IlliGoS 53 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Έτυχε κάπου να διαβάσω για την τεχνική αυτή και είπα να την δοκιμάσω. Πριν την δοκιμή γενικά το θεωρούσα πολύ απίθανο να δουλεύει αλλά διαψεύτηκα. Μετά από μερικές δοκιμές οι αλλαγές μου με αυτή την τεχνική γινόντουσαν πολύ γρήγορα και πολύ ομάλα. Έπαθα πλάκα. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν στο net πολλοί που ισχυρίζονται ότι η τεχνική είναι ασφαλής για τον κινητήρα και το κιβώτιο εγώ δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να ξεπεράσω την ιδέα ότι προκαλεί φθορά. Εσείς το χρησιμοποιείτε? Ποια είναι η άποψη σας? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
angelapos 223 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Εγώ δε γνωρίζω πολλά, αλλά αυτοί που έβαλαν εκεί το συμπλέκτη, κάτι παραπάνω θα ξέρουν... 6 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Niar 309 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Εχει τυχει καποιες φορες να το κανω με κανενα προβλημα. Μια φορα μαλιστα ημουνα Παπαγου και μου κοπηκε η ντιζα του συμπλεκτη,αναγκαστηκα γυρισα μεχρι το Φαληρο χωρις και οχι μονο ανεβασματα αλλα και κατεβασματα. Κανενα προβλημα ουτε τοτε ουτε τωρα και ειναι 22 χρονων μηχανακι το DT μου. :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A.K.A. SonIC 1.567 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 με το honda το έκανα συνέχεια σχεδόν είχα καταργήσει τον συμπλέκτη.. και ήταν πολύ ομαλό αμα αρχίζεις και συνδιάζεις τις στροφές με συμπλέκτη άλλαζαν B) αθόρυβα ..δεν ξέρω κατα πόσο καλο ειναι όμως με το χαρ χαρ μια φορα το δοκίμασα και ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ λές και πλακώθηκε ο ΔΙΑΣ με τον ΑΡΗ πάνω απο το κεφάλι μου με σπαθία!! 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gianniskriti 28 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Aν ηταν ετσι ωραια ολα , οι μισοι μοτοσυκλετιστες 8α ειχαν ξυλωσει την ντιζα κ θα χαν βαλει μανετα για πισω φρενο σαν τα σκουτερ :D ...Αποσο ξερω κανει φθορα ,παντως για λιγες αλλαγες δεν νομιζω να κανει τιποτα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αήρ 1.241 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Απαπαπαπαπα, μαμιέται ο δίσκος του συμπλέκτη... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikoskallithea 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Μπορείς να το κανεις αν γνωρίζεις καλά την μοτοσυκλέτα σου, πρέπει να εχει την δυνατότητα να καταλάβεις πότε η ταχύτητα της μοτοσυκλέτας και οι στροφες του κινητήρα εχουν την κατάλληλη αναλογία έτσι ώστε να μην ειναι απαραίτητη η χρήση του ντεμπραγιάζ. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ο Καλος Μητσαρας 314 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Απαπαπαπαπα, μαμιέται ο δίσκος του συμπλέκτη... Και το κιβωτιο..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourv 2.186 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Συνέχεια, με όλες τις μηχανές που είχα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.381 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 μεχρι 2α σε 3η δεν αλλαζει ουτε με βαρια ,απο κει και πανω μια χαρα ,ουτε κιχ δεν κανει Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Lebron 221 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 δε το ξερα οταν προτοπηρα μηχανη με συμπλεκτη!!! μεχρι που το εκανε ενα φιλαρακι μ μπροστα μ και εμεινα λιγακι!! το χω κανει 2-3 φορες για να δω αλλα δε βρισκω νοημα στη χρηση του!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 (τροποποιήθηκε) Μπορείς να το κανεις αν γνωρίζεις καλά την μοτοσυκλέτα σου, πρέπει να εχει την δυνατότητα να καταλάβεις πότε η ταχύτητα της μοτοσυκλέτας και οι στροφες του κινητήρα εχουν την κατάλληλη αναλογία έτσι ώστε να μην ειναι απαραίτητη η χρήση του ντεμπραγιάζ. Το αυτό. Πρακτικά όμως, είναι σχεδόν αδύνατο ΣΥΝΕΧΕΙΑ να το πετυχαίνεις... Παρόλο που στα μοτό είναι πιο ''βατό'' να γίνει, αποφεύγετε το διότι την πληρώνουν τα γρανάζια στο κιβώτιο. εντιτ. Οι χωμάτινοι που'χουν ξεμείνει απο ντιζα καπου σε βουνό, έρχονται με καρφωτές. Θελει όμως πολυ καλό συντονισμό + να μην το ''λυπάσαι'' ωστε να κανεις την ΜΙΝ ''ζημιά''. Επίσης, ξεπερνας και τυχον φοβιες αν σε παιρνει να στρίψεις.... Στριβεις μ'οτι εχεις μεσα. Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 από τον innova 04 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gmitsiakis900 113 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 ρε σεις...η κριση εφερε περικοπες σε μισθους. καποιοι κανουν περικοπες και σε κινησεις !! οποιος συνεχιζει να το κανει ειναι σχεδον σιγουρο οτι καποια στιγμη θα παρει στα χερια τους δισκους του συμπλεκτη...μην πω ολη την καμπανα... Ducati ενα πραμα με σημα Honda-Yamaha κ.α... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ironMANos® 1.794 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Nα δειτε ωραια που θα πονεσει μολις παρετε φουρκετες και γραναζια στο χερι.................................................. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
irakliszs 81 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 ο συμπλέκτης δε νομίζω να παιθαίνει τίποτα, τα γρανάζια όμως λογικά θα φθείρονται. Ο συμπλέκτης αποσυμπλέκει ωστε η αλλαγή γραναζιου να γίνεται χωρίς φορτίο και άρα οι δυναμεις να είναι μικρότερες και άρα οι φθορές στα δόντια μικρότερες. Αν αλλάζεις χωρίς να αποσυμπλέξεις, στην ουσία αλλάζεις ενώ το κιβώτιο δέχεται φορτίο και άρα οι φθορές στα γρανάζια είναι μεγαλύτερες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zampination 301 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 με το honda το έκανα συνέχεια σχεδόν είχα καταργήσει τον συμπλέκτη.. και ήταν πολύ ομαλό αμα αρχίζεις και συνδιάζεις τις στροφές με συμπλέκτη άλλαζαν B) αθόρυβα ..δεν ξέρω κατα πόσο καλο ειναι όμως με το χαρ χαρ μια φορα το δοκίμασα και ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ λές και πλακώθηκε ο ΔΙΑΣ με τον ΑΡΗ πάνω απο το κεφάλι μου με σπαθία!! Χαρ χαρ εννοεις το harley σου? η ειναι καποιο ειδους ψευδόνυμου για το αυτοκίνητο? Παντως φίλε innova04 στα αυτοκίνητα και στα φορτηγά γίνεται σε ολα παντα και χωρις να κάνει κιχ... Αλλα θέλει να ξέρεις να το κάνεις... Ειναι περίπλοκο και η βοηθεια του να το ξέρεις οταν εχεις πχ προβλημα με το συμπλεκτη και δεν ξεκολάει τον δισκο ειναι απιστευτη... Σε ενα αυτοκινητο που ειχα οδηγουσα χωρις συμπλέκτη επι ενα 5μηνο Καθόλου συμπλεκτη ομως! Ουτε στις εκκινησεις Στα αμάξια ειναι πιο ευκολο λογω της νεκρας... Στα ανεβάσματα ειναι πανεύκολο, αρκει απλα να αλλαξεις γρηγορα την ταχυτητα πριν πεσουν οι στροφες και τσουπ μπηκε. Στα κατεβασματα πχ απο 4η σε 3η ομως μολις βγαλεις την 4η και την ωρα που εχεις νεκρα πατας γκαζι για να βρεις τισ ακριβες στροφες του κινητήρα ωπου κουμπώνει η 3η και πιεζεις τον λεβιε εκει που ειναι η 3η. Αν οι στροφες ειναι παραπανω απλα δεν μπορεις να σπρωξεις τον λεβιε για να μπει, και καθως πέφτουν και φτανουν στο ιδανικο σημειο τοτε κουμπωνει απλα και ανετα.. Αν ομως εχουν πεσει απο εκεινο το σημειο τοτε εκει που σπρωχνεις τον λεβιε θα ακουστει το γνωστο στριγγλισμα απο το φαγωμα των γραναζιων! Στην εκκινηση εχεις 2 επιλογες με την μια να ειναι πιο διαδεδομένη και πρακτικη σε περιπτωση που λογω βλαβης εχει καταργηθει ο συμπλέκτης.. Η μια ειναι εκει που εισαι ακινητος με το κουτι και το μοτερ δουλευει και εχεις νεκρα, πιανεις τον λεβιε και τον σπρωχνεις με δυναμη στην πρωτη χωρις να πατάς συμπλέκτη. Δοκιμάστε το σε ισιωμα η κατηφόρα, ποτε σε ανηφόρα(ειναι πολυ δυσκολο). Καταρχας δεν προκειται να ακουστει χρατσ χρουτσ και τα σχετικα και οση δυναμη βαζετε θα αρχισει το αυτοκινητο σιγα σιγα να κινειται, πολυ σιγά ομως... Αφου πάρει λιγη φορα θα φτασει τις ιδανικες στροφες της 1ης και απλα θα μπει και επειτα πατατε γκάζι και φυγατε.. Ο αλλος ο τρόπος ειναι πιο βάρβαρος αλλα ειναι ο πιο γρηγορος και απαραιτητος αν ειστε μεσα στην πολη. Σβηνετε κινητηρα, βαζετε πρωτη, μιζαρετε γκαζι και εφυγες! :smoke: 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Miles 867 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Με φυγε μια φορά μια καρφωτή στο μάθημα οδήγησης.Ο καθηγητής όταν σταματήσαμε γύρισε και με είπε:"ΠΟΤΕ ΚΑΡΦΩΤΕΣ!" Δεν τον ρώτησα γιατί,και δεν το ξαναέκανα.Σωστό ή λάθος δεν ξέρω,και δεν θέλω να το ψάξω κιόλας,όπως είπε και ο angelapos για κάποιο λόγο τον βάλανε εκεί. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ironMANos® 1.794 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 ο συμπλέκτης δε νομίζω να παιθαίνει τίποτα, τα γρανάζια όμως λογικά θα φθείρονται. Ο συμπλέκτης αποσυμπλέκει ωστε η αλλαγή γραναζιου να γίνεται χωρίς φορτίο και άρα οι δυναμεις να είναι μικρότερες και άρα οι φθορές στα δόντια μικρότερες. Αν αλλάζεις χωρίς να αποσυμπλέξεις, στην ουσία αλλάζεις ενώ το κιβώτιο δέχεται φορτίο και άρα οι φθορές στα γρανάζια είναι μεγαλύτερες. Ετσι.......... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΩΡΙΩΝ 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 η μανεττα του συμπλεκτη δεν ειναι quickshifter . Απομονωνει την εμπλοκη απο τα γραναζια του κιβωτιου.Θα παρεις καποιο γραναζι στο χερι αργα η γρηγορα . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IlliGoS 53 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Με φυγε μια φορά μια καρφωτή στο μάθημα οδήγησης.Ο καθηγητής όταν σταματήσαμε γύρισε και με είπε:"ΠΟΤΕ ΚΑΡΦΩΤΕΣ!" Δεν τον ρώτησα γιατί,και δεν το ξαναέκανα.Σωστό ή λάθος δεν ξέρω,και δεν θέλω να το ψάξω κιόλας,όπως είπε και ο angelapos για κάποιο λόγο τον βάλανε εκεί. "Ο λόγος που τον έβαλαν εκεί" δεν μου ακούγετε σαν πειστικό επιχείρημα. Δεν υπερασπίζομαι απαραίτητα την τεχνική αλλά ακόμη και αν την χρησιμοποιείς υπάρχουν άλλες χρήσεις για τον συμπλέκτη. Θα μπορούσε να είναι η εκκίνηση από στάση, το κατέβασμα ταχυτήτων οπως επίσης και η αλλάγή από 1η σε 2α όπως ακόμη και η απομόνωση του κινητήρα σε περίπτωση βλάβης ή οδηγητικού λάθους. Επίσης να ξεκαθαρίσω ότι το θέμα αναφερόταν -τουλάχιστον αρχικά- μόνο σε ανεβάσματα από 2α σε 3η και πάνω. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zampination 301 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 (τροποποιήθηκε) χωρις να ξέρω τι ακριβως συμβαίνει μεσα στο σασμαν, εχω την εντυπωση οτι δεν παθαίνει τιποτα το σασμαν αυτοκινητου αν το κανεις σωστα γιατι εκεινες τις συγκεκριμένες στροφες που κανεις την αλλαγη πρεπει να συγχρονιζονται στιγμιαια τα γραναζια των ταχυτητων με το συχρονιζε γραναζάκι και δημιουργειται κατα καποιον τροπο η διοδος για να περασει ο επιλογεας απο 3η σε 4η σωρις να προκαλει καποια ζημια. Ενω οταν πατας συμπλεκτη το γραναζι του συχρονιζε συχρονιζει τα γραναζια ταχυτητων σε οποιαδηποτε στροφη και μπορεις να αλλαξεις... Αλλα στην πραγματικοτητα δεν εχω ιδεα τι συμβαίνει πραγματικά και πως γίνεται ΕDIT: σορυ για το σπαμ με το κουτι! won't happen again! Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 από τον zampination Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Miles 867 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 "Ο λόγος που τον έβαλαν εκεί" δεν μου ακούγετε σαν πειστικό επιχείρημα. Δεν υπερασπίζομαι απαραίτητα την τεχνική αλλά ακόμη και αν την χρησιμοποιείς υπάρχουν άλλες χρήσεις για τον συμπλέκτη. Θα μπορούσε να είναι η εκκίνηση από στάση, το κατέβασμα ταχυτήτων οπως επίσης και η αλλάγή από 1η σε 2α όπως ακόμη και η απομόνωση του κινητήρα σε περίπτωση βλάβης ή οδηγητικού λάθους. Επίσης να ξεκαθαρίσω ότι το θέμα αναφερόταν -τουλάχιστον αρχικά- μόνο σε ανεβάσματα από 2α σε 3η και πάνω. Μα δεν το θέτω σαν επιχείρημα για να το κάνεις ή όχι.Απλά εξηγώ πώς το βλέπω εγώ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Στο GSR που έχει αγωνιστικό μοτέρ μπορείς να το κάνεις. Το κάνω μόνο όταν θέλω να πάω γρήγορα και με ενδιαφέρει να μην χάσω καθόλου ορμή με το πάτημα του συμπλέκτη. Γενικότερα όμως χρησιμοποιώ συμπλέκτη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
c.l.a.b. 1.084 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 οποιος δεν θελει να χρησιμοποιει συμπλεκτη για αλλαγες ταχυτητων,μπορει καλλιστα να παρει ενα απο τα αυτοματα μοντελα της αγορας,που δινουν την δυνατοτητα να αλλαζεις σχεσεις χωρις να χρησιμοποιεις συμπλεκτη.. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zampination 301 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2012 Οπως τα λέει ο c.l.a.b... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες