Jump to content
gkourmoul1

Αλλάζω μηχανή.....

Recommended Posts

Ήρθε και η σειρά μου...

Για να μην μακρυγορώ, θα πουλήσω το ΤΑ650 άμεσα (θα μπει και αγγελία σύντομα). Ας ξεχάσουμε στο παρόν τόπικ την ύπαρξη του BMW. Η χρήση που κάνω κάθε μέρα είναι 30-50χμ επαρχιακού δρόμου, αραιά και που μέσα στο Ηράκλειο, και αρκετές πολύωρες βόλτες.

Είμαι στο 188, 2XL 125 κιλά Κρητίκαρος, και θέλω ένα μοτόρι να κάνω τα γούστα μου και ταυτόχρονα να με βολεύει για κάθε μέρα στα επίπεδα που 2 χρόνια τώρα μου προσέφερε το ΤΑ.

Το ΤΑ δεν θέλω να το δώσω μιας και είναι άριστο μηχανάκι, αλλά δυστυχώς επικρατεί η θέληση του να πάρω καινούργιο. Άρα, αναγκαστικά πρέπει να το διώξω και να προχωρήσω.

Θέλω μια μηχανή η οποία θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά, με σειρά προτεραιότητας:

1) Το ίδιο άνετη και πρακτική με το τρανσαλπ για καθημερινή χρήση, αλλά και για βόλτες, με ίδια επίπεδα ανεμοκάλυψης και χώρων,

2) Να έχει εφάμιλλα επίπεδα αξιοπιστίας και ποιότητας κατασκευής με το ΤΑ,

3) Να είναι πιο γρήγορο, με καλύτερα φρένα και στήσιμο από το ΤΑ, άρα να είναι πιο πολύ προσανατολισμένη σε άσφαλτο,

4) Να είναι πιο οικονομικό σε καύσιμο από το ΤΑ (εύκολο....), και να έχει παρόμοιο κόστος συντήρησης.

Δεν θέλω 4Κ, μιας και η μηχανή που θα πάρω προορίζεται για καθημερινή χρήση και δεν θέλω μεγάλο κόστος χρήσης και συντήρησης.

Δεν θέλω 1Κ, μιας και δεν υπάρχει κάτι που να ταιριάζει στα κριτήριά μου.

Έχω στο νου μου 2 μηχανές, και μάλλον τείνω στην πρώτη...

TDM 900 και DL650.

Τείνω στο πρώτο διότι δεν θα βαρεθώ εύκολα το γκάζι του (βασικό), είναι λεπτοκαμωμένη και ταυτόχρονα ευρύχωρη, θεωρώ ότι είναι στα ίδια επίπεδα αξιοπιστίας με το ΤΑ, και με ανώτερη ποιότητα κατασκευής. Επίσης είναι πολύ πιο οικονομικό σε κατανάλωση και το ίδιο περίπου σε συντήρηση.

Το στρώμα μου αρέσει, στα + του ότι είναι πάρα πολύ άνετο (δεν μου αρέσει και τόσο η θέση οδήγησης μιας και θεωρώ ότι είναι για άτομα γύρω στο 1,80), οικονομικό και ποιοτικό. Στα - ότι είναι γενικά κοντά στο ΤΑ σαν κατηγορία και θέλω να αλλάξω κατηγορία. Σημαντικό επίσης είναι τα άσχημα σε αίσθηση φρένα του.

Άρα καταλήγω σε TDM. Όποιος κάτοχος (ή γνώστης) μπορεί να μου μεταφέρει (συνοπτικά για να μην τον κουράζω) τις εμπειρίες του σχετικά με το μοντέλο αυτό, θα με βοηθήσει αρκετά. Θέλω πληροφορίες, ώστε να κάνω την διασταύρωσή μου, για κόστος συντήρησης, αξιοπιστία, βλάβες, κατανάλωση και οτιδήποτε αξίζει να αναφερθεί.

Παω για μεταχειρισμενο με budget εως 5000 ευρω.

Αυτά για αρχή....

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αχ ποσες φορες το εχω παθει και εγω αυτο να 'ξερες!!!!!

Τι να πω ρε Πέτρο. Δεν είναι ότι την βαρέθηκα, διότι γενικά δεν βαριέμαι εύκολα έμψυχα και άψυχα αντικείμενα (η μηχανή συγκαταλέγεται στα έμψυχα).

Απλά μετακόμισα στην επαρχία και η καθημερινότητά μου άλλαξε. Δεν οδηγώ πια σε πόλη, και είμαι συνέχεια σε στροφιλίκι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδω http://www.mybike.gr/topic/18725-yamaha-tdm-900-05/ έχω καταγράψει όλα τα στοιχεία του δικού μου TDM από την ημέρα που το αγόρασα...

ότι αλλο θες στην διάθεσή σου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εβγαλα ταξιδη 430κμ με 18,5 λ χαλαρα ομως...

μονο λαδακια θελει βαλβιδες καθε 40κ λεει αλλα πριν τις 60 δεν της κοιτας

απο τα ποιο οικονομικα

μεγειες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΝC 700 θέλεις, απλά δεν το έχεις καταλάβει ακόμα........... :secret:

Αν ήθελα πάπια, θα αγόραζα το versys που το γουστάρω κιόλας.... :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

TDM και F800 GS απο μένα... :thumbsup1:

Τώρα παίζουν επίσης και κάτι diversion-gsx650f-Er6f-Versys, αλλά με το μπάτζετ μπορείς να κοιτάξεις και σε πιο μοτοσυκλέτα πράμα (αλλά πιο παλαιό) ώστε να κάνεις και κανένα ταξιδάκι εις τας ευρώπας

- Ducati ST3/ST4

- Aprilia Caponord

- Suzuki RF 900

- Honda VFR 750

- Kawa ZZR 1100

Eννοείται ότι τα τελευταία τα παντρεύεσαι και τα περί οικονομίας πάνε περίπατο...απλά επειδή είπες αλλαγή κατηγορίας είναι τίμια μηχανάκια στο μπάτζετ σου και μπορούν να προσφέρουν και λίιιγο παραπάνω συγκινήσεις. Αλλά απ΄ότι είπες ισχύουν τα δύο πρώτα. Γιατί όχι GS?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατι οχι gs??? Μια μπεμπα μου φτανει.....

Θελω japan!

Παντως εαν επιχειρουσαμε να συγκρινουμε f800 με tdm που θσ καταληγαμε??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατι οχι gs??? Μια μπεμπα μου φτανει.....

Θελω japan!

Παντως εαν επιχειρουσαμε να συγκρινουμε f800 με tdm που θσ καταληγαμε??

Στο Tiger 800??? :D

Ίσως στο ότι το Γιαμάχα είναι λίγο πιο στρίτ, η γερμανίδα πιό όφφ, αλλά και πιο σύγχρονη. Πάρε Γιαμάχα γιατί θα είναι πιο εύκολο να το δώσεις ανταλλαγή του χρόνου για το τρικύλινδρο :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το triumph tiger1050 το εχεις σκεφτει?Μαλλον το buget του

βγαινει λιγο πιο ακριβο αλλα το μηχανακι ψηλοσπερνει :D

Και να μου αρεσαν τα 800αρια ειναι εκτος budget....

Τωρα το ειδα,οποτε ακυρο :lipssealed:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προς Αγγλία μεριά και tiger 800 σκέφτηκες;

Δεν ξέρω πόσο κοστίζουν μεταχείρω αλλά είναι πολύ καλή μηχανή και θα κάνει όλα όσα θες...

edit: Έφαγα άκυρο κι εγώ :lol:

Τροποποιήθηκε από τον midnek

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραία μηχανάκια, αλλά να θυμίζω ότι εγώ θέλω έναν καθημερινό σκύλο και όχι κάποιο κυριακάτικο παιχνίδι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τσιμπα τιντιεμ.

απλα να εχεις υποψη τις καταλληλες προφυλαξεις για να μη το τσιμπισουν μετα και αλλοι απο σενα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εμένα πάντως ο επόμενος καθημερινός σκύλος θα είναι δικύλινδρος...ή το F650GS ή το 800αρι...εναλλακτικα το Tiger 800XC

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To Tiger καινούριο στα 10.500...καπου εκεί και το F800GS...To μικρό 800αρι στα 8300...σε λιγο καιρο παιζει να βγει και σε προσφορα μιας και ερχεται το F700...κι αυτό 800αρι βεβαια. Ενταξει με την BMW δεν πρόκειται να βγαλετε ακρη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εαν δεν θελεις 4κιλυνδρο(bandit/fazer/hornet) μαλλων θα ελεγα για Versys...

Y.Γ Η μπεμπα δεν σε καλυπτει εφοσων την εχεις και προχειρη?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΝC 700 θέλεις, απλά δεν το έχεις καταλάβει ακόμα........... :secret:

Honda προτείνεις;;; μα πως το'παθες ρε Παναή;;; :P :peep:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εαν δεν θελεις 4κιλυνδρο(bandit/fazer/hornet) μαλλων θα ελεγα για Versys...

Y.Γ Η μπεμπα δεν σε καλυπτει εφοσων την εχεις και προχειρη?

Δημητρη, η μπεμπα δεν ειναι για πολλα πολλα.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν το αποφάσιζες λίγο νωρίτερα μπορούσες να πάρεις του mikrou gaidarou που το είχε super.

Καλορίζικο ότι κι αν πάρεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα