Jump to content
giorgos266

Honda CB500X

Recommended Posts

Το 2017 το cb ηταν 2ο με 160 ταξινομησεις

http://www.bikeit.gr/articles/reportaz/14237-reportaz-2018-taxinomiseis-2017-top-45-motosikletwn.html

Το 2016 παλι 2ο με 170

http://www.bikeit.gr/articles/reportaz/10766-reportaz-2017-taxinomiseis-2016-top30-motosikletwn.html

αναμεσα στις 2 χρονιες πηρε και αυξηση απο 6950 στα 7150 γιουρια.

Το trk502 πωλειται απο Ιουνιο του 2017 και εχει 44 ταξινομησεις με τιμη 6500€

Επισης στο cb για πρωτη φορα απο την κυκλοφορια του δεν αυξηθηκε η τιμη του (ενω ξανα ανεβηκαν για τα υπολοιπα 3 της σειρας...το cbr εχει πλεον 7100...τζιζας...)

Οποτε ναι...φυλαγεται ο Σαρακας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Διόρθωση το trk502 πωλείται 6800 (και οχι 6500) γιατι σε παγια τακτικη δε συμπεριλαμβάνουν εξοδα ταξινόμησης και μεταφοράς συγκριτικά  με τους περισσότερους κατασκευαστές που τα συμπεριλαμβάνουν 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 5/2/2018 at 5:01 ΜΜ, το μέλος Χ έγραψε:

Ρε τον μπ@γλ@μ@...

Την 5/2/2018 at 9:25 ΜΜ, το μέλος doctoras9 έγραψε:

Διόρθωση το trk502 πωλείται 6800 (και οχι 6500) γιατι σε παγια τακτικη δε συμπεριλαμβάνουν εξοδα ταξινόμησης και μεταφοράς συγκριτικά  με τους περισσότερους κατασκευαστές που τα συμπεριλαμβάνουν 

Εισαι σιγουρος οτι περιλαμβανουν στην honda στην τιμη εξοδα ταξινόμησης και μεταφοράς γιατι το cb με το κλειδι στο χερι εβγαινε 7300(7150+150) και το πηρα 7000.Αν ισχυει αυτο και μεσα στα 7150 ηταν ολα θα παω και θα τους χεσω πατοκορφα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτα ειναι επιπρόσθετα εξοδα αδειας+πινακιδας+τελη οπως σε ολα τα οχήματα

Τροποποιήθηκε από τον doctoras9

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακομα και ετσι να ειναι 150Ε ειναι πολλα για αυτα που αναφερεις.Σιγουρα ειναι μεσα και μεταφορα απο την Αθηνα για το οποιο μερος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άδεια πινακίδα και τέλη τα τρέχεις και μόνος σου κ πληρώνεις πολύ λιγότερα αν θες. Από την στιγμή που λες να στα κάνει ο έμπορος, σου χρεώνει ο,τι νομίζει για το τρέξιμο την διεκπεραίωση εκ μέρους σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω για δυο θεματάκια που έχω μήπως και ξέρει κάποιος να μου πει. 

Πρώτων εδώ και λίγες μέρες, μπαίνοντας στη μηχανή όταν είναι κρύα (την έχω ώρες αχρησιμοποίητη) κάνει ένα σπαστικό θόρυβο , σαν να τρίζει σκουριασμένο ελατήριο. Το κάνει και όταν είναι σταματημένη και πατήσω το μπροστινό φρένο, πιέζοντας την ανάρτηση πάνω κάτω και όταν είμαι εν κινήσει όταν περνάω πάνω από ανωμαλίες του δρόμου ή όταν ανοίξω λίγο απότομα το γκάζι και μετά το κλείσω (και στις δυο περιπτώσεις δηλαδή όταν η μηχανή ταρακουνηθεί).  Λέω μάλλον είναι από τις αναρτήσεις όταν όμως είμαι σταματημένος δεν μπορώ να εντοπίσω από που έρχεται ο ήχος, φαίνεται ότι δεν είναι από εκεί. Δεν ξέρω αν είναι από τα κάγκελα αλλά από την αρχή που τα είχα βάλει δεν το έκανε. Το παράξενο είναι ότι μετά από λίγα χιλιόμετρα κίνησης (όταν έχει ζεσταθεί και το μοτέρ καλά) , σταματάει να το κάνει. Όταν σταματήσω μετά από δρόμο και ξανά μπω πάνω (έστω και μετά από αρκετή ώρα) χωρίς να έχει προλάβει ο κινητήρας να κρυώσει τελείως , πάλι δεν το κάνει.

Δεύτερον θα ήθελα να ρωτήσω για τη ζελατίνα. Δεν την έχω στην ποιο ψηλή θέση. μετά τα 135-140 και πάνω ο αέρας αρχίζει να κουνά το κεφάλι αριστερά δεξιά (κάτι σαν τα ψεύτικα σκυλάκια που βάζανε στα αυτοκίνητα). Αν σηκώσω τέρμα πάνω τη ζελατίνα ξέρετε αν μειώνετε αυτό το φαινόμενο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για το πρώτο πρωτη φορά διαβάζω κάτι.

για το δεύτερο: σοβαρά τώρα... έχεις τη ζελατίνα στην χαμηλή θέση και πας με 130; δηλ. μετά τα 135 αρχίζει το κούνημα;  πες μας τι ύψος έχεις και πως διαμορφώνεις τη θέση σου πανω στη σέλα να καταλάβουμε γιατι ειδάλλως, χαμηλή θέση και 130 σαν ανέκδοτο ακούγεται.

:gathering:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

προσπάθησε να απομονώσεις τον ήχο, έτσι όπως το ακούω το πρώτο πράγμα που θα δοκίμαζα θα ήταν να σηκώσω την μοτό ώστε να έχεις ελεύθερο τον μπροστινό τροχό και θα δοκίμαζα να τον γυρίσω με το χέρι το ίδιο και για τον πίσω μήπως και κάτι βρίσκει πάνω στους δίσκους ή την ακουσε κάποιο απο τα ρουλεμάν τροχού και μετά θα πήγαινα περεταίρω.

Για το δεύτερο δε φταίει η αεροδυναμική της μοτό ούτε η ζελατίνα της, αλλά η αεροδυναμική κατάσταση του κράνους δες μήπως  έχει σπάσει κάποιο απο τα αεροδυναμικά εξαρτήματα του, όταν θα συναντήσεις περισσότερο αέρα θα επιδεινωθεί παραπάνω με αποτέλεσμα να έχεις έντονες πιέσεις στο μυικό του αυχένα. Αν είναι παλιό προγραμμάτισε την αντικατάσταση του       

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το πρωτο που λες  κοίτα λίγο το μοχλικο που είναι πάνω του η πίσω ανάρτηση. Πιθανόν αυτό να τρίζει αφού  το κανει όπως λες όταν δουλεύουν στην ουσία οι αναρτήσεις και σταματημένος που είσαι και πιεζεις τη μηχανή προς τα κάτω. Πιθανόν να έχει μαζέψει λαδια απο αλυσίδα, βρώμα κλπ και γιαυτό ίσως ακούγεται. Πιθανόν όταν ζεστενεται το μοτέρ να μαλακώνουν τα λάδια και να μην ακούγεται. 

Για τη ζελατίνα έχουν ειπωθεί αρκετά στα προηγούμενα ποστ. Γενικά δεν κανει καλη δουλειά. Έχω την εντύπωση οτι δεν θα δεις μεγάλη διάφορα στη πάνω θέση. Δοκίμασε το πάντως. Εγώ  είμαι 1,75 την εχω στην πανω θεση.  αν δεν φυσάει καθόλου τοτε δεν έχω ενοχλήσεις και με 130-140. Μου στέλνει τον αέρα πάνω απο τη ζελατίνα του κράνους εκεί που τελειώνει το μέτωπο νομίζω. Και δεν κουνάει. Όταν έχει αέρα όμως στο δρόμο τότε και μένα μου κουνάει το κράνος. Ελπίζω μέχρι το καλοκαίρι να έχω αλλάξει κράνος και να δω αν θα έχει διαφορά (καλύτερη ή χειρότερη). Για περισσότερη προστασία μάλλον χρειάζεται αντικατάσταση απο αλλη πιο ψηλή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΙΣΩΣ παιζει τιποτα με το λαδι στο πηρουνι; Γι' αυτο και με την χρηση σταματαει και μονο οταν ειναι κρυο ακουγεται...; Δεν ξερω...και κανεις μαλλον δεν θα σου πει σιγουρα... Στην εγγυηση εισαι ομως οποτε πηγαινε το σε εξουσιοδοτημενο να δεις τι θα σου πουν.

Για το κουνημα εκτος του σχεδιασμου του κρανους παιζει να εχεις και λαθος νουμερο; Με ψηλοτερη ζελατινα λυνονται ολα αυτα αλλα μην ξεχνας πως ειναι κ πολυ υποκειμενικο ζητημα (υψος του καθενος κτλ) Βαλτην για αρχη στην πιο ψηλη θεση και βλεπεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ καταρχάς όλους για τις απαντήσεις:worthy:. Να είστε καλά!!!

Το ύψος μου είναι 1,70 (πανύψηλος ε :mB_kalo_e:) άρα δεν είναι θέμα ύψους (γιαυτό και η αρχική χαμηλή θέση ) . Κράνος έχω το nolan N86 (όχι από τα κορυφαία αλά πιστεύω καλό) σε άριστη κατάσταση. Το είχα και σε άλλη μηχανή χωρίς ζελατίνα και δεν είχα θέματα αεροδυναμικής σε αυτές τις ταχύτητες (βέβαια μιλάμε για άλλη στάση σώματος). Η θέση μου πάνω στη μηχανή πιστεύω είναι σωστή (είχα και στο παρελθόν και άλλες μηχανές , δεν είναι η πρώτη μου έχω μια άλφα εμπειρία :worshippy:). Βασικά ήταν το πρώτο μου ταξιδάκι (μέχρι Χαλκίδα χθες) σε εθνική με τη συγκεκριμένη μηχανή και η πρώτη φορά που άνοιξα 130-150 μετά το στρώσιμο. Αέρα δεν είχε ιδιαίτερο. Σήμερα μετά το πλύσιμο και την περιποίηση , ανέβασα τη ζελατίνα. Θα δω σε επόμενη έξοδο πως θα πάει :biker8zj:. 

Για το άλλο θέμα με το θόρυβο, δεν έβγαλα άκρη. Καθάρισα τα πάντα , λίπανα τα σημεία που πρέπει , έβαλα τη μηχανή στο διπλό στάντ, γύρισα τους τροχούς , τίποτα. Ο ήχος φαίνεται να έρχεται από το σημείο που ενώνονται τα κάγκελα κάτω από το τιμόνι (χωρίς να είμαι σίγουρος). Τα κάγκελα κάνουν σίγουρα ένα θόρυβο όταν βάζω το πλαϊνό στάντ και την γέρνω (όταν ακουμπήσει και πάρει το βάρος ακούγετε ένα κρακ κρακ).  Η μόνη αλλαγή που έκανα πριν αρχίσει να το κάνει είναι που έβαλα κεντρικό στάντ (όχι όμως αμέσως μετά την τοποθέτηση, λίγες μέρες μετά). Θα πάω σε κάποιο εξουσιοδοτημένο κάποια στιγμή να δω. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα αδερφια!

Καλη σαρακοστη να χουμε.

Μια ερωτηση. Αλλαξα λαμπα  και εβαλα ψυχρο φως και θελω να αλλαξω κ το μικρο λαμπακι απο πανω. Εχω το μοντελο του 15.

Ξερουμε πως βγαινει το πλαστικο καπακι ;

Τη λαμπα που την αλλαξε ο μαστορας οποτε δεν εχω εμπειρια. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 2/19/2018 at 9:12 ΜΜ, το μέλος katharma76 έγραψε:

Ευχαριστώ καταρχάς όλους για τις απαντήσεις:worthy:. Να είστε καλά!!!

Το ύψος μου είναι 1,70 (πανύψηλος ε :mB_kalo_e:) άρα δεν είναι θέμα ύψους (γιαυτό και η αρχική χαμηλή θέση ) . Κράνος έχω το nolan N86 (όχι από τα κορυφαία αλά πιστεύω καλό) σε άριστη κατάσταση. Το είχα και σε άλλη μηχανή χωρίς ζελατίνα και δεν είχα θέματα αεροδυναμικής σε αυτές τις ταχύτητες (βέβαια μιλάμε για άλλη στάση σώματος). Η θέση μου πάνω στη μηχανή πιστεύω είναι σωστή (είχα και στο παρελθόν και άλλες μηχανές , δεν είναι η πρώτη μου έχω μια άλφα εμπειρία :worshippy:). Βασικά ήταν το πρώτο μου ταξιδάκι (μέχρι Χαλκίδα χθες) σε εθνική με τη συγκεκριμένη μηχανή και η πρώτη φορά που άνοιξα 130-150 μετά το στρώσιμο. Αέρα δεν είχε ιδιαίτερο. Σήμερα μετά το πλύσιμο και την περιποίηση , ανέβασα τη ζελατίνα. Θα δω σε επόμενη έξοδο πως θα πάει :biker8zj:. 

Για το άλλο θέμα με το θόρυβο, δεν έβγαλα άκρη. Καθάρισα τα πάντα , λίπανα τα σημεία που πρέπει , έβαλα τη μηχανή στο διπλό στάντ, γύρισα τους τροχούς , τίποτα. Ο ήχος φαίνεται να έρχεται από το σημείο που ενώνονται τα κάγκελα κάτω από το τιμόνι (χωρίς να είμαι σίγουρος). Τα κάγκελα κάνουν σίγουρα ένα θόρυβο όταν βάζω το πλαϊνό στάντ και την γέρνω (όταν ακουμπήσει και πάρει το βάρος ακούγετε ένα κρακ κρακ).  Η μόνη αλλαγή που έκανα πριν αρχίσει να το κάνει είναι που έβαλα κεντρικό στάντ (όχι όμως αμέσως μετά την τοποθέτηση, λίγες μέρες μετά). Θα πάω σε κάποιο εξουσιοδοτημένο κάποια στιγμή να δω. 

και εμένα το κανει (μοντελο του 13).θεωρώ ειναι μειονέκτημα της honda οπου ρίχνει την ποιότητα της. ωστόσο το μονο που εκανα για να διορθώσω το μπροστινό αμορτισέρ πιρουνι εβαλα μια γέφυρα από ebay. kαι θα βαλω και ρυθμιστές φορτισης οπου δεν εχει αυτο το μοντελο. τωρα το κρακ κρακ που λες εγω σκεφτόμουν και τα πλαστικα αλλα αστο να εορειται απλα.... 

πριν 14 ώρες, το μέλος dimitriss_13 έγραψε:

Καλησπερα αδερφια!

Καλη σαρακοστη να χουμε.

Μια ερωτηση. Αλλαξα λαμπα  και εβαλα ψυχρο φως και θελω να αλλαξω κ το μικρο λαμπακι απο πανω. Εχω το μοντελο του 15.

Ξερουμε πως βγαινει το πλαστικο καπακι ;

Τη λαμπα που την αλλαξε ο μαστορας οποτε δεν εχω εμπειρια. 

σε εμενα στο μοντέλο του 13 εκει που βγάζεις το καπάκι για την μεγαλη λαμπα ειναι απο πανω και η θεση της μικρης οπου ειναι ψειρα και εβαλα ψυχρο λεντ. κοιτα το ευκολο ειναι... εσενα του 15 δεν εχει απο την μανα του μεγαλη λαμπα λεντ? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Led φαναρι εχει απο ΜΥ16 και μετα.Επισης δεν εχει μονο ενα led.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος stadek έγραψε:

και εμένα το κανει (μοντελο του 13).θεωρώ ειναι μειονέκτημα της honda οπου ρίχνει την ποιότητα της. ωστόσο το μονο που εκανα για να διορθώσω το μπροστινό αμορτισέρ πιρουνι εβαλα μια γέφυρα από ebay. kαι θα βαλω και ρυθμιστές φορτισης οπου δεν εχει αυτο το μοντελο. τωρα το κρακ κρακ που λες εγω σκεφτόμουν και τα πλαστικα αλλα αστο να εορειται απλα.... 

σε εμενα στο μοντέλο του 13 εκει που βγάζεις το καπάκι για την μεγαλη λαμπα ειναι απο πανω και η θεση της μικρης οπου ειναι ψειρα και εβαλα ψυχρο λεντ. κοιτα το ευκολο ειναι... εσενα του 15 δεν εχει απο την μανα του μεγαλη λαμπα λεντ? 

Οχι ειχε πυρακτωσεως  γι αυτο κ εβαλα λεντακι κατω. Απ ο,τι καταλαβα η δουλεια γινεται απο πισω. Δηλαδη εκει που ειναι το κοντερ. Ιδεα δεν εχω πως ανοιγει. Τουλαχιστον ξερεις φιλε μου τι τυπος ειναι; να την παραγγειλω απο ebay να ερθει μεχρι το επομενο σερβις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος dimitriss_13 έγραψε:

Οχι ειχε πυρακτωσεως  γι αυτο κ εβαλα λεντακι κατω. Απ ο,τι καταλαβα η δουλεια γινεται απο πισω. Δηλαδη εκει που ειναι το κοντερ. Ιδεα δεν εχω πως ανοιγει. Τουλαχιστον ξερεις φιλε μου τι τυπος ειναι; να την παραγγειλω απο ebay να ερθει μεχρι το επομενο σερβις

Σελ.58 στο manual.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα...

Μάλλον εκανα μαλακια με την αλυσίδα γιατί λόγω ανυπαρξίας χρονου εδώ και 2 μηνες σχεδόν δεν  έχω καθαρίσει την αλυσίδα και επειδή την άκουγα πολύ είπα σήμερα να την καθαρισω καλά. προφανώς με τα νερά απο βροχές και μαζί με τη βρώμα που μαζεύτηκε σε συνδυασμό με το σπρέι λαδιού για την αλυσίδα βρήκα πολλούς κρίκους κολλημένους. Δεν κουνιουνται όσο δυναμη και να βάλω. Της έβαλα μπόλικο παραφινέλαιο την άφησα ωρα και μετα την εκανα με βούρτσα. Αφου ξέπλυνα και σκουπισα Μετα την ελουσα στο w40 και με τα χέρια κουναγα ενα ενα τους κρίκους να δω πιοι είναι κολλημένοι ακόμα. Κάποιοι έφτιαξαν αλλά ακόμα έχει θέμα. Λεω Σε λίγο να πάω και σε ενα πλυντήριο να ρίξω ζεστο νερό να φύγει και το w40 και μπας και φτιάξει οτι δεν έχει ξεκολλήσει. Θα της βάλω και σπρέι να λιπανθει αλλά δεν ξέρω τι θα καταφέρω. Τι άλλο να δοκιμασω πριν πάω στο συνεργείο αυριο; 

Αν και δεν είμαι δυσαρεστημένος απο τη μαμά αλυσίδα μιας και είχε κι άλλο ψωμί στα 21600χλμ που έχω. Δεν ξέρω μήπως αξίζει να βάλω αλλη μάρκα με καλύτερη ποιότητα. Έχω ακούσει για την afam αν τη λέω σωστά. Εσείς τι έχετε δοκιμάσει ή προτείνετε ; 

Τι τιμες να περιμένω απο τη Honda και από μια καλη aftermarket?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος dimitriss_13 έγραψε:

ειναι φτηνο 1 ευρω κανουν τα κινέζικα οπου δεν χαλαν και 4 με 5 γνωστές εταιρείες. οπιο μαγαζι πας  με λαμπες η λαδια τα πουλανε. ψειρες τα λεμε τωρα καλυτερα βγάλτο πρώτα. ειναι ενα μαύρο καπακι κατω απο το καντραν στο υψος τις κλειδαριάς. έχει 2 κλιψ δεξια και αριστερά  του, προσπαθησε με το χερι να τα σπρώξεις λιγο εξω για να βγει και το καπάκι. ειναι λιγο στενα αλλα γινεται. καλη προσπάθεια 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@johni41 εγώ έβαλα αυτήν εδώ, και μετά από 12.000 χιλιόμετρα, δεν έχει χρειαστεί τίποτα. Βέβαια , λαδώνω κάθε 500, και πλένω κάθε 1000 , και πλέον έχει μπει και τουτορο.

Η μαμά αλυσίδα με άφησε στα 15.000 , επειδή έκανα ακριβώς τα αντίθετα (λάδωμα δυο φορές, και πλύσιμο μια ):laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο ποιότητα δηλαδή σε σχέση με την εργοστασιακή είναι πιο πανω κατά τη γνώμη σου;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος johni41 έγραψε:

Καλησπέρα...

Μάλλον εκανα μαλακια με την αλυσίδα γιατί λόγω ανυπαρξίας χρονου εδώ και 2 μηνες σχεδόν δεν  έχω καθαρίσει την αλυσίδα και επειδή την άκουγα πολύ είπα σήμερα να την καθαρισω καλά. προφανώς με τα νερά απο βροχές και μαζί με τη βρώμα που μαζεύτηκε σε συνδυασμό με το σπρέι λαδιού για την αλυσίδα βρήκα πολλούς κρίκους κολλημένους. Δεν κουνιουνται όσο δυναμη και να βάλω. Της έβαλα μπόλικο παραφινέλαιο την άφησα ωρα και μετα την εκανα με βούρτσα. Αφου ξέπλυνα και σκουπισα Μετα την ελουσα στο w40 και με τα χέρια κουναγα ενα ενα τους κρίκους να δω πιοι είναι κολλημένοι ακόμα. Κάποιοι έφτιαξαν αλλά ακόμα έχει θέμα. Λεω Σε λίγο να πάω και σε ενα πλυντήριο να ρίξω ζεστο νερό να φύγει και το w40 και μπας και φτιάξει οτι δεν έχει ξεκολλήσει. Θα της βάλω και σπρέι να λιπανθει αλλά δεν ξέρω τι θα καταφέρω. Τι άλλο να δοκιμασω πριν πάω στο συνεργείο αυριο; 

Αν και δεν είμαι δυσαρεστημένος απο τη μαμά αλυσίδα μιας και είχε κι άλλο ψωμί στα 21600χλμ που έχω. Δεν ξέρω μήπως αξίζει να βάλω αλλη μάρκα με καλύτερη ποιότητα. Έχω ακούσει για την afam αν τη λέω σωστά. Εσείς τι έχετε δοκιμάσει ή προτείνετε ; 

Τι τιμες να περιμένω απο τη Honda και από μια καλη aftermarket?

Οι καλύτερες αλυσίδες είναι οι enuma http://www.ekchain.jp/product/catalog.html

Αυτή η εταιρεία άλλωστε ανακάλυψε τις oring αλυσίδες, δυστυχώς στην Ελλάδα τις έχουμε ξεχασμένες και αγοράζουμε DID, στο εξωτερικό βέβαια χαίρουν άπειρης εκτίμησης, νομίζω ότι η KAWASAKI  στο Η2R βάζει τέτοια εργοστασιακή τοποθέτηση.

Στο θέμα μας όμως, πέρυσι που έψαχνα για αλυσιδογράναζα στα 17000, (γιατί και εγώ βαριέμαι το πλύσιμο λάδωμα, άσε που κάποια αρκετά χρονιά παλαιότερα που έπλενα και λάδωνα συχνά είχα υπολογίσει το κόστος των σπραυ αλυσίδας που είχα καταναλώσει και περίπου έβγαινε μία ή άλλη), βρήκα καλή ενισχυμένη RK δεν θυμάμαι το μοντέλο καλύτερη από την VX2 της DID σε καλή τιμή και πήρα αυτή.

Νομίζω ότι ένας εισαγωγέας των RK είναι ο Πατμανίδης ο οποίος αν θυμάμαι καλά δεν πουλάει λιανική, λέω γιαυτόν γιατί ο άλλος που τις φέρνει και δεν θυμάμαι το όνομά του, φέρνει τα μοντέλα που έχουν συνδετικό κρίκο με ασφάλεια, ενώ ο Πατμανίδης φέρνει και μοντέλα με συνδετικό κρίκο πριτσινωτό.

Οπότε ότι και να αγοράσετε σιγουρευτείτε ότι η αλυσίδα έχει πριτσινωτό συνδετικό κρίκο, θα χρειαστείτε βέβαια και σχετικό εργαλείο πριτσινώματος.

Για γρανάζια τώρα, τα καλύτερα είναι τα sunstar, που είναι εργοστασιακή τοποθέτηση από τους περισσότερους Ιάπωνες κατασκευαστές πριν ανοίξουν εργοστάσια σε Ταυλάνδη κλπ.

Όμως για το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έβγαζε μπροστινό και ο αντιπρόσωπος πέρυσι δεν έφερνε ούτε το πισινό που η συγκεκριμένη εταιρεία βγάζει (πιθανόν ταιριάζει από άλλο μοντέλο της Honda), (σημείωση το πισινό γρανάζι ΔΕΝ είναι συμμετρικό οπότε ΔΕΝ μπορεί να αντιστραφεί- επίτηδες βέβαια-).

Οπότε στην Ελληνική αγορά υπήρχαν δύο επιλογές AFAM ατσαλινα ή JT ατσαλινα, επειδή με την JT στη μοτοσυκλέτα του αδελφού μου (ΧΤ660), δύο διαφορετικά μπροστινά γρανάζια δεν έμπαιναν σε κάποια αλλαγή που είχαμε κάνει παλαιότερα, παρά μόνο με κοπάνημα (βάλαμε τελικά sunstar), είπα να δοκιμάσω AFAM, μπήκε το πίσω αλλά το μπροστά είχε πρόβλημα στην κατεργασία του και δεν έμπαινε, εδώ οφείλω τα εύσχημα στην αντιπροσωπεία των AFAM (X. Τασούλης) όπου αμέσως αναγνώρισαν το πρόβλημα (σε αντίθεση με την αντιπροσωπεία των JT) και μου πίστωσαν αμέσως το σχετικό ποσό στο μαγαζί που τα είχα αγοράσει (e-moto) διότι (είμαι και γκαντέμης) ήταν το τελευταίο μπροστινό AFAM στην Ελλάδα για το CB και για να μην περιμένω μέχρι να ξαναφέρουν έβαλα τελικά μπροστινό JT, που αυτή τη φορά μπήκε γάντι χωρίς προβλήματα.

Επίσης στο ebay υπήρχαν και Renthal μπροστινά σε καλή τιμή που όμως ο αντιπρόσωπος δεν έφερνε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος enterprise-psi έγραψε:

@johni41 εγώ έβαλα αυτήν εδώ, και μετά από 12.000 χιλιόμετρα, δεν έχει χρειαστεί τίποτα. Βέβαια , λαδώνω κάθε 500, και πλένω κάθε 1000 , και πλέον έχει μπει και τουτορο.

Η μαμά αλυσίδα με άφησε στα 15.000 , επειδή έκανα ακριβώς τα αντίθετα (λάδωμα δυο φορές, και πλύσιμο μια ):laugh:

αριστη αλυσιδα για την υποδυναμη και ροπη απο το συγκεκριμενο μοτο, δε χρειαζεται κατι καλυτερο! θα αντεξει παρα πολλα χλμ με σωστη συντηρηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα