Χ 3.048 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 (τροποποιήθηκε) πριν 4 ώρες, το μέλος sotoskon έγραψε: Ερωτηση...Αναλογα με την αλλαγη γραναζιου,μπροστα ή πισω,πως αλλαζει η πραγματικη ταχυτητα της μηχανης προς τα κατω ή προς τα πανω σε σχεση με αυτο που βλεπεις στο κοντερ; Το κοντέρ δείχνει παραπάνω χιλιόμετρα/ωρα απο τα πραγματικά. Με 39 γρανάζι πίσω ή 16 μπροστά έρχεται ακριβώς στα πραγματικά. Οπότε δεν χρειάζεται κ περαιτέρω ρυθμιση. Αυτά διαβάζω τουλάχιστον. Θα το τσεκαρω κ ο ίδιος μου. Ένα θέμα είναι αν αλλαζει κάτι κ με τον μετρητή χιλιομετρων. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 7 , 2018 από τον Χ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johni41 209 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 4 μερες πριν κλεισουμε τους 21 μηνες πιασαμε τα 30χιλιαδες!! παντα ορθιοι και καλες βολτες!! πριν 15 ώρες, το μέλος mitsos59 έγραψε: Διαβαζοντας τα τελευταια ποστ ψιλοστενοχωριεμαι ρε συντροχοι Κατεβηκα στο γυναικοχωρι δικαβαλος και καπου στις 6100-6200 ημουν στα 125+ χλμ/ω κι εκει λεω να μεινω μεχρι τα 2000 τουλαχιστον Δυστυχως με τα λαμπακια δεν μπορεις να εχεις τη σαφηνεια του αναλογικου στροφομετρου. υποθετω ομως οτι οταν κανει περισσοτερα χλμ το μοτερ σου και "ανοιξει" θα δεις λιγα παραπανω χλμ σε αυτες τις στροφες. εχω παρατηρησει οτι απο οταν αναψει το λαμπακι στις 6χλδς ακριβως και μεχρι να αναψει το επομενο η ταχυτητα που δειχνει το κοντερ ειναι 128-131. Μια χαρα ταξιδευα όμως ημουν ο τελευταιος του χωριου μεχρι και σκουτεραδες δικαβαλοι με 350-400ρια με περναγαν σαν σταματημενο. Αυτο δε λεει κατι γιατι και εκεινοι μπορει να τα πηγαινουν στα κοκκινα για να κινουνται με αυτες τις ταχυτητες που αναφερεις. μη περιμενεις να εχεις μεγαλυτερες τελικες με ενα αυτοματο και λιγοτερα κυβικα. (προσωπικη μου αποψη) Κι έλεγα μεσα μου υπομονη Μητσάκο θα στρωσει λιγο ακομα και θα ταξιδεψεις κι εσυ με 140-150 Κι απο τα γραφομενα σας ρε παιδιά δλδ να το ξεχασω αυτο; Αγορασα ενα μοτο για την παλια εθνικη η για βολτες στα βουνα και γενικα δευτερευοντες επαρχιακους και ξεχναω εθνικη οδο ή την κανω με ρυθμους που πήγαινα με το μπέβερλυ 250 κ.ε πανω κατω Αργολιδα για πλάκα; Τοσο πολύ την πάτησα κι ακουσα τον μικρο και δεν πήρα ενα σκουτερα 400αρι με ολες τις ανεσεις του; Ειληκρινα τωρα γιατι αν ειναι ετσι ουτε λαστιχα να αλλαξω ουτε βιδα να μην ξαναβαλω και σε 1μιση χρονο να κοιταξω κατι να μπορει να σταθει Εθνικες οδους. Οπως αναφερθηκε και παραπανω πολυ μεγαλη απογοητευση δειχνεις και το μηχανακι ειναι ακομα καινουριο.... δεν το εχετε δουλεψει αρκετα νομιζω. βεβαια για μενα εαν απλα ακουσες το γιο σου και αγορασες τη μηχανη με την ελπιδα να κανει καποια πραγματα που ηθελες χωρις να προηγηθει ενα test ride τοτε εχετε κανει μεγαλο λαθος. Δεν υπαρχει λογος να ξεχασεις την εθνικη οδο αλλα δεν μπορεις να πηγαινεις με 150+ για μεγαλο χρονικο διαστημα. και δεν μπορεις κατα τη γνωμη μου γιατι ταλαιπωρεις τη μηχανη και ισως προκυψει κατι αργοτερα εκτος των κραδασμων και της μειωμενης ανεσης για σενα γιατι εισαι κοντα στο οριο των στροφων του κινητηρα. Δεν νομιζω οτι το σκουτερ με 400κυβικα θα πηγαινε καλυτερα με 140-150 απλα θα ειχες μια πολυθρονα να κατσεις και δεν θα πιανοταν ισως ο ποπος σου. σε ολα τα αλλα θα ησουν σε χαμηλοτερο επιπεδο νομιζω. το βασικο για μενα ειναι να σου καλυπτει η μηχανη τις αναγκες σου ή τις περισσοτερες απο αυτες οταν την αγοραζεις. αν βασικη σου αναγκη ειναι το ταξιδι σε εθνικο με ταχυτητες πανω ή γυρω στα 150 τοτε θα ειναι για ολους προτιμοτερο να πας σε κατι αλλο με πιο πολλα κυβικα και αλογα. προφανως και ενα μηχανακι με τα διπλα αλογα θα γουργουριζει στα 150 και δεν θα ειναι λαχανιασμενο οπως το cb. πριν 12 ώρες, το μέλος mitsos59 έγραψε: Ρε Γιώργο(αν δεν κανω λαθος) δεν περιμενα ειληκρινα να διαβασω απο τις εμπειριες σας ότι για να ανεβω Σαλονικη πχ η να κατεβω εξω απο Καλαματα θα ειμαι υποχρεωμενος η να πηγαινω με 130 ή να επιλεξω δρομους δευτερευοντες Προς θεου δεν σας αμφισβητω αλλά δεν σου κρυβω οτι νοιωθω λιγο "κάπως" Εκανα την διαδρομη προς Ναυπλιο μια απο τον παλιο και μια απο εθνικη με 125+ στις περιπου 6200 κι έλεγα πως ε ενα 150 χλμ θα τα ειχε με ανεση δεν ειναι δα και ιλιγγιωδης ταχυτητα κι εβλεπα το κέρατο μου να περνανε διπλα μου αερα πατερα κατι xciting & beverly 350 και τι να σου πω ψεμματα μου την έδινε αλλά αν η εμπειρια σας "λέει" άλλα ε τι να πω αστους να λενε εγω θα το πηγαινω τσιτα κι οτι γινει; Λαθος μου ισως αλλά δεν το περιμενα. σου ξαναλεω οτι οταν αγοραζεις μια μηχανη καλο ειναι να βλεπεις τι αναγκες εχεις και τι σου καλυπτει. δεχομαι οτι υπηρχε περιορισμος λογω διπλωματος του γιου σου. αλλα νομιζω ειναι λιγο υπερβολικο να εχεις στο μυαλο σου οτι ενα μηχανακι με 48 αλογα και 500κυβικα θα πηγαινε ανετα αθηνα-θεσσαλονικη με 150 σταθερα. εσυ δηλαδη πιστευεις οτι τα σκουτερ πανε πιο χαλαρα και γρηγορα και ας εχουν 100κυβικα λιγοτερα? το μονο που μπορουν ευκολα να κανουν ειναι να μακρυνουν τη μεταδοση τους με πιο βαρια ραουλα αλλα αν δεν εχουν δυναμη δεν θα φτασουν ποτε τη ταχυτητα που θες. επισης για μενα σοβαρο ειναι και η αντοχη στο χρονο αν δεν μπορεις να αλλαζεις μηχανες καθε λιγο. ποσα απο αυτα τα σκουτερ ή το cb αν πηγαινεις συνεχεια και για ωρες στα κοκκινα θα αντεξουν για πολλες απροβληματιστες χιλιαδες χιλιομετρα? το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να συμβιβαστεις μεχρι να μπορειτε να παρετε την επομενη που θα σας καλυπτει. Εχω διαβασει το ποστ στο ξενο φορουμ για τα γραναζια και μετα απο 30 σελιδες καθαρο συμπερασμα δεν εβγαλα Επισης τελικα με την αλαγη θα θελει κι αυτην την λαλακια που γραφουν οτι διορθωνει την ενδειξη κοντερ; Τι θα αλλάξεις πισω η μπρος; η και τα 2 ; Καταλαβα καλά οτι το εμπρος 16 μας δινει μακρυτερες 1η 2α και το πισω 39 μακρυτερη τελικη ή μας κοβει τελικη; Κατι ειχε ξεκινησει να γραφετε κι εδω αλλά εμεινε σαν ιδεα νομιζω Μακαρι να κατσει το εγχειρημα στο φιλο γιωργο @Χ και να "εκμεταλευτουμε" κι αλλοι το ρισκο του. αλλα αν θελει κατι απο εδω κατι απο κει για να δουλεψουν ολα σωστα ή διαφορες πατεντες εγω δεν θα ασχοληθω. προτιμω να συμβιβαζομαι σε κατι και να ειμαι πληρης στα περισσοτερα απο το μηχανακι απο το να ταλαιπωρουμαι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Χ 3.048 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 (τροποποιήθηκε) @Kotsos.b εννοείται πως το μηχανάκι δεν έχει θέμα. Αυτό που λέμε είναι πως το να δουλεύει για ώρα κοντά στα κόκκινα δεν είναι κ ο,τι καλύτερο. Αν πέσουν οι στροφές θα πάρει ανάσα κ ο κινητήρας, θα βελτιωθεί κ η κατανάλωση. Επίσης ευελπιστω να αποκτήσει 1η ταχύτητα με νόημα κ όχι αυτόν τον λοξυγγα που έχει τώρα για σχέση (υπερβολικά κοντή). πριν 44 λεπτά, το μέλος johni41 έγραψε: Γιανναρε δεν τίθεται θέμα ταλαιπωρίας. Όπως κ εσύ έτσι κ εγώ (31000)το χουμε λιώσει παντού κ μια χαρά ήμασταν. Δεν κάνω κάτι έξτρα δλδ. Απλώς ήρθε τώρα η ώρα για αλυσιδογραναζα, ε θα βάλω αλλα. Δεν τρέχω δλδ να συμμαζέψω έξτρα ή παραπάνω από αυτό που προβλέπεται. Αντίστοιχα στο σερβίς του μπροστινού θα κοιτάξω για πιο βαρύ λαδακι για να βελτιώσω την κατάσταση. Αν όλα αυτά τα αλλάζαμε με το που το πήραμε με αφτερμαρκετ ελατήρια κ δεν συμμαζευεται, τότε ναι, συμφωνώ. Είναι τσάμπα τρέξιμο. Επίσης δεν τίθεται πιστεύω θέμα ρίσκου. Υπάρχει το gearcomnander, υπάρχουν κ ένα σωρό reviews. Αααααν τόσο πολύ πια ψοφήσει, ένα γρανάζι είναι...no big deal. Κοντολογις σε 3 πράγματα πονάει το cb. (Φασαρία, αναρτήσεις, εθνική). Και όλα αυτά είναι τελείως σχετικά κ υποκειμενικά. Εφόσον βελτιώνονται χωρίς κόστος έξτρα κ χωρίς ρίσκο, why not... Δεν είναι κακό να έρθει στα μέτρα του καθενός. Αν άλλος είναι οκ με αυτά κ τις απαιτήσεις του, τοτε Παλι κανένα θέμα. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 7 , 2018 από τον Χ 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mitsos59 65 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 πριν 8 λεπτά, το μέλος Kotsos.b έγραψε: Μια χαρα κινειται και με 140-150 απο αποψη κινητηρα, δεν το ενιωσα να ζοριζεται πολυ απο Πατρα μεχρι Αθηνα και πηγαινα γυρω στα 140, πολλες φορες μαλιστα χωρις να το καταλαβω εφτανε 150. Απο κει και περα δε νιωθει ουτε η μηχανη ανετα ουτε εγω, αλλα τι να το κανεις παραπανω απο 140, εκανα Πατρα-Αθηνα 2 ωρες και κατι με στασεις, να πηγαινω με 160 για να φτασω 10 λεπτα πιο νωρις? Μητσο αν εχεις σκοπο να κανεις τετοια δρομολογια με τετοιες ταχυτητες συχνα τοτε ναι το cb δεν ειναι και η καλυτερη επιλογη. Τελος παντων η μηχανη αυτα εχει, το ταξιδι το ευχαριστιεσαι περισσοτερο πιο χαλαρα και απο επαρχιακους. Αν θες εθνικη με 160 και απλα να φτανεις γρηγορα και ανετα στον προορισμο υπαρχουν τα αμαξια Εντάξει φιλε μου ισως να μην το "αντιμετωπίζω" σωστά το θέμα αφού το μοτο αγοράστηκε για να ικανοποιησω τον πιτσιρικά παρα τα γουστα μου. Ε για να πω την αληθεια μου καπου ηθελα και τον σκυλο χορτάτο και την πιτα ολόκληρη κι αυτο δεν γινετε συμφωνα με την σεβαστότατη απο εμενα εμπειρια σας χωρις να ζοριζω το μοτο κατι που ασφαλως δεν θελω αλλά κι απο οτι καταλαβαινω ουτε και οι επιβατες θα νοιωθουμε καλά Δεν ειναι καν θεμα πιο νωρις πιο αργά λιγουλάκι αδρεναλινη ελεγα μπας κι ανεβει και λειτουργησει και κανενα "άλλο όργανο" καλύτερα Οσο για αμαξια 2 αραγμενα στο γκαραζ δεκαετιας 38.000 & 51.000 χλμ καταλαβαινεις ποσο φιλος ειμαι Ο Θεός σιχαθηκε εμενα κι εγω το ΙΧ. Στο θεμα μας τωρα Αν κι εφ οσον ο συντροχος Χ κι ισως κι άλλος (Σταθη ο μηχανικός πρεπει να ειναι ενημερωμενος και γνωστης και οι δικες σου επιλογες σαφείς) κανει την "αλλαγή" θεωρώ ότι θα μας λυσει τα χερια και ειναι ενα πολύ σημαντικο κομματι ισως το σημαντικοτερο για την καθημερινοτητα μας αλλά και τα ταξιδια. Φαινεται οτι εχει ασχοληθει παρα πολύ και λεπτομερως με το μοτο μας και αν τελικά προχωρησει σε αλλαγες και ποσταρει λεπτομερειες που στο ξενο φορουμ ειναι ΕΛΙΠΕΙΣ-ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ-και πολύ ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΕΣ θα μας ειναι χρησιμοτατο Κανονικά εφ οσον επέλεξε να κανει το "πειραμα" θα επρεπε να τον σπονσονάρουμε Αν καποιος γνωριζει την γλώσσα κι εχει ορεξη να διαβασει 30 σελιδες μπορει εδω https://www.cb500x.com/index.php/topic,1751.0.html Και φυσικά για αλλη μια φορά να σας ευχαριστησω απο καρδιάς για την φιλοτιμη αμεσοτητα λογικων επεξηγησεων στις "ανησυχίες" μου. Χαμογελάω σκεπτομενος πως ως νεαροτεροι με "βαζετε" στη θεση μου (τροπος του λέγειν) αντι να το κανω εγω ως μεγαλυτερος Απ την άλλη πάλι μετράει η μεγαλυτερη οδηγικη εμπειρια σας κακα τα ψεμματα Ας αφησουμε λοιπόν τις ανησυχιες μου κι ας "ζαλίσουμε" λιγο τον Χ για τις αλλαγες που σκεφτεται Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kotsos.b 25 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 πριν 17 λεπτά, το μέλος Χ έγραψε: @Kotsos.b εννοείται πως το μηχανάκι δεν έχει θέμα. Αυτό που λέμε είναι πως το να δουλεύει για ώρα κοντά στα κόκκινα δεν είναι κ ο,τι καλύτερο. Αν πέσουν οι στροφές θα πάρει ανάσα κ ο κινητήρας, θα βελτιωθεί κ η κατανάλωση. Επίσης ευελπιστω να αποκτήσει 1η ταχύτητα με νόημα κ όχι αυτόν τον λοξυγγα που έχει τώρα για σχέση (υπερβολικά κοντή). Γιανναρε δεν τίθεται θέμα ταλαιπωρίας. Όπως κ εσύ έτσι κ εγώ (31000)το χουμε λιώσει παντού κ μια χαρά ήμασταν. Δεν κάνω κάτι έξτρα δλδ. Απλώς ήρθε τώρα η ώρα για αλυσιδογραναζα, ε θα βάλω αλλα. Δεν τρέχω δλδ να συμμαζέψω έξτρα ή παραπάνω από αυτό που προβλέπεται. Αντίστοιχα στο σερβίς του μπροστινού θα κοιτάξω για πιο βαρύ λαδακι για να βελτιώσω την κατάσταση. Αν όλα αυτά τα αλλάζαμε με το που το πήραμε με αφτερμαρκετ ελατήρια κ δεν συμμαζευεται, τότε ναι, συμφωνώ. Είναι τσάμπα τρέξιμο. Επίσης δεν τίθεται πιστεύω θέμα ρίσκου. Υπάρχει το gearcomnander, υπάρχουν κ ένα σωρό reviews. Ααααα τόσο πολύ πια ψοφήσει, ένα γρανάζι είναι...no big deal. Κοντολογις σε 3 πράγματα πονάει το cb. (Φασαρία, αναρτήσεις, εθνική). Και όλα αυτά είναι τελείως σχετικά κ υποκειμενικά. Εφόσον βελτιώνονται χωρίς κόστος έξτρα κ χωρίς ρίσκο, why not... Δεν είναι κακό να έρθει στα μέτρα του καθενός. Αν άλλος είναι οκ με αυτά κ τις απαιτήσεις του, τοτε Παλι κανένα θέμα. Ελπιζω να δουλεψει η αλλαγη γιατι πραγματικα αυτη η πρωτη μου σπαει τα νευρα. Ειδικα μεσα σε στενακια και στροφες σε στενα με μικρη ταχυτητα θα ηθελα να τραβαει η δευτερα απο πιο χαμηλα, ειναι λιγο σπασιμο νευρων το γκουπ να κατεβασεις πρωτη ισα για μια γκαζια μισου δευτερολεπτου και μετα παλι γκουπ για δευτερα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mitsos59 65 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 Kotsos.b διαβαζοντας το ξενο φορουμ το σιγουρο ειναι(όπως γράφουν) πως με την αλλαγη γλυκαινουν-μακραινουν 1η 2α με αποτελεσμα να γινετε ηπιοτερα η κινηση μεσα στη πόλη. Καποιοι εγραψαν πως αυτο γινετε χωρις να εχει ιδιαίτερες απώλειες στο νευρο του. Ισως καποιοι με "τρικαβαλα βαρη" σε διαδρομές βουνισιες δν ενθουσιαστουν με την αλλαγη γιατι σε ανηφορικες διαδρομες με "βαρη" το χρειαζοντε το ηδη νευρο του Ειναι οπως ηδη αναφερθηκε προσωπικά οδηγικά γουστα και συμφωνα με την επιλογη χρησεων να βρει ο καθενας μας την χρυση τομή αν υπάρχει. Στο κοντερ δεν φαινετε να εχει ιδιαιτερο αντικτυπο μιας και τωρα μας δειχνει πλασματικα κατι περισσοτερο αν θυμαμαι καλα ενα 10% περιπου ερχετε η αλλαγη να δειξει τα ιδια μεν αλλά πραγματικα Στο οδομετρο αναφερουν μια απώλεια 540 χλμ ανα 16.000+ χλμ (336 μιλια ανα 10.000)αμελητεο κατα την γνωμη μου αρκει να το γνωριζουμε Σημαντικο ειναι οτι σε ολο το φασμα αλλαγων οι στροφες πεφτουν αναλόγως κι αν θυμαμαι καλά με οροφη περιπου τις 1000 γεγονος που συνεπάγεται πιο ξεκουραστο κινητηρα και οικονομια καυσιμου. Δυστυχως ενας να ποσταρει μια εμπεριστατομενη αποψη-εβαλα αυτο πισω η αυτο μπροστα η και τα 2 και ειδα οτι πολη ετσι βουνο ετσι Εθνική ετσι τελικη αυτο δεν διαβασα Ενας Ταυλανδος κατι αναφερει για 16/39 αλλά δεν μου ενεπνευσε εμπιστοσυνη γενικως κι απο αλλα ποστ του. Ασε δε που εκτος απο εναν αυτοι γραφουν πως τις οποιες αλλαγες τις εκαναν μονοι τους(δεν θα το εκανα) κι αλλοι καθολου αλλοι τραβηξαν ζορια άλλοι της JT αλλοι του NC άλλοι της ΑΦΑΜ ενας το εβαλε και στο φουρνο της κουζινας για να το ζεστανει και κολοκυθια με τη ριγανη Αναμενοντας τον @Χ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctoras9 1.755 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 η χόντα δείχνει να προτιμά σχετικά "σφιχτά" γραναζωματα από "απλωμένα" που κρεμάει η έκτη τους και το κάνουν εάν παρατηρήσετε σε σχεδόν όλα τους τα μοντέλα, ο λόγος η ροπή σε σχέση με το μεταφερόμενο βάρος να διαχειρίζεται ευκολότερα το φορτίο χωρίς αντίκτυπο σε μπιέλες και στροφάλους. Συνεπώς προτιμά για το σύνολο των αναβατών αλλά και των χρήσεων που προορίζονται να το δουλεύεις στα 3/4 του γκαζιού ή ακόμη και στα 4/4 που ούτως η αλλιώς τα μοτέρ τους δε βγάζουν προβλήματα εφόσον είναι εντός ωφέλιμου φορτίου του οχήματος. Απο το να ειναι απλωμένο το κιβώτιο και να τρώει ζόρι απο π.χ. αναβάτη που αρέσκεται να ρολάρει με 4τη και 30km/h σε ωφέλιμο φορτίο 180kg οι μονοκύλινδροι λόγο του οτι εκ φύσεως τους στροφάρουν σε χαμηλότερες στροφές απο τους δικύλινδρους ενώ παράλληλα το cvt ενδεχομένως να μεταβάλει μακρύτερα τη τελευταία σχέση μπορεί να έχει χαμηλότερες στροφές στα 140km/h. Όμως ένας μονοκύλινδρος στον ίδιο κυλινδρισμό παράγει δυνατότερο και μεγαλύτερης έκτασης κραδασμό γιατι δε έχει την απόσβεση που έχουν οι δικύλινδροι με χρονισμό 180&270 συνεπώς τι είναι πιο άνετο είναι σχετικό απο διάφορους παράγοντες, ναι τα σκούτερ έχουν σελάρες που απορροφούν μεγάλο μέρος τον κραδασμών απο τους κινητήρες και απο τις υποδεέστερες σε ποιότητα λειτουργίας αναρτήσεις σε σχέση με μοτό ο μεγαλύτερος παράγοντας απο όλους όμως είναι ποσο αντέχει η περδικούλα σου, αν αντέχει κανένα θέμα σε ότι και να σε δώσουν να κάτσεις, αν πότε ο γιαννης δεν μπορεί...goldwing και άμα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Bill str 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 Καλησπερα. Η παραγγελία δόθηκε cb500x 2016. Ελπίζω από Δευτέρα να την έχω στο χέρι μου... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johni41 209 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 πριν 1 ώρα, το μέλος Bill str έγραψε: Καλησπερα. Η παραγγελία δόθηκε cb500x 2016. Ελπίζω από Δευτέρα να την έχω στο χέρι μου... καλοριζικο!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sotoskon 51 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 πριν 3 ώρες, το μέλος Χ έγραψε: Το κοντέρ δείχνει παραπάνω χιλιόμετρα/ωρα απο τα πραγματικά. Με 39 γρανάζι πίσω ή 16 μπροστά έρχεται ακριβώς στα πραγματικά. Οπότε δεν χρειάζεται κ περαιτέρω ρυθμιση. Αυτά διαβάζω τουλάχιστον. Θα το τσεκαρω κ ο ίδιος μου. Ένα θέμα είναι αν αλλαζει κάτι κ με τον μετρητή χιλιομετρων. Καταλαβαινω τι λες αλλα δεν εννουσα αυτο.Εννοω οτι αν για παραδειγμα χωρις γραναζωμα πηγαινω αυτη την στιγμη με 100 κοντερισια με 6η (95 πες πραγματικα),μετα απο ενα 16 μπροστα ή 39 πισω ή συνδυασμος και των 2, οταν θα βλεπω στο κοντερ 100 θα ειναι πανω απο 95 πραγματικα,κατω κτλ.Τι θα γινει δηλαδη και στις 3 των περιπτωσεων; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Χ 3.048 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 Σου εξήγησα τις 2... Από ο,τι είδα από άλλους κι εγώ πάντα. Στην περίπτωση 16 και 39 μαζί, δεν γνωρίζω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kpapageo 4.302 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε τον @Χ να τα βάλει. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sotoskon 51 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 πριν 2 ώρες, το μέλος Χ έγραψε: @Kotsos.b εννοείται πως το μηχανάκι δεν έχει θέμα. Αυτό που λέμε είναι πως το να δουλεύει για ώρα κοντά στα κόκκινα δεν είναι κ ο,τι καλύτερο. Αν πέσουν οι στροφές θα πάρει ανάσα κ ο κινητήρας, θα βελτιωθεί κ η κατανάλωση. Επίσης ευελπιστω να αποκτήσει 1η ταχύτητα με νόημα κ όχι αυτόν τον λοξυγγα που έχει τώρα για σχέση (υπερβολικά κοντή). Γιανναρε δεν τίθεται θέμα ταλαιπωρίας. Όπως κ εσύ έτσι κ εγώ (31000)το χουμε λιώσει παντού κ μια χαρά ήμασταν. Δεν κάνω κάτι έξτρα δλδ. Απλώς ήρθε τώρα η ώρα για αλυσιδογραναζα, ε θα βάλω αλλα. Δεν τρέχω δλδ να συμμαζέψω έξτρα ή παραπάνω από αυτό που προβλέπεται. Αντίστοιχα στο σερβίς του μπροστινού θα κοιτάξω για πιο βαρύ λαδακι για να βελτιώσω την κατάσταση. Αν όλα αυτά τα αλλάζαμε με το που το πήραμε με αφτερμαρκετ ελατήρια κ δεν συμμαζευεται, τότε ναι, συμφωνώ. Είναι τσάμπα τρέξιμο. Επίσης δεν τίθεται πιστεύω θέμα ρίσκου. Υπάρχει το gearcomnander, υπάρχουν κ ένα σωρό reviews. Αααααν τόσο πολύ πια ψοφήσει, ένα γρανάζι είναι...no big deal. Κοντολογις σε 3 πράγματα πονάει το cb. (Φασαρία, αναρτήσεις, εθνική). Και όλα αυτά είναι τελείως σχετικά κ υποκειμενικά. Εφόσον βελτιώνονται χωρίς κόστος έξτρα κ χωρίς ρίσκο, why not... Δεν είναι κακό να έρθει στα μέτρα του καθενός. Αν άλλος είναι οκ με αυτά κ τις απαιτήσεις του, τοτε Παλι κανένα θέμα. Συμφωνω αλλα ρε παιδια το μηχανακι εχει κοφτη στις 8500.Αλλες μηχανες στροφαρουν στις 13 και 14000,τα παπια ανεβαζουν 11000.Ναι μεν παραγει πιο πολυ εργο σε σχεση με αλλες μηχανες που στα ιδια χιλιομετρα εχουν πιο λιγες στροφες στον κινητηρα αλλα το φασμα των στροφων που δουλευει η μηχανη πιστευω οτι ειναι πολυ χαμηλο.Θεωρω οτι περα απο κραδασμους και οσα εχουν αναφερθει για το φασμα απο τις 7000 και πανω εκτιμω οτι η φιλοσοφια του κινητηρα ειναι τετοια απο τον κατασκευαστη για να μην παθει ποτε ή σχεδον ποτε τιποτα αυτο το μοτερ και για μενα αυτο προκυπτει μονο και μονο να σκεφτεις τα αλογα που βγαζει και μεχρι ποσες στροφες μπορει να στροφαρει.Το μηχανακι δεν ειναι ουτε πουσαρισμενο (αντιθετα ειναι κομμενο) σε αλογα ουτε και σε στροφες λειτουργιας.Εκτιμω οτι ολα εχουν προβλεφθει... Συμφωνω και επαυξανω και προσθετω και την ελαφρως θορυβωδη και ατσαλη αλλαγη απο 1η σε 2α (αυτο το σκορτσο που κανει) αν δεν παιξεις με τον συμπλεκτη στην αλλαγη.Εμενα προσωπικα αν δεν υπηρχαν αυτα τα δυο πραγματα δεν θα ζητουσα τιποτα αλλο απο την μηχανη. πριν 2 ώρες, το μέλος Kotsos.b έγραψε: Ελπιζω να δουλεψει η αλλαγη γιατι πραγματικα αυτη η πρωτη μου σπαει τα νευρα. Ειδικα μεσα σε στενακια και στροφες σε στενα με μικρη ταχυτητα θα ηθελα να τραβαει η δευτερα απο πιο χαμηλα, ειναι λιγο σπασιμο νευρων το γκουπ να κατεβασεις πρωτη ισα για μια γκαζια μισου δευτερολεπτου και μετα παλι γκουπ για δευτερα +1000 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mitsos59 65 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 πριν 22 λεπτά, το μέλος sotoskon έγραψε: Καταλαβαινω τι λες αλλα δεν εννουσα αυτο.Εννοω οτι αν για παραδειγμα χωρις γραναζωμα πηγαινω αυτη την στιγμη με 100 κοντερισια με 6η (95 πες πραγματικα),μετα απο ενα 16 μπροστα ή 39 πισω ή συνδυασμος και των 2, οταν θα βλεπω στο κοντερ 100 θα ειναι πανω απο 95 πραγματικα,κατω κτλ.Τι θα γινει δηλαδη και στις 3 των περιπτωσεων; Σωτο σου παραθετω μια απαντηση απο το ξενο φορουμ Yeah, 16t front and standard 41t rear will just about make the average speedo spot on but 16 and 39 the speedo is registering about 6% under actual speed according to my GPS, so if your speedo says you're doing 104 klm's p/h you are in fact doing 110 klm's p/h, something to be aware of when it comes to speed cameras Ναι, το 16 μπροστινό και το στάνταρ 41 πίσω θα κάνουν ακριβώς το μέσο όρο ταχύτητας αλλά 16 και 39 το κοντέρ καταγράφει περίπου 6% κάτω από την πραγματική ταχύτητα σύμφωνα με το GPS μου, οπότε αν το κοντέρ σου λέει ότι έχεις 104 χλμ. έχεις πραγματικά 110 χλμ. / λεπτό, κάτι που πρέπει να γνωρίζεις όταν πρόκειται για κάμερες ταχύτητας Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ktm power 1.330 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 μπορει να μην εχω το 500αρι αλλα πραγματικα περιμενω τον φιλο X να βαλει τα νεα γραναζια διοτι πιστευω ειναι μια λογικη επιλογη ωστε να καταφερεις πιο χαλαρες εθνικες! αναμενοντας!!! 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sotoskon 51 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 (τροποποιήθηκε) Καταλαβα Μητσο...Και αν αλλαξεις δηλαδη μονο το μπροστα η μονο το πισω εχεις 3% αποκλιση και αρα τα 104χλμ θα ειναι 107 στην πραγματικοτητα; Τροποποιήθηκε Ιούνιος 7 , 2018 από τον sotoskon Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mitsos59 65 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 Γιώργο μονο μπροστινο σκεφτεσαι να αλλαξεις και χωρις μετατροπη αλυσιδας ; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Χ 3.048 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 Παιδια δεν διαφωνω πουθενα...ακριβως ετσι ειναι τα πραγματα με τον κινητηρα, τα ζορια κτλ... ΑΛΛΑ Οπως ειπαμε ειναι και το τι ταιριαζει στην καθε χρηση. Επισης μην κανουμε και ευαγγελιο τις επιλογες της καθε εταιρειας. Αποτελει τρανη αποδειξη η τελειως αστοχη επιλογη της θεοκοντης 1ης για την οποια ολοι μα ολοι συμφωνουμε. Φυσικα και ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ αν δουλευει στις 7000 το μηχανακι...το ειπα ποσες φορες. Αλλα οταν εγω προσωπικα αποφασιζω να το εχω και για ταξιδια το cb, τοτε το να δουλευει νταλα κατακαλοκαιρο για 2-3 ωρες συνεχομενα με 10w-30 και 7000 στροφες καρφωμενες δεν αποτελει ξεκουραστο ταξιδι ουτε για μενα ουτε για το μηχανακι. Η φθορα ισως μακροχρονια να ειναι αμηλητεα αλλα εφοσον μπορει να βελτωθει μια κατασταση δεν βρισκω λογο να μην το κανω. Αν καποιος αλλος ΔΕΝ ταξιδευει και τοσο σε εθνικες (δεν αποφευγονται απο ενα σημειο και επειτα αλλα τελος παντων) το κραταει ετσι και μενει ευτυχισμενος. Επισης το να κρεμασει καποιος το μηχανακι και να πηγαινει με 60 και 6η μπορει να το κανει και τωρα και ζγα ζγα να τα γ@μησει ολα... πιστευω ειναι θεμα απλης συναισθησης το να μην το κρεμας ειτε με μαμα γραναζωμα ειτε με αλλο. το πειραμα της φιλαδελφειας το καναμε...ενα γραναζι ειναι ρε παιδια...απο τις πιο κλασσικες μοντες.... πριν 24 λεπτά, το μέλος kpapageo έγραψε: Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε τον @Χ να τα βάλει. πριν 3 λεπτά, το μέλος ktm power έγραψε: μπορει να μην εχω το 500αρι αλλα πραγματικα περιμενω τον φιλο X να βαλει τα νεα γραναζια διοτι πιστευω ειναι μια λογικη επιλογη ωστε να καταφερεις πιο χαλαρες εθνικες! αναμενοντας!!! εγκαθετα τσογλ@νια κλαιω....! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ktm power 1.330 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 πριν 1 λεπτό, το μέλος Χ έγραψε: το πειραμα της φιλαδελφειας το καναμε...ενα γραναζι ειναι ρε παιδια...απο τις πιο κλασσικες μοντες.... δεν συμφωνω,παιζει σε παρα πολλα πραγματα ρολο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Χ 3.048 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 Τώρα δα, το μέλος ktm power έγραψε: δεν συμφωνω,παιζει σε παρα πολλα πραγματα ρολο ξερω τι κανεις.... Α! και που μενεις ξερω.... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mitsos59 65 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 πριν 1 λεπτό, το μέλος sotoskon έγραψε: Καταλαβα Μητσο...Και αν αλλαξεις δηλαδη μονο το μπροστα η μονο το πισω εχεις 3% αποκλιση και αρα τα 104χλμ θα ειναι 107 στην πραγματικοτητα; Ααχ μην με βαζεις να τους ξαναδιαβασω να βρω αν αναφερουν κατι συγκεκριμενο για μονο πίσω Για μονο μπροστα και μαμα πίσω αν θυμαμαι καλα κι απο οτι λεει ο τυπος πιο πανω δεν αλλαζει κατι Για πισω-μπρος ειναι πιο μπελαλιδικη και πιο "ακριβη" μετατροπη γιατι κοντενουν αλυσιδα+το κοστος του πισω που ειναι πιο ακριβο απο το μπροστα κι αν δεν σου κατσει οδηγικα εχεις κοντυνει αλυσιδα κι αντε ξαναβαλε το μαμησιο πισω και μακραινε αλυσιδα Γι αυτο λεω να σπονσοναρουμε τον συντροχο μια και το αποφασισε να μην σκεφτεται τα κοστη Η "έρευνα" πληρώνεται την σημερον ημερα 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ktm power 1.330 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 εγω αν μου το δωσει βολτα μετα δινω 5 ευρώ ακουω προσφορες 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 πριν 1 λεπτό, το μέλος ktm power έγραψε: δεν συμφωνω,παιζει σε παρα πολλα πραγματα ρολο +1200. Υπαρχει καπου στο mybike, αν θυμαμαι καλα, ενα "σεντονακι" καμποσων σελιδων,γραμμενο απο τον τοτε αρχι-μηχανικο της Χονδα (οι παλιοι θα θυμαστε ) που εξηγει αναλυτικα το τι εστι αλλαγη γραναζωματος. Βεβαια και τοτε υπηρχαν και οι αντιθετες φωνες (που φυσικα ειναι σεβαστες) αλλα κουβεντα να γινεται. Anyway, καθε δοκιμη κρινεται απο το τελικο αποτελεσμα 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
The Dread Rider 4.303 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 Όταν λέμε εμείς ότι οι Χονταίοι έχετε θέματα, μας λέτε κομπλεξικούς ευρωπαίους 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sotoskon 51 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2018 πριν 2 λεπτά, το μέλος mitsos59 έγραψε: Ααχ μην με βαζεις να τους ξαναδιαβασω να βρω αν αναφερουν κατι συγκεκριμενο για μονο πίσω Για μονο μπροστα και μαμα πίσω αν θυμαμαι καλα κι απο οτι λεει ο τυπος πιο πανω δεν αλλαζει κατι Για πισω-μπρος ειναι πιο μπελαλιδικη και πιο "ακριβη" μετατροπη γιατι κοντενουν αλυσιδα+το κοστος του πισω που ειναι πιο ακριβο απο το μπροστα κι αν δεν σου κατσει οδηγικα εχεις κοντυνει αλυσιδα κι αντε ξαναβαλε το μαμησιο πισω και μακραινε αλυσιδα Γι αυτο λεω να σπονσοναρουμε τον συντροχο μια και το αποφασισε να μην σκεφτεται τα κοστη Η "έρευνα" πληρώνεται την σημερον ημερα Αστο χεστο...Οπως και να εχει το ζουμι ειναι οτι με οποιαδηποτε αλλαγη (μπρος,πισω για τα νουμερα που σηζηταμε) στα ιδια κοντερισια χιλιομετρα θα πηγαινεις πιο γρηγορα απο οτι πηγαινες πριν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες