o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2015 Αμα δε σ χτυπησει δε φθειρεται. Ετσι οπως ακουω ησουν και σε ελαφρα κατηφορα; Το θεμα ειναι, υπαρχει ενα σημειο που τα γραναζια ελευθερωνουν, μεταξυ των αλλαγων, σε εκεινο το σημειο αν αλλαξεις ειναι σα να χεις συμπλεκτη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GavriilVet 2.796 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2015 Αμα δε σ χτυπησει δε φθειρεται. Ετσι οπως ακουω ησουν και σε ελαφρα κατηφορα; Το θεμα ειναι, υπαρχει ενα σημειο που τα γραναζια ελευθερωνουν, μεταξυ των αλλαγων, σε εκεινο το σημειο αν αλλαξεις ειναι σα να χεις συμπλεκτη. μπα... φαντασου τη τελευταια ηταν ανηφορα.... απλα κοιταγα στο στροφομετρο το σημειο "που αλλαζουν ευκολα" ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hraklis 494 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2015 Το ότι κάνετε κατι ανορθόδοξο με την μηχανή και επειδή πρακτικά μπορείτε αυτό δε συμενει ότι είναι και μη καταστρεπτηκο. ο συμπλέκτης είναι εκεί για κάποιον λόγο... αποσυμπλεκει τους δίσκους που μεταφέρουν την κίνηση του άξονα στον τροχό και μετά ανεβάζουμε σχέση στο σασμάν. Γρανάζια με μεγάλες ταχύτητες κουνιούνται εκεί μέσα ολόκληρα για να ανεβάσεις σχέση και σκέψου ότι όλο αυτό το ζόρι το τρώνε οι δίσκοι και το σασμάν. Λίγω λίγω μαζεβαιτε η ζημιά όσπου στο τέλος πάτε για αλαγη σασμάν. Παμπολοι κοντρακιδες ειπιαν τσαγάκι από καρφοτη στην κόντρα. Πάω πάσο αν δεν το λυπάστε η αν εχεται τόσα χρήματα που πλέον τέτοιες ζημιές είναι αμελητέες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2015 Το ότι κάνετε κατι ανορθόδοξο με την μηχανή και επειδή πρακτικά μπορείτε αυτό δε συμενει ότι είναι και μη καταστρεπτηκο. ο συμπλέκτης είναι εκεί για κάποιον λόγο... αποσυμπλεκει τους δίσκους που μεταφέρουν την κίνηση του άξονα στον τροχό και μετά ανεβάζουμε σχέση στο σασμάν. Γρανάζια με μεγάλες ταχύτητες κουνιούνται εκεί μέσα ολόκληρα για να ανεβάσεις σχέση και σκέψου ότι όλο αυτό το ζόρι το τρώνε οι δίσκοι και το σασμάν. Λίγω λίγω μαζεβαιτε η ζημιά όσπου στο τέλος πάτε για αλαγη σασμάν. Παμπολοι κοντρακιδες ειπιαν τσαγάκι από καρφοτη στην κόντρα. Πάω πάσο αν δεν το λυπάστε η αν εχεται τόσα χρήματα που πλέον τέτοιες ζημιές είναι αμελητέες Μα αυτό λέμε ότι η τεχνική αυτή λόγω αρχιτεκτονικής του κιβωτίου είναι ακίνδυνη όταν μάθεις να την κάνεις σωστά, και το καλό είναι ότι είναι κάτι είναι πολύ εύκολο να μαθευτεί. Τώρα αν δε μπορεί κάποιος να το μάθει εύκολα είναι άλλη ιστορία. Απ την άλλη πόσο λίγο λίγο δηλαδή μαζεύεται η ζημιά γιατί έχω απτά παραδείγματα που πλεόν υπερβαίνουν τα 10 χρόνια και το κιβώτιο χαίρει άκρας υγείας 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2015 Το κούφιο σημείο στο οποίο αναφέρομαι, είναι το διάστημα όταν αφήσουμε γκάζι, μέχρι να μαζευτούν όλα τα μπόσικα και να αρχίσει να τραβάει το μηχανάκι τον κινητήρα, αντί ο κινητήρας το μηχανάκι. Μέσα σε αυτό το διάστημα, είναι σαν να χεις πατήσει συμπλέκτη, δεν υπάρχουν αντιστάσεις. Αν αλλάξεις εκεί, αλλάζει χωρίς πρόβλημα. Αντίστροφα, στο κατέβασμα, πρέπει να δημιουργήσουμε εμείς αυτό το κενό ξερογκαζώνοντας λίγο και προσέχοντας το timing της κινησής μας (το απλό ξερόγκαζο που κάνουμε δηλαδή και συμπλεκτάροντας, για να μη μας τραβήξει η επιβράδυνση όταν κατεβάζουμε). Με λίγη προσοχή, γίνεται και επειδή τα σασμάν μας δεν έχουν συγχρονιζέ-τα μπρούτζινα δαχτυλίδια στα σασμαν των αυτοκινήτων που τα κάνουν αθόρυβα και που τρώγονται πρώτα απο όλα), οι φθορές συνήθως είναι πιο δύσκολες, από όσο ξέρω. Για θυμηθείτε την προσπάθεια να βάλεις σπασμένη δευτέρα με φαγωμένο το δαχτυλίδι συγχρονιζέ, σε αυτοκίνητο...σε μια 33 ενός φίλου μια φορά προσπάθησα και ο κραδασμός μου ανέβηκε μέχρι τον εγκέφαλο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourv 2.186 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2015 Μα αυτό λέμε ότι η τεχνική αυτή λόγω αρχιτεκτονικής του κιβωτίου είναι ακίνδυνη όταν μάθεις να την κάνεις σωστά, και το καλό είναι ότι είναι κάτι είναι πολύ εύκολο να μαθευτεί. Τώρα αν δε μπορεί κάποιος να το μάθει εύκολα είναι άλλη ιστορία. Απ την άλλη πόσο λίγο λίγο δηλαδή μαζεύεται η ζημιά γιατί έχω απτά παραδείγματα που πλεόν υπερβαίνουν τα 10 χρόνια και το κιβώτιο χαίρει άκρας υγείας Είσαι ανίδεος, επικίνδυνος και αντιπρόσωπος! Πάτε και κάνετε ό,τι μ@κ@κιες διαβάζετε στο διαίντερνετ...λεφτάδες αλήτες μαλλιάδες μεκανάκηδες. Ουφ...ξεθύμανα... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
noodles 6.082 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2015 στο 600 μου οταν ειμαι σε συγκεκριμενες στροφες και κλεισω γκαζι αποτομα, παιρνει πανευκολα και πολυ "γλυκα" την επομενη ταχυτητα, ισως καλυτερα απο το να πατησω συμπλεκτη :D . πρεπει να γινει πολυ γρηγορα η αλλαγη αλλιως κανει κρακ. σε αλλα φορουμ λενε πως δεν εχει καθολου φθορα οταν μαθεις να τις αλλαζεις ετσι. περα απο 4-5 φορες που το εκανα, χρησιμοποιω το συμπλεκτη συνεχεια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.986 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2015 Ρε παιδες... Νομιζετε οτι οταν τραβας το συμπλεκτη στο μηχανακι ειναι το ιδιο με το αμαξι? δεν αποσυμπλεκει τελειως.. Οι δισκοι ειναι σε σχετικη επαφη, γιαυτο το λογο οταν απο νεκρα βαζουμε πρωτη η αλυσιδα χτυπιεται σαν χταποδι, ακομα και με συμπλεκτη δεν γινονται παντα ομαλες αλλαγες ταχυτητας σε ολο το φασμα τον στοφων, εχω παρατηρησει οτι στο CB μου στις 5-6 χιλιαδες αλλαζει σαν βουτηρο, σε αλλες στροφες οχι και τοσο... Επισης πολλα παιδια που εχουν QS πως αλλαζου? τραβαν συμπλεκτη? τοσο μαλακες ειναι που θελουν να χαλασουν τα μηχανακια τους? 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2015 (τροποποιήθηκε) στο cb είναι πιο πιθανό να μην κατεβάζει παρά να ανεβάζει πάντως.είτε με συμπλέκτη είτε χωρίς :P 2 φορές δοκίμασα να αλλάξω ταχύτητα χωρίς συμπλέκτη και μπήκε άψογα σε φάση που απόρησα,στις 6 χιλιάδες στροφές. Τροποποιήθηκε Απρίλιος 13 , 2015 από τον Gen.Markus Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ax_ena_honda 15.751 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2015 Εγώ ανεβάζω με βολέ και κατεβάζω με φτερνιά δεν ξέρω τι λέτε 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2015 Ρε παιδες... Νομιζετε οτι οταν τραβας το συμπλεκτη στο μηχανακι ειναι το ιδιο με το αμαξι? δεν αποσυμπλεκει τελειως.. Οι δισκοι ειναι σε σχετικη επαφη, γιαυτο το λογο οταν απο νεκρα βαζουμε πρωτη η αλυσιδα χτυπιεται σαν χταποδι, ακομα και με συμπλεκτη δεν γινονται παντα ομαλες αλλαγες ταχυτητας σε ολο το φασμα τον στοφων, εχω παρατηρησει οτι στο CB μου στις 5-6 χιλιαδες αλλαζει σαν βουτηρο, σε αλλες στροφες οχι και τοσο... Επισης πολλα παιδια που εχουν QS πως αλλαζου? τραβαν συμπλεκτη? τοσο μαλακες ειναι που θελουν να χαλασουν τα μηχανακια τους? ούτε στο αμάξι αποσυμπλέκει τελείως... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Wolf1138 2.924 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2015 (τροποποιήθηκε) Ανεβάσματα μια στο τόσο, όταν θέλω να το ανοίξω, κάνω χωρίς συμπλέκτη. Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερα δύσκολο αρκεί να βρεις το φάσμα των στροφών και το γρήγορο σπάσιμο του γκαζιού. Κατεβάσματα δεν έχω δοκιμάσει γιατί κάποιος κάπου κάποτε μου είχε πει ότι είναι πολύ επιβαρυντικό. ΥΓ. Στις κόντρες δηλαδή πατάτε συμπλέκτη; :P Τροποποιήθηκε Απρίλιος 13 , 2015 από τον Wolf1138 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CrazyTsach 1.377 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2015 Εγώ ανεβάζω με βολέ και κατεβάζω με φτερνιά δεν ξέρω τι λέτε Κι εγώ με φτέρνα κατεβάζω, πατητή κυρίως... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zentakias 2.753 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2015 Εγώ ανεβάζω με βολέ και κατεβάζω με φτερνιά δεν ξέρω τι λέτε φτερνια με αποτριχωμενη φτερνα ή οχι? κανει? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ax_ena_honda 15.751 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2015 Γιατί ρε χιμπατζή εσύ την αποτριχώνεις τη φτέρνα ναούμε, τριχοφυή τύπε; 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zentakias 2.753 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2015 Γιατί ρε χιμπατζή εσύ την αποτριχώνεις τη φτέρνα ναούμε, τριχοφυή τύπε; αμέ, καπου πηρε το ματι μου οτι εψαχνες και συ τροπο ομως... :tooth: 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
John247 551 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2015 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.986 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2015 ούτε στο αμάξι αποσυμπλέκει τελείως... Εχεις δει πως ειναι ο συμπλεκτης του αυτοκινητου? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
klab 7.408 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2015 (τροποποιήθηκε) Το ξέρετε ότι γίνεται και στα αυτοκίνητα το ίδιο; 1 σασμάν στης μάνας μου το renault, μου στοίχισε η γνώση (εντάξει εκεί μπορεί να έφταιγε και ένα άλμα που έκανα στο Ρίο με 6 άτομα στο αμάξι) Στου πατέρα μου το Alfa δεν έμαθα αν χαλάνε γιατί έτσι κι αλλιώς πρώτα πέθαιναν τα μοτέρ οπότε είχαμε φρέσκο κάθε 2-3 χρόνια. Τροποποιήθηκε Απρίλιος 14 , 2015 από τον klab 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hraklis 494 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2015 τι να σας πω ρε παιδες.... εγω 5-6 φορες που καταλαθος κατεβασα και ανεβασα σχεση χωρης συμπλεκτη και ακουσα αφτο το κλατσ κρακ ενιωσα τον πονο του σασμαν στο μεσα μου σα να με βαρεσανε με σανιδα! προτημο να το λιωνω στου κοφτες που ειναι και προβλεπομενο παρα να μην τραβαω την μανετα.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alex21 694 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2015 μάλλον δεν το κάνεις σωστά. ακούμπησε το πόδι στο λεβιέ και έχε μια ελαφριά πίεση με το που κλείσεις το γκάζι το πόδι θα κατέβει αυτόματα κάτω χωρίς να δώσεις καθόλου πίεση και θα την πάρει σαν βούτυρο! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Le Tavernier 756 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2015 Εγώ γενικά ανεβάζω χωρίς συμπλέκτη και χωρίς δράματα... Ξέρω από straight cut κιβώτια όμως.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2015 Καρφωτές χρησιμοποιώ μόνο όταν κοντράρω κανα Η2, τα υπόλοιπα τα δικάζω και με συμπλεκταρισμένο διάλειμμα για ξερογκαζιά. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2015 Εχεις δει πως ειναι ο συμπλεκτης του αυτοκινητου? Τωρα με δουλευεις ετσι;...μαλλον ναι. Με δουλευεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.986 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2015 Τωρα με δουλευεις ετσι;...μαλλον ναι. Με δουλευεις. Για να νομιζεις οτι σε κοροϊδευω αρα ξερεις.. Εγω ηθελα να τονισω οτι ο συμπλεκτης της μοτας επειδη ειναι πολυδισκος εχει λιγοτερο ποσοστο αποσυμπλεξης σε σχεση με του αυτοκινητου που απλα γλυφει λιγο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες