Jump to content
lampisd

Honda Wave 110 i

Recommended Posts

που βοσκει αυτο το παπι και δεν το εχω παρει χαμπαρι?

http://1.bp.blogspot.com/_KsZclhbrCN0/TPW9eDF4s0I/AAAAAAAAEG8/mMT_mzepEv8/s1600/a01HondaSonic.jpg παράγεται στην ταιλάνδη για την τοπική αγορά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Και συνεχίζονται τα θέματα με το Wave, δυστυχώς αυτό το πίσω γρανάζι / ταμπούρο με ταλαιπωρεί και θα με στείλει ξανά στην αντιπροσωπία. Χτες σε μία διαδρομή συνεχόμενα κατηφορική αναγκαστικά έχοντας συνέχεια πατημένο το πίσω φρένο σε κάποια φάση ξεκίνησε τα δικά του, κάτι τακ τακ τακ στην κίνηση της πίσω ρόδας χωρίς να πατάω φρένο, ήχος δυνατός εύκολα αντιληπτός που τον ανάγει κάποιος στο μέρος της πίσω ρόδας που υπάρχει το ταμπούρο - γρανάζι. Τώρα θέλω να πιστεύω πως είναι κάτι με το ταμπούρο καθώς όταν κρύωσε το μηχανάκι και εκ των υστέρων δεν ακουγόταν τίποτα. Εν το μεταξύ το τρελό είναι ότι επειδή η διαδρομή είναι η ίδια και την εκτελώ σχετικά συχνά και την προηγούμενη βδομάδα τον ήχο ξεκίνησε να μου τον κάνει στην ίδια στροφή κοντά στο τελείωμα της διαδρομής. Η διαδρομή είναι άκρως κατηφορική με αποτέλεσμα τα φρένα να τα δουλεύω υπερωρίες. Αν ήταν κάτι με το γρανάζι το οποίο είχε μεν πρόβλημα στην αρχή αλλά διορθώθηκε στην αντιπροσωπία, θα το έκανε εν κινήσει με το γκάζι είτε κρύο είτε ζεστό. Όπότε τείνω να πιστεύω πως έχει να κάνει με τα φρένα, με τα πίσω ταμπούρα. Ίσως όταν ζορίζονται ενεργούν έτσι, δεν ξέρω κάποιος από εσάς να είχε ανάλογη εμπειρία με παπί, εγώ γενικά δεν είχα. Ακούω την γνώμη σας, τι πιστεύετε ότι είναι;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κρατάς τα φρένα πατημένα για αρκετή ώρα?

Μήπως κάτι έχει παιχτεί με την σιαγώνα στο ταμπούρο πισω και κολλάει άμα ανεβάζει θερμοκρασία. Αν ναι πρέπει να λυθεί το ταμπούρο και να ελεγχθει.

Άλλο σενάριο είναι κάτι με το γρανάζι αλυσίδα. Πάρε ένα γερμανικό ή ένα καρυδάκι με καστάνια και τσέκαρε μήπως έχει λασκάρει κάποια βίδα που στερεώνει το γρανάζι. Επίσης τσέκαρε την αλυσίδα οτι είναι σωστά καργαρισμένη. Αν είναι λίγο λάσκα και θέλει τέντωμα μπορεί αυτό το τακ τακ να είναι απο κει.

Άλλο σενάριο για τακ τακ είναι ρουλεμάν τροχού. Έπεσες σε καμιά λακούβα χαράδρα? Για να το ελέγξεις βάλτο στο διπλό και κουνα την ρόδα δεξια αριστερά να δεις αν έχει τζόγο. Και επίσης γύρνα την να δεις μήπας έχει αρπάξει κάνα στράβωμα.

Επίσης έλεγξε το παξιμάδι ασφαλείας της πίσω ρόδας. Γενικά θέλει έναν σχολαστικό έλεγχο. Αν δεν μπορείς να τον κάνεις πήγαινε στο συνεργείο καλύτερα.

Τροποποιήθηκε από τον TC-drift

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ για την απάντηση, σκέφτομαι άμεσα σήμερα στην αντιπροσωπία. Δεν έχω πατήσει καμία λακούβα τόσο μεγάλη για να λες αυτό, επίσης το γεγονός ότι το κάνει όταν έχω χρησιμοποιήσω πολύ τα πίσω φρένα μάλλον είναι από τα πίσω φρένα. Θα τους τα πω όλα αυτά που μου είπες, ευχαριστώ tc να είσαι καλά θα σας ενημερώσω για το τι έγινε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όσον αφορά την κατανάλωση, ενδεικτικά επειδή το παρακολούθησα, με ένα μέσο όρο οδήγησης στα 80 και με οδήγηση σε μεγάλο δρόμο εννοώ όχι μέσα στην πόλη, το μηχανάκι βγάζει το πολύ 160 χιλιόμετρα. Και όλα αυτά με 5 ευρώ. Τώρα αν κάποιος δεν το πηγαίνει 90-100 που το πήγα εγώ για κάποια ώρα μέσα στα 155 χιλιόμετρα που έκανα και το πηγαίνει αυστηρά 70-90 το πολύ πιστεύω ότι πρέπει να βγάζει +10 χιλιόμετρα, δηλαδή άντε να βγάζει 165 χιλιόμετρα με την βελόνα οριακά κάτω από το κόκκινο(προς τα αριστερά). Τώρα δεν ξέρω αν έχει και την ρεζέρβα εκεί απλά περίμενα να τελειώσει τελείως την κόκκινη ζώνη προς τα αριστερά. Οπότε έχουμε αυτονομία σε στρωμένο μηχανάκι (1700 χιλιόμετρα) έναν μέσο όρο από 150-170 χιλιόμετρα με καλύτερη δυνατή τιμή τα 160. Πιστεύω είναι πολύ καλά για παπάκι. Αλήθεια το ινόβα πόσα χιλιόμετρα να βγάζει με ένα ρεζερβουάρ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να μετρήσεις σωστά την κατανάλωση φουλάρεις, γράφεις όσα χλμ θες και ξαναφουλάρεις.

Μόνο έτσι μπορείς να δεις ακριβώς. Όσα λίτρά έβαλες για τα κμ που έκανες.

Απ ότι φαίνεται δηλαδή στα 2 λίτρα είσαι.

Πόσο διάολο ποια να κάψει ένα μηχανάκι! Απο κατανάλωση σκίζει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το σωστο θα ηταν να αρχισουμε να μετραμε την καταναλωση σε στρωμενο μηχανακι με μεικτη χρηση και τον τροπο του tc

εξακολουθω να μην εχω προβλημα στα 280χλμ και το κιβωτιο εχει στρωσει κατα πολυ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι καταναλώσεις μου μέχρι στιγμής με τρόπο μέτρησης όπως περιέγραψε ο tc παραπάνω.

http://i1254.photobucket.com/albums/hh604/kotsos2/Untitled.png

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ποσα χλμ εχει το παπι?

για τη χρηση μιλαμε? (μονο πολη ,μονο εκτος η μικτη?)

και με τι ταχυτητες κινεισαι max?

1.8/100 ειναι εξαιρετικη καταναλωση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα χιλιόμετρα που γράφει το κοντέρ όταν πάω να γεμίσω φαίνονται....είναι τα διανυθέντα χλμ στη φωτό,2η στήλη.

Είναι για μικτή χρήση και κινούμαι με μέγιστη ταχύτητα τα 80/85 χλμ/ώρα αν και τώρα το ανοίγω παραπάνω σε κάθε σχέση και σε τελική οπότε μπορεί να πάω και με παραπάνω από τα 85.

Αυτό φαίνεται και στην τελευταία μέτρηση που έχει ανέβει ελαφρώς η κατανάλωση.

Πάντως ο καρπός μου δεν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος,δηλαδή χρησιμοποιώ το γκάζι με σύνεση,π.χ. σε φανάρια και έπειτα από σταματήματα,αν κάποιος χρησιμοποιεί νευρικά το γκάζι σίγουρα θα ανέβει και η κατανάλωση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οκ οποτε μιλαμε για σχεδον ρεαλιστικες μετρησεις απο ανθρωπο που δεν το σκιζει (οπως θα εκαναν δλδ ολοι οι μη πιτσιρικαδες)

πολυ καλα οπως περιμεναμε αλλωστε

με τις ταχυτητες που ειχες θεμα αν θυμαμαι καλα πως εισαι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αρκετά βελτιωμένο το κιβώτιο μετά το σέρβις των 1000 χλμ.

Δεν ξέρω αν γλύκανε εξαιτίας των λαδιών της χόντα ή αν ήρθε φυσιολογικά με τη χρήση ή ένας συνδυασμός και των δύο,πάντως σίγουρα τα λάδια θα βοήθησαν.

Παραφωνία πλέον στο παπί είναι το τρίξιμο του καντράν,δεν το κάνει συχνά αλλά είναι υπαρκτό το πρόβλημα.

Πιστεύω με τον καιρό που θα φύγει τελείως το άρωμα του φρέσκου από πάνω του,θα τρίζει συνέχεια σαν το ινόβα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα στην παρέα!

Χθες έκανα το σέρβις των 1000 χιλιομέτρων. Πλέον μπορώ να έχω μια πιο ξεκάθαρη άποψη για το μηχανάκι,αν και η μηχανή συνεχίζει να αλλάζει μέχρι και τα 2000 - 2500 χιλιόμετρα.

Σε εκκίνηση με "τσίτα" τα γκάζια το μηχανάκι στέκεται αξιοπρεπέστατα δίπλα σε παπάκια μεγαλύτερου κυβισμού.(αυτό είναι δικιά μου εικασία,δεν το έστησα με άλλον εννοείται....αυτά τα κάναμε όταν ήμασταν πιτσιρίκια....).

Έχει καλό άρπαγμα γενικά, ιδίως στην 2α και την 4η. Η 3η μου φαίνεται πολύ "ξενέρωτη", δε ξέρω γιατί....ίσως να κάνω και λάθος!

Για τελική δε ξέρω,πάντως τα 80 τα πιάνει σε χρόνο μηδέν και τα 90 σχετικά γρήγορα.Από εκεί και πάνω δε γνωρίζω.

Είχα ένα τρηξιματάκι στο τιμόνι , αλλά εξαφανίστηκε από μόνο του χθες!

Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι είμαι 100% ευχαριστημένος με την επιλογή μου. Το μόνο που σκέφτομαι να προσθέσω αργότερα( ίσως του χρόνου το καλοκαίρι,γεροί να είμαστε) είναι μια πιο "ελεύθερη εξάτμιση ,γιατί είμαι πεπεισμένος ότι η μανήσια το κόβει πολύ......ιδίως λόγω του στενού λαιμού.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω αν ηθελα να καστομιασω (που δεν θελω λογω κρισης), αυτα θα ηταν με σειρα προτεραιοτητας

σελα ,καταστρεφει την οποια ανεση απλα,νοσταλγω το xr μου τι να λεμε τωρα

λαστιχα ,επιτηδες να θες δεν βγαζεις τοσο χαλια κρατημα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προτεραιότητα για εμένα ο ανεμοθώρακας,από Σεπτέμβρη/Οκτώβρη το βλέπω να αγοράζω έναν και μόλις μπαίνει η Άνοιξη θα αφαιρείται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλήθεια το ινόβα πόσα χιλιόμετρα να βγάζει με ένα ρεζερβουάρ;

200.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπορει να μου πει καποιος απο το μανιουαλ (που δεν εχω) πιεση ελαστικων σε psi?

Όταν δεν έχεις άλλον λέει 29 psi μπροστά και 33 psi πίσω.

Στο δικάβαλο 29 psi μπροστά και 41 psi πίσω,το οποίο δεν είναι εφικτό,εκτός και αν λές στο άλλο άτομο... περίμενε να πάω να βάλω αέρα και έρχομαι σε λίγο.

Ανεξάρτητα από δεύτερο άτομο του έχω συνέχεια 29/33,η μόνη περίπτωση να του βάλω 41 πίσω είναι να ξέρω εκ των προτέρων ότι θα πάρω δικάβαλο και για μεγάλη απόσταση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα και από μένα. Μια ερώτηση....

Έχει κανείς άλλος πρόβλημα με τα λάστιχα? Αισθάνομαι ότι γλυστράει πολύ εύκολα το πίσω λάστιχο(στα φρεναρίσματα εννοώ). Και κάθε φορά που φρενάρω έχω στο μυαλό μου να μη περάσω το "όριο" και φύγω καμιά φέτα......

Αντίθετα,με το μπροστινό δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπορει να μου πει καποιος απο το μανιουαλ (που δεν εχω) πιεση ελαστικων σε psi?

Μου κάνει όμως εντύπωση που αγόρασες καινούριο μηχανάκι και δεν σου έδωσαν το εγχειρίδιο,μετά δεν πήγες να το ζητήσεις;Είναι δυνατόν;;Το έφαγε το μάνουαλ το μαγαζί;

Έχει κανείς άλλος πρόβλημα με τα λάστιχα? Αισθάνομαι ότι γλυστράει πολύ εύκολα το πίσω λάστιχο(στα φρεναρίσματα εννοώ). Και κάθε φορά που φρενάρω έχω στο μυαλό μου να μη περάσω το "όριο" και φύγω καμιά φέτα......

Μέχρι στιγμής τα ελαστικά είναι υποφερτά,αλλά δεν τους έχω και πολύ μπέσα,της πλάκας κινέζικα είναι.

Το πολύ κανά χρόνο να μείνουν,δεν είναι και για παραπάνω.

Μήπως λάδωσες αλυσίδα και σου έπεσαν λάδια στο πίσω λάστιχο;

Ή από τότε που το αγόρασες σου κάνει νούμερα το πίσω;;Αν ναι πήγαινε σε κανά βουλκανιζατέρ να τους ρίξει και αυτός μια ματιά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου κάνει όμως εντύπωση που αγόρασες καινούριο μηχανάκι και δεν σου έδωσαν το εγχειρίδιο,μετά δεν πήγες να το ζητήσεις;Είναι δυνατόν;;Το έφαγε το μάνουαλ το μαγαζί;

Μέχρι στιγμής τα ελαστικά είναι υποφερτά,αλλά δεν τους έχω και πολύ μπέσα,της πλάκας κινέζικα είναι.

Το πολύ κανά χρόνο να μείνουν,δεν είναι και για παραπάνω.

Μήπως λάδωσες αλυσίδα και σου έπεσαν λάδια στο πίσω λάστιχο;

Ή από τότε που το αγόρασες σου κάνει νούμερα το πίσω;;Αν ναι πήγαινε σε κανά βουλκανιζατέρ να τους ρίξει και αυτός μια ματιά.

Τώρα που το λες, το παρατήρησα αυτό από τότε που συμπλήρωσα τα 1000 χλμ. Στο σέρβις όντως μου λάδωσε την αλυσίδα...

Όπως το σκέφτομαι τώρα, ή όντως έπεσε λίγο σπρέυ στα λάστιχα, ή απλά επειδή πλέον το κυκλοφορώ με πιο "ελεύθερα" γκάζια, φάνηκε η ακαταλληλότητα στα εργοστασιακά λάστιχα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα στην παρέα!

Χθες έκανα το σέρβις των 1000 χιλιομέτρων. Πλέον μπορώ να έχω μια πιο ξεκάθαρη άποψη για το μηχανάκι,αν και η μηχανή συνεχίζει να αλλάζει μέχρι και τα 2000 - 2500 χιλιόμετρα.

Σε εκκίνηση με "τσίτα" τα γκάζια το μηχανάκι στέκεται αξιοπρεπέστατα δίπλα σε παπάκια μεγαλύτερου κυβισμού.(αυτό είναι δικιά μου εικασία,δεν το έστησα με άλλον εννοείται....αυτά τα κάναμε όταν ήμασταν πιτσιρίκια....).

Έχει καλό άρπαγμα γενικά, ιδίως στην 2α και την 4η. Η 3η μου φαίνεται πολύ "ξενέρωτη", δε ξέρω γιατί....ίσως να κάνω και λάθος!

Για τελική δε ξέρω,πάντως τα 80 τα πιάνει σε χρόνο μηδέν και τα 90 σχετικά γρήγορα.Από εκεί και πάνω δε γνωρίζω.

Είχα ένα τρηξιματάκι στο τιμόνι , αλλά εξαφανίστηκε από μόνο του χθες!

Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι είμαι 100% ευχαριστημένος με την επιλογή μου. Το μόνο που σκέφτομαι να προσθέσω αργότερα( ίσως του χρόνου το καλοκαίρι,γεροί να είμαστε) είναι μια πιο "ελεύθερη εξάτμιση ,γιατί είμαι πεπεισμένος ότι η μανήσια το κόβει πολύ......ιδίως λόγω του στενού λαιμού.

Ακριβώς έτσι όπως τα λες και εγώ την 3η την θεωρώ μεγάλη βλακεία δες και το post που έχω κάνει σε προηγούμενη σελίδα όσον αφορά την συμβίωση με το μηχανάκι. Η 2α και 4η είναι κορυφαία για τις επιδόσεις ειδικά τα ρεπρίζ από 4η είναι πολύ εντυπωσιακά, κάνει τα 70-90 αρκετά καλά. Παραπάνω φίλε μου έρχεται το τέλος, το μηχανάκι επιταχύνει μέχρι τα 100 και μετά πας στην Τήνο για τάμα για να φτάσει στα 105 ειδικά τα 110 θέλει μεγαααααααάλη προσπάθεια, ίσως ψαρωμένος κτλ κτλ.

Εξάτμιση μην πειράξεις, το μηχανάκι δεν είναι για γκάζι, θα το χαλάσεις, άστο εργοστασιακό γιατί υπάρχει περίπτωση μετά να καίει παραπάνω και να πηγαίνει και λιγότερο. Ναι ο λαιμός είναι στενός αλλά χέστο μην το σκαλίζεις το παπί, άστο να κάνεις εκεί την δουλειά σου και να είσαι κομπλέ.

200.

Ρε φίλε κάπως πολλά δεν είναι;

Γενικά και εγώ τα μαμάτα λάσταχα δεν τα εμπιστεύομαι και για αυτό δεν το πλαγιάζω, κανά δυό φορές το είδα να γλιστράει οπότε λέω ας το να μην πέσουμε.

Τώρα κάτι στο γενικό, με γρήγορη οδήγηση, χθες το πήγαινα και λίγο τέρμα και ανηφόρες, από γεμάτο πλήρως, μετά από ακριβώς 100 χιλιόμετρα πήγα να το γεμίσω, έτσι στα 1900 χιλιόμετρα που του έχω κάνει πήρε 1,87 λίτρα = 3,20 ευρώ και γέμισε, εννοείται στο διπλό σταν. Αν το ζόριζε και άλλο θα έπαιρνε 1,95 ίσως στα 3,30 ή 3,40 ευρώ.

Γενικά αν το πας νορμάλ σας το λέω με σιγουριά κατανάλωση σίγουρα 1,8 λίτρα / 100 μην πω και λιγότερο αν του φαίρεσαι με στοργή. Τυπικό να σας πω ότι σε αυτά τα 100 χιλιόμετρα που ανέφερα το πήγα 2-3 φορές τέρμα γκάζι με 100++ και γνωρίζεται πόσο καίει εκεί ένα παπί. Οπότε το μηχανάκι σε οικονομία είναι εκπληκτικό, δεν παίζεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το ιδιο σκατα μου φαινονται και τα 2,δεν σου εμπνεουν εμπιστοσυνη αλλα μεχρι εκει

@civil δεν μου εδωσαν αλλα και εγω επειδη ειναι λιγο εκτος δεν εχω περασει ακομα να παρω

Τροποποιήθηκε από τον Redshift

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημερα θα ηθελα μια πληροφορια απο τους κατοχους το παπακι ειναι made china ???

γιατι στο Πειραια ο ΑΥΓΕΡΗΣ ετσι διαδιδει για να πειτε ???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημερα θα ηθελα μια πληροφορια απο τους κατοχους το παπακι ειναι made china ???

γιατι στο Πειραια ο ΑΥΓΕΡΗΣ ετσι διαδιδει για να πειτε ???

Δεν νομίζω πως είναι κάτι κρυφό. Με μια αναζήτηση στο Internet θα το βρεις.

Honda Vision, Honda Lead και Honda Wave κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Honda στην Κίνα.

Γι αυτό και έχουν και τιμές ανταγωνιστικές!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα