλλάζουμε τα υγρά στο ψυκτικό να βλέπουμε πόσα βγήκαν και πόσα βάλαμε σε σχέση με το συνολικό όγκο που λέει το manual  ότι παίρνει ο κινητήρας μας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 15 ώρες, το μέλος sotoskon έγραψε:

Ποσα χιλιομετρα εχεις και ειναι στo low;

Και γιατι ειναι εκει;Αν χρειαστει το κυκλωμα να τραβηξει απο που θα το κανει;Το δοχειο διαστολης ειναι για να εχει καποια ποσοτητα για να τραβηξει το κυκλωμα αν χρειαστει ή να ριξει απο το κυκλωμα αν χρειαστει παλι.

Εγω το πηρα απο εξουσιοδοτημενο 6Ε και συμπληρωσα περιπου 50-100ml.Αν η διαγραμμιση που εχει στο πλαι το μπουκαλι ηταν και διαφανη θα ηξερα ακριβως ποσο ειχα βαλει στα ελαφρως κατω απο 500 χιλιομετρα που εχω.

απο όσο ξέρω, ας με διορθώσει καποιος αν κάνω λάθος ειναι για να μπορεί να γίνεται η υπερχείλιση σε περίπτωση που φουσκώσουν τα υγρά. άλλωστε πώς θα τραβήξει το κύκλωμα προς τα μέσα?με υποπίεση? δεν ειμαι σίγουρος γιαυτό και το συζητάω. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 14 ώρες, το μέλος t_h_a_n_o_s έγραψε:

Τα χλμ που έχω κάνει είναι 17200 αλλά δεν θυμάμαι να το είχα ξανακοιτάξει στο παρελθόν, κλειστό κύκλωμα λέω είναι άρα δεν παίζει να χάνει. Χθες που μίλησα με συνεργείο της Honda, με ενημέρωσαν πως δεν χρειάζεται να προσθέσω ακόμα και αν είναι στο επίπεδο Low γιατί υπάρχει κίνδυνος να γίνει υπερχείλιση και να το πετάξει από την βαλβίδα. Τελικά πρέπει να προσθέσω ή όχι; Στο manual αν θυμάμαι καλά λέει αν πέσει κάτω από την κάτω γραμμή να προσθέσω μέχρι την ένδειξη max. :_unsure:

Το δοχείο διαστολής έχει πάντα ένα σωληνάκι που βγάζει το επιπλέον κάτω συνήθως από το μοτό. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα - κίνδυνος. Απο ποια βαλβίδα δε να το <<πετάξει>> προσωπικά δεν το αντιλαμβάνομαι αφού όπως προανέφερα έχει σωληνάκι υπερχειλίσεως και από εκεί τα βγάζει έξω το σύνολο των μοτό σχεδόν της Χόντα. Τώρα αν το CB είναι διαφορετικό που δεν το πιστεύω με τίποτα (αναφέρομαι στα λεγόμενα του συνεργείου όχι σε σένα σύντροχε, εσύ λες ότι σου είπανε) πάω πάσο.

Και για όλους όσους προτιμούν <<κούτα>> μοτό έχετε υπόψη σας ότι όλα στο σύνολό τους μετά τα πρώτα χλμ θέλουν συμπλήρωμα αφού κυκλοφορήσει το αντιπηκτικό, γίνουν οι εξαερώσεις του κυκλώματος υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας κλπ. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή λόγος ανησυχίας απλά θέλουν έλεγχο και συμπλήρωμα (ελάχιστη ποσότητα παίρνουν κανά 100άρι άντε 150 βαριά ml ανάλογα με τη συνολική χωρητικότητα).

Δεν έχω CB απλά αυτά ισχύουν γενικά για τα πάντα όλα. Ελπίζω να σας βοήθησα.

πριν 1 ώρα, το μέλος pit_hal έγραψε:

απο όσο ξέρω, ας με διορθώσει καποιος αν κάνω λάθος ειναι για να μπορεί να γίνεται η υπερχείλιση σε περίπτωση που φουσκώσουν τα υγρά. άλλωστε πώς θα τραβήξει το κύκλωμα προς τα μέσα?με υποπίεση? δεν ειμαι σίγουρος γιαυτό και το συζητάω. 

Μαύρε Πητάκο κατ' αρχάς τι θες και κλωθογυρνάς σε Χοντίσιο - Τζαπανίσιο θέμα Ιταλικό μίασμα - Αλλόθρησκος ών ?Σκέφτεσαι να σωθείς κάποια στιγμή ?:crazy:

Κατά δεύτερον λέγεται <<δοχείο διαστολής>> ήτοι όταν η θερμοκρασία ανέβει κάπου πρέπει να πάει το διαστελλόμενο υγρό του κυκλώματος - ψυγείου. Πάει εκεί λοιπόν και όταν ψυχθεί επιστρέφει πίσω με τη μέθοδο των συγκοινωνούντων δοχείων. Μια μικροποσότητα είναι λογικό να χάνεται μιας και όσο άριστα και νάναι τα αντιπηκτικά - αντιθερμικά (κάνουν και τις δύο δουλειές όσο κουφό και αν ακούγεται) υφίστανται κάποια εξάτμιση και κατ' επέκταση απώλεια από τη χρήση μιας μικροποσότητας και γιαυτό το FM (fucking manual) λέει να συμπληρώνουμε όταν είναι στο LOW. Ελπίζω να βοήθησα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 18 ώρες, το μέλος noodles έγραψε:

πειραξε κανενας το κυκλωμα προσφατα? μηπως αλλαξες ψυκτικο προσφατα? σωστη εξαερωση εγινε?

συμπληρωσε το δοχειο, ελεγξε σταθμη στο ψυγειο και κανε εξαερωση. ξαναελεγξε και συμπληρωσε αν χρειαστει στο τελος.

κανε βολτες να δουλεψει το κυκλωμα, να μπει βεντιλατερ κτλ και ξανατσεκαρε το παλι. 

δε πεφτει η σταθμη απο το high στο low γιατι ετσι του ρθε. μπορει πχ να χανεις υγρο απο καπου (ελεγξε και τα σωληνακια να εισαι σιγουρος)

Η μηχανη δεν εχει ουτε 500 χιλιομετρα...Δεν εχει βαλει καποιος χερι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χθες που πήρα και δεύτερη γνώμη πηγαίνοντας σε άλλη αντιπροσωπεία να ρωτήσω, μου είπαν και κει να μην προσθέσω στο κύκλωμα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι μόλις έσβησα την μηχανή η ένδειξη της στάθμης στο δοχείο ήταν στο high. Την προηγούμενη φορά που το είχα δει ήταν ενώ η μηχανή είχε κρυώσει μετά από αρκετές ώρες ακινησίας όπου η στάθμη ήταν σταθερά στο low. Αυτό που έχω να επισημάνω είναι ότι όταν είναι ζεστή η μηχανή και βρίσκεται στην πάνω ένδειξη του δοχείου οπότε με αυτή την λογική αν έχω προσθέσει νωρίτερα υγρό θα το πετάξει. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το εγχειρίδιο χρήστη γράφει συνήθως πως ελέγχεται - συμπληρώνεται - πότε κλπ και πως πρέπει νάναι ο κινητήρας (κρύος συνήθως). Ρίξτε του μια ματιά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

07070012_copy.jpg

07070023.jpg

Σουνιάδα εν μεσω ταξιδιου μου, με πλοηγο ενα cb (@johni41) σε χαλια χρωμα...δεν ξερω εγω ποτε δεν θα το επαιρνα σε μαυρο gloss.... 

Αντε κ στις επομενες κι αλλοι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τώρα δα, το μέλος pit_hal έγραψε:

αφού και τα δύο το ίδιο χάλια ειναι βρε!:uglystupid2:

Οχι ρε, το ενα ειναι χαλια με προβολακια και το αλλο χαλια με εξατμιση :knife:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τωρα το ενα θα γίνει και χάλια με usb παροχή για να μην φτάσεις σε καμιά αφρική και σε ψάχνουμε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε βάλτε του πίσω μπαγκαζιερα, να χαρείτε, φόρτωσα τώρα 12 κιλά καρπούζι, τρένο μπαίνει στις στροφές :laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολυ ωραια βολτα με το φιλο γιωργο ( @Χ ) ! λιγοτερη ζεστη να ειχε.... υπερθερμενονταν τα λαστιχα μου και δεν μπορουσα να στριψω :baby::laugh:

ηπιαμε τον καφε μας στο κοσμοπολιτικο Λαυριο και ειπαμε και λιγο απο ολα! 

τωρα που βλεπω τη φωτο , λεω να του αλλαξω χρωμα.... ειναι λιγο μαπα αλλα δεν εχει και κανενα πιο ωραιο:yahoo::wub:

η εξατμιση του γιωργου ακουγεται ωραια και του δινει εναν πιο σπορ χαρακτηρα αλλα τα λαστιχα (s20) ηταν πιστευω το "κλου" της μικρης βολτας που εκανα οταν αλλαξαμε μηχανακια. το ειχε γραψει ο γιωργος παλαιοτερα οτι ειναι σαν να στριβει μονο του και εχουν μεγαλη διαφορα απο τα μαμα λαστιχα αλλα δεν το περιμενα ετσι ή οτι με την δικη μου εμπειρια ισως να μην το καλαβαινα. Με το που ξεκινησα και πηγα να κανω ενα ζικ ζακ τρομαξα γιατι η μηχανη εγερνε σχεδον μονη της σε σημειο που την πρωτη φορα σκεφτηκα "ρε συ γλυτρανε?". στις στροφες με ελαχιστη πιεση εμπαινε πριν καν παρω θεση. πηρα και 2-3 στροφες λιγο πιο γρηγορα αλλα με προσοχη μη χρειαστει να του δωσω το δικο μου να γυρισει θεσσαλονικη και δεν του αρεσει και το χρωμα. η μεγαλη διαφορα φανηκε με το που καβαλησα το δικο μου ξανα και το πιεσα στις επομενες στροφες. μου φανηκε οτι ηθελε παρα πολυ προσπαθεια για να στριψει που μεχρι τοτε νομιζα οτι ετσι ειναι οταν στριβει η μηχανη.... απο αποδοση χιλιομετρων και σε μεγαλα κομματια εθνικης δεν ξερω πως θα πανε (θα μας πει ο γιωργος ελπιζω οσο περναει ο καιρος:winking:) αλλα τα ειδα και φαινονταν σαν καινουρια παροτι εχουν καποια χλμ πανω τους και αρκετη εθνικη.

στην επομενη βολτα λοιπον! γιωργο χαρηκα και παλι που τα ειπαμε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα