Jump to content
ALX™

Το Thread των σύντομων (off topic) απαντήσεων!

Recommended Posts

Ρελέ διαφυγής υπάρχει , δεν με χτύπησε ρεύμα μεγάλης έντασης ή τάσης ούτε στατικός ηλεκτρισμός .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Φορ δε λαστ ταιμ:

1. Διαρροή ρεύματος προς το περιβάλλον με ύπαρξη (σωστής) γείωσης και ρελέ διαφυγής σημαίνει ότι το δεύτερο θα πέσει και θα διακόψει το κύκλωμα.

2. Διαρροή ρεύματος (μικρή) προς το περιβάλλον με ύπαρξη (σωστής) γείωσης και χωρίς ρελέ διαφυγής σημαίνει ότι η γείωση "καταπίνει" τη διαρροή και δεν καταλαβαίνει ποτέ κανείς τίποτα*

3. Διαρροή ρεύματος (μεγάλη) προς το περιβάλλον με ύπαρξη (σωστής) γείωσης και χωρίς ρελέ διαφυγής σημαίνει ότι θα πέσει ασφάλεια (αυτόματη) ή θα καεί (τήξης) λόγω βραχυκυκλώματος. (ο ουδέτερος γειώνεται στο σύστημα διανομής τάσης)

4. Διαρροή ρεύματος προς το περιβάλλον χωρίς γείωση και με ρελέ διαφυγής σημαίνει ότι το δεύτερο θα πέσει μόνο όταν "κλείσει" κύκλωμα μέσω τρίτου. (άνθρωπος)

5. Διαρροή ρεύματος προς το περιβάλλον χωρίς γείωση και χωρίς ρελέ διαφυγής σημαίνει ότι ο εγκαταστάτης παέι φυλακή. :tooth: 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για καθάρισμα δερμάτινου μπουφάν μετά απ βόλτα(κουνουπακια κτλπ) μέχρι τώρα χρησιμοποώ μωρομάντιλα χωρίς αλκοολ και ενα βετεξ με λίγο νερό.

Am i doing it right?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

e-shops Ελληνικά για αγορά SHIFT/FOX εξοπλισμού (γάντια συγκεκριμένα) ?

Βρήκα μονο το krd.gr το οποιο εχει καλή γκάμα, κανενα άλλο που να προτείνετε ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για πείτε μου ρε λεβέντες , τι σκ@τ@ έπαθε το λάπτοπ και χαμηλώνει μόνο του την ένταση των ηχείων ?

Όταν ξεκίνησα να γράφω την ερώτηση ήταν στο 36% και ήδη έπεσε στο 24%  :wallbash:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 λεπτά, το μέλος tre έγραψε:

Για πείτε μου ρε λεβέντες , τι σκ@τ@ έπαθε το λάπτοπ και χαμηλώνει μόνο του την ένταση των ηχείων ?

Όταν ξεκίνησα να γράφω την ερώτηση ήταν στο 36% και ήδη έπεσε στο 24%  :wallbash:

Για πρόβλημα στο πλήκτρο του ήχου μου φαίνετε Γιάννη. Επεσε τίποτα επάνω στο πληκτρολόγιο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τώρα δα, το μέλος nikos_pc έγραψε:

Για πρόβλημα στο πλήκτρο του ήχου μου φαίνετε Γιάννη. Επεσε τίποτα επάνω στο πληκτρολόγιο?

Όχι τίποτα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 λεπτά, το μέλος tre έγραψε:

Όχι τίποτα

Ποιο μοντέλο ειναι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 λεπτά, το μέλος nikos_pc έγραψε:

Ποιο μοντέλο ειναι?

Ένα παλιό toshiba satelite που το δουλεύω με εξωτερική οθόνη , γιατί η δικιά του έσπασε και ασύρματο πληκτρολόγιο , ποντίκι. Το είχε κάνει και παλιότερα αλλά δεν θυμάμαι αν έκανα κάτι εγώ ή έστρωσε από μόνο του , alzheimer ?  :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πατιεται καποιο κουμπι για καποιο λογο? 

2 κουμπια F (αυτα στην τερμα πανω σειρα) ειναι για αυξηση-μειωση εντασης ηχου, μηπως πατας καποιο απο αυτα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κάποια λαπτοπ είχαν και ροδέλα παλαιάς τεχνολογίας (όχι λέιζερ / φωτοκύτταρο) στο πλάι για την αυξομείωση της έντασης
με τα γνωστά προβλήματα που αυτή η τεχνολογία είχε.
με ένα σπρέι επαφών συνήθως υπήρχε μια επαναφορά ομαλής λειτουργίας... 

hOjPZ.png

Τροποποιήθηκε από τον originalksd

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εστω οτι θελω να τακτοποιησω καποιες παλιες αυθαιρετες εργασιες. Παω στο μηχανικο και μου βγαζει ενα χ προστιμο να πληρωσω.

Αυτο το προστιμο μπορω να το βρω εγω καπως , οπως π.χ με την ταυτοτητα οφειλης της ΔΟΥ που μπαινω στο taxis? 

Που βεβαιωνεται δηλαδη?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν απατώμαι το πρόστιμο δεν το βρίσκεις κάπου (πχ στο taxis) γιατί όταν κάνεις κάποια αυθαιρεσία, δεν υπάρχει κανείς τριγύρω για να την διαπιστώσει ώστε να στην χρεώσει ο αρμόδιος φορέας.
Οι αυθαιρεσίες, παραβάσεις απο τροποποιήσεις κλπ, διαπιστώνονται μόνο σε έλεγχο, που γίνεται όταν απαιτείται. Πχ αν την σφυρίξει κάποιος, ή όταν θα απαιτηθεί να εκδοθεί κάποια βεβαίωση για τον χώρο, πχ σε περίπτωση αγοραπωλησίας, όπου θα τον επισκεπτεί μηχανικός ώστε να βεβαιώσει το ορθό της κάτοψης που είναι καταχωρημένη στην πολεοδομία.
Το πρόστιμο αυτό λοιπόν ουσιαστικά γίνεται triggered την στιγμή που θα πρέπει να εκδοθεί κάποια βεβαίωση η οποία συνεπάγεται και έλεγχο.

Σίγουρα ένας πολιτικός μηχανικός μπορεί να τα εξηγήσει καλύτερα... δεν ξέρω αν έχουμε κάποιον εδώ.

Τροποποιήθηκε από τον seatcowl

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο λεω. Εστω οτι θελω να κανω καποια ενεργεια και χρειαζομαι βεβαιωση απο μηχανικο αρα και νομιμοποιηση τυχον αυθαιρετων εργασιων. 

Οταν θα δηλωθουν αυτες οι αυθαιρεσιες θα προκυψει ενα προστιμο. 

Αυτο μου ειπε μηχανικος οτι θα μου δωσει αριθμο λογαριασμου για να πληρωσω μεσω τραπεζας.  

Εγω μπορω να βρω απο καπου αυτη την οφειλη ? 

Γιατι θα πληρωσω με δοσεις μαλλον οποτε θελω να τσεκαρω αν πληρωνονται οι δοσεις , οπως τσεκαρουμε τις δοσεις ενφια κλπ μεσω ταξις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι θες να μάθεις το πρόστιμο χωρίς να έρθει μηχανικός. Να μην πληρώσεις το μηχανικό δηλαδή, την αμοιβή του. Ειδάλλως δε θα έκανες τέτοιες ερωτήσεις......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 6 λεπτά, το μέλος hayabusas έγραψε:

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι θες να μάθεις το πρόστιμο χωρίς να έρθει μηχανικός. Να μην πληρώσεις το μηχανικό δηλαδή, την αμοιβή του. Ειδάλλως δε θα έκανες τέτοιες ερωτήσεις......

Ρε παιδια τι λετε. Μηχανικος εχει ηδη ερθει και θα μου φερει ο ανθρωπος να πληρωσω στη τραπεζα.

Εγω θελω να βλεπω αν οι δοσεις του βεβαιωμενου προστιμου πληρωνονται καλως. Οπως γινεται με το φορο με το ενφια, που μπαινω στο ταξις και βλεπω.

Δηλαδη θελω να πω οπως τον φορο μπαινω στο ταξις και τσεκαρω , μπορω να μπω καπου να τσεκαρω και το εν λογο προστιμο

Υ.γ 

Το προστιμο το ξερω ηδη. Το μονο που θελω ειναι να τσεκαρω αν ολα βαινουν καλως με τις πληρωμες

Τροποποιήθηκε από τον spiros!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τώρα δα, το μέλος spiros!!! έγραψε:

Εγω θελω να βλεπω αν οι δοσεις του βεβαιωμενου προστιμο πληρωνονται καλως. Οπως γινεται με το φορο με το ενφια, που μπαινω στο ταξις και βλεπω.

Δηλαδή σου έβγαλε το πρόστιμο αλλά δε σου είπε πώς πληρώνεται? 

Αν σου έβγαλε το πρόστιμο η πληρωμή μπορεί να γίνει σε έως 80 ισόποσες  δόσεις. Οπότε ξέρεις. 

Επίσης το πρόστιμο αυτό δε νομίζω ότι το βλέπεις στο taxis.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 λεπτά, το μέλος hayabusas έγραψε:

Δηλαδή σου έβγαλε το πρόστιμο αλλά δε σου είπε πώς πληρώνεται? 

Αν σου έβγαλε το πρόστιμο η πληρωμή μπορεί να γίνει σε έως 80 ισόποσες  δόσεις. Οπότε ξέρεις. 

Επίσης το πρόστιμο αυτό δε νομίζω ότι το βλέπεις στο taxis.

Βγηκε προστιμο , μου ειπε πληρωνεται σε τραπεζα εως 100 δοσεις νομιζω οχι 80. Η αν το πληρωσω εφ απαξ εχει καποια καλη εκπτωση νομιζω 20%

( οπως καταλαβαινεις δεν εχω παρει ακομα στα χερια μου το χαρτι με το προστιμο, απο τηλεφωνο μιλησαμε)

Αλλα δεν τον ρωτησα αν μπορω καπως να το τσεκαρω . Μην ερθει καμια μερα κανα χαρτι και μου πουν 《 παραλειψατε δοση 》....

Αν και μαλλον για εφ απαξ με κοβω να πληρωνω.

Απλα ειπα να ρωτησω μηπως ξερει κανενας. Θα τον ξαναδω απο βδομαδα τον μηχανικο μου

Τροποποιήθηκε από τον spiros!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

*Update στην προηγούμενη-ερωτηση μου : Άλλαξα τροφοδοτικό και πολυμπριζο και δεν υπάρχει διαρροή , δεν είχα χρόνο οπότε δεν έκανα ελεγχους-μετρησεις για να πω σίγουρα που ήταν το προβλημα. Επίσης το ρελέ διαφυγής λειτουργεί καθώς λειτούργησε όταν μια  συσκευη  είχε όντως πρόβλημα.

Και η νέα ερώτηση : Έχω ένα άθηκτο σκληρό δίσκο WD Purple 3.5" (για καταγραφικό) που τελικά δεν μου χρειάζεται για αυτή την χρήση.  Θέλω (το χρειάζομαι είναι υπερβολικό σε αυτή την περίπτωση) ένα σκληρό δίσκο για χρήση σε Χ360 και PS3 με usb 2 και fat32 format και στις 2 περιπτωσεις. Σκεφτομαι να χρησιμοποιήσω  τον purple με κάποια θήκη , θα είναι πολύ αργός ;  θα βγάλει κάποιο πρόβλημα ; 

Τροποποιήθηκε από τον stavros-2stroker

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος stavros-2stroker έγραψε:

*Update στην προηγούμενη-ερωτηση μου : Άλλαξα τροφοδοτικό και πολυμπριζο και δεν υπάρχει διαρροή , δεν είχα χρόνο οπότε δεν έκανα ελεγχους-μετρησεις για να πω σίγουρα που ήταν το προβλημα. Επίσης το ρελέ διαφυγής λειτουργεί καθώς λειτούργησε όταν μια  συσκευη  είχε όντως πρόβλημα.

Και η νέα ερώτηση : Έχω ένα άθηκτο σκληρό δίσκο WD Purple 3.5" (για καταγραφικό) που τελικά δεν μου χρειάζεται για αυτή την χρήση.  Θέλω (το χρειάζομαι είναι υπερβολικό σε αυτή την περίπτωση) ένα σκληρό δίσκο για χρήση σε Χ360 και PS3 με usb 2 και fat32 format και στις 2 περιπτωσεις. Σκεφτομαι να χρησιμοποιήσω  τον purple με κάποια θήκη , θα είναι πολύ αργός ;  θα βγάλει κάποιο πρόβλημα ; 

Θεωρητικα θα εχει "θεμα" επειδη οι purple ειναι φτιαγμενοι για σειριακες εγγραφες και αναγνωσεις αντι για τυχαιες που χρειαζονται τα παιχνιδια και εχουν καλυτερη ταχυτητα εγγραφης. Πρακτικα δεν νομιζω να υπαρχει καποιο προβλημα (ο δισκος ειναι δισκος δεν αλλαζει κατι) αλλα το firmware δινει προτεραιοτητα στις εγγραφες οποτε  θα ειναι σιγουρα πιο αργος απο ενα μπλε πχ.

Τροποποιήθηκε από τον Roaf Beast

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θεωρητικά η μέγιστη ταχύτητα  του usb 2.0 (που μου αρκεί σε αυτή την εφαρμογή) είναι  480 mbps = 60 mb/s  δε νομίζω να είναι ακόμα πιο αργός . 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στις τυχαιες αναγνωσεις η ταχυτητα μετα απο χοντρικα μισο λεπτο (απο οτι εχω δει σε μπλε και πρασινους που εχω) πεφτει στα 55-60 οποτε εισαι οκ. ουτε εγω νομιζω να πεσει πιο χαμηλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχει παραλάβει κανείς τον τελευταίο καιρό κανένα πακέτο με DPD; Είναι γενικά γτπ και αργούν τόσο πολύ ή μόνο εγώ είμαι ο γκαντέμης...;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλαγη ονοματος σε ρολοι της Δεη μπορω να κανω με αλλο τροπο εκτος απο το να παω σε καταστημα Δεη? 

Εχω φαει 2 μερες σε καταστηματα της Δεη και η σειρα μου δεν εχει ερθει. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα