Jump to content
themata

2008 XT660Z Tenere

Recommended Posts

Τα τελευταία 1500 χλμ τα έχω κάνει με ελατήρια της ohlins εμπρός. Τα 150 εβρώ (ελατηρια, λάδια και περαστικά) τα αξίζουνε, καθός η ανάρτηση είναι πιό σφυχτή χωρίς να χάνει σε άνεση.

Για κάτι καλύτερο μπροστά (π.χ. καλάμια ) θα επιβάλεται και η αλλαγή της πίσω ανάρτησης.

Τροποποιήθηκε από τον belafonte

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Λοπόν....

Το πλαίσιο του Tenere είναι καινούργιο (όπως και ο ψεκασμός) , ο κινητήρας είναι ίδιος με το XTR

To Tenere "ψαρεύει" πολύ μετά τα 140 λόγω ύψους και μεγάλου ίχνους.Τίποτε το δραματικό , αλλά θέλει να το συνηθίσεις.

Το Tenere είναι στην κυριολεξία πνιγμένο και ειδικά μέχρι να ροντάρει το μοτέρ δεν ανεβάζει πάνω από 6500rpm.

Αν αλλάξετε εξάτμιση και φίλτρο , θα τρίβεται τα μάτια σας.Η διαφορά στην απόκριση, στην ελαστικότητα , και στην γενικότερη συμπεριφορά είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ.

Αυτά.... από ένα κάτοχο με 14000 χλμ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είμαι πολύ επιφυλακτικός στις μετατροπές, αφού γενικότερα ότι έχω πειράξει μέχρι σήμερα, το έχω μετανιώσει.... θα ήθελα πολύ πάντως να οδηγήσω ένα τενερέ με αυτή την μετατροπή.

Το δικό μου μηχανάκι τα 170 τα πιάνει σχετικά εύκολα... μέχρι τα 178 - 179 που τα ανεβάζει αργά αργά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω παντως σε οδηγηση ενος Tenere δεν ειδα πανω απο 165 σε φλατ δρομο...ζοριζοταν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αν αλλάξετε εξάτμιση και φίλτρο , θα τρίβεται τα μάτια σας.Η διαφορά στην απόκριση, στην ελαστικότητα , και στην γενικότερη συμπεριφορά είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ.

Αυτά.... από ένα κάτοχο με 14000 χλμ

Φίλε με την αλλαγή φίλτρου εξάτμισης είχες κανένα πρόβλημα με την αντιπροσωπία σε θέμα εγγύησης? επίσης έχει αλλάξει τίποτα στη χαρτογράφηση ή μόνο φίλτρο εξάτμιση?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

XE XE XE TI ΕΧΩ ΕΔΩ!!!!!!!

http://www.motoblog.it/post/20691/ipotesi-...upertenere-2010

ΚΑΙ ΔΕΩ ....

http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/79048.asp

Τροποποιήθηκε από τον MEAN

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...και θα πηγαίνει στο χώμα, ουουουου... Εμένα μου είναι αδιάφορο το πρώτο σχέδιο - εντελώς στρητ.

Τα άλλα, αναλόγως ύψους-βάρους μπορεί και να έχουν ενδιαφέρον αν και τελευταία ζαχαρώνω να ξαναστήσω εκ βάθρων ένα elafant 900ie. Κάτι σαν και αυτό μπορεί και να με ενδιέφερε...(αλλά χωρίς την ιταλοτσπατσουλιά).

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
...και θα πηγαίνει στο χώμα, ουουουου... Εμένα μου είναι αδιάφορο το πρώτο σχέδιο - εντελώς στρητ.

Τα άλλα, αναλόγως ύψους-βάρους μπορεί και να έχουν ενδιαφέρον αν και τελευταία ζαχαρώνω να ξαναστήσω εκ βάθρων ένα elafant 900ie. Κάτι σαν και αυτό μπορεί και να με ενδιέφερε...(αλλά χωρίς την ιταλοτσπατσουλιά).

οχι δεν ειναι για χωμα!!! αλλα δεν ειναι αδιαφορο....

εμενα μου αρεσει κατι σαν αυτο αλλα δεν το βλεπω να τρεχει το project.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν βγάλουν πάντως σουπερ τενερε και είναι όντως 1200αρι ελπίζω να μην το κάνουν όπως το βαραντερο γουρούνα, απλά να είναι λίγο βαρύτερο στα επίπεδα του ΚΤΜ 990 και πολύ γρηγορότερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ημουνα νιος και γερασα.. (3+ χρονια κουβεντα για το ιδιο θεμα.. Ε, καποτε -ελπιζω να-βγει! :D )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα ήθελα να ρωτήσω τα παιδιά που έχουν αγοράσει τη μηχανή στη χίο, και τους άλλαξαν λαμάκια στη πίσω ανάρτηση για να κατέβει το ύψος της μηχανής, πως έχει αλλάξει η συμπεριφορά της μηχανής και αν έχουν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε με την αλλαγή φίλτρου εξάτμισης είχες κανένα πρόβλημα με την αντιπροσωπία σε θέμα εγγύησης? επίσης έχει αλλάξει τίποτα στη χαρτογράφηση ή μόνο φίλτρο εξάτμιση?

Όχι, ίσα ίσα που την εξάτμιση μου την πέρασε ο επίσημος , από όπου και την αγόρασα. Μάλιστα μου πρότεινε να κάνω 800-1000 χλμ και μετά μου έκανε και καυσανάληση και ρύθμισε το μίγμα ( κατά περίεργο τρόπο αύξησε το καύσιμο , ενώ εγώ περίμενα να το μειώσει).

Η αλήθεια ήταν ότι η κατανάλωση είχε ανέβει αρκετά.

Το φίλτρο το αγόρασα απ' έξω και πέρασα μόνος μου, εν γνώση του επίσημου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μερικά + και - όπως εγώ τα ένοιωσα μετά από κάποια χιλιόμετρα μαζί του...

ΣΥΝ

-Για την κατηγορία του (μεσαίο μονοκύλινδρο) καλό αλλά όχι κορυφαίο μοτέρ, με καλό εύρος δύναμης. Για χωμάτινη χρήση θέλει κόντυμα η μετάδοση.

-Καλά φρένα με πολύ θετική αίσθηση.

-Δεμένη κατασκευή με καλή ποιότητα συναρμολόγησης-κατασκευής-βαφής που εμπνέει εμπιστοσύνη.

-Απίστευτη αυτονομία (αν και ο δείκτης βεζίνης δείχνει ότι του κατέβει)

-Αναρτήσεις που χωρίς να είναι σοβαρά ρυθμιζόμενες (θα έπρεπε...) κάνουν καλά την δουλειά τους.

-Καλά φώτα

-Καταφέρνει να κρύβει εν κινήσει το βάρος που δείχνει η ζυγαριά... Δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος ότι στα δύσκολα αυτό δεν θα κάνει την επανεμφάνισή του...

ΠΛΗΝ

-Μεγάλο (πολύ μεγάλο...) ύψος σέλλας. Με τα +2 κλικ στην προφόρτιση πίσω (απαραίτητο αν είναι γύρω στα 90 κιλά ή δικάβαλλος) γίνεται ακόμα ψηλότερο....Αν είσαι κάτω από 1.80-1.85 το ξεχνάς ή κουβαλάς μονίμως τσιμεντόλιθο μαζί σου.

-Απαράδεκτος-ντενεκεδένιος ήχος από τις εξατμίσεις...Είπαμε euro 3 προδιαγραφές αλλά και πάλι πρέπει να το προσπάθησαν για να καταστρέψουν έτσι τον ήχο ενός μονοκύλινδρου

-Απαράδεκτη ζελατίνα...Στροβιλίζει ασύστολα σε βαθμό που είναι αισθητά πιο ξεκούραστο αν την αφαιρέσεις !!!

- Θα μπορούσε να είναι στα επίπεδα τιμής του ΧΤ...Δεν έχει δα και τίποτα κοστοβόρο πάνω του πέραν του πούλ-μούρ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια μηχανη που μοιαζει με το Tenere αλλα ειναι σχεδιασμενη με γνωμονα τους αγωνες ειναι αυτη

2010-gas-gas-ec450-desert.jpg

Gas Gas EC450 Desert κουκλα ειναι! Αλλα και πανακριβη :( καπου διαβασα πως ειναι κοντα στα 10 χιλιαρικα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα τω Δία, τι συγκρίνεις, το καθαρόαιμο 450 με ένα μεγάλο ντεπόζιτο και κάθετο φαίριγκ για όρθια οδήγηση με ένα εξήμιση τουριστάδικο ψευδοεντούρο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια μηχανη που μοιαζει με το Tenere αλλα ειναι σχεδιασμενη με γνωμονα τους αγωνες ειναι αυτη

Gas Gas EC450 Desert κουκλα ειναι! Αλλα και πανακριβη :( καπου διαβασα πως ειναι κοντα στα 10 χιλιαρικα

Μα το Τουτατη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

-Για την κατηγορία του (μεσαίο μονοκύλινδρο) καλό αλλά όχι κορυφαίο μοτέρ, με καλό εύρος δύναμης.

Θα διαφωνήσω, αγαπητέ THEOD, στο θέμα του "εύρους δύναμης". Φαντάζομαι ότι εννοείς το λεγόμενο "εύρος απόδοσης", δηλ. το πόσο απλωμένη είναι η δύναμη του κινητήρα στο φάσμα των στροφών.

Σε αυτό ακριβώς διαφωνώ. Εχοντας εμπειρία με τον συγκεκριμένο κινητήρα, αφού είχα για 3 χρόνια το Yamaha XT660R, θεωρώ ότι δεν έχει μεγάλο εύρος απόδοσης. Και αυτό γιατί στις χαμηλές στροφές σκορτσάρει αρκετά (και απαιτεί συχνές αλλαγές σχέσεων και μπόλικο συμπλεκτάρισμα) ενώ στις ψηλές στροφές χτυπάει εύκολα "κόφτη". Κατανοώ ότι πρόκειται για μονοκύλινδρο μοτέρ αλλά θεωρώ ότι ο αντίστοιχος μονοκύλινδρος 650άρης της Rotax (που τον φορούν τα G650 της BMW) έχει πιο μεγάλο εύρος απόδοσης και το λέω έχοντας οδηγήσει το παλιό μονοκύλινδρο F650 (και νυν G650). Δε διακρίνεται λοιπόν, ο κινητήρας του Tenere για το εύρος απόδοσής του, κατά την άποψή μου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι "κακός" κινητήρας. Ισα ίσα που είναι πολύ αξιόπιστος, πάρα πολύ οικονομικός και απλός στη συντήρησή του. Θυμίζω ότι στο ταξίδι που είχα κάνει το 2007 στην Κωνσταντινούπολη με το ΧΤ660R, ο κινητήρας δεν έκαψε καθόλου λάδι κι ας ήταν Ιούλιος, καύσωνας και με ένα μποτιλιάρισμα στην Πόλη άλλο πράγμα.

Αυτά.

Σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ με την κριτική του THEOD.

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σήμερα πέρασα για μια δουλειά από την αντιπροσωπεία της Yamaha στα Χανιά και ανέβηκα στο Τενερε, το οποίο οπτικά μ αρέσει.

παραλίγο να πέσω κάτω!

είμαι 1.81μ και οριακά ακουμπούσα κάτω τα πόδια.

πολύ ψηλό μηχανάκι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:shock: :shock: :puke: :puke:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ενα προβληματακι εχω με το τενερε....με το tps

κανει μπουκοματακια στο συμπλεκταρισμα...

και κανα δυο φορες εσβησε στην εθνικη.

και εχω την αισθηση οτι δυκαβαλο δεν ροπιαζει καθολου για να παει...

εχει κανενας το ιδιο προβλημα?

αν ειναι το tps,ξερει κανενας τιμη ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κανονικα εχει δωρεαν αλλαγη απο Yamaha αν φταιει το TPS

αλλά δεν κοιτας να κανεις μια καυσαναλυση μηπως διορθωθει? ενας φιλος είχε τα ίδια προβληματα και μετα

την καυσαναλυση που ρυθμιστηκε σωστα ο κινητηρας σχεδόν εξαλείφθηκαν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα