Jump to content
Panos1313

Αυξηθηκε η χωρητικοτητα του ρεζερβουαρ μου..

Recommended Posts

επειδη βρισκω ενδιαφερον το θεμα..

ερωτηση ενος αδαη,βασισμενη σε παραδειγμα αυτοκινητου.

στα αυτοκινητα λοιπον,εαν θελεις,μπορει να βαλει παραπανω απο την χωρητικοτητα της δεξαμεης καυσιμου,γεμιζοντας ουσιαστικα κ τον σωληνα-αγωγο που μεταφερει την βενζινη απο το στομιο,μεχρι κ την δεξαμενη.(ελπιζω να καταλαβατε τι εννοω.

στην μοτοσυκλετα,μηπως υπαρχει ανιστοιχος σωληνας-αγωγος,στην κατω μερια της δεξαμενης,που να συνδεει αυτην με κατι αλλο?αν δεν υπαρχει,τοτε ειναι 100% πειραγμενες οι αντλιες του πρατηριουχου!

Το ίδιο αναρωτιέμαι κι εγώ. Για πείτε όσοι γνωρίζετε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το ίδιο αναρωτιέμαι κι εγώ. Για πείτε όσοι γνωρίζετε.

το εχω ακουσει και εγω αυτο..και το αλλο, η δεξαμενη να ειναι συνδεδεμενη, η 95αρα με την 100αρα και ανοιγει την βανα και αδειαζει 95 στην 100αρα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα μηχανακια με νορμαλ τεποζιτο οπως π.χ αυτα :

tank_drz400.jpgklx250s-tank.jpg

στο μανουαλ σου λεει οτι τα γεμιζεις κατι σαν 2-3 δακτυλα κατω απο το στομιο , δηλαδη ουτε καν 1/4 λιτρο δε χωραει σ'αυτο το χωρο .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου έχει συμβεί και εμένα...στο αμάξι σε ντεπόζιτο 60λτ, έβαλε 62λτ...μου απάντησε ότι πάντα είναι μεγαλύτερα από όσο δηλώνει ο κατασκευαστής...μηχανή 13,8λτ μετρημένο κάμποσες φορές καθώς έχω μείνει...την μία έβαλα 14,2λτ. Στο συγκεκριμένο βενζινάδικο βάζω συνέχεια και προτιμώ να με κλέβει στην ποσότητα παρά στην ποιότητα από την οποία είμαι ικανοποιημένος. Η τιμή είναι καλή οπότε και 3% να με κλέβει...δεν βγαίνω χαμένος. Στην μηχανή πάντως δεν πρέπει να δίνει χωρητικότητα ο κατασκευαστής μέχρι να ξεχειλήσει. Πολλές φορές το γεμίζω και μέχρι εκεί. Ίσως ένα μέρος από τα 400μλ να δικαιολογείται από παραπάνω γέμισμα από το προβλεπόμενο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμένα ο δικός μου βενζινάς έχει και καλή ποιότητα και δεν κλέβει. Η δε τιμή του, είναι πάντα γύρω στα 3 λεπτά πιο ακριβή από τον μέσο όρο των τιμών.

Όταν κάποιος στα 20 λίτρα είσαι τυχερός και σε δαγκώσει μόνο 1 λίτρο (=1,75€) στον δικό μου πληρώνω 20λ Χ 0,03€ παραπάνω = 60 λεπτά διαφορά. Άρα είμαι κατά πολύ κερδισμένος κι ας την βάζω ακριβότερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα μου συμβαινει το αντιθετο.Το μανιουαλ λεει 6 λιτρα και το μηχανακι γεμιζει με 5.

Κυμκο στάιλ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εφαγα φλασια τωρα...

Εχω 1 10λιτρο μπιτονι , ειναι λιγο πιο πανω απο 10 λιτρα αυτη τη στιγμη , θα το βαλω ακριβως στα 10λ. και μετα με τελιως αδειο το τεποζιτο μου θα το ριξω μεσα να δω μεχρι ποσο ειναι τα 10λ. μιας και το τεποζιτο των drz400 ειναι 10λ. ή 2.6gal .

Πως θα το δω για να θυμαμαι μεχρι ποιο υψος ειναι 10λ. ?

Ειναι πολυ απλο , εχω ημιδιαφανο τεποζιτο..!

Το μαρκαρο μεχρι που ειναι ακριβως 10λ. και μετα θα ελεγχο πανευκολα αν επεσε κλεψιμο ή οχι...!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μακαρι να ηταν ετσι τα πραγματα φιλε μου.απο τη στιγμη ομως που ακομη δεν υπαρχει (ακομα) σοβαρος ελεγκτικος μηχανισμος,δεν μπορεις να εισαι σιγουρος οτι δεν σε κλεβει ουτε ο ακριβοτερος.μπορει να σε κλεβει σε μικροτερο βαθμο,αυτο δεν σημαινει οτι δεν σε κλεβει.δεν αποκλειεται βεβαιως να υπαρχουν κ οι εξαιρεσεις στον κανονα.τοσο για τους φθηνους,οσο κ για τους ακριβους.

Δεν είπα πως ο ακριβότερος σίγουρα δεν κλέβει στην αντλία. Είπα να βρείτε κάποιον που να μην κλέβει και να βάζετε μόνιμα από εκεί.

Το αν σε κλέβει ο άλλος ή όχι εύκολα μπορείς να το καταλάβεις αν φροντίζεις κάθε φορά να φουλάρεις και ξέρεις και την χωρητικότητα του ντεποζίτου σου. Εγώ με 4-5 γεμίσματα με το που μου άναβε η ρεζέρβα απέκλεισα αντίστοιχους σε αριθμό βενζινάδες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδιά αν πάει κάποιος με 4λιτρο στο χέρι ντεπόζιτο θα του βάλει 4 λίτρα ακριβώς είμαι σίγουρος!δεν είναι γατάκια έχουν τρελά κόλπα με τηλεκοντόλ με το ένα με το άλλο τόσα έχουν βρεί κατα καιρούς.

προσωπικά βάζω πάντα κατευθείαν με το που ανάψει το λαμπάκι και παίρνει 12.5 λίτρα τσεκαρισμένο άπειρες φορές αν κάπου δώ μεγαλύτερη απόκλιση τότε απλά δεν ξαναπάω!

ένας συνάδελφος πάντως επιμένει ότι παίζει θέμα με τις θερμοκρασίες στην βενζίνη και πώς αλλάζει ο όγκος της αλλά δεν ξέρω πώς αυτό τεκμηριώνεται επιστημονικά όλο και κάποιος θα το κατέχει εδώ μέσα να μας πεί τι παίζει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εφαγα φλασια τωρα...

Εχω 1 10λιτρο μπιτονι , ειναι λιγο πιο πανω απο 10 λιτρα αυτη τη στιγμη , θα το βαλω ακριβως στα 10λ. και μετα με τελιως αδειο το τεποζιτο μου θα το ριξω μεσα να δω μεχρι ποσο ειναι τα 10λ. μιας και το τεποζιτο των drz400 ειναι 10λ. ή 2.6gal .

Πως θα το δω για να θυμαμαι μεχρι ποιο υψος ειναι 10λ. ?

Ειναι πολυ απλο , εχω ημιδιαφανο τεποζιτο..!

Το μαρκαρο μεχρι που ειναι ακριβως 10λ. και μετα θα ελεγχο πανευκολα αν επεσε κλεψιμο ή οχι...!

το εχω σκεφτεί και εγώ αυτό και νομίζω ειναι μια πολύ καλη λύση,

να αδειάσω τελείως το ντεπόζιτο τραβώντας το σωληνάκι στης βενζίνης και να το γεμίσω με 20L μετρημένα,

να δω μέχρι που φτάνει, γιατί όπως είχα αναρωτηθεί και στο προηγούμενο post μου, "μέχρι που έχει μετρήσει ο κατασκευαστής??"

Σίγουρα δεν τα έχει μετρήσει με το ντεπόζιτο ξεχειλισμένο, αλλα και πάλι, αν το ξεχειλίσεις ποσο παραπάνω να χωρέσει? μισό? ένα λίτρο?

μέχρι εκεί και με το ζόρι πιστεύω.

Μέτρημα λοιπόν με δικό σου μπιτόνι, το "ξεχειλίζεις" κιόλας να δεις ποσο χωράει ασχέτως manual,

και από εκεί και πέρα ανάλογα με το τι γραφει η αντλία του βενζίνα, ξέρεις αν κλέβει ή όχι

παιδιά αν πάει κάποιος με 4λιτρο στο χέρι ντεπόζιτο θα του βάλει 4 λίτρα ακριβώς είμαι σίγουρος!δεν είναι γατάκια έχουν τρελά κόλπα με τηλεκοντόλ με το ένα με το άλλο τόσα έχουν βρεί κατα καιρούς.

έχω πάει με πλαστικό ρεζερβουάρ βάρκας (αυτά τα κόκκινα) και του λέω βάλε μου 20 λίτρα (γιατί θα έκανα μίξη με λάδι και ήθελα μια σχετική ήθελα ακρίβεια) βάζει 20L και το ποσο σε euro δεν έβγαινε στρογγυλό, μου λέει "να βάλω άλλο λίγο να το στρογγυλέψουμε..."

βάλε λέω...

προφανώς φοβήθηκε ότι πήγα για να τον μετρήσω, αλλα εγώ ούτε καν θα έμπαινα σε αυτή τη διαδικασία (τότε που είχε 1e/L, τώρα ξύλο!)

πάντως αν πας με πλαστικό ντεπόζιτο που δεν έχει προδιαγραφές για καύσιμα, δεν σου γεμίζουν, την έχουν φοβηθεί την δουλειά και επικαλούνται λόγους ασφαλειας...

ένας συνάδελφος πάντως επιμένει ότι παίζει θέμα με τις θερμοκρασίες στην βενζίνη και πώς αλλάζει ο όγκος της αλλά δεν ξέρω πώς αυτό τεκμηριώνεται επιστημονικά όλο και κάποιος θα το κατέχει εδώ μέσα να μας πεί τι παίζει.

αυτό με την θερμοκρασία και τον όγκο (θερμική διαστολή) είναι υπερβολικά ακραίο για να δεις διαφορά στα λίτρα που μιλάμε (να λέγαμε για κανένα τόνο καύσιμο να πω ok), και στις νορμάλ θερμοκρασίες περιβάλλοντος που παραλαμβάνουμε το καύσιμο από το βενζινάδικο,

σε νορμαλ θερμοκρασίες δεν δικαιολογείται τέτοια διαστολή ώστε να είναι αντιληπτή,

συν του ότι οι δεξαμενές είναι υπόγειες και ελάχιστα επηρεάζονται από την εξωτερική θερμοκρασία και τις διακυμάνσεις της, (κατά την διάρκεια της ημέρας, και γενικότερα)

οπότε αυτό που λένε πολλοί "γέμιζε πρωί ή βραδυ που το καύσιμο είναι κρύο" το βρίσκω λίγο άκυρο.

άποψη μου πάντα με τα λίγα περί ρευστομηχανικής που ξέρω, αν έχει κάποιος διαφορετική άποψη (οτι αλλάζει αρκετά ο όγκος ώστε να τον λαμβάνουμε υπόψιν μας) θα ήταν ενδιαφέρον να την ακούσουμε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η μονη λύση για να μην με κλέβουν στις βενζίνες, είναι να ανοίξω δικό μου βενζινάδικο :_zeppelin:

ούτε αυτό παίζει! θα γλυκαθείς και θα κλέβεις και συ μετά! :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα με αυτοκλέβω! :tooth:

Κοιτα μονο μην αρχισεις και τις συνταγες για γλυκα, γιατι θα 'χεις θεμα με τις δοσολογιες και δε θα σου βγαινει η σαντιγυ !! hhahahahahha

:D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πηγα απο εκει σημερα, του εξηγησα το προβλημα πολιτισμενα και μου αρχισε τα κλασσικα "ο κατασκευαστης δεν υπολογιζει το στομιο" κτλπ.

Του ειπα δεν ειναι η πρωτη φορα που βαζω βενζινη και του ζητησα να μου αποζημιωσει τουλαχιστον 2 λιτρα.

Μου ειπε οτι αν το εκανε θα ηταν σαν να παραδεχοταν οτι εκλεψε κτλπ

Του ειπα οτι οντως πιστευω οτι με εκλεψε.

Μου ειπε οτι ειναι ελεγμενος απο το υπουργειο κτλπ.(του οτι ολα τα βενζιναδικα ετσι ειναι, μαλλον κανενα δεν κλεβει)

Τελικα τον ευχαριστησα αφου δεν βγαζαμε ακρη και σηκωθηκα και εφυγα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χθες γεμισα το παπακι απο την πρωτη εκο στην κλεισθενους.ενω στεγνο(απο μια φορα που μου ειχε μεινει) ειχε παρει 4,2 λιτρα(που και παλι θα με εκλεψε εκεινος) ο τυπος καταφερε και μου εβαλε 4,38 λιτρα.δεν ειχα δυστυχως αποδεικτικο που να λεει την χωρητικοτητα του ντεποζιτου.ομως δευτερα θα κανω καταγγελια και θα παω να βρω απο τον γκοργκολη την χωρητικοτητα συμφωνα με προδιαγραφες και θα ξαναπαω και θα φωναξω επι τοπου αστυνομια.περιμενα να μου βαλει 4 λιτρα αρα κλεβει καπου 10%

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πηγα απο εκει σημερα, του εξηγησα το προβλημα πολιτισμενα και μου αρχισε τα κλασσικα "ο κατασκευαστης δεν υπολογιζει το στομιο" κτλπ.

Του ειπα δεν ειναι η πρωτη φορα που βαζω βενζινη και του ζητησα να μου αποζημιωσει τουλαχιστον 2 λιτρα.

Μου ειπε οτι αν το εκανε θα ηταν σαν να παραδεχοταν οτι εκλεψε κτλπ

Του ειπα οτι οντως πιστευω οτι με εκλεψε.

Μου ειπε οτι ειναι ελεγμενος απο το υπουργειο κτλπ.(του οτι ολα τα βενζιναδικα ετσι ειναι, μαλλον κανενα δεν κλεβει)

Τελικα τον ευχαριστησα αφου δεν βγαζαμε ακρη και σηκωθηκα και εφυγα.

φιλε μου να εισαι καλα που μας ενημερωσες εμας της Περιοχης

ΔΕΝ θα ξαναπατησω οπως και οσοι γνωστοι μου εχω ενημερωσει σχετικα !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και εγω σημερα ειχα τετοιο θεμα .

πηγα με αδειο μπιτονι 5 λιτρων και χωρεσε 5,5 !!!

σε γνωστο πανακριβο βενζιναδικο της θεσ/νικης .

οταν του εκανα παρατηρηση ο βενζινας μου εδειξε τα αυτοκολλητα του ελεγχου και μου ειπε οτι ελεγχθηκε προσφατα .

θα τσεκαρω το μπιτονι και σε αλλο βενζιναδικο για να ειμαι σιγουρος και μετα θα φαει μια καταγγελια οσο το μποι του .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου συνέβη πρόσφατα με το αμάξι, που έχει 55λ τεπόζιτο και μου έβαλε 56. ΕΚΟ στην Εθνική Αθηνών Κορίνθου. Όταν το είδα, μου άναψαν λαμπάκια και πάω στην υπέυθυνη (ήταν βράδυ κυριακής) της λέω το και το, μου λεει δεν έχει ξανασυμβεί κτλ. Της λέω λοιπόν, φέρε μου ένα κομπιουτεράκι. Επειδή δεν είχα μείνει όταν έφτασα, ας υποθέσουμε ότι είχα 3-4 λίτρα μέσα στο τεπόζιτο, άρα αναγνωρίζω τα 52λτ από τα 56 που έγραψε. μείον 5-6 ευρώ νομίζω. Πάρε το αφεντικό σου της λέω γιατί το πρόβλημα μου δεν είναι τα 6ευρω στα 95 ευρω γέμισμα που έκανα, απλά το ότι με κλέβεις!!!

Τους είπα και για έλεγχο από το ΥΠ.ΑΝ, μου λέγαν κάτι ασυναρτησίες, αλλά και για αστυνομία που είπα να καλέσουμε δεν δέχτηκαν λόγω του ότι ο τεχνικός που θα επιβεβαίωνε παράβαση δεν δουλεύει σήμερα ΚΥΡΙΑΚΗ!!Τελικά της δίνω τα λιγότερα λεφτά, της λέω πάρε και στοιχεία και θα ελέγξω για πρόστιμα και τέτοια αν έχετε στο παρελθόν.

Καταλήγουμε λοιπόν στο ότι αφού οι έλεγχοι δεν λειτουργούν σε αυτήν την χώρα, ότι κάνεις επι τόπου εκείνη την στιγμή! και συ φίλε PANOS1313, έπρεπε να πεις δεν αναγνωρίζω τόσα, θα σου δώσω τα υπόλοιπα και κάνε μηνυση για την διαφορά 3-4 ευρώ! Τσαμπουκά θέλει με τα λαμόγια που έχουμε μπλέξει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και εγω σημερα ειχα τετοιο θεμα .

πηγα με αδειο μπιτονι 5 λιτρων και χωρεσε 5,5 !!!

σε γνωστο πανακριβο βενζιναδικο της θεσ/νικης .

οταν του εκανα παρατηρηση ο βενζινας μου εδειξε τα αυτοκολλητα του ελεγχου και μου ειπε οτι ελεγχθηκε προσφατα .

θα τσεκαρω το μπιτονι και σε αλλο βενζιναδικο για να ειμαι σιγουρος και μετα θα φαει μια καταγγελια οσο το μποι του .

ονομασε τον για να γνωριζουμε και εμεις οι βορειοι και αν δεν θελεις ριξε μου 1 pm

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρωτησα σημερα στο γκοργκολη και το παπακι παιρνει 4 λιτρα.οποτε οτιδηποτε παραπανω ακομα και με αναθυμιασεις να πηγαινω,με κλεβουν.αρα ο τυπος στην εκο με εκλεψε σχεδον μισο λιτρο στο παπι!!!θα ξαναπαω τωρα που επιβεβαιωσα χωρητικοτητα και θα φωναξω επι τοπου αστυνομια αν δω τιποτα περιεργο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα