Jump to content
themata

Triumph Tiger 800 vs Bmw F800GS

Για..πείτε!  

288 ψήφοι

1. 1. Tiger 800 ή F800GS?

• Tiger 800
      149
    • F800GS
      78
    • κανένα από τα δύο
      28

Recommended Posts

Εγω εχω να δηλωσω:

1. Γερμανικα δεν αγοραζω

2. Το μονο Triumph που θα αγοραζα ειναι καποιο απο αυτα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εγω και ενα test ride για μιση ωριτσα παντως...ευχαριστημενος ειμαι...κι ας μην τα παρω ποτέ... :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω εχω να δηλωσω:

1. Γερμανικα δεν αγοραζω

Για να τα φορέσεις; :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επαναφερω το θεμα μιας και προσανατολιζομαι σε αλλαγη μοτοσυκλετας απο ΤRANSALP 650 σε μια απο τις αναφερομενες στο θεμα που μου αρεσουν πολυ και οι 2.

Οσο αφορα το μοντελο, αυτα που ψαχνω για τα χρηματα που διαθετω ειναι απο 2010 εως 2012 (εκτος αν βρω καμια ευκαιριαρα του 2015...)

Εχω γενικα διαβασει αρκετα και εχω ψαξει λιγο τα 2 μοτορια, αυτο που θα ηθελα να μου παραθεσετε οι κάτοχοι και όχι μονο, ειναι το κοστος συντηρησης και ανταλλακτικων. 

Εχω καλομαθει ως τωρα με το αθανατο transalp που δεν σπαει, δεν χαλαει εδω και 8+ χρόνια και τα χρηματα για την (επιμελη απο μερους μου) συντηρηση του ειναι πολυ λιγα για την κατηγορια της μηχανης. Ποσο ενδεχεται να αλλαξει αυτο με τα εν λογω 800άρια και ως ανταλλακτικά (μεταχειρισμενα/καινουργια ) τι παιζει ?

Ευχαριστω !

Τροποποιήθηκε από τον leftlane

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα πηγαινα στο tiger για τους 3κυλινδρους αλλα κ επειδη το ειχα οδηγησει πριν κατι χρονια.Τρομερη ελαστικοτητα το μοτερ του,πολυ καλα φρενα κ καλο κιβωτιο απο οτι θυμαμαι.Για το bmw δεν ξερω τιποτε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 9 ώρες, το μέλος leftlane έγραψε:

επαναφερω το θεμα μιας και προσανατολιζομαι σε αλλαγη μοτοσυκλετας απο ΤRANSALP 650 σε μια απο τις αναφερομενες στο θεμα που μου αρεσουν πολυ και οι 2.

Οσο αφορα το μοντελο, αυτα που ψαχνω για τα χρηματα που διαθετω ειναι απο 2010 εως 2012 (εκτος αν βρω καμια ευκαιριαρα του 2015...)

Εχω γενικα διαβασει αρκετα και εχω ψαξει λιγο τα 2 μοτορια, αυτο που θα ηθελα να μου παραθεσετε οι κάτοχοι και όχι μονο, ειναι το κοστος συντηρησης και ανταλλακτικων. 

Εχω καλομαθει ως τωρα με το αθανατο transalp που δεν σπαει, δεν χαλαει εδω και 8+ χρόνια και τα χρηματα για την (επιμελη απο μερους μου) συντηρηση του ειναι πολυ λιγα για την κατηγορια της μηχανης. Ποσο ενδεχεται να αλλαξει αυτο με τα εν λογω 800άρια και ως ανταλλακτικά (μεταχειρισμενα/καινουργια ) τι παιζει ?

Ευχαριστω !

Και εγώ στα ίδια με σένα είμαι, το τρανσαλπ ειναι κορυφή αλλά πρέπει να δοκιμάζουμε και νέα πράγματα σε αυτην την ζωή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 21/3/2011 at 1:08 ΜΜ, το μέλος AFTER έγραψε:

Μαθουσαλα εννοειται οχι μονο GS, αλλα ειναι τρομερο οτι ειναι 1η στην λιστα αγορων των πιο ηλιθιων χρηστων

Οφφ τόπικ: Ρε παιδιά , αυτός ο καθυστερημένος που έγραφε ως AFTER ποιος ήταν; Τρολλ της εποχής ή ψυχοπαθής ;

Ον τόπικ : Θα διάλεγα με κλειστά μάτια το Triumph λόγω 3Κ αλλά και εμφάνισης. Αν ήθελα να μάθω το πόσο θα μου στοιχίσει χοντρικά η συντήρηση ας πούμε του Tiger , θα απευθυνόμουν σε κάποιον κάτοχο της μάρκας που να εμπιστεύομαι ώστε να μεσολαβήσει* στο συνεργείο που αυτός την πηγαίνει προκειμένου να πάρω όσο το δυνατόν πιο τίμιες απαντήσεις γίνεται. Ρωτώντας δεξιά και αριστερά θα λάβεις (αν λάβεις) απαντήσεις με μεγάλη απόκλιση.

* Όχι για σκόντο στις τιμές αλλά για να ενημερωθώ πλήρως για το τι θα πληρώσω αν όλα πάνε καλά όπως και για τις παθογένειες του μοντέλου και πόσο αυτές κοστολογούνται αν προκύψουν.

Τροποποιήθηκε από τον Gouky7

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 36 λεπτά, το μέλος Gouky7 έγραψε:

Οφφ τόπικ: Ρε παιδιά , αυτός ο καθυστερημένος που έγραφε ως AFTER ποιος ήταν; Τρολλ της εποχής ή ψυχοπαθής ;

Εξαίρετος νέος............. 

Ειχε προκαλέσει για κόντρα του παντες με το versys του, αν και νομίζω ότι δεν βρέθηκε κανείς με @@ να του αποδείξει ότι κάνεις λάθος. :tooth: :tooth: :tooth: 

Επίσης, μεγάλη αγάπη του @ΩΡΙΩΝ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι του Desmolupo; :_devil:

Σοβαρή απάντηση: Το BMW δεν θα το αγόραζα ΠΟΤΕ για λόγους ΓΕΛΛΟΙΑΣ μηχανολογίας στο μοτέρ του.

Οι Γερμανοί, φτιάξανε ένα δικύλινδρο εν σειρά τους έβγαζε κραδασμούς, και τι κάνανε για να τους σβήσουνε;

Βάλανε μια τρίτη μπιέλα, να βαράει ΣΤΟΝ ΒΡΟΝΤΟ, σε μια άρθρωση δεμένη στο κάρτερ , ώστε με την μάζα της να πηγαίνει πάνω κάτω, να εξουδετερώνει τις άλλες που πάνε κάτω-πάνω.

BMW_F800_balance_5.jpg

Τον αντικραδασμικό άξονα, δεν τον ξέρουν, τα μετατοπισμένα κομβία δεν τα ξέρουν.  Άμα λέω ότι οι γερμανοί σχεδιαστές είναι ψυχοπαθείς με λέτε κακό.

Τέσπα, εγώ τέτοια μηχανολογία, δεν καταδεχόμουν, ούτε να με δουν να στέκομαι δίπλα της.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 49 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Σοβαρή απάντηση: Το BMW δεν θα το αγόραζα ΠΟΤΕ για λόγους ΓΕΛΛΟΙΑΣ μηχανολογίας στο μοτέρ του.

Οι Γερμανοί, φτιάξανε ένα δικύλινδρο εν σειρά τους έβγαζε κραδασμούς, και τι κάνανε για να τους σβήσουνε;

Βάλανε μια τρίτη μπιέλα, να βαράει ΣΤΟΝ ΒΡΟΝΤΟ, σε μια άρθρωση δεμένη στο κάρτερ , ώστε με την μάζα της να πηγαίνει πάνω κάτω, να εξουδετερώνει τις άλλες που πάνε κάτω-πάνω.

BMW_F800_balance_5.jpg

Τον αντικραδασμικό άξονα, δεν τον ξέρουν, τα μετατοπισμένα κομβία δεν τα ξέρουν.  Άμα λέω ότι οι γερμανοί σχεδιαστές είναι ψυχοπαθείς με λέτε κακό.

Τέσπα, εγώ τέτοια μηχανολογία, δεν καταδεχόμουν, ούτε να με δουν να στέκομαι δίπλα της.

ενδιαφερον!! δεν το χα παρει χαμπαρι. τι να πει κανεις?? ωρες ωρες ειναι να απορεις

βεβαια και οι ιαπωνες δεν πανε πισω. η yamaha εχει εφαρμοσει αυτο:

Yamaha_xplane3_01.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από τον φίλο Μιχάλη (Viper) που είναι εσχάτως κάτοχος F800GS, τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι:

• Το φανάρι που καίει το κάτοπτρο και φυσικά έχει εκ των υστέρων διορθωθεί στην γραμμή παραγωγής, αλλά όσοι την έφαγαν, την έφαγαν.
  • Τα πηνία
  • Η υπερβολική θερμότητα από τον κινητήρα που μάλλον βγαίνει σε λάθος σημείο, σε βαθμό που να του έχει κάνει έγκαυμα στο σημείο που το πόδι του ακούμπησε το προστατευτικό κάγκελο. Σύμφωνα με τον ίδιο και άλλους κατόχους, με εξωτερική θερμοκρασία κοντά και πάνω από τους 40, δεν είναι να το καβαλάς.

Αν έπρεπε να διαλέξω ένα από τα δύο θα πήγαινα στον Τίγρη που είναι και πολύ όμορφο μηχανάκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 24/8/2017 at 1:24 ΜΜ, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

BMW_F800_balance_5.jpg

Τωρα πως την βρισκει o συγκεκριμενος να δημιουργει τζερτζελο παραποιοντας αρθρα απο το ιντερνετ με τον ιδιο να καγχαζει............

Το προτυπο τεχνικο αρθρο απο το blog του Kevin Ash επεξηγει γιατι αποκλυστηκε η χρηση αντικραδασμικου άξονα εξισορρόπησης(  https://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=376124.0) στον 2κ παραλληλο του f 800 GS  για καθαρα τεχικοοικονομικους λογους ουσιας και φυσικα οχι αγνοιας

<< The conventional solution is to use rotating balance shafts, or as they’re correctly known, Lanchester shafts, after Dr Frederick Lanchester who invented them in the early part of the last century. But these are quite costly – often two are needed, driven from the crank to rotate in opposite directions, and they sap significant power. More pragmatically, the patent was obtained by Mitsubishi in 1976 and most designs require licence payments.>>

Εδω  το πληρες αρθρο

http://www.ashonbikes.com/bmw_engine_balancer

Τροποποιήθηκε από τον ksino1100
Καθάρισμα!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χμμ !!  ο σερβερ του ash on bikes εχει τις κλειστες του ( http://www.ashonbikes.com/bmw_engine_balancer ) και παει χαμενο το ωραιο αρθρο για τους μηχανισμους αντιρροπησης( balancer)  των μηχανικων κραδασμων που εχουν εφαρμοστει στους εν παραλληλω  δικυλινδρους και κυριως το γιατι.

Anyway  δουλευει αυτο to link ( http://www.motorcyclistonline.com/power-parallel-twin-engine-motorcycles-engine-tech-motorcyclist-drawing-line#page-2  )για οποιον ενδιαφερεται να καταλαβει το ποσο καθολου δεν ειναι ασχετοι η ψυχικα αρρωστοι οι μηχανικοι σχεδιασης της BMW με την εφαρμογη του συγκεκριμενου συστηματος εξισορροπησης των κραδασμων στους εν παραλληλω δικυλινδρους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 24/8/2017 at 0:33 ΜΜ, το μέλος Gouky7 έγραψε:

Μεγαλη μορφη που εδρασε την εποχη που στα φορουμ η παρεξηγηση ερχοταν με την ιδια ευκολια που αναβες ενα τσιγαρο.

Φοβος κ τρομος στην Πατησιων με το βερσυς οπου κανεις δεν την εβγαζε καθαρη μαζι του συν beta tester βελτιωτικων στο πρασινο στρατοπεδο.Νομιζω οτι υστερα απο αυτην την λαμπρη καριερα εχει βγει στην συνταξη κ απολαμβανει οικογενειακες στιγμες μεγαλωνοντας το παιδι του.

Οταν αγορασα το κιτρινο κρανος μου εδωσε το ο.κ οτι η εταιρεια ειναι καλη.

Εχει τον πληρη σεβασμο των απανταχου μπαχαλακιδων των φορουμ κ πιθανοτα ειναι στα σχεδια απο το καβασακι φορουμ να του φτιαξει ανδριαντα!

Σιγουρα μας παρακολουθει κ οτι γραφω ειναι χιουμοριστικο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως αυτό που έλεγε, ότι δεν έχει τόσο σημασία ο αριθμός των κυλίνδρων ενός μοτέρ, αλλά η επιμέρους σχεδίασή του για συγκεκριμένο σκοπό, για τα χαρακτηριστικά απόδοσης, είχε δίκιο.

Την 24/8/2017 at 2:16 ΜΜ, το μέλος billv50s έγραψε:

ενδιαφερον!! δεν το χα παρει χαμπαρι. τι να πει κανεις?? ωρες ωρες ειναι να απορεις

βεβαια και οι ιαπωνες δεν πανε πισω. η yamaha εχει εφαρμοσει αυτο:

Yamaha_xplane3_01.jpg

Άλλο τριμπούρδελο αυτό, και πουλάει, βρήσκονται άνθρωποι, το αγοράζουν, το καμαρώνουν, και πάνε και βάζουν και ακράποβιτς στο σκούτερ.

Από εκεί καταλαβαίνεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγνωμη αλλα θεωρω ακομη πιο ηλιθιο να εχεις 2 κυλινδρους και να μην χρησιμοποιεις 180 μοιρες στροφαλο! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 8/26/2017 at 6:46 ΜΜ, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Άλλο τριμπούρδελο αυτό, και πουλάει, βρήσκονται άνθρωποι, το αγοράζουν, το καμαρώνουν, και πάνε και βάζουν και ακράποβιτς στο σκούτερ.

Από εκεί καταλαβαίνεις.

μα που το παραξενο ρε φιλε, το 99% των οδηγων σκουτερ δεν ειναι "μοτοσυκλετιστες" και εννοειται δεν γνωριζουν καν τον αρ. κυλινδρων του διτροχου τους...

Απο την αλλη ρε φιλε Flyinadream, πολυ ευκολα δεν απαξιωνεις τους μηχανικους της BMW ? δεν εχω κανενα λογο να τους υποστηριξω αλλα βαριες οι κουβεντες σου. Μηχανολογικα, δεν βρισκω εκτρωματικο αυτο που κατασκευασαν και μην ξεχνας οτι ολα αυτα τα περνούν απο εργαστηρια δοκιμων πριν βγουν στην παραγωγη.

Μαλλον προς το TIGER προσανατολιζομαι παντως χωρις να εχω καταληξει ακομη. Η επιλογη των 3 κυλινδρων παντως ειναι απο μονη της παραξενη για να μην πω κατι διαφορετικο για τους "αναποδους" Αγγλους (επρεπε ΚΑΙ σε αυτο τον τομεα να κανουν κατι "αντιθετο" απο τους υπολοιπους ευρωπαιους και μη...). Θετικο, οσο αφορα αυτο, η ομαλοτερη λειτουργια του μοτερ, αρνητικο ισως το μεγαλυτερο κοστος συντηρησης σε σχεση με ενα 2κυλινδρο...(σωστα..?)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι παραπανω να ζητησει δηλαδη σε συντηρηση ενα μηχανακι ιδιας κατηγοριας με 3 κυλινδρους σε σχεση με ενα που εχει 2 ?

Ενα μπουζι.....?

Γενικοτερα ισως ειναι ελαχιστα πιο οικονομικο σε χρηση το gs λογω μικροτερης καταναλωσης αλλα καποια θεματα που εχουν ακουστει για το κιβωτιο  του θα με φοβιζαν για αγορα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και με τα πρωτα ταιγκερ 800 '08-'11 θα έχεις θεμα με την μιζα εβαλαν μια τεράστια σε ισχύ γεννήτρια και η μίζα την ακουγε σε μ.ο. απο αυτα που λέγανε οι κάτοχοι 15κ 

δε σε ψηνει το 955? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 8/28/2017 at 1:00 ΜΜ, το μέλος GeorStrat έγραψε:

Τι παραπανω να ζητησει δηλαδη σε συντηρηση ενα μηχανακι ιδιας κατηγοριας με 3 κυλινδρους σε σχεση με ενα που εχει 2 ?

Ενα μπουζι.....?

ο εξτρα κυλινδρος ενδεχομενως να αυξανει το κοστος εργασιας σε οποιαδηποτε μεγαλυτερης εκτασης συντηρηση οπως ρυθμιση βαλβιδων κτλ.

Το εξτρα μπουζι, αν ειναι ιριδιου , ειναι κοστος :laugh::laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ψαξιμο στο ψαξιμο, συζητησεις επι συζητησεων... Και τα 2 μου αρεσουν εμφανισιακα. Και τα 2 μου κανουν σε αυτα που ζητω και ταιριαζουν με τις αναγκες μου.

Οπως πολλοι θα ξερετε ήδη, παραθετω τα κυριοτερα χαρακτηριστικά τους που μου εκαναν εντυπωση ερχομενος σε επαφη μαζι τους:

BMW 800GS

+ Εξαιρετικότατο ζυγισμα και βάρος για τα κυβικα και τον όγκο της

+ Απιστευτα χαμηλη καταναλωση που παραπεμπτει σε αντιστοιχη 400-500cc !!

+ Πολυ καλο τιμονι, αισθηση και κοψιμο!

+ Επιδόσεις

+ Δεν θεωρειται απαραιτητα + αλλα είναι θετικο να μπορεις να επιλεξεις μοντελο 3-4 ετων παλαιοτερο (που θα ειναι σχεδον ιδιο με τα πιο νέα πχ 2008 αντι 2011..) γλυτωνοντας κανενα χιλιάρικο χωρις να εχεις διαφορετικη μοτοσυκλετα (σημαντικο για μενα...).

- Η θεση/σελα δεν ειναι και πολυ βολικη ...Σχεδον επιβαλεται η αλλαγη της αν δεν θελετε να πιαστει ο πωπος σας...

- Απαραδεκτη ποιοτητα πλαστικών στα χειριστηρια. Καποιες μηχανες που ειδα ηταν πολυ προσεγμενες αλλα σε ολες ειχαν ξεθωριασει τα πλαστικά σαν να προκειται για μηχανη 20ετιας! Απαραδεκτο!

- Μεγαλη ευπαθεια στα πηνια...Γνωστος και καλος τεχνικος στην Θεσ/νικη με απετρεψε για bmw λογω του συγκεκριμενοου προβληματος...

- Την γνωστη ευπαθεια στο μαυρισμα φαναριων... Δεν ειναι και μικρο το κόστος για να τα αλλαξεις...

- Οτι aftermarket ηλεκτρονικο βαλεις συνηθως σου βγαζει μονιμο προειδοποιητικο στο κατραν. Συγκεκριμενα ενα παλικαρι εβαλε aftermarket xenon και καλα εκανε δλδ (Δεν καταλαβα, πρεπει να ειναι bmw γμτ μπελα μου ?)

ΤIGER 800XR

+ AAAAπιστευτες επιδοσεις, το μηχανακι απλα δεν εχει αντιπαλο στην κατηγορια!

+ Ισως η πιο ανετη και καλυτερη θεση οδηγησης, εξαιρετικη σελα

+ Πολυ καλη ποιοτητα υλικων γενικα!

+ Τα φρενα της ΔΕΝ παιζονται, αψογα!

- Η γνωστη ευπαθεια στην κωλομίζα. Μετα απο τοσα χρόνια και τόσο ντόρο, δεν εχει βρεθει λύση!!! Κατοχος μοντελου 2011 μου ειπε οτι την αλλαξε με μεγαλυτερη αλλα και παλι εχει προβλημα! Εαν εχεις πολλα σταματα-ξεκινα π.χ. εντος πολης της πατησες! Η μηχανη αρνειται να παρει !!!! Απαραδεκτο και μπορει απο μονο του να κάνει αποτρεπτική την αγορά της...:_unsure:

- Στα ανταλλακτικα δεν ειναι Honda/yamaha, επομενως αν συμβει κατι θα ματωσεις... :_devil: Επισης οι εξειδικευμενοι τεχνιτες ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα ενος χεριου (ευτυχως εχω καποιον ομως...). Η bmw σε αυτον τον τομεα δεν ειναι επισης καλα αλλα καλυτερα απο TRIUMPH πιστευω...

Αυτα τα ολιγα τριβελίζουν το κεφαλι μου και δεν εχω αποφασισει ακομη σε ποια να καταληξω για αγορά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

triumph θες τρικύλινδρο θες, γιατί δε κοιτάς και το προηγούμενο?βρίσκονται ακόμη και σε καλή κατάσταση και τα ρέστα κουμπαρά για ταξίδια  

triumph_2000_tiger_T709_06.jpg?fit=700,4

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 12 ώρες, το μέλος leftlane έγραψε:

Οτι aftermarket ηλεκτρονικο βαλεις συνηθως σου βγαζει μονιμο προειδοποιητικο στο κατραν. Συγκεκριμενα ενα παλικαρι εβαλε aftermarket xenon και καλα εκανε δλδ (Δεν καταλαβα, πρεπει να ειναι bmw γμτ μπελα μου ?)

Δεν βγαζει νοημα αυτο που εγραψες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 ώρες, το μέλος Gouky7 έγραψε:

Δεν βγαζει νοημα αυτο που εγραψες

Εννοω οτι ειναι κακο που σου βγαζει ενδειξη σφαλματος λογω aftermarket ανταλλακτικου. Και επισησ εννοω οτι παρα ταυτα  καλα εκανε αν γλυτωσε σημαντικο ποσο (χωρις να πεσει σε ποιοτητα ...), πιθανον κ γω αυτο θα εκανα 

πριν 6 ώρες, το μέλος doctoras9 έγραψε:

triumph θες τρικύλινδρο θες, γιατί δε κοιτάς και το προηγούμενο?βρίσκονται ακόμη και σε καλή κατάσταση και τα ρέστα κουμπαρά για ταξίδια  

triumph_2000_tiger_T709_06.jpg?fit=700,4

Μπααααα , μερα με τη νυχτα το καινουργιο , ουτε κατα διανοια !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα