Jump to content
giorgos266

Honda CB500X

Recommended Posts

Αυτο το "honda εισαι" αστο καλυτερα...Χθες καθαρισα τους λαιμους της εξατμισης (σαν καινουριοι εγιναν) και μετα το καθαρισμα ψεκασα λιγο νερα για να φυγουν οι ακαθαρσιες.Οι δυο ροδελες (οτι διακρινεται απο αυτες τελοσπαντων) μεσα απο τις μαυρες βιδες που πιανουν στην μαυρη γεφυρα μπροστα απο τον κινητηρα πεταξαν σκουρια.Οποτε καταλαβες...Παμε στο θεμα μας.Το μηχανακι βασει manual εχει διαστασεις 2095x83x1360-1390 αναλογως το υψος της ζελατινας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αν είσαι κοντά σε θάλασσα, ούτε η κουκούλα δεν θα σε σώσει.  Τακτικό πλύσιμο θέλει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοντα δεν ειμαι αλλα ο ηλιος εδω δεν παλευεται...Καιει τα παντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για πειτε ρε παιδια τις γνωμες σας με τα λαστιχα που εχετε βαλει.

λεω να αλλαξω αρχες οκτωβρη. η χρηση ειναι καθημερινα σπιτι-δουλεια, καμια βολτα και εκδρομες συχνα. εθνικη αλλα και πολυ επαρχιακο-στροφες. 

σκεφτομαι για ενα σπορ σαν τα bt16ήbt16pro που ειναι οικονομικα και εχω ακουσει καλα λογια για την κορωνα τους και το κρατημα. πριν ελεγα για sport-touring αλλα φοβαμαι μηπως ειναι κρυα μεσα στην πολη και δεν ξερω τι κρατημα εχουν στις στροφες... 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω μια χαρά θα ναι τα 016,και για τα λεφτά τους τουλαχιστον είναι οτι πρέπει,στις διαστάσεις αυτές τα βρίσκεις απο 170€.

Αλλιώς μπορείς να πας και στο σ21 που έχει μεγαλύτερη διάρκεια οπότε θα σου βγει πάνω κάτω το ίδιο οικονομικά.

Για μένα πάντως βάλε καλύτερα σπορ λαστιχάκι παρά κάποιο τουρινγκ στο cb.

Απο άλλες μάρκες δεν ξέρω να σε πω κάτι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 11 ώρες, το μέλος sotoskon έγραψε:

Εχεις κλειστο παρκινγκ;Εγω δεν εχω.Την δουλευεις την κουκουλα;Εγω την εχω πανω χειμωνα-καλοκαιρι συνεχεια. 

Όχι, δεν έχω πάρκινγκ. Χειμώνα - καλοκαίρι είναι έξω, συγκεκριμένα και στις διακοπές την παίρνω μαζί, με κλειστά μάτια στην προτείνω. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχεις και εσυ το cb;Αν ναι σου το κουκουλωνει μεχρι σχετικα χαμηλα ή καθεται ψηλα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το 500X έχω και γω με μπαγκαζιέρα. Φτάνει στο ύψος που ξεκινά το πλαϊνό stand και δένεται από κάτω με ιμάντα για να μην το παίρνει ο αέρας. Επίσης στον μπροστινό τροχό έχει τρύπες για πέρασμα αλυσίδας ή πετάλου για να μην μπορούν να στο κλέψουν χωρίς να στο σκίσουν. Αυτά που επισημάνω είναι για τον κωδικό OF926XL. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω δεν εχω μπαγαζιερα και αν βαλω θα βαλω πλαινα μονο.Ποιο μεγεθος μου προτεινεις να παρω μιας και βλεπεις πως καθεται σε σενα (με το topbox βεβαια);Επισης κατι που με προβληματιζει ειναι οτι απο την στιγμη που:

1) δεν εχω μπαγαζιερα για να καθεται εκ των πραγματων η κουκουλα πιο ψηλα

2) στην περιοχη μου γενικως φυσαει αερας και ιδιως οταν ειναι νοτιας σηκωνει τον κοσμο

3) η κουκουλα δεν ειναι "βαρεως " τυπου και χωρις επενδυση

πιστευω οτι θα μου γρατζουναει εσωτερικα την μηχανη.Τι λες για ολα αυτα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάθε κουκούλα έχεις τις διαστάσεις της. Θα πρέπει να μετρήσεις την απόσταση από την σέλα μέχρι κάτω για να μην γλύφει το οδόστρωμα. Οι διαστάσεις της XL που έχω εγώ είναι  250 x 124 x 150cm και της Large 246 x 104 x 93cm. 

Στην περίπτωση του αέρα η κουκούλα έχει απίστευτη αντοχή και με δεδομένο πως δένεται με ιμάντα δεν θα έχεις πρόβλημα. 

Η κουκούλα είναι πολύ μαλακή και δεν υπάρχει περίπτωση να σου γρατζουνίσει κάτι, μην ανησυχείς. Θα σου πρότεινα να δεις το βίντεο εδώ με την παρουσίαση της συγκεκριμένης κουκούλας και θα σου λυθούν όλες οι απορίες. 

Τροποποιήθηκε από τον t_h_a_n_o_s

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τις διαστασεις τις εχουν λαθος.Οι σωστες ειναι αυτεςhttp://shop.sydneycitymotorcycles.com.au/p/853958/oxford-dormex-dust-cover---large.html.Το cb εχει διαστασεις (μηκος-υψος-φαρδος) 2095x1390x83.Αν και το μηκος και των δυο ειναι μεγαλο για το cb, το 1390 του υψους της μηχανης για την large μου φαινεται μικρο και για την XL ενταξει.Βγαλε ακρη τι πρεπει να παρεις.Εγω θελω αν γινεται να μου καλυπτει και δισκους.

Τροποποιήθηκε από τον sotoskon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 15/8/2017 at 3:04 ΜΜ, το μέλος stathis78 έγραψε:

Είχα αγοράσει την ζελατίνα της Givi και από τη πρώτη βόλτα που έκανα απογοητεύτικα πλήρως. Δημιουργούσε πολλούς και έντονους στροβιλισμούς. Λυπήθηκα να την ''σκοτώσω'' και της έδωσα μία ακόμη ευκαιρία αγοράζοντας το παραπάνω προιόν. Εκεί που ήταν του πεταματιού τώρα την αποθεώνω, τεράστια βελτίωση! Έκανα πρόσφατα ταξίδι 6,5 ωρών Εγνατία-Ιόνια-Ρίο-Άργος σταθερά 130Km/h, με 2 στάσεις (φορούσα & ωτασπίδες), δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο σε ανεμοκάλυψη, στο θέμα αυτό εγώ έχω κλείσει. :yes:

stathi μηπως μπορεις να με ενημερωσεις την διαδικασια που εκανες την παραγγελια για τον ανεμοθωρακα και τι διαφορες ειδες με την μαμα-ζελατινα γιατι θελω να την αλλαξω και εγω  δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

kalhspera παιδια , μηπως εχετε δοκιμασει ή εχετε ακουσει κατι για τις ζελατινες BARRACUDA ???????????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παραγγειλα τελικα την κουκουλα της motoraid (γενια 2) γιατι ειναι η πιο βαρεως τυπου και κατι αλλο δεν μου γεμισε το ματι.Η κουκουλα εχει θερμοκολληση και απνω απο αυτη διπλες ραφες.Η μονη η οποια ισως να διαλεγα ηταν η oxford stormex αλλα φευγει πολυ.Οσον αφορα την aquatex που προταθηκε απο φιλο εδω ειδα ενα video στο youtube κουκουλας ενος χρονου και ειχε ενα καρο σκισιματα και την ειχε κολλησει ο αλλος με κολλητικη ταινια σχεδον παντου.Held οσες ειδα μου φανηκαν σαν τις spinelli.Μεσα στο site τους ειδα καποιες γνωμες (δεν ξερω αν ειναι πραγματικοι πελατες) που εδειχναν ευχαριστημενοι και μαλιστα ανεφεραν οτι θα επρεπε να εχει τιμη 60-70Ε Εντυπωσεις οταν ερθει και θα δειξει η νεκροψια στην παροδο του χρονου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με το καλό να σου κάνει τη δουλειά!

Να έχεις υπόψη, ότι επειδή είσαι σε νησί το πρωί όταν έχει λιακάδα και έχει πολλές λιακάδες το χειμώνα εκεί να την ξεκουκουλωνεις να στεγνώσει η υγρασία που κρατά και από κάτω. Όσο να ναι περνάει κι αν την αφήσεις σκεπασμένη μένει κάτω.

Καλοφορετη.

ΥΓ. σου το λέω γιατί εμένα μου έσταξε κάτι σκουριές από τα κάγκελα της givi και έφταιγε η κουκούλα που δεν άφηνε να στεγνώνει η υγρασία εκεί κάτω.

Τροποποιήθηκε από τον cordonn

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξερω αν αυτο που θα σου γραψω μπορει να βρει εφαρμογη στο βαρος του cb αλλα ελαφρυτερα μηχανακια που τα σκεπαζουν με κουκουλα τα παιρνει ο διαολος οταν φυσαει δυνατα καθως γινεται σαν ενα μεγαλο μπαλονι η φαση. Απλα εχε το στο νου σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πριν 2 ώρες, το μέλος Gouky7 έγραψε:

Δεν ξερω αν αυτο που θα σου γραψω μπορει να βρει εφαρμογη στο βαρος του cb αλλα ελαφρυτερα μηχανακια που τα σκεπαζουν με κουκουλα τα παιρνει ο διαολος οταν φυσαει δυνατα καθως γινεται σαν ενα μεγαλο μπαλονι η φαση. Απλα εχε το στο νου σου.

Ξερω τι λες...Εχω εμπειρια απο tdm 900 και transalp 600 που τις εριξε κατω και τις 2 σταθμευμενες σε ξεφωτο.Στο μερος που μενω ναι μεν πιανει αερας αλλα η μηχανη ειναι μεσα στην αυλη και ο νοτιας που συνηθως δημιουργει προβλημα την βρισκει στον κωλο ετσι πως την βαζω και εχω και καποια δεντρα γυρω-γυρω.Με την colori που εχω εδω και χρονια ποτε δεν αντιμετωπισα προβλημα,ποτε δεν εφυγε απο την θεση της,ποτε δεν εβαλε νερα, γι'αυτο και ηθελα κατι παρομοιο σε στυλ.

πριν 3 ώρες, το μέλος cordonn έγραψε:

Με το καλό να σου κάνει τη δουλειά!

Να έχεις υπόψη, ότι επειδή είσαι σε νησί το πρωί όταν έχει λιακάδα και έχει πολλές λιακάδες το χειμώνα εκεί να την ξεκουκουλωνεις να στεγνώσει η υγρασία που κρατά και από κάτω. Όσο να ναι περνάει κι αν την αφήσεις σκεπασμένη μένει κάτω.

Καλοφορετη.

ΥΓ. σου το λέω γιατί εμένα μου έσταξε κάτι σκουριές από τα κάγκελα της givi και έφταιγε η κουκούλα που δεν άφηνε να στεγνώνει η υγρασία εκεί κάτω.

Στο xcity που ειχα με την colori περα απο κατι ψωριασματα στους δισκους στα σημεια μη επαφης με το τακακι,δεν αντιμετωπισα κατι αλλο και δεν ασχοληθηκα ποτε να ξεκουκουλωσω μετα απο βροχη ή τα πρωινα που λες.Βεβαια μπορει και μενα αυτο το συμπτωμα να προηλθε απο αυτο που λες.Να'σαι καλα παντως

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος sotoskon έγραψε:

Στο xcity που ειχα με την colori περα απο κατι ψωριασματα στους δισκους στα σημεια μη επαφης με το τακακι,δεν αντιμετωπισα κατι αλλο και δεν ασχοληθηκα ποτε να ξεκουκουλωσω μετα απο βροχη ή τα πρωινα που λες.Βεβαια μπορει και μενα αυτο το συμπτωμα να προηλθε απο αυτο που λες.Να'σαι καλα παντως

απλα εχε στο μυαλο και μια λεπομερεια οτι το scooter ειναι σκεπασμενο με πλαστικα παντου ενω η μηχανη εχει σχεδον ολα τα σιδερα εκτεθειμενα οποτε ειναι πιο πιθανο να σου δημιουργηθει τωρα θεμα με σκουριες. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επανέρχομαι στο θέμα μετά από αρκετό καιρό και μετά από 15000 χιλιόμετρα στη μηχανή. Η μηχανή μέχρι στιγμής προσφέρει εξαιρετικά πρόθυμα και απροβλημάτιστα τις υπηρεσίες της ως καθημερινό και all weather μέσο μετακίνησης στην πόλη, με 40 χλμ εθνική καθημερινά και επιπλέον μικρές διαδρομές μέσα στην Αθήνα. Τις λίγες φορές που την επέλεξα για πιο μακρινές αποστάσεις, ταξιδεύει άνετα με 140, ενώ έχεις σε αυτή την ταχύτητα και το γκάζι να προσπεράσεις άνετα αυτόν που κινείται με 141. Όσον αφορά την ανεμοκάλυψη, με ύψος 183εκ. το φρυδάκι που πρόσθεσα στην εργοστασιακή ζελατίνα προσωπικά με ικανοποιεί στο 90% των περιπτώσεων. Το υπόλοιπο 10 αφορά περιπτώσεις με δυνατό αέρα, που γίνεται σαφώς αντιληπτός στο κράνος, χωρίς να ξέρω αν άλλες ζελατίνες ανταποκρίνονται καλύτερα στις ίδιες συνθήκες

Μετά από την αλλαγή των εργοστασιακών ελαστικών με τα s21, η όλη εμπειρία έγινε και απίστευτα πιο διασκεδαστική. Στρίβει τελικά! Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα στη μηχανή είναι η αλλαγή των ελαστικών. Πραγματικά η συμπεριφορά άλλαξε εκπληκτικά. Εννοείται ότι κι εγώ συνηθίζω κάθε μέρα και περισσότερο την οδήγηση, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι τα λάστιχα κάνουν τη διαφορά.

Προβληματάκια για την ώρα δεν έχω αντιμετωπίσει κι ελπίζω να αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Μέση κατανάλωση για τη χρήση που προανέφερα είναι στα 3,9λ/100χλμ. Παραμένω 99% μαμά, αφού δεν έχει χρειαστεί να προσθέσω- αλλάξω κάτι από το αρχικό setup με τη βαλίτσα, το φρυδάκι, τις χούφτες της Givi, το συναγερμό Scorpio και το φανταστικό (ε Χ;) λασπωτήρα της rossocromo πίσω.

Με λίγα λόγια, για τη χρήση που τη θέλω, αν έπρεπε σήμερα να διαλέξω ποια μηχανή θα έπαιρνα, πάλι την ίδια θα επέλεγα. Μοναδικό παράπονο η κοντή τελική σχέση που δε συνηθίζεται με τίποτα 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηρθε η κουκουλα.Φαινεται αντοχης.Εχει ιμαντα να δενει μπρος πισω και στο large (40Ε) που την πηρα σκεπαζει ολο το cb με τον ανεμοθωρακα στο high μεχρι και τις ροδες αν και θα την ηθελα λιγο μικροτερη.Ισως και να επρεπε να παρω την medium.Την συστηνω.Εβγαλα και φωτογραφιες αλλα ετσι οπως πρεπει να τις ανεβασεις σε αυτο το site,καληνυχτα.

Υ.Γ προς τους mods

Καντε ρε παιδια κατι να μπορουμε να ανεβασουμε φωτογραφιες κατευθειαν απο τον υπολογιστη.

Τροποποιήθηκε από τον sotoskon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 9/17/2017 at 6:58 ΜΜ, το μέλος Thomahok έγραψε:

stathi μηπως μπορεις να με ενημερωσεις την διαδικασια που εκανες την παραγγελια για τον ανεμοθωρακα και τι διαφορες ειδες με την μαμα-ζελατινα γιατι θελω να την αλλαξω και εγω  δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος

Την Givi ζελατίνα την αγόρασα κατευθείαν από μαγαζί, δεν την παρήγγειλα από το internet. Αντίθετα τους BRUUDT Windscreen Adjusters τους αγόρασα από εδώ. Πρώτα έβαλα την ζελατίνα της Givi (στην ψηλή θέση) η οποία έκοβε τελείως τον αέρα (στο στήθος) σε σχέση με την εργοστασιακή ΑΛΛΑ δημιουργούσε πολύ έντονους στροβιλισμούς στο πάνω μέρος του κράνους σε σημείο που κουνιόταν συνεχώς πάνω από τα 80Km/h, δηλ. σε ταξίδι δεν αντεχόταν. Το πρόβλημα ήταν η υποπίεση που δημιουργούσε η μεγαλύτερη επιφάνεια της Givi ζελατίνας και λύθηκε με το κιτ της BRUUDT το οποίο δημιουργεί ένα κενό περίπου τρία δάχτυλα ανάμεσα στο fairing και την ζελατίνα. Το κενό αφήνει να περάσει κάποια ποσότητα αέρα και στο πάνω μέρος της ζελατίνας σταματάνε πιά οι στροβιλισμοί, ναι μεν δέχεσαι αέρα αλλά όχι με ένταση. To kit της BRUUDT το έχω σταθερά στην ψηλή θέση της βάσης του CB και την ζελατίνα στο χαμηλότερο σημείο του διαδρόμου του kit, με δυνατότητα να το σηκώσω πιό ψηλά αλλά δεν μου έχει χρειαστεί, και πέραν αυτού η ζελατίνα είναι σε τέτοιο ύψος που οριακά βλέπω πάνω από αυτήν.  Δυστυχώς από όσα έχω διαβάσει για το θέμα της ανεμοκάλυψης δεν υπάρχει μία λύση που να ταιριάζει έστω στους περισσότερους, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο και πολλοί συνδιασμοί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος stathis78 έγραψε:

Την Givi ζελατίνα την αγόρασα κατευθείαν από μαγαζί, δεν την παρήγγειλα από το internet. Αντίθετα τους BRUUDT Windscreen Adjusters τους αγόρασα από εδώ. Πρώτα έβαλα την ζελατίνα της Givi (στην ψηλή θέση) η οποία έκοβε τελείως τον αέρα (στο στήθος) σε σχέση με την εργοστασιακή ΑΛΛΑ δημιουργούσε πολύ έντονους στροβιλισμούς στο πάνω μέρος του κράνους σε σημείο που κουνιόταν συνεχώς πάνω από τα 80Km/h, δηλ. σε ταξίδι δεν αντεχόταν. Το πρόβλημα ήταν η υποπίεση που δημιουργούσε η μεγαλύτερη επιφάνεια της Givi ζελατίνας και λύθηκε με το κιτ της BRUUDT το οποίο δημιουργεί ένα κενό περίπου τρία δάχτυλα ανάμεσα στο fairing και την ζελατίνα. Το κενό αφήνει να περάσει κάποια ποσότητα αέρα και στο πάνω μέρος της ζελατίνας σταματάνε πιά οι στροβιλισμοί, ναι μεν δέχεσαι αέρα αλλά όχι με ένταση. To kit της BRUUDT το έχω σταθερά στην ψηλή θέση της βάσης του CB και την ζελατίνα στο χαμηλότερο σημείο του διαδρόμου του kit, με δυνατότητα να το σηκώσω πιό ψηλά αλλά δεν μου έχει χρειαστεί, και πέραν αυτού η ζελατίνα είναι σε τέτοιο ύψος που οριακά βλέπω πάνω από αυτήν.  Δυστυχώς από όσα έχω διαβάσει για το θέμα της ανεμοκάλυψης δεν υπάρχει μία λύση που να ταιριάζει έστω στους περισσότερους, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο και πολλοί συνδιασμοί.

εγινε ευχαριστω σταθη για την ενημερωση , θα δοκιμασω και εγω καποια πραγματα που εχω στο μυαλο μου και θα σε ενημερωσω  παλι, ευχαριστω για τον χρονο σου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε παιδια ασχετο. εχω ενα θεμα δεν μπορω να συνδεθω αμεσα με το φορουμ γιατι λεει δεν ειναι ιδιωτικη η συνδεση μου. και  το επεξηγει οτι εχει ληξει ενα πιστοποιητικό ασφαλειας εδω και 4 μέρες. και αναγκάζομαι να μπαίνω ξαναβαζοντας τους κωδικους συνεχως. μπαινω απο κινητό να διευκρίνησω. φταιει το φορουμ η δεν ξερω τι....... αλλο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 21 ώρες, το μέλος stadek έγραψε:

ρε παιδια ασχετο. εχω ενα θεμα δεν μπορω να συνδεθω αμεσα με το φορουμ γιατι λεει δεν ειναι ιδιωτικη η συνδεση μου. και  το επεξηγει οτι εχει ληξει ενα πιστοποιητικό ασφαλειας εδω και 4 μέρες. και αναγκάζομαι να μπαίνω ξαναβαζοντας τους κωδικους συνεχως. μπαινω απο κινητό να διευκρίνησω. φταιει το φορουμ η δεν ξερω τι....... αλλο

Φταιει o chrome! Με ιντερνετ explorer μπαινει κανονικα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 9/27/2017 at 4:13 ΜΜ, το μέλος venzinas έγραψε:

Φταιει o chrome! Με ιντερνετ explorer μπαινει κανονικα!

το προβλημα συμβαινει στι κινητο οχι στον υπολογιστη. και γίνεται σε όλους τους browser 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα