Jump to content
steven_04

Γερμανια -> Ιταλια και πισω

Recommended Posts

Ετσι για την Ιστορια και το αρχειο του mybike, ειπα να γραψω δυο λογια για τις διαδρομες που ακολουθησα για να βρεθω με τα παιδια που κατελαβαν τους Δολομιτες στην αντιστοιχη Αυγουστιατικη εκδρομη.

Ξεκινησα με τον DrTzekos απο το Ludwigshafen της Γερμανιας οπου διαμενω με κατευθυνση την Selva di val Gardena, το χωριο που βρισκεται το ξενοδοχειο μας στην ευρυτερη περιοχη του Bolzano. Τα χιλιομετρα περιπου 670, ουτε πολλα ουτε λιγα για ενα μονοημερο ταξιδι με γυμνο μηχανακι.

Αναχορωντας λοιπον το πρωι της Κυριακης με το μηχανακι φορτωμενο και την διαθεση στα υψη

IMG351.jpg

Στοχος ητανε να φυγουμε καρφι για την πολη Konstanz (Κωνσταντία στα Ελληνικα, Constance στα Αγγλικα) μεσω autobahn. Ο λογος της επιλογης autobahn ηταν γιατι δεν υπαρχει τιποτα το αξιολογο να δουμε μεχρι την Konstanz και επισης θελαμε να εξοικονομουσε χρονο που θα χαναμε αργοτερα στην Αυστρια. Μεχρι εκει τα χιλιομετρα ηταν περιπου 290 πραγμα που σημαινει οτι θα φταναμε με αδεια τεποζιτα (τουλαχιστον εγω), οποτε μολις μπηκαμε στην πολη πρωτη σταση στο βενζιναδικο και μετα ενα σκιερο μερος για να παρκαρουμε τα μηχανακια και να κανουμε μια σβελτη βολτα στην πανεμορφη αυτη πολη.

IMG356.jpg

IMG357.jpg

IMG355.jpg

IMG359.jpg

IMG362.jpg

Κυριακη μεσημερι και σε μια πολη που ελκυει τουριστες, τα παντα ηταν νεκρα και οι δρομοι αδειοι!!!!!!

IMG361.jpg

IMG360.jpg

Αφου μασουλησαμε κατι σαντουϊτσακια στα γρηγορα, καβαλησαμε τα μηχανακια και πηγαμε να παρουμε το φερυ που σε παει απεναντι στο Meersburg. To εισητηριο για αναβατη και μοτοσυκλετα στα 5,20€ και σε 10-15 λεπτα εχεις περασει απεναντι.

IMG372.jpg

IMG366.jpg

Η λιμνη Κωνσταντια ( οι γερμανοι την φωναζουν Bodensee γιατι ειναι μεγαλη σαν θαλασσα) που ειναι πραγματικα τεραστια και βρισκεται σε μια ομορφη περιοχη.

IMG364.jpg

IMG365.jpg

Το φερυ που σε παει στην αλλη πλευρα της λιμνης

IMG367.jpg

Φτανοντας στο Meersburg

IMG370.jpg

Απο το Meersburg αναχωρησαμε για Lindau μεσω του παραλημνιου δρομου ο οποιος για κακη μας τυχη ειχε αυστηρα ορια ταχυτητας, μπολικη κινηση και αρκετες καμερες. Οποτε χασαμε λιγο παραπανω χρονο απο αυτον που υπολογιζαμε. Μικρο το κακο ομως αφου απο το Lindau μπηκαμε Αυστρια μεσω του κεντρικου δρομου(E60) που οδηγει στο Innsbruck περνωντας απο πολλα και τεραστια τουνελ. Δεν θα τον ολοκληρωναμε ομως γιατι το Innsbuck ηταν μεσα στο προγραμμα της εκδρομης οποτε δεν υπηρχε λογος να δουμε 2 φορες το κομματι Bolzano-Innsbuck. Αντ'αυτου θα βγαιναμε απο τον κεντρικο στο υψος του Landeck με κατευθυνση νοτια. Εδω μολις βγηκαμε απο τον κεντρικο με κατευθυνση τον 180:

IMG374.jpg

IMG373.jpg

Εδω να σημειωσω οτι καναμε λαθος και αντι να παρουμε την εξοδο για το Landeck και κατόπιν να βγουμε στον 180, πηραμε την επομενη εξοδο που σε περναει μεσα απο ενα τουνελ και μετα σε βγαζει στον 180. Το αποτελεσμα του λαθους ηταν να περασουμε απο διοδια και να πληρωσουμε 8,50€ ασχετως που εκεινη την μερα ειχαμε αγορασει την Αυστριακη βινιετα.

Απο κει και μετα το κομματι απο Prutz μεχρι Silandro απλα ΜΑΓΕΙΑ!!!!! Το προτεινω σε ολους τους ενδιαφερομενους, απιστευτα τοπια και καταπληκτικη διαδρομη διπλα σε ενα ποταμι. Ευχομαι και παρακαλαω να το ξανακανω συντομα. Πραγματικα απεριγραπτες οι εικονες που δεν μπορουν να αποτυπωθουν με λογια. Στο Pfutz μαλιστα ειδα και πολλους μοτοσυκλετιστες και πολλα hotel με σημα τη μοτοσυκλετα, πραγμα που σημαινει οτι το χωριο ειναι moto-friendly. Λαθος μου που δεν σταματησα για φωτο αλλα ειχαμε αρχισει ηδη να βγαινουμε εκτος χρονου. Στα υπ'οψιν για το μελλον αυτη η περιοχη με διαμονη στο υπεροχο Pfutz.

Απο το Silandro και μετα ευκολα τα πραγματα, συνεχισαμε για Merano και απο εκει για Bolzano, μια ιδεα απο autostrada και απο εκει εξοδο για τον SS48 που οδηγει στο χωριο Selva. Φτασαμε στο ξενοδοχειο και συναντησαμε τα παιδια κατα τις 8 το βραδυ, μετα απο σχεδον 12 ωρες στο δρομο.

Αναλυτηκα η διαδρομη που ακολουθησαμε εδώ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ωρέ, άπιστε Αγαρινέ προδότη , τί μπλουζάκι είναι αυτό; Δεν το πήρα πρέφα έγκαιρα να σου ακυρώσω το μετάλλιο, γατάκι.........

Σταύρε, κουμπαρά φίλε, κουμπαρά για του χρόνου........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για την επιστροφη λιγα πραγματα θα αναφερω. Δυστηχως δεν εβγαλα πολλες φωτο, κυριως λογο της απογοητευσης μου που τελειωσε μια καταπληκτικη εβδομαδα σε μια πανεμορφη περιοχη με super duper παρεα. Οδηγουσα για Γερμανια και μια στεναχωρια με ειχε κυριευσει....

Στα της διαδρομης, απο ξενοδοχειο μεχρι Merano το κομματι ηταν το ιδιο με αυτο του καναμε οταν φταναμε Ιταλια. Απο κει και μετα ομως ακολουθησαμε το μοτιβο της εκδρομης που ηταν, τι αλλο φυσικα, καποια πασα και ανεβασμα σε μεγαλα υψομετρα.

Εξοδος λοιπον απο το Merano για τον SS44 και το χωριο San Leonardo και απο κει για το πασο Timmelsjoch το οποιο ειναι πραγματικα μεγαλο και σε ανεβαζει σε υψος 2500 μετρα. Το ανεβαινεις απο την Ιταλια και το κατεβαινεις στην Αυστρια. Η θεα πραγματικα αξιζει και σου κοβει την ανασα.

IMG476.jpg

IMG475.jpg

IMG477-1.jpg

Το αξιοπεριεργο με αυτο το πασο ειναι οτι το ανεβαινεις απο την πλευρα της Ιταλιας με καλη ασφαλτο και δωρεαν και οταν μπεις Αυστρια πληρωνεις διοδια 12€ και η ασφαλτος δεν ειναι σαν την Ιταλικη. Χαζοι Αυστριακοι, δεν μπορω να τους καταλαβω ωρες ωρες...

Κατεβαινοντας το Timmelsjoch φθανεις στο χωριο Solden και απο εκει με μια ομορφη διαδρομη μεσα απο τα βουνα συνεχιζεις στον 186 για το Imst. Απο το Imst μεχρι το Elmen περνας ενα μικρο πασο (ετσι για το "σβησιμο") το οποιο ως δια μαγειας ηταν δωρεαν και συνεχιζεις στον 198 σε μια ομορφη και παραποταμια διαδρομη μεχρι το χωριο Musau. Πουθενα μεχρι στιγμης δεν ειδαμε καλη αυστριακη ασφαλτο, σε μερικα σημεια μαλιστα θυμησε εντονα την ελληνικη και φοβοσουν να την εμπιστευθεις οταν εστριβες. Ξενερα αλλα τουλαχιστον οι διαδρομες δεν ηταν ασχημες. Απο Musau μπηκαμε Γερμανια και ανεβηκαμε Ludwigshafen μεσω βαρετης, κουραστικης, αδιαφορης και ατελειωτης autobahn. Πραγματικα μ'επιασε νυστα και δεν εβλεπα την ωρα να φθασω. Κανενα ενδιαφερον, καμια οδηγικη απολαυση, κλειδωνεις 120 και περιμενεις να περασουν 3 ωρες για να φθασεις.

Συνολικα χιλιομετρα απο την ωρα που πατησα την μιζια της αναχωρησης μεχρι το τελικο σβησιμο το βραδυ του Σαββατου

IMG480.jpg

Αναλυτηκα η διαδρομη του γυρισμου μας εδώ

Φυσικα οποιος ενδιαφερεται για ενα παρομοιο ταξιδι και θελει να μαθει πληροφοριες μπορει να ρωτησει ειτε εδω ειτε με Pm.

Τροποποιήθηκε από τον steven_04

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί βρε παιδί μου του φέρεσαι έτσι του κράνους?Τι σου έκανε?Θα του χαλάσεις την ματ εμφάνιση!

Αι αι κρίμα είναι!

Δεν μου λες, την διαδρομή του Google Maps την πέρασες στο iGO?

Αν ναι πως?Λεπτομέρειες θέλω!

Όσο για το ταξίδι απλά υπέροχα!Τι να λέμε!Το 'χω στο μυαλό μου να γυρίσω αυτά τα μέρη στην κεντρική Ευρώπη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωρέ, άπιστε Αγαρινέ προδότη , τί μπλουζάκι είναι αυτό; Δεν το πήρα πρέφα έγκαιρα να σου ακυρώσω το μετάλλιο, γατάκι.........

Σταύρε, κουμπαρά φίλε, κουμπαρά για του χρόνου........

Θειο Παναγιωτη, ειπα να κανω το αντιθετο απο το Θειο Ντενη: Ξεκιναμε πρωτα απο τα παρεμφερη (μπλουζακια, καπελακια κτλ κτλ) και μετα παμε στο ρεσουμέ!!!

Γιατί βρε παιδί μου του φέρεσαι έτσι του κράνους?Τι σου έκανε?Θα του χαλάσεις την ματ εμφάνιση!

Αι αι κρίμα είναι!

Δεν μου λες, την διαδρομή του Google Maps την πέρασες στο iGO?

Αν ναι πως?Λεπτομέρειες θέλω!

Όσο για το ταξίδι απλά υπέροχα!Τι να λέμε!Το 'χω στο μυαλό μου να γυρίσω αυτά τα μέρη στην κεντρική Ευρώπη!

Μια χαρα ειναι το κρανος, ποιο πολυ κινδυνευει απο την δικια μου αμπαλοσυνη παρα απ'ολα τ'αλλα ;) Σχετικα με το iGO, πρωτα του εβαλα αφετηρια και τερματισμο και μετα περασα με το χερι τα ενδιαμεσα σημεια με τη λειτουργια "Insert Via" ωστε να προκυψει η επιθυμητη διαδρομη. Πραγματικα πολυ βολικο το iGO και δεν μου δημιουργησε κανενα θεμα κατα την διαρκεια του ταξιδιου.

Μπράβο Σταύρο σου εύχομαι και εισ ανώτερα

Ευχαριστω Παναγη, τα ανωτερα βλεπω να ειναι αυτα που ετοιμαζει ο Θειος Παναγιωτης οποτε τρεχω να παρω νεο κουμπαρα για του χρονου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπραβο ρε σταυρο παντα τετοια!!!

θελω κατι ασχετες για το ταξιδι info!!!Eιτε εδω ειτε με πμ!

για τα σαμαρια ποσο εσκασες και to tankbag!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπραβο Θειο Σταυρο, πραγματικα ειμαι περιφανος που εισαι φιλος μου! :tooth: Τρενο πας :tooth:

για τα ενδιαμεσα δεν λες τιποτα ε? για τα 5 βραδια που κοιμηθηκαμε αγκαλια ουτε λογος? :angry: :angry: :(

Τροποποιήθηκε από τον xampos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπραβο Θειο Σταυρο, πραγματικα ειμαι περιφανος που εισαι φιλος μου! :tooth: Τρενο πας :tooth:

για τα ενδιαμεσα δεν λες τιποτα ε? για τα 5 βραδια που κοιμηθηκαμε αγκαλια ουτε λογος? :angry: :angry: :(

E αυτα ειναι καταγραμμενα στο αλλο θεμα, μην επαναλαμβανομαστε :D

Και δεν ηταν 5 αλλα 6 :angry:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωραίος ο Σταύρος! Και εγώ είδα Γερμανία-> Ιταλία και πίσω και νόμιζα Γερμανία-> Ιταλία και πίσω(στην Ελλάδα) και είπα ότι έρχεται πίσω ο ξενιτεμένος!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραιος ο Σταυρος... Τι λεει το Yamaha, σε σχεση με το Καβασακι;

Τρενο παει!!!!! :D

ωραίος ο Σταύρος! Και εγώ είδα Γερμανία-> Ιταλία και πίσω και νόμιζα Γερμανία-> Ιταλία και πίσω(στην Ελλάδα) και είπα ότι έρχεται πίσω ο ξενιτεμένος!!!

Θ'αργησει λιγο αυτη η ωρα. Η αληθεια ειναι οτι το ταξιδι μου προσφερε την δυνατοτητα να ριξω αναγνωρηστικες ματιες στη διαδρομη σε περιπτωση που δεν συνεχισω καριερα στην Γερμανια και χρειαστει να επιστρεψω Ελλαδα. Οδικως μεχρι Βενετια και απο κει καραβι για Ηγουμενιτσα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τυχεροι πετυχατε το passo rombo-timmeljoch καθαρο απο ουρανο και θεα.αντε στα επομενα και μακαρι παρεα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τυχεροι πετυχατε το passo rombo-timmeljoch καθαρο απο ουρανο και θεα.αντε στα επομενα και μακαρι παρεα

Πραγματικα ο καιρος μας αγαπησε και ηταν με το μερος μας. Thank's a lot!!! :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπραβω ρε Σταυρο! τελεια! καθε φορα ετσι και καλυτερα!!!!

α ρε ER χεχε!

ΥΓ: δεν μενεις Θεσσ πλεον;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπραβω ρε Σταυρο! τελεια! καθε φορα ετσι και καλυτερα!!!!

α ρε ER χεχε!

ΥΓ: δεν μενεις Θεσσ πλεον;

Εδω και 5 μηνες σχεδον γραφουμε ευρωπαϊκα χιλιομετρα εγω και το ER :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

συγνωμη αν γινομαι αδιακριτος αλλα λογο δουλειας βγηκες ευρωπη; ή σπουδων;

Εδω και 5 μηνες σχεδον γραφουμε ευρωπαϊκα χιλιομετρα εγω και το ER :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

συγνωμη αν γινομαι αδιακριτος αλλα λογο δουλειας βγηκες ευρωπη; ή σπουδων;

Κανω 6μηνη πρακτικη στη Γερμανια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα