Jump to content
Toni Shark

Aφρισμένα λάδια;;;

Recommended Posts

Σήμερα και μετά από οπτικό έλεγχο,αμέσως μετά από βόλτα,είδα τα λάδια( τζαμάκι) αφρισμένα!! Δεν είχε κάψει γραμμάριο.

Είναι κάτι φυσιολογικό ή να ανησυχώ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σήμερα και μετά από οπτικό έλεγχο,αμέσως μετά από βόλτα,είδα τα λάδια( τζαμάκι) αφρισμένα!! Δεν είχε κάψει γραμμάριο.

Είναι κάτι φυσιολογικό ή να ανησυχώ;

ποιος ξερει βρε τι του κανες του καημενου του μηχανακιου κ αφρισε απ το κακο του :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ολοι θα σου πουνε οτι εχουν παρει νερα τα λαδια σου ,να κοιταξεις μην εχεις καψει φλαντζα ,να τα αλλαξεις αμεσως κτλ

μαλλον δεν ειναι απολυτως τιποτα απλα λιγη υγρασια

δουλεψε το μηχανακι και πηγαινε μια μεγαλη βολτα να ζεσταθει πολυ ,οταν γυρισεις ανοιξε την ταπα λαδιου και αφησε την για 1 λεπτο να εξατμιστει το νερο και τελος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φυσιολογικότατο. Κοίτα στο ιντερνετ milky oil. Είναι από υγρασία στο λάδι, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντος και των σύντομων διαδρομών(που δεν προλαβαίνουν να ανεβάσουν θερμοκρασία στα λάδια και εξαερώσουν την υγρασία)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειχε γινει ενα παρομοιο θεμα πριν καποιο καιρο! και ναι ειναι φυσιολογικο απο οτι θυμαμε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

νομίζω ότι αυτό συμβαίνει όταν τα λάδια είναι σχετικά καινούργια...

Πάντως είναι φυσιολογικό!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

νομίζω ότι αυτό συμβαίνει όταν τα λάδια είναι σχετικά καινούργια...

Πάντως είναι φυσιολογικό!

Πριν έναν μήνα τα άλλαξα και ζήτημα να έχω κάνει 800χλμ... :unsure:

ποιος ξερει βρε τι του κανες του καημενου του μηχανακιου κ αφρισε απ το κακο του :crazy:

Το πήγαινα τέζα για να σας ακολουθήσω την Κυριακή :taz::tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν ειναι λιγο τοτε αλλαξε απλα λαδι για να φυγει και η υγρασια, αν ομως ειναι πολυ ο αφρος ψαξε αν περνανε νερα στα λαδια, δες στην ταπα του ψηγειου αν μαζευει "βουτυρο"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οπως σωστα ειπαν κ οι προηγουμενοι ειναι απο υγρασια,ακομα κ εαν η μοτο κινειται τακτικα ειναι δυσκολο να αποφυγουμε αυτο το φαινομενο.ειδικα στην χωρα μας που η υγρασια τα σπαει.

αυτος ειναι κ ο λογος για τον οποιο ειναι καλο ν'αλλαζουμε λαδια παντα μετα τον χειμωνα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΑΧΑ και εγώ που νόμιζα πως στο δικό μου ήταν μάπα το λάδι και είχε και ανθρακικό.. Θα δοκιμάσω σήμαρα κιόλας τη μέθοδο με την τάπα ανοικτή μετά από βόλτα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν χρειαζετε αυτο με την ταπα...............ολοι οι κινητηρες εχουν σωληνακη και μελιστα μεγαλο...........για να εξαερονουν την υγρασια ............δες μηπως ειναι τσακισμενο και δεν μπορει να την εκτωνοσει κατα τα αλλα......αν ειναι λιγο οκ.........

καθος και τα λαδια παντα τα κοιταμε με ζεστο δουλεμενο κινητηρα για να φυγει η υγρασια και αφου σβησει για κανα δεκαπενταλεπτο μισαωρο για να προλαβουν να κατεβουν κιολας ο κανονας ειναι αυτος

αλλα αλαζει λιγο απο service manual σε service manual..............

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσύ ειδικά με το cbr τι ανησυχείς. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι τίποτις άλλο. Σηκώνει καθόλου βεντηλατέρ? Αν όχι απίθανο να εξαερώσει το νερό. Το νερό βράζει στους 100 βαθμούς. Εμένα στο κλρ έχω να ακούσω βεντυλατερ από το αύγουστο και το σηκώνει στους 90βαθμούς θερμοκρασία νερού, όπου το λάδι δύσκολα είναι100 βαθμούς. Δύο μήνες έτσι κυκλοφορώ (με γαλατουχα λάδια). Αν ήταν από το σύστημα ψύξης θα είχες και άλλα συμπτώματα. Θα ανεβαινε η στάθμη στα λάδια θα κατέβαινε στο ψυγείο και πιθανόν να ακουγες και τον κινητήρα. Με το Honda χαλάρωσε και συγκεντρώσου σε άλλα θέματα. Μόλις ζεστάνει λίγο ο καιρός θα καθαρίσουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσύ ειδικά με το cbr τι ανησυχείς. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι τίποτις άλλο. Σηκώνει καθόλου βεντηλατέρ? Αν όχι απίθανο να εξαερώσει το νερό. Το νερό βράζει στους 100 βαθμούς. Εμένα στο κλρ έχω να ακούσω βεντυλατερ από το αύγουστο και το σηκώνει στους 90βαθμούς θερμοκρασία νερού, όπου το λάδι δύσκολα είναι100 βαθμούς. Δύο μήνες έτσι κυκλοφορώ (με γαλατουχα λάδια). Αν ήταν από το σύστημα ψύξης θα είχες και άλλα συμπτώματα. Θα ανεβαινε η στάθμη στα λάδια θα κατέβαινε στο ψυγείο και πιθανόν να ακουγες και τον κινητήρα. Με το Honda χαλάρωσε και συγκεντρώσου σε άλλα θέματα. Μόλις ζεστάνει λίγο ο καιρός θα καθαρίσουν.

Δεν σηκώνει βεντηλατέρ.Απλά με ανησύχησε λίγο το γεγονός.Έχεις δίκιο ξέχασα ότι είναι HONDA :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα