Jump to content
Stalker

Triumph Tiger 800 και προβληματισμοί....

Recommended Posts

Καπως ετσι το εχω και γω στο μυαλο μου(θα φροντισω για τεστ ride) , ο κυριοτερος ανταγωνιστης του αυτην τη στιγμη για μενα ειναι duke 690 για πιο αστικη χρηση .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καταρχας ξεκαθαριστε για ποιο Tiger μιλατε. Το στριταδικο ή το XC. Δεν το παιζω εξυπνος, αλλα λογικα μιλωντας θα πρεπει το ενα απο το αλλο να εχουν καποιες διαφορες οσον αφορα υψος, γραναζωμα και τετοια βασικα.

Το αναφερω αυτο γιατι ειδα που λετε για εντουρο γραναζωμα. Ειναι λογικο η στριτ εκδοση να εχει το ιδιο γραναζωμα με το Εξ Σι ?

Τροποποιήθηκε από τον Technician

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάντε οι ιδιοκτήτες ένα update σχετικά με το 800άρι Tiger. Συνεχίζετε να είστε τόσο ικανοποιημένοι όσο πριν ένα χρόνο?

Τροποποιήθηκε από τον funk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

3,5 χρόνια στα χέρια μου και 27.000km (όλα εκτός πόλης σε βόλτες - ταξίδια), παραμένει το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που δεν έχω σκεφτεί μέχρι στιγμής να πουλήσω και το μακροβιότερο όλων όσων περάσανε από τα χέρια μου. Κάθε βόλτα μαζί του μου προσφέρει χαμόγελα :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ήλπιζα πως θα σας έχουν καεί για να απαλλάξω τις σκέψεις μου από τις διάφορες φαντασιώσεις...

ΥΓ. Καλά χλμ παίδες και ευχαριστώ για την απόκριση!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειμαι σε αναζητηση on-off ως αντικαταστατης του πολυ καλου transalp 650 που μολις πουλησα. Οι δικοι μου προβληματισμοι με το συγκεκριμενο ειναι η χρηση του εντος πολης.... Και ισως το κυριοτερο, τι φθορα θα εχει και τι καταναλωση με λογικα γκαζια και ελαφρυ χερι. Με το transalp , το οποιο δεν ειναι και το ελαφρυτερο, δεν ειχα απολυτως κανενα προβλημα και το ειχα σαν παπι. Αξιοπιστο και απροβληματιστο ΠΑΝΤΑ, η δε καταναλωση εντος πολης γυρω στα 6 λτ/100.

Μου αρεσουν το tiger 800 και η bmw800gs και η χρηση ειναι πολυ πολη (Θεσνικη) , περιφερειακο και λιγοτερο (αλλα οχι καθολου) ταξιδια και μακρυνες αποστασεις. Ξερω , το σκουτερ ειναι ισως καλη λυση αλλα δεν θελω σκουτερ.

Επομενως , ενω μου αρεσει το tiger καπου διαβασα για την υψηλη καταναλωση πολης, ισχυει τελικα και τι κοστος συντηρησης θα εχω ? 

υ.γ. Σαν σερβις  triumph ποιος παιζει μπαλα τωρα Θεσνκη ?

Τροποποιήθηκε από τον leftlane

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το tiger ακομη κ αν καiει 1,5 λιτρο παραπανω δεν θα πρεπει να σε απασχολει γιατι ειναι 10 φορες καλυτερο -για να μην πω ημερα με την νυχτα- απο το transalp και με την ελαστικοτητα που εχει το μοτερ του μπορεις να κινησε ανετα με την 5η και χαμηλες στροφες.Για το gs εχω διαβασει πολλες φορες οτι ειναι υπερβολικα οικονομικο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 6 ώρες, το μέλος Peiraiwths έγραψε:

Για το tiger ακομη κ αν καiει 1,5 λιτρο παραπανω δεν θα πρεπει να σε απασχολει γιατι ειναι 10 φορες καλυτερο -για να μην πω ημερα με την νυχτα- απο το transalp και με την ελαστικοτητα που εχει το μοτερ του μπορεις να κινησε ανετα με την 5η και χαμηλες στροφες.Για το gs εχω διαβασει πολλες φορες οτι ειναι υπερβολικα οικονομικο.

εχεις δικιο φιλε μου σε αυτο και συμφωνω ως επι των πλειστων, απλά φοβαμαι μηπως ειναι πολυ παραπανω η καταναλωση και (παρολη την απολαυση που σιγουρα θα σου δινει η μηχανη...) κληθουμε να βρουμε γυναικα-κορη βενζινα...:laugh:

Το πιο σημαντικο ομως ειναι το κοστος των σερβις και πιθανες βλαβες που μπορει να σου βγαλει και να χορευεις τσαμικα αν ακουσεις την τιμη για κατι σοβαρό που ενδεχομενως να παθεις. Δεν ευκαιρεσα βεβαια να μιλησω με συνεργειο triumph για να μου πει κόστη όπως και σε περιπτωση που χρειαστουμε ανταλλακτικα αν υπαρχουν aftermarket ή υποχρεωνομαστε να παρουμε το γνησιο και συνεπως πιο ακριβο.... Στο συγκεκριμενο θεμα ειμαι παντα υπερ της best value for money λυσης και κατα ποσο "κρισιμο" ειναι το ανταλλακτικο/αναλώσιμο της μηχανής, πχ στα ελαστικα δεν δεχομαι να βάλω ουτε τζαμπα κινεζικες/noname μαρκες ενω θα μπορουσα να κανω καποια παραχώρηση σε πχ βαλίτσες, καγκελα, χουφτες κ.α.

Γενικα σας ειπα αυτο που ταιριαζει και με το τιτλο του θεματος, το αν θα πρεπει να ανέβω πολύ σε κοστολόγια συντηρησης της μηχανης σε σχεση με το τιμιότατο Transalp μου που τωρα χαίρεται άλλος...:_unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι ένα πολύ καλό μηχανάκι και πάαααρα πολύ καλύτερο απτο τρανσάλπ.Το έχει ένας φίλος μου και έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα μαζί του,σκεφτόμαστε κιόλας μπας και τα κάνουμε τράμπα οπότε καταλαβαίνεις οτι προσωπικά μαρέσει αρκετά.

Αλλά αμα σκέφτεσαι αν θα καίει κανα δυο λίτρα παραπάνω απτο τρανσάλπ ή αν είναι πιο vfm τότε ξέχνα το και κράτα το τρανσάπλ.

Βενζίνη ανάλογα το χέρι σου και τις διαδρομές σου υπολόγιζε 6,5-8 μέσα στην πόλη.

Απο έξοδα επίσης είναι ακριβότερο απο το τρανσάλπ.Και σαν σέρβις που φαντάζομαι,δεν ξέρω τιμές για το καθένα αλλα όσο να ναι η Τ θα τσιμπάει λίγο παραπάνω,αν σκεφτείς οτι η εδώ αντιπροσωπεία για λάδι φίλτρο ζητάει 90€ φαντάζομαι και στα υπόλοιπα θα είναι λίγο πιο τσουχτερα απο το χονδα. Επίσης στο θέμα ανταλλακτικά η τραιμφ είναι λίγο γτπ. Χάλασε η μίζα,450€,κάηκαν τα καρβουνάκια,450€ μιας και δεν υπάρχουν ξεχωριστά,ενώ στο τρανσάλπ ότι και να θέλεις το βρίσκεις μεταχειρισμένο και σε περίπτερο.

Γενικά είναι πολύ καλό μηχανάκι και απο όσο έχω ακούσει δεν έχουν θεματάκια,εκτος απο την μίζα επειδή είναι ίδια με του στριπλ αλλα με μεγαλύτερη συμπίεση οπότε πεθαίνει γρήγορα,το είχαν τα πρώτα μοντέλα λένε οτι το διορθώσανε στα επόμενα αλλα και του δικού μου που είναι 15ρι τώρα τελευταία κάνει κάτι θεματάκια οπότε δεν νομίζω να έχει γίνει τίποτα,κάπου είχα δει οτι υπάρχει ανάκληση αλλα δεν είμαι σίγουρος.Επίσης του δικού μου του είχε κάψει εγκέφαλο στον 1,5 χρόνο και περίπου 12-13Κ χλμ,αλλα δεν εχει ακουστεί σαν θέμα οπότε το βάζω σαν μεμονωμένη περίπτωση. Απο μοτέρ δεν έχουν ακουστεί θέματα,είναι το 675 μεγαλύτερο που είναι πολύ καλό και ανθεκτικό μοτέρ όπως επίσης πηνία/ανορθωτές που είχαν κάτι άλλα δεν ισχύουν για αυτό. 

Υπάρχει μια ζέστη απο το μοτέρ αλλα θα γίνει ενοχλητική μόνο μέσα στην πόλη καλοκαίρι.

Όπως σε είπα είναι πολύ καλό μηχανάκι αλλα vfm δεν θα το έλεγα,οπότε αν σκέφτεσαι αυτό περισσότερο κράτα το τρανσάλπ ή πάρε κανα βερσάκι ή και βστρόμ και θα κάνουν την δουλειά τους μια χαρά και οικονομικά,αλλα σε καμια περίπτωση δεν θα σε ευχαριστήσουν τόσο όσο ο τιγράκος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε Joe οπως έγραψα και πριν το Transalp μου το εδωσα και τωρα το χαίρεται αλλος. Εννοειταο οτι το Τ ειναι αλλο μηχανακι, το ξερω και τεχνολογικά ειναι πολλα επιπεδα επανω. Το οτι θα ειναι ακριβοτερο στην συντηρηση επισης το ξερω, το πόσο δεν ξερω όμως, αυτος ειναι και ο προβληματισμος μου...

Οσο για την καταναλωση , ενταξει, δεν ειμαι υπερβολικος, δεν ψαχνω για παπι, απλα με ίδια χρηση αλλο να σου καιει το ένα 6 λτ και αλλο 8 μεσα στην πολη, ειναι κάπως...

Την μηχανη που θα αποκτησεις και θα καβαλάς πρεπει να την γουσταρεις σαν την γυναικα, και κατι τετοιο δεν συμβαινει με τα βεστρομια και τα βερσους που αναφερεις, τελειως ξενερωτες γκομενες... Το Transalpακι μου το χάρηκα οσο δεν φανταζεσαι, απλα έκλεισε ο κυκλος του, γουσταρω το 2τροχο γενικα και πρεπει να παμε μπροστα , η "πρωην" ειχε τεχνολογια που κουβαλουσε απο τα '80s , δεν μπορουμε να μεινουμε εκει δυστυχως και ενα απο τα βασικα ειναι να βρω μηχανή με abs και το Tigeraκι μου κλεινει συνεχως το ματι ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος για το Versys, ίσως δεν το έχεις οδηγήσει ποτέ. Δεν έχει καμία σχέση με τα V-strom (αν και τα πολύ πρόσφατα είναι πολύ βελτιωμένα) και είναι άλλης κατεύθυνσης μοτοσυκλέτες μεταξύ τους. 

Προσωπικά θα έπαιρνα πολύ ευκολότερα ένα από τα 2015+ Versys παρά το Triumph Tiger 800. Πάρε ένα για Test ride και θα δεις κι εσύ πόσο καλό και σφαιρικό είναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπορει, δεν αντιλεγω φιλε μου αλλα ισως δεν με καταλαβες και να με συμπαθας. Η μοτο πρεπει να σε ελκυει και αισθητικα πρωτα πρωτα, να σου αρεσει. Τι να το κανεις αν ειναι νοικοκυρα, φτιαχνει καλο παστιτσιο, προσεχει τα παιδια ,δεν σε απατά και σε προσεχει, η γυναικα σου αν ΔΕΝ σου αρεσει αστα... Ετσι και με τις μηχανες, αν δεν σου κανει κλικ, δεν... Το versys μπορει να ειναι ολα αυτα που λες αλλα ειναι πολυ naked για τα γουστα μου και γενικα εχει κακο design. 

Απο αυτα που ψαχνω θα με καλυπτε απολυτα ενα Transalp 700 αν πρωτα απο ολα δεν ειχε αυτο το κυκλωπικο απαραδεκτο στρογγυλο φαναρι και ειχε μια 6η (αν και θα ημουν υπερευχαριστημενος με μια αποδοση +10HP...) . Η Honda εβαλε το απολυτο αυτογκολ με αυτο το μοντελο, ειχε ενα απιστευτα πετυχημενο μοντελο και αντι να σαρωσει με το νεο τα γ@μησε όλα...Μα μηχανη με ΑΥΤΟ το αισχρο φαναρι, (και καλα ρετρο μη χεσω...), με 5αρι σασμαν και τον πιο αδυναμο σε αποδοση κινητηρα στην κατηγορια? Ποσο πισω πηγε ρε γμτ!!! Παλι καλα που εβαλε ψεκασμο και abs... Κλεινουμε το off-topic, μιλαμε για το Tiger...:yes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το versys συμφωνώ με τον skritikos αλλά αφού το έχεις κοιτάξει και δε σου κάνει,βγαίνει από το κάδρο.Τα tracer 700/900, KTM 990 adv και vstrom 1000 απορρίπτονται;Τα προτείνω επειδή ψάχνεις ψηλό μηχάνημα και επειδή κάνεις και κάποια ταξίδια.

Το tiger 800 πάντως είναι ένα ωραιότατο εργαλείο.Αν ήταν γιαπωνέζικο και οχι Triumph, θα ήταν και η δική μου επιλογή!

Οδηγούσα για αρκετά χρόνια tiger 1050...με δεδομένο ότι κάνεις κέφι το μικρό τιγράκι, προτείνω να μην ασχοληθείς με τις καταναλώσεις,κατά την άποψή μου δεν μπορεί να είναι κριτήριο το μισό ή το ένα λίτρο παραπάνω για να επιλέξεις τη μηχανή που γουστάρεις :)

Βρες ένα καλοσυντηρημένο μεταχειρισμένο και πάρ'το,έχοντας συμβιβαστεί ότι μπορεί(δεν είναι απόλυτο) να χρειαστεί να δώσεις κάτι παραπάνω για τα ανταλλακτικά ή την εργασία και ότι δεν υπάρχει μάστορας σε κάθε γωνία για τα Triumph όπως συμβαίνει με το transalpάκι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το Tracer 700 το δοκιμασα και μου αρεσε αρκετα. Λιγο πιο "naked" & street oriented για μενα αλλα γενικα μου αρεσε αρκετα και εχει αρκετα γκαζια! Το "κακο", αν και καθησα και "κουμπωσα" καλα, αν δειτε φωτο που με εβγαλαν φαινομαι σαν να καβαλαω street 250αρι και ας ειμαι 1,76  85kg... Μεγαλο + η τιμη του καινουργιου, δεν υπαρχει σε επωνυμη εταιρια. Το ειχαν περσι 7000€ και για λιγες ημερες εδιναν 1000€ δωρα!!

Τα υπερβολικα 1000+ cc απορριπτονται λογω εκτεταμενης κινησης εντος πολης και δεν ειναι οτι ευκολοτερο να εχεις ενα θηριο να τιθασευσεις αναμεσα απο τα αυτοκινητα,εξου και η κατηγορια των μεγαλομεσαιων κυβικων που θελω και τα κανουν (σχεδον...) ολα καλα....

Εχω καταληξει σε Tiger 800 ή BMW 800gs , ολα μοντελο ΑΥΣΤΗΡΑ 2008 και μετα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μεγαλο διλλημα ...Το budget μου ειναι 5500€ για μηχανη με top case και συναγερμο. Βρηκα ανετα 2-3 πολυ καλα bmw800gs του 2008...Σχεδον 10ετιας μηχανη...

Με 500€ παραπάνω βρηκα tiger 800 χr 2011 επισησ πολυ κατασταση 

Μου αρεσουν κ τα 2 μοντελα εξισου, το triumph ομως ειναι 3 χρονια νεοτερο μηχανακι ρε γμτ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το να φύγεις από τα 55 τόσα άλογα του Χόνδα και να πας στα 65 και κάτι του Βέρσυς ή του Στρομ είναι ολίγον ξενέρωμα.Πάρε τον Τίγρη να σου ξανάρθει το χαμόγελο.

Τροποποιήθηκε από τον karellen

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγω παντως αν ξαναπηγαινα σε ον οφ μετα το βστρομ που πουλησα μαλλον στον τιγρακο θα πηγαινα, πολυ ωραιο μηχανακι και εμφανισιακα και οδηγικα 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2017%20Versys%20650%20Titan-F-GT_004.png

Λιγο ασχετο αλλα τουλαχιστον στην τουρερ εμφανιση, κοιτας στα ματια τα γνωστα των 20000χιλ ευρ χωρις να αισθανεσαι φτωχος συγγενης!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι φιλε, ειναι αληθεια, το νεο versys εχει βελτιωθει παρα πολυ σε σχεση με το προηγουμενο αισθητικό έκτρωμα....Μιλαμε για μεταχειρισμενη μηχανη ομως επομενως ειναι εκτος επιλογης (λογω budget....)

Για να επανελθουμε On-topic, το tiger λογω της μιζας που λιγο πολυ ΟΛΑ τα πρωτα μοντελα ειχαν θεμα, καλεισαι να διαχειριστεις λιαν συντομως ενα κοστος κοντα στα 500+ ευρω ΜΟΝΟ για αυτη την μαλκια. Ε , και κατι αλλο να σου βγαλει παει περιπατο η οποια κ@υλα που θα σου δωσει η μηχανη, τι να λεμε τωρα ρε παιδια, αυτα σκεφτομαι και τρελαινομαι...

Ενταξει, το ξερουμε οτι η μηχανη ειναι λαχειο αλλα να μπορει να ειναι διαχειρισιμο το κοστος, αν πρεπει να ριχνω χιλιαρικα για αβαριες να γ@μησω και την κ@υλα και ολα...:_devil:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 12/16/2017 at 0:22 ΠΜ, το μέλος leftlane έγραψε:

Μεγαλο διλλημα ...Το budget μου ειναι 5500€ για μηχανη με top case και συναγερμο. Βρηκα ανετα 2-3 πολυ καλα bmw800gs του 2008...Σχεδον 10ετιας μηχανη...

Με 500€ παραπάνω βρηκα tiger 800 χr 2011 επισησ πολυ κατασταση 

Μου αρεσουν κ τα 2 μοντελα εξισου, το triumph ομως ειναι 3 χρονια νεοτερο μηχανακι ρε γμτ...

...οπου τελικα τα εβαλα στην ζυγαρια (ως γνησιος ζυγος...)  και αυτη έγειρε προς το Tiger..

Eυτυχισμενος κατοχος Tiger 800XR  '12 περικαλω....:thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλοτάξιδη, και πάντα όρθιος. Φωτογραφίες παρακάλω και μερικά σχόλια παραπάνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα