Jump to content
ktm power

Suzuki Inazuma 250

Recommended Posts

Δεύτερο τεστ ντράιβ σήμερα στο ιναζούμα, καθώς ήθελα να το δοκιμάσω με τις δικές του εξατμίσεις.

Οι οποίες κατά την άποψή μου είναι πιο όμορφες από τη γιοσιμούρα!

Εκτός από πιο όμορφες...το κάνουν να πηγαίνει και καλύτερα, δηλαδή πιο αθόρυβα και με λίγη περισσότερη ροπή χαμηλά!

Κατά τα άλλα...με το ιναζούμα μπορείς να γυρίσεις τον κόσμο - εδώ παλιά τον γυρίζαμε με την...MZ ETZ 251, είναι λοιπόν δυνατόν να μη μπορούμε με το ιναζούμα;

Έχει θέση οδήγησης που προσπαθεί (και νομίζω με αρκετή επιτυχία) να τα κάνει όλα, δηλαδή να βολέψει και στην πόλη και στον ανοιχτό δρόμο. Είναι δηλαδή ελαφρώς σκυφτή, τόσο, όμως, ώστε να μην ενοχλεί στην πυκνή κίνηση και παράλληλα να βγάζει λίγο βάρος από τη μέση σου και να το μεταφέρει στα χέρια, όταν ταξιδεύεις!

Το "ταξιδεύεις" υπολογίζω ότι θα γίνεται ξεκούραστα στα 110-120 χιλ. την ώρα (με ένα άτομο, με δύο άτομα ίσως λίγο πιο αργά), πάντως ο κινητήρας του είναι "γεμάτος", φτάνει εύκολα τα 130 (ένδειξη κοντέρ εννοείται) κι από κει και πέρα...έχει κι άλλα, αλλά φτάνει ως εκεί πιο δύσκολα.

Επίσης εντύπωση μου έκανε ότι ανέβαινα με 6η τη Συγγρού και παρά την ελαφριά ανηφόρα, επιτάχυνε χωρίς δυσκολία.

Πολλοί λένε πως είναι βαρύ, εμένα δε μου φάνηκε να με δυσκολεύει το βάρος του. Βέβαια, το YBRάκι μου είναι πιο μανιτζέβελο στην κίνηση, αλλά και το ιναζούμα πάει παντού και χωράει οπουδήποτε!

Μοναδικό μειονέκτημα, όπως έχω ξαναγράψει, οι κάπως...ασιατικές διαστάσεις του. Πιστεύω ότι αν κάποιος είναι πάνω από 1.80΄ θα νοιώσει ότι...κρέμεται πάνω στη μοτοσυκλέτα. Ίσως θα έπρεπε τα μαρσπιέ του οδηγού να είναι λίγο πιο χαμηλά.

Αν είχα τα χρήματα...θα έμπαινα σε σκέψεις - για το μαύρο εννοείται, το οποίο του πάει πολύ και του δίνει μια "σοβαρότητα". Αλλά θα ήθελα να το συγκρίνω και με το SYM Wolf 250 ή ακόμα καλύτερα με το 300, αν τελικά έρθει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δείτε παιδιά αυτό, σχετικά με το πλάγιασμα που λέγαμε...

http://youtu.be/opbyD8nF6U4

Δεν παίζει να έχει τα IRC ο τύπος στο συγκεκριμένο Inazuma.

Εγώ πάντως δεν τα έχω αλλάξει, και έχω κοντά στα 6.500 χλμ. Μετά τη συμβίωση με τα kenda στο προηγούμενο για 14.000 χλμ, τα IRC είναι μια χαρά προς το παρόν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτός πλαγιάζει και βρίσκει συνέχεια. Ότι να'ναι... Άσε που το πάει σπασμένος...με τα πεταγματάκια του και όλα.

Εγώ πάντως τώρα τέλος Σεπτεμβρίου σκέφτομαι να τ'αλλάξω. Γιατί δεν τα νιώθω καλά... παρόλο που έχουν κάνει 6000χλμ έχουν καθίσει και κανα 6μηνο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τσίμπησα λαδάκι και φίλτρο από το ίντερνετ. :mB_kalo_e:

Λιπαντικό Motul 5100 4T MA2 10W40 3L = 30.00 Ευρώ

OEM OIL Filter SUZUKI 16510-07J00 = 8 .00 Ευρώ

Για να αναζωογονηθεί το εργαλείο....και να πυροβολάει... :shoot:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα 6.000χλμ, 78€ λαδι φιλτρο εγω σε αντιπροσωπεια. Το φιλτρο το προτεινα εγω για αλλαγη, γιατι αλλαξα απο φουλ συνθετικο σε ημισυνθετικο.

Ακομα ποναει το πορτοφολι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα 6.000χλμ, 78€ λαδι φιλτρο εγω σε αντιπροσωπεια. Το φιλτρο το προτεινα εγω για αλλαγη, γιατι αλλαξα απο φουλ συνθετικο σε ημισυνθετικο.

Ακομα ποναει το πορτοφολι

Που να έβαζες και full συνθετικό πάλι... θα ήσουν +20 Ευρώ τουλάχιστον.

Σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο στην Θεσσαλονίκη στο Σιδ. Σταθμό απέναντι για να μην λέω και ονόματα, με είπε 110 Ευρώ περίπου με τα εργατικά. Για λάδι, φίλτρο λαδιού, φίλτρο αέρα, λίπανση αλυσίδας! Τι λέει ρε;;;

Γι' αυτό και είπα να τα κάνω μόνος και τελείωσε... θα δω πως είναι και τα μπουζιά και αν θέλουν άλλαγμα...θα τα αλλάξω.

Αλλά όχι και 110 Ευρώ. Αν είναι να δίνω ανά 2 μήνες 110 Ευρώ...την κάτσαμε την βάρκα.

Τροποποιήθηκε από τον xaeron

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ευχομαστε να μην βγαλει ζημιες το μοτορι..λαδια -φιλτρα-μπουζι -λαδωμα αλυσιδας ολοι λιγο πολυ τα καταφερνουμε...με την προυποθεση οτι εχει ληξει η εγγυηση ...η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι παπι...περναει στην κατηγορια μοτοσυκλετας... λιγο να ασχοληθεις μαζι της φτανει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καποια στιγμη με ρωταει η συζηγος...εμενα ποτε θα με πας βολτα με τη μηχανη? Και της λεω οταν παρεις κρανος...τελικα πηρε ενα caberg με διακριτικα γυναικεια γραφικα με pin lock kai sun visor στα 140€. Μετα απο 2 βραδινες βολτες μου ειπε πως ενιωθε πολυ ανετα στη μηχανη και πολυ ασφαλης με το κρανος χωρις να την ενοχλει..παλαιοτερα με μια φιλη της ειχε πεσιμο με παπακι και λιγα χλμ ευτυχως και ειχε εξαρθρωση του ωμου της...βεβαια απο τη σουρα που ειχαν δεν καταλαβε και πολλα.. εγω δυσκολευτικα λιγο παραπανω να κουμανταρω τα εξτρα κιλα σε μικρη ταχυτητα αλλα πιστευω οτι ειναι θεμα συνηθειας μιας και 2 μηνες τωρα καβαλαω μονος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ευχομαστε να μην βγαλει ζημιες το μοτορι..λαδια -φιλτρα-μπουζι -λαδωμα αλυσιδας ολοι λιγο πολυ τα καταφερνουμε...με την προυποθεση οτι εχει ληξει η εγγυηση ...η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι παπι...περναει στην κατηγορια μοτοσυκλετας... λιγο να ασχοληθεις μαζι της φτανει

Εγώ επειδή το πήρα μεταχειρισμένο, η εγγύηση δεν υφίσταται και δεν μεταβιβάζεται, όπως είπε και η Suzuki. Εννοείται ότι αν έχει εγγύηση πας σε εξουσιοδοτημένο.

Ο παππούλης που το είχε, το οδήγησε κανα τρίμηνο, έπεσε καλά και μετά την είχε σε γκαράζ κανα 6μηνο. Και μετά...ήρθε ο ιππότης που θα ξυπνούσε το Inazuma...από τη μιζέρια του γκαράζ. B) :clapping:

Καποια στιγμη με ρωταει η συζηγος...εμενα ποτε θα με πας βολτα με τη μηχανη? Και της λεω οταν παρεις κρανος...τελικα πηρε ενα caberg με διακριτικα γυναικεια γραφικα με pin lock kai sun visor στα 140€. Μετα απο 2 βραδινες βολτες μου ειπε πως ενιωθε πολυ ανετα στη μηχανη και πολυ ασφαλης με το κρανος χωρις να την ενοχλει..παλαιοτερα με μια φιλη της ειχε πεσιμο με παπακι και λιγα χλμ ευτυχως και ειχε εξαρθρωση του ωμου της...βεβαια απο τη σουρα που ειχαν δεν καταλαβε και πολλα.. εγω δυσκολευτικα λιγο παραπανω να κουμανταρω τα εξτρα κιλα σε μικρη ταχυτητα αλλα πιστευω οτι ειναι θεμα συνηθειας μιας και 2 μηνες τωρα καβαλαω μονος

Stavros79, κι εγώ μια απ'τα ίδια στην αρχή. Αλλά τώρα δεν έχω θέμα πιστεύω. Είναι σίγουρα πιο δύσκολο, απ' ότι μόνος. Εμένα η γυναίκα μου είναι 1,74 - 55 κιλά κι εγώ 1,75 - 90 κιλά. Πιστεύω, ότι αν είσαι κάτω από 1,70 κι έχει και λίγα κιλά...εκεί δυσκολεύει πολύ το θέμα, γιατί και στο σταμάτημα δεν νομίζω να πατάει καλά όποιος είναι 1,70 και κάτω. Το πολύ με τις μύτες να φτάνει την άσφαλτο.

Εσένα σε ρωτάει πότε θα την κάνεις βόλτα με την μηχανή...εμένα με ρωτάει πότε θα την καβαλήσει. :peep:

Ήδη την έχει πάρει 2 φορές έτσι μια γύρα το τετράγωνο. Βέβαια, οι ταχύτητες τις δυσκολεύουν και ο συμπλέκτης, καθότι είχε βγάλει δίπλωμα με ημιαυτόματο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

xaeron εγω παλι ξερω οτι η εργοστασιακη εγγυηση που ειναι 2 ετη ακολουθα το οχημα κανονικα ασχετα με ποσους ιδιοκτητες εχει αλλαξει και εγω μτχνο το πηρα πρωτη αδεια σαν σημερα 13/9/13 απο 26/6/14 στα χερια μου..βεβαια δεν παιρνω ορκο γιαυτο και τηλ στη suzuki και εδωσα τα πληρη στοιχεια της μηχανης ωστε να μου απαντησουν τη δευτερα.. βρε λες να μην υσχιει τελικα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λες ρε Stavros79? Εγώ πήρα τηλ. στην Suzuki Καλαμάτας δλδ από εκεί που την αγόρασε ο τύπος και μου είπε ότι δεν ισχύει η εγγύηση σε περίπτωση μεταπώλησης αλλά μόνο στον αρχικό αγοραστή. Λες να μου πούλησε παπάδες ο αντιπρόσωπος; Αλλά τι λόγο να είχε αυτός; Από την τσέπη του καλύπτει την εγγύηση;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λες ρε Stavros79? Εγώ πήρα τηλ. στην Suzuki Καλαμάτας δλδ από εκεί που την αγόρασε ο τύπος και μου είπε ότι δεν ισχύει η εγγύηση σε περίπτωση μεταπώλησης αλλά μόνο στον αρχικό αγοραστή. Λες να μου πούλησε παπάδες ο αντιπρόσωπος; Αλλά τι λόγο να είχε αυτός; Από την τσέπη του καλύπτει την εγγύηση;

Η εγγυηση καλυπτει το οχημα και οχι τον ιδιοκτητη.Εφοσον ειναι συντηρημενο και χει βιβλιο συντηρησης οπως πρεπει σε καλυπτει οπως και να χει.Στο λεω απο δικια μου πειρα με μηχανακι που αγορασα και εβγαλε καλη ζημια κοντα στο 1000ρικο και το καλυψε η εγγυηση.Μην πιστευετε οτι σας λενε.παρε και ενα τηλ στα κεντρικα Αθηνα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε jimmakos αυτο ξερω και εγω βεβαια το μονο για να βεβαιωθεις ειναι να παρεις στην εξυπηρετηση της suzuki και να δωσεις αριθμο.πλαισιου και πινακιδα και σου απαντανε αν υσχιει η οχι( γιατι μπορει για καποιο λογο πχ παρεμβαση στον κινητηρα απο μη εξουσιοδοτημενο ατομο) να εχουν διακοψει την εγγυηση..και εγω περιμενω τηλ τη δευτερα.. το τηλ της suzuki ειναι 210 9988 156

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε τηλ επικοινωνια που ειχα σημερα με την εξυπ. Της suzuki μου ειπαν οτι η εγγυηση υσχιει για 2 χρονια απο την ημερομηνια πρωτης κυκλοφοριας και δεν χανεται σε περιπτωση πωλησης , ετσι λυνεται καθε απορια..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστούμε Stavros79. Τώρα δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί ο άλλος, μου είπε ότι βγαίνει εκτός εγγύησης...και μάλιστα είπε ότι ανέκαθεν ήταν έτσι. Γιατί τέτοιο παραμύθι; :think:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε xaeron δεν ξερω για πιο λογο στο ειπε..ας χαρουμε τα μηχανακια μας...παντως δεν φαινεται ζημιαρικο μηχανημα και το γουσταρω τρελααα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μία απ'τα ίδια φίλε. Έχεις δίκιο. Εγώ αυτή τη μηχανή την είχα βάλει στο μάτι προτού κυκλοφορήσει. Χαίρομαι που την έχω και την καβαλάω.

Εχθές άλλαξα και λάδι, φίλτρο. 2400ml πήρε μέχρι το fuel μαζί με το φίλτρο. Χωρίς το φίλτρο 2100 πρέπει να παίρνει, όπως γράφει και πάνω στην υποδοχή λαδιού. Μέτρησα πόσο λάδι έβγαλα,ήταν 2350ml που σημαίνει ότι το μηχανάκι λάδια δεν έκαψε καθόλου. Αυτό είναι καλό. Τα κράτησα 5000χλμ. Βέβαια, όσο πιο νωρίς τ'αλλάζεις τόσο καλύτερα. Ακόμα βέβαια, ήταν καλά γιατί ήταν κίτρινα.

Πάντως για 250cc παίρνει μπόλικο λάδι. Μερικά 600cc παίρνουν τόσο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μία απ'τα ίδια φίλε. Έχεις δίκιο. Εγώ αυτή τη μηχανή την είχα βάλει στο μάτι προτού κυκλοφορήσει. Χαίρομαι που την έχω και την καβαλάω.

Εχθές άλλαξα και λάδι, φίλτρο. 2400ml πήρε μέχρι το fuel μαζί με το φίλτρο. Χωρίς το φίλτρο 2100 πρέπει να παίρνει, όπως γράφει και πάνω στην υποδοχή λαδιού. Μέτρησα πόσο λάδι έβγαλα,ήταν 2350ml που σημαίνει ότι το μηχανάκι λάδια δεν έκαψε καθόλου. Αυτό είναι καλό. Τα κράτησα 5000χλμ. Βέβαια, όσο πιο νωρίς τ'αλλάζεις τόσο καλύτερα. Ακόμα βέβαια, ήταν καλά γιατί ήταν κίτρινα.

Πάντως για 250cc παίρνει μπόλικο λάδι. Μερικά 600cc παίρνουν τόσο...

Το ότι το λάδι ήταν κίτρινο μετά από 5Κ ΔΕΝ είναι καλό σημαίνει ότι το λάδι δεν κάνει τη δουλειά του σωστά , αν έβαλες ξανά ίδιο κράτησε το λιγότερα χλμ και μετά βάλε κάποιο άλλο λάδι. Το αν είναι καλό το λάδι ή όχι το καταλαβαίνεις από το αν είναι ακόμα σχετικά παχύρρευστο ή αν έχει γίνει σαν το νερό.

Τροποποιήθηκε από τον stavros-2stroker

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να γίνει πιο αντιληπτό, όταν λέω ότι "ήταν κίτρινα τα λάδια ακόμα" δεν εννοώ ότι ήταν στην όψη κίτρινα. Ήταν μαύρα κανονικά, απλώς όταν άγγιξα με το δάχτυλο μου να δω τα λάδια (υφή και μετά όψη), έβγαζαν αυτή την κιτρινίλα. Φυσικό, είναι εάν είναι εντελώς κίτρινα, όπως την πρώτη φορά που τα βάλαμε με όταν τα βγάζουμε, δηλαδή μετά από 5.000 χλμ, τότε ναι...όντως κάτι τρέχει.

Ελπίζω να αντιλήφθηκες τι εννοούσα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα στους zuma ... λοιπον μετα το.σημερινο πλυσιμο και γυαλισμα ειδα οτι τα μπουζι που μου βαλανε ειναι τα NGK CR9E και οχι CR8E που δινει ανωτατο το manual . Λετε να εχω προβλημα? Παντως παρατηρησα οτι το μοτερ δεν ζεσταινεται τοσο οσο με τα μαμα που φοραγε τα CR7E. ΤΙ να κανω να τα αλλαξω με τα στανταρ που λεει η μαμα SUZUKI η να τα αφησω ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλυτερα αλλαξε τα με 8 νομιζω ειδικα αν οδηγεις για πολυ ωρα με τερμα γκαζι -πολλες στροφες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα