Jump to content
giorgos266

Honda CB500X

Recommended Posts

Το έχω δει το βίντεο καιρό τώρα , το έχω ξαναδεί, το ξαναβλέπω και τώρα κι ακόμα δεν καταλαβαίνω πως σώθηκε αυτή η σούπα. Κρύο, δικάβαλο, σκατόδρομος και κατηφόρα δεν θα μπορούσαν να συνθέτουν χειρότερο σενάριο για την υπερφόρτιση του μπροστινού. Εννοείται πως χαίρομαι που δεν έγινε τίποτα και είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνεις τι εννοώ γράφοντας αυτές τις γραμμές. Έβαλες πόδι κάτω;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εννοείται, αλλιώς είχαμε πέσει.  Με πόναγε μετά κάνα τέταρτο, εκεί που κουμπώνει το πόδι στην λεκάνη,  από το τράνταγμα ίσως.

Μπορεί να φταίει το μηχανάκι, αλλά και εγώ δεν πάω πίσω, που βλέπω στροφή , βρεγμένη με ρυάκι, και πάω να το ξαπλώσω .

Δεν πειραζει ακομα μαθαινουμε !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα συντροχοι

Παντα όρθιοι και καλοτάξιδοι

Να ρωτησω: Προσπαθώντας να βολευτώ στη σελα και καθησμένος προς το μπροστά μερος της κατεβαίνοντας

μερικες φορές 3-4 ακουω ενα ντουπ-κλακ και 1 φορά σαν να μου φανηκε "πεταχτηκε" προς τα πανω ελάχιστα.

Σας εχει συμβεί γνωριζετε αν παιζει κατι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κ μενα εχει ενα τζογο η σελα. δεν νομιζω οτι ειναι κατι. αυτο που λες οτι πεταχτηκε ισως ειναι το μπροστα κουμπωμα. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχει πολύ μυστήριο κούμπωμα και πολλές φορές μου χει τύχει να νομίζω ότι κούμπωσε ενώ ήταν στον αέρα μπροστα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 ώρες, το μέλος Χ έγραψε:

Έχει πολύ μυστήριο κούμπωμα και πολλές φορές μου χει τύχει να νομίζω ότι κούμπωσε ενώ ήταν στον αέρα μπροστα

Χεστα...Αν δεν πας την σελα λες και φτιαριζεις δεν θα μπει ποτε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος sotoskon έγραψε:

Χεστα...Αν δεν πας την σελα λες και φτιαριζεις δεν θα μπει ποτε.

Λοιπόν κατεβηκα και της "εριξα 1 φτιάρισμα" :worshippy:  κι αυριο στη βολτα θα δω τι ψαρια έπιασα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν καταλαβαινω σωστα απο το nick εισαι 59.Μπορει για σενα να ειμαι "μονο" 40 αλλα επετρεψε μου να σε λεω Μητσαρα...!Λοιπον Μητσαρα αν δεν εχει πιασει μεσα στο κλιπ και την σηκωσεις ελαφρα απο μπροστα φαινεται απο κατω οτι δεν επιασε:winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 22 ώρες, το μέλος sotoskon έγραψε:

Αν καταλαβαινω σωστα απο το nick εισαι 59.Μπορει για σενα να ειμαι "μονο" 40 αλλα επετρεψε μου να σε λεω Μητσαρα...!Λοιπον Μητσαρα αν δεν εχει πιασει μεσα στο κλιπ και την σηκωσεις ελαφρα απο μπροστα φαινεται απο κατω οτι δεν επιασε:winking:

Καλημέρα στην ομήγυρη

Σώτο λέγε με όπως θέλεις κι όπως σου βγαίνει

Θεωρώ πως εδώ μέσα όλοι καλοπροαίρετα συμβουλευουμε-περιγράφουμε-διηγούμαστε-αναλύουμε με γνώμονα το καλύτερο για όλους

Προσωπικά ξαναλέω πως αν και "παππούς" εδω βρήκα ανταπόκριση σε όλες μου τις απορίες και σας ευχαριστώ όλους

Στο θεμα μας τωρα

Ειχα βγάλει τη σελα στη βόλτα στο χωριό κι οταν την έβαλα βαρέθηκα να βγαλω την μπαγαζιερα και μάλλον επειδη δεν ειχα

τον απαραίτητο χώρο να "φτιαρίσω" δεν θα ειχε κουμπώσει σωστα γιατι την εβγαλα προχθες φτιαρισα μαλλον σωστα και μετα δεν

ακουσα κανενα κλακ-ντουπ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σερβις 1000 χλμ

Λαδια δικά μου

Αλλαγή φιλτρου,λαδιων,ελαφρια περιποιηση αλυσιδας γενικος έλεγχος

Θεωρούσα σιγουρο οτι θα αλλάξει την ροδελα της ταπας αλλά μου την δειχνει δεν είχε ίχνος φθοράς-πατούρας

έβαλε την ιδια κι έσφιξε με απλό κλειδί 1/4 της στροφής (όπως έκανα "κάποτε" κι εγω οταν τα άλαζα μονος)

μου εξηγησε πως συνηθως η ροδελα αλλάζεται αν εχει εστω ιχνος φθοράς και συνηθως καθε 2-3 αλλαγες (δεν εδωσα συνεχεια)

τσεκαρω 2 μερες τωρα ζεστό η κρυο δεν βλέπω να δακριζει η ταπα Ισως η μαμήσια ειναι καλυτερο υλικο δεν ξερω αλλά για 80 λεπτα δεν λέει και κατι.

Ζητησε 10 ευρώ για φίλτρο και την ολη φασαρια αφησα 20 κι εφυγα.

Για τα AMSOIL με 30 χλμ που εχει κανει το μοτο μαλλον ειναι νωρις να εκφερω γνωμη??? (εχω την αισθηση οτι αργουν λιγο περισσοτερο να ζεσταθούν απο αυτα που ειχε "κουτα") κι οτι η 1η κοπανάει ελάχιστα περισσοτερο από στάση Οι υπόλοιπες αν αλαχτούν στο σωστο ευρος στροφων δεν ακουγοντε αν όχι ακουγοντε.

Επίσης με τα "κουτα" εν (ελαφριά)κινήσει κατεβαζοντας 1η εν όψη ξαναξεκινηματος κουμπωνε γλυκά τωρα ζοριζεται

Ισως επειδη γενικα ειναι ακομα καινουργιο??? Ισως θελουν τα λαδια να "δουλέψουν" καποια χλμ ακομα???

Για πειτε ρε παιδες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ούτε εμένα είχε φθορά η ροδέλα. Είχε δόντι όμως, από την σωστή ροπή στο δυναμοκλειδο.  Το service manual λέει αλλαγή ροδέλας με κάθε αλλαγή λαδιών, αλλά ο μάστορας ξέρει καλύτερα. /s

Τώρα για το λάδι, μέχρι ενα σημείο, ναι είναι ανάποδα με τα προηγούμενα. Όταν ζεσταθεί δεν κοπανάει καθόλου.

Εγώ τα  έβαλα όμως  στα 30.000 χιλιόμετρα. Εσένα είναι άστρωτο ακόμα :yes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 λεπτά, το μέλος enterprise-psi έγραψε:

Ούτε εμένα είχε φθορά η ροδέλα. Είχε δόντι όμως, από την σωστή ροπή στο δυναμοκλειδο.  Το service manual λέει αλλαγή ροδέλας με κάθε αλλαγή λαδιών, αλλά ο μάστορας ξέρει καλύτερα. /s

Τώρα για το λάδι, μέχρι ενα σημείο, ναι είναι ανάποδα με τα προηγούμενα. Όταν ζεσταθεί δεν κοπανάει καθόλου.

Εγώ τα  έβαλα όμως  στα 30.000 χιλιόμετρα. Εσένα είναι άστρωτο ακόμα :yes:

Ναι Θοδωρη μου συμφωνω απόλυτα και δεν θα αφησω ξανα ιδια ροδελα Απλά επειδη πραγματικα καπως μου φανηκε και του το ειπα την καθαρισε καλά

και δεν ειχε κανενα ιχνος ηταν σαν καινουργια γι αυτο και δεν το τράβηξα

Οσο για τα λαδια ναι θα τα δω σε καποια καλη μεγαλη χρηση κι οχι σε 2 χαζοβόλτες και μαλλον μιας κι ακομα καινουργιο αρκετά αργοτερα γιατι

λέω να το παω στο γλυκό ακομα καμμια χιλιαδα χλμ εκει μέχρι τις 6.000 στροφες:yawn:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 

Θα ήθελα σε κάτι την γνώμη σας ακόμη. Βρήκα ένα καινούργιο cb500x του 16 σε αντιπροσωπεία που μου το δίνει 5800. Χωρίς τπτ όμως έξτρα. Θα αξιξε να το πάρω ή να πάω στο καινούργιο του 17 με 6800 και δώρο κάποια έξτρα??? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η μόνη διάφορα που έχουν, είναι η εξάτμιση, νομίζω.   Εαν σου αρέσει του 16 τότε παρτο. Με τα 1000 ευρώ που γλιτώνεις, Βάζεις άνετα κάγκελα, βαλίτσες, διπλό σταντ . Και μάρκες που θες εσύ, οχι δώρα αντιπροσωπείας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 8 ώρες, το μέλος Bill str έγραψε:

Θα ήθελα σε κάτι την γνώμη σας ακόμη. Βρήκα ένα καινούργιο cb500x του 16 σε αντιπροσωπεία που μου το δίνει 5800. Χωρίς τπτ όμως έξτρα. Θα αξιξε να το πάρω ή να πάω στο καινούργιο του 17 με 6800 και δώρο κάποια έξτρα??? 

Καλημέρα σας

Συμφωνω με τον συντροχο enterpise-psi όσο αφορά το θεμα των εξτρά δωρων Θα εχεις την επιλογή να βαλεις όσα κι οτι θελεις εσύ

Εγω πήρα του '17 6300 χωρις εξτρα δωρα κι εβαλα οτι ηθελα

Επίσης μου αρέσει του '16 που έχει καρίνα και 1000 ευρω ειναι πολλά φίλε μου

Με την προηγουμενη εξάτμηση του '16 δλδ κυκλοφορούν νομιζω το 70-80 % απο cb και πουθενα δεν διαβασα να υπάρχει καποιο πρόβλημα

Αν αποφασισεις να πάρεις του '16 τσέκαρε τα λάστιχα γιατι αν θυμαμαι καλά καποιος συντροχος ειχε ενα θεμα με το γεγονός οτι ηταν πολύ καιρο

σταθμευμένο στην εκθεση χωρις σωστες πιεσεις κι ενα λάστιχο ειχε καποιο πρόβλημα και του τα άλαξαν με μισελέν

Σε τι χρωμα το βρήκες ?

Καλορίζικο όποιο κι αν πάρεις καλες βολτες

Χρόνια πολλά στον σύντροχο με το μπέζ cb εκεί στα δυτικά προάστια

Πολύχρονος να τα εκατοστίση με υγεία και πάντα καλοτάξιδος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1000€ Δεν είναι αμελητέο ποσό αλλά.....

Σε 6 μήνες χοντρικά θα έχεις 3 χρόνων μηχανάκι. Μοντέλο του 16 και θα έχουμε 2019. Οκ δεν τρέχει κάτι,καινούργιο θα είναι αλλά σκέψου το.

με τα 1000€ διαφορά από ένα καινούργιο (μάλλον 800€ είναι αλλά τσπ) θα βάλεις τα κλασσικά κάγκελα που βάζουν όλοι της τζιβι την κλασική  βάση για βαλίτσα τζιβι η κάπα καμία χούφτα ,εάν δίνουν, της τζιβι και δεν ξέρω γω τι άλλο. Νομίζω πλέον αν ψάξεις καλά μπορεί και να τα πάρεις δώρο  όποτε η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη πλέον και μιλάμε για 400-500€

Να μου πεις αυτά δεν κάνουν 800€,ναι αλλά μπορείς σιγά σιγά να τα βάλεις και να έχεις πιο καινούργιο μοντέλο. Η μόνες διαφορες αν θυμάμαι καλά είναι η καρινα,η εξάτμιση και οι ρυθμιστές στα μπροστινά καλάμια. 

Εγω αν ήμουν στην θέση σου θα του έλεγα στα 5500€ αλλιώς θα έπαιρνα το καινούργιο. 

Βέβαια εσυ αποφασίζεις. 

Τροποποιήθηκε από τον sam46

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχει η δυνατότητα να μαλακώσει ο συμπλέκτης; Κοιτάω το αριστερό μου χέρι και βλέπω ρόζους από το πάτημα. Γάντια έχω και συνήθως τα φοράω αλλά όσο καλοκαιριάζει ιδρώνει το χέρι και τα αποφεύγω. 

Στην έκθεση μοτοσυκλέτας είχα δοκιμάσει το συμπλέκτη του V-strom και του (GS) και μου φάνηκαν πέρα για πέρα άνετοι χωρίς να είναι υδραυλικοί. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 λεπτά, το μέλος t_h_a_n_o_s έγραψε:

Υπάρχει η δυνατότητα να μαλακώσει ο συμπλέκτης; Κοιτάω το αριστερό μου χέρι και βλέπω ρόζους από το πάτημα. Γάντια έχω και συνήθως τα φοράω αλλά όσο καλοκαιριάζει ιδρώνει το χέρι και τα αποφεύγω. 

Στην έκθεση μοτοσυκλέτας είχα δοκιμάσει το συμπλέκτη του V-strom και του (GS) και μου φάνηκαν πέρα για πέρα άνετοι χωρίς να είναι υδραυλικοί. 

Την δυνατοτητα "μαλακώματος" δν την γνωριζω ισως στο μηχανικο σου το θεσεις ισως καποιοι συντροχοι γνωριζουν ισως βαλεις ρυθμιζομενους αλλά μάλλον τζουζουν λίγο

Γαντια πάρε όπως πήρα κι εγω του πιτσιρικά μου με κομένα δάχτυλα και διάτρητα με τιμες από 8 ως 10 ευρώ

Θα τα βρεις σε αξεσουαρ μοτό και σε ειδη γυμναστηριου ακομα και στο τζάμπο Μια χαρά αισθηση σου δινουν και αεριζουν πολύ καλά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τόσα αξιοπρεπή καλοκαιρινά γάντια κυκλοφορούν ρε παιδιά (και σε πολύ φυσιολογικές τιμές), δεν έχει νόημα να κυκλοφορείς χωρίς γάντια ή με γάντια με κομμένα δάχτυλα. Στην πρώτη στραβή ενστικτωδώς βάζουμε τα χέρια μας για να προστατευτούμε. Εδώ με ταχύτητες ποδηλάτου πέφτεις και σακατεύεις τις παλάμες και τα δάχτυλα σου, στο μότο χωρίς γάντια της προκοπής; 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πραγματικά σας ευχαριστώ. Έχετε βοηθήσει πολύ κόσμο να πάρει μια απόφαση. 

Την μηχανή την έχω βρει σε άσπρο χρώμα και μου βάζει μόνο τον συναγερμό δώρο. Meta κάτι νομίζω. 

Οτι με το καλό πάρω θα ποσταρω φώτο. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 10 ώρες, το μέλος Bill str έγραψε:

Στην 2η παράθεση μου θα προσπαθήσω να σε "βοηθήσω" γράφοντάς σου τα εξής

Πριν πάρω το cb πούλησα το beverly μου μοντέλο Ιούνιος 2004 Πουλήθηκε σε χρόνο ρεκορ στην ψηλότερη τιμή της "αγοράς" του ακομα κι απο αρκετά

νεότερα μοντέλα και με αρκετούς υποψήφιους αγοραστές.

Γιατί ?

Είχε όλα τα σερβις του στην ωρα τους στο βιβλιαρακι του Ηταν οπτικά άψογο κι αγρατζούνιστο Δούλευε σαν καλοκουρντισμένο ρολόι

Πηρα το cb του '17 Απρίλιο του '18 και σε 7 μηνες θα εχω 2 χρονων μοντελο Ναι και? Η άδεια του τι λέει κι οταν θαρθει η ωρα αν ερθει να φυγει αυτο που

θεωρω οτι θα μετρησει ειναι η συντηρηση που θα εχω κανει και ίσως καποια εξτρά Ο έξυπνος αγοραστης μεταχειρισμενου "ξέρει"

Από κόστος αξεσουαρ που "επέλεξα" εγώ κι 'εβαλα με ΔΩΡΕΑΝ τοποθέτηση (προσεξε το κι αυτό) αφού έψαξα στο διαδυκτιο και το διασταυρωσα και

τηλεφωνικώς τις συμφεροτερες τιμες τις βρηκα στην χονταμπάηκς στην Ν.Μακρη (εκτος του πίσω φτερου****)μην βάλεις αυτο το συγκεκριμενο καποιοι ειχαν θεματα

Κόστη για να κανεις τις συγκρισεις σου

Βαση και σιδερα για μπαγαζιερα monokey

Βαλίτσα

GIVI V47NNT TECH ΒΑΛΙΤΣΑ

• Χωρητικότητας 47lt – (2 full face κράνη)
  • Carbon φινίρισμα
  • Διαστάσεις 59 × 45 × 32cm (πλάτος x βάθος x ύψος)
  • Μέγιστο δυνατό βάρος 10kg

Μαξιλαράκι βαλίτσας(δυστυχως πουλιεται εξτρά μας τον πιάνουν κανονικότατα)

Χούφτες Givi

Καγκελα Givi

Συνολο 527 ευρά και σε 6 άτοκες

Διπλό σταντ χοντα απο εκει που το αγορασα 100 ευρω+10 τοποθετηση

Προστατευτικο ψυγειου και μπαρα στη βαση ζελατινας 60 ευρω απο cosmo-moto acessories

Προέκταση εμπρος φτερού 25 eυρω motoraid + 7 ευρω μια παρμπριζοκολα που μου συστησε σύντροχος

Στο μελλον θα ......πίσω φτερο Givi 110 ευρω (με έκπτωση)απο εκει που το αγορασα

70-80 ευρώ αυτά τα τσαπραμάγκαλα που στηριζεις κινητό η GPS (το θελει η φιρμα ο γιος μου γιατι δεν ξερει τους δρομους)

Βαλτα κατω δες τι θελεις κανε τις συγκρισεις σου και καλή αγορά

πριν 36 λεπτά, το μέλος Bill str έγραψε:

Πραγματικά σας ευχαριστώ. Έχετε βοηθήσει πολύ κόσμο να πάρει μια απόφαση. 

Την μηχανή την έχω βρει σε άσπρο χρώμα και μου βάζει μόνο τον συναγερμό δώρο. Meta κάτι νομίζω. 

Οτι με το καλό πάρω θα ποσταρω φώτο. 

Ακομα και για το συναγερμό ψαχτο και συζητησε το Παρε τηλ στην Meta να σου εξηγησουν τις διαφορές

http://www.metasystem.com.gr/ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΙ-ΜΕ-EXTRA-T-X.html?page=shop.browse&category_id=19

Μου έβαλαν δωρεαν στο Nmax 125 Meta legos 3 απλο και με ταλαιπωρει Υπάρχει κι ενας καλυτερος και συνηθως ζητανε λιγα ευρω εξτρα γι αυτον

Εβαλα τον Kental με τηλεειδοποιηση που βρηκα προσφορά και μου χτυπάει το κοντρολ μεσα στο σπιτι στα 50 μετρα και στο χωριο σε ανοιχτο χωρο

περιπου στα 100 μετρα

Τροποποιήθηκε από τον mitsos59

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος enterprise-psi έγραψε:

επίσης και το μοντέλο 16 έχει ρύθμιση στα μπροστινά πιρούνια

Θοδωρή για πες μου βρε φίλε

Το έβαλα να δουλεψει στο διπλό περιπου 15 λεπτά και λιγο και με πρωτη μεσα

Εσβησα και μετα απο αρκετη ωρα περιπου 3 τεταρτα κοιταω το ματακι και βλέπω τη σταθμη λαδιου στη μέση κι ελαχιστα πιο κατω

Στο ιδιο σκηνικο στα κουτα κρυο εφταναν την πάνω γραμμη

Κραταει τοσο λαδι σκορπιο μεσα του με τα Amsoil ?

Εχουν περισεψει 120 ml να τα ριξω κι αυτά ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τόση ώρα ρελαντί το βιάζεις λίγο το μηχανάκι... 3-4 λεπτα και μετά από 2-3 τσεκαρεις το ματάκι...το λέει κ το μανιουαλ...

Επίσης αφού είσαι μέσα στα όρια πιο το θέμα; 2,7 παιρνει μαζί με αλλαγή φίλτρου (πάλι το λέει το μανιουαλ). Αν έβαλες τόσα είσαι οκ.

Δεν έχουν τίποτα το τόσο διαφορετικό μεταξύ τους τα λάδια για να "κρατάει μέσα του σκόρπια τα amsoil"... Και που σκόρπια δηλαδή;; Δεν καταλαβαινω πως μπορεί να γίνεται αυτό...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα