Jump to content
mcalix

Σύγκρουση με αυτοκίνητο

Recommended Posts

Στις 15/5 και ώρα 17:00 κινούμενος με το VStrom 650 μοντέλο 6/2006 στην παλαιά εθνική οδό Χανίων Σητείας στο Ηράκλειο Κρήτης στο ύψος του Καρτερού ασυνείδητη οδηγός κινούμενη στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας μπήκε στο δικό μου παραβίασε διπλή διαχωριστική με σκοπό να μπεί σε παράδρομο που βρισκόταν δεξιά μου. Δεν υπήρχε σήμανση με STOP απο την πλευρά της. Έκοψε τιμόνι απότομα σε απόσταστη 10 με 15 μέτρα απο εμένα. Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη με ταχύτητα γύρω στα 40 με 50km/h. Η μηχανή έχει ABS αλλά ούτε καν πρόλαβα να τερματίσω τα φρένα.. Αμέσως μετά το ατύχημα εκείνη με εγκατέλειψε και επέστρεψε μετά απο 15 με 20 λεπτά στον τόπο του ατυχήματος.

Διερχόμενοι οδηγοί την ακολούθησαν μήπως και την βρούν μετά απο δική μου παράκληση. Κάλεσα την τροχαία η οποία ήρθε μετά απο κανα 30λεπτο.. Το αυτοκίνητο της ήταν ένα SEAT MARBELLA θαλασσί, έτοιμο για απόσυρση. Με την σύγκουση έφυγε ο πίσω προφυλακτήρας της το πίσω δεξιό φανάρι, ξεκόλησε η εξάτμιση της και φυσικά έγινε μια αρκετά μεγάλη λακούβα πίσω δεξιά. Το αυτοκίνητο της δεν ήταν περασμένο απο ΚΤΕO και η τροχαία της έδωσε πρόστιμο 400 ευρώ το οποίο αν πληρωθεί σε 10 μέρες γίνεται 200 ευρώ. Μαζί της δεν είχε κάνενα έγγραφο. Δίπλωμα δεν έφερε. Μόνο την ασφάλεια της μετά.. Η τροχαία επειδή με είδε όρθιο έκανε δήλωση μόνο για υλικές ζημιές.. Έκανα την βλακεία και δεν πήρα τηλ. των διερχόμενων οδηγών.. προφανώς αυτή φοβήθηκε μηπως είδαν τον αριθμό κυκλοφορίας γιαυτό και επέστρεψε..

Εγώ έχω υποστεί κάκωση το γόνατο το οποίο είναι ακόμα πρισμένο μετά απο 7 ημέρες και στην λεκάνη απο την δεξιά πλευρά μια τεράστια μελανιά. Έσκασα κάτω στην κυριολεξία. Η κάκωση στο γόνατο πρέπει να έγινε απο την μηχανή. Μια βδομάδα τώρα τραβίομουν στους γιατρούς για το γόνατο.. μήπως και έχει πάθει βλάβη.. μου είπαν ότι είναι οκ.. αν μετά απο 15 μέρες δεν έχει φύγει το πρίξιμο θα πάω για μαγνητική.. με κουράζει όταν περπατάω..

Οι δικές μου ζημιές στην μηχανή κοστολογήθηκαν 3800 ευρώ απο την αντιπροσωπία της Suzuki. Τεπόζιτο, ψυγείο, κάγκελα, φέριγκ, φανάρι, παταράκι συνοδηγού, ποδόφρενο, μπαγκαζιέρα, πάνελ οργάνων, τιμόνι, αντίβαρο, χούφτες, καθρέφτης, φλας όλα απο την δεξιά πλευρά. Η ασφαλιστική με ενημέρωσε ότι μετά το πέρασμα διετίας θα επιβαρυνθώ με 5% λόγω παλαιότητας στον ποσό αυτό για κάθε χρόνο απο τον 2ο και μετά.

Θα ήθελα την γνώμη σας για το άν θα έπρεπε να το κυνηγήσω και δικαστικά.. για ηθικές βλάβες δεδομένου ότι εγώ την μεθεπόμενη έδωσα εξετάσεις για πτυχίο Αγγλικών με προετοιμασία ενος χρόνου και βάλε.. πήγα κουτσένοντας.. με ηθικό πεσμένο φυσικά αφού ήταν το πρώτο μου ατύχημα.. και δεν είναι και τόσο ευχάριστη εμπειρία..

Αν κάποιος απο σας γνωρίζει κάποιον καλό δικηγόρο εδώ στο Ηράκλειο ας με ενημερώσει..

post-10991-1243073507_thumb.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Φίλε κατ' αρχήν περαστικά και άλλο κακό να μη σε βρεί.

Για τη ζημιά τώρα: Αν δεν σου λειπουν τα χρήματα για να το φτιάξεις, πήγαινε δικαστικά, θα τα πάρεις νομιμότοκα (απο την ημερομηνία της αγωγής) + ηθικές βλάβες, σωματικές βλάβες κλπ, αρκεί να έχεις χαρτιά απο γιατρούς, νοσοκομεία, φυσικοθεραπίες για σένα και τιμολόγια για τη μηχανή. Το θέμα παλαιότητα παλέυεται γιατί ναι μεν οι ασφαλιστικές έχουν έναν μπούσουλα, αλλά απο την άλλη πλαστικά και αλουμίνια δεν υπόκεινται σε παλαιότητα.

Αν πάλι χρειάζεσαι τα χρήματα, πίεσε για κάτι παραπάνω απο τις ζημιές που σου δίνουν, σε αποκατάσταση των σωματικών βλαβών..

Σε κάθε περίπτωση συμβουλέψου δικηγόρο σε ό,τι αφορά το τί παίζει στα μέρη σας (ημερομηνίες δικασίμων κλπ).

Καλή τύχη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξέρω ότι μπορείς να δηλώσεις τραυματισμό μέσα σ'ενα εύλογο διάστημα από το τροχαίο. Αυτό θα στο πει σίγουρα δικηγόρος. Μετά, το μπόνους που κόβουν οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι θεωρητικά παράνομο, και είναι σε συνεννόηση μεταξύ των ασφαλιστικών εταιριών, είναι κάτι σαν νόμος / τσαμπουκάς των ασφαλιστικών εταιριών, γιατί αν θα πας δικαστικά θα πρέπει να αποζημιωθείς για ολόκληρο το ποσό. Όποτε βάζεις ένα καλό δικηγόρο και ζητάς και αποζημίωση για ψυχική οδύνη (δεν ξέρω ακριβώς τον όρο), και ζητάς ένα λογικό ποσό λόγο ότι εσύ χρησιμοποιούσες την μοτ-τα σου για της ανάγκες της δουλεία σου έτσι ώστε τον χρόνο που ήταν στο συνεργείο εσύ χρησιμοποιούσες τα Μ.Μ.Μ. πληρώνοντας εισιτήρια ταξί κ.α. έτσι θα καλύψεις και το ποσό που θέλουν να σου κόψουν και θα βγάλεις και το κάτιτις.

Α!Σόρρυ, Περαστικά σε σένα κατ'αρχήν, και στο μοτόρι σου. Και εγώ στα δικαστήρια είμαι, από ατύχημα χωρίς αποζημίωση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για ποινικα αδικηματα υποβολη εγκλησης γινεται μεσα σε τρεις μηνες απο τοτε που ο παθων ελαβε γνωση της πραξης κ του υπαιτιου ΠΚ 117. Αν δεν κανω λαθος..

Τροποποιήθηκε από τον Oblivia

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρώτα από όλα περαστικά σε σένα και τη μηχανή σου φίλε μου.

Να την κυνηγήσεις δικαστικά, να βρεις ένα μάγκα δικηγόρο που να έχει όρεξη, και να της πάρεις ότι έχει και δεν έχει.... :angry: :angry: :angry:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υποβολή έγκλησης σε τρεις μήνες από την ημέρα του συμβάντος. Για την δήλωση τραυματισμού δεν είμαι σιγουρος μετά το τροχαίο. :bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Φίλε κατ' αρχήν περαστικά και άλλο κακό να μη σε βρεί.

Για τη ζημιά τώρα: Αν δεν σου λειπουν τα χρήματα για να το φτιάξεις, πήγαινε δικαστικά, θα τα πάρεις νομιμότοκα (απο την ημερομηνία της αγωγής) + ηθικές βλάβες, σωματικές βλάβες κλπ, αρκεί να έχεις χαρτιά απο γιατρούς, νοσοκομεία, φυσικοθεραπίες για σένα και τιμολόγια για τη μηχανή. Το θέμα παλαιότητα παλέυεται γιατί ναι μεν οι ασφαλιστικές έχουν έναν μπούσουλα, αλλά απο την άλλη πλαστικά και αλουμίνια δεν υπόκεινται σε παλαιότητα.

Αν πάλι χρειάζεσαι τα χρήματα, πίεσε για κάτι παραπάνω απο τις ζημιές που σου δίνουν, σε αποκατάσταση των σωματικών βλαβών..

Σε κάθε περίπτωση συμβουλέψου δικηγόρο σε ό,τι αφορά το τί παίζει στα μέρη σας (ημερομηνίες δικασίμων κλπ).

Καλή τύχη.

Παραστικά κι από μένα και ποτέ ξανα! Αυτά ακριβώς που λέει ο Παναγιώτης μου είχε πεί ο δικηγόρος μου όταν είχα ατύχημα.

Απο την τροχαία μου είχαν πει πως υπάρχει χρονικό περιθόριο για να δηλώσεις τραυματισμό, δε θυμάμαι ακριβώς πόσο, σίγουρα όμως πάνω από μήνα.

Αν δεν τα βρείς με τον ασφαλιστή της πες στο δικηγόρο σου να πάρει το δικηγόρο της ασφαλιστικής, αυτοί πιστεύω θα τα βρούνε...

Καλά και γρήγορα ξεμπερδέματα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να πας δικαστικά!

Εύχομαι περαστικά σε εσένα!

Τροποποιήθηκε από τον babisbabou

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περαστικα φιλε μου οτι χρειαστεις στην διαθεση σου , εγω ειμαι Χανια , βρες ενα καλο δικηγορο και προχωρα το !!!!!!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

περαστικά φίλε μου και σιδερένιος.

Τα παιδία έχουν δίκιο σε αυτά ποθ λένε σχετικά με την νομική δίωξη.

Απλα να σου προσθέσω σχετικά με τα τραύματα σου. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ σε καμία περίπτωση 15 μέρες.

Σε ατύχημα που είχα και εγώ ,άσχετο με μηχανοκίνητα όμως και χτύπησα το γόνατο μου έκανα την βλακεία και άκουσα τους γιατρούς και περίμενα.

Δεν έκανα εγκαιρως κάποια πραγματάκια και ακόμα με ταλαιπωρεί που και πού.

Δεν παίζει να είναι μόνο κάκωση στο γόνατο....είναι πολυ εαύσθητο σημέιο εσωτερικά, κοίταξε το άμεσα!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ότι προκάλεσε η κυρία ατύχημα, και εφού το κατέγραψε και η τροχάια, δεν είναι προφανές οτι η ασφαλιστική της θα σε αποζημειώσει σε όλα?? υλικές ζημιές της μιχανής?? το δικαστήριο θα το κάνεις για σωματικές και ψυχικές βλάβες?? οτι δηλαδή δεν μπορεί να εκτιμηθεί αντικειμενικά??

Σε κάθε περίπτωση σιδερένιος φίλε, οι λαμαρίνες φτιάχνουν, εμείς να μαστε καλά και δικαιωμένοι πάντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περαστικά φίλε και να μην σου ξανατύχει ποτέ καμία στραβή... :D :D :D

Ναι και βέβαια να πας δικαστικά!!!!!!!!!! :angry: :angry: :angry:

Και τέλος μην το αμελήσεις το γόνατο. Εδώ άλλοι απλά τα στραμπουλάνε και τους ενοχλούν μιας ζωή...

Είναι κρίμα να σε ταλαιπωρεί μετά... :/

Εύχομαι πάντως να μην είναι τίποτα σοβαρό... :D :D :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γ"£$"%σε την!!!ΜΗΝ την αφησεις ετσι!!!Καντο για σενα και για το γονατο σου που σε εβαλε σε τετοια διαδικασια!!!

Να πω οτι καταλαθος εγινε οτι εγινε ΟΚ αλλα εκοψε αποτομα εκει που δεν επρεπε και σε εγκατελειψε ΑΛΛΑ γυρισε τελικα σκεπτομενη οτι ΜΗΠΩΣ εχουν παρει καποιος τις πινακιδες της και θα την βρουν στο τελος ΧΩΡΙΣ να σκεφτει εσενα...για μενα αυτοι οι ανθρωποι ειναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!!!Καποτε πρεπει να τιμωρηθουν και ΙΣΩΣ να πρεπει να μην ξαναοδηγησουν ποτε!!!

Δυστυχως και λεω δυστυχως κανεις δεν μπαινει στην δικαστικη οδο γιατι ειναι χρονοβορο κτλ κτλ αλλα αν δεν το κανει καποιος αυτΗ θα συνεχιζει να παιρνει κοσμο με το σαραβαλο της!!!

Συγχιστικα τωρα...

Περαστικα για το πεσιμο σου και κουραγιο!!!

Τροποποιήθηκε από τον st3li0s

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχάς περαστικά σου!

Η οδηγός όταν γύρισε τι είπε;;; Με το αυτοκίνητο γύρισε; Παραδέχτηκε το λάθος της; σου ζήτησε συγγνώμη;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές...

αν ξέρει κάποιος κανα καλό δικηγόρο εδώ στο Ηρακλείο θα βοηθούσε..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το παραδέκτηκε.. είχε φέρει και κάτι δικούς της εκεί.. ένας μάλιστα άρχισε να λέει οτι τα 2/3 του αυτοκινήτου είχαν μπεί μέσα και κάτι τέτοια..

με το που το ακούω φωνάζω ΤΡΟΧΑΙΑ... μου έκανε φιλική δήλωση..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

περαστικά ρε φιλαράκι.

σου προτείνω να το κυνηγήσεις δικαστικά περιλαμβάνοντας και ηθική βλάβη (σου μιλάω εκ πείρας)

επίσης ξέρω και καλό ηρακλειώτη δικηγόρο αν σε ενδιαφέρει.

για περισσότερες πληροφορίες στειλε μου ΠΜ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περαστικά καταρχήν. Καλό δικηγόρο δεν ξέρω στο Ηράκλειο για τέτοια θέματα αλλά θα ρωτήσω και θα σου στήλω πμ. Σιδερένιος και πάλι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γ@μησε την, ΚΑΝΟΝΙΚΑ! και με το νομο!! (Οχι τη ιδια..Την ασφαλιστικη της εταιρεια, εννοω..)

Ειναι τοσο ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ! αυτα που περιγραφεςι, που ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! να χασεις το "δικιο" σου!!

Καλα ξεμπερδεματα!! :_thumbsup: :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά πλάκα κάνεις;!Το ρωτάς κιόλας! Ξεκώλι4σ3 την τη π0ρν1 που σε παράτησε κιόλας, γιατί σε παράτησε και αν δεν υπήρχαν άλλοι τριγύρω να είσαι σίγουρος ότι δε θα γυρνούσε.

Περαστικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε κάνε ο,τι μπορείς να πάρεις ό,τι δικαιούσαι.Περαστικά κι αφού έχεις το νόμο μαζί σου δε θα σου κουνηθεί κανείς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα