Jump to content
giorgos266

Honda CB500X

Recommended Posts

Και μένα πάνω στα τζουμερκα, τόσα χιλιόμετρα , κομπλέ είναι, μια χαρά στρίβουν, τώρα σε βροχή, δυο μέρες καλά πάνε, αλλά δεν το ρισκάρω, όπως είπαν και οι από πάνω, πάμε σαν κότες, και ποιος ο λόγος να τρέξεις στην βροχή, για να φας καλύτερα τα νερά που σηκώνει ο μπροστινός; :laugh:

Σε γενικες γραμμες ειναι καλο , οχι και μαξις, βέβαια , όταν πήρα το Citycom, Αλλα ουτε και μετζελερ , που έβαλα μετά.

Σε άλλα νέα, έβαλα την μπάρα για GPS , κάμερες και λοιπές λακαμίες  ,  Συνολικό κόστος 1 ευρώ, οι βίδες , παξιμάδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καπως ετσι πιστευα κι εγω να ειναι αλλα μου φανηκαν τραγικα ετσι οπως τα διαβαζα. με λιγη προσοχη θελω να πιστευω οτι θα τα κρατησω για μερικες χλδ μεχρι καποια στιγμη να μπουν καλυτερα.

Με το καλο η αγορα και καλοριζικο. Χρωμα; πακετο;

ευχαριστω, το πακετο ειναι αυτο που ειχα γραψει. Μπαγκαζιερα 47l , καγκελα, χουφτες ολα givi. συναγερμο meta system, λασπωτηρα που δεν θυμαμαι μαρκα και διπλο στανt honda. ολα μαζι με τελη κλπ 7160.  χρωμα απο την αρχη που το ειδα μου αρεσε το μαυρο γυαλιστερο που σου εδωσαν εσενα κατα λαθος! 

αυριο μεσημερι αν προλαβω θα παω να την παραλαβω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά αυτό εννοείται... Σήμερα μου ήρθε στο νοσοκομείο ένας που έπεσε με 20 χιλιόμετρα την ώρα με beverly, χωρίς να καταλάβει ή να πιστεύει πως έπεσε. Δε ρίχνει και καμιά καλή μπόρα να καθαρίσει λίγο τη λάσπη...

Είναι από τα βασικά υποψήφια από αυτά που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής. Πόσο σου πήγαν;

Και μάλλον εννοείς Michelin...

Michelin σκεφτόμουν, Pirelli έγραψα. 265 είχα δώσει και με μεγάλη αναμονή διότι το πίσω ήταν σε έλλειψη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καπως ετσι πιστευα κι εγω να ειναι αλλα μου φανηκαν τραγικα ετσι οπως τα διαβαζα. με λιγη προσοχη θελω να πιστευω οτι θα τα κρατησω για μερικες χλδ μεχρι καποια στιγμη να μπουν καλυτερα.

ευχαριστω, το πακετο ειναι αυτο που ειχα γραψει. Μπαγκαζιερα 47l , καγκελα, χουφτες ολα givi. συναγερμο meta system, λασπωτηρα που δεν θυμαμαι μαρκα και διπλο στανt honda. ολα μαζι με τελη κλπ 7160.  χρωμα απο την αρχη που το ειδα μου αρεσε το μαυρο γυαλιστερο που σου εδωσαν εσενα κατα λαθος! 

αυριο μεσημερι αν προλαβω θα παω να την παραλαβω!

Εννοείται ότι τα κρατάς τα λάστιχα όσο μπορείς. Δεν είναι για πέταμα. Απλά δεν εμπνέουν τόση ασφάλεια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν το κάνω για flaming, αλλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση: Στη σημερινή εποχή τα περιοδικά τείνουν να στρογγυλεύουν τις αδυναμίες των νέων μοντέλων για λόγους marketing και δημοσίων σχέσεων. Ειδικά το ΜΟΤΟ νομίζω το έχουν αποκαλέσει αρκετές φορές 'φιλικά προσκείμενο' στην Honda. Μου κάνει εντύπωση επομένως το πόσο δηκτικός είναι ο αρθρογράφος απέναντι στα 500αρια της Honda, είναι άραγε τόσο μεγάλο το ζήτημα των αποσβέσεων τους;

cb500_zpszmndajha.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν είμαι ο πλεον εμπειρος αλλα ολο και πιο πολύ προσπαθω να διαβαζω το μηχανακι και να το ξεζουμίζω με την καλη εννοια.

Οι αναρτησεις είναι απλα ΟΚ. Τιποτα άλλο. Με εμενα που είμαι 67kg εχω ηδη σφιξει την μπροστα  -και θα ηθελα να την σφιξω κι άλλο μη σε πω - με εμφανεστατα αποτελέσματα ειδικα σε μακροβούτια που εκανε σε φρεναρίσματα.

Θελω να σφιξω και την πισω και θα το κανω αμεσα. Ψιλοισχυουν αυτά που λεει το αρθρο αν και το εχω πλαγιασει πολύ μονο οπου ενοιωθα σιγουρος και οπου ηξερα ότι με παιρνει και εχει καλη ασφαλτο. Παντως ο συνδυασμος αυτων των ελαστικων (μαμα) με τις μαλακες αναρτησεις δεν σου δινουν το καλυτερο αποτέλεσμα. Είναι όμως και ένα all-round μηχανακι σχετικα οικονομικο για Α2.

Η βελτιωση και μπροστα και πισω απεχει πολύ ακομα όπως και το να το εχω φτασει στα ορια του... και ακομα εχουμε με τις ρυθμισεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε θα ξεχασω ποτε ενα review που διαβαζα στο Μοτο μαζι με εναν φιλο μου που ηταν αγωνιζομενος και μεσα στα πραγματα για πολλα χρονια.

Κατι παπαριες εγραφε για το CBR1000 αν θυμαμαι καλα οτι οδηγειται λεει με τον πισω τροχο.Κανενας μας δεν καταλαβαινε τι εννοοουσε ο ποιητης.Οταν ειδε ο φιλος και το ονομα του αρθρογραφου ,μου ειπε οτι γενικα ειναι ανυπαρκτος και  οι χρονοι που γυριζε στην πιστα ηταν ιδιαιτερα υψηλοι.Και αυτος ο ανθρωπος εκανε test το CBR1000.Να μου πει τι?Που θα τον πετυχαινα στην πιστα και θα τον εκανα ανεμοστροβιλο εγω ενας απλος ιδιωτης?

Γιατι τα λεω αυτα?Δεν ξερετε ποτε ποιος γραφει και τι ειναι αυτος που γραφει.Οποιος παιρνει στα σοβαρα τα περιοδικα ειναι αξιος της μοιρας του...στο ιδιο πνευμα κινειται και το πλαισιο λεει:laugh::plaf:μονο και μονο απο αυτη τη μαλακια το πετας στα σκουπιδια κατευθειαν...

Ενταξει ναι και εγω πολλες φορες νιωθω τα πλαισια να λυγιζουν απλα το καταλαβαινω με την 6η αισθηση που εχω.:kaaaala:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα δεν ταλαντεύεται σχεδόν καθόλου  αλλα είμαι τα διπλάσια κιλά του Χ, και δεν έχω ρυθμίσει καθόλου αναρτήσεις , οπότε παιδιά ή τα σκατε για αναρτήσεις ή πάρτε κάνα κιλό, να μπαίνετε τρένο :laugh:

Το πλαίσιο δεν λυγίζει, αλλά αμα κάνεις ησυχία, ακούγεται ενα ωχ μάνα μου κάθε φορά που ανεβαίνω! :laugh:

Τροποποιήθηκε από τον enterprise-psi

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα δεν ταλαντεύεται σχεδόν καθόλου  αλλα είμαι τα διπλάσια κιλά του Χ, και δεν έχω ρυθμίσει καθόλου αναρτήσεις , οπότε παιδιά ή τα σκατε για αναρτήσεις ή πάρτε κάνα κιλό, να μπαίνετε τρένο :laugh:

Το πλαίσιο δεν λυγίζει, αλλά αμα κάνεις ησυχία, ακούγεται ενα ωχ μάνα μου κάθε φορά που ανεβαίνω! :laugh:

:worshippy::tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασίλη, ακριβώς επειδή συνήθως υπερτονίζουν τα όποια θετικά ή γράφουν αοριστίες, όπως αυτή που ανέφερες για το CBR, και αποφεύγουν να χαλάνε την ζαχαρένια των αντιπροσώπων μου έκανε τρομερή εντύπωση που τα έχωσαν τόσο στα CB τα οποία δεν είναι τόσο 'ειδικά' μηχανάκια όσο το RR.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασίλη, ακριβώς επειδή συνήθως υπερτονίζουν τα όποια θετικά ή γράφουν αοριστίες, όπως αυτή που ανέφερες για το CBR, και αποφεύγουν να χαλάνε την ζαχαρένια των αντιπροσώπων μου έκανε τρομερή εντύπωση που τα έχωσαν τόσο στα CB τα οποία δεν είναι τόσο 'ειδικά' μηχανάκια όσο το RR.

Δεν ειναι κατι σημαντικο να πει για τις αναρτησεις.Υποτιθεται οτι ειναι προφανες οτι αγοραζεις ενα low budget μηχανακι.

Αυτα που δε λενε ειναι το σοβαροτερο προβλημα.

Κατι ΚΤΜ SMT που φορανε WP αναρτησεις και αν δεν ειχαν το αυτοκολλητο θα νομιζες οτι ειναι κινεζικες...

Κατι Tuono factory που φορανε την αφροκρεμα πανω τους και δε μπορει να τα παει κανεις στο δρομο...το γιατι?Αγνωστο...

Σε πολλες περιπτωσεις οι περισσοτεροι οδηγοι θα πηγαιναν ταχυτερα με ενα Hornet η ενα GSR με μαμα αναρτησεις χωρις ρυθμισεις χωρις τιποτα.Τα εχω δει να γινονται και τα εχω δοκιμασει.

εκει που νομιζεις οτι η Χοντα και η καθε Χοντα αβανταρεται,υπαρχουν αλλες που αβανταρονται περισσοτερο που φτιαχνουν πανακριβα μηχανακια που δε δουλευουν στο δρομο...και φυσικα κανενας δεν τα λεει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα σε όλους! Μόλις κατέβηκα από τη μηχανή! Έκανα τα πρώτα 70χλμ! Σήμερα στις 3 το μεσημέρι ανέβηκα για πρώτη φορά (στη δικιά μου) :-D εντυπώσεις και φωτο από αύριο . θέλω να κάνω μια ερώτηση όμως, σε όρθια θέση και σβηστη η μηχανή , η στάθμη του λαδιού στο τζαμακι του κινητήρα είναι στη μέση και όταν πάρει μπροστά δεν Βλέπω λαδι. Έτσι νομίζω δηλαδή... Όταν ρώτησα την αντιπροσωπεία γιατί είναι στη μέση μου είπαν ότι εκεί πρέπει να είναι η στάθμη. Ισχύει κάτι τέτοιο ; εσάς που βρίσκεται ή στάθμη; για να πάω να μου προσθέσουν αν είναι. Όταν δουλεύει η μχηνανη πρέπει να εξαφανίζεται ή να ανεβαίνει στάθμη λόγω πίεσης;Ευχαριστώ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαλοριζικο απεφτο αγρατζουνιστο καλοβολτο καλοταξιδο ασπαστο παντα ορθιοι

και στα 2 η απαντηση είναι ναι,  μην ανησυχεις.

στο μανιουαλ αλλωστε γραφει πως πρεπει να είναι αναμεσα στο high και low...(παρεμπιπτοντως διαβασε καλα το μανιουαλ...θα σου λυσει πολλες αποριες και θα σε ξε-αγχωσει...)

εκει θα δεις επισης πως πρεπει παντα να δουλεψει πρωτα η μηχανή, να κρυωσει 5 λεπτα και μετα να τσεκαρεις λαδια... ακριβως επειδή δεν φαινονται...

Διαβασε καλα το μανιουαλ. Είναι βασικο.

Αναμενουμε φωτο και εντυπώσεις.

Τροποποιήθηκε από τον Χ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχει προσέξει κανείς τρίξιμο όταν βάζει το πλαϊνό σταντ;

Θελει λιπανση παντου σε τετοια μερη.

Eμενα ετριζαν τα μαρσπιε οδηγου και συνοδηγου. Κολλησε το κλειδι στο ντεποζιτο. Χρειαστηκε και λιγο γρασσο ο συμπλέκτης.

Λογικο είναι. Είναι κινητα μερη...Παρε wd40 και βαλε σε όλα αυτά τα σημεια. Και στις κλειδαριες...μη το φοβάσαι. Θα είναι βουτυρο μετα. Απλα τις πρωτες 3-4 φορες θα βγαινει με λιγο λαδακι το κλειδι. Το σκουπίζεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θελει λιπανση παντου σε τετοια μερη.

Eμενα ετριζαν τα μαρσπιε οδηγου και συνοδηγου. Κολλησε το κλειδι στο ντεποζιτο. Χρειαστηκε και λιγο γρασσο ο συμπλέκτης.

Λογικο είναι. Είναι κινητα μερη...Παρε wd40 και βαλε σε όλα αυτά τα σημεια. Και στις κλειδαριες...μη το φοβάσαι. Θα είναι βουτυρο μετα. Απλα τις πρωτες 3-4 φορες θα βγαινει με λιγο λαδακι το κλειδι. Το σκουπίζεις.

Είχα ρίξει στο πλαϊνό αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Θα το ξαναδώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σημερα μπηκαν και οι ταινιες και ο συναγερμος. τελικα μπηκε ο Def-com 3 της meta με εξτρα 30ευρω. θεωρειται καλυτερος με παραπανω επιλογες λειτουργιας οι οποιες βεβαια δεν θα μπουν τωρα για να μη χασω εγγυηση και το βασικο ειναι οτι εχει δικια του μπαταρια και δεν ξελιγωνει της μηχανης. υποτιθεται οτι εχει διαρκεια ζωης κοντα στα δεκα χρονια (λεμε τωρα) και οτι σαν συναγερμος γενικα ειναι καλυτερος απο τον απλο. δεν ειμαι γνωστης αλλα θεωρησα καλο να μπει μιας και την μηχανη αχω σκοπο να την κρατησω χρονια. οποτε οτι καλο μπορω να τις βαζω ειναι θετικο νομιζω. 

επισης τους ειπα και σηκωσανε τη ζελατινα. νομιζω οτι δεν κανει κατι παραπανω, μαλλον χειροτερα ειναι. εχω την εντυοωση οτι περναει απο το κατω μερος της αερας και σαν απο τελεσμα ειναι το ιδιο συν ενα σφυριγμο που μαλλον ακουσα στη βολτα για το σπιτι. θα συνεχισω ετσι και βλεπουμε. νομιζω ομως οτι καποια στιγμη θα πρεπει να μπει κατι καλυτερο εαν θελω πραγματικη καλυψη γιατι τωρα σκαει στο πανω μερος του κρανους και κανει φασαρια. 

κατα τα αλλα ειμαι πολυ ευχαριστημενος. μου αρεσει ο απαλος ηχος της και η λειτουργια της. βεβαια μεχρι 4χλδ στροφες την παω οποτε δεν την χω δει και στις πολλες στροφες. απο ανεση σε σχεση με το σκουτερ δεν υπαρχει μετρο συγκρισης! το ιδιο και για την γυναικα μου που την πηγα βολτα. σιγα σιγα την συνηθιζω και την ευχαριστιεμαι πιο πολυ αν και απο την πρωτη στιγμη δε με δυσκολεψε ιδιαιτερα. πιο πολυ εχω το νου μου να μη ξεφυγω στις στροφες του κινιτηρα παρα στο να με προβληματιζει κατι :laugh:

δεν μπορω να αναλυσω πολλα ακομα μιας και ειναι ελαχιστες οι βολτες που της εχω κανει.

ενα θεματακι με την αριστερη χουφτα και την ζελατινα, ειδικα τωρα που ψηλωσε. βρισκει η χουφτα αλλα ισως μετριαστει αν καταφερω και την κουνησω λιγω τη χουφτα προς τα αριστερα οταν λασκαρω τις βιδες του καθρεφτη. μικρο το κακο και αν δω οτι δεν κερδιζω κατι θα την ξανακατεβασω.  επισης το προστατευτικο της εξατμισης πρεπει να κανει γρατζουνιες για πλακα. το σκουπισα με μπολικο νερο για να φυγουν λασπες απο την βροχη και εμεινε μια ψιλη αραχνη... πταισμα...

αυτα τα λιγα για την ωρα, εβγαλα και μερικες φωτο απο το κινητο 

20160914_133443_HDR_zpsqwzo9btv.jpg20160914_133455_HDR_zpstulz1vg2.jpg20160914_133502_HDR_zps3fiwnlxu.jpg20160914_133528_HDR_zpsgckxstyo.jpg20160914_133600_HDR_zpsld07jcy8.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πω πω ομορφιές, καλορίζικο καλοταξιδο!!! Δεν είναι γαμάτο το αίσθημα όταν μετά απο σκούτερ ανεβαίνεις στο CB; :laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι άλλη αίσθηση! Τι να λέμε ; η αλήθεια είναι ότι με είχε κουράσει το κοπανημα και η μέση που ενοχλείται γρήγορα τελευταία. Προς το παρών δεν με έχει ενοχλήσει η μέση. Ελπίζω να πάμε έτσι και στη συνέχεια! 

Δενμπορώ όμως να πω και κακια κουβέντα για το σκούτερ γιατί τα τελευταία 5 χρόνια μου έκανε όλα τα χατίρια! Άσχετα αν δεν ήταν άνετο κλπ. 

Για την ωρα φενεται να είναι καλή η επιλογή του cb!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγώ δεν είχα παράπονο απο το CItycom, αλλά 3 μέρες με πόναγε η μέση μετα το οδοιπορικό 1821, και μιλάμε για ουτε 1000 χιλιόμετρα, ενω με το CB  ,  δεν πονάει τίποτα, 10 ώρες πάνω στο μηχανάκι πάνω στα Τζουμέρκα,  άντε λίγο ο πισινός, μετά από ώρα :laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ ωραίο φτου φτου σκόρδα... Είναι τέλειο μ αρέσει ... Καλορίζικο Φίλε να το χαίρεσαι καλές βόλτες... 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σημερα μπηκαν και οι ταινιες και ο συναγερμος. τελικα μπηκε ο Def-com 3 της meta με εξτρα 30ευρω. θεωρειται καλυτερος με παραπανω επιλογες λειτουργιας οι οποιες βεβαια δεν θα μπουν τωρα για να μη χασω εγγυηση και το βασικο ειναι οτι εχει δικια του μπαταρια και δεν ξελιγωνει της μηχανης

Καλοριζικο και παλι. Να το χαρεις στο φουλ! 

Εχω την εντυπωση πως η μπαταρια στο συναγερμο δεν σημαινει ότι είναι αυτόνομος... Από την μπαταρια της μηχανης παιρνει ρευμα ο συναγερμος. Απλα αν κοπουν καλωδια κτλ. θα ενεργοποιηθεί και παλι. Αυτό προσφερει η μπαταρια του. Ετσι νομιζω. 

Κατά τα αλλα η givi δεν μπηκε στον κοπο (εξοδα) να αλλαξει τα αξεσουάρ για το 16 με αποτέλεσμα αυτά που βλέπουμε...και με την ζελατινα της και με τις χουφτες τωρα εσυ............... χωρια ότι οι δικες της χουφτες με την δικη της ζελατινα ειχαν θεμα μεταξυ τους και στο προηγουμενο...

Anyway λεπτομέρειες...

Εχεις παρει το καλυτερο χρωμα... :katana:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα