Jump to content

Recommended Posts

για όσους με ρώτησαν επιμόνως στο θέμα που άνοιξα "γιατί μου αρέσει η ΣΥΝοδήγηση και όχι τόσο η οδήγηση....γι'αυτόν ακριβώς το λόγο! γιατί οι τάσεις φυγής μου είναι συχνές και η ανάγκη μου να ξεφεύγω ακόμα συχνότερη!!! όσο ήμουν μικρότερη έβαζα ακουστικά στ' αυτιά και ανέβαινα στο πρώτο λεωφορείο και όπου πήγαινε!....μέχρι να ηρεμήσω και έπαιρνα το ίδιο της αντίστροφης κατεύθυνσης για να γυρίσω....μεγαλώνοντας το εξέληξα σε πεζοπορεία στα νότια προάστια (τόπος διαμονής) αφού μπορούσα να συνδυάσω ακουστικά στ'αυτιά, περπάτημα παραλιακό και ενίοτε ζωγραφική και σκιτσάρισμα στις μαρίνες φλοίσβου, αλίμου, γλυφάδας κλπ κλπ.....και μόλις ηρεμούσα επιστροφή και πάλι....πόσες φορές όμως να σε ηρεμήσουν η ίδια πορεία, οι ίδιες μαρίνες, τα σκίτσα των ίδιων σκαφών, οι ίδιοι φάροι? θες να αλλάξεις και παραστάσεις ρε γαμώτο! θες να το πας πιο μακριά το παραμύθι....αλλά είσαι τόσο σε απ'ευθείας σύνδεση με το περιβάλλον, που η οδήγηση καθίσταται αποτρεπτική...κι έτσι αρχίζεις να το εξελίσσεις αλλιώς....βρίσκεις κάποιον που έχει την ίδια ανάγκη και μοιράζεστε τη διαδρομή........

Υ.Γ: αυτός ο "κάποιος" δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι γκόμενος-α....μπορεί να είναι φίλος, αδερφός, οτιδήποτε που απλά κινείται στα ίδια μήκη κύματος με σένα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

To solo είναι ωραίο πράγμα. Σήμερα το έκανα έστω και για μικρή απόσταση και τα "βρήκα" όλα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σόλο με τις σκέψεις σου και μόνο ή χωρίς καμμιά απολύτως σκέψη...................παρέα με μια παλιά καλή ροκιά, με τους ρυθμούς μου όπως τους θέλω.......δεν με χάλαγε παλιά δεν με χαλάει και τώρα !

Για πού?

Δεν με νιάζει.........

Γειά σου Θανάση !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε γραφικες διαδρομες μεσα απο χωρια και δαση και οτι αλλο ευχαριστει το ματι προτιμω solo.Αδειαζει το μυαλο,και ειναι και κατα τη γνωμη μου ολη η ουσια της μηχανης

Για πολυ μακρινα ταξιδια μεσα απο μεγαλους δρομους προτιμω αλλον εναν λογω ασφαλειας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξέρω τι λέτε αλλα τα τελευταία χρονια σολο γυρναω τα βουνα παρεα με τους τσοπανηδες και με τα γιδια. Εδώ οσοι εχουν μηχανες ικανες να κανουν τετοιες βολτες τις εχουν για να τις καμαρωνουν. Γερασα και μυαλο δεν εβαλα. Ακομα μονος τριγυρναω και το ευχαριστιεμαι. Παρολο το προβλημα που μου παρουσιαστηκε αντεχω ακομα. Το ζήτημα ειναι να κανεις αυτο που σε ευχαριστει και σου δινει τη δυναμη να συνεχισεις. Πλεον χρονο εχω, αλλα το μονο προβλημα ειναι τα λεφτα τωρα πια. Τιποτε αλλο δεν με εμποδιζει να βγαινω με ηλιο, βροχη και χιονι και να απολαμβανω τα κατσαβραχα και τις παραλιες. Παντα ομως με προσοχη και την καλυτερη δυνατη προετοιμασια. Μην το ψιριζετε πολυ γιατι τα χρονια περνανε και η βαριεστημαρα ερχεται και θα ειναι πλεον αργα για αποφασεις. Καλα βολτοταξιδα και με προσοχη στους ανοιχτους δρομους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξέρω τι λέτε αλλα τα τελευταία χρονια σολο γυρναω τα βουνα παρεα με τους τσοπανηδες και με τα γιδια. Εδώ οσοι εχουν μηχανες ικανες να κανουν τετοιες βολτες τις εχουν για να τις καμαρωνουν. Γερασα και μυαλο δεν εβαλα. Ακομα μονος τριγυρναω και το ευχαριστιεμαι. Παρολο το προβλημα που μου παρουσιαστηκε αντεχω ακομα. Το ζήτημα ειναι να κανεις αυτο που σε ευχαριστει και σου δινει τη δυναμη να συνεχισεις. Πλεον χρονο εχω, αλλα το μονο προβλημα ειναι τα λεφτα τωρα πια. Τιποτε αλλο δεν με εμποδιζει να βγαινω με ηλιο, βροχη και χιονι και να απολαμβανω τα κατσαβραχα και τις παραλιες. Παντα ομως με προσοχη και την καλυτερη δυνατη προετοιμασια. Μην το ψιριζετε πολυ γιατι τα χρονια περνανε και η βαριεστημαρα ερχεται και θα ειναι πλεον αργα για αποφασεις. Καλα βολτοταξιδα και με προσοχη στους ανοιχτους δρομους.

Αδερφοί διασπαρμένοι σε όλο τον κόσμο............πού να ψάξεις να τους βρείς για να οργώσεις και να πάψουμε να οργώνουμε μόνοι ?

<<Ως πότε παλικάρια, θα ζούμε στα στενά, μονάχοι σα λιοντάρια, στες ράχες στα βουνά; Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.>>

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Solo, ημερήσια 100-150 χιλιόμετρα είναι φάρμακο, το κάνω όταν δεν είμαι καλά. Περνάς σε άλλη διάσταση και όταν επιστρέφεις όλα είναι καλύτερα. Θέλει προσοχή όμως γιατί 99% πλακώνεσαι στα γκάζια. Τώρα για μεγάλο ταξίδι οπωσδήποτε παρέα, όχι όμως πάνω από 2-3 μηχανές. Με τον καιρό μαθαίνεις και διαλέγεις τις παρέες σου, αφού έχεις φάει τις φάπες σου. Πάντως και το ταξίδι με παρέα έχει κι αυτό τη μοναξιά του, γιατί το ταξίδι με μοτοσυκλέτα είναι ουσιαστικά μοναχικό ταξίδι. Οταν κλείνει το κράνος και κουμπώνει η πρώτη είσαι μόνος εκεί μέσα, με τα δικά σου τραγούδια, με τις δικές σου σκέψεις. Το ταξίδι με παρέα έχει και τη φροντίδα για τον άλλο, έχει το "μοιράζομαι" με τον άλλο, που είναι εξίσου σημαντικά για μένα. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σολο οταν ημουν 16 χρονων, κρυφα απο τους δικους μου ΣΠΕΤΣΕΣ-ΚΗΦΙΣΣΙΑ με GLX 90cc για να δω τον ΕΡΩΤΑ !!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ταξιδια οχι..

βολτες μπορω να τις πω γιατι σχεδον ολες ειναι κατω των 50χλμ..

τα δυο μεγαλυτερα μου σολο ηταν Αγιος Νικολαος-Πολυγυρος και Πολυγυρος-Ταξιαρχης..

ειναι ειλικρινα ενα υπεροχο συναισθημα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βόλτα για μενα ειναι απο 100-200 χλμ :crazy: , το ταξίδι ειναι αλλο... τραγούδι :music:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ξεκαθαρίσω και εγώ ότι 100 χιλιόμετρα πάνε έλα δεν τα θεωρώ βόλτα, αλλά πάνε στο περίπτερο να πάρεις τσιγάρα και ασφαλώς είναι οι αποστάσεις που σχεδόν καθημερινά διανύω μόνος στην καθημερινότητα μου.

Αυτό που εγώ θεωρώ solo ξεπερνάει τα 200 χιλιόμετρα και φτάνει εύκολα τα 400-500 πάνε έλα σε δρόμους επαρχιακούς κατά προτίμηση και σε μεγάλο υψόμετρο γιατί αυτοί προσφέρουν την ηρεμία και την απομόνωση και την ανάταση ψυχής όταν θες να ξεφύγεις.

Δυστυχώς δεν μπορώ να πάω να χαθώ μέσα στα βουνά με τη μηχανή μόνος μου, σκιάζομε τις πιθανές συνέπιες. Με συντρόφους μαζί απολαμβάνω πολύ καλύτερα την ερημιά και τη γαληνή των ορεινών διαδρομών, εναρμονίζομε πλήρως προς τα υποδείξεις και η ασφάλεια της ομάδας με βοηθαει να παραμένω χαλαρός.

Αλλιώς όπως είπα, αν έχω ανάγκη να φύγω να φύγω να φύγω, το τετράτροχο 3-4 cd με επιλογές και μην τον είδατε μην τον απαντήσατε από το χάραμα μέχρι να μπει βαθειά η νύχτα

Τροποποιήθηκε από τον naftilos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά τα καλύτερα μου ταξίδια τα έχω κάνει μόνος και μιλάμε για αρκετά και μεγάλα ταξίδια.

Εννοείται βέβαια ότι έχω κάνει και αρκετές βόλτες - ταξίδια και με παρέα.

Δεν θα πω όχι σε παρέα αλλά θεωρώ ότι η παρέα γενικά είναι δίκοπο μαχαίρι.

Απ΄την μια μπορεί να σε κάνει να περάσεις καταπληκτικά αλλά απ΄την άλλη μπορεί να σου καταστρέψει ένα ταξίδι που οργάνωνες μήνες.

Έχουν τύχει πολλές τέτοιες περιπτώσεις που ξέρω.

Πραγματικά πάντως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να καταλάβουν πως είναι να ταξιδεύεις μόνος και να ζείς την κάθε στιγμή και το κάθε χιλιόμετρο που κάνεις όπως το θέλεις εσύ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Solo ταξιδια εχω κανει δυο των 336 χλμ (αθηνα τρικαλα και τρικαλα αθηνα) και 248 χλμ (νομιζω δεν ειμαι σιγουρος) απο Ηγουμενιτσα Τρικαλα και Τρικαλα Ηγουμενιτσα αποφευγοντας και στις δυο φορες καθε επαφη με αυτοκινητοδρομους

Τα solo τα εκανα πρωτα για να "ησυχασω" απο την φασαρια της πολης (αθηνα) και για να καθαρισει το μυαλουδακι μου απο το αγχος της δουλειας (ή δουλείας οπως και να το πω ετσι μας καταντησανε). Επισης με βοηθησανε να μαθω καλυτερα το δικυκλο μου και να βελτιωθω σαν οδηγος αυτου.

Το Δευτερο το εκανα γιατι ειχα υποψιες οτι καινουργιο μελος θα προστεθει στην οικογενεια αλλα ημουν ατυχος οποτε back in :shit: και με καινουργιες προσπαθιες στο εγγυς μελλον

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θαναση, να σε δωκω το δικο μου ΑΧ-1 με την σελα by sakis να πας μεχρι nordkapp για τσιγαρα;

Τροποποιήθηκε από τον ax_ena_honda

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θαναση, να σε δωκω το δικο μου ΑΧ-1 με την σελα by sakis να πας μεχρι nordkapp για τσιγαρα;

Να πεταχει και μεχρι Αγγλια θελω να παρω κατι κομματια καρμπον γιατι τα μεταφορικα πετσοκοβουν?

Θα πληρωσω την βενζινη!

Τροποποιήθηκε από τον VaggosGLX

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετράω αρκετά μοναχικά ταξίδακια και βόλτες 2-5 ημερών εντός Ελλάδας. Όμως με το πέρασμα των χρόνων, η τότε ανάγκη ενδοσκόπησης και ηρεμίας μυαλού και ψυχής, έγινε αποδοχή του ποιός είμαι και πως έχουν τα πράγματα. Οπότε το ζητούμενο πλέον είναι η διασκέδαση με καλή παρέα. Δε φοβάμαι ούτε βαριέμαι να ξαναπάω μόνος. Απλά δε βλέπω πιά το νόημα, δεν έχει ενδιαφέρον.

Καμιά μοναχική εντουράδα των 100-200 χλμ. στη Λαυρεωτική μόνο. Αλλά αυτό είναι περισσότερο γιά ξεκ@υλωμα με ολίγη από προπόνηση (γιά άλλοθι).

Τροποποιήθηκε από τον sfi-ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε σχέση με το post μου στην σελίδα 4,ρε παιδιά,πόσα χιλιόμετρα να κάνω χωρίς δίπλωμα;

Θα έρθει η ώρα που θα σολάρω πολλά χιλιόμετρα...πάντα νόμιμος βεβαίως!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντα αναθεωρούμε ανάλογα με τις εμπειρίες καλές ή κακές.

Στην περίπτωσή μου κακή.

Έκανα βόλτες σόλο...

Τώρα όχι πλέον.....συντάσσομαι πλέον απόλυτα με τη γνώμη του σύντροχου Θωμά γιατί είναι πολύ κακό νάσαι μόνος και αβοήθητος, μακρυά από όλους μας, ξάπλα στην άσφαλτο αβοήθητος......

Σόλο βεβαια μπορεί νάναι και με παρέα που δεν γνωρίζεις τι θα πράξει σε περίπτωση στραβής και ο νοών νοείτω χωρίς περαιτέρω ανάλυση αλλά έχουν δει πολλά τα μάτια μας πλέον μετά από τόσα χλμ στο δρόμο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με τη μικρούλα μου, μπορώ να πάω ταξίδι παντού, αλλά απαραίτητα με παρέα. Σε τέτοια φάση το ταξίδι είναι και οδήγηση και (κυρίως) παρέα και πείραγμα και γέλιο και τοπία και φωτογραφίες και δικαιολογίες για στάσεις.

Με τη μεγάλη μου, μπορώ να ταξιδέψω και με παρέα, αλλά συνήθως επιλέγω solo κατάσταση γιατί η φάση είναι μόνο οδήγηση, λίγα υγρά (είσοδος/έξοδος), καθόλου τοπία, καθόλου χαζολόγημα, καθόλου φωτογραφίες. Ταινία σε ff, αδρεναλίνη μέχρι τις κάλτσες και χαμόγελο μέχρι τ' αυτιά!

Θέλω βόλτα. Σε ff......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θέλω πάντα παρέα αλλα....αλλά......:plaf:....Στις σόλο εξορμήσεις καταλήγω να σκέφτομαι πολύ και στο τέλος με πιάνει κατάθλιψη :laugh: 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωπα....και δεν το ειχα δει αυτο το θρεντ.λοιπον εχουμε και λεμε...

Σιγουρα το να εχεις παρεα σε μια βολτα εχεις μια χειρα βοηθειας σε δυσκολη κατασταση ανεξαρτητως χιλιομετρων γιατι μπορει και να πηγαινεις 05¨30 το πρωι στη δουλεια να σου σκασει ενας σκυλος στο δρομο ξαφνικα και να ξυπνησεις πεσμενος στην ασφαλτο ανασκελα και ανοιγοντας τα ματια σου να αντικρυσεις τον αστυνομικο πανω απο το κεφαλι σου να σε ρωταει εαν εισαι καλα (εξ ιδιων κρινω τα αλλοτρια στην περιπτωση αυτη οπως νοησατε).
Τωρα για την εκδρομη εξαρταται βεβαια και τι παρεα εχεις οπως εννοησε ο @ΣΑΒΒΑΣ . κλπ κλπ....

Απο την αλλη εαν ταιριαζεις (ποιος να ταιριαξει ομως με τον παραξενο,περιεργο, παλιογερο ΚωσταΤ και τις απαιτησεις του) με τα ατομα σαν χαρακτηρες αλλα και σαν κινηση στο δρομο εχεις μια παρα πολυ ομορφη βολτα που αγγιζει το τελειο.Ομως...

Υπαρχουν φορες που θελεις την βολτα να την κανεις μονο σου.Να πας με ταχυτητες που εσυ θελεις,που θελεις να αλλαξεις το προγραμμα, που δεν σε νοιαζει εαν βγεις εκτος προγραμματος, που θελεις να σκεφτεις Θελεις να εισαι εσυ και το 'αλογο σου'. Αυτες τις στιγμες τις αποζητω οχι πολλες φορες αλλα το solo το θελω. Θελω να ειμαι ΜΟΝΟΣ μου. 

Η πιο μακρυνη solo βολτα που εχω κανει ειναι περι των 700χλμ Ριο-Προυσσο-Καρπενησι-Λαμια-Αθηνα. Μπορω να πω οτι το κατα ευχαριστηθηκα. Η επομενη ιδωμεν το ποτε και το που αλλα σιγορυα θα γινει!

Με τη μικρούλα μου, μπορώ να πάω ταξίδι παντού, αλλά απαραίτητα με παρέα. Σε τέτοια φάση το ταξίδι είναι και οδήγηση και (κυρίως) παρέα και πείραγμα και γέλιο και τοπία και φωτογραφίες και δικαιολογίες για στάσεις.

Με τη μεγάλη μου, μπορώ να ταξιδέψω και με παρέα, αλλά συνήθως επιλέγω solo κατάσταση γιατί η φάση είναι μόνο οδήγηση, λίγα υγρά (είσοδος/έξοδος), καθόλου τοπία, καθόλου χαζολόγημα, καθόλου φωτογραφίες. Ταινία σε ff, αδρεναλίνη μέχρι τις κάλτσες και χαμόγελο μέχρι τ' αυτιά!

Θέλω βόλτα. Σε ff......Θελε :beee:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα